4 Bästa GRS Kolv (2024): Bäst i Test

bästa grs kolv bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: juni 2023

GRS är en erkänd tillverkare av gevärskolvar som har etablerat sig som ett pålitligt varumärke bland skyttar världen över. Deras kolvar är kända för att ha hög kvalitet, precision och bekvämlighet för skyttar av alla nivåer.

I denna guide kommer vi att ta en närmare titt på några av de bästa GRS-kolvarna på marknaden, och vad som gör dem till utmärkta val för olika användningsområden och skjutstilar.

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren skytt, kommer du att hitta något som passar dig i denna guide till de bästa GRS-gevärskolvarna.

För mer bakgrundsinformation kan du se  våra köptips som följer våra toppval.


De Bästa GRS Kolvarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test GRS Kolv: GRS Bifrost - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test GRS Kolv: GRS Berserk - Läs Recension
 3. 3
  Bästa GRS Kolv i Trä: GRS Sporter - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Billiga GRS Kolv: GRS Fenris - Läs Recension

1. GRS Bifrost

Bäst i Test GRS Kolv


GRS Bifrost

Material:

Komposit & glasfiber

Vikt:

1350 g

Kraftfull, Lätt Och Bekväm, Gevärskolv i Hög Kvalité

GRS Bifrost har verkligen allt du kan önska i en gevärskolv. Det är inte förvånande att den utsågs till bäst i test. Tillverkad av högkvalitativt kompositmaterial och glasfiber ger denna kolv en robust och stark konstruktion. Det är en optimal gevärskolv för många olika gevär och passar perfekt för både nybörjare och erfarna skyttar.

GRS Bifrost har en inbyggd spigot för bipod skjutstöd integrerad i framstocken, vilket ger skyttar en stabil och bekväm position. Dessutom erbjuder kolvjusteringar i höjd och vinkel en anpassad och optimal skjutposition för maximal precision.

Trots sin robusta konstruktion väger GRS Bifrost endast 1350 gram, vilket gör den lätt och smidig att hantera under jakten. Dessutom är denna gevärskolv mycket prisvärd, vilket gör den till ett utmärkt val för skyttar som vill ha hög kvalitet utan att spränga sin budget.

Det enda negativa aspekten av GRS Bifrost är att den kan kännas lite tyngre än vissa andra modeller, men detta är en liten nackdel i förhållande till alla fördelar den har att erbjuda. Sammantaget är GRS Bifrost en kraftfull, lätt och bekväm gevärskolv i hög kvalitet som är väl värd sin investering.

FÖRDELAR

 • Robust och stark konstruktion
 • Optimal gevärskolv för många olika gevär
 • Inbyggd spigot för bipod skjutstöd integrerad i framstocken
 • Mycket prisvärd
 • Bra justeringsmöjligheter i höjd och vinkel

NACKDELAR

 • Kan upplevas lite tyngre än vissa andra gevärskolvar

2. GRS Berserk

Näst Bäst i Test GRS Kolv


GRS Berserk Tikka T3X

Material:

Syntet

Vikt:

1300 g

Syntetkolv Med Samma Ergonomi Och Justerbarhet Som Trälaminat

GRS Berserk är en robust och prisvärd syntetkolv som är näst bäst i test hos GRS. Den är designad för att vara slitstark och hållbar, med en kompakt och robust konstruktion. Det tystlåtna materialet ger också bra grepp.

GRS Berserk är en syntetkolv som har samma ergonomi och justerbarhet som en trälaminatkolv men med mer hållbara material. Denna syntetkolv har bra justeringsmöjligheter i höjd och vinkel och passar perfekt för högerhänta skyttar. Nackdelen är att den bara finns tillgänglig för begränsade modeller.

Sammanfattningsvis är GRS Berserk en prisvärd och slitstark syntetkolv med hög ergonomi och justerbarhet som passar perfekt för högerhänta skyttar.

FÖRDELAR

 • Syntetkolv med bra slitstyrka och hållbarhet
 • Prisvärd
 • Kompakt och robust design
 • Tystlåtet materialval som också ger bra grepp

NACKDELAR


3. GRS Sporter

Bästa GRS Kolv i Trä


GRS Sporter

Material:

Björklaminat

Vikt:

1380 g

Större GRS Kolv För Seriösa Jägare

GRS Sporter är en ergonomiskt anpassad och mångsidig gevärskolv som är utformad för att passa både jakt och fritidsskytte. Tillverkad i hållbart björklaminat, erbjuder denna kolv en robust och slitstark konstruktion som är utformad för att klara av tuffa miljöer och väderförhållanden.

Den ergonomiska designen inkluderar en avslappnad vinkel för handleden som hjälper till att minska trötthet och belastning under längre skjutsessioner. Dessutom är kolvans form och konturer optimerade för att ge en bekväm och stabil skjutplattform.

GRS Sporter har också en bra transportfunktionalitet som gör det lätt att ta med sig den under längre utflykter. Nackdelen med denna kolv är att den är något dyrare än andra alternativ på marknaden, och utseendet kanske inte passar alla smaker.

Sammanfattningsvis, för jägare som söker en kraftfull, ergonomisk och slitstark kolv i trä, är GRS Sporter ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Ergonomiskt anpassad, optimal för stående skytte
 • Bra avslappnad vinkel för handleden
 • Mångsidig användning med bra transportfunktionalitet
 • Hållbar och slitstark konstruktion

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ
 • Utseendet är inte för alla

4. GRS Fenris

Bästa Billiga GRS Kolv


GRS Fenris

Material:

Glasfiber

Vikt:

1400 g

Smidig Och Prisvärd GRS Kolv i Glasfiber

GRS Fenris är en högpresterande gevärskolv tillverkad av glasfiberförstärkt material som garanterar en hållbar och slitstark konstruktion. Dess ergonomiska form ger användaren en bekväm och optimal skjutposition.

Den enkla och diskreta designen gör denna kolv till ett bra val för användare som föredrar en enkel och funktionell design. En av de största fördelarna med denna kolv är det prisvärda priset. Detta gör den till ett utmärkt alternativ för användare som vill ha en högkvalitativ kolv utan att behöva spendera en förmögenhet.

Men medan GRS Fenris har många fördelar såsom hållbarhet och ergonomisk form, saknar den samma höga kvalitet som dyrare alternativ på marknaden.

FÖRDELAR

 • Glasfiberförstärkt konstruktion som klarar av mycket slitage
 • Ergonomisk form
 • Mycket prisvärd
 • Diskret och simpel design

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalité som dyrare alternativ

GRS Kolv - Köpguide

Att köpa en gevärskolv är ett stort och viktigt beslut, då det till stor del kommer att avgöra designen av ditt jaktvapen, och därmed även dess bekvämlighet och användningsförmåga. Men för att bättra kunna urskilja vad som skiljer de olika alternativen åt, finns det några viktiga faktorer att hålla utkik efter.

Användningsområde

När du väljer en gevärskolv är det viktigt att tänka på vilket användningsområde du planerar att använda den för. Detta beror på att olika användningsområden kräver olika egenskaper hos en gevärskolv för att passa ändamålet.

Om du planerar att använda gevärskolven för jakt, behöver du en kolv som är lätt och bekväm att bära under längre perioder och som gör det lätt för dig att manövrera genom terrängen. En kolv som är för tung eller otymplig kan göra det svårt för dig att hålla vapnet stabilt, vilket kan påverka din precision och din förmåga att ta snabba och effektiva skott.

skjuta med grs kolv

Om du planerar att använda gevärskolven för tävling, behöver du en kolv med hög precision och justerbarhet. Detta beror på att du kanske behöver skjuta på distanser och behöver en kolv som kan justeras för att passa din skjutstil och ge bästa möjliga precision. En kolv med justeringsmöjligheter i höjd, längd och vinkel kan hjälpa dig att finjustera din skjutposition och optimera din precision.

Det är också viktigt att tänka på vilken typ av tävling du planerar att delta i. Till exempel kräver precisionsskjutning på långa avstånd en kolv med hög precision och justerbarhet, medan dynamisk skytte kräver en kolv som är lätt och bekväm att hantera vid snabb rörelse.

Typ Av Gevär

När du väljer en gevärskolv är det också viktigt att tänka på vilken typ av gevär du har och vilken typ av kolv som är kompatibel med det. Vissa gevärskolvar är utformade för specifika gevär och kan inte passa andra. Det finns också olika typer av gevär, som kan kräva olika typer av kolvar för att passa ändamålet.

Till exempel kräver ett gevär för drevjakt ofta en kolv som är lätt och smidig att manövrera i skogen, medan en älgstudsare för långa avstånd och precisionsskjutning kräver en kolv med hög precision och justerbarhet. Det är viktigt att välja en kolv som passar din specifika typ av gevär och dina behov.

När du väljer en kolv är det också viktigt att tänka på monteringsfästena för kolv och vapen. Vissa vapen har speciella monteringsfästen som kan kräva en specifik typ av kolv, medan andra kan ha standardfästen som kan passa de flesta kolvar. Det är viktigt att kontrollera att kolven passar med vapnets monteringsfäste innan du köper den.

Det finns också en variation av olika typer av kolvar, såsom sportkolvar, matchkolvar och taktiska kolvar, som är utformade för att passa specifika typer av gevär och skjutstilar. Sportkolvar kan vara lämpliga för allmänt fältbruk och sportskytte, medan matchkolvar är utformade för att ge högsta möjliga precision och kan användas vid tävlingsskytte. Taktiska kolvar är utformade för militära och taktiska applikationer och är ofta robusta och lätta att hantera i tuffa miljöer.

Erfarenhetsnivå

En annan faktor som kan påverka ditt val av gevärskolv är din erfarenhetsnivå som skytt. Om du är en nybörjare kan det vara viktigt att välja en kolv som är lätt att använda och har grundläggande justeringsmöjligheter. Detta kan hjälpa dig att lära dig grunderna i skjutteknik och få en god grund för att bygga vidare på din färdighet.

En lätt och bekväm kolv med grundläggande justeringsmöjligheter kan också hjälpa dig att undvika vanliga fel som kan uppstå när du lär dig att skjuta. Till exempel kan en kolv som är för tung eller obekväm att hålla stabilt påverka din precision och dina skjutförmågor.

Om du är en mer erfaren skytt kanske du vill ha en mer avancerad kolv med mer justeringsmöjligheter och högre precision. Dessa typer av kolvar kan hjälpa dig att finjustera din skjutposition och optimerar din precision på längre avstånd. Justeringsmöjligheterna kan också hjälpa dig att anpassa din kolv för olika situationer eller skjutstilar.

Det är viktigt att notera att även om en mer avancerad kolv kan ha fler justeringsmöjligheter och högre precision, kräver den också mer färdighet och erfarenhet att använda effektivt. Därför kan det vara bäst att börja med en grundläggande kolv och gradvis uppgradera till en mer avancerad kolv när du har utvecklat din färdighet som skytt.

Passform

En av de mest avgörande faktorerna när det gäller att välja en gevärskolv är passformen. Kolvens passform är avgörande för både precisionen och komforten när du skjuter. En kolv som passar ditt ansikte och din kropp på ett bekvämt sätt kommer att möjliggöra en lätt och konsekvent skjutposition, vilket kan förbättra din precision och skjutförmåga.

När du väljer en kolv är det viktigt att kontrollera att den passar din kropp och dina proportioner. Kolvens längd och höjd, liksom dess form och kontur, bör vara anpassade till din kropp. En kolv som är för lång eller kort kan göra det svårt för dig att hålla vapnet stabilt, vilket kan påverka din precision. En kolv som är för hög eller låg kan också påverka din skjutposition och din skjutförmåga.

Det är också viktigt att tänka på kolvens form och kontur. En kolv med en bekväm och ergonomisk form kommer att passa din kropp på ett bättre sätt, vilket kan förbättra din precision och komfort när du skjuter. En kolv med en bra kontur kan också hjälpa till att förhindra trötthet och belastning på din arm och hand under längre perioder av skytte.

funktionell grs kolv

Ett annat viktigt element att överväga är kindstödet på kolven. Detta är den del av kolven som du kommer att placera mot ditt ansikte när du siktar. Kindstödet ska vara utformat för att passa ditt ansikte och ge tillräckligt stöd för att hjälpa dig att hålla vapnet stabilt under skottet.

Material

När det gäller val av material för din gevärskolv finns det flera alternativ att välja mellan. De vanligaste materialen som används för tillverkning av kolvar är trä, syntetiska material, aluminium och kolfiber. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar som du bör överväga när du väljer en kolv.

Träkolvar är populära på grund av sin traditionella estetik och höga kvalitet. Träkolvar kan erbjuda en jämn och stabil skjutplattform, och de har en naturlig känsla som många skyttar föredrar. Träkolvar är också relativt lätta, vilket kan göra dem enklare att bära under längre perioder. Nackdelen med träkolvar är dock att de kan vara känsliga för fukt och temperaturförändringar, vilket kan påverka deras stabilitet och precision.

Syntetiska material som plast och glasfiberförstärkt plast är vanliga på grund av sin lätta vikt och hållbarhet. Syntetiska kolvar är oftast vattentäta och resistenta mot fukt och temperaturförändringar, vilket gör dem idealiska för användning i olika miljöer och väderförhållanden. De är också mer kostnadseffektiva än träkolvar. Nackdelen med syntetiska kolvar är att de kan sakna den naturliga känslan som träkolvar ger, vilket kan påverka din skjutstil.

Aluminiumkolvar är lätta, hållbara och stabila, och kan vara ett bra val för skyttar som söker hög precision. Aluminiumkolvar är också korrosionsbeständiga och kan tåla extrema temperaturer, vilket gör dem idealiska för användning i tuffa miljöer. Nackdelen med aluminiumkolvar är dock att de kan vara dyrare än andra alternativ och kan ha en mindre bekväm känsla än träkolvar.

Kolfiberkolvar är en annan populär typ av kolv på grund av deras lätta vikt och höga styrka. Kolfiberkolvar kan erbjuda hög precision och prestanda och kan vara idealiska för tävlingsskytte. Nackdelen med kolfiberkolvar är dock att de kan vara dyrare än andra alternativ och har en mindre naturlig känsla än träkolvar.

Justerbarhet

En annan viktig faktor att tänka på när du väljer en gevärskolv är justerbarheten. En kolv med justeringsmöjligheter kan hjälpa dig att finjustera din skjutposition för att uppnå bästa möjliga precision och komfort. Genom att anpassa din kolv kan du optimera din skjutstil och förbättra din träffsäkerhet.

Många kolvar kan justeras i höjd, längd och vinkel. Höjdjusteringar kan hjälpa dig att anpassa kolven till din kroppsstorlek och skjutstil, medan längdjusteringar kan hjälpa dig att justera avståndet mellan ditt ansikte och kindstödet på kolven. Vinkeljusteringar kan hjälpa dig att justera kolven för att passa olika skjutpositioner och scenarier.

Andra justeringsmöjligheter kan inkludera justering av kolvkammen och kindstödet för att ge stöd och stabilitet när du siktar. Vissa kolvar kan också ha möjlighet att justera greppets vinkel för att passa din handform och greppstil.

Det är viktigt att notera att en kolv med justeringsmöjligheter kan vara mer komplicerad att använda än en fast inställd kolv. Du behöver kunskap och erfarenhet för att utnyttja de justeringsmöjligheter som finns tillgängliga på kolven och för att anpassa kolven efter dina behov.

Vanliga Frågor Om GRS Kolvar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en GRS kolv, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av gevärskolvar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa GRS kolven?

Den bästa GRS kolven är enligt vårt test GRS Bifrost, en mycket populär prisvärd gevärskolv med riktigt bra prestanda och kvalitet.

Vad kostar en GRS kolv?

Den bästa vandringssandalerna för herr är enligt vårt test Teva Men's Terra Fi 5 Universal,, då de är mycket bekväma och funktionella.

Är en justerbar kolv nödvändig för min skjutstil eller kan jag använda en fast inställd kolv?

Det beror på din skjutstil och personliga preferenser. En justerbar kolv kan hjälpa dig att finjustera din skjutposition för att uppnå högre precision och bekvämlighet. Om du är en erfaren skytt och vill optimera din skjutstil, kan en justerbar kolv vara fördelaktig. Å andra sidan, om du är en nybörjare eller inte har några speciella behov, kan en fast inställd kolv vara tillräcklig för dina behov.

Kan jag byta ut min nuvarande kolv mot en annan kolv?

Ja, du kan byta ut din nuvarande kolv mot en annan kolv, men det är viktigt att se till att den nya kolv är kompatibel med ditt vapen. Du bör också överväga att ta hjälp av en professionell vapenbutik eller en erfaren skytt för att installera den nya kolv korrekt.

Kan jag anpassa min kolv själv eller måste jag ta den till en professionell vapenbutik för att få den anpassad?

Du kan anpassa din kolv själv, men det kräver kunskap och erfarenhet. Det är viktigt att du förstår de olika justeringsmöjligheter som finns tillgängliga och hur du kan använda dem för att anpassa kolven efter dina behov. Om du inte känner dig säker på att anpassa kolven själv, kan du överväga att ta den till en professionell vapenbutik för anpassning.

Vilket varumärke tillverkar bästa kolven? KKC eller GRS?

Båda varumärkena har ett gott rykte för att tillverka högkvalitativa och pålitliga kolvar. Det bästa valet beror på dina personliga preferenser och behov. Det är viktigt att överväga faktorer som material, stil, justerbarhet och passform när du väljer en gevärskolv. Ta dig tid att jämföra olika varumärken och modeller för att hitta den kolv som passar dina behov och budget.

Läs mer om vilken gevärskolv är bäst, KKC eller GRS, här.

Sammanfattningsvis Om GRS Kolvar

Gevärskolvar från GRS är alltid fantastiskt tillverkade med hög kvalité och prestanda. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 20

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffset. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.