4 Bästa Hängmatta Med Stativ (2024): Bäst i Test

bästa hängmatta med stativ bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: maj 2023

Hängmattor är ett utmärkt sätt att koppla av och varva ner, men det kan vara svårt att hitta den perfekta platsen att hänga upp en hängmatta på. En hängmatta med stativ är den perfekta lösningen, eftersom den eliminerar behovet av att hitta träd eller andra föremål att hänga den i.

I den här guiden tar vi en titt på några av de bästa hängmattorna med stativ på marknaden, så att du kan hitta den perfekta hängmattan för dina behov. Oavsett om du letar efter ett portabelt alternativ att ta med på camping eller en mer permanent lösning för din bakgård har vi allt du behöver.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Hängmattorna Med Stativ Är:

 1. 1
  Bäst i Test Hängmatta Med Stativ: Artic Tern Hammock On Stand - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Hängmatta Med Stativ: Hängmatta Amazonas American Dream Singel - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Billiga Hängmatta Med Stativ: Stalbo Hängmatta Kombo - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Dubbla Hängmatta Med Stativ: Hammock AXI Hawai Set Med Träram - Läs Recension

1. Artic Tern Hammock On Stand

Bäst i Test Hängmatta Med Stativ


Artic Tern Hammock On Stand

Mått:

264x86x95 cm

Maxkapacitet:

120 kg

Vikt:

12.4 kg

Mycket Prisvärd, Smidig Och Bekväm Hängmatta Med Stativ

Artic Tern Hammock on Stand är ett högpresterande alternativ i kategorin hängmattor med stativ. Med måtten 264x86x95 cm ger den gott om utrymme för avkoppling och komfort. Dess maximala kapacitet på 120 kg gör den lämplig för ett brett spektrum av användare. Stativet väger 12,4 kg, vilket gör den lätt och enkel att transportera.

En av de utmärkande egenskaperna hos den här hängmattan med stativ är dess hållbara och långvariga konstruktion. Den här hängmattan är byggd för att tåla regelbunden användning och är tillverkad av högkvalitativa material som garanterar att den kommer att hålla i många år framöver.

En annan fördel med hängmattan Artic Tern med stativ är dess användarvänlighet. Den är lätt att packa och transportera, vilket gör den perfekt för campingresor eller för användning på bakgården. Stativet är också lätt att montera och demontera, vilket gör att du kan sätta upp den och ta ner den på några minuter.

Dessutom har den här hängmattan med stativ en mugghållare och ett litet fack på sidan, vilket är en praktisk funktion för att hålla drycker och småsaker medan du kopplar av.

En nackdel med denna hängmatta med stativ är dock dess utformning. Det är kanske inte det mest visuellt tilltalande alternativet på marknaden.

På det hela taget är Artic Tern Hammock on Stand ett mycket prisvärt, bekvämt och bekvämt alternativ för alla som letar efter en hållbar och lättanvänd hängmatta med stativ. Hållbarheten, den enkla transporten och de extra funktionerna gör den till ett utmärkt val för både inomhus och utomhusbruk.

FÖRDELAR

 • Slitstarkt och hållbar konstruktion
 • Enkel och smidig att packa ihop och transportera
 • Mugghållare och fack för småsaker på sidan

NACKDELAR

 • Inte den snyggaste designen

2. Hängmatta Amazonas American Dream Singel

Näst Bäst i Test Hängmatta Med Stativ


Hängmatta-Amazonas-American-Dream-Singel

Mått:

375x120x131 cm

Maxkapacitet:

160 kg

Vikt:

28.4 kg

Stor Och Lyxig Hängmatta Med Stativ För Trädgården

Hammock Amazonas American Dream Single är ett högt rankat alternativ i kategorin hängmattor med stativ. Med måtten 375x120x131 cm erbjuder den en stor och bekväm sovplats för användarna. Dess maximala kapacitet på 160 kg gör den lämplig för personer av alla storlekar. Stativet väger 28,4 kg, vilket är på den tyngre sidan men fortfarande hanterbart att flytta runt.

En av de utmärkande egenskaperna hos denna hängmatta med stativ är dess stora och bekväma sovplats. Storleken på hängmattan ger gott om utrymme för att sträcka ut sig och slappna av, vilket gör den perfekt för tupplurar eller lounging.

En annan fördel med hängmattan Amazonas American Dream Single är dess snygga träram. Träramen ger en elegant och naturlig touch till den övergripande designen, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för utomhusutrymmen.

Dessutom är designen på denna hängmatta med stativ snygg, vilket gör den till ett bra alternativ för dem som vill lägga till en touch av elegans till sin utomhusinredning.

En nackdel med den här hängmattan med stativ är dock dess pris. Den anses vara ett dyrt alternativ jämfört med andra modeller på marknaden. Dessutom tar det lite tid att sätta upp och ta ner den, vilket kan vara besvärligt för vissa användare.

Sammantaget är Hammock Amazonas American Dream Single en stor och lyxig trädgårdshängmatta med stativ som erbjuder ett bekvämt och elegant alternativ för alla som letar efter en högklassig produkt. Dess stora storlek och eleganta design gör den till ett bra val för utomhusutrymmen, men den höga prislappen och tiden för att sätta upp och ta ner, kan göra den mindre önskvärd för vissa användare.

FÖRDELAR

 • Stor och bekväm duk
 • Snygg ram i trä
 • Snygg design

NACKDELAR

 • Dyr modell
 • Tar lite tid att få upp

3. Stalbo Hängmatta Kombo

Bästa Billiga Hängmatta Med Stativ


Stalbo-Hängmatta-Kombo

Mått:

300x102x120 cm

Maxkapacitet:

150 kg

Vikt:

13 kg

Simpel, Prisvärd Och Smidig Hängmatta Med Stativ

Stalbo Hammock Combo är ett toppalternativ i kategorin budgetvänliga hängmattor med stativ. Med måtten 300x102x120 cm ger den en hygglig mängd utrymme för avkoppling. Dess maximala kapacitet på 150 kg gör den lämplig för ett brett spektrum av användare. Stativet väger 13 kg, vilket gör den lätt och lätt att transportera.

En av de största fördelarna med Stalbo Hammock Combo är dess överkomliga pris. Det är ett av de mest prisvärda alternativen på marknaden, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som har en budget.

En annan fördel med Stalbo Hammock Combo är dess bärbarhet. Den levereras med en bärväska, vilket gör den lätt att transportera och flytta runt. Stativet är också lätt att montera och demontera, vilket gör att du kan ställa upp det och ta ner det snabbt.

Stalbo Hammock Combo har också en stabil konstruktion, vilket innebär att den inte lätt tippar omkull och kan bära användarens vikt.

En nackdel med Stalbo Hammock Combo är dock att den kanske inte är det mest bekväma alternativet jämfört med andra dyrare modeller. Dessutom är den kanske inte lika hållbar som dyrare alternativ på marknaden.

Sammantaget är Stalbo Hammock Combo ett enkelt, prisvärt och bekvämt alternativ för alla som letar efter en budgetvänlig hängmatta med stativ. Dess överkomlighet, bärbarhet och stabila konstruktion gör den till ett bra val för dem som har en budget, men den kanske inte är det mest bekväma eller hållbara alternativet jämfört med dyrare modeller på marknaden.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärd
 • Transportväska och smidig förflyttning
 • Stabil konstruktion

NACKDELAR

 • Inte den mest bekväma modellen
 • Inte samma hållbarhet som dyrare alternativ

4. Hammock AXI Hawaii Set Med Träram

Bästa Dubbla Hängmatta Med Stativ


Hammock AXI Hawai Set Med Träram

Mått:

320x120x130 cm

Maxkapacitet:

250 kg

Vikt:

34 kg

Snygg Och Smart Hängmatta För Två Personer Med Stativ i Trä

Hammock AXI Hawai Set With Wooden Frame är ett toppalternativ i kategorin dubbla hängmattor med stativ. Med måtten 320x120x130 cm erbjuder den gott om utrymme för två personer att bekvämt ligga i. Dess maximala kapacitet på 250 kg gör den lämplig för två personer eller en liten familj. Stativet väger 34 kg, vilket är på den tyngre sidan men ger en stabil bas för hängmattan.

En av de utmärkande egenskaperna hos den här hängmattan med stativ är dess smarta design optimerad för två personer. Storleken och måtten på hängmattan är idealiska för att två personer ska kunna slappna av bekvämt och njuta av utomhuslivet tillsammans.

En annan fördel med hängmattan AXI Hawai Set With Wooden Frame är dess komfort. Hängmattan är utformad för att ge optimal komfort och stöd, vilket gör den perfekt för lounging och avkoppling.

Dessutom är träställningen både snygg och hållbar, vilket ger en naturlig touch till den övergripande designen och säkerställer att den håller i många år framöver.

En nackdel med denna hängmatta med stativ är dock priset. Den anses vara ett dyrt alternativ jämfört med andra modeller på marknaden. Dessutom är stativet och hängmattan i trä tunga, vilket gör det svårt att flytta runt.

Sammantaget är Hammock AXI Hawai Set With Wooden Frame en snygg och smart hängmatta för två personer med ett stativ i trä som erbjuder en bekväm och hållbart alternativ för att njuta av friluftslivet. Den smarta designen och den bekväma hängmattan gör den till ett idealiskt val för två personer, men prislappen och vikten kan vara avskräckande för vissa.

FÖRDELAR

 • Smart konstruktion optimal för två personer
 • Mycket bekväm att ligga i
 • Snyggt och hållbart stativ i trä

NACKDELAR

 • Dyr modell
 • Tung och otymplig att förflytta

Hängmatta Med Stativ - Köptips

Innan man köper en hängmatta med stativ så finns det en del saker att tänka på, för att kunna välja ut rätt modell för dig och dina förutsättningar. Här är några av de viktigaste faktorerna att ha i beaktning.

Storlek

När du överväger storleken på en hängmatta med stativ är det viktigt att tänka på både storleken på själva hängmattan och storleken på stativet.

Storleken på hängmattan är viktig eftersom den avgör hur mycket utrymme du har att röra dig och hur bekväm du kommer att vara när du använder den. En större hängmatta kommer att vara bekvämare för de flesta, men den kanske inte passar i mindre utrymmen eller är lika portabel som en mindre hängmatta. Se till att mäta utrymmet där du planerar att placera hängmattan med stativ och jämför det med hängmattans mått för att säkerställa att den passar.

hängmatta med stativ trä

Storleken på stativet är också viktig eftersom den avgör hur stabil hängmattan blir och hur mycket utrymme den tar upp. Ett större stativ är stabilare, men det kan ta mer plats och vara mindre portabelt. Ett mindre stativ kan vara mer portabelt, men det kanske inte är lika stabilt. Tänk på stativets storlek i förhållande till hängmattans storlek och utrymmet där du planerar att använda det för att se till att det passar bra.

Sammanfattningsvis vill du försäkra dig om att storleken på hängmattan och stativet passar på den plats du önskar och tillgodoser dina behov, både när det gäller komfort och utrymme.

Kapacitet

När du överväger viktkapaciteten för en hängmatta med stativ är det viktigt att kontrollera viktkapaciteten för både hängmattan och stativet separat.

Hängmattans viktkapacitet avser den maximala vikt som hängmattan säkert kan bära. Detta är viktigt eftersom om du överskrider viktkapaciteten kan hängmattan gå sönder eller bli osäker att använda. Det är viktigt att kontrollera viktkapaciteten innan du köper en hängmatta och se till att den säkert kan bära din vikt och eventuell ytterligare vikt som du kan ha, till exempel en filt eller kudde.

Hängmattans viktkapacitet avser den maximala vikt som ställningen säkert kan bära. Detta är viktigt eftersom om du överskrider viktkapaciteten kan stativet kollapsa eller bli instabilt. Stativets viktkapacitet är också viktig för att se till att hängmattan är stabil och inte välter när den används.

Det är viktigt att tänka på både hängmattans och stativets viktkapacitet när du köper en hängmatta med stativ, för att säkerställa att den säkert kan bära din vikt och eventuell extra vikt som du kan ha, till exempel en filt eller kudde.

Sammanfattningsvis vill du se till att viktkapaciteten hos hängmattan och stativet är tillräcklig för dina behov, för att garantera att den på ett säkert sätt kan bära din vikt och eventuell extra vikt som du kan ha med dig, till exempel en filt eller kudde, och för att garantera produktens stabilitet och säkerhet.

Material

När du överväger vilket material som används för att konstruera en hängmatta med stativ är det viktigt att tänka på materialets hållbarhet och väderbeständighet. Olika typer av material har olika egenskaper som gör dem mer eller mindre lämpliga för olika användningsområden och miljöer.

Vanliga material som används för hängmattor är bomull, polyester och nylon. Bomullshängmattor är kända för sin komfort och andningsförmåga, men de kan vara mindre hållbara och mer mottagliga för mögel och röta. Polyester- och nylonhängmattor är mer hållbara och motståndskraftiga mot mögel och röta, men de är kanske inte lika andningsbara som bomull.

Vanliga material som används för stativ är trä, metall och plast. Träställningar är kända för sitt naturliga utseende, men de kan vara mindre hållbara och mer känsliga för röta och förfall. Metallstativ är mer hållbara, men de kan vara mindre tilltalande och mer benägna att rosta. Plastställen är lätta, hållbara och mindre benägna att rosta, men de kan vara mindre visuellt tilltalande.

När du väljer material bör du också ta hänsyn till miljöförhållandena där du planerar att använda hängmattan. Om du till exempel planerar att använda den utomhus och i fuktiga eller regniga förhållanden bör du leta efter en hängmatta och ett stativ som är tillverkade av mer hållbara och väderbeständiga material.

Flyttbarhet & Installation

När du funderar på hur portabel en hängmatta med stativ är, är det viktigt att leta efter alternativ som är lätta och lätta att montera.

En bärbar hängmatta med stativ ska vara tillräckligt lätt för att lätt kunna transporteras och bäras, oavsett om du ska campa, till stranden eller bara till en väns bakgård. Ett lättviktigt stativ gör det också lättare att transportera och sätta upp hängmattan.

hängmatta med stativ för hemmet

Enkel montering är också en viktig faktor att tänka på när du letar efter en bärbar hängmatta med stativ. Om ett stativ är svårt att montera kan det vara frustrerande att sätta upp och ta ner det, och du kanske är mindre benägen att använda det. Leta efter ett stativ som lätt kan monteras och demonteras med minimala verktyg eller ansträngning.

Det är också viktigt att ta hänsyn till storleken på hängmattan och stativet när du utvärderar bärbarheten. En mindre hängmatta och ett mindre stativ kommer att vara mer portabelt än en större, men det kanske inte är lika bekvämt.

Bekvämlighet

Bekvämligheten kan påverkas av en mängd olika faktorer, t.ex. hängmattans storlek, vilken typ av material som används för att konstruera hängmattan och hängmattans utformning. En större hängmatta är i allmänhet bekvämare, eftersom den ger mer utrymme att röra sig och sträcka ut sig. En hängmatta av ett mjukt och andningsbart material, t.ex. bomull, är också bekvämare än en hängmatta av ett mindre andningsbart material, t.ex. nylon. En hängmatta med en böjd design och ett bra upphängningssystem kommer att vara bekvämare än en hängmatta som är plattare och har mindre stöd.

Att läsa kundrecensioner kan också vara ett bra sätt att bedöma hur bekväm en viss hängmatta med stativ är. Recensioner kan ge värdefulla insikter om erfarenheterna hos andra kunder som har använt produkten och kan hjälpa dig att identifiera eventuella komfortproblem som du bör vara medveten om.

Det är viktigt att komma ihåg att komfort är en personlig preferens och vad som kan vara bekvämt för en person kanske inte är bekvämt för en annan.

Stil & Utseende

När du funderar över stilen på en hängmatta med stativ är det viktigt att välja en som kompletterar din utomhusinredning. Hängmattor med stativ finns i en mängd olika stilar och färger, så du har många alternativ att välja mellan.

Stilen på hängmattan och stativet kan sträcka sig från traditionell och rustik till modern och elegant. Traditionella hängmattor har ofta en mer naturlig och jordnära färgpalett, medan moderna hängmattor kan ha mer livliga och djärva färger. Stilen på hängmattan och stativet bör matcha den övergripande estetiken i det utrymme där du planerar att använda den.

Färgen på hängmattan och stativet kan också spela en roll för den övergripande stilen. Du kan välja en färg som kompletterar färgerna på dina utemöbler och din inredning, eller så kan du välja en färg som står i kontrast till färgerna på dina utemöbler och din inredning för att skapa ett djärvt uttalande.

Det är också viktigt att tänka på stativets stil. Vissa stativ har en mer minimalistisk design och är avsedda att smälta in i den omgivande miljön, medan andra har en mer utsmyckad design som kan vara en fokuspunkt i utrymmet.

Vanliga Frågor Om Hängmattor Med Stativ

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en hängmatta med stativ, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av hängmattor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa hängmattan med stativ?

Den bästa hängmattan med stativ är enligt vårt test Artic Tern Hammock On Stand, en mycket prisvärd, bekväm och stabil hängmatta med stativ.

Vad kostar en hängmatta med stativ?

Priserna kan variera beroende på typ och märke. Vissa hängmattor med stativ kan kosta så lite som 500 kronor, men i de flesta fallen kommer du att behöva betala runt 1000-2000 kronor för en bra hängmatta med stativ.

Vad är en hängmatta med stativ?

En hängmatta med stativ är en typ av hängmatta som levereras med ett eget stativ, vilket gör att du inte behöver hitta träd eller andra föremål att hänga upp den i. Stativet stöder hängmattan och gör att du kan sätta upp den var som helst.

Vilka material är hängmattor med stativ tillverkade av?

Hängmattor med stativ kan vara tillverkade av en mängd olika material, bland annat bomull, polyester, nylon, trä, metall och plast. Varje material har sina egna egenskaper som gör det mer eller mindre lämpligt för olika användningsområden och miljöer.

Hur väljer jag rätt storlek på hängmattan med stativ?

När du väljer storlek på en hängmatta med stativ ska du ta hänsyn till både hängmattans storlek och stativets storlek. Storleken på hängmattan avgör hur mycket utrymme du har att röra dig och hur bekväm du kommer att vara när du använder den. Storleken på stativet avgör hur stabil hängmattan är och hur mycket utrymme den tar upp. Se till att mäta utrymmet där du planerar att placera hängmattan med stativ och jämför det med måtten på hängmattan och stativet för att se till att det passar.

Hur vet jag om en hängmatta med stativ kan bära min vikt på ett säkert sätt?

När du köper en hängmatta med stativ ska du kontrollera viktkapaciteten för både hängmattan och stativet separat. Hängmattans viktkapacitet avser den maximala vikt som hängmattan säkert kan bära. Ställets viktkapacitet avser den maximala vikt som ställningen kan bära utan risk. Se till att viktkapaciteten för både hängmattan och stativet är tillräcklig för dina behov för att garantera produktens stabilitet och säkerhet.

Är hängmattor med stativ bärbara?

Vissa hängmattor med stativ är bärbara, medan andra inte är det. Bärbara hängmattor med stativ är lätta och lätta att montera, vilket gör dem lätta att transportera och sätta upp. Större hängmattor och stativ kan vara svårare att transportera, så det är viktigt att tänka på bärbarheten när man köper en hängmatta med stativ.

Det finns annars hängmattor specifikt anpassade för vandring och camping som är betydligt lättare och mer bärbara, men dessa kommer utan stativ.

Hur rengör och underhåller jag min hängmatta med stativ?

Rengöringen och underhållet av din hängmatta med stativ beror på vilken typ av material den är tillverkad av. Bomullshängmattor kan tvättas i maskin, medan hängmattor av polyester och nylon bör rengöras med ett milt rengöringsmedel och vatten.

Sammanfattningsvis Om Hängmattor Med Stativ

En hängmatta med stativ kan vara det ultimata sättet att ta det lugnt i trädgården. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 16

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.