6 Bästa Ficklampa (2024): Bäst i Test

Bästa ficklampa bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: maj 2023

Att ha en högkvalitativ och effektiv ficklampa är nyckeln till att vara beredd på de flesta situationer. Oavsett om du är en vanlig turist, en erfaren jägare eller helt enkelt bara vill ha den bästa möjliga utrustningen för dina behov, kommer du att vara glad över att veta vilken typ av ficklampa som kan passa dig bäst.

I denna guide tittar vi närmare på några av de bästa ficklamporna som finns tillgängliga på marknaden i dag, så att du kan ta reda på vilken som passar dig bäst.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 6 Bästa Ficklamporna Är:

1. Urberg Flashlight Zoom LED

Bäst i Test Ficklampa


Urberg Flashlight Zoom LED

Lumen:

180 Lm

Räckvidd:

180 m

Batteritid:

18 h

Vikt:

140 g

Prisvärd, Multifunktionell Och Användbar Ficklampa

Urberg Flashlight Zoom LED är ett bra alternativ för dig som söker en prisvärd och mångsidig ficklampa. Med en maximal lumenutgång på 180 och en räckvidd på 180 meter erbjuder den hyfsad prestanda för priset. Den kompakta och lätta designen (väger endast 140 gram) gör den lätt att bära och använda.

En av de största fördelarna med den här ficklampan är dess olika ljusinställningar, vilket gör den till ett multifunktionellt verktyg för olika situationer. Dessutom säkerställer batteritiden på 18 timmar att du har tillräckligt med kraft för långvarig användning.

Det bör dock noteras att Urbergs ficklampa inte är lika kraftfull som några av de dyrare alternativen på marknaden. Men för priset och funktionerna är den ett utmärkt val för tillfällig eller tillfällig användning.

Sammantaget är Urberg Flashlight Zoom LED ett bra alternativ för dem som letar efter en prisvärd, multifunktionell och användbar ficklampa som inte slår sönder banken.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärd
 • Olika ljusinställningar, mångfunktionell
 • Lätt vikt och kompakt design

NACKDELAR

 • Inte lika kraftfull som vissa dyrare alternativ

2. LED Lenser P7R Core

Bästa Uppladdningsbara Ficklampa


LED Lenser P7R Core

Lumen:

1400 Lm

Räckvidd:

300 m

Batteritid:

90 h

Vikt:

202 g

Mycket Funktionell Och Avancerad Ficklampa Med Magnetladdningssystem

LED Lenser P7R Core är ett utmärkt val för dig som söker en högpresterande uppladdningsbar ficklampa. Med en maximal lumenutgång på 1400 och en räckvidd på 300 meter erbjuder den kraftfullt och justerbart ljus, vilket gör den idealisk för många olika situationer. Den damm- och vattentäta konstruktionen gör att den klarar tuffa miljöer och batteritiden på 90 timmar är fantastisk.

P7R Core har också ett magnetiskt laddningssystem, vilket gör den lätt att ladda och bidrar till dess funktionalitet.

En av nackdelarna med P7R Core är att den är en dyrare modell jämfört med andra ficklampor på marknaden. Men för dem som behöver en mycket funktionell och avancerad ficklampa är LED Lenser P7R Core ett utmärkt val.

Sammantaget är LED Lenser P7R Core en kraftfull, hållbar och mångsidig ficklampa som är perfekt för dem som kräver det bästa i prestanda och funktioner. Det magnetiska laddningssystemet och den långa batteritiden gör den till ett bekvämt val för utomhusaktiviteter och professionell användning.

FÖRDELAR

 • Starkt och justerbart ljus 
 • Damm- och vattentålig
 • Fantastisk batteritid

NACKDELAR

 • Dyrare modell

NexTorch E52 Super Bright Multi-Purpose Rechargeable EDC Flashlight

Lumen:

2500 Lm

Räckvidd:

185 m

Batteritid:

60 h

Vikt:

117 g

Smidig Och Kraftfull Ficklampa Med Många Ljuslägen

NexTorch E52 Super Bright Multi-Purpose Rechargeable EDC Flashlight är ett utmärkt val för dig som söker en kraftfull och mångsidig ficklampa. Med en maximal lumenutgång på 2500 och en räckvidd på 185 meter erbjuder den extremt hög ljusstyrka och flera ljuslägen, vilket gör den idealisk för många olika situationer. Den kompakta och lätta designen (väger endast 117 gram) gör den lätt att bära och använda.

En av de största fördelarna med den här ficklampan är dess laddningsportkompatibilitet med externa strömkällor som power banks, vilket ger ökad bekvämlighet och flexibilitet.

Det bör dock noteras att NexTorch E52 är en dyr modell jämfört med andra ficklampor på marknaden. Men för dem som behöver en kraftfull och mångsidig ficklampa med många ljuslägen är NexTorch E52 ett utmärkt val.

Sammantaget är NexTorch E52 Flashlight ett utmärkt alternativ för dem som söker en flexibel och kraftfull ficklampa, med många ljuslägen och möjlighet att ladda den med externa källor. Den är lätt, kompakt och utformad för vardagligt bärande och utomhusaktiviteter.

FÖRDELAR

 • Lätt och kompakt modell
 • Mycket hög ljusstyrka med flera olika lägen
 • Laddningsport kompatibel med till exempel en powerbank

NACKDELAR

 • Dyr modell

4. Urberg Flashlight Pocket

Bästa Liten Ficklampa


Urberg Flashlight Pocket

Lumen:

114 Lm

Räckvidd:

23 m

Batteritid:

12 h

Vikt:

31 g

Ultralätt Och Kompakt Ficklampa

Urberg Flashlight Pocket är ett utmärkt val för dig som söker en liten och lätt ficklampa. Med en maximal lumenutgång på 114 och en räckvidd på 23 meter är den ett ultralätt och kompakt alternativ, vilket gör den lätt att bära och använda. Batteritiden på 12 timmar garanterar att du har tillräckligt med kraft för längre användning. Den lilla storleken och vikten (31 gram) gör den lätt att bära i fickan, handväskan eller nyckelknippan.

En av de största fördelarna med den här ficklampan är att den är prisvärd, vilket gör den till ett bra alternativ för dem som har en budget. Den är lätt att använda, med en enkel på/av-knapp och inga komplicerade inställningar att oroa sig för.

Det bör dock noteras att Urberg Flashlight Pocket har begränsad ljusstyrka, och den kanske inte är det bästa alternativet för tung användning eller utomhusaktiviteter som kräver ett kraftfullare ljus.

På det hela taget är Urberg Flashlight Pocket ett bra alternativ för dem som letar efter en liten och lätt ficklampa för vardagligt bärande och enkel användning. Dess ultrakompakta design, överkomliga pris och långa batteritid gör den till ett bekvämt och praktiskt val för vardagliga uppgifter och nödsituationer.

FÖRDELAR

 • Mycket liten och lätt ficklampa
 • Billig
 • Enkelanvänd

NACKDELAR

 • Begränsat ljus

5. Olight I1R-2

Bästa Mini-Ficklampa


Olight I1R-2

Lumen:

130 Lm

Räckvidd:

15 m

Batteritid:

7 h

Vikt:

12 g

Mini-ficklampa Mindre Än Lillfingret

Olight I1R-2 är ett utmärkt alternativ för dem som letar efter en extremt liten och lätt minilampa. Med en maximal lumenutgång på 130 och en räckvidd på 15 meter erbjuder den hyfsad prestanda för sin storlek. Den kompakta och lätta designen (väger endast 12 gram) gör den lätt att bära och använda.

En av de största fördelarna med den här ficklampan är dess lilla och lätta design, vilket gör den perfekt för vardagligt bärande, nyckelring eller som reservljus. Dessutom är ficklampan uppladdningsbar och den har två olika ljuslägen, vilket gör den till ett bekvämt och mångsidigt verktyg. Laddningsprocessen är också snabb.

Det bör dock noteras att Olight I1R-2 är en mycket begränsad lampa, den kanske inte är det bästa alternativet för tung användning eller utomhusaktiviteter som kräver en kraftfullare lampa.

På det hela taget är Olight I1R-2 ett bra alternativ för dem som letar efter en ultraliten och lätt minilampa för vardagligt bärande och backup. Den är uppladdningsbar, snabb att ladda och enkel att använda, med två olika ljuslägen. Dess lilla storlek gör den perfekt för nyckelring, handväska eller ficka och den är mindre än Littlefinger.

FÖRDELAR

 • Extremt lätt och liten
 • Uppladdningsbar (som går snabbt)
 • Två olika ljuslägen

NACKDELAR

 • Mycket begränsat ljus

6. Dibotech UV-Ficklampa

Bästa UV-Ficklampa


Dibotech UV-Ficklampa

Lumen:

-

Räckvidd:

4 m

Batteritid:

30 h

Vikt:

70 g

Smidigt UV-ljus För Att Upptäcka Osynlig Smuts

Dibotech UV Flashlight är ett utmärkt val för dem som söker en UV-flasklampa. Denna ficklampa är utformad för att avge UV-ljus, vilket är användbart för att upptäcka osynlig smuts och fläckar, samt andra tillämpningar som att kontrollera äktheten av valuta, ID-kort med mera.

Ficklampan är lätt att använda, lätt och kompakt, vilket gör den lätt att bära och använda. Den väger endast 70 gram och har en räckvidd på 4 meter. Den har en lång batteritid på 30 timmar, vilket innebär att du kan använda den under en längre tid innan du behöver ladda den.

En av fördelarna med denna ficklampa är att den är relativt billig jämfört med andra UV-ficklampor på marknaden.

Det bör dock noteras att Dibotech UV Flashlight har ett ganska smalt ljus som kanske inte passar för alla tillämpningar, och den är inte användbar för allmän belysning.

På det hela taget är Dibotech UV Flashlight ett bra alternativ för dem som letar efter en UV-flasklampa för att upptäcka osynlig smuts och fläckar, eller för andra specifika tillämpningar. Den är lätt att använda, lätt och kompakt och relativt billig. Den långa batteritiden och det jämna UV-ljuset gör den till ett bekvämt verktyg för olika uppgifter.

FÖRDELAR

 • Enkel att använda
 • Lätt och kompakt
 • Relativt billig

NACKDELAR

 • Ganska snävt ljus

Ficklampa - Produktjämförelse

Produkt

Lumen

Räckvidd

Batteritid

Vikt

180 Lm

180 m

18 h

140 g

1400 Lm

300 m

90 h

202 g

2500 Lm

185 m

60 h

117 g

114 Lm

23 m

12 h

31 g

130 Lm

15 m

7 h

12 g

-

4 m

30 h

70 g

Ficklampa - Köptips

Ficklampor är det perfekta verktyget att ha hemma om elen skulle sluta fungera, eller för att ah med sig på sina utomhusäventyr under mörkret. Men med så många olika modeller på marknaden är det svårt att förstå vilken modell som passar bäst för dig och dina behov. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på.

Användningsområde

Det första att tänka på innan man köper en ficklampa är hur du planerar att använda denna ficklampa. För någon som spenderar hela natten i skogen på jakt efter vildsvin kommer behoven se mycket annorlunda ut än om du vill ha en liten smidig ficklampa om du behöver lysa upp städvrån där hemma.

gå med ficklampa

När och var du planerar att använda ficklampan kommer därför att ha en massiv påverkan på vilken modell som är rätt för dig. Det finns också många olika typer av ficklampor med olik funktionalitet.

Om du letar efter en vanlig ficklampa bör du til. exempel inte köpa en eftersökslampa, då det gröna låga ljuset bara kommer att försvåra din situation - så länge du inte är ute på jakt så klart.

Ljusstyrka & Lumen

När du väljer ficklampa bör du tänka på hur många lumen du behöver för att få den ljusstyrka du vill ha. Detta är förmodligen den absolut viktigaste faktorn att tänka på, då det är vad som avgör just hur stark din ficklampa kommer att vara.

Ju högre lumenantal, desto ljusare blir ljuset. Om du behöver en kraftfullare ljusstråle bör du därför välja en ficklampa med högre lumen. Tänk dessutom på att högre lumennivåer också använder mer ström, så se till att kontrollera om ditt batteri klarar belastningen innan du väljer vissa ficklampor.

I de flesta fallen behöver du inte en ficklampa som kan producera 1000 lumen - ett högre mått innebär inte alltid en bättre ficklampa rent praktiskt. Beroende på hur du planerar att använda din ficklampa kommer en starkare eller svagare att ha både för- och nackdelar.

Stråldistans/Räckvidd

När det gäller att välja rätt ficklampa bör du också ta hänsyn till dina krav på stråldistans. Stråldistans avser hur långt bort ljuset kan färdas och detta kan variera beroende på vilken typ av ficklampa du köper.

Om du känner till dina krav på stråldistans kan du välja en modell som passar dina behov, eftersom vissa ficklampor är bättre lämpade för utforskning på långa avstånd än andra. Tänk dessutom på att längre strålsträckor vanligtvis kräver mer energi, så se till att kontrollera om ditt batteri klarar av belastningen innan du gör ett köp.

ficklampa naturen stark

Batterityp

Vilken typ av batteri som används i din ficklampa kan också vara bra att tänka över innan man köper en ficklampa. Alkaliska batterier är vanligtvis billigare än uppladdningsbara batterier, men de håller inte lika länge och måste bytas ut oftare.

Uppladdningsbara batterier ger vanligtvis bättre prestanda, vilket gör att ficklampan kan vara på under en längre tid med färre byten. Dessutom kan du överväga att köpa ficklampor som har löstagbara batteripaket som gör det möjligt att enkelt byta ut uttömda celler utan att behöva köpa en helt ny ficklampa.

Batteritid

Nära relaterat till batteritypen så är också batteritiden något som kan vara bra att tänka på. Generellt sett fungerar ficklampor med bättre batteritid bättre och håller längre.

Om du letar efter en ficklampa som kan ge långvarig belysning är det klokt att leta efter modeller med hög batteritid. Naturligtvis innebär detta ofta att man väljer uppladdningsbara batterier i stället för alkaliska.

Storlek

När du väljer en ficklampa är det viktigt att du också tar hänsyn till dess storlek och ser till att du väljer en som ligger bra i handen och är lätt att använda. Beroende på dina behov kan storleken på ficklampan variera mycket - från små pennlampor till stora sökarlampor - så tänk på vilken typ av aktiviteter du planerar att göra innan du gör ett köp.

Dessutom tenderar mindre ficklampor att ha kortare batteritid än större ficklampor, så se till att kontrollera hur länge batteriet räcker om du väljer mer kompakta modeller.

olika typer av ficklmapor

Vikt

Ficklampans vikt kan också vara viktigt att tänka på, särskilt om du planerar att packa ner den i vandringsryggsäcken när du är ute och vandrar eller campar. Om du planerar att bära din ficklampa med lätthet är det troligen bäst att välja en lättviktsmodell.

Om du däremot letar efter något som kan lysa upp ett stort område ganska starkt innan du går i det på natten, kan en tyngre ficklampa vara mer lämplig eftersom den tenderar att ha kraftfullare strålar. Tänk dessutom på att vikten också kan påverka batteritiden, så se till att kontrollera hur länge batteriet räcker när du använder ficklampan innan du gör ett köp.

Hållbarhet

När du väljer en ficklampa är det viktigt att även ta hänsyn till dess hållbarhet och se till att enheten har någon form av skydd om den tappas eller slås omkull regelbundet. Material som aluminium tenderar att vara robustare och mer motståndskraftiga mot skador än ficklampor av plast, så kontrollera vilken typ av material din valda ficklampa är tillverkad av innan du gör ett köp.

Dessutom levereras många modeller med skyddsfodral som bidrar till att förlänga deras livslängd och skydda dem från potentiella skador.

Vattenbeständighet

När du väljer en ficklampa är det viktigt att även tänka på dess vattenbeständighet. Om du planerar att använda din ficklampa utomhus ofta och i våta förhållanden ska du se till att leta efter ficklampor som är klassade IPX7 eller högre.

Dessa modeller tenderar att vara mer vattentäta och kan bättre skydda sig mot vattenskador - ett måste om du vill att din ficklampa ska hålla längre.

Vanliga Frågor Om Ficklampor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en ficklampa, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av ficklampor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa ficklampan?

Den bästa ficklampan är enligt vårt test Urberg Flashlight Zoom LED, en mycket prisvärd och multifunktionell ficklampa för alla möjliga situationer.

Vad kostar en ficklampa?

Priset på ficklampa kan variera beroende på modell och funktioner. Vissa grundmodeller kan vara relativt billiga, medan andra kan vara dyrare. Generellt sett bör du förvänta dig att betala mellan 100-2000 kronor för en ficklampa.

Vilka material tillverkas ficklampor vanligtvis av?

De flesta ficklampor är främst tillverkade av aluminium, som är ett lätt och hållbart material. I vissa fall förekommer dock även plastmodeller, beroende på vilken användning ficklampan är avsedd för.

Måste jag köpa ett separat fodral till min ficklampa?

Inte nödvändigtvis - vissa ficklampor levereras med egna bärväskor eller andra skyddsåtgärder. Det är bäst att kontrollera den specifika modell du är intresserad av innan du gör ditt köp för att se om det behövs något extra skydd.

Hur säkerställer jag att min ficklampa är vattentät?

Leta efter modeller som har en IPX7-klassificering eller högre om du planerar att använda dem ofta i våta förhållanden. Detta garanterar att modellen är skyddad mot vattenskador och kommer att hålla längre än de modeller som inte har denna klassificering.

Vilken typ av batterier ska jag använda i min ficklampa?

Det beror på vilken modell du har och på tillverkarens rekommendationer. Generellt sett använder dock de flesta ficklampor antingen alkaliska eller litiumjonbatterier. Vissa modeller kan till och med kräva uppladdningsbara celler för optimal prestanda.

Finns det några säkerhetsproblem att tänka på när man använder en ficklampa?

Absolut - se alltid till att ficklampan är i gott skick innan du använder den, eftersom felaktig utrustning kan leda till olyckor eller skador. Se dessutom till att du gör dig av med använda batterier på rätt sätt och försök aldrig att öppna ficklampans hölje om den inte är utformad för användarunderhåll.

Sammanfattningsvis Om Ficklampor

En bra ficklampa kan göra en stor skillnad, både inomhus och utomhus, när det blir mörkt. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.7 / 5. Antal Röster: 67

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.