• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Kläder
 • /
 • 5 Bästa Fodrade Gummistövlar Dam (2024): Bäst i Test

5 Bästa Fodrade Gummistövlar Dam (2024): Bäst i Test

bästa fodrade gummistövlar dam bäst i test

Skriven av Marie Ohlsson  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide handlar om de bästa fodrade gummistövlarna för dam och är skriven för kvinnor som söker bekväma och hållbara gummistövlar för olika väderförhållanden. För män som letar efter fodrade gummistövlar, se hit.

Gummistövlar är en oumbärlig del av garderoben när det kommer till att hantera regniga dagar, slask och dyiga förhållanden. Men, att hitta rätt par fodrade gummistövlar som både håller fötterna torra och varma kan vara en utmaning. Därför har vi sammanställt denna guide för att hjälpa dig att hitta den perfekta lösningen för dina behov.

Vi grundar våra rekommendationer på omfattande forskning, produkttester och vår egen erfarenhet av att använda gummistövlar i olika situationer och klimat.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Fodrade Gummistövlarna För Dam Är:

 1. 1
  Powerboots Orginal Low: Bäst i Test Fodrade Gummistövlar Dam - Läs Recension 
 2. 2
  Polyver Classic Winter High: Näst Bäst i Test Fodrade Gummistövlar Dam - Läs Recension
 3. 3
  Tretorn Women’s Eva Winter: Bästa Låga Fodrade Gummistövlar Dam - Läs Recension
 4. 4
  Tretorn Wings Neo: Bästa Billiga Fodrade Gummistövlar Dam - Läs Recension
 5. 5
  Arxus Primo Country Zip: Bästa Fodrade Jaktstövlar För Dam - Läs Recension

1. Powerboots Orginal Low

Bäst i Test Fodrade Gummistövlar Dam


Powerboots Orginal Low

Höjd:

Medel

Temperatur:

+5°C / -30°C

Varmfodrade:

Ja

Varma Och Kraftfulla Gummistövlar Med Bekvämt Foder

Powerboots Original Low erbjuder en utmärkt kombination av värme och komfort tack vare det mycket värmande och bekväma fodret av fuskpäls. Som en person som ofta spenderar långa dagar utomhus i kyligt väder, har jag märkt att dessa stövlar håller fötterna varma och torra även vid temperaturer så låga som -30°C. Jämfört med andra fodrade gummistövlar jag har testat, är Powerboots Original Low överlägset bäst när det kommer till att skydda fötterna mot kylan.

Ergonomi och snölås för optimal passform

Dessa gummistövlar är utrustade med en ergonomisk passform och ett inbyggt snölås, vilket gör dem mycket bekväma att bära och förhindrar att snö och kyla tränger in. Som en erfaren användare av gummistövlar i olika väderförhållanden kan jag säga att Powerboots Original Low verkligen imponerar på mig när det gäller passform och användarvänlighet.

Högkvalitativ sula med extra förstärkningar och stötdämpning

Powerboots Original Low har en högkvalitativ och stabil sula med extra förstärkningar och stötdämpning. Detta ger en pålitlig grund för att gå på hala och ojämna ytor, och jag har märkt att stövlarna ger utmärkt grepp och stabilitet under mina utflykter. Denna robusta konstruktion sätter dem ett steg före andra gummistövlar jag tidigare har provat.

Några små nackdelar

Trots alla fördelar med Powerboots Original Low, finns det några nackdelar att notera. För det första är de något dyrare än andra alternativ på marknaden, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa. För det andra kan de bli lite varma under högre temperaturer, vilket kan göra dem mindre bekväma att bära under varmare dagar. Men, när man väger dessa nackdelar mot alla de positiva egenskaperna, är Powerboots Original Low fortfarande en utmärkt investering för dem som söker högkvalitativa fodrade gummistövlar.

FÖRDELAR

 • Mycket värmande och bekvämt foder av fuskpäls
 • Ergonomisk passform med inbyggt snölås
 • Högkvalitativ och stabil sula med extra förstärkningar och stötdämpning
 • Kevlarförstärkt tå

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ
 • Kan bli lite varma under högre temperaturer

2. Polyver Classic Winter High

Näst Bäst i Test Fodrade Gummistövlar Dam


Polyver Classic Winter High

Höjd:

Höga

Temperatur:

+10°C / -20°C

Varmfodrade:

Ja

Rejäla Fodrade Gummistövlar För Ett Aktivt Liv

Polyver Classic Winter High är extra lätta stövlar som är bekväma att gå längre sträckor i. Som någon med mycket erfarenhet av att använda gummistövlar i olika terränger och väderförhållanden kan jag bekräfta att dessa stövlar är mycket bekväma att bära under längre perioder. De är inte lika värmande och mysiga som Powerboots Original Low, men för de som prioriterar lätthet och rörlighet är de ett utmärkt val.

Högkvalitativ vattentäthet

Dessa stövlar är totalt vattentäta, vilket innebär att du kan lita på att dina fötter förblir torra även i de mest regniga och blöta förhållandena. Under min tid med Polyver Classic Winter High har jag aldrig upplevt några problem med vattentäthet, vilket jag ser som en stor fördel jämfört med vissa andra gummistövlar jag har testat.

Hållbarhet och kvalitet

Polyver Classic Winter High erbjuder hög kvalitet och hållbarhet, vilket innebär att du kan förvänta dig att dessa stövlar kommer att hålla länge, även vid regelbunden användning. Som en erfaren användare av olika gummistövlar har jag märkt att hållbarheten hos Polyver Classic Winter High är på en nivå som är jämförbar med de bästa på marknaden.

Utmärkt grepp för säkert steg

En annan fördel med Polyver Classic Winter High är det grymma greppet på undersulan. Detta är särskilt viktigt för mig som ofta befinner mig på hala ytor och behöver en pålitlig och säker grund att stå på. Jag kan bekräfta att dessa stövlar ger ett utmärkt grepp, vilket gör dem till ett bra alternativ för den som söker rejäla fodrade gummistövlar för ett aktivt liv.

FÖRDELAR

 • Extra lätta stövlar som är bekväma att gå längre sträckor i
 • Totalt vattentäta
 • Hög kvalitet och hållbarhet
 • Grymt bra grepp på undersulan

NACKDELAR

 • Inte lika mysiga på samma sätt som Powerboots ovan

3. Tretorn Women’s Eva Winter

Bästa Låga Fodrade Gummistövlar Dam


Tretorn Women’s Eva Winter

Höjd:

Låga

Temperatur:

+10°C / -15°C

Varmfodrade:

Ja

Snygga Och Värmande Gummistövlar Med Mjukt Foder

Tretorn Women's Eva Winter erbjuder en modern och stilren design som gör dem till ett utmärkt val för den modemedvetna användaren. Som en erfaren gummistövelanvändare har jag testat många olika stilar, och jag kan säga att dessa stövlar verkligen sticker ut när det kommer till design och utseende.

Mjukt och behagligt foder

Dessa stövlar är försedda med ett mjukt och härligt foder som ger en behaglig känsla för fötterna. Under min tid med Tretorn Women's Eva Winter har jag märkt att fodret ger en skön värme, även om de kanske inte är lika varma som vissa av de andra modellerna jag har testat, såsom Powerboots Original Low eller Polyver Classic Winter High.

Robust yttersula och förstärkta tår

Tretorn Women's Eva Winter har en rejäl yttersula med förstärkta tår, vilket ger skydd och stabilitet när du går på ojämna och hala ytor. Jag har funnit att dessa stövlar erbjuder ett bra grepp och är tillförlitliga i olika väderförhållanden, även om de inte är lika robusta som vissa högre modeller.

Enkel att sätta på och ta av

Den lägre modellen med resår på sidorna gör det enkelt att sätta på och ta av Tretorn Women's Eva Winter. För mig, som ofta behöver snabbt byta mellan olika skor, har detta varit en mycket uppskattad egenskap. Det bör dock noteras att dessa stövlar inte ger samma skydd som högre modeller och kanske inte passar för djupare snö. Men för de som letar efter snygga och värmande låga gummistövlar med mjukt foder är Tretorn Women's Eva Winter ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Modern och stilren design
 • Mjukt och härligt foder
 • Rejäl yttersula med förstärkta tår
 • Den lägre modellen med resår på sidorna gör det enkelt att sätta på och ta av stövlarna

NACKDELAR

 • Inte samma skydd som högre modeller
 • Passar inte djupare snö

4. Tretorn Wings Neo

Bästa Billiga Fodrade Gummistövlar Dam


Tretorn Wings Neo 1

Höjd:

Medel

Temperatur:

+15°C / -10°C

Varmfodrade:

Nej

Diskreta Fodrade Hybridstövlar För Varierad Miljö

Tretorn Wings Neo är extremt prisvärda gummistövlar som erbjuder en multifunktionell användning med en diskret design. Som någon som har provat många olika gummistövlar i olika prisklasser kan jag intyga att dessa stövlar ger ett utmärkt värde för pengarna. De kanske inte är lika kraftfullt byggda som vissa andra alternativ på listan, men deras mångsidighet gör dem till ett bra val för dem som letar efter en billig och pålitlig lösning.

Bekväm passform

Tretorn Wings Neo har en riktigt bekväm passform som gör att fötterna känner sig väl omhändertagna under användning. Under min tid med dessa stövlar har jag märkt att de sitter skönt på foten och inte orsakar några obehag, även efter långa perioder av användning.

Smidighet vid på- och avtagning

Dessa gummistövlar är smidiga att ta på och av, vilket är en stor fördel för dem som snabbt behöver byta mellan olika skor. Jag har funnit att detta är en viktig egenskap, särskilt när jag är på språng och behöver snabbt växla mellan inomhus- och utomhusmiljöer.

Anpassningsbarhet för varierad miljö

Tretorn Wings Neo är diskreta fodrade hybridstövlar som fungerar väl i en varierad miljö. De kanske inte är lika varma som vissa av de andra alternativen som Powerboots Original Low, Polyver Classic Winter High eller Tretorn Women's Eva Winter, men de erbjuder ändå en bra balans mellan komfort, stil och prisvärdhet. För den som letar efter en budgetvänlig gummistövel som kan användas i olika situationer är Tretorn Wings Neo ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Extremt prisvärda
 • Multifunktionell användning med diskret design
 • Riktigt bekväm passform
 • Smidig att ta på och av

NACKDELAR

 • Inte lika kraftfullt byggda som många andra alternativ på listan

5. Arxus Primo Country Zip

Bästa Fodrade Jaktstövlar För Dam


Arxus Primo Country Zip

Höjd:

Extra höga

Temperatur:

+5°C / -20°C

Varmfodrade:

Ja

Högkvalitativa Och Tystgående Gummistövlar För Jakten

Arxus Primo Country Zip är ultralätta jaktstövlar som är särskilt utformade för att ge komfort under långa jaktdagar. Som en erfaren användare av jaktstövlar kan jag bekräfta att dessa stövlar inte bara är lätta, utan också mycket bekväma att bära under långa perioder. Även om de är dyrare än många andra alternativ, är deras lätthet och bekvämlighet verkligen en investering värd att överväga.

Heltäckande skydd och smidig dragkedja

Arxus Primo Country Zip erbjuder heltäckande skydd och är försedd med en smidig dragkedja som gör det enkelt att ta på och av stövlarna. Under min tid med dessa stövlar har jag uppskattat hur enkelt det är att justera passformen och hur väl de skyddar mot väder och terräng.

Tystgående och perfekt för jakt

Dessa gummistövlar är helt tysta, vilket gör dem perfekta för jakt och andra aktiviteter där ljud kan vara en faktor. Jag har använt dem i flera jaktsituationer och har funnit att deras tystgående design ger en stor fördel när det gäller att smyga närmare viltet utan att störa det.

Stabilt grepp och kraftig sula

Arxus Primo Country Zip har en kraftig sula som ger ett stabilt grepp på olika underlag. Jag har använt dessa stövlar i både leriga och hala förhållanden och har upptäckt att de ger utmärkt stabilitet och kontroll. Även om de är ett dyrt alternativ jämfört med vissa andra gummistövlar på marknaden, är deras högkvalitativa konstruktion och tystgående design väl värda investeringen för den seriösa jägaren.

FÖRDELAR

 • Heltäckande skydd med smidig dragkedja
 • Helt tysta, perfekta för jakt
 • Stabilt grepp med kraftig sula

NACKDELAR

 • Dyrt alternativ

Fodrade Gummistövlar Dam - Produktjämförelse

Produkt

Höjd

Temperatur

Varmfodrade

Medel

+5°C / -30°C

Ja

Höga

+10°C / -20°C

Ja

Låga

+10°C / -15°C

Ja

Medel

+15°C / -10°C

Nej

Extra höga

+5°C / -20°C

Ja

Fodrade Gummistövlar Dam - Köpguide

Att hitta ett par bekväma och värmande fodrade gummistövlar för dam kan vara krångligt med så många olika alternativ ute på marknaden. Men för att göra den bästa möjliga affären bör du hålla reda på följande faktorer.

Storlek

När det gäller att välja gummistövlar är det viktigt att säkerställa att de sitter ordentligt och ger en bekväm upplevelse under användning. Storlekar kan skilja sig åt mellan olika tillverkare, så det är klokt att prova ett urval av modeller för att hitta den optimala passformen för dina fötter.

Att ha väl anpassade gummistövlar är avgörande för att undvika obehag och potentiella skav, vilket kan uppstå om stövlarna är för små eller för stora. Om du tidigare har provat andra gummistövlar, som Powerboots Original Low eller Tretorn Women's Eva Winter, kan dessa erfarenheter vara användbara för att jämföra och hitta den mest komfortabla passformen.

Det är även värt att överväga huruvida du kommer att bära tjocka strumpor eller andra fotbeklädnader i kombination med dina gummistövlar. Detta kan påverka den storlek och passform som du behöver. Genom att ta dig tid att prova olika modeller och märken kommer du att kunna hitta gummistövlar som passar perfekt och erbjuder den komfort och funktionalitet du behöver för dina utomhusaktiviteter.

bästa fodrade gummistövlar

Foder & Värme

Fodret i gummistövlar spelar en central roll när det gäller både värme och komfort. Det finns många olika material som används för att skapa ett behagligt foder, varav ull, fleece och syntetiska material är några av de mest populära alternativen. Dessa material ger inte bara värme utan också fukttransporterande egenskaper som bidrar till att hålla fötterna torra och bekväma under våta eller fuktiga förhållanden.

Om du tänker tillbaka på tidigare recenserade produkter, som till exempel Powerboots Original Low eller Tretorn Women's Eva Winter, kommer du ihåg att de erbjuder olika typer av foder för att möta användarens behov och preferenser. Powerboots har ett mycket värmande och bekvämt foder av fuskpäls, medan Tretorn Women's Eva Winter har ett mjukt och härligt foder som erbjuder bekvämlighet och värme.

När du väljer gummistövlar är det viktigt att överväga vilken typ av foder som passar dina behov bäst. Om du till exempel planerar att använda stövlarna i extremt kalla förhållanden kan ett tjockare foder av ull eller fuskpäls vara mest lämpligt. Å andra sidan, om du planerar att använda stövlarna i mildare väder, kan ett tunnare foder av fleece eller syntetiskt material vara mer passande.

Genom att ta hänsyn till klimatet och dina personliga behov kan du välja gummistövlar med rätt foder som säkerställer optimal värme och komfort under alla dina utomhusäventyr.

Bekvämlighet

Gummistövlar som är enkla att ta på och av kan göra en stor skillnad i användarupplevelsen, särskilt om du ofta befinner dig i situationer där du behöver byta skor snabbt eller smidigt. Många gummistövlar är utrustade med praktiska funktioner som dragkedjor, spännen eller elastiska paneler för att underlätta på- och avtagning.

I vår tidigare recension av Tretorn Women’s Eva Winter, nämndes hur den låga höjden och resåren på sidorna gör det enkelt att snabbt sätta på och ta av stövlarna. Denna designfunktion är inte bara praktisk, utan ger också stövlarna en modern och elegant look.

En annan produkt som vi tidigare recenserat, Arxus Primo Country Zip, har en smidig dragkedja som sträcker sig längs sidan av stöveln. Detta gör det mycket enklare att ta på och av dessa extra höga jaktstövlar, samtidigt som det ger ett heltäckande skydd och en bekväm passform.

När du väljer gummistövlar är det viktigt att överväga hur enkelt det är att sätta på och ta av dem, särskilt om du planerar att använda dem i situationer där snabbhet och smidighet är viktigt. Även om det kanske inte är den viktigaste faktorn att tänka på, kan det vara en avgörande detalj som förbättrar din upplevelse av att bära gummistövlarna och göra dem mer praktiska för din livsstil.

Vattentäthet

En av de viktigaste egenskaperna hos gummistövlar är deras förmåga att skydda dina fötter från fukt och regn, vilket gör vattentäthet till en avgörande faktor när du väljer rätt par. För att säkerställa att dina fötter förblir torra och bekväma i alla väderförhållanden, är det viktigt att se till att stövlarna är helt vattentäta.

När du tittar på tidigare recenserade produkter som Powerboots Original Low, Polyver Classic Winter High och Tretorn Women's Eva Winter, är det tydligt att dessa stövlar erbjuder fullgott skydd mot fukt tack vare deras vattentäta konstruktion. Oavsett vilket märke eller modell du väljer, bör du alltid kontrollera att stövlarna uppfyller dina förväntningar när det gäller vattentäthet.

Det är också en bra idé att undersöka hur stövlarna är konstruerade för att förhindra att vatten tränger in. Vissa gummistövlar kan ha särskilda funktioner, såsom förstärkta sömmar eller vattentäta dragkedjor, som ytterligare ökar deras vattentäta kapabiliteter.

låga vinterstövlar för dam

Sula & Grepp

För att undvika olyckor och fall på hala och våta ytor är det viktigt att gummistövlarna har en sula med bra grepp. Utöver att förebygga halka bidrar en kvalitetsula också till att öka stövlarnas slitstyrka och livslängd. När du letar efter det perfekta paret gummistövlar bör du vara uppmärksam på sulans material och dess förmåga att ge dig stabilitet på varierande underlag.

I tidigare recensioner av produkter som Polyver Classic Winter High och Arxus Primo Country Zip, framgår det att de erbjuder högkvalitativa sulor med utmärkt grepp. Polyver Classic Winter High har en grymt bra grepp på undersulan, medan Arxus Primo Country Zip har en kraftig sula som ger stabilt grepp vid jakt och andra aktiviteter.

Sulmaterial varierar mellan olika gummistövlar, men några vanliga material som används för att skapa sulor med bra grepp inkluderar naturgummi, termoplastiskt gummi (TPR) och polyuretan. Dessa material är kända för att erbjuda både hållbarhet och bra grepp på hala ytor.

Genom att välja gummistövlar med en kvalitetssula som ger bra grepp, kan du känna dig säker och stabil på dina fötter, oavsett om du vandrar i skogen, arbetar i trädgården eller utforskar stadens gator under regniga dagar.

Stötdämpning

För att säkerställa att dina fötter förblir bekväma och stödda under långa promenader eller när du står upp under längre perioder är det viktigt att gummistövlarna har effektiv stötdämpning och en välkonstruerad fotbädd. Stötdämpning kan göra stor skillnad när det gäller att minska påfrestningen på dina fötter och leder, vilket i sin tur kan bidra till att förhindra trötthet och obehag.

I tidigare recenserade produkter som Powerboots Orginal Low och Polyver Classic Winter High, kan vi se att dessa gummistövlar erbjuder bra stötdämpning. Powerboots Orginal Low har en högkvalitativ och stabil sula med extra förstärkningar och stötdämpning, medan Polyver Classic Winter High är extra lätta och bekväma att gå längre sträckor i.

Stötdämpning i gummistövlar kan uppnås genom olika material och tekniker. Det kan vara inbyggt i själva sulan eller bestå av en avtagbar innersula som ger extra dämpning och komfort. Oavsett vilken metod som används är det viktigt att gummistövlarna ger en kombination av stöd och dämpning för att möta dina behov.

Design & Utseende

Gummistövlar finns i en mängd olika utföranden, vilket innebär att du kan hitta ett par som både uppfyller dina funktionella behov och speglar din personliga stil. Oavsett om du föredrar en enkel och diskret design eller något mer iögonfallande och färgstarkt, finns det ett brett utbud av alternativ att välja mellan.

I våra tidigare recensioner av olika fodrade gummistövlar för damer, som Tretorn Women’s Eva Winter och Tretorn Wings Neo, kan vi se att dessa stövlar har en modern och stilren design som passar många olika smaker. Tretorn Women’s Eva Winter är särskilt snygga med sin låga höjd och resår på sidorna, vilket gör dem både praktiska och estetiskt tilltalande.

När du letar efter ett par gummistövlar som passar din personliga stil, kan det vara en bra idé att ta hänsyn till de miljöer där du mest troligt kommer att använda dem. Om du behöver stövlar för promenader i skogen kan du föredra ett par med en mer robust och jordnära design, medan du kanske vill ha något mer elegant och sofistikerat för användning i stadsmiljöer.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att även om design och stil är viktiga faktorer att överväga när du köper gummistövlar, får de inte kompromissa med funktionaliteten. Se till att dina valda stövlar fortfarande uppfyller dina krav på komfort, stöd och vattentäthet för att säkerställa att de är så praktiska som de är snygga.

Vanliga Frågor Om Fodrade Gummistövlar Dam

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par fodrade gummistövlar för dam, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av gummistövlar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa fodrade gummistövlarna för dam?

Den bästa fodrade gummistövlarna för dam är enligt vårt test Powerboots Orginal Low, då de är extremt varma och bekväma, utan att vara otympliga.

Vad kostar ett par fodrade gummistövlarna för dam?

Priset för en fodrade gummistövlarna för dam brukar ligga mellan 500-1200 kronor, vilket till stor del beror på dess kvalité. Vissa mer avancerade alternativ kan kosta så mycket som 3000 kronor.

Vilka typer av gummistövlar är bäst för olika aktiviteter, som vardagsbruk, vandring, jakt eller trädgårdsarbete?

Beroende på vilka aktiviteter du planerar att använda dina gummistövlar för, varierar vilka modeller som är mest lämpliga. För vardagsbruk, passar gummistövlar med en bekväm passform, lätt stötdämpning och stilren design bäst. Vid vandring och andra utomhusaktiviteter, bör du överväga gummistövlar med extra stötdämpning, högre skaft och utmärkt vattentäthet.

För jakt, rekommenderas tysta och lätta gummistövlar med extra höga skaft och smidiga dragkedjor. Slutligen, för trädgårdsarbete, är gummistövlar med god greppförmåga och förstärkta tår och hälar att föredra för att tåla tunga arbetsförhållanden.

Vad bör jag göra om mina gummistövlar börjar läcka eller tappa sitt grepp efter en tids användning?

Om dina gummistövlar börjar läcka eller tappa grepp efter en tid, finns det några åtgärder att vidta. För det första, undersök stövlarna noggrant för att identifiera eventuella skador, såsom sprickor, hål eller slitage.

Om det finns mindre skador, kan du använda en gummistövelreparationskit eller en speciallim för att laga dem. Om dina stövlar har tappat sitt grepp på grund av slitage, kan du prova att slipa sulorna försiktigt med grovt sandpapper för att förbättra greppet. Här kan du läsa mer om hur du reparerar gummistövlar.

 I vissa fall kan det dock vara dags att investera i ett nytt par gummistövlar om de inte längre ger tillräckligt skydd och komfort.

Sammanfattningsvis Om Fodrade Gummistövlar Dam

Om du vill hålla fötterna varma och torra under vintern kan ett par rejäla fodrade gummistövlar för dam vara något för dig. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 44

Inga röster än så länge!

Författare

Marie Ohlsson är en passionerad skribent med ett djupt engagemang för friluftslivet. Uppväxt i Sveriges storslagna natur, har Marie alltid haft ett nära förhållande till skogar, berg och vattendrag. Hennes äventyrliga anda och oändliga nyfikenhet har drivit henne att utforska både inhemska och internationella landskap.