5 Bästa Gummistövlar (2024): Bäst i Test

bästa gummistövlar bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: maj 2023

Gummistövlar är en viktig sak för dem som arbetar utomhus eller som gillar utomhusaktiviteter i våta eller leriga förhållanden. De ger ett utmärkt skydd mot vatten och andra vätskor samt isolering och stöd för fötterna. Men med så många olika stilar och märken på marknaden kan det vara svårt att veta vilka gummistövlar som är bäst för dina behov.

I den här guiden tar vi en titt på några av de bästa gummistövlarna som finns tillgängliga, inklusive alternativ för både män och kvinnor, och diskuterar egenskaper och fördelar med var och en för att hjälpa dig att hitta det perfekta paret för dig. Oavsett om du är en jordbrukare, en trädgårdsmästare eller bara någon som älskar att tillbringa tid utomhus finns det en gummistövel som är perfekt för dig.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Gummistövlarna För Dam & Herr Är:

 1. 1
  Bäst i Test Gummistövlar: Tretorn Terräng - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test: Tretorn Sarek 72 Unisex - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Fodrade Vintergummistövlar: Fubuki Unisex Niseko 2.0 - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Låga Gummistövlar: Tretorn Unisex Terräng Low Neo - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Gummistövlar För Barn: Viking Footwear Kids' Ultra 2.0 - Läs Recension

1. Tretorn Terräng

Bäst i Test Gummistövlar


Tretorn-Terräng

Skafthöjd:

Mellan

Vinterfodrade:

Nej

Material:

Gummi

Bekväma Och Effektiva Vardagsstövlar

Tretorn Terräng gummistövlar är ett bra alternativ för dig som letar efter en bekväm och effektiv vardagsstövel. Dessa stövlar har en medelhög skafthöjd och är inte vinterfodrade. De är tillverkade av gummi och har en flexibel och bekväm passform.

En av de främsta fördelarna med dessa stövlar är deras stabila sula med bra grepp. Sulan ger ett bra grepp på olika typer av underlag, vilket gör dessa stövlar till ett bra alternativ för vardagligt bruk. De är också multifunktionella, de kan användas för olika aktiviteter som trädgårdsarbete, arbete på en gård, fiske eller bara en daglig promenad.

En annan fördel med dessa stövlar är att de är prisvärda, vilket gör dem till ett bra alternativ för dem som har en budget.

En av nackdelarna med dessa stövlar är dock att de kan kännas lite lösa i passformen vid längre promenader. Detta innebär att de kanske inte är det bästa alternativet för dem som ska gå eller vandra mycket.

På det hela taget är Tretorn Terräng gummistövlar ett bra alternativ för dem som letar efter en bekväm och effektiv vardagsstövel. De är flexibla, bekväma och ger ett bra grepp på olika typer av underlag. De är också multifunktionella och prisvärda. De är dock kanske inte det bästa alternativet för dem som ska göra mycket promenader eller vandringar.

FÖRDELAR

 • Flexibel och bekväm passform
 • Stabil sula med bra grepp
 • Mångfunktionell
 • Prisvärd

NACKDELAR

 • Kan kännas lite lös i passformen för längre promenader

2. Tretorn Sarek 72 Unisex

Näst Bäst i Test


Tretorn Sarek 72 Unisex

Skafthöjd:

Hög

Vinterfodrade:

Nej

Material:

Naturgummi

Ventilerande Och Välsittande Stövlar Anpassade För Vandring

Tretorn Sarek 72 Unisex gummistövlar är ett bra alternativ för dig som söker andningsbara och välsittande stövlar anpassade för vandring. Dessa stövlar har en hög skafthöjd och är inte vinterfodrade. De är tillverkade av naturgummi och har en anpassad, tight passform, perfekt för vandring.

En av de största fördelarna med dessa kängor är den mycket stabila sulan. Sulan ger ett bra grepp på olika typer av underlag, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för vandring. Stövlarna har också en helt vegansk tillverkning, vilket är en stor poäng för dem som är medvetna om miljö och djurskydd. Dessutom har kängorna bra ventilation tack vare det vikbara skaftet, vilket gör att du kan justera ventilationen beroende på väderförhållandena.

En av nackdelarna med dessa stövlar är dock att de är lite svårare att ta på än många andra stövlar. Detta kan vara lite besvärligt om du har bråttom. En annan nackdel är att stövlarna har ett mycket tunt foder, vilket innebär att de kanske inte är det bästa alternativet för mycket kallt väder.

På det hela taget är Tretorn Sarek 72 Unisex gummistövlar ett bra alternativ för dig som letar efter andningsbara och välsittande stövlar anpassade för vandring. De har en anpassad skön passform, stabil sula, helt vegansk tillverkning och bra ventilation. De kan dock vara lite svårare att ta på än många andra stövlar och har ett tunt foder, så de är kanske inte det bästa alternativet för mycket kallt väder.

FÖRDELAR

 • Anpassad snäv passform perfekt för vandring
 • Mycket stabil sula
 • Helt vegansk tillverkning
 • Bra ventilationsmöjlighet med vikbart skaft

NACKDELAR

 • Lite svårare att sätta på sig än många andra stövlar
 • Väldigt tunt foder

3. Fubuki Unisex Niseko 2.0

Bästa Fodrade Vintergummistövlar


Fubuki Unisex Niseko 2.0

Skafthöjd:

Mellan

Vinterfodrade:

Ja

Material:

Gummi

Bekväma, Ultralätta Och Värmande Vinterstövlar

Fubuki Unisex Niseko 2.0 gummistövlar är ett bra alternativ för dig som letar efter bekväma, ultralätta och värmande vinterstövlar. Dessa stövlar har en medelhög skafthöjd och är fodrade.

En av de största fördelarna med dessa stövlar är att de är värmande och isolerade, vilket gör dem perfekta för kallt vinterväder. De är också mycket lätta, vilket gör dem bekväma att bära under längre perioder. Dessutom har stövlarna en robust konstruktion med god hållbarhet, vilket innebär att de kommer att hålla länge även vid regelbunden användning.

En av nackdelarna med dessa stövlar är dock att passformen kan kännas lite trång eller liten. Detta innebär att de kanske inte är det bästa alternativet för dem med bredare fötter eller som föredrar en mer avslappnad passform.

På det hela taget är Fubuki Unisex Niseko 2.0 gummistövlar ett bra alternativ för dem som letar efter bekväma, ultralätta och värmande vinterstövlar. De är värmande och isolerade, lätta och har en robust konstruktion med god hållbarhet. Passformen kan dock kännas lite tight eller liten vilket kanske inte är det bästa alternativet för dem med bredare fötter eller som föredrar en mer avslappnad passform.

FÖRDELAR

 • Värmande och isolerade stövlar
 • Väldigt lätta
 • Robust konstruktion med bra hållbarhet

NACKDELAR

 • Passformen kan kännas lite snäv/liten

4. Tretorn Unisex Terräng Low Neo

Bästa Låga Gummistövlar


Tretorn Unisex Terräng Low Neo

Skafthöjd:

Låg

Vinterfodrade:

Nej

Material:

Gummi

Snygga Och Diskreta Stövlar För Korta Promenader i Stan

Tretorn Unisex Terrain Low Neo gummistövlar är ett bra alternativ för dig som letar efter snygga och diskreta stövlar för korta promenader i staden. Dessa stövlar har en låg skafthöjd och är inte vinterfodrade.

En av de största fördelarna med dessa stövlar är deras snygga och diskreta design, vilket gör dem perfekta för stadsvandringar. De är också prisvärda, vilket gör dem till ett bra alternativ för dem som har en budget. Dessutom har stövlarna en stabil yttersula med bra grepp, vilket ger bra grepp på olika typer av underlag.

En av nackdelarna med dessa stövlar är dock att de inte är vinterfodrade, vilket innebär att de kan bli kalla på vintern. Dessutom ger stövlarnas låga profil mindre skydd mot regn, vilket innebär att de kanske inte är det bästa alternativet vid kraftigt regn eller snö.

På det hela taget är Tretorn Unisex Terrain Low Neo gummistövlar ett bra alternativ för dig som letar efter snygga och diskreta stövlar för korta promenader i staden. De är prisvärda, har en stabil yttersula med bra grepp och har en snygg och diskret design. De är dock inte vinterfodrade och har en låg profil som ger mindre skydd mot regn, så de är kanske inte det bästa alternativet vid kraftigt regn eller snö.

FÖRDELAR

 • Prisvärda
 • Snygg och diskret design
 • Stabil yttersula med bra grepp

NACKDELAR

 • Inte vinterfodrade, kan bli kalla på vintern
 • Den låga profilen skyddar mindre mot regn

5. Viking Footwear Kids' Ultra 2.0

Bästa Gummistövlar För Barn


Viking Footwear Kids' Ultra 2.0

Skafthöjd:

Mellan

Vinterfodrade:

Ja

Material:

PU

Suveräna Vinterstövlar För Barn

Viking Footwear Kids' Ultra 2.0 gummistövlar är ett bra alternativ för föräldrar som letar efter vinterstövlar för barn. Dessa stövlar har en medelhög skafthöjd och är fodrade, vilket gör dem varma och bekväma att ha på sig under vintersäsongen. De är tillverkade av PU, vilket gör dem prisvärda och hållbara.

En av de största fördelarna med dessa stövlar är deras överkomliga pris, vilket gör dem till ett bra alternativ för föräldrar med en budget. De är också varma och bekväma att bära, vilket är särskilt viktigt för barn under årets kallare månader. Dessutom är stövlarna lätta att ta på och av, vilket gör det bekvämt för barnen att bära dem.

En av nackdelarna med dessa stövlar är dock att de kan bli lite varma att bära under årets varmare månader. Detta innebär att de kanske inte är det bästa alternativet för barn att ha på sig under våren eller hösten.

På det hela taget är Viking Footwear Kids' Ultra 2.0 gummistövlar ett bra alternativ för föräldrar som letar efter vinterstövlar för barn. De är prisvärda, varma, bekväma och lätta att ta på och av. Däremot är de kanske inte det bästa alternativet för barn att ha på sig under årets varmare månader.

FÖRDELAR

 • Varma och sköna att ha på sig
 • Enkla att sätta på och ta av
 • Prisvärda

NACKDELAR

 • Kan bli lite varma att använda under de varmare månaderna på året

Gummistövlar - Produktjämförelse

Produkt

Skafthöjd

Vinterfodrade

Material

Mellan

Nej

Gummi

Hög

Nej

Naturgummi

Mellan

Ja

Gummi

Låga

Nej

Gummi

Mellan

Ja

PU

Gummistövlar - Köptips

Innan du köper dig ett par gummistövlar så kan det vara en bra idé att ta sig en närmare titt på de olika alternativen på marknaden, för att närmare jämföra dessa. Här är några av de viktigaste faktorerna som avgör hur bra ett par gummistövlar är.

Användningsområde

När du funderar på syftet med gummistövlarna är det viktigt att tänka på vilka specifika aktiviteter du kommer att använda dem till. Om du planerar att använda dem för arbete, till exempel jordbruk, konstruktion eller landskapsarkitektur, vill du leta efter ett par som är slitstarka och har bra stöd. 

Detta beror på att du troligen kommer att bära stövlarna under långa perioder och behöver ett par som klarar av det dagliga slitaget. Funktioner som förstärkta tår, stålskaft och halksäkra sulor är viktiga för arbetsstövlar.

bästa gummistövlar för dam och herr

Om du däremot planerar att använda gummistövlar för fritidsaktiviteter som fiske, jakt eller vandring, kanske du vill leta efter ett par som är lätta och bekväma. Detta beror på att du troligen kommer att bära stövlarna under kortare perioder och behöver ett par som inte tynger dig eller orsakar obehag. Funktioner som dämpade innersulor och lätta material är viktiga för fritidsstövlar.

Du kanske tycker det låter konstigt att inte använda vandringsskor eller vandringskängor om du ska ut och vandra, men under riktigt blöta turer kan det faktiskt vara skönt med ett par vandringsstövlar istället.

Det är också viktigt att tänka på den miljö där du kommer att använda gummistövlarna. Om du ska arbeta eller spela i kalla, våta förhållanden vill du leta efter ett par som är isolerade och har bra vattentäthet. Om du kommer att arbeta i varma och fuktiga förhållanden bör du leta efter ett par som är välventilerade för att hålla dina fötter svala och bekväma.

Överlag kan du med tanke på kängornas syfte och den miljö där du kommer att använda dem hitta ett par som är väl lämpade för dina behov och som ger bästa möjliga prestanda för dina specifika aktiviteter.

Vattentålighet

När det gäller vattentäthet är det viktigt att leta efter gummistövlar som är tillverkade av material som håller fötterna torra. Gummi är till sin natur vattentätt, så de flesta gummistövlar ger ett visst vattenskydd. Vissa gummistövlar är dock mer vattentäta än andra. Leta efter gummistövlar som är tillverkade med vattentäta material som neopren, som är ett syntetiskt gummi som är känt för sin utmärkta vattentålighet. Andra material som PVC eller polyuretan kan också ge en god nivå av vattentäthet.

Det är också viktigt att leta efter gummistövlar som har bra tätningar för att hålla vatten ute. Leta efter stövlar som har gusseted tongues, vilket är tungor som är sydda på sidorna av stövlarna för att förhindra att vatten tränger in genom ovansidan. Leta också efter stövlar som har justerbara remmar eller kilar för att hjälpa till att täta till vatten runt ankeln eller vaden.

En annan viktig egenskap att ta hänsyn till är stövelns höjd. Vissa stövlar når upp till knäet, andra strax ovanför ankeln. Om du räknar med att vistas i djupare vatten är en högre känga bättre för att hålla fötterna torra.

Det är också viktigt att notera att även med den bästa vattentätheten och tätningarna kan inga stövlar garantera 100 % vattentäthet, och så småningom kan vatten sippra in. Därför är det viktigt att ta väl hand om dina stövlar och se till att de är rena och i gott skick innan du använder dem i våta förhållanden.

bästa gummistövlar för barn

Isolering & Värme

Isolering är en viktig egenskap att tänka på när du letar efter gummistövlar för kallt väder. Isoleringen hjälper till att fånga in värmen i stövlarna och hålla fötterna varma även i extremt kalla temperaturer. Om du ska arbeta eller leka i kallt väder är det viktigt att leta efter gummistövlar som har isolering för att hålla fötterna varma och bekväma.

Det finns flera typer av isolering som kan användas i gummistövlar, t.ex:

 • Thinsulate: Detta är en syntetisk isolering som är känd för sin förmåga att fånga in värme inuti stövlarna samtidigt som den är lätt.
 • Fleece: Fleeceisolering är tillverkad av polyesterfibrer och är känd för sin mjukhet och värme. Den är också andningsbar, vilket hjälper till att förhindra svettning och fuktuppbyggnad.
 • Ull: Ullisolering är en naturlig isolering som är känd för sin värme, andningsförmåga och fukttransporterande egenskaper.
 • Skum: Vissa stövlar har skumisolering som kan vara effektiv för isolering och även ge dämpning för foten.

När du letar efter isolerade gummistövlar är det också viktigt att tänka på isoleringens tjocklek. Ju tjockare isoleringen är, desto varmare blir stövlarna. Men tjockare isolering innebär också att stövlarna blir tyngre, så det är viktigt att hitta en balans mellan värme och vikt.

Dessutom har vissa stövlar avtagbara isoleringsfoder, denna funktion gör att du kan ta bort isoleringen när väderförhållandena blir varmare, vilket gör stövlarna bekvämare och mer mångsidiga.

Grepp & Sula

Dragkraft är en viktig egenskap att tänka på när du letar efter gummistövlar, eftersom den hjälper till att förhindra att du halkar och faller på våta och hala ytor. En bra sula ger bra dragkraft och hjälper till att hålla dig stabil på olika typer av underlag, oavsett om du arbetar eller spelar.

gummistövlar olika storlekar

När du letar efter gummistövlar med bra grepp finns det flera saker att tänka på:

 • Material för sulan: Leta efter stövlar som har sulor gjorda av material som gummi eller syntetiska föreningar, eftersom dessa material ger bra dragkraft på våta och hala ytor.
 • Profilkonstruktion: Leta efter stövlar med ett djupt, aggressivt slitbanemönster som hjälper till att ge bra dragkraft på olika typer av underlag. Ett slitbanemönster med flera riktningar kan också vara fördelaktigt eftersom det ger bra dragkraft i alla riktningar.
 • Halksäker sula: Det ger ökad säkerhet på våta och hala ytor.
 • Klampa: Vissa gummistövlar har klackar, vilket kan ge extra dragkraft i leriga eller hala förhållanden.
 • Klack: Överväg om du behöver en klack på stövlarna, det kan ge extra dragkraft på lutningar och ojämna ytor.

Det är viktigt att notera att även med det bästa greppet kan inga stövlar garantera 100 % halkskydd, så det är fortfarande viktigt att vara försiktig och försiktig när du går på våta och hala ytor. Vill du säkerställa att du inte halkar kan du köpa till broddar eller till och med stegjärn för att förbättra ditt grepp mot snö och is.

Passform

Passformen är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper gummistövlar. En bra passform garanterar att stövlarna är bekväma att bära och ger tillräckligt med utrymme för tårna. En dålig passform kan däremot leda till obehag, blåsor och till och med skador.

När du provar gummistövlar ska du se till att ha på dig de strumpor som du vanligtvis kommer att bära till stövlarna. På så sätt kan du se till att stövlarna sitter rätt och ger tillräckligt med utrymme för tårna. Om du planerar att bära tjocka strumpor, se till att prova stövlarna med tjocka strumpor för att säkerställa en bra passform.

När du provar stövlarna, se till att gå runt och testa passformen. Var uppmärksam på passformen runt tårna, hälen och vristen. Dina tår ska ha tillräckligt med utrymme för att röra sig, och hälen ska sitta bra utan att glida. Ankeln ska också ha ett bra stöd, men inte vara för trång.

Det är också viktigt att notera att gummistövlar tenderar att sträcka sig med tiden, så det är bäst att köpa stövlar som sitter bra när du provar dem första gången. Det är också viktigt att notera att vissa stövlar har olika bredd, så om du har breda fötter ska du se till att leta efter stövlar som är särskilt utformade för breda fötter.

Hållbarhet

Hållbarhet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper gummistövlar, eftersom det säkerställer att stövlarna klarar regelbunden användning och ger långvarig prestanda. När man överväger hållbarheten hos gummistövlar finns det flera saker att titta på:

 • Material: Titta efter stövlar som är tillverkade av högkvalitativa, hållbara material som naturgummi eller syntetiska föreningar. Dessa material är kända för sin styrka och motståndskraft mot slitage.
 • Konstruktion: Leta efter stövlar med en välkonstruerad konstruktion, t.ex. förstärkta tår, stålskaft och halksäkra sulor. Dessa funktioner ger extra stöd och skydd åt stövlarna och bidrar till att de håller för regelbunden användning.
 • Sömmar: Leta efter stövlar med dubbla eller trippelsydda sömmar, eftersom dessa är mer hållbara än enkelsydda sömmar och det är mindre sannolikt att de lossnar med tiden.
 • Hårdvara: Tänk på vilken hårdvara som används på stövlarna, till exempel spännen, dragkedjor och genomföringar. Dessa ska vara tillverkade av hållbara material som är motståndskraftiga mot rost och korrosion.
 • Varumärkets rykte: Leta efter stövlar från välrenommerade märken som har en historia av att tillverka hållbara produkter av hög kvalitet.

Det är också viktigt att notera att rätt skötsel och underhåll också kan förlänga stövlarnas livslängd. Se till att hålla stövlarna rena, torra och förvara dem på en sval och torr plats.

Vanliga Frågor Om Gummistövlar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par gummistövlar, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av stövlar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa gummistövlarna?

De bästa gummistövlarna är enligt vårt test Tretorn Terräng, ett par otroligt bekväma och mångsidiga vardagsstövlar som kommer till ett fantastiskt pris.

Vad kostar gummistövlar?

Priserna kan variera beroende på typ och märke. Vissa simpla gummistövlar kan kosta så lite som 300 kronor, medans mer robusta och större stövlar kan gå för så mycket som 1500 kronor.

Vad är gummistövlar gjorda av?

Gummistövlar är vanligtvis tillverkade av naturgummi eller syntetiska föreningar som neopren, PVC eller polyuretan. Dessa material är kända för sin styrka, hållbarhet och motståndskraft mot vatten och andra vätskor.

Hur ska jag rengöra mina gummistövlar?

För att rengöra gummistövlar är det bara att torka av dem med en fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel. Undvik att använda starka kemikalier eller slipmedel, eftersom dessa kan skada gummit. När stövlarna är rengjorda ska du låta dem lufttorka helt innan du förvarar dem.

Är gummistövlar isolerade?

Vissa gummistövlar är isolerade med material som Thinsulate, fleece, ull eller skum för att hålla fötterna varma i kallt väder. Men alla gummistövlar är inte isolerade, det beror på den specifika modellen och märket.

Kan jag bära gummistövlar i varmt väder?

Även om gummistövlar är utformade för att hålla fötterna torra och skyddade i våta förhållanden kan de också fånga upp värme och göra fötterna varma och svettiga i varmt väder. Om du planerar att bära gummistövlar i varmt väder bör du leta efter stövlar med god ventilation för att hålla fötterna svala och bekväma.

Är gummistövlar bra för vandring?

Gummistövlar kan vara ett bra alternativ för vandring i våta eller leriga förhållanden, eftersom de ger bra grepp, stöd och skydd mot vatten. De kan dock vara tunga och inte lika andningsbara som andra vandringskängor, så de är kanske inte det bästa alternativet för torra och varma förhållanden.

Är gummistövlar bra för arbete?

Gummistövlar är ett populärt val för arbete, eftersom de ger bra skydd och stöd för fötterna i våta och leriga förhållanden. Leta efter stövlar med förstärkta tår, stålskaft och halkskyddade sulor för ökad hållbarhet och säkerhet.

Kan jag ha gummistövlar på vintern?

Gummistövlar kan användas på vintern, men det är viktigt att leta efter stövlar som är isolerade för att hålla fötterna varma. Leta också efter stövlar som har bra vattentäthet och tätningar för att hålla fötterna torra i snöiga förhållanden.

Sammanfattningsvis Om Gummistövlar

Ett par gummistövlar är något som alla borde ha hemma för att ta på sig när regnet kommer fram. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.7 / 5. Antal Röster: 32

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.