4 Bästa Balaclava För Barn (2024): Bäst i Test

basta-balaclava-for-barn-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide är skriven för att hjälpa föräldrar att hitta den bästa balaclavan för barn. Det är din ultimata resurs för att hitta den perfekta skyddande huvudplagget för ditt barns vinterbehov.

Det är ett välkänt problem att skydda ditt barns känsliga hud från kylan under de hårda vintermånaderna. Kyla, vind och snö kan orsaka obekväma och till och med skadliga förhållanden för ditt barn. Balaclavas, eller helskärmor, är ett utmärkt sätt att bekämpa detta problem. De ger omfattande skydd och kan hålla ditt barn varmt och bekvämt i vilket väder som helst.

Med över ett decennium av erfarenhet av utomhusutrustning, och efter att ha granskat hundratals produkter och analyserat användarrecensioner, har vi en djup förståelse för vad som gör en bra balaclava för barn. Vi har tagit hänsyn till material, konstruktion, passform och värme när vi valt de bästa balaclavorna. Genom denna kunskap och expertis kommer vi att guida dig till det bästa valet för ditt barn.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval. Om du letar efter balaclavs för dam och herr kan du läsa vårt test här.


De 4 Bästa Balaclava För Barn Är:

 1. 1
  Reima Kids Balaclava Starrie: Bäst i Test Balaclava För Barn - Läs Recension 
 2. 2
  Woolpower Kids Balaclava 200: Näst Bäst i Test Balaclava För Barn - Läs Recension
 3. 3
  Jack Wolfskin Kids’ Fleece Balaclava: Bästa Billiga Balaclava - Läs Recension
 4. 4
  Reima Kids’ Aurora Base Layer Balaclava: Bästa Tunna Balaclava - Läs Recension

1. Reima Kids Balaclava Starrie

Bäst i Test Balaclava För Barn


Reima Kids Balaclava Starrie

Material:

100% Merinoull

Högkvalitativ Och Bekväm Balaclava För Barn i Alla Åldrar

När det kommer till kvalitet, uppfyller Reima Kids Balaclava Starrie definitivt förväntningarna. Med sin 100% merinoullskonstruktion skapar denna balaclava en utmärkt balans mellan värme och andningsförmåga. Merinoull är känt för att ha fantastiska temperaturreglerande egenskaper, vilket innebär att den kan hålla ditt barn varmt när det är kallt och kyligt när det är varmt. Dessutom är ullen naturligt luktavstötande och fuktavledande, vilket håller balaclavan fräschare längre.

Bekväm Interiör och Passform

Komfort är avgörande när det gäller barnkläder, och Reima Kids Balaclava Starrie levererar definitivt på denna front. Det extra mjuka och bekväma fodret på insidan gör denna balaclava mycket bekväm att bära, även under långa perioder. Dessutom garanterar den generösa passformen att den kan anpassas till barn i alla åldrar, vilket gör den till ett praktiskt val för växande barn.

Vindtäta Öronlappar och Reflexdetaljer

Ett av de mest distinkta och välkomna dragen hos Reima Kids Balaclava Starrie är dess vindtäta öronlappar. De ger en extra nivå av skydd mot kalla vindar, vilket är särskilt värdefullt under stormiga dagar. Reflexdetaljerna är också en bra touch - de gör ditt barn mer synligt i dåligt ljus, vilket är en viktig säkerhetsfunktion.

Inga Uppenbara Nackdelar

Inget är perfekt, men Reima Kids Balaclava Starrie kommer mycket nära. Jag har ärligt talat svårt att hitta några signifikanta nackdelar med denna produkt. Det skulle kanske ha varit trevligt med fler färgalternativ, men den tillgängliga designen är både stilren och praktisk. Överlag är detta en utmärkt balaclava för barn, och jag skulle inte tveka att rekommendera den till någon förälder som letar efter en högkvalitativ, bekväm och effektiv lösning på vinterkylan.

FÖRDELAR

 • Tillverkad i 100% merinoull vilket bidrar till en fantastisk temperaturreglering
 • Extra mjuk och bekvämt foder på insidan
 • Vindtäta öronlappar
 • Reflexdetaljer

NACKDELAR

 • Inga uppenbara

2. Woolpower Kids Balaclava 200

Näst Bäst i Test Balaclava För Barn


Woolpower Kids Balaclava 200

Material:

60% Merinoull, 25% Polyester, 15% Polyamid

Prisvärd och Bekväm Skidmask För Barn

Woolpower Kids Balaclava 200 levererar ett imponerande resultat när det kommer till materialkvalitet. Tillverkad med en blandning av 60% merinoull, 25% polyester och 15% polyamid, erbjuder denna balaclava en optimal balans mellan varme, hållbarhet och sträckbarhet. Den höga andelen merinoull säkerställer att ditt barn hålls varmt, medan tillägget av polyester och polyamid bidrar till extra styrka och flexibilitet, vilket gör den långvarig även med frekvent användning.

Prisvärdhet och Komfort

Med tanke på dess högkvalitativa material och utmärkta konstruktion, är Woolpower Kids Balaclava 200 anmärkningsvärt prisvärd. Dess varma och mysiga material gör den särskilt bekväm att bära, vilket bidrar till en positiv upplevelse för ditt barn i kylan. Dessutom är materialets mjukhet och böjlighet något som jag, med min långa erfarenhet, alltid uppskattar.

Storleksvariation och Anpassning

Ett annat plus med Woolpower Kids Balaclava 200 är att den finns i storlekar för mindre småbarn, vilket gör den till ett utmärkt val för de yngsta medlemmarna i familjen. Även om det kan vara svårt att hitta lämpliga huvudplagg för de minsta, löser denna balaclava problemet utan kompromisser med bekvämlighet eller värme.

Storleksproblem

Det finns dock en nackdel som jag tycker är viktig att nämna. Till skillnad från den tidigare granskade Reima Kids Balaclava Starrie, som har en generös passform, tenderar Woolpower Kids Balaclava 200 att vara liten i storleken. Det innebär att det kan vara nödvändigt att gå upp en storlek för att säkerställa en bekväm passform. Trots detta är Woolpower Kids Balaclava 200 ett utmärkt val för de som söker en prisvärd och bekväm skidmask för barn.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärd modell
 • Varmt och mysigt material
 • Finns i storlekar för mindre småbarn

NACKDELAR

 • Liten i storleken

3. Jack Wolfskin Kids’ Fleece Balaclava

Bästa Billiga Balaclava


Jack Wolfskin Kids’ Fleece Balaclava

Material:

100% Polyester

Mjuk Och Billig Fleece-Balaclava För Mindre Barn

Jack Wolfskin Kids' Fleece Balaclava skiljer sig från de tidigare granskade balaclavorna genom att den är tillverkad av 100% polyester istället för ull. Polyester är ett material som ofta används i utomhuskläder på grund av dess hållbarhet och slitstyrka, och det är ingen undantag här. Denna balaclava håller utmärkt även under tuffa vinterförhållanden.

Prisvärdhet och Komfort

Som ett av de billigaste alternativen på marknaden, erbjuder Jack Wolfskin Kids' Fleece Balaclava otroligt värde för pengarna. Trots sitt låga pris, gör det inte avkall på komfort. Det mjuka och sköna fleecematerialet är otroligt bekvämt mot huden och ger en tillräcklig nivå av värme för kyligare dagar.

Slitstark Konstruktion

Det som verkligen gör denna balaclava till en standout är dess robusta konstruktion. Trots att den är billig, är Jack Wolfskin Kids' Fleece Balaclava byggd för att hålla. Dess hållbarhet gör den perfekt för aktivt lekande barn och garanterar att den kommer att stå emot slitage över tiden.

Hantering av Fukt

En viktig punkt att notera med denna balaclava är dock att den inte hanterar fukt särskilt bra. Till skillnad från ull, som har naturliga fuktavledande egenskaper, kan polyester ha svårt att hantera svett. Det innebär att om ditt barn är aktivt och svettas mycket, kanske denna balaclava inte är det bästa valet. Trots detta, är Jack Wolfskin Kids' Fleece Balaclava ett bra budgetalternativ för de kyligare månaderna.

FÖRDELAR

 • Billigt alternativ
 • Mjuk och skönt fleecematerial
 • Slitstark konstruktion

NACKDELAR

 • Hanterar inte fukt särskilt bra

Reima Kids’ Aurora Base Layer Balaclava

Material:

80% Merinoull, 20% Polyamid

Smidig Och Tunn Balaclava För Barn i Merinoull

Med en konstruktion av 80% merinoull och 20% polyamid, erbjuder Reima Kids' Aurora Base Layer Balaclava både varme och hållbarhet. Denna kombination av material skapar en robust struktur som kan stå emot dagligt slitage och hålla ditt barn varmt. Med tanke på den höga merinoullsandel, får man även fördelarna av ullens naturliga temperaturreglerande egenskaper.

Temperaturreglering och Smidighet

Reima Kids' Aurora Base Layer Balaclava utmärker sig genom sin tunna och smidiga konstruktion. Den är betydligt tunnare än några av de tidigare granskade modellerna, vilket gör den särskilt enkel att sätta på och ta av. Trots sitt tunna tyg, ger den fortfarande en effektiv temperaturreglering tack vare den höga andelen merinoull, vilket gör den till ett utmärkt val för dagar när vädret växlar mellan kallt och varmt.

Användbarhet och Bekvämlighet

Bekvämlighet och användbarhet är alltid prioriteringar när det gäller barnkläder, och detta är inget undantag. Reima Kids' Aurora Base Layer Balaclava erbjuder en utmärkt passform, och det tunna tyget gör det till en fröjd att ha på sig under hela dagen. Dessutom är det elastiska tyget och den justerbara passformen perfekta för växande barn, vilket ger utmärkt värde över tiden.

Värmeegenskaper

Trots de många fördelarna med Reima Kids' Aurora Base Layer Balaclava, finns det en potentiell nackdel som bör nämnas. Denna balaclava är inte lika värmande som vissa av de tjockare modellerna vi tidigare granskat, såsom Woolpower Kids Balaclava 200. Om ditt barn ska vara ute i extremt kalla temperaturer, kanske denna modell inte är det bästa valet. Men för mildare vinterdagar, eller som ett baslager under en tjockare huvudbeklädnad, är Reima Kids' Aurora Base Layer Balaclava ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Högkvalitativ konstruktion med bra slitstyrka
 • Hög nivå av merinoull för bra temperaturreglerande effektivt
 • Tunt och smidigt tyg som är enkel att sätta på och ta av

NACKDELAR

 • Inte lika värmande som många andra modeller

Balaclava För Bar - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en skidmask för barn, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper en balaclava.

Material

Materialval är fundamentalt när det gäller balaclavas och deras förmåga att ge komfort och uthållighet över tid. Kvaliteten på materialet påverkar direkt hur väl produkten kommer att stå emot användning, särskilt för aktiva barn som kommer att utsätta den för en hel del påfrestningar. Det är därför det är av yttersta vikt att välja en balaclava som är gjord av ett hållbart och pålitligt material.

Ull, och i synnerhet merinoull, är en materialtyp som ofta föredras för sin mjukhet och förmåga att reglera temperaturen på ett naturligt sätt. Merinoullens fibrer är finare än de hos vanlig ull, vilket ger materialet en mjukhet som är skonsam mot huden. Dessutom hjälper merinoullens unika egenskaper till att hålla värme när det är kallt och släppa ut värme när det är varmt, vilket gör det till ett idealiskt val för balaclavas.

Emellertid är merinoull inte det enda alternativet när det gäller materialval för balaclavas. Polyester och fleece är också vanligt förekommande material i denna typ av produkter. Polyester är ett mycket hållbart material som kan stå emot mycket slitage, vilket gör det till ett utmärkt val för aktiva barn. Samtidigt är fleece känt för att vara oerhört varmt och mjukt, vilket ger hög komfort under de kallaste månaderna.

bra-balaclava-for-barn

Storlek & Passform

Storlek och passform är kritiska aspekter att beakta när du väljer en balaclava för ditt barn. Balaclavans funktion att skydda och värma ditt barns huvud och hals kan kompromissas om storleken eller passformen inte är korrekt. Därför är det viktigt att du tar dig tid att mäta ditt barns huvudstorlek och jämför den med tillverkarens storleksguide innan du gör ditt köp.

Om balaclavan är för stor, riskerar den att glida ner och exponera delar av ditt barns ansikte eller hals för kylan. Detta kan vara särskilt problematiskt under riktigt kalla dagar eller när barnet är aktivt utomhus. Dessutom kan en för stor balaclava orsaka obehag och irritation genom att falla över ögonen eller komma i vägen när ditt barn leker eller rör på sig.

Å andra sidan kan en för liten balaclava strama och skapa obehag runt pannan, kinderna och nacken, vilket kan vara irriterande och obekvämt för ditt barn. Detta kan också begränsa rörelsefriheten och kan till och med hindra barnet från att bära den.

Lätt Att Ta Av & På

För barn är varje sekund värdefull när det kommer till lek och äventyr utomhus. Att ha en balaclava som är enkel att ta på och av kan därför göra en enorm skillnad, både för barnet och föräldern. En sådan design kan påskynda processen för att klä på sig och ta av sig, vilket minskar frustrationen och gör det hela mycket smidigare.

En balaclava bör vara konstruerad med tillräckligt utrymme för att barnets huvud ska passa bekvämt utan att strama åt för mycket. En väljusterad öppning för ansiktet ger barnet tillräcklig komfort och gör det enkelt att ta på och av balaclavan utan att skapa obehag. Mjuka och töjbara material som merinoull och polyester kan ge extra flexibilitet och rörelsefrihet, vilket gör det ännu enklare att ta på och av balaclavan.

Ett annat viktigt element att överväga är hur balaclavan kan justeras. Vissa balaclavas har justerbara öppningar eller remmar, vilket gör att de kan anpassas till barnets huvudstorlek och form. Dessa kan vara särskilt praktiska eftersom de erbjuder mer mångsidighet och kan växa med ditt barn.

Värme

Värme är en nyckelfaktor när det kommer till valet av en balaclava för ditt barn. Eftersom balaclavans huvudsyfte är att skydda mot kylan, bör du noggrant överväga hur väl den kan hålla ditt barn varmt. Klimatet där du bor och ditt barns individuella känslighet för kyla spelar en stor roll i denna ekvation.

I kallare klimat eller för barn som lätt blir frusna, kan en tjockare balaclava vara det bästa valet. Tjockare material, som tung fleece eller höggradig merinoull, erbjuder mer värme och är perfekta för att skydda mot riktigt låga temperaturer. Dessa typer av balaclavas kan dock vara mindre andningsbara, vilket kan leda till överskott av värme och svettning om barnet är särskilt aktivt eller om temperaturen plötsligt stiger.

Det är här balansen mellan värme och andningsförmåga blir viktig. Medan värme är avgörande, vill du inte att ditt barn ska överhettas eller bli obekvämt svettig. Därför kan det vara klokt att överväga en balaclava av mer andningsbara material, som en tunnare merinoull eller en blandning, särskilt om barnet kommer att bära den under fysisk aktivitet.

barn-med-skidmask-balaclava

Andningsförmåga

Andningsbarhet är en annan kritisk faktor att överväga när du köper en balaclava för ditt barn. Ett andningsbart material tillåter luft att cirkulera, vilket hjälper till att hålla ditt barn bekvämt och reglera kroppstemperaturen. Detta är särskilt viktigt om ditt barn är aktivt och rör på sig mycket, eftersom de då kan bli varma och svettas, vilket kan leda till obehag.

Andningsbara material, som merinoull eller vissa blandningar av syntetiska fibrer, låter svett och fukt avdunsta snabbt. Detta hjälper till att hålla ditt barns hud torr och bekväm, oavsett aktivitetsnivå. Dessutom minskar det risken för att ditt barn överhettar, vilket inte bara kan vara obekvämt utan också potentiellt farligt.

Värt att notera är dock att andningsbarheten ofta varierar beroende på materialens tjocklek och densitet. Till exempel är tunnare material oftast mer andningsbara än tjockare. Om ditt barn kommer att bära balaclavan under intensiv fysisk aktivitet, eller om ni bor i ett område med varierande klimat, kan det vara klokt att välja en tunnare, mer andningsbar modell.

Fukttransport

Fuktavledande egenskaper i en balaclava är en avsevärd fördel, speciellt för barn som är mycket aktiva och benägna att svettas under sina äventyr. En balaclava med dessa egenskaper fungerar genom att effektivt transportera bort fukt från huden och ut till tygets yta där den kan avdunsta snabbare. Detta resulterar i att ditt barns hud förblir torr och bekväm, även under intensiv lek eller sport.

Att hålla huden torr är inte bara en fråga om komfort. Fukt kan också minska effektiviteten hos vissa isolerande material, vilket gör att de förlorar en del av sin värmekapacitet. Fukt kan dessutom leda till hudirritation, särskilt under kalla förhållanden, när huden kan bli chaffed eller röd på grund av den konstanta fuktigheten.

Material som merinoull eller tekniska syntetiska fibrer, som polyester, är kända för sina utmärkta fuktavledande egenskaper. De absorberar inte bara svett och fukt utan avleder den också snabbt, vilket hjälper till att hålla huden torr och förhindrar känslan av att vara kladdig eller fuktig.

Hållbarhet

Barns aktivitetsnivåer känner inga gränser. De springer, hoppar, klättrar och rullar - allt detta kan sätta betydande stress på deras kläder, inklusive deras balaclavas. Därför är hållbarhet en viktig faktor att överväga när man köper en balaclava för ditt barn.

Balaclavans materialval är grunden för dess hållbarhet. Kvalitativa material som merinoull, polyamid och polyester är resistenta mot slitage och rivning, vilket gör dem idealiska för barnens äventyrliga och lekfulla natur. Merinoull, till exempel, är inte bara exceptionellt mjukt och behagligt, utan det är också naturligt tåligt och kan behålla sin form och funktion under lång tid.

Men materialets hållbarhet räcker inte, sömnadens kvalitet är också avgörande. Starka sömmar hjälper till att förhindra att tyget går sönder under påfrestningen från konstant användning och tvätt. Dubbla sömmar och förstärkta områden, som omkring öppningarna och öronlapparna, kan säkerställa att balaclavan håller sig intakt och fungerar som den ska, oavsett hur mycket ditt barn rör sig.

Slutligen bör du också överväga balaclavans underhåll. Vissa material, som merinoull, kräver skonsam tvätt för att behålla sin struktur och kvalitet. En balaclava som kan maskintvättas utan att förlora sin form eller funktion är därför ett praktiskt alternativ för barn.

Design & Utseende

Att hitta rätt balaclava handlar inte bara om funktion och prestanda, utan även om att tilltala barnets estetiska smak. Ofta kan barns entusiasm att bära en balaclava eller någon form av klädesplagg hänga på en attraktiv design eller en favoritfärg. Att uppmuntra ditt barn att vara en del av inköpsprocessen kan vara ett smart drag som inte bara förbättrar chanserna att balaclavan faktiskt kommer att användas, men även stärker barnets självständighet och beslutsförmåga.

Designelement som roliga mönster, djurfigurer, superhjältar, eller kanske barnets favoritkaraktärer kan vara väldigt lockande. Ett sätt att använda dessa motiv på ett funktionellt sätt är att välja en design där dessa detaljer är broderade eller tryckta på ett sätt som inte stör balaclavans funktion eller komfort.

När det kommer till färg, kan det vara bra att ha i åtanke att ljusare färger tenderar att vara mer synliga, vilket kan vara fördelaktigt ur ett säkerhetsperspektiv. Samtidigt, för vissa barn kan en cool svart balaclava eller kanske en med regnbågens alla färger vara det som känns mest attraktivt.

Vanliga Frågor Om Balaclava För Barn

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en skidmask för barn, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av huvudbonader, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa balaclavan för barn?

Den bästa balaclavan för barn är enligt vårt test Reima Kids Balaclava Starrie, en balaclava som är tillverkad i 100% merinoull med fantastiska temperaturreglerande egenskaper.

Vad kostar en skidmask för barn?

Priset för en skidmask för barn tenderar att ligga runt 200-400 kronor.

Är en balaclava säker för mitt barn att använda?

Absolut! Balaclavas är säkra att använda för barn, så länge de är av rätt storlek och inte förhindrar barnets förmåga att se eller andas ordentligt. Dock bör barn aldrig lämnas obevakade medan de bär en balaclava.

Hur rengör jag en balaclava i merinoull?

Följ alltid tvättinstruktionerna på produkten. Generellt sett bör balaclavas i merinoull handtvättas i kallt vatten med ett milt ulltvättmedel. De ska ligga plant för att torka och aldrig torktumlas, då detta kan krympa materialet.

Vad gör en balaclava bättre än en mössa och halsduk för barn?

En balaclava erbjuder heltäckande skydd för huvud, hals och ofta stora delar av ansiktet, vilket kan vara fördelaktigt i riktigt kalla förhållanden. Dessutom minimerar en balaclava risken för förlust av separata plagg som mössor och halsdukar, vilket kan vara särskilt användbart för aktiva barn.

Är balaclavas endast för vinterbruk?

Medan de ofta förknippas med vinteranvändning, kan balaclavas också användas under kyligare dagar på våren och hösten. Vissa tunnare modeller kan till och med vara lämpliga för kyliga sommarmorgnar och kvällar. Det viktiga är att välja rätt material och tjocklek för de förväntade väderförhållandena.

Hur länge håller en balaclava för barn?

Detta kan variera beroende på användning och skötsel, men en balaclava av hög kvalitet bör hålla minst en hel säsong, om inte mer. Kom ihåg att följa tillverkarens skötselinstruktioner för bästa resultat och hållbarhet.

Sammanfattningsvis Om Balaclava För Barn

En bra och varm balaclava får ditt barn är perfekt för skidåkning på vintern. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 12

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.