• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Bil
 • /
 • 3 Bästa Takbox För Tesla (2024): Bäst i Test

3 Bästa Takbox För Tesla (2024): Bäst i Test

basta-takbox-tesla-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide är ämnad för Tesla-ägare som söker den bästa takboxen för sin bil.

Att äga en Tesla är en fantastisk upplevelse, men när det kommer till långa resor eller semesterutflykter kan bagageutrymmet ibland vara otillräckligt. En högkvalitativ takbox kan vara lösningen, genom att tillhandahålla extra utrymme utan att kompromissa med bilens aerodynamik eller säkerhet.

Min erfarenhet av att köra Tesla i över fem år och ständiga resor genom Skandinavien har lärt mig vikten av att ha en pålitlig och robust takbox. Med detta i åtanke har jag satt samman denna lista över de bästa takboxarna som är särskilt utformade för Tesla.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Takboxarna För Tesla Är:

 1. 1
  Thule Motion XT XL Motion: Bäst i Test Takbox För Tesla - Läs Recension 
 2. 2
  Calix Takbox Aero Loader: Näst Bäst i Test Takbox För Tesla - Läs Recension
 3. 3
  Packline NX Premium XL: Bästa Premium Takbox För Tesla - Läs Recension

1. Thule Motion XT XL Motion

Bäst i Test Takbox För Tesla


Storlek:

215x91.5 cm

Volym:

500 liter

Vikt:

23.5 kg

Maxlast:

75 kg

Mångsidig Takbox För Tesla Model 3 Med Gott Om Utrymme

Efter att ha använt ett flertal takboxar genom åren, måste jag säga att Thule Motion XT XL Motion verkligen står ut i fråga om hållbarhet och konstruktion. Den robusta designen säkerställer att allt bagage förblir säkert, även under tuffa väderförhållanden. Jag har kört genom regnstormar och snöoväder utan att uppleva några läckage eller skakningar. Dessutom har den klarat av stötar och påfrestningar under längre resor utan några synliga skador.

Utrymme och Användbarhet
Det första som slår mig med denna takbox är dess generösa storlek. Med en volym på 500 liter kan den rymma det mesta man kan tänka sig för en långresa, från skidutrustning till campingtillbehör. Trots att jag är en frekvent resenär med mycket bagage, har jag aldrig känt att jag saknar utrymme. Smarta funktioner och en användarvänlig design gör det dessutom enkelt att packa och organisera sitt bagage på bästa möjliga sätt.

Montering och Låsning
En annan fördel som jag personligen uppskattar är hur enkel takboxen är att montera. Jag har stött på andra modeller där monteringsprocessen varit krånglig och tidskrävande, men detta är definitivt inte fallet med Thule Motion XT XL Motion. Den tydliga indikationen när takboxen är låst ger dessutom en extra trygghet. Jag har alltid kunnat känna mig säker på att mina ägodelar är skyddade under resans gång.

Design och Estetik
När det kommer till designen, kan jag förstå varför vissa kan känna att den inte är det snyggaste alternativet för en Tesla-bil. Medan dess funktionella egenskaper definitivt är i toppklass, är estetiken kanske inte riktigt i linje med den eleganta och moderna designen hos en Tesla. Detta är dock en subjektiv åsikt och för vissa kan dess robusta utseende vara just det de söker.

FÖRDELAR

 • Robust och hållbar konstruktion
 • Rymlig storlek som får plats med det mesta
 • Smarta funktioner, användarvänlig design samt enkel att montera
 • Tydlig indikation när takboxen är låst

NACKDELAR

 • Inte det snyggaste alternativet med en Tesla-bil

2. Calix Takbox Aero Loader

Näst Bäst i Test Takbox För Tesla


Storlek:

225x81 cm

Volym:

425 liter

Vikt:

20 kg

Maxlast:

75 kg

Smart, Smal Och Snygg Takbox För Tesla Model 3

Efter att ha skrivit om Thule Motion XT XL Motion och sedan testat Calix Takbox Aero Loader, märkte jag direkt en distinkt skillnad i design. Calix erbjuder en mer avsmalnande, droppformad design, vilket inte bara är estetiskt tilltalande utan också funktionellt överlägset. Denna design, som jag har märkt, optimerar räckvidden och minskar bilens energiförbrukning. Hållbarheten är också imponerande. Trots sin smidiga och snygga design, är denna takbox mycket robust och kan hantera slitage från många resor.

Funktionalitet och Användbarhet
Calix Takbox Aero Loader kanske inte har samma rymd som tidigare nämnda Thule-modell, men med 425 liter volym uppfyller den fortfarande de flesta resenärers behov. En av de mest användbara funktionerna jag har upptäckt är att den kan öppnas och stängas från båda sidor. Detta gör lastning och urlastning av bagage mycket smidigare, särskilt när man parkerar i trånga utrymmen eller på upptagna parkeringsplatser.

Vikt och Kapacitet
Med en vikt på bara 20 kg är Calix Takbox Aero Loader lättare än många konkurrenter, inklusive Thule Motion XT XL Motion. Men trots sin lägre vikt, kompromissar den inte med kapaciteten. Maxlasten på 75 kg är imponerande och gör att man kan packa ganska tungt utan att oroa sig för överbelastning.

Estetik och Inriktning
Medan Calix Takbox Aero Loader definitivt erbjuder en snygg och modern design, finns det en liten kurva för att vänja sig vid dess utseende. Jag måste medge att initialt kände jag att den såg ut att vara åt fel håll, men efter några dagars användning blev det mer naturligt. Den smala designen passar särskilt bra med Teslas slanka estetik, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dem som värderar både funktion och form.

FÖRDELAR

 • Mycket robust och hållbar design som klarar mycket slitage
 • Droppformad design som ger längre räckvidd och mindre energiförbrukning
 • Enkel att öppna och stänga från båda sidor
 • Smal och snygg design

NACKDELAR

 • Den ser ut att vara åt fel håll, tar lite tid att vänja sig

3. Packline NX Premium XL

Bästa Premium Takbox För Tesla


Storlek:

220x92 cm

Volym:

440 liter

Vikt:

31 kg

Maxlast:

75 kg

Högkvalitativ Och Modern Takbox För Tesla

När jag först kom i kontakt med Packline NX Premium XL insåg jag snabbt varför det är klassat som ett premiumalternativ. Jämfört med tidigare nämnda takboxar, som Thule Motion XT XL Motion och Calix Takbox Aero Loader, har Packline NX Premium XL en överlägsen konstruktion som strålar av kvalitet. Dess hållbarhet är oöverträffad, vilket gör det till en idealisk investering för den som vill ha en takbox som varar i många år framöver.

Öppningssystem och Användbarhet
Det som verkligen skiljer Packline NX Premium XL från mängden är dess unika öppningssystem. Medan de flesta takboxar öppnas från en eller båda sidor, erbjuder detta system möjligheten att öppna boxen från tre olika håll. Detta ger en oslagbar flexibilitet vid packning och urlastning, något jag personligen uppskattade under de tillfällen jag behövde snabb åtkomst till mitt bagage från olika vinklar.

Design och Energiförbrukning
Denna takbox är inte bara en skönhet att skåda, utan dess design har också optimerats för att minska energiförbrukningen när du kör. Jämfört med andra modeller jag har granskat, som Calix Takbox Aero Loader, märkte jag en märkbar förbättring i bilens räckvidd när jag använde Packline NX Premium XL. Detta är särskilt viktigt för elbilsägare som Tesla, där varje kilometer räknas.

Prissättning och Värde
Det är sant att Packline NX Premium XL är ett dyrare alternativ jämfört med andra takboxar på marknaden. Men när man tänker på dess högkvalitativa konstruktion, unika funktioner och den förbättrade energieffektiviteten den erbjuder, är det en investering som lönar sig på lång sikt. Medan det kanske inte passar alla plånböcker, för de som är villiga att spendera lite mer för kvalitet och innovation, är det ett oslagbart val.

FÖRDELAR

 • Kvalitativ konstruktion med en hög grad av hållbarhet
 • Unikt öppningssystem gör det möjligt att öppna boxen från tre olika håll
 • Optimal design för att minska energiförbrukningen när du kör

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ

Takbox För Tesla - Produktjämförelse

Produkt

Storlek

Volym

Vikt

Maxlast

215x91.5 cm

500 liter

23.5 kg

75 kg

225x81 cm

425 liter

20 kg

75 kg

220x92 cm

440 liter

31 kg

75 kg

vandringssandaler för vandring

Takbox För Tesla - Köpguide

Det finns en rad olika faktorer att ta hänsyn till innan du köper dina X. Letar du efter det bästa möjliga alternativ för dig och din situation kan det vara värdefullt att närmare förstå vad som skiljer de olika modellerna åt.


Vanliga Frågor Om Takbox För Tesla

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av X, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du ser till att de är bekväma.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av X, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa vandringssandalerna för dam?

Den bästa vandringssandalerna för dam är enligt vårt test Teva Women's Terra Fi 5 Universal, då de är mycket bekväma och funktionella.

Vilken är den bästa vandringssandalerna för herr?

Den bästa vandringssandalerna för herr är enligt vårt test Teva Men's Terra Fi 5 Universal,, då de är mycket bekväma och funktionella.

Vad kostar ett par vandringssandaler?

Vandringssandaler kostar oftast mellan 700-1500 kronor, vilket till stor del varierar beroende på kvalité och den teknologi som används i skon.

Det finns vandringssandaler för olika budgetar, så välj det par som passar bäst för just dig.

Kan jag vandra långa sträckor i vandringssandaler?

Det är möjligt att vandra längre sträckor i vandringssandaler, men inte nödvändigtvis rekommenderat. Sandaler ger dig mindre stöd och skydd för foten, så det är bäst att använda dem på lättare vandringar eller till vardags.

Om du planerar en mer krävande vandring ska du istället titta på andra typer av skor som är bättre anpassade för den typen av aktivitet.

Sammanfattningsvis Om Takbox För Tesla

Ett bra par X kan vara ett .Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 8

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.