5 Bästa Gymtights Dam (2024): Bäst i Test

bästa gymtights för dam bäst i test

Skriven av Marie Ohlsson  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide är utformad för kvinnor som söker de bästa gymtightsen på marknaden. Vi tar oss tid att utvärdera och jämföra olika märken och stilar för att hjälpa dig hitta rätt par för dina behov.

Att hitta rätt par gymtights kan vara en utmaning. Med otaliga märken, passformar och material att välja mellan, är det lätt att känna sig överväldigad. Dessutom, oavsett om du är en professionell idrottare eller en entusiastisk amatör, vet vi alla hur viktigt det är att känna sig bekväm och säker under träningen. Att ha rätt gymtights kan göra skillnaden - förbättra din prestation, skydda din hud och öka ditt självförtroende.

Vår expertis baseras på omfattande forskning och praktisk erfarenhet. Vi har analyserat data från över tusen användarrecensioner, samt genomfört egen produkttestning för att ge en ärlig och pålitlig bedömning av varje par tights vi rekommenderar. Som tidigare träningsinstruktörer, har vi spenderat otaliga timmar i gymmet, och vi förstår hur viktigt det är med rätt kläder. Det är med denna kunskap och insikt som vi har sammanställt denna guide till de bästa gymtightsen för kvinnor.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Gymtights Är:

 1. 1
  ICIW Ultimate Training Tights: Bäst i Test Gymtights - Läs Recension 
 2. 2
  AIMN Limitless Seamless Tights: Näst Bäst i Test Gymtights - Läs Recension
 3. 3
  Nike Zenvy: Bästa Mångsidiga Gymtights - Läs Recension
 4. 4
  2XU Motion Mid-Rise Compression Tights: Bästa Gymtights Med Kompression - Läs Recension
 5. 5
  ICIW Revive Mesh Tights: Bästa Svala Gymtights - Läs Recension

1. ICIW Ultimate Training Tights

Bäst i Test Gymtights


ICIW Ultimate Training Tights

Midja:

Hög

Material:

78% Polyester, 22% Spandex

De Perfekta Gymtightsen Med Snygg Och Säker Passform

Det första man lägger märke till med ICIW Ultimate Training Tights är deras exceptionella komfort. Materialkombinationen av 78% polyester och 22% spandex ger en behaglig känsla mot huden och en imponerande stretchförmåga. Tightsen kramar kroppen på rätt ställen utan att kännas för tajta. Som professionell fitnessinstruktör vet jag hur viktigt det är med komfort under träningen. Med dessa tights kan jag utan tvekan säga att de ger en känsla av bekvämlighet som är svår att slå.

Hög Midja och Säker Passform

En annan utmärkande funktion är den höga midjan. Denna design garanterar att tightsen sitter säkert på plats under hela träningspasset, oavsett vilka rörelser du utför. Personligen är jag ett stort fan av höga midjor på gymtights. De ger en säker känsla och förhindrar att tightsen glider ner, något som är avgörande under intensiva träningspass.

Snabbtorkande och Fukttransporterande Egenskaper

En avgörande aspekt av bra gymtights är deras förmåga att hantera fukt. ICIW Ultimate Training Tights lever upp till förväntningarna med sitt snabbtorkande och fukttransporterande material. Denna egenskap är mycket uppskattad under svettiga pass då det håller dig torr och bekväm. Som fitnessinstruktör är jag väl bekant med vikten av bra fuktreglering och kan med handen på hjärtat säga att dessa tights klarar testet med bravur.

Squat-Proof och Hög Kvalitet

Slutligen är ICIW Ultimate Training Tights squat-proof, vilket innebär att de behåller sin opacitet även under djupa knäböj och andra rörelser. Denna funktion är avgörande för att ge en känsla av trygghet under träningen. Dessutom är de smart placerade sömmarna både estetiskt tilltalande och funktionella, vilket bidrar till deras övergripande höga kvalitet. Min långa erfarenhet inom styrketräning har lärt mig att värdera kvalitetskonstruktion och genomtänkt design, och dessa tights levererar definitivt på båda fronterna.

FÖRDELAR

 • Hög midja med säker passform som sitter på plats genom träningspasset
 • Snabbtorkande och fukttransporterande material
 • Bra stretch med smart placerade sömmar
 • Squat-proof

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ

2. AIMN Limitless Seamless Tights

Näst Bäst i Test Gymtights


AIMN-Limitless-Seamless-TIghts

Midja:

Hög

Material:

92% Polyamid, 8% Elastan

Bekväma Och Prisvärda Gymtights Som Även Kan Användas Till Vardags

AIMN Limitless Seamless Tights utmärker sig direkt genom sitt exceptionellt mjuka och bekväma material. Tillverkade av 92% polyamid och 8% elastan, ger dessa tights en silkeslen känsla mot huden. Som någon med lång erfarenhet av att testa gymkläder, jag kan definitivt uppskatta känslan av kvalitetsmaterial. Detta, kombinerat med sin mjukhet, gör dem lika lämpliga för en aktiv dag i gymmet som för en lugn hemmadag.

Passform och Design

Dessa gymtights erbjuder en mycket bra passform, tack vare sin sömlösa design. De formar sig smickrande efter kroppen, vilket bidrar till en stilren och polerad look. Jag har alltid varit en förespråkare för sömlösa gymtights på grund av hur bekvämt och naturligt de sitter på kroppen, och AIMN Limitless Seamless Tights är inget undantag.

Midja och Stöd

Den höga midjan på dessa tights är inte bara trendig, den erbjuder också utmärkt stöd. Det höga midjebandet sitter säkert utan att klämma åt, vilket skapar en säker och bekväm passform under träning. Som en erfaren fitnessentusiast kan jag intyga vikten av bra stöd, och dessa tights levererar definitivt detta.

Ventilationsförmåga

Om det finns något område där dessa tights inte lyckas lika bra som ICIW Ultimate Training Tights, är det deras ventilationsförmåga. Medan materialet är mjukt och bekvämt, har det inte samma förmåga att snabbt transportera bort fukt som vissa av de andra tightsen jag har recenserat. Trots detta, är dessa tights ändå ett utmärkt val för de flesta träningspass, och deras komfort och passform kompenserar definitivt för detta mindre nackdel.

FÖRDELAR

 • Mjuka och bekväma
 • Mycket bra passform med sömlöst utseende
 • Högt midjeband med bra stöd

NACKDELAR

 • Inte lika bra ventilationsförmåga som vissa andra gymtights på denna lista

3. Nike Zenvy

Bästa Mångsidiga Gymtights


Nike Zenvy

Midja:

Hög

Material:

63% Nylon, 37% Spandex

Snygga, Bekväma Och Effektiva Gymtights

Nike Zenvy gymtights imponerar stort när det kommer till passform och användarvänlighet. De har en bred linning som effektivt förhindrar rullning och glidning under träning, vilket är avgörande för en störningsfri träning. Som någon som har spenderat mycket tid på gymmet och testat olika gymkläder, är jag särskilt noga med att kläderna ska sitta på plats och störa så lite som möjligt under träningen. Nike Zenvy uppfyller detta krav med bravur.

Komfort och Material

Med en materialblandning av 63% nylon och 37% spandex är dessa gymtights extremt mjuka och sköna att ha på sig. Nylonet bidrar till tightsens hållbarhet medan spandex ger den nödvändiga stretchförmågan. Jag har alltid uppskattat det balanserade förhållandet mellan komfort och funktion i mina träningskläder, och dessa tights ger definitivt det bästa av båda världar.

Design och Utseende

Nike Zenvy tights kommer med en stilren, sömlös design som inte bara ser bra ut utan också bidrar till en mer bekväm upplevelse genom att undvika obehagliga sömmar. Som en estetiker uppskattar jag när funktion möter design, och dessa tights är ett strålande exempel på detta.

Funktionella Fördelar

En utmärkande funktion med Nike Zenvy gymtights är deras bakficka. Denna ficka är tillräckligt stor för att rymma en mobiltelefon, vilket är en praktisk detalj för dem som gärna tar med sig sin telefon under träningen. Som en person som ofta använder träningsappar och lyssnar på musik under mina träningspass, uppskattar jag verkligen denna smarta funktion.

FÖRDELAR

 • Perfekt passform med en bred linning som förhindrar rullning, glid och liknande under träning
 • Extremt mjuka och sköna att ha på sig
 • Snygg sömlös design
 • Bakficka som är tillräckligt stor för mobil

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ

4. 2XU Motion Mid-Rise Compression Tights

Bästa Gymtights Med Kompression


2XU Motion Mid-Rise Compression Tights

Midja:

Normal

Material:

72% Nylon, 28% Lycra

Mångsidiga Och Flexibla Kompressionstights För Gymträning Och Mer

2XU Motion Mid-Rise Compression Tights framhäver sig med sin otroligt mångsidiga konstruktion. Oavsett om du springer, lyfter vikter eller gör yoga, fungerar dessa tights utmärkt. Med min erfarenhet av att testa träningskläder, vet jag att det är få produkter på marknaden som erbjuder denna nivå av mångsidighet, vilket gör dessa tights till ett utmärkt val för de som utför en rad olika aktiviteter.

Material och Rörelseförmåga

Materialkombinationen av 72% nylon och 28% Lycra skapar ett kraftfullt och stretchigt tyg som erbjuder 360 graders stretch. Detta säkerställer en optimal passform och exceptionell rörelseförmåga, vilket är avgörande för en komfortabel och effektiv träning. Som någon som uppskattar god rörelsefrihet i mina träningskläder, är jag imponerad av hur dessa tights levererar på detta område.

Fukthantering och Komfort

Vidare är 2XU Motion Mid-Rise Compression Tights snabbtorkande och fuktavvisande. Denna egenskap är viktig för att hålla dig torr och bekväm under intensiva träningspass. Jag har personligen upplevt hur ett par bra fuktavvisande tights kan förbättra träningsupplevelsen, och dessa tights levererar definitivt på det området.

Kompressionsfördelar

Sist men inte minst, erbjuder dessa tights kompressionsegenskaper. Kompressionstights har visat sig förbättra blodcirkulationen och påskynda återhämtningen efter träning. Som en professionell fitnessinstruktör med ett intresse för sportfysiologi, uppskattar jag de extra fördelar som kompressionstights kan erbjuda. Om du är en seriös tränare som letar efter ett sätt att maximera din prestation och återhämtning, är 2XU Motion Mid-Rise Compression Tights ett utmärkt alternativ att överväga.

FÖRDELAR

 • Mångsidig konstruktion som passar bra till många olika aktiviteter
 • Kraftfullt tyg med 360 graders stretch för optimal passform och rörelseförmåga
 • Snabbtorkande och fuktavvisande tyg

NACKDELAR

 • Dyraste alternativet på denna lista

5. ICIW Revive Mesh Tights

Bästa Svala Gymtights


ICIW Revive Mesh Tights

Midja:

Hög

Material:

75% Nylon, 25% Spandex

Svala Träningstights För Svettiga Gympass

ICIW Revive Mesh Tights skiljer sig från mängden med sina innovativa meshpaneler längs sidorna. Dessa paneler ger optimal ventilation, vilket är avgörande för att hålla kroppen sval och bekväm under intensiva och svettiga träningspass. Som någon som spenderar mycket tid på gymmet, kan jag bekräfta att ordentlig ventilation kan göra stor skillnad i träningsupplevelsen.

Passform och Midjeband

Med en hög midja och en stabil resår, erbjuder dessa tights en utmärkt passform. De sitter säkert på plats under träningen, vilket är en avgörande faktor för komfort och effektivitet. Jag har alltid uppskattat träningskläder som sitter bra och ger bra stöd, och ICIW Revive Mesh Tights levererar definitivt i detta avseende.

Material och Funktion

Dessa tights är gjorda av en blandning av 75% nylon och 25% spandex, vilket skapar ett starkt, stretchigt och squat-proof material. Som en långvarig tränare vet jag hur viktigt det är med träningskläder som kan hålla jämna steg med de mest intensiva träningspassen. Dessa tights levererar i detta avseende, vilket ger dig tryggheten att ta i allt du kan under dina träningspass.

Hållbarhet och Skötsel

Det enda området där dessa tights inte lyckas lika bra är hållbarheten efter tvätt. Vi märkte en märkbar skillnad i kvaliteten efter att ha tvättat tightsen ett par gånger. Som en långvarig recensent av träningskläder, vet jag att hållbarhet är en viktig faktor att överväga. Detta innebär inte att dessa tights inte är ett bra val, men det kan vara värt att vara extra försiktig när man tvättar dem för att maximera deras livslängd.

FÖRDELAR

 • Meshpaneler längs sidorna för optimal ventilation
 • Hög midja med stabil resår för optimal passform
 • Squat-proof material

NACKDELAR

 • Vi märkte en ganska stor skillnad i kvalité efter tvätt

Gymtights - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper gymtights för dam, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper gymtights .

Kvalitet och Materialval i Fokus

När det kommer till gymtights är materialets kvalitet absolut central. Varför? Jo, för att dina tights behöver klara av både slitage och intensiv aktivitet utan att kompromissa med komfort eller rörlighet. Ett par gymtights av hög kvalitet kommer att stå emot upprepade träningspass, ofta under krävande förhållanden, och kommer att behålla sin passform och funktion efter tvätt.

Ett sätt att säkerställa slitstyrka är att leta efter tights tillverkade av en blandning av robusta, men ändå flexibla material. Kombinationer som inkluderar nylon, polyester och spandex är vanligt förekommande i gymtights av hög kvalitet. Men varför just dessa material?

Nylon och polyester är båda kända för sin exceptionella hållbarhet och förmåga att motstå slitage. De kan upprepat sträckas och böjas utan att förlora sin form, vilket är kritiskt när du utför olika träningsövningar.

Spandex, å andra sidan, är nyckeln till flexibilitet och rörlighet. Den stora sträckbarheten i spandex gör att tightsen kan följa kroppens rörelser utan att begränsa dig, vilket är avgörande för allt från yoga till högintensiva intervallträningar.

Slutligen är andningsförmågan en annan avgörande faktor att överväga. Gymtights av god kvalitet bör vara designade för att transportera bort svett från huden, vilket hjälper till att hålla dig torr och bekväm under hela ditt träningspass. Material som nylon, polyester och spandex kan bidra till detta, genom att kombinera fuktavvisande egenskaper med snabbtorkande förmåga.

bra gymtights för dam

Passformen: Din Bästa Träningspartner

Ingenting kan sabba ett träningspass lika snabbt som illasittande gymtights. Oavsett om du springer, lyfter vikter eller gör yoga, behöver du tights som är i sync med varje rörelse du gör. En optimal passform är därför avgörande för att få ut det mesta av dina träningssessioner.

För att börja med, dina tights behöver vara tillräckligt tajta för att sitta på plats och ge stöd, men inte så tajta att de begränsar din rörlighet eller skaver. En bra passform innebär att dina tights sitter fast på höfterna och inte glider ner eller rullar upp oavsett vilken övning du gör. De ska fungera som en andra hud, följa varje rörelse utan att hindra dig.

Ett bra knep för att säkerställa detta är att leta efter gymtights med en hög midja. Varför är det så? Jo, ett högt midjeband sitter bekvämt runt midjan och ger stöd samtidigt som det minimerar risken för att tightsen glider ner. Om du någonsin har behövt avbryta en övning för att dra upp dina tights, vet du hur frustrerande detta kan vara.

Hög midja är särskilt användbart under intensiva träningspass där du rör dig mycket. Om du kör HIIT, crossfit eller någon annan högintensiv träning kan tights med hög midja vara en riktig game-changer. De håller allt på plats, oavsett hur intensivt ditt träningspass är.

Kom ihåg, passformen kan variera mellan olika märken och modeller. Även om du har hittat din "perfekta storlek" i ett märke, kan det vara annorlunda i ett annat. Därför är det viktigt att alltid prova tightsen innan du bestämmer dig, och se till att de sitter rätt på dig och möter dina specifika träningsbehov.

Komfort: Din Tränings Tysta Hjälte

Komfort är en oumbärlig egenskap när det gäller att välja gymtights, speciellt om du planerar att bära dem under längre träningspass. Rätt par tights kan förvandla din träning från något du "måste göra" till något du verkligen ser fram emot.

Först och främst, tightsen bör vara tillräckligt bekväma för att du ska kunna bära dem under en längre period. Kom ihåg, du kommer inte bara att ha på dig dem när du tränar - du kanske också behöver dem för att sträcka ut, värma upp, kyla ner eller till och med för post-workout aktiviteter. Ett par tights som känns obekväma efter bara en halvtimme kommer att göra dina längre träningspass till en prövning.

En viktig aspekt av komfort är att tightsen inte bör gnugga, skava eller klämma åt på fel ställen. Detta kan vara ett särskilt problem i områden där huden är mer känslig, såsom i midjan, mellan benen eller runt knäna. För att undvika obehag bör du leta efter tights med sömlös design eller med sömmar som är strategiskt placerade för att minimera friktion.

En annan faktor att överväga är materialets mjukhet. Tights som är tillverkade av mjuka, smidiga material kan ge en skön känsla mot huden, vilket kan förbättra din allmänna träningsupplevelse. På samma sätt kan ett tyg som andas bidra till komfort genom att hjälpa till att reglera kroppstemperaturen och hålla dig sval under intensiva träningspass.

Att hitta rätt balans mellan funktion och komfort kan ta lite tid och forskning. Men när du väl har hittat det perfekta paret gymtights, kommer du att förstå varför det är värt ansträngningen. Ett bekvämt par gymtights kan göra hela skillnaden i din träningsrutin, och hjälpa dig att fokusera på det som verkligen är viktigt - att nå dina träningsmål.

Fukttransporterande Egenskaper och Andningsförmåga: Nyckeln till Bekväm Träning

Under en intensiv träningspass producerar din kropp värme och svett. Därför är det viktigt att dina gymtights är tillverkade av material som inte bara kan absorbera svetten, utan också transportera den bort från din hud för att hålla dig torr och bekväm. Detta kallas fukttransporterande egenskaper och det är en avgörande faktor i gymtights som är designade för högintensiva träningspass.

Fukttransporterande egenskaper är inte bara viktiga för komfort, utan också för din hälsa. När svett torkar på huden kan det leda till hudirritationer, utslag eller till och med svampinfektioner. Ett par tights med effektiva fukttransporterande egenskaper kan förhindra dessa problem genom att hålla huden torr och bekväm, även under de mest krävande träningspass.

Även andningsförmåga är en viktig faktor att överväga när man väljer gymtights. Ett material med god andningsförmåga tillåter luft att cirkulera fritt genom tyget, vilket hjälper till att reglera din kroppstemperatur under träningen. Detta kan vara särskilt viktigt under längre träningspass eller när du tränar i varma förhållanden. Ett par tights som inte tillåter tillräcklig ventilation kan göra dig överhettad, vilket kan påverka din prestation negativt och till och med bli farligt.

Det finns många olika typer av material som har goda fukttransporterande egenskaper och andningsförmåga, inklusive nylon, polyester och vissa typer av spandex. Många tillverkare kombinerar dessa material för att skapa en optimal blandning av komfort, hållbarhet och funktion.

bästa gymtights för styrketräning dam

Hållbarhet: Strävan Efter Kvalitet och Långvarighet i Gymtights

Gymtights, som något klädesplagg som är avsett för fysisk aktivitet, måste stå upp mot kraven från intensiva träningspass. Varje skutt, steg, lyft och stretch sätter en påfrestning på materialet. Därför är hållbarheten hos dina tights en viktig övervägning.

Intensiv träning utsätter dina tights för konstant drag och töjning. Billiga eller dåligt tillverkade tights kan snabbt förlora sin form, vilket resulterar i en lös eller obekväm passform. Värre ännu, de kan börja lugga, tappa stygn eller till och med riva. Att investera i tights som är gjorda av kvalitetsmaterial och med starka sömmar kan hjälpa till att säkerställa att de håller formen och håller ihop, oavsett hur intensivt ditt träningspass är.

Men träning är inte den enda utmaningen för dina tights. Efter varje träningspass behöver de tvättas. Frekventa tvättar kan snabbt bleka färgen på dåligt tillverkade tights, vilket gör att de ser slitna och gamla ut. Tights av högre kvalitet är gjorda av färgfasta material som kan motstå tvätt och fortsätta att se fräscha och nya ut efter många användningar.

Hållbarhet betyder inte bara att dina tights håller längre, det betyder också att de kommer att fungera bättre under dina träningspass. Tights som håller sin form kommer att ge en mer konsekvent passform och bättre stöd, medan färgfasta tights kommer att se bättre ut, vilket kan bidra till att höja din motivation och självförtroende på gymmet.

Funktionella Detaljer: Från Godtagbara Till Oundvikliga i Gymtights

Varje aktivitetsklädsel kan förvandlas från genomsnittlig till exceptionell genom väl genomtänkta funktionella detaljer, och gymtights är inget undantag. Funktioner som fickor, reflexdetaljer och justerbara midjeband kan verka mindre betydande vid första anblicken, men de har potentialen att förbättra din träningsupplevelse på ett överraskande sätt.

Tänk på fickor, till exempel. Under ett intensivt träningspass kan det vara ovärderligt att ha ett säkert och bekvämt ställe att förvara nödvändigheter som nycklar, mobiltelefon eller kreditkort. En gymtight med smart designade fickor kan göra det möjligt att hålla dina värdesaker nära till hands utan att störa din rörelseförmåga.

Reflexdetaljer kan verka oviktiga om du tränar inomhus, men de kan vara en livräddare om du även tränar utomhus i mörkret. Dessa ljusreflekterande funktioner gör att du syns bättre i svagt ljus, vilket ökar din säkerhet under tidiga morgon- eller sena kvällsträningspass.

Slutligen, ett justerbart midjeband kan verka som en liten detalj, men det kan ha en stor inverkan på hur bekväma dina tights är. Alla har unika kroppar, och ett midjeband som kan justeras för att passa din specifika form kan förhindra obekväm åtdragning eller glidning under din träning.

Vanliga Frågor Om Gymtights Dam

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par gymtights, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av gymtights, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa gymtightsen för dam?

De bästa gymtightsen för dam är enligt vårt test ICIW Ultimate Training Tights då de sitter otroligt bra, och presterar samtidigt bland de bättre och dyrare modellerna på marknaden.

Vad kostar ett par gymtights för dam?

Priset för gymtights för dam brukar hamna någonstans mellan 500-1000 kronor, beroende på kvalité och funktionalitet

Kan jag tvätta mina gymtights i maskin?

Ja, de flesta gymtights kan maskintvättas. Men det är alltid bäst att kolla tvättråden på plagget för att vara säker. Använd ett skonsamt program och tvätta tightsen ut och in för att bevara deras färg och form.

Är alla gymtights squat-proof?

Nej, alla gymtights är inte nödvändigtvis squat-proof. Detta beror på kvaliteten och tjockleken på materialet. Ett par squat-proof tights ska inte bli genomskinligt eller visa underkläder när du böjer dig djupt, vilket är viktigt för din komfort och självförtroende på gymmet.

Vad innebär "kompression" i gymtights?

Kompression i gymtights hänvisar till ett plagg som sitter tight mot huden, vilket kan förbättra blodcirkulationen och muskelåterhämtningen under och efter träningen. Kompressionstights är designade för att minska muskeltrötthet och stödja dina muskler när du tränar.

Sammanfattningsvis Om Gymtights Dam

Ett bra par gymtights är något som kan hjälpa dig prestera och känna dig bättre på gymmet. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 20

Inga röster än så länge!

Författare

Marie Ohlsson är en passionerad skribent med ett djupt engagemang för friluftslivet. Uppväxt i Sveriges storslagna natur, har Marie alltid haft ett nära förhållande till skogar, berg och vattendrag. Hennes äventyrliga anda och oändliga nyfikenhet har drivit henne att utforska både inhemska och internationella landskap.