10 Bästa Gasolkök/Gaskök (2024): Bäst i Test

bästa gasolkök bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: april 2023

Den här guiden är skriven för dig som vill hitta det bästa gasolköket för dina behov, oavsett om du är en erfaren friluftsentusiast eller en nybörjare. Vi kommer att gå igenom de bästa modellerna på marknaden och vad du ska tänka på när du gör ditt val.

Gasolkök är oumbärliga för många äventyrliga själar som älskar att vara utomhus. Men med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilket som passar bäst för just dig. Ett bra gasolkök kan göra hela skillnaden när du är ute och campar eller vandrar, och hjälpa dig att laga värmande måltider som ger dig energi för äventyret.

Genom åren har jag personligen testat en rad olika gasolkök och samlat på mig en hel del erfarenhet kring vad som gör ett kök bra. Jag har också analyserat kundrecensioner, tester och jämförelser från branschexperter för att kunna erbjuda dig den mest omfattande guiden som möjligt.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 10 Bästa Gasolköken Är:

 1. 1
  Trangia 27-3 UL Med Gasbrännare: Bäst i Test Gasolkök - Läs Recension 
 2. 2
  Primus Primetech Stove Set: Näst Bäst i Test Gasolkök - Läs Recension
 3. 3
  MSR Pocketrocket Stove Kit: Bästa Fullständiga Gasolkök - Läs Recension
 4. 4
  Urberg Rogen Stove: Bästa Prisvärda Gasolkök - Läs Recension
 5. 5
  Outwell Rukutu Stove: Bästa Gasolkök Till Husvagn - Läs Recension
 6. 6
  Jetboil Flash Cooking System: Bästa Gasolkök För Vandring  - Läs Recension
 7. 7
  Primus Mimer Kit: Bästa Kompakta Gasolkök  - Läs Recension
 8. 8
  Primus Tupike StoveBästa Premium Gasolkök  - Läs Recension
 9. 9
  Primus Essential Trail KitBästa Billiga Gaskök  - Läs Recension
 10. 10
  Bright Spark Portabel GasspisBästa Lilla Gaskök För Inomhusbruk  - Läs Recension

1. Trangia 27-3 UL Med Gasbrännare

Bäst i Test Gasolkök


Trangia 25-3 UL

Passar För:

1-2 personer

Material:

Aluminium

Vikt:

725 g

Beprövat Och Mångsidigt Gasolkök Från Trangia

Trangia 27-3 UL med gasbrännare är ett mycket välbyggt och hållbart gasolkök. Som någon som har använt Trangias produkter i flera år kan jag intyga att de är byggda för att tåla tuffa förhållanden och långvarig användning. Aluminiummaterialet ger en kombination av styrka och lätt vikt, vilket gör det till ett idealiskt val för friluftsaktiviteter.

Perfekt för camping och vandring

En av de saker jag verkligen uppskattar med Trangia 27-3 UL är dess storlek och vikt. Med en vikt på endast 725 gram är det lätt att packa med sig på camping- och vandringsturer, och det tar inte upp för mycket utrymme i packningen. Det är särskilt lämpligt för 1-2 personer, vilket gör det till en utmärkt lösning för par eller ensamvandrare.

Utmärkt stabilitet och vindskydd

En annan viktig aspekt av Trangia 27-3 UL som jag har upptäckt under mina äventyr är dess stabilitet och vindskydd. Gasolköket är stabilt nog att stödja större kokkärl utan att riskera att välta, och det inbyggda vindskyddet gör det möjligt att laga mat även i blåsiga förhållanden. Jag har använt det vid flera tillfällen där vinden var en utmaning, och Trangia 27-3 UL har alltid levererat pålitliga resultat.

Prisvärd och mångsidig lösning

Trangia 27-3 UL med gasbrännare erbjuder ett utmärkt värde för pengarna. Det är ett mycket prisvärt kit som innehåller allt du behöver för att laga mat utomhus, och det är lätt att använda och underhålla. Dessutom är det möjligt att anpassa lågan efter dina behov, vilket gör det möjligt att laga en mängd olika måltider. Även om det finns lättare och mer kompakta alternativ på marknaden, är Trangia 27-3 UL ett pålitligt och mångsidigt val för de som värderar prestanda och hållbarhet.

FÖRDELAR

 • Kraftfull och hållbar konstruktion
 • Perfekt storlek och vikt för kunna packa med på camping eller vandring
 • Mycket prisvärt kit
 • Bra stabilitet med vindskydd

NACKDELAR

 • Det finns lättare och mer kompakta alternativ för de som har ont om packutrymme

2. Primus Primetech Stove Set

Näst Bäst i Test Gasolkök


Primus Primetech Stove Set

Passar För:

1-3 personer

Material:

Hårdanodiserad aluminium

Vikt:

903 g

Kraftfullt, Reptåligt Och Funktionsrikt Gaskök

Primus Primetech Stove Set imponerar med sin kompakta och genomtänkta design. Som en erfaren friluftsentusiast har jag alltid uppskattat produkter som är lätta att packa och transportera, och Primetech Stove Set passar perfekt in i den kategorin. Dess smarta design gör det enkelt att lagra allt du behöver för matlagning inuti kokkärlen, vilket sparar värdefullt utrymme i din packning.

Jämn och bränsleeffektiv låga

En av de största styrkorna hos Primus Primetech Stove Set är dess jämnhet och bränsleeffektivitet. Till skillnad från Trangia 27-3 UL, som jag tidigare recenserat, har Primetech Stove Set en integrerad värmereflektor och en optimerad gasbrännare som ger en mycket jämn och bränsleeffektiv låga. Detta gör det möjligt att laga mat snabbare och med mindre bränsleförbrukning, vilket är en stor fördel på längre turer.

Separat piezotändare och praktiska tillbehör

Primus Primetech Stove Set kommer med en separat piezotändare, vilket gör det enkelt att tända lågan även under ogynnsamma förhållanden. Detta är en funktion som Trangia 27-3 UL saknar och som jag verkligen uppskattar hos Primetech Stove Set. Dessutom ingår en rad praktiska tillbehör, såsom en värmeväxlare, ett vindskydd och en förvaringspåse, vilket gör det ännu mer användarvänligt och praktiskt för friluftsentusiaster.

Slitstarkt och reptåligt material

Tillverkad av hårdanodiserad aluminium, är Primus Primetech Stove Set mycket slitstarkt och reptåligt. Detta gör det perfekt för långvarig användning under tuffa förhållanden och säkerställer att det kommer att hålla länge. Det enda negativa är att det är ett dyrare alternativ jämfört med Trangia 27-3 UL, men om du är villig att investera i en högkvalitativ och pålitlig produkt är Primus Primetech Stove Set definitivt värt att överväga.

FÖRDELAR

 • Kompakt och smart design
 • Jämn och bränsleeffektiv låga
 • Kommer med en separat piezotändare
 • Mycket slitstarkt och reptåligt material

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ

3. MSR Pocketrocket Stove Kit

Bästa Fullständiga Gasolkök


MSR Pocketrocket Stove Kit

Passar För:

2 personer

Material:

Hårdanodiserat Aluminium

Vikt:

730 g

Fullständigt Gasolkök Med Allt Du Behöver För Att Äta Ute i Naturen

MSR Pocketrocket Stove Kit har en kraftfull gasförbrännare som levererar imponerande prestanda. Som någon som har använt ett flertal olika gasolkök genom åren, kan jag säga att Pocketrocket-brännaren är en av de snabbaste och mest effektiva brännarna jag har stött på. Detta gör det möjligt att koka vatten och laga mat snabbt och effektivt, vilket är avgörande när du är ute på äventyr och behöver energi för att fortsätta.

Fullständigt gaskök med serveringskit

MSR Pocketrocket Stove Kit är ett komplett gaskök med allt du behöver för att äta ute i naturen. Till skillnad från Trangia 27-3 UL och Primus Primetech Stove Set, som jag tidigare recenserat, innehåller detta kit även serveringskit, som består av tallrikar, muggar och bestick för två personer. Detta gör det till ett utmärkt val för par som vill ha en enkel och allt-i-ett-lösning för sina friluftsäventyr.

Ultralätt med så många komponenter

Trots att det innehåller så många komponenter, väger MSR Pocketrocket Stove Kit endast 730 gram, vilket gör det till ett ultralätt alternativ för friluftsentusiaster. Det är jämförbart med Trangia 27-3 UL:s vikt och är betydligt lättare än Primus Primetech Stove Set. Detta gör det enkelt att bära med sig på vandringar och campingturer, och du kommer knappt att märka att det är i din packning.

Inte den högsta kvalitén på serveringskitet

Det enda mindre negativa jag har upptäckt med MSR Pocketrocket Stove Kit är kvaliteten på serveringskitet. Medan det är funktionellt och praktiskt att ha allt samlat i ett kit, är kvaliteten på tallrikarna, muggarna och besticken inte lika hög som resten av gasköket. Det är dock viktigt att notera att detta inte påverkar kökets prestanda och inte bör vara en avgörande faktor för de flesta användare.

FÖRDELAR

 • Bra gasförbrännare med stark effekt
 • Fullständigt gaskök med serveringskit
 • Ultralätt med så många komponenter

NACKDELAR

 • Inte den högsta kvalitén på själva serveringskitet

4. Urberg Rogen Stove

Bästa Prisvärda Gasolkök


Urberg Rogen Stove

Passar För:

1 personer

Material:

Aluminium & Mässing

Vikt:

620 g

Prisvärt, Enkelt Och Väldigt Lätt Gaskök För En Person

Urberg Rogen Stove är ett kompakt och ultralätt gasolkök som är idealiskt för ensamvandrare. Som en erfaren friluftsentusiast vet jag hur viktigt det är att ha en lätt och bärbar lösning när man är ute på äventyr, och Rogen Stove passar perfekt för detta ändamål. Med en vikt på endast 620 gram är det lättare än både Trangia 27-3 UL och MSR Pocketrocket Stove Kit, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för dem som vill minimera vikten i sin packning.

Mycket bra maxeffekt som snabbt kokar upp vatten

En av de stora fördelarna med Urberg Rogen Stove är dess imponerande maxeffekt. Det är mycket snabbt på att koka upp vatten, vilket gör det enkelt att förbereda snabba och enkla måltider när du är på språng. Jämfört med andra gasolkök jag har testat, som Trangia 27-3 UL och Primus Primetech Stove Set, är Rogen Stove verkligen konkurrenskraftig när det gäller prestanda.

Yttersidan av kastrullen är isolerad för att minska bränsleåtgången och hålla maten varm

Urberg Rogen Stove har en smart isolerad kastrullyttersida som bidrar till att minska bränsleåtgången och samtidigt hålla maten varm längre. Detta är en funktion som jag uppskattar mycket, eftersom det innebär att du kan njuta av varma måltider även när du är långt från civilisationen. Det är också en fördel jämfört med vissa andra gasolkök, eftersom det bidrar till att göra Rogen Stove mer bränsleeffektivt.

Kan endast tillaga lätta och små rätter

Det enda potentiella nackdelen med Urberg Rogen Stove är att det är bäst lämpat för att tillaga lätta och små rätter, snarare än större och mer komplicerade måltider. Detta beror främst på kökets storlek och kapacitet, som är utformad för att passa en person. Om du är ute efter att laga mer omfattande måltider eller behöver ett kök som rymmer fler än en person, kan alternativ som Trangia 27-3 UL eller Primus Primetech Stove Set vara mer lämpliga. Men för ensamvandrare som vill ha en prisvärd, enkel och mycket lätt gaskök, är Urberg Rogen Stove ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Kompakt och ultralätt gasolkök perfekt för en person
 • Mycket bra maxeffekt som snabbt kokar upp vatten
 • Yttersidan av kastrullen är isolerad för att minska bränsleåtgången och hålla maten varm

NACKDELAR

 • Kan enbart tillaga lätta och små rätter

5. Outwell Rukutu Stove

Bästa Gasolkök Till Husvagn


outwell rukutu stove

Passar För:

3-6 personer

Material:

Rostfritt stål

Vikt:

5200 g

Mångsidigt Gaskök Med Två Gasbrännare

Outwell Rukutu Stove är ett mycket funktionellt gasolkök som är perfekt för användning i husvagnar, husbilar och till och med i parken. Som någon som har testat flera olika typer av gasolkök, inklusive Trangia 27-3 UL och Primus Primetech Stove Set, kan jag säga att Rukutu Stove är ett av de mest mångsidiga och praktiska köken jag har använt. Med två gasbrännare kan du enkelt laga flera rätter samtidigt, vilket är en stor fördel när du lagar mat för familj och vänner.

Enkel att rengöra efter användning

En av de saker som jag verkligen uppskattar med Outwell Rukutu Stove är hur enkel den är att rengöra efter användning. Den rostfria stålkonstruktionen gör det lätt att torka av och hålla rent, vilket är viktigt när man använder ett kök i en husvagn eller husbil där utrymmet är begränsat. Detta skiljer sig från vissa andra gasolkök jag har använt, där rengöringen kan vara mer tidskrävande och krånglig.

Kompakt och slitstark konstruktion perfekt för husvagn, husbil och parken

Outwell Rukutu Stove har en kompakt och slitstark konstruktion som är idealisk för användning i husvagnar, husbilar och parken. Den rostfria stålkonstruktionen ger långvarig hållbarhet och tålighet mot slitage, vilket är viktigt för en produkt som kommer att användas ofta och under olika förhållanden. Dess kompakta yttermått på 60 x 30 x 12 cm gör det enkelt att förvara och transportera, vilket är en fördel jämfört med större och mer otympliga kök.

Automatisk piezo-tändning med säker anslutning till gasolflaska

Rukutu Stove är utrustad med en automatisk piezo-tändning, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att ha med dig tändare eller stickor. Detta är en stor fördel jämfört med vissa andra gasolkök och gör det mycket enklare att använda. Dessutom har köket en säker anslutning till gasolflaskan, vilket är viktigt för att förhindra läckage och olyckor. Säkerheten är något jag alltid prioriterar när det gäller gasolkök, och Outwell Rukutu Stove uppfyller verkligen mina förväntningar på den fronten.

Har en tendens att låta lite om man inte packar den smart

Den enda nackdelen jag har märkt med Rukutu Stove är att den kan låta lite om man inte packar den smart. Detta är dock inte en dealbreaker, och med lite planering och smart packning kan man lätt minimera eventuellt ljud från köket.

Läs vår fulla recension av Outwell Rukutu Stove här.

FÖRDELAR

 • Mycket funktionellt gasolkök
 • Enkel att rengöra efter användning
 • Kompakt och slitstark konstruktion perfekt för husvagn, husbil och parken
 • Automatisk piezo-tändning med säker anslutning till gasolflaska

NACKDELAR

 • Har en tendens att låta lite om man inte packar den smart

6. Jetboil Flash Cooking System

Bästa Gasolkök För Vandring


Bäst Allt-i-Ett Stormkök

Passar För:

1-2 personer

Material:

Aluminium

Vikt:

371 g

Ultralätt Och Snabbkokande Gasolkök För Mindre Måltider

Jetboil Flash Cooking System är en ultralätt modell som är perfekt för minimala campare och vandrare. Som någon som har testat flera olika typer av gasolkök, inklusive Trangia 27-3 UL, Primus Primetech Stove Set och MSR Pocketrocket Stove Kit, kan jag säga att Jetboil Flash verkligen imponerar med sin låga vikt på endast 371 g. Detta gör den lätt att packa ner i ryggsäcken och bära med sig på långa vandringar.

Riktigt hög effektivitet som snabbt tillagar maten

En av de största fördelarna med Jetboil Flash Cooking System är dess höga effektivitet som snabbt tillagar maten. Detta är tack vare dess FluxRing-teknologi, som säkerställer en jämn och koncentrerad värmeöverföring för att maximera bränsleffektiviteten och minska koktiden. Jämfört med andra gasolkök jag har testat, såsom Urberg Rogen Stove, är Jetboil Flash överlägsen när det gäller snabbhet och effektivitet.

Termodynamisk värmeindikator som ändrar färg beroende på temperatur

En unik funktion hos Jetboil Flash är dess termodynamiska värmeindikator som ändrar färg beroende på temperatur. Detta gör det enkelt att se när vattnet är tillräckligt varmt för att tillsätta ingredienser eller när maten är klar att serveras. Som en erfaren friluftsentusiast uppskattar jag denna funktion, eftersom den minskar risken för att överkoka eller bränna maten.

Bra vind- och stormskydd

Jetboil Flash erbjuder också bra vind- och stormskydd, vilket är viktigt när man lagar mat utomhus. Detta skiljer sig från vissa andra gasolkök, såsom Outwell Rukutu Stove, som kanske inte ger samma nivå av skydd mot vind och dåligt väder. Detta är särskilt viktigt när man befinner sig på högre höjder eller i öppna områden där vinden kan påverka gaslågans stabilitet och prestanda.

Kan inte laga större måltider

Den enda nackdelen med Jetboil Flash Cooking System är att den inte kan laga större måltider. Detta beror på dess lilla storlek och fokus på effektivitet och bärbarhet. Om du planerar att laga mat för flera personer eller behöver tillreda större måltider kan det vara värt att överväga ett annat gasolkök, såsom Trangia 27-3 UL eller Primus Primetech Stove Set. Men om du prioriterar bärbarhet och snabbhet, är Jetboil Flash det bästa valet för mindre måltider under vandringen.

FÖRDELAR

 • Ultralätt modell perfekt för minimala campare och vandrare
 • Riktigt hög effektivitet som snabbt tillagar maten
 • Termodynamisk värmeindikator som ändrar färg beroende på temperatur
 • Bra vind- och stormskydd

NACKDELAR

 • Kan inte laga större måltider

7. Primus Mimer Kit

Bästa Kompakta Gasolkök


Primus Mimer Kit

Passar För:

2-3 personer

Material:

Aluminium

Vikt:

741 g

Prisvärt Och Kompakt Gaskök För Utomhusäventyr

Primus Mimer Kit är ett kompakt och lätt gaskök som passar perfekt för utomhusäventyr. Som någon som har testat flera olika typer av gasolkök, inklusive Jetboil Flash och Trangia 27-3 UL, kan jag säga att Primus Mimer Kit verkligen imponerar med sin kompakta design och lätta vikt på endast 741 g. Detta gör det enkelt att packa ner och ta med sig på campingresor och vandringar.

Enkel användning

En av de stora fördelarna med Primus Mimer Kit är dess enkla användning. Tack vare den intuitiva designen och stabila kärlstödet är det lätt att montera och använda för att laga mat. I jämförelse med andra gasolkök, såsom MSR Pocketrocket Stove Kit, finner jag att Primus Mimer Kit är mycket enklare att använda, vilket gör det till ett bra val för både nybörjare och erfarna friluftsentusiaster.

Bra vindskydd tack vare kärlstödet

Primus Mimer Kit erbjuder även bra vindskydd tack vare sitt kärlstöd, som hjälper till att skydda lågan från vind och dåligt väder. Detta är en viktig faktor att tänka på när man väljer ett gasolkök, eftersom det påverkar hur snabbt och effektivt maten kan tillagas. I jämförelse med andra gasolkök som Jetboil Flash och Urberg Rogen Stove, erbjuder Primus Mimer Kit ett likvärdigt vindskydd, vilket gör det till ett utmärkt val för utomhusäventyr.

Vi upplevde det lite svårare att rengöra pannorna än liknande non-stick alternativ

Den enda nackdelen med Primus Mimer Kit är att vi upplevde det lite svårare att rengöra pannorna än liknande non-stick alternativ. Detta kan vara en viktig faktor att överväga om du värdesätter enkel rengöring efter matlagning. Om detta är en prioritet kan det vara värt att titta på andra gasolkök med non-stick-beläggning, såsom Primus Primetech Stove Set. Men om du letar efter ett prisvärt och kompakt gasolkök som är enkelt att använda, är Primus Mimer Kit ett utmärkt val för dina utomhusäventyr.

FÖRDELAR

 • Kompakt och lätt gaskök
 • Enkel användning
 • Bra vindskydd tack vare kärlstödet

NACKDELAR

 • Vi upplevde det lite svårare att rengöra pannorna än liknande non-stick alternativ

8. Primus Tupike Stove

Bästa Premium Gasolkök


Primus Tupike Stove

Passar För:

3-6 personer

Material:

Rostfritt Stål & Mässing

Vikt:

4300 g

Högkvalitativt Och Funktionsrikt Gaskök

Primus Tupike Stove är ett premium gasolkök som verkligen imponerar med sina dubbla gasbrännare och individuell gasreglering. I jämförelse med andra gasolkök som Trangia 27-3 UL och Outwell Rukutu Stove, ger Primus Tupike Stove användaren möjlighet att kontrollera värmen på varje brännare separat, vilket ger stor flexibilitet vid matlagning av komplexa rätter utomhus.

Detaljrik med utfällbara ben, grillpanna, vindskydd och mässingdetaljer

En annan anmärkningsvärd fördel med Primus Tupike Stove är dess detaljrika design. Med utfällbara ben, en grillpanna, vindskydd och mässingdetaljer erbjuder detta gasolkök en uppsättning funktioner som sällan ses i konkurrerande modeller. Dessa detaljer gör att Tupike Stove sticker ut från mängden och ger en känsla av lyx och kvalitet i användningen.

Högkvalitativ konstruktion

Primus Tupike Stove imponerar även med sin högkvalitativa konstruktion. Tillverkad av rostfritt stål och mässing, är detta gasolkök mycket slitstarkt och tåligt mot väder och vind. Som någon som har testat flera olika typer av gasolkök, inklusive MSR Pocketrocket Stove Kit och Jetboil Flash Cooking System, kan jag intyga att Tupike Stove överträffar de flesta konkurrenter när det gäller kvalitetsbyggnad och material.

Enkel användning med automatisk piezotändare

Trots sin lyxiga och funktionella design, är Primus Tupike Stove mycket enkel att använda tack vare dess automatiska piezotändare. Denna funktion gör det enkelt att tända gasbrännarna utan att behöva använda en separat tändare, vilket förenklar matlagningsprocessen. I jämförelse med andra gasolkök, som Urberg Rogen Stove och Primus Mimer Kit, ger Tupike Stove en användarvänlig upplevelse som verkligen gör det till ett premiumval.

Vi upplevde det lite svårare att rengöra pannorna än liknande non-stick alternativ

Det enda negativa vi upplevde med Primus Tupike Stove är att det var något svårare att rengöra pannorna än liknande non-stick alternativ. Men med tanke på de många fördelarna och den högkvalitativa konstruktionen, är detta en mindre detalj som inte ska avskräcka dig från att överväga Primus Tupike Stove som ditt nästa premium gasolkök för dina utomhusäventyr.

Läs vår fulla recension av Primus Tupike Stove här.

FÖRDELAR

 • Dubbla gasbrännare med individuell gasreglering
 • Detaljrik med utfällbara ben, grillpanna, vindskydd och mässingdetaljer
 • Högkvalitativ konstruktion
 • Enkel användning med automatisk piezotändare

NACKDELAR

 • Vi upplevde det lite svårare att rengöra pannorna än liknande non-stick alternativ

9. Primus Essential Trail Kit

Bästa Billiga Gaskök


Primus Essential Trail Kit

Passar För:

1-2 personer

Material:

Aluminium

Vikt:

4300 g

Simpelt Och Billigt Gasolkök

Primus Essential Trail Kit är ett billigt gasolkök som erbjuder mycket värde för pengarna. Med tanke på priset är det imponerande att se hur väl detta gasolkök presterar jämfört med dyrare alternativ som MSR Pocketrocket Stove Kit och Jetboil Flash Cooking System. För den prismedvetna äventyraren är Primus Essential Trail Kit ett utmärkt val som inte tummar på grundläggande funktioner och prestanda.

Kompakt och lätt att packa med

En av de stora fördelarna med Primus Essential Trail Kit är dess kompakta och lätta design. Med en vikt på endast 4300 g är det enkelt att bära med sig på vandringar och campingresor. Jämfört med tyngre gasolkök som Primus Tupike Stove, är Essential Trail Kit betydligt lättare att packa och bära, vilket gör det till ett bra val för minimala campare och vandrare.

Smart design med stekpanna som även fungerar som lock

Primus Essential Trail Kit har en smart design där stekpannan även fungerar som lock för kastrullen. Detta sparar utrymme och vikt, samtidigt som det ger användaren fler matlagningsmöjligheter. I jämförelse med andra gasolkök som Urberg Rogen Stove och Primus Mimer Kit, erbjuder Essential Trail Kit en unik och praktisk design som maximerar dess användning.

Begränsad i vad för mat du kan göra och inte den bästa kvaliteten

Det finns några nackdelar med Primus Essential Trail Kit, inklusive dess begränsningar när det gäller matlagning och den övergripande kvaliteten. Detta gasolkök är inte det bästa valet för dem som önskar laga större eller mer komplexa rätter, och kvaliteten är inte lika hög som hos dyrare modeller som Primus Primetech Stove Set eller Outwell Rukutu Stove. Trots dessa begränsningar är Primus Essential Trail Kit fortfarande ett utmärkt val för dem som söker ett enkelt och billigt gasolkök för grundläggande matlagningsbehov utomhus.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärt
 • Kompakt och lätt att packa med
 • Smart design med stekpanna som även fungerar som lock

NACKDELAR

 • Begränsad i vad för mat du kan göra
 • Inte den bäst kvalitén

10. Bright Spark Portabel Gasspis

Bästa Lilla Gaskök För Inomhusbruk


Bright Spark Portabel Gasspis

Passar För:

1-2 personer

Material:

Rostfritt stål

Vikt:

1200 g

Högkvalitativ Portabel Gasspis Som Fungerar Perfekt Inomhus

Bright Spark Portabel Gasspis är en högkvalitativ produkt som är utmärkt för inomhusbruk, det är faktiskt ett av våra toppval bland de bästa gasolköken för inomhusbruk, såväl som de bästa portabla gasspisarna. Den robusta konstruktionen och hållbara materialval gör den till en pålitlig och långvarig produkt som står ut från andra lösningar, som Primus Mimer Kit och Primus Essential Trail Kit. Dess hållbarhet innebär att du kan använda den säkert och med förtroende både inomhus och utomhus.

Lättanvänd och säker för inomhusbruk

En av de största fördelarna med Bright Spark Portabel Gasspis är dess säkerhet och användarvänlighet för inomhusbruk. Till skillnad från gasolkök som är utformade för utomhusbruk, som Jetboil Flash Cooking System och MSR Pocketrocket Stove Kit, har Bright Spark Portabel Gasspis funktioner som gör den säker och lämplig för användning inomhus. Detta gör den till ett idealiskt val för dem som behöver en tillförlitlig och lättanvänd gasspis för hemmet.

Bra effekt med justerbar låga

Bright Spark Portabel Gasspis erbjuder en utmärkt effekt med en justerbar låga som gör det enkelt att kontrollera temperaturen under matlagningen. Detta skiljer sig från enklare gasolkök som Primus Essential Trail Kit, som kan vara begränsade i sina matlagningsmöjligheter. Den justerbara lågan ger användaren möjlighet att laga en mängd olika rätter med precision och kontroll.

Lätt att transportera i den smidiga väskan

Trots sin robusta konstruktion och högkvalitativa material är Bright Spark Portabel Gasspis lätt att transportera tack vare den smidiga medföljande väskan. Med en vikt på endast 1,2 kg är den lättare än större gasolkök som Primus Tupike Stove, vilket gör den enkel att bära med sig för camping, picknick eller till och med som en extra gasspis vid större sammankomster. Den medföljande väskan ger extra skydd och gör det enkelt att förvara gasspisen när den inte används.

Läs vår fulla recension av Bright Spar Gasspis här.

FÖRDELAR

 • Högkvalitativ konstruktion med bra hållbarhet
 • Lättanvänd och säker för inomhusbruk
 • Bra effekt med justerbar låga
 • Medkommer en bra piezotändare

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ

Gasolkök - Produktjämförelse

Produkt

Passar För

Material

Vikt

1-2 personer

Aluminium

725 g

1-3 personer

Hårdanodiserat Aluminium

903 g

2 personer

Hårdanodiserat Aluminium

730 g

1 personer

Aluminium & Mässing

620 g

3-6 personer

Rostfritt stål

5200 g

1-2 personer

Aluminium

371 g

2-3 personer

Aluminium

741 g

3-6 personer

Rostfritt Stål & Mässing

4300 g

1-2 personer

Aluminium

4300 g

1-2 personer

Rostfritt stål

1200 g

Gasolkök - Köpguide

Att välja ut ett specifikt gasolkök att köpa är inte lätt, särskilt med tanke på hur många olika alternativ som finns tillgängliga på marknaden idag. För att underlätta ditt köpbeslut har vi nedanför sammanställt en guide över de viktigaste faktorerna att tänka på innan du köper ditt gasolkök.

Bränsle

När det kommer till att välja det perfekta gasolköket för dina äventyr utomhus är det viktigt att ta hänsyn till vilken typ av bränsle som bäst passar dina behov och tillgänglighet. Gasolkök kan drivas av olika bränslen, såsom propan, butan eller en kombination av de två. Att förstå skillnaderna mellan dessa bränslen och hur de påverkar din matlagningsupplevelse är avgörande för att göra det bästa valet för din situation.

Propanbaserade gasolkök

Propan är ett vanligt bränsle för gasolkök och är känt för att vara effektivt, även vid kallare temperaturer. Propanbrännare ger en stabil och jämn låga, vilket gör det lättare att laga mat på ett kontrollerat sätt. Om du planerar att campa i kyliga förhållanden eller på högre höjder kan ett propanbaserat gasolkök, som Urberg Rogen Stove, vara ett utmärkt alternativ för dig.

Butanbaserade gasolkök

Butan är ett annat populärt bränsle för gasolkök, och det är lättare och mer kompakt än propan. Det är dock mindre effektivt vid kallare temperaturer, vilket kan göra det mindre lämpligt för användning i extremt kallt väder eller höga höjder. Men om du planerar att campa i ett varmare klimat eller vill ha ett lättare och mer bärbar gasolkök, som Jetboil Flash Cooking System, kan ett butanbaserat kök vara det bästa valet för dig.

Blandade bränsle-gasolkök

För de som söker mångsidighet och enkelhet kan ett gasolkök som använder en blandning av propan och butan vara det idealiska valet. Dessa kök kombinerar fördelarna med både propan och butan, vilket ger en stabil låga och utmärkt prestanda i en rad olika temperaturer och höjder. Ett exempel på detta är Primus Mimer Kit, som ger användarna flexibiliteten att använda det mest lämpliga bränslet för deras specifika behov och omständigheter.

bra gasolkök

Vikt

När du väljer ett gasolkök för dina vandringar eller campingresor är vikten en avgörande faktor att ta hänsyn till. Lättare gasolkök är enklare att bära med sig och kan göra en stor skillnad för ditt bagage när du är på språng. Det är dock viktigt att förstå att en lägre vikt ibland kan innebära en kompromiss när det gäller prestanda eller stabilitet. Att hitta den perfekta balansen mellan vikt och funktion är nyckeln för att säkerställa en smidig och positiv matlagningsupplevelse utomhus.

Lätta gasolkök för vandring

För vandrare och minimalister som prioriterar en lägre vikt kan ultralätta gasolkök som Jetboil Flash Cooking System vara det bästa valet. Dessa kök är utformade för att vara lätta att bära och snabbt koka upp vatten eller laga enklare måltider. Det är dock viktigt att notera att de kanske inte har samma prestanda och stabilitet som tyngre kök, vilket kan påverka din matlagningsförmåga och bekvämlighet.

Stabila gasolkök för camping

För campingentusiaster som värderar stabilitet och prestanda kan något tyngre gasolkök, som Primus Tupike Stove, vara ett bättre alternativ. Även om dessa kök är något tyngre att bära, erbjuder de ofta bättre prestanda och stabilitet, vilket gör det möjligt att laga mer avancerade måltider och erbjuda en mer pålitlig matlagningsupplevelse.

Kompromissen mellan vikt och prestanda

För de som söker en bra balans mellan vikt och prestanda finns det gasolkök som kombinerar båda egenskaperna, såsom Primus Mimer Kit. Dessa kök är utformade för att erbjuda en smidig användarupplevelse och god prestanda samtidigt som de fortfarande är relativt lätta att bära med sig.

Storlek

Storleken på gasolköket du väljer är en viktig faktor att ta hänsyn till eftersom den påverkar hur mycket utrymme köket kommer att kräva i din packning och hur enkelt det är att transportera. Att välja rätt storlek på gasolköket kan göra en stor skillnad när det gäller att optimera packningen och förbättra dina utomhusmatlagningserfarenheter.

Små och kompakta gasolkök för enkel transport

För vandrare, minimalister och campare som vill minimera packningens storlek och vikt, är mindre och mer kompakta gasolkök, som Primus Essential Trail Kit, ett bra val. Dessa kök är designade för att ta upp minimalt med utrymme och gör det enklare att transportera din packning på längre sträckor eller under svårare förhållanden.

Större gasolkök för fler matlagningsmöjligheter

Om du prioriterar matlagningsfunktioner och bekvämlighet över transport och packningsstorlek, kan större gasolkök, som Primus Tupike Stove, vara mer lämpliga. Dessa kök ger dig mer utrymme och kapacitet för att laga mer komplexa måltider och använda större köksredskap, men de kräver mer utrymme i din packning och kan vara tyngre att bära.

Portabla gasspisar för inomhusbruk

När det gäller inomhusanvändning kan en kompakt och lättanvänd gasspis, som Bright Spark Portabel Gasspis, vara det bästa valet. Dessa kök är utformade för att vara lätta att transportera, säkra att använda inomhus och enkla att förvara när de inte används.

laga mat med ett gasolkök

Bränsleeffektivitet

Bränsleeffektiviteten hos gasolköket är en annan nyckelfaktor att tänka på när du väljer det bästa köket för dina behov. Högre bränsleeffektivitet innebär att gasolköket använder mindre bränsle för att generera värme och laga mat, vilket kan vara en betydande fördel under längre äventyr där tillgången på bränsle kan vara begränsad eller när du vill minimera vikten av din packning.

Gasolkök med hög bränsleeffektivitet för långvariga äventyr

När du är på längre turer och behöver spara på bränslet är gasolkök med hög bränsleeffektivitet, som Jetboil Flash Cooking System, ett utmärkt alternativ. Dessa kök är utformade för att snabbt och effektivt laga mat med minimal bränsleförbrukning, vilket gör dem idealiska för vandrare, klättrare och campare som vill maximera sin bränsleresurs under sina resor.

Balansera effektivitet och prestanda

Det är viktigt att överväga både bränsleeffektiviteten och kökets prestanda när du väljer ett gasolkök. Medan högre bränsleeffektivitet kan vara en fördel i vissa situationer, kan det ibland innebära en kompromiss i kökets prestanda, stabilitet eller användarvänlighet. Att hitta rätt balans mellan dessa faktorer är avgörande för att säkerställa att du har det bästa gasolköket för dina specifika behov och förhållanden.

Anpassa bränsleeffektiviteten efter dina krav

När du väljer ett gasolkök baserat på bränsleeffektivitet är det viktigt att fundera på hur du kommer att använda köket och vilka krav du har på bränsleförbrukningen. Om du främst kommer att använda gasolköket för kortare turer eller när bränsletillgången inte är en större fråga, kanske du inte behöver prioritera bränsleeffektiviteten lika högt. I dessa fall kan andra faktorer, som storlek, prestanda och användarvänlighet, vara viktigare att ta hänsyn till.

Kontroll

Att ha god kontroll över lågan i ditt gasolkök är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer det bästa köket för dina äventyr utomhus. Med en gasolkök som erbjuder utmärkt lågkontroll får du möjlighet att justera lågan och anpassa värmen efter dina behov, vilket kan vara avgörande för att laga mat på låg värme, simma såser eller snabbt koka upp vatten för kaffe eller te.

Fördelar med bra lågkontroll i gasolkök

Ett gasolkök med god lågkontroll, som Bright Spark Portabel Gasspis, ger dig flexibiliteten att laga olika typer av maträtter, från snabba och enkla campingmåltider till mer komplexa och sofistikerade rätter. Det gör det också möjligt att konservera bränsle och minska risken för att maten bränns vid eller överkokas, vilket kan vara särskilt viktigt när du har begränsad tillgång till bränsle under längre äventyr.

Lågkontroll och användarvänlighet

När du väljer ett gasolkök är det viktigt att tänka på användarvänligheten och hur enkelt det är att justera lågan. Gasolkök med smidiga och intuitiva kontroller för lågjustering gör det enklare att uppnå den perfekta värmen för dina matlagningsbehov och ger dig bättre kontroll över hela matlagningsprocessen.

Anpassa lågkontrollen efter dina behov

Att överväga lågkontrollen i samband med dina unika behov och prioriteringar är avgörande för att hitta det bästa gasolköket för dig. Om du planerar att laga enkla måltider och inte behöver finjustera lågan kan det hända att lågkontroll inte är lika viktig för dig. I sådana fall kan andra faktorer, som bränsleeffektivitet, storlek och vikt, vara viktigare att ta hänsyn till.

bra funktionellt gasolkök

Stabilitet

Ett stabilt gasolkök är en avgörande faktor att ta hänsyn till när du väljer rätt kök för dina utomhusäventyr. En stabil konstruktion säkerställer att köket kan bära vikten av dina kokkärl utan att riskera att välta, vilket i sin tur bidrar till en säkrare och mer bekväm matlagningsupplevelse utomhus.

Fördelar med stabila gasolkök

Stabila gasolkök, som exempelvis Primus Mimer Kit och Primus Tupike Stove, minskar risken för olyckor under matlagningen genom att förhindra att köket välter och orsakar spill eller brännskador. Dessutom garanterar en stabil konstruktion att värmen fördelas jämnt över kokkärlet, vilket resulterar i mer enhetlig matlagning och minskar risken för att maten bränns vid.

Stabilitet och olika typer av terräng

Ett gasolkök med en stabil konstruktion är särskilt viktigt när du planerar att laga mat på ojämn eller oregelbunden terräng. Kök med robusta och justerbara ben kan enkelt anpassas till varierande underlag och garanterar att du kan laga mat säkert även på ojämna ytor.

Balans mellan stabilitet, vikt och storlek

När du letar efter det perfekta gasolköket är det viktigt att överväga balansen mellan stabilitet och andra faktorer som vikt och storlek. Lättare och mer kompakta gasolkök, som Jetboil Flash Cooking System och Primus Essential Trail Kit, kan ibland innebära en kompromiss i stabilitet, men deras smidiga design och lätta konstruktion gör dem enklare att bära på vandringar och campingturer.

Vindskydd

Hur väl ett gasolkök kan prestera ute i naturen när det är blåsigt är en viktig aspekt att överväga när du väljer ett gasolkök för utomhusbruk. Vind kan påverka kökets prestanda genom att kyla ner brännaren och göra det svårare att uppnå önskad värme eller till och med slockna lågan. Att välja ett kök med effektivt vindskydd eller en design som minimerar prestandaförluster i blåsiga förhållanden är avgörande för att garantera en problemfri matlagningsupplevelse i naturen.

Gasolkök med effektiva vindskydd

Gasolkök med inbyggda vindskydd, som Jetboil Flash Cooking System och Primus Mimer Kit, ger extra skydd mot vind och garanterar att köket fungerar effektivt även under blåsiga förhållanden. Vindskydden hjälper till att hålla lågan skyddad från vinden och ser till att värmen riktas mot kokkärlet för snabbare och jämnare matlagning.

Design för optimal vindprestanda

Förutom vindskydd kan gasolkökens design också bidra till bättre vindprestanda. Kök som har lägre och bredare brännare, som Bright Spark Portabel Gasspis, kan vara mindre känsliga för vind och erbjuda mer stabilitet för kokkärlen. Dessutom kan robusta och justerbara ben hjälpa till att stabilisera köket på ojämn terräng och minimera effekterna av vinden.

Vindprestanda och bränsleeffektivitet

Ett gasolkök med bra vindprestanda kan också bidra till ökad bränsleeffektivitet. När lågan är skyddad från vind och värmen riktas mot kokkärlet istället för att spridas i omgivningen, förbrukar köket mindre bränsle för att uppnå önskad temperatur. Detta kan vara särskilt viktigt på längre turer där bränslebesparingar kan göra stor skillnad.

Vanliga Frågor Om Gasolkök

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett gasolkök, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av gasolkök, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilket är det bästa gasolköket?

Det bästa gasolköket är enligt vårt test Trangia 27-3 UL Med Gasbrännare, ett mycket funktionellt, smidigt och prisvärt gasolkök.

Vad kostar ett gasolkök?

Priset för ett gasolkök kan variera kraftigt, från så lite som några hundra kronor upp mot 5000 kronor för exklusiva modeller.

Vilket är det bästa gasolköket för användning i parker?

När det gäller att använda ett gasolkök i parker är det viktigt att välja en modell som är lätt att transportera, enkel att använda och säker. Ett bra val för användning i parker är Bright Spark Portabel Gasspis. Detta gaskök är högkvalitativt, lättanvänt och säkert, vilket gör det idealiskt för parkanvändning. Det har en justerbar låga och en bra piezotändare, vilket ger dig flexibilitet i matlagningen. Dessutom är det lätt att transportera i den smidiga väskan som medföljer.

Vilket är det bästa gasolköket för användning i husvagn?

För användning i en husvagn är det viktigt att välja ett gasolkök som är säkert, effektivt och har en kompakt design för att spara utrymme. Ett bra alternativ för husvagnar är Primus Tupike Stove. Detta premium gasolkök har dubbla gasbrännare med individuell gasreglering, vilket ger dig möjlighet att laga flera rätter samtidigt. Den högkvalitativa konstruktionen och de utfällbara benen, grillpannan, vindskyddet och mässingdetaljerna gör det både hållbart och användarvänligt. Dessutom är det enkelt att använda tack vare den automatiska piezotändaren. Även om det är ett dyrare alternativ, är dess funktionalitet och kvalitet värt priset för en bekväm matlagningsupplevelse i din husvagn.

Vilka säkerhetsaspekter bör jag tänka på när jag använder ett gasolkök?

När du använder ett gasolkök är det viktigt att vara medveten om säkerhetsaspekter för att undvika olyckor och säkerställa en trygg matlagningsupplevelse. För det första, placera alltid köket på en stabil och plan yta för att minimera risken för att det välter. Se till att området runt köket är fritt från brännbara material och att du har god ventilation för att undvika farliga gasansamlingar. Använd skyddshandskar när du hanterar heta delar och håll en brandsläckare i närheten som en försiktighetsåtgärd. Slutligen, följ tillverkarens anvisningar noggrant och inspektera regelbundet ditt gasolkök för eventuella tecken på slitage eller skador.

Hur ska jag förvara och transportera gasolbehållare på ett säkert sätt?

För att förvara och transportera gasolbehållare säkert är det viktigt att följa några grundläggande riktlinjer. Förvara alltid behållarna i en upprätt position och undvik direkt solljus eller temperaturer över 50 grader Celsius. Placera inte behållarna nära värmekällor, öppen låga eller elektriska anslutningar. Vid transport av gasolbehållare bör du se till att de är väl förankrade för att undvika att de rullar eller kolliderar med andra föremål. Se till att gasolbehållarna är korrekt stängda och kontrollera att det inte finns några läckor innan du lagrar eller transporterar dem. Följ tillverkarens anvisningar och var medveten om eventuella lagar och regler gällande transport av gasolbehållare i ditt land.

Vilka typer av kokkärl fungerar bäst med gasolkök?

För att få bästa möjliga matlagningsresultat med ditt gasolkök är det viktigt att använda lämpliga kokkärl. Generellt sett fungerar kokkärl av lättmetall, som aluminium och titan, mycket bra med gasolkök eftersom de värms upp snabbt och fördelar värmen jämnt. Non-stick-belagda kokkärl är också ett bra val eftersom de förhindrar att maten fastnar och underlättar rengöring efter användning. När du väljer kokkärl, se till att de har en platt botten för att säkerställa stabil kontakt med gasolköket och effektiv värmefördelning. Använd gärna kokkärl med lock för att spara bränsle och minska koktiden. Kom ihåg att storleken på kokkärlen bör matcha storleken på gasolköket och att de är lätta att packa och transportera för dina utomhusäventyr.

Sammanfattningsvis Om Gasolkök

Att laga mat utomhus kräver ett bra friluftskök eller stormkök, och klassiska gasolkök är förmodligen det mest populära alternativet. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 66

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.