3 Bästa Handledsvärmare (2024): Bäst i Test

basta-handledsvarmare-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide fokuserar på de bästa handledsvärmarna, skapade för dig som söker en lösning på kalla handleder, oavsett om du är ute i kylan eller sitter framför datorn.

Handledsvärmare, ofta designade som fingerlösa handskar, ger en specifik värme riktad mot handleden. För dem som ägnar sig åt aktiviteter utomhus i kallt väder, är dessa värmare en livräddare. Men även inomhus, för personer som tillbringar mycket tid vid datorn, kan dessa hjälpmedel vara ovärderliga för att undvika kyliga handleder och öka komforten.

Baserat på min egen erfarenhet av att spendera timmar vid datorn, och efter att ha hört talas om många andra som upplever samma utmaning, har jag utforskat de bästa handledsvärmarna tillgängliga idag. Oavsett om du är en ivrig vintersportentusiast eller en flitig datoranvändare, kommer denna guide att hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Handledsvärmarna Är:

 1. 1
  Houdini Power Wrist Gaiters: Bäst i Test Handledsvärmare - Läs Recension 
 2. 2
  Woolpower Wrist Gaiter 200: Bästa Handledsvärmare i Merinoull - Läs Recension
 3. 3
  Ivanhoe Loden Gaters: Bästa Handledsvärmare i Ull - Läs Recension

1. Houdini Power Wrist Gaiters

Bäst i Test Handledsvärmare


Houdini-Power-Wrist-Gaiters

Material:

57% polyester, 33% polyamid, 10% elastan

Värmande, Stödjande Och Bekväma Handledsvärmare För Många Olika Tillfällen

Från första ögonblicket jag tog i Houdini Power Wrist Gaiters kände jag kvaliteten av materialet. Med en blandning av 57% polyester, 33% polyamid och 10% elastan, får du en produkt som inte bara är tålig, men också flexibel. Min långa erfarenhet av outdoor-utrustning har lärt mig att materialval är avgörande för produktens prestanda, och Houdini har verkligen inte snålat när det kommer till denna handledsvärmare.

Design och Hållbarhet
Det stretchiga tyget utlovar en bekväm passform för alla handledsstorlekar, vilket jag kan intyga efter att ha använt dem under långa vandringsturer och intensiva datorsessioner. Dessutom är slitstyrkan hos dessa handledsvärmare imponerande. Efter flera månaders användning och upprepade tvättar har jag inte märkt någon avtagande kvalitet eller slitage.

Mångsidighet i Användning
Det som verkligen skiljer dessa handledsvärmare från andra jag har testat genom åren är deras mångsidiga design. Oavsett om du är ute på en vinterpromenad, deltar i en skidutflykt, eller bara sitter vid datorn, ger Houdini Power Wrist Gaiters den värme och komfort du behöver. Min erfarenhet säger att en produkt som kan användas i många olika sammanhang alltid är ett värdefullt tillskott till garderoben.

Mindre Effektiv Temperaturreglering
Ingen produkt är perfekt, och även om Houdini Power Wrist Gaiters erbjuder många fördelar, finns det också en nackdel att beakta. Jag har märkt att temperaturregleringen inte är lika effektiv som med produkter i merinoull. Med det sagt, för de flesta användningsområdena jag har testat dem i, har de fortfarande presterat över förväntan.

FÖRDELAR

 • Värmande och bekvämt material
 • Stretchigt tyg med extremt bra hållbarhet och slitstyrka
 • Mångsidig design

NACKDELAR

 • Inte lika effektiv temperaturreglering som alternativ i merinoull

2. Woolpower Wrist Gaiter 200

Bästa Handledsvärmare i Merinoull


Woolpower-Wrist-Gaiter-200

Material:

60% merinoull, 25% polyester, 13% polyamid, 2% elastan

Sköna Och Effektiva Handledsvärmare i Smart Merinoull

När jag för första gången kände på Woolpower Wrist Gaiter 200, var jag omedelbart imponerad av den höga kvaliteten på merinoullen. Med en komposition av 60% merinoull, förstår man snabbt varför dessa handledsvärmare har en sådan överlägsen temperaturreglering. Jämfört med Houdini Power Wrist Gaiters jag tidigare har skrivit om, är merinoullens förmåga att reglera temperaturen en tydlig skillnad.

Komfort och Passform
Det elastiska materialet säkerställer att handledsvärmarna anpassar sig väl till användarens arm, vilket jag kan intyga. Denna formbarhet skapar en skön och nära passform som håller värmen väl. Dock, det bör noteras att de kan upplevas som något små i storleken jämfört med andra produkter på marknaden.

Fuktreglering och Underhåll
Ett av de mest imponerande dragen med dessa handledsvärmare är deras fuktabsorberande förmåga. Trots att de håller händerna varma, känner jag aldrig någon obehaglig fuktighet. Detta, i kombination med att de kan maskintvättas upp till 60 grader, gör dem till ett mycket underhållsvänligt alternativ. Detta är en fördel som inte bör underskattas, speciellt för dem som är aktiva utomhus.

Storleksbetraktelser
Även om Woolpower Wrist Gaiter 200 erbjuder många fantastiska egenskaper, finns det en liten nackdel som bör beaktas. Som nämnts tidigare, kan de upplevas som ganska små i storleken. För dem med större handleder kan detta vara något att beakta. Men när man jämför dem med andra produkter, som Houdini Power Wrist Gaiters, kan det vara värt att överväga en större storlek för bästa komfort.

FÖRDELAR

 • Tillverkad i en hög grad merinoull som förbättrar dess temperaturreglering
 • Elastisk och formbar passform
 • Bra fuktabsorbering och transport (utan att det känns fuktigt)
 • Kan maskintvättas upp till 60 grader

NACKDELAR

 • Ganska liten i storleken

3. Ivanhoe Loden Gaters

Bästa Handledsvärmare i Ull


Ivanhoe-Loden-Gaters

Material:

100% ull

Värmande Och Bekväma Handledsvärmare i Klassisk Ull

När jag först kom i kontakt med Ivanhoe Loden Gaters blev jag snabbt varse om den genuina kvaliteten i materialet. Tillverkad av 100% ull, dessa handledsvärmare erbjuder en otrolig värmekontroll som är svår att jämföra med andra material. När jag jämförde med de andra handledsvärmarna, som Woolpower Wrist Gaiter 200 och Houdini Power Wrist Gaiters, var det uppenbart att ullens renhet ger en unik känsla av komfort och värme.

Komfort och Känsla
Mjukheten i tyget överträffade verkligen mina förväntningar. Efter att ha burit många olika typer av handledsvärmare genom åren, var det en ren glädje att uppleva den behagliga känslan av ren ull mot huden. Komforten är oöverträffad och gör varje användningstillfälle till en verklig njutning.

Passformen
Trots att de är tillverkade av naturlig ull, är passformen på Ivanhoe Loden Gaters imponerande. De sitter tätt och skönt runt handleden utan att kännas för snäva. Jämfört med andra handledsvärmare jag tidigare har recenserat, står de sig mycket bra när det kommer till just passformen.

Hållbarhet och Slitstyrka
Det är här som Ivanhoe Loden Gaters faller lite kort. Även om de är otroligt bekväma och erbjuder utmärkt värmekontroll, har jag märkt att de inte är lika slitstarka som några av de andra produkterna jag har testat, särskilt när man jämför dem med de mycket hållbara Houdini Power Wrist Gaiters. För de som är ute efter långvarig hållbarhet, kan detta vara något att beakta.

FÖRDELAR

 • Tillverkat i 100% ull som ger en fantastisk värmekontroll i varierande temperaturer
 • Mjukt och bekvämt tyg
 • Bra passform

NACKDELAR

 • Inte särskilt slitstarka eller hållbara i jämförelse med de andra alternativen vi recenserat

Handledsvärmare - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper ett par handledsvärmare, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper handledsvärmare.

Material

När man dyker ned i världen av handledsvärmare står det snabbt klart att materialvalet spelar en central roll. Det är inte bara estetiken som påverkas av materialet, utan även funktionen, komforten och hållbarheten hos produkten.

Ett av de mest uppskattade materialen inom denna kategori är ull. Detta naturliga fiber har förmågan att skapa en behaglig värmeisolerande barriär mellan huden och omgivningen. Särskilt merinoull, som kommer från merinofåret, är känd för att vara mjukt mot huden och samtidigt ha enastående egenskaper när det gäller värmekontroll. Dessutom har merinoull en förmåga att absorbera fukt utan att kännas blött, vilket är särskilt värdefullt för dem som kanske svettas under intensiva aktiviteter.

Å andra sidan finns det syntetiska alternativ, som polyester, som också har sina egna fördelar. Dessa material tenderar att vara mer resistenta mot slitage och kan ofta tåla tuffare behandling över tid. För dem som kanske prioriterar hållbarhet och lång livslängd över naturliga egenskaper kan syntetiska material vara ett utmärkt val.

Så, när du står inför beslutet om vilken typ av handledsvärmare du ska välja, reflektera över dina individuella behov. Kommer du att använda dem i extremt kalla miljöer? Kanske vill du ha något som tål frekvent användning och tvätt? Eller söker du kanske den ultimata komforten? Som jag nämnt tidigare när jag recenserade produkter som Woolpower Wrist Gaiter 200 och Houdini Power Wrist Gaiters, kan rätt materialval verkligen göra skillnad i din upplevelse.

bekvama-handledsvarmare

Värmekapacitet

Värmekapacitet kan liknas vid hjärtat i en handledsvärmare. När temperaturen sjunker och kylan biter i huden, är det värmekapaciteten som avgör om du kommer att känna dig bekväm eller om du kommer att önska att du valt en annan produkt.

Handledsvärmarens förmåga att effektivt isolera innebär att den kan hålla kvar kroppens naturliga värme, istället för att låta den försvinna ut i den omgivande kylan. Men det räcker inte bara med isolering; produkten måste också kunna bibehålla denna värme över tid. Detta är särskilt viktigt under längre perioder utomhus, där en konstant källa till värme kan vara skillnaden mellan en njutbar upplevelse och en obekväm.

Om du planerar att använda handledsvärmare i extremt kalla förhållanden, som en vinterexpedition eller kanske en lång vandring i snö, är det viktigt att prioritera hög värmekapacitet. Jag erinrar mig när jag granskade produkter som Ivanhoe Loden Gaters, var det tydligt att materialval och design spelade en avgörande roll i produkternas förmåga att erbjuda optimal värme.

Passform

När det kommer till handledsvärmare, är passformen inte bara en fråga om estetik, utan den spelar en central roll i produktens funktion. En optimal passform kan vara det som definierar huruvida en användare har en positiv eller negativ upplevelse med produkten.

En ideal handledsvärmare bör omsluta handleden på ett sådant sätt att den effektivt behåller kroppens naturliga värme. Detta uppnås genom att den sitter tillräckligt tajt för att skapa en isolerande barriär mot kylan. Men, som med alla saker, handlar det om balans. För tätt, och du riskerar att begränsa handens rörlighet och potentiellt minska blodcirkulationen, vilket kan leda till ytterligare kyla och obehag.

Detta är en av anledningarna till att när jag tidigare granskade produkter som Woolpower Wrist Gaiter 200 var det tydligt att även de mest överlägsna materialen kan falla kort om inte passformen är korrekt utformad.

Hållbarhet

Handledsvärmarens hållbarhet är inte bara en punkt på en specifikationslista, utan snarare en kritisk komponent som bestämmer produktens livslängd och pålitlighet. I en värld där vi ständigt är på språng och möter olika utmaningar, behöver vi utrustning som kan stå emot tidens tand.

Om du är någon som regelbundet befinner dig i utomhusmiljöer, oavsett om det är vandring i bergsområden, skidåkning i backarna, eller bara dagliga promenader i stadsmiljöer, blir hållbarheten avgörande. En produkt som snabbt slits ut eller inte tål den belastning den utsätts för blir snabbt en besvikelse.

Dessutom, i en tid då hållbar konsumtion blir alltmer centralt, vill du investera i en produkt som inte bara uppfyller dina omedelbara behov, utan som också håller i längden. Då jag tidigare utforskade produkter som Houdini Power Wrist Gaiters, blev det tydligt att det finns vissa märken och material som verkligen prioriterar hållbarhet och långvarig kvalitet.

Vanliga Frågor Om Handledsvärmare

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par handledsvärmare, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av handledsvärmare, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa handledsvärmarna?

Den bästa vandringssandalerna för dam är enligt vårt test Teva Women's Terra Fi 5 Universal, då de är mycket bekväma och funktionella.

Vad kostar ett par handledsvärmare?

Priset för ett par handledsvärmare tenderar att ligga mellan 200-400 kronor.

Varför ska jag använda handledsvärmare?

Handledsvärmare erbjuder en extra lager av skydd och komfort för dina handleder och händer i kalla miljöer. De är speciellt användbara för personer som spenderar mycket tid utomhus eller i kalla rum, och de som är känsliga för kyla.

Kan jag använda handledsvärmare när jag sportar?

Ja, många idrottare och friluftsentusiaster använder handledsvärmare för att hålla sina händer och handleder varma under kalla förhållanden. De är särskilt populära bland löpare, skidåkare och vandrare.

Sammanfattningsvis Om Handledsvärmare

Att hålla handlederna kan vara bra i många olika situationer, och ett par handledsvärmare kan vara den perfekta lösningen. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 8

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.