• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Kläder
 • /
 • 4 Bästa Byxor För Längdskidor (2024): Bäst i Test

4 Bästa Byxor För Längdskidor (2024): Bäst i Test

bästa byxor längdskidor bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide är särskilt skriven för dig som älskar längdskidåkning och vill veta mer om vilka byxor som passar bäst för denna sport. Vårt fokus kommer att ligga på att välja rätt byxor baserat på viktiga kriterier.

Längdskidåkning är en fantastisk vintersport, men kan bli en mindre njutbar upplevelse om man inte är rätt klädd för aktiviteten. Kallt klimat och hög intensitet kan skapa obekväma förhållanden om du inte har rätt utrustning. Här kommer rätt typ av längdskidåkningsbyxor att bli din bästa lösning. De håller dig inte bara varm och torr, men också flexibel och rörlig för att optimera din prestation.

Efter att ha spenderat över 10 år inom längdskidåkningsvärlden, och efter att ha testat olika typer av byxor, kan jag försäkra er att rätt byxor kan göra en enorm skillnad. Denna guide är baserad på både mina personliga erfarenheter och vetenskapliga data för att ge dig de mest pålitliga råden när det kommer till att välja de bästa byxorna för längdskidåkning.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Byxorna För Längdskidor Är:

 1. 1
  Dobsom R-90 Pant Herr: Bäst i Test Byxor För Längdskidor - Läs Recension 
 2. 2
  Craft Adv Essence Wind Tights Herr: Näst Bäst i Test Byxor (Tights) För Längdskidor - Läs Recension
 3. 3
  Dobsom Endurance Pants Herr: Bästa Bekväma Byxor För Längdskidor - Läs Recension
 4. 4
  Hellner Juniors Harrå Hybrid Pants: Bästa Längdskidbyxor För Barn - Läs Recension

1. Dobsom R-90 Pant Herr / Dobsom R-90 Pant Dam

Bäst i Test Byxor För Längdskidor


Dobsom R-90 Pant Herr

Typ:

Byxor

Material:

Polyester

Reflex:

Ja

Klassiska Funktionsbyxor Perfekta För Längdskidåkning

Från det ögonblick jag först drog på mig Dobsom R-90, var jag imponerad av hur bekväma och smidiga de var. Dessa byxor glider inte bara på enkelt, men passformen känns intuitiv, vilket är en klar fördel när man är på längdskidor där frihet för rörelse är avgörande. Den funktionella designen och den smidiga förvaringsfickan visar att dessa byxor är skapade med användaren i åtanke.

Hållbarhet

Efter att ha använt Dobsom R-90 i snart 7 år, kan jag intyga att dessa byxor är extremt slittåliga och har en lång hållbarhet. Trots kontinuerlig användning och många tvättar, har byxorna behållit sin form och funktion. Materialet, polyester, visar upp sin styrka här, vilket inte är en överraskning eftersom det är känd för sin hållbarhet.

Andningsförmåga

När det kommer till längdskidåkning, kan man snabbt bli överhettad på grund av den höga intensiteten i sporten. Dobsom R-90's höga andningsförmåga kommer verkligen till sin rätt i dessa situationer. Under alla mina skidåkningar, har jag aldrig känt mig instängd eller överhettad, vilket jag anser vara ett bevis på dessa byxors utmärkta andningsförmåga.

Reflex och Klimatförhållanden

Det är värt att notera att dessa byxor kommer med insydda reflexdetaljer. Som en entusiastisk skidåkare som ofta är ute i mörkret, uppskattar jag denna säkerhetsfunktion väldigt mycket. Det enda negativa jag skulle säga om Dobsom R-90 är att de kan bli något kalla under riktigt kalla vinterdagar. Dock, detta kan enkelt lösas med ett värmande lager under, och jag anser fortfarande att dessa byxor är ett utmärkt val för de flesta längdskidåkningsförhållanden.

FÖRDELAR

 • Extremt slittåliga med lång hållbarhet (har haft ett par i snart 7 år)
 • Funktionell design som fungerar till en rad olika aktiviteter med smidig förvaringsficka
 • Hög andningsförmåga
 • Insydda reflexdetaljer

NACKDELAR

 • Kan bli något kalla under riktigt kalla vinterdagar

2. Craft Adv Essence Wind Tights Herr

Näst Bäst i Test Byxor (Tights) För Längdskidor


Craft Adv Essence Wind Tights Herr

Typ:

Tights

Material:

Polyester, Elastan

Reflex:

Ja

Bekväma Och Värmande Tights För Längdskidor

Craft Adv Essence Wind Tights erbjuder en unik användarupplevelse tack vare sin stramare passform och högkvalitativa material. Trots att de är tajta, så är de otroligt bekväma och begränsar inte rörligheten, vilket är ett stort plus när det gäller längdskidåkning. Dessutom har de en praktisk bakficka med dragkedja som jag har funnit vara mycket användbar för att förvara nycklar och andra små föremål.

Hållbarhet och Kvalitet

Materialkvaliteten hos Craft Adv Essence Wind Tights är omedelbart märkbar. Kombinationen av polyester och elastan skapar en hållbar, men ändå flexibel byxa, som har hållit mycket väl under min tid av användning. Liksom tidigare erfarenhet med Dobsom R-90, har dessa tights visat sig vara hållbara och slitstarka.

Klimatkontroll och Komfort

Det som skiljer dessa tights från andra vintertights jag har testat, inklusive Dobsom R-90, är deras borstade insida och vindtäta front. Dessa egenskaper ger en extra värme utan att bli överdrivet varma, vilket gör dem idealiska för längdskidåkning. De mjuka och stretchiga tyget bidrar också till en mycket bekväm upplevelse, även under långa skidturer.

Passform och Design

Det enda potentiella negativet som jag kan se med dessa tights är deras smalare passform. Medan jag personligen tycker att det ger en skön och säker känsla, förstår jag att den tajta passformen kanske inte passar allas preferenser. Reflexdetaljerna på byxorna är ett välkommet tillskott, likt de vi sett på Dobsom R-90, och ger extra säkerhet vid skidåkning i mörker.

FÖRDELAR

 • Borstad insida med vindtät front (men ändå inte överdrivet varma)
 • Mjukt stretchigt tyg med tajt passform
 • Praktisk bakficka med dragkedja
 • Bra hållbarhet

NACKDELAR

 • Den smalare passformen är inte allas preferens

3. Dobsom Endurance Pants Herr

Bästa Bekväma Byxor För Längdskidor


Dobsom Endurance Pants Herr

Typ:

Byxor

Material:

Polyester

Reflex:

Ja

Avancerade Och Vattentäta Längskidbyxor För Dam Och Herr

Användarupplevelsen med Dobsom Endurance Pants är distinkt och minnesvärd. Det första som slår mig är byxornas lätta känsla, trots deras trelagers softshell-design. De är väldigt bekväma och stretchiga, vilket gör dem till ett idealiskt val för aktiviteter som längdskidåkning där flexibilitet och rörelsefrihet är av stor vikt. Funktionen med blixtlås i benavslutet har också varit en riktig spelväxlare för mig, vilket gör det otroligt smidigt att ta av och på byxorna.

Vattentät Design

En av de mest imponerande aspekterna av Dobsom Endurance Pants är deras vattentäta design. Med en vattenpelare på 8000 mm, håller de mig torr även under våta skidförhållanden. Jämfört med andra byxor jag har testat, inklusive Dobsom R-90 och Craft Adv Essence Wind Tights, har dessa byxor en överlägsen vattentäthet.

Komfort och Material

Materialet i dessa byxor, polyester, gör dem inte bara hållbara men också bekväma. Tack vare det trelagers softshell-materialet, känns byxorna lätta och bekväma. Trots att de kan bli något varma under plusgrader, håller de mig bekväm och skyddad under de mest utmanande vinterförhållandena.

Säkerhet och Design

När det kommer till reflexer, är jag besviken över att Dobsom Endurance Pants inte lever upp till förväntningarna. I jämförelse med både Dobsom R-90 och Craft Adv Essence Wind Tights, saknar dessa byxor tillräckliga reflexdetaljer, vilket kan vara en nackdel för de som gillar att åka längdskidor på kvällen eller tidiga morgnar.

FÖRDELAR

 • Vattentät design med 8000 mm vattenpelare
 • Trelagers softshell som känns lätt, bekvämt och stretchigt
 • Blixtlås i benavslutet för att enklare kunna ta av och på

NACKDELAR

 • Kan lätt bli för varma under plusgrader
 • Inga bra reflexdetaljer

4. Hellner Juniors Harrå Hybrid Pants

Bästa Längdskidbyxor För Barn


Hellner Juniors Harrå Hybrid Pants

Typ:

Byxor

Material:

Polyester, Elastan

Reflex:

Ja

Prisvärda Och Effektiva Längdskidbyxor För Junior Och Barn

Hellner Juniors Harrå Hybrid Pants levererar en imponerande användarupplevelse som särskilt är skräddarsydd för yngre skidåkare. Den värmande designen och den vattenavvisande framsidan gör dessa byxor till ett utmärkt val för barn som tillbringar tid utomhus under kyliga vinterdagar. Dessutom, likt Dobsom Endurance Pants, är funktionen med smidiga dragkedjor nertill en stor fördel som gör det lätt för barnen att ta av och på sig byxorna.

Material och Komfort

Byxorna är tillverkade av en kombination av polyester och elastan, vilket ger en hög hållbarhet samtidigt som det ger maximal rörelsefrihet och en bekväm passform. Det stretchiga tyget har visat sig vara särskilt användbart för att möta de energiska och oförutsägbara rörelserna som barn ofta har när de åker längdskidor.

Skydd och Funktion

De värmande egenskaperna hos dessa byxor, tillsammans med deras vattenavvisande framsida, ger en utmärkt nivå av skydd mot vädret. Oavsett om det är snöfall, kyla eller vind, håller Hellner Juniors Harrå Hybrid Pants barnet varmt och torrt. Det är en liknande nivå av skydd som jag har upplevt med Dobsom Endurance Pants, men anpassad för yngre användare.

Säkerhet och Design

Även om dessa byxor har mycket att erbjuda när det gäller komfort och skydd, är det en stor besvikelse att de inte har tillräckliga reflexdetaljer, precis som med Dobsom Endurance Pants. Detta är en viktig säkerhetsfunktion som jag anser bör vara standard i längdskidbyxor, särskilt för barn som kanske inte är lika medvetna om säkerhetsriskerna i låg ljus.

FÖRDELAR

 • Värmande material med vattenavvisande framsida
 • Stretchigt tyg för maximal rörelsefrihet och bekväm passform
 • Smidiga dragkedjor nertill för att enkelt kunna ta av och på sig byxorna

NACKDELAR

 • Inga bra reflexdetaljer

Byxor För Längdskidor - Produktjämförelse

Produkt

Typ

Material

Reflex

Byxor

Polyester

Ja

Tights

Polyester, Elastan

Ja

Byxor

Polyester

Ja

Byxor

Polyester, Elastan

Ja

Byxor För Längdskidor - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper längskidbyxor, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper byxor för längdskidor.

Material

När det gäller att välja lämpliga byxor för längdskidåkning, kommer materialvalet utan tvekan högst upp på checklistan. Varför är det så? Jo, materialets egenskaper kommer direkt att påverka byxans funktion och livslängd, så detta beslut kan inte underskattas.

Både polyester och nylon framträder ofta som förstahandsvalen för tillverkare, och det med goda skäl. Dessa syntetiska fibrer är erkänt hållbara och resistenta, vilket är viktiga egenskaper för att stå emot de ibland stränga och påfrestande förhållanden som vintersporter som längdskidåkning kan innebära. Vi vill ju att våra byxor ska vara trofasta kamrater under flera säsonger, och då är robusthet en nyckelfaktor.

Ännu mer specifikt har både polyester och nylon utmärkt motståndskraft mot väderrelaterade utmaningar. De står effektivt emot både vind och vatten, vilket hjälper till att hålla skidåkaren skyddad och komfortabel. Men var inte rädd, detta betyder inte att byxorna kommer att kännas styva eller obekväma. Tack vare dessa materialens flexibilitet och lättviktiga natur kommer de att erbjuda en rörelsefrihet som är oerhört viktig på skidspåret.

Det är också här som elastan kommer in i bilden. Elastan är en fiber känd för sin fantastiska sträckbarhet, vilket är varför det ofta vävs in i blandningar med andra material för att skapa stretchiga, kroppsformade plagg. Om du föredrar en tajtare passform, kanske i form av skidtights som Craft Adv Essence Wind Tights, kommer du sannolikt att uppskatta fördelarna med elastan. Det ger dig inte bara en nära, åtsittande passform, utan säkerställer också att byxorna behåller sin form och prestanda under längre perioder, oavsett hur intensiv din åkning är.

bra byxor och jacka för längdskidor

Vattentäthet

När du förbereder dig för att navigera längdskidspåret, är det avgörande att hålla vatten borta från din hud. Således är vattentäthet en icke-förhandlingsbar kvalitet när det gäller att välja de bästa byxorna för längdskidåkning. Varför är detta så viktigt? Skidspåret kan ofta vara oförutsägbart, och mellan snöfall och oväntat regn, är din exponering för fuktighet nästan garanterad. Utan ordentligt skydd, riskerar du att bli våt, vilket snabbt kan leda till obehag och i värsta fall till nedkylning.

Nu när vi vet varför vi behöver vattentäta byxor, hur bedömer vi ett par byxors förmåga att stå emot vatten? Här kommer begreppet "vattenpelare" in. Vattenpelare är en mätning som används för att kvantifiera hur vattentålig ett material är. Den representerar den mängd vatten, mätt i millimeter, som ett tyg kan motstå innan det börjar läcka. Så när du undersöker olika byxor, var noga med att kolla upp deras angivna vattenpelare. Ett högre värde betyder att byxorna kan stå emot mer vatten, vilket kan vara särskilt fördelaktigt i kraftiga snöfall eller regnskurar.

Ett bra exempel på detta skulle vara Dobsom Endurance Pants, som stoltserar med en vattentäthet på 8000 mm. Det betyder att dessa byxor kommer att hålla dig torr även under ganska intensiva väderförhållanden, vilket gör dem till en solid allierad på spåret, oavsett väder. Genom att vara medveten om vikten av vattentäthet och hur man utvärderar den, kan du säkerställa att du gör ett informerat val som uppfyller dina behov på bästa sätt.

Vindtäthet

Att utmana vinterns råa krafter på längdskidspåret innebär oundvikligen att du kommer möta starka och ofta isiga vindar. Därför är det avgörande att dina längdskidbyxor har vindtäta egenskaper. En vindtät byxa fungerar som en sköld mot den bitande kylan, vilket hjälper till att behålla din kroppsvärme och skydda dig från det råa klimatet.

Vinden kan vara en oväntad och kraftfull motståndare när du åker längdskidor. Den kylande effekten av vinden på svettig hud kan snabbt leda till obehag och till och med risk för nedkylning. En vindtät byxa hindrar dock kalla vindar från att tränga igenom materialet, vilket gör att du håller dig varm och komfortabel under hela din åktur.

Men hur vet du om ett par byxor är verkligen vindtäta? Det finns ofta ingen specifik mätning för vindtäthet, men tillverkare ger vanligtvis denna information i produktbeskrivningarna. Vissa byxor kan också ha särskilda vindtäta paneler, vanligtvis placerade på framsidan där du mest utsätts för vinden.

Ett exempel är Craft Adv Essence Wind Tights, som har en vindtät front. Denna design, där viktiga områden får extra skydd, innebär att byxorna effektivt kan stå emot kylan från vindarna samtidigt som de tillåter en viss andningsförmåga på baksidan. Detta hjälper till att hålla dig varm utan att överhettas. Så, innan du ger dig ut på spåret, se till att dina byxor är redo att ta upp kampen mot vinden!

Andningsförmåga

När du flyter fram över snön i längdskidspåret är det lika viktigt att hålla dig torr inifrån som utifrån. Det är här byxornas andningsförmåga kommer in i bilden. God andningsförmåga innebär att byxorna kan transportera bort fukt från kroppen, vilket hjälper till att förhindra att du blir för varm och svettig.

Kanske tänker du inte på det direkt, men under en intensiv längdskidåkning kan du faktiskt svettas ganska mycket. Om denna fukt inte kan avdunsta snabbt nog, kan det leda till obehag och kyla när svetten torkar. Byxor med bra andningsförmåga kan transportera bort svett, vilket gör att den avdunstar på utsidan av byxorna istället för på din hud. Detta håller dig torr och bekväm, även under de mest ansträngande åkturer.

Att hitta rätt balans mellan värme och andningsförmåga kan vara en utmaning, men många moderna skidbyxor är designade för att möta denna utmaning. Dobsom R-90 Pant, till exempel, är känd för sin höga andningsförmåga. Dessa byxor kan hantera den svett som du producerar under aktiv åkning och transporterar effektivt bort den från huden. Detta hjälper till att hålla dig torr och i optimal temperatur oavsett hur hårt du arbetar i spåret.

bekväma bxor för längdskidor

Värme

Längdskidåkning kan vara en fantastiskt vacker upplevelse, men om du inte håller dig tillräckligt varm kan den snabbt förvandlas till en prövning. Oavsett om du åker på en kylig vinterdag eller en solig vårkväll är rätt nivå av värmeisolering avgörande för din komfort och prestanda.

Skidbyxor varierar i deras värmeegenskaper, vissa är designade med extra foder för att erbjuda mer isolering, medan andra är lättare och avsedda att användas med ett lager underställ. De mest isolerade byxorna, som Dobsom Endurance Pants, kan erbjuda extra skydd mot kylan med sitt trelagers softshell-material. Men om du ofta finner dig själv att svettas under intensiva åkturer, kan dessa byxor vara för varma för dig.

Å andra sidan erbjuder lättare byxor, som Craft Adv Essence Wind Tights, inte samma nivå av inbyggd isolering, men de erbjuder stor flexibilitet att anpassa ditt klädval efter väderförhållanden och din egen kroppstemperatur. Med dessa typer av byxor kan du lägga till ett tjockt underställ på kyligare dagar, eller ett tunnare ett när temperaturen stiger.

När du väljer längdskidbyxor är det viktigt att tänka på din egen kroppstemperatur, den tänkta användningen och de rådande väderförhållandena. Genom att välja rätt nivå av isolering kan du optimera din komfort och prestanda, oavsett väderförhållandena.

Passform

När det kommer till längdskidåkning är rätt passform på byxorna inte bara en fråga om estetik, utan också prestanda och komfort. Dina skidbyxor ska sitta bekvämt på kroppen utan att begränsa rörelsefriheten – oavsett om du utför kraftfulla stavtag eller mer finjusterade manövrar på spåret.

Det finns i huvudsak två skolor när det gäller passform för skidbyxor: de åtsittande och de lösa. Åtsittande byxor, ofta kallade tights, kramar kroppen snarare än att hänga lös. Dessa, som Craft Adv Essence Wind Tights, följer kroppens naturliga form och kan förbättra aerodynamiken när du rör dig framåt. De erbjuder även ofta en högre grad av flexibilitet tack vare stretchiga material som elastan. Men de kan vara mindre förlåtande när det kommer till passform, så det är viktigt att hitta rätt storlek.

Å andra sidan, lösa byxor, som Dobsom R-90 Pant, erbjuder mer utrymme och kan vara mer förlåtande för olika kroppsformer. De kan också vara mer komfortabla för dem som inte gillar känslan av åtsittande kläder. Dessutom kan lösa byxor ge mer utrymme för lager-på-lager klädsel under kallare förhållanden.

Fickor

Fickor på dina längdskibyxor spelar en avgörande roll som inte bara fungerar som bekväma förvaringsutrymmen, men även som skydd för dina värdesaker och nödvändigheter under ditt längdskidåkningsäventyr. De är utmärkta för att hålla objekt som nycklar, mobiltelefoner och energibarer, som alla kan vara viktiga komponenter i din skidupplevelse.

Fickornas utformning bör vara praktisk och tillförlitlig. Dragkedjor, till exempel, är en vanlig stängningsmetod som både ger snabb tillgång till innehållet och håller föremålen säkert på plats. Det är också viktigt att de placeras strategiskt för att inte störa din rörlighet. Modeller som Craft Adv Essence Wind Tights kommer med en praktisk bakficka med dragkedja, vilket ger enkel åtkomst samtidigt som den håller dina föremål säkra.

Fickornas storlek och placering är en annan aspekt att tänka på. En för liten ficka kanske inte rymmer dina föremål, medan en för stor kan skapa ojämnheter som stör din rörelse. Fickor placerade runt höftområdet eller längs lårens sidor tenderar att vara mest balanserade och minst störande.

Reflexdetaljer

Att vara synlig på spåret när ljuset är svagt kan göra en stor skillnad för din säkerhet under längdskidåkning, och detta är där reflexdetaljer kommer in i bilden. Dessa små men betydande tillägg kan dramatiskt öka din synlighet för andra skidåkare eller fordon som befinner sig i närheten, särskilt under de mörka vintermånaderna när solens timmar är begränsade.

Reflexdetaljer på skidbyxor är ofta utformade som strimmor eller logotyper placerade på strategiska ställen för att fånga ljus. Typiska platser inkluderar benens sidor, bak eller botten, platser som naturligt fångar ljus när du rör dig. Dobsom R-90 Pant, till exempel, har insydda reflexdetaljer, vilket ökar användarens synlighet och säkerhet i lågt ljus.

Det är viktigt att notera att reflexdetaljer inte bör vara ett substitut för rätt kläder eller belysning när du skidar i mörka eller dimmiga förhållanden. De är dock ett användbart tillägg som kan fungera som ett extra skyddslager när du navigerar genom snöiga terränger.

Även om reflexdetaljer kan verka som en mindre detalj, bör deras bidrag till din säkerhet och komfort på spåret inte underskattas. Se till att titta efter dem när du väljer ditt nästa par längdskidbyxor.

Hållbarhet

Längdskidåkning är en aktivitet som ställer höga krav på dina kläder. Detta är inte bara en fråga om komfort och funktionalitet, utan också om hållbarhet. Byxor av god kvalitet ska kunna tåla både skavning och slitage från utrustning, väder och terräng, och bör förbli i utmärkt skick under flera säsonger.

Hållbarhet handlar om mer än bara det initiala materialet. Sömmar, till exempel, är kritiska komponenter som ofta är de första att ge efter. Starka, välkonstruerade sömmar kan bidra till att byxorna håller ihop och förhindra oönskad slitage eller skador.

Dessutom bör materialet vara robust nog att motstå nötning från utrustning som skidstavar, bälten och väskor, samt från det ständiga rörelseintensiva användandet. Till exempel, byxor som Craft Adv Essence Wind Tights Herr/Dam, är kända för deras slitstarka material och starka sömmar.

Vanliga Frågor Om Byxor För Längdskidor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par byxor för längdskidor, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av byxor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa byxorna för längdskidor?

De bästa byxorna för längdskidor är enligt vårt test de klassiska Dobsom R-90 Pant Herr / Dobsom R-90 Pant Dam, då det är extremt funktionella, bekväma och prisvärda.

Vad kostar en längdskidbyxor?

Priset för ett par längdskidbyxor tenderar att varar runt 500-600 kronor, mycket likt andra typer av funktionsbyxor.

Hur tvättar jag mina längdskidbyxor korrekt?

Många längdskidbyxor är tillverkade av tekniska material som kräver speciell omvårdnad. Generellt rekommenderas det att maskintvätta dem i kallt vatten på en skonsam cykel och hänga upp dem för att torka. Undvik att använda sköljmedel eller blekmedel, och kontrollera alltid tillverkarens specifika vårdinstruktioner.

Kan jag använda vanliga träningsbyxor för längdskidåkning?

Även om du tekniskt sett kan använda vilka byxor som helst för längdskidåkning, är det bäst att använda byxor som är speciellt designade för ändamålet. Dessa byxor erbjuder ofta funktioner som vind- och vattentäthet, andningsförmåga och rätt grad av isolering, vilket kan göra din upplevelse på spåret mycket mer behaglig. De är därför bättre att använda under vintern i jämförelse med klassiska träningsbyxor.

Vad är en vattenpelare och varför är det viktigt?

En vattenpelare är ett mått på hur mycket vattentryck ett material kan motstå innan det börjar läcka. Ju högre vattenpelare, desto mer vattentåligt är materialet. Detta är särskilt viktigt vid längdskidåkning, där du kan utsättas för både snö och regn.

Sammanfattningsvis Om Byxor För Längdskidor

Ett bra par byxor är ett måste när du är ute och åker längdskidor. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 14

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.