3 Bästa Elektriska Handvärmare (2024): Bäst i Test

bästa elektriska handvärmare bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: mars 2023

Denna guide riktar sig till alla som strävar efter att hålla sig varma i de kallaste miljöerna och den kommer att handla om de bästa elektriska handvärmarna som finns tillgängliga på marknaden.

Under de kalla månaderna är frusna fingrar och händer ett vanligt problem för många, vilket kan försvåra allt från vardagliga uppgifter till friluftsaktiviteter. Elektriska handvärmare är innovativa produkter som effektivt kan bekämpa denna olägenhet och ge den nödvändiga värmen när du behöver den som mest.

Med mina mer än tio års erfarenhet som en friluftsentusiast, kan jag med säkerhet säga att elektriska handvärmare har varit en räddare i nöden under många iskalla äventyr. Detta visar den oerhörda effektiviteten av dessa produkter och varför de är ett viktigt tillbehör för att bekämpa kylan.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Elektriska Handvärmarna Är:

 1. 1
  Unigear Uppladdningsbar Handvämare: Bäst i Test Elektrisk Handvärmare - Läs Recension 
 2. 2
  Lifesystems Uppladdningsbar Handvärmare: Näst Bäst i Test Elektrisk Handvärmare - Läs Recension
 3. 3
  Rubicson Elektriska Handvärmare: Bästa Billiga Elektriska Handvärmare - Läs Recension

1. Unigear Uppladdningsbar Handvämare

Bäst i Test Elektrisk Handvärmare


Unigear Uppladdningsbar Handvämare

Batteri:

5200 mAh

Värmetid:

4-8 h

Vikt:

200 g

Elektrisk Handvärmare Med Perfekt Passform Och Tydlig Display

Som en långvarig entusiast för friluftsaktiviteter har jag haft möjligheten att prova många elektriska handvärmare, men Unigear Uppladdningsbar Handvämare sticker verkligen ut när det kommer till användarvänlighet - och är också varför det blev vårt toppval bland de bästa handvärmarna också. Den har en perfekt passform, vilket gör den bekväm att hålla i under längre perioder. Materialet är mjukt och lyxigt, vilket skapar en behaglig känsla mot huden. Dessutom är den tydliga digitala displayen ett utmärkt tillägg som ger användarna möjlighet att enkelt övervaka batterinivån och värmeinställningarna.

Batteriprestanda och Värmetid

När det gäller batteriprestanda, gör Unigear Uppladdningsbar Handvämare ett starkt intryck. Med en kapacitet på 5200 mAh, erbjuder denna handvärmare en värmetid på mellan 4 till 8 timmar, vilket är mer än tillräckligt för de flesta friluftsaktiviteter. Jag har upplevt att batteriet håller i upp till 6 timmar vid -10 grader, vilket är exceptionellt bra för en enhet av denna storlek. Dock märkte jag att batteriets effektivitet minskade något vid temperaturer under -20 grader, vilket är något att tänka på för de som vistas i mycket kalla klimat.

Extratjänster: Användbar Som Powerbank

En av de mest distinkta fördelarna med Unigear Uppladdningsbar Handvämare är dess förmåga att fungera som en powerbank. I situationer där min smartphone eller andra enheter behöver lite extra batteri, har denna handvärmare varit en livräddare. Snabb laddningstid är en annan fördel som gör det möjligt för mig att ladda upp enheten helt på bara några timmar, vilket är särskilt användbart under snabba turnéer eller när jag är på språng.

Vikt och Portabilitet

Vid en vikt av endast 200 gram, är Unigear Uppladdningsbar Handvämare väldigt lätt att bära runt. Jag har ofta funnit att tyngre handvärmare kan vara obekväma att hålla i under längre perioder, men det är absolut inte fallet med denna modell. Dess lätta och kompakta design gör den idealisk för alla som är i rörelse och letar efter en handvärmare som inte skapar onödig tyngd eller obehag.

FÖRDELAR

 • Perfekt passform och gjort med bekvämt, mjukt material
 • Snabb laddningstid
 • Kan även användas som powerbank för att ladda upp dina andra enheter

NACKDELAR

 • Batteriet är inte lika effektivt i mycket kalla temperaturer

2. Lifesystems Uppladdningsbar Handvärmare

Näst Bäst i Test Elektrisk Handvärmare


Lifesystems Uppladdningsbar Handvärmare

Batteri:

5000 mAh

Värmetid:

3-6 h

Vikt:

173 g

Kompakt Och Slitstark Handvärmare

Lifesystems Uppladdningsbar Handvärmare är en fröjd att använda. Liksom Unigear-modellen jag tidigare recenserat, fungerar den också som en powerbank, vilket är mycket praktiskt när jag behöver extra ström till mina enheter ute i vildmarken. Dess enkelhet framhävs av den intuitiva designen som gör att jag kan växla mellan de fyra värmeinställningarna utan ansträngning.

Batteriprestanda och Värmetid

Denna handvärmare har ett 5000 mAh-batteri, något mindre än Unigear-modellen, men fortfarande tillräckligt för att generera värme under en period av 3 till 6 timmar. Under mina tester observerade jag att enhetens värmetid var beroende av vilken värmeinställning jag använde. Vid högre värmenivåer tenderade batteriet att dräneras snabbare, vilket resulterade i en något kortare värmetid jämfört med vad jag är van vid från andra modeller.

Värmeinställningar och Värmegenerering

Vad Lifesystems-modellen verkligen utmärker sig för är dess förmåga att erbjuda fyra olika värmeinställningar. Denna funktion är särskilt användbar när jag har behövt anpassa värmeutsläppet baserat på ändrade väderförhållanden. Jag har funnit att även på de lägre inställningarna, genererar enheten tillräckligt med värme för att hålla mina händer varma i kyligt väder.

Storlek och Slitstyrka

Lifesystems Uppladdningsbar Handvärmare imponerar med sin kompakta storlek och lätt vikt. Vid bara 173 gram är den lättare än Unigear-modellen, vilket gör den till en av de lättaste handvärmarna jag har testat. Dess slitstarka konstruktion gör att den tål tuffare hantering, vilket är en fördel för alla som, likt mig, ofta befinner sig i krävande utomhusmiljöer.

FÖRDELAR

 • Bra värmegenerering med fyra värmeinställningar
 • Liten och kompakt storlek med bra slitstyrka
 • Enkel att använda
 • Kan även användas som powerbank via USB

NACKDELAR

 • Sämre värmetid, särskilt på högra värmenivåer

3. Rubicson Elektriska Handvärmare

Bästa Billiga Elektriska Handvärmare


Rubicson Elektriska Handvärmare

Batteri:

2000 mAh

Värmetid:

1-2 h

Vikt:

100 g

Billig Elektrisk Handvärmare För Korta Utflykter i Vinter

Rubicson Elektriska Handvärmare erbjuder en otroligt enkel användarupplevelse. Till skillnad från mer avancerade modeller som Unigear och Lifesystems, kräver Rubicson-modellen minimal navigering. Det här är en stor fördel för dem som söker en handvärmare som är enkel att använda utan att behöva bekymra sig för flera värmeinställningar eller extra funktioner.

Batteriprestanda och Värmetid

Med ett batteri på 2000 mAh är Rubicson-modellen tydligt inte i samma liga som de tidigare modellerna jag recenserat. Värmetiden på 1 till 2 timmar är väsentligt kortare än både Unigear och Lifesystems. Detta innebär att den här enheten är mer lämpad för kortare utflykter snarare än långa dagar utomhus. Emellertid är det viktigt att notera att denna handvärmare värms upp mycket snabbt, vilket kan vara en stor fördel i situationer där snabb värme behövs.

Pris och Värde

Det mest anmärkningsvärda med Rubicson Elektriska Handvärmare är utan tvekan dess pris. Trots att den saknar många av de funktioner som finns i dyrare modeller, gör dess pris den till ett attraktivt alternativ för budgetmedvetna konsumenter. Även om värmeutsläppet och batteriets livslängd inte matchar de dyrare modellerna, ger det snabba uppvärmningstiden och enkelheten i designen fortfarande en bra upplevelse för priset.

Form och Ergonomi

Till skillnad från de mer ergonomiska formerna på de dyrare modellerna, har Rubicson handvärmare en fyrkantig design. Även om detta inte direkt påverkar enhetens värmeutsläpp, kan den fyrkantiga formen vara mindre bekväm att hålla i under längre perioder jämfört med den mer rundade formen på Lifesystems-modellen. Trots detta är dess lätta vikt av 100g en klar fördel och gör den till den lättaste av de tre modellerna jag har recenserat.

FÖRDELAR

 • Mycket billig elektrisk handvärmare
 • Värms upp snabbt
 • Väldigt enkel att använda och navigera

NACKDELAR

 • Väldigt svagt batteri som resulterar i en lägre värme än andra modeller
 • Den fyrkantiga formen är inte lika ergonomisk som till exempel Lifesystems modell ovan

Elektriska Handvärmare - Produktjämförelse

Produkt

Batteri

Värmetid

Vikt

5200 mAh

4-8 h

200 g

5000 mAh

3-6 h

173 g

2000 mAh

1-2 h

100 g

Handvärmare - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en elektrisk handvärmare, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper elektriska handvärmare.

Batterikapacitet

När vi dyker djupare in i faktorer som påverkar prestanda hos elektriska handvärmare, tar vi först upp ämnet batterikapacitet och dess direkt koppling till varaktigheten av enhetens värmeutsläpp. På ett grundläggande plan, innebär batterikapacitet den totala mängden energi som ett batteri kan lagra och sedan leverera. Den här kapaciteten mäts oftast i milliamperetimmar (mAh).

En större batterikapacitet resulterar typiskt i en längre livslängd på handvärmaren, vilket betyder att den kan generera värme under en mer utdragen tid. Om vi tar en titt på Unigear Uppladdningsbar Handvärmare som ett exempel, kommer dess robusta 5200mAh batteri att ge en ihållande värmeproduktion mellan 4-8 timmar. Jämfört med den billigare Rubicson Elektriska Handvärmare med sin mindre 2000mAh batterikapacitet, vilket resulterar i en värmetid mellan 1-2 timmar.

I kontexten av din friluftslivsaktiviteter, blir denna faktor ännu mer avgörande. Om du planerar att spendera längre tid i kyliga miljöer, till exempel vid en längre vandring eller camping under vintermånaderna, är det kritiskt att välja en handvärmare med en batterikapacitet som matchar dina behov. Detta garanterar att du har en pålitlig värmekälla till hands för att behålla komforten och förhindra förfrysningar under hela din tid utomhus.

Så, i processen att välja en elektrisk handvärmare, bör batterikapacitet och dess effekt på enhetens livslängd inte underskattas. Det är inte bara en fråga om bekvämlighet, utan också om säkerhet och välbefinnande när du befinner dig i kalla miljöer.

bra elektriska handvärmare

Värmetiden

Utöver livslängden hos ett batteri, är en annan nyckelfaktor att beakta när du väljer en elektrisk handvärmare dess förmåga att bibehålla en jämn temperatur under en given tidsperiod, vilket ofta benämns som "värmetid". Värmetiden på en elektrisk handvärmare är avgörande eftersom den avser hur länge enheten kan ge konstant värme innan den behöver laddas upp igen.

Det är värt att notera att värmetiden kan variera mycket mellan olika modeller och märken av handvärmare. Till exempel, den Unigear Uppladdningsbar Handvärmare kan erbjuda en värmetid på mellan 4 till 8 timmar, beroende på användningsintensiteten. Å andra sidan, erbjuder den mer prisvärda Rubicson Elektriska Handvärmare en kortare värmetid på mellan 1 till 2 timmar, trots att den värms upp snabbare.

Denna distinktion kan vara avgörande beroende på dina specifika behov och användningsscenario. Om du till exempel ägnar dig åt vinteraktiviteter som längre vandringar eller campar i kalla förhållanden, skulle en enhet med en längre värmetid vara mer fördelaktig, eftersom du får en konstant värmekälla under en längre tid. I sådana situationer kan det vara obekvämt eller opraktiskt att ladda enheten regelbundet.

Därför är det viktigt att noggrant utvärdera värmetiden i varje handvärmare du överväger, för att säkerställa att det uppfyller dina specifika krav och ger den komfort och bekvämlighet du behöver i kalla miljöer. Detta är en av de mest betydande faktorer att beakta när du väljer den bästa elektriska handvärmaren för dina behov.

Temperaturinställningar

En ytterligare viktig faktor att väga in när du väljer en elektrisk handvärmare är tillgängligheten av olika temperaturinställningar. Denna egenskap förstärker produktens flexibilitet och tillåter användaren att anpassa värmen efter specifika behov och rådande väderförhållanden.

Vissa modeller av elektriska handvärmare kommer med ett flertal temperaturinställningar. Detta erbjuder en större möjlighet till individualisering och garanterar att du kan justera värmeintensiteten till den nivå som passar dig bäst. Till exempel, Lifesystems Uppladdningsbar Handvärmare utrustas med fyra distinkta värmeinställningar. Denna funktion kan vara en fördel under skiftande väderförhållanden, eller när du behöver en varierad värmemängd över tid.

Om du befinner dig i ett lätt kyligt väder kan du kanska vara nöjd med en lägre temperaturinställning, vilket även kan hjälpa till att bevara batteriets livslängd. I kontrast, om du utsätts för riktigt kyliga temperaturer, kan du behöva skruva upp värmen till den högsta inställningen för att bibehålla komforten.

Fler temperaturinställningar tillhandahåller därför en högre grad av kontroll och flexibilitet, vilket gör det möjligt för dig att anpassa värmeintensiteten efter dina personliga preferenser och de rådande klimatförhållandena. Det är definitivt en fördel att leta efter när du väljer din nästa elektriska handvärmare.

Laddningstid

Att vara medveten om laddningstiden hos din elektriska handvärmare kan ha en betydande inverkan på din upplevelse och användarvänlighet. Enhetens laddningstid, eller hur lång tid det tar att ladda upp enhetens batteri till full kapacitet, kan variera avsevärt mellan olika modeller. Vissa kan ta flera timmar att ladda, medan andra kan nå full laddning på mycket kortare tid.

Om du frekvent befinner dig i situationer där du behöver snabb åtkomst till värme, kanske du inte har tid att vänta på att enheten ska laddas upp. Därför kan en handvärmare med snabb laddningstid vara idealisk för att minimera tiden mellan användning och laddning, vilket bidrar till en mer sömlös upplevelse.

Till exempel, Unigear Uppladdningsbar Handvämare framhävs för sin snabba laddningstid, vilket innebär att du kan snabbt ladda enheten och ha den redo att använda när du behöver den mest. Den här funktionen kan vara speciellt användbar för dig om du ofta behöver använda handvärmaren med kort varsel, till exempel om du arbetar utomhus eller gillar att vara spontan med dina vinterutflykter.

När du väljer din elektriska handvärmare är det därför viktigt att tänka på hur laddningstiden kan passa in i ditt liv och dina rutiner. En snabb laddningstid kan spara dig tid och minska stressen av att vänta, vilket gör det enklare för dig att hålla dig varm när du behöver det mest.

bra elektrisk handvärmare

Storlek och Vikt

När det kommer till att välja en elektrisk handvärmare, är storleken och vikten av enheten två faktorer som kan ha en direkt inverkan på användarens upplevelse. Idealiskt sett, bör en handvärmare vara tillräckligt kompakt och lätt att man utan problem kan ta med den, hålla i den och använda den under längre perioder.

En handvärmare ska ge en bekväm och varm känsla när du håller den, snarare än att skapa en börda. Om enheten är för tung eller otymplig, kan det leda till trötthet och obekvämligheter vid långvarig användning. Dessutom, om enheten är för stor, kan det vara svårt att få plats med den i fickan eller i handväskan, vilket begränsar dess portabilitet.

Till exempel är Lifesystems Uppladdningsbar Handvärmare framstående för sin kompakta storlek och lätta vikt på endast 173 gram. Dessa egenskaper gör den enkel att bära med sig och hålla i, även under längre tidsperioder.

Å andra sidan kan Rubicson Elektriska Handvärmare, trots att den är mycket lätt, vara något obekväm att hålla i under en längre tid på grund av dess fyrkantiga form. Även om dess låga vikt är en fördel, spelar formen och designen också en stor roll i den totala komforten.

När du överväger att köpa en elektrisk handvärmare, är det således viktigt att tänka på både vikten och storleken, och hur dessa faktorer kommer att påverka din upplevelse. En ideal elektrisk handvärmare ska balansera effektiv värmeleverans med komfort och bärbarhet för att säkerställa att du kan hålla dig varm utan några kompromisser.

Extra Funktioner

När du funderar på att skaffa en elektrisk handvärmare, kan det vara värt att undersöka vilka extra funktioner som olika modeller erbjuder. Dessa funktioner kan ge ytterligare användbarhet och värde utöver enhetens huvuduppgift att ge värme.

Ett vanligt exempel på en sådan extra funktion är att handvärmaren också kan fungera som en powerbank. Med denna funktion kan du använda handvärmaren för att ladda upp dina andra elektroniska enheter, som din mobiltelefon eller tablet, vilket kan vara oerhört praktiskt när du är på språng eller i utomhusmiljöer där eluttag kanske inte är tillgängliga.

Både Unigear Uppladdningsbar Handvämare och Lifesystems Uppladdningsbar Handvärmare är exempel på modeller som erbjuder denna extra funktion. Om du ofta befinner dig i situationer där du behöver både värme och en strömkälla för dina enheter, kan dessa modeller erbjuda en lösning som uppfyller båda behoven.

När du överväger att köpa en elektrisk handvärmare, ta dig tid att överväga vilka extra funktioner som kan vara mest värdefulla för dig. På så sätt kan du välja en modell som inte bara håller dina händer varma, utan också berikar din upplevelse med ytterligare användbarhet.

Vanliga Frågor Om Elektriska Handvärmare

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par elektriska handvärmare, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av handvärmare, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa elektriska handvärmaren?

Den bästa elektriska handvärmaren är enligt vårt test Unigear Uppladdningsbar Handvämare, då det är modellen vi anser presterar bäst i förhållande till dess storlek och pris.

Vad kostar en handvärmare?

Priset för en elektrisk handvärmare brukar ligga på runt 200-400 kronor, men det finns även budgetalternativ som kan kosta så lite som 100-150 kronor.

Hur fungerar en elektrisk handvärmare?

En elektrisk handvärmare använder ett inbyggt, uppladdningsbart batteri för att generera värme. När batteriet är laddat, omvandlar enheten elektrisk energi till värmeenergi, vilket värmer upp enheten och håller dina händer varma.

Är elektriska handvärmare säkra att använda?

Ja, elektriska handvärmare är utformade för att vara säkra att använda. Många modeller har inbyggda säkerhetsfunktioner som överhettningsskydd och automatisk avstängning för att säkerställa att enheten inte blir för varm. Det är dock viktigt att följa tillverkarens instruktioner och varna för att säkerställa säker användning.

Hur rengör jag min elektriska handvärmare?

Elektriska handvärmare bör rengöras med en mjuk, fuktig trasa. Använd inte hårda kemikalier eller blöt ner enheten, eftersom detta kan skada elektroniken. Se till att enheten är avstängd och oansluten innan du rengör den.

Sammanfattningsvis Om Elektriska Handvärmare

En elektrisk handvärmare är smidigt för att hålla händerna varma på vintern. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 9

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.