3 Bästa Broddar För Löpning (2024): Bäst i Test

bästa broddar löpning bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide är skriven för löpare som vill hålla sin träning aktiv året runt, inklusive under de isiga vintermånaderna, och kommer att täcka de bästa broddarna för löpning.

Isiga vägar och snötäckta stigar kan ofta vara ett hinder för löpare under vintermånaderna. Detta problem kan dock lösas genom att använda kvalitetsbroddar, vilket inte bara ger bättre grepp på isiga ytor, men också minskar risken för skador och håller träningen konsekvent.

Som en person som har tillbringat årtionden med att springa i tuffa vinterförhållanden, har jag testat en mängd olika broddar och kan dela med mig av de mest effektiva baserat på mina erfarenheter.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Broddar För Löpning Är:

 1. 1
  Springyard Sportgrip Runsafe: Bäst i Test Broddar För Löpning - Läs Recension 
 2. 2
  Nordic Grip Running: Näst Bäst i Test Broddar För Löpning - Läs Recension
 3. 3
  Rapala Sport Grippers Broddar: Bästa Billiga Broddar För Löpning - Läs Recension

1. Springyard Sportgrip Runsafe

Bäst i Test Broddar För Löpning


Springyard Sportgrip Runsafe

Grepp:

4/5

Antal Broddar:

6 st

Slitstarka Och Extremt Greppvänliga Broddar För Löpning

Det första jag märkte med Springyard Sportgrip Runsafe broddarna är hur bekväma de är att bära. Materialet är mjukt och anpassningsbart, vilket gör att broddarna sitter snävt och stabilt på löparskorna utan att klämma eller orsaka obehag. Dessutom upplevde jag inte några skavningar eller obehag, även under längre löpturer. Det här är tydligt ett tecken på en genomtänkt design och materialval.

Grepp och Stabilitet

När det gäller grepp, levererar dessa broddar verkligen. Med sina sex kraftiga broddar ger Springyard Sportgrip Runsafe ett fantastiskt fäste på både is och packad snö. Jag testade dem på en mängd olika underlag, från isiga trottoarer till snötäckta stigar, och jag kände mig säker och stabil under hela tiden. Greppet får 4 av 5 poäng, och jag skulle säga att det är mer än tillräckligt för de flesta vinterlöpningssituationer.

Hållbarhet och Livslängd

Hållbarheten hos dessa broddar är också imponerande. Efter att ha använt dem genom en hel vinter av regelbunden löpning, har de hållit upp bra med minimalt slitage. De kraftiga broddarna och slitstarka konstruktionen bidrar till att de håller för långvarig användning. Med tanke på detta är de definitivt värda den något högre kostnaden.

Prisvärdhet

Det enda som kan vara en avskräckande för vissa löpare är priset. Springyard Sportgrip Runsafe broddar är lite dyrare än vissa andra modeller på marknaden. Men i min erfarenhet, betalar den högre kostnaden sig i det långa loppet. Med sin överlägsna greppförmåga, utmärkt passform och hållbarhet, är dessa broddar en investering som jag tror de flesta seriösa vinterlöpare kommer att uppskatta.

FÖRDELAR

 • Mycket bra greppförmåga med kraftiga broddar
 • Slitstark konstruktion med bra hållbarhet
 • Bra och snäv passform som sitter på bra

NACKDELAR

 • Lite dyrare modell

2. Nordic Grip Running

Näst Bäst i Test Broddar För Löpning


Nordic Grip Running

Grepp:

4/5

Antal Broddar:

7 st

Enkelanvänd Och Greppvänliga Broddar För Löpning

Nordic Grip Running broddar utmärker sig i sin användarvänlighet. Deras design är enkel och intuitiv, vilket gör dem lätta att sätta på och ta av från löparskorna. Men inte nog med det, de erbjuder en god passform som sitter säkert på foten utan att glida eller röra sig under löpning. Trots att de kanske inte sitter lika snävt som Springyard Sportgrip Runsafe broddarna, hittade jag att de fortfarande ger en tillräcklig nivå av komfort och stabilitet.

Grepp och Stabilitet

Greppet på dessa broddar imponerar. Med sina sju broddar ger Nordic Grip Running en tillfredsställande stabilitet på varierat underlag, från isiga trottoarer till hala stentrappor. Jag märkte särskilt att de klarade sig bra på snötäckta stigar, vilket ibland kan vara ett problem med vissa andra broddmodeller. Deras grepp matchar Springyard Sportgrip Runsafe med en poäng på 4 av 5.

Hållbarhet och Livslängd

Här finns det något utrymme för förbättring. Även om Nordic Grip Running broddarna håller upp bra för det mesta, har jag märkt att de inte har samma slitstyrka som Springyard's modell. Efter en säsong av intensiv löpning, började jag se några tecken på slitage. Dock är det viktigt att notera att detta beror på hur mycket och hur hårt du springer.

Prisvärdhet

Nordic Grip Running broddar är relativt prisvärda jämfört med andra högkvalitativa broddar på marknaden, inklusive Springyard Sportgrip Runsafe. Med tanke på deras grepp och användarvänlighet, tror jag att de erbjuder ett bra värde för löpare som letar efter ett mer ekonomiskt alternativ. Men om hållbarhet är en hög prioritet för dig, kan det vara värt att investera i en dyrare modell.

FÖRDELAR

 • Bra greppförmåga på varierat underlag
 • Relativt prisvärd modell
 • Enkel att sätta på och ta av från löparskorna

NACKDELAR

 • Inte lika bra slitstyrka som Springyards modell

3. Rapala Sport Grippers Broddar

Bästa Billiga Broddar För Löpning


Rapala Sport Grippers Broddar

Grepp:

3.5/5

Antal Broddar:

10 st

Billig Men Välfungerande Broddar För Löpning

Rapala Sport Grippers Broddar är ett utmärkt alternativ för dem som söker ett lättanvänt och billigt alternativ. De är designade med enkelhet i åtanke, vilket gör dem oerhört lätta att sätta på och ta av löparskorna. Trots att de kanske inte ger samma omslutande passform som vissa av de dyrare alternativen jag har provat, som Springyard Sportgrip Runsafe och Nordic Grip Running, så sitter de ändå stabilt på skon under löpning.

Grepp och Stabilitet

Med totalt 10 broddar, erbjuder dessa broddar ett bra grepp på olika underlag. Under mina tester fann jag att de presterade bäst på snöiga och isiga ytor, men inte lika bra på blank is jämfört med Springyard och Nordic Grip modellerna. Trots detta är deras grepp mer än tillräckligt för lättare vinterlöpning, och får en poäng på 3.5 av 5.

Hållbarhet och Livslängd

Rapala Sport Grippers Broddars största nackdel är deras hållbarhet. Även om de är billiga, visade min erfarenhet att de tenderar att slitas snabbare än dyrare alternativ. Efter bara några veckors regelbunden användning började jag märka tecken på slitage. Om du planerar att springa regelbundet under vintern, kan det vara värt att överväga att investera i ett mer hållbart par broddar.

Prisvärdhet

Trots att de kanske inte är lika hållbara som några av de dyrare modellerna, är Rapala Sport Grippers Broddar ett utmärkt alternativ för löpare på en budget. För priset erbjuder de en god nivå av grepp och är mycket enkla att använda. Om du bara springer tillfälligt under vintern, eller letar efter ett billigare alternativ för att komma igång med vinterlöpning, kan dessa vara ett bra val.

FÖRDELAR

 • Många dubbar för optimalt grepp
 • Billigt alternativ
 • Enkel att sätta på

NACKDELAR

 • Ingen bra slitstyrka

Broddar För Löpning - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper broddar för löpning, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper broddar för löpning.

Grepp

Att säkerställa tillräckligt grepp är absolut central för valet av broddar för löpning. Med tanke på det stora antalet potentiellt riskfyllda ytor du kan stöta på när du löper under vintermånaderna - från isiga gator till snötäckta stigar - behöver du en utrustning som tillhandahåller ett pålitligt grepp. Ett par broddar som kan bita ner effektivt både i is och snö kan vara skillnaden mellan en stabil, säker löptur och en osäker och farlig upplevelse.

Vissa modeller, till exempel Springyard Sportgrip Runsafe och Nordic Grip Running, som jag tidigare har recenserat, uppnår detta genom att kombinera ett flertal broddar med en effektiv placering och vinkel för att maximera greppet. Men det är viktigt att komma ihåg att alla ytor och alla löpares behov kan variera. Därför bör du överväga ditt specifika löpvanor, rutter och lokala väderförhållanden när du bedömer broddarnas greppförmåga. I slutändan bör målet vara att hitta broddar som erbjuder det stabila och tillförlitliga grepp som behövs för att förebygga ovälkomna fall och skador.

bra broddar för löpning

Antal Broddar

När det gäller broddar för löpning, spelar antalet broddar en viktig roll för att skapa en balans mellan grepp och komfort. Ett större antal broddar kan innebära bättre grepp och stabilitet, vilket kan vara viktigt för att navigera på isiga och snöiga vägar. Men det är inte alltid så att "ju fler, desto bättre". Om det finns för många broddar, eller om de är felaktigt placerade, kan det faktiskt göra broddarna obekväma att bära.

Broddarnas placering på sulan spelar också en stor roll. De bör fördelas jämnt över skon för att ge stabilt grepp oavsett hur du landar under löpsteget. Ojämn placering kan leda till obalans och ojämn belastning, vilket kan påverka ditt löpmönster och till och med leda till skador.

Under min tid som recensent av löparbroddar har jag upptäckt att olika modeller, som Rapala Sport Grippers Broddar och Nordic Grip Running, har olika antal och placering av broddar. Dessa skillnader kan påverka både grepp och komfort, vilket visar vikten av att hitta rätt balans för dina individuella behov. När du väljer broddar, ta dig tid att överväga hur antalet och placeringen av broddar kan påverka din löpupplevelse.

Placering Av Broddar

Placeringen av broddarna på dina löparskor kan göra en avsevärd skillnad när det gäller grepp och stabilitet, två av de mest kritiska aspekterna för säker och effektiv löpning i vinterväder. Optimalt bör broddarna vara jämnt fördelade över hela sulan, inklusive både framfot och häl, för att säkerställa en balanserad distribution av dragkraft oavsett var ditt steg landar.

Detta är särskilt viktigt för löpare eftersom vi ofta ändrar vår fotplacering beroende på terräng, hastighet och trötthet. Om broddarna huvudsakligen är koncentrerade till en del av sulan, kan det leda till obalanserad dragkraft, vilket kan påverka löparbiomekaniken och leda till instabilitet eller ökad skaderisk.

I mina recensioner, som den jag gjorde för Springyard Sportgrip Runsafe och Nordic Grip Running, har jag uppmärksammat att inte alla broddar har samma broddplacering. Vissa fokuserar mer på framfoten, medan andra lägger större vikt vid hälpartiet. Den bästa placeringen beror på din löpstil och de ytor du vanligtvis springer på. Att förstå och överväga broddplaceringen kommer att hjälpa dig att göra ett mer informerat val och säkerställa att du har den bästa möjliga dragkraften och stabiliteten under dina löpturer.

Passform

En optimal passform är en kritisk aspekt när du väljer broddar för löpning. De ska vara tillräckligt snäva för att säkerställa att de sitter stadigt på dina löparskor under hela din löptur. En brodd som rör sig eller, ännu värre, faller av under löpning kan skapa en farlig situation där du plötsligt förlorar greppet och därmed riskerar att halka eller falla.

Det är även viktigt att komma ihåg att det inte finns en universell storlek som passar alla när det kommer till broddar. Varje löparsko är unik och varierar i både form och storlek. Således bör du prova broddarna på dina specifika löparskor innan köpet för att säkerställa att de passar ordentligt.

Att ha testat olika modeller av broddar, som exempelvis Springyard Sportgrip Runsafe och Nordic Grip Running, har jag insett att passformen varierar mellan olika märken och modeller. Därför bör du överväga att jämföra flera alternativ för att hitta de broddar som passar bäst på dina skor. En bra passform säkerställer inte bara en säker löptur, utan också en mer bekväm och njutbar upplevelse.

Bekvämlighet

Komfort är en avgörande del av löparupplevelsen, och det gäller även när du väljer broddar för löpning. Medan en stram passform är nödvändig för att hålla broddarna säkert på plats, bör det inte vara på bekostnad av ditt välbefinnande. Obehagliga broddar kan skapa distraktioner under din löpning, påverka ditt löpsteg och till och med leda till skavsår eller andra obehag.

Ett sätt att säkerställa komfort är att söka efter broddar som har mjuka band eller andra funktioner utformade för att minska friktionen mellan brodden och din sko eller fot. Materialval är också viktigt här, då vissa material kan vara mer bekväma och mindre benägna att skava än andra.

Under mina egna tester och recensioner av olika broddmodeller, till exempel Rapala Sport Grippers Broddar och Nordic Grip Running, har jag sett att även små detaljer i design och material kan ha en stor inverkan på komfortnivån. Så glöm inte att beakta dina egna komfortpreferenser och behov när du väljer broddar. En bekväm löpning är trots allt en mer njutbar löpning.

springa med broddar löpning

Vikt

Vikten på dina löparbroddar kan ha en betydande inverkan på din prestation och uthållighet, särskilt under längre löpningar. Tung utrustning kan skapa onödig trötthet, sänka din hastighet och påverka din löpteknik. Därför är det viktigt att hitta broddar som är lätta men samtidigt hållbara, för att inte äventyra deras effektivitet eller livslängd.

Betydelsen av detta blir tydlig när du tänker på hur varje steg multipliceras under en löprunda. Extra vikt på dina fötter, även om den är relativt liten, kan ackumuleras över tid och göra varje steg lite tyngre och mer ansträngande. Att hitta lätta broddar kan hjälpa till att hålla dina ben fräscha längre och göra dina löpturer mer njutbara.

Från min erfarenhet av att granska olika broddar för mer traditionellt bruk, som Nordic Grip Running och Rapala Sport Grippers Broddar, kan jag säga att broddarnas vikt kan variera mycket. Ofta går det att hitta en balans mellan vikt och hållbarhet, och det är detta förhållande som du bör vara uppmärksam på när du väljer broddar. Lätta broddar som även är hållbara kan vara något dyrare, men de kan också bidra till en bättre löpupplevelse under vintermånaderna.

Hållbarhet

Hållbarhet är en nyckelfaktor när du väljer broddar för löpning. Du vill inte bara ha broddar som ger dig det nödvändiga greppet och passar bra, men de bör också vara byggda för att hålla. Broddar tillverkade av mindre hållbara material kan slitas ut snabbt, särskilt om du löper mycket eller på särskilt krävande underlag. Och en brodd som går sönder under en löptur kan vara mer än bara ett irritationsmoment – det kan också skapa en oväntad risk för halka eller fall.

Viktiga faktorer att titta på när du bedömer hållbarheten inkluderar typen av material som används, både i broddarna och i de band eller klämmor som håller dem på plats. Mer specifikt bör du leta efter broddar tillverkade av robusta, slitstarka material som rostfritt stål, som har förmågan att stå emot slitage och korrosion över tiden.

Min erfarenhet av att granska olika modeller av löparbroddar, som Springyard Sportgrip Runsafe, har lärt mig att hållbarheten kan variera mycket. Därför bör du noggrant undersöka varje modell för att se till att du väljer broddar som kan stå emot de påfrestningar de kommer att utsättas för under dina löpturer. En hållbar brodd är en säker och kostnadseffektiv investering.

Enkel Att Ta Av Och På

När det gäller broddar för löpning, är användarvänligheten en betydande faktor som kan påverka hur ofta de faktiskt används. Precis som med alla andra typer av löparutrustning, bör broddar vara lätta att sätta på och ta av. Om de är krångliga att hantera, finns risken att du skippar att använda dem, vilket kan äventyra din säkerhet under vinterlöpning.

En bra brodd ska vara konstruerad på ett sätt som gör att du snabbt och enkelt kan få den på plats på löparskon och sedan ta av den igen när du är klar. Detta kan innebära flexibla band, justerbara remmar, eller en elastisk design som gör att brodden kan sträckas över skon men ändå sitta fast och säkert under användning.

Under min tid som recensent av löparbroddar, som Springyard Sportgrip Runsafe och Rapala Sport Grippers Broddar, har jag uppmärksammat att användarvänlighet kan variera mycket mellan olika modeller. Vissa broddar kräver mer ansträngning och tid för att sätta på och ta av, medan andra är utformade för att vara snabba och lätta att använda.

Vanliga Frågor Om Broddar För Löpning

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av broddar för löpning, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av broddar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa broddarna för löpning?

De bästa broddarna för löpning är enligt vårt test Springyard Sportgrip Runsafe, då det är modellen som presterade bäst med optimal hållbarhet och greppförmåga.

Vad kostar broddar för löpning?

Priset för broddar för löpning tenderar att ligga runt 200-300 kronor, men det finns även billigare alternativ.

Hur rengör jag mina löparbroddar?

Rengöring av dina löparbroddar bör vara enkel och snabb. Efter varje användning, skölj dem under varmt vatten för att ta bort eventuell smuts eller grus. Låt dem sedan torka helt innan du förvarar dem. Detta kommer att förhindra rost och förlänga broddarnas livslängd.

Hur länge håller löparbroddar?

Livslängden på dina löparbroddar beror på flera faktorer, inklusive hur ofta du använder dem, på vilka typer av underlag du springer, och hur väl du tar hand om dem. Med korrekt vård och under förhållanden med normal användning kan högkvalitativa löparbroddar hålla i flera säsonger.

Är löparbroddar säkra att använda på icke-isiga ytor?

Många löparbroddar är designade för att ge bra grepp på både isiga och snöiga ytor. De kan dock vara mindre bekväma att springa med på rena asfalts- eller betongytor, och den extra slitage kan förkorta deras livslängd. Om du planerar att springa på blandade underlag kan det vara värt att leta efter broddar som är designade för detta.

Kan jag använda mina broddar för aktiviteter förutom löpning?

Även om de är designade för löpning, kan broddar ofta användas för andra vinteraktiviteter som vandring eller promenader på isiga eller snöiga ytor. Men kom ihåg att löparbroddar kanske inte är lika robusta eller ger lika mycket drag som broddar som är speciellt avsedda för mer krävande aktiviteter som isklättring eller extrema vintersporter. I dessa fall kan du behöva snöskor eller till och med stegjärn.

Sammanfattningsvis Om Broddar För Löpning

Om du springer på sommaren kan du behöva ett  bra par broddar att sätta på dina vinterlöpskor. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 8

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.