Bästa Isfisketält (2024): Bäst i Test

bästa isfisketält bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide riktar sig till isfiskeentusiaster som söker de bästa isfisketälten på marknaden. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren fiskare, har vi något för dig.

Isfiske kan vara en utmanande hobby, särskilt när väderförhållandena är ogästvänliga och temperaturen sjunker långt under noll. Ett bra isfisketält är en nödvändighet för att hålla dig varm, säker och komfortabel under dina isfiskeäventyr.

Som erfarna fiskare med många års erfarenhet, har vi provat och testat ett stort antal isfisketält och sammanställt en lista över de bästa alternativen. Vi har även analyserat kundrecensioner och försäljningsdata för att säkerställa att våra rekommendationer är aktuella och pålitliga.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Isfisketälten Är (+ Kamin För Isfisketält):

 1. 1
  iFish Glamp 365-8 Isolerande: Bäst i Test Isfisketält - Läs Recension 
 2. 2
  iFish Icecabin 2-p: Näst Bäst i Test Isfisketält - Läs Recension
 3. 3
  iFish Windbreaker: Bästa Billiga Isfisketält - Läs Recension
 4. 4
  iFish Gasolkamin 4000: Bästa Kamin För Isfisketält - Läs Recension

1. iFish Glamp 365-8 Isolerande

Bäst i Test Isfisketält


iFish Glamp 365-8 Isolerande

Totalvikt:

26 kg

Yttermått:

380 x 380 x 200 cm

Material:

Nylon, 600D

Robust Och Välisolerade Fisketält För Maximal Värme Året Runt

iFish Glamp 365-8 Isolerande imponerar direkt med sin robusta konstruktion och högkvalitativa materialval. Det slitstarka 600D nylonet är både tåligt och vattenavvisande, vilket gör att tältet står emot tuffa väderförhållanden och håller dig skyddad mot snö och vind. Som en erfaren isfiskare vet jag hur viktigt det är att ha ett tält som kan stå emot extrema förhållanden, och iFish Glamp 365-8 Isolerande levererar verkligen på den fronten.

Utmärkt isolering för varm och komfortabel isfiskeupplevelse

En av de främsta fördelarna med iFish Glamp 365-8 Isolerande är dess enastående isoleringsförmåga. Tältets tjocka väggar och välisolerade material säkerställer att värmen hålls kvar inuti, vilket gör det möjligt att njuta av isfiske även under de kallaste vinterdagarna. Som någon som har provat många olika isfisketält genom åren, kan jag med säkerhet säga att detta tält är ett av de varmaste jag någonsin har använt.

Praktisk design med gott om utrymme och funktionalitet

iFish Glamp 365-8 Isolerande erbjuder generösa utrymmen på över 9 m², vilket ger gott om plats för både fiskeutrustning och sällskap. Tältets tio fönster och två dörrar ger utmärkt ljusinsläpp och ventilationsmöjligheter, och myggskydd samt extra förstärkning för fönstren är en välkommen bonus. Som en isfiskare som ofta har behov av att organisera och hantera mycket utrustning, uppskattar jag verkligen den rymliga och genomtänkta designen i detta tält.

Några avvägningar att överväga

Det finns dock några nackdelar med iFish Glamp 365-8 Isolerande som bör övervägas. För det första är det en dyr modell, vilket kan vara avskräckande för vissa köpare. Dessutom är tältet relativt stort och otympligt jämfört med mindre och lättare alternativ, vilket kan göra det svårare att transportera och montera. I jämförelse med tidigare nämnda produkter i denna konversation, väger iFish Glamp 365-8 Isolerande mer och tar upp mer utrymme, men det kompenserar genom att erbjuda utmärkt isolering och rikligt med utrymme för isfiskeentusiaster.

FÖRDELAR

 • Extremt välisolerat som håller en bra temperatur på insidan året runt
 • Högkvalitativt materialval med mycket slitstarkt 600D nylon
 • Sammanlagt tio fönster och två dörrar, samt myggskydd och extra förstärkning för fönster
 • Över 9 M² - gott om utrymme

NACKDELAR

 • Dyr modell
 • Relativt stor och otymplig i jämförelse med mindre och lättare alternativ

2. iFish Icecabin 2-p

Näst Bäst i Test Isfisketält


iFish Icecabin 2-p

Totalvikt:

8 kg

Yttermått:

150 x 150 x 175 cm

Material:

Nylon, 300D

Smidigt, Lätt Och Prisvärt Isfisketält För Kortare Utflykter

iFish Icecabin 2-p är en betydligt lättare och smidigare modell jämfört med det tidigare nämnda iFish Glamp 365-8 Isolerande. Med en totalvikt på endast 8 kg är det enkelt att transportera detta tält till och från dina isfiskeplatser. Som en erfaren isfiskare vet jag hur viktigt det är att ha en lätt och smidig utrustning, särskilt när man rör sig över stora avstånd, och iFish Icecabin 2-p uppfyller verkligen detta krav.

Snabb och enkel montering

En av de mest uppskattade egenskaperna hos iFish Icecabin 2-p är dess snabba och enkla montering. Tältet kan sättas upp på mindre än en minut, vilket är mycket praktiskt när man vill komma igång med isfisket snabbt eller när vädret plötsligt försämras. Jag har provat många isfisketält genom åren, och iFish Icecabin 2-p är definitivt bland de enklaste att montera.

Användbar isolering och materialval

Även om iFish Icecabin 2-p inte erbjuder samma höga isoleringsnivå som iFish Glamp 365-8 Isolerande, har det fortfarande relativt tjockt 300D nylonmaterial som ger viss skydd mot kylan. Detta gör tältet lämpligt för kortare isfiskeutflykter under mildare väderförhållanden. Som en isfiskare som har upplevt många olika typer av klimat, kan jag uppskatta de isoleringsegenskaper som iFish Icecabin 2-p erbjuder, även om det inte är i samma klass som det dyrare alternativet.

Prisvärt alternativ för mindre krävande förhållanden

iFish Icecabin 2-p är ett prisvärt alternativ för isfiskare som inte behöver samma nivå av isolering och kvalitet som det dyrare iFish Glamp 365-8 Isolerande. Det är särskilt lämpligt för kortare utflykter och mildare väderförhållanden. Som någon som har spenderat mycket tid med isfiske under olika förhållanden, kan jag se värdet i att ha ett prisvärt, lätt och smidigt tält som iFish Icecabin 2-p för vissa situationer.

FÖRDELAR

 • Mycket lätt och smidig att transportera i jämförelse med Glamp-isfisketältet ovan
 • Enkelt att sätta upp på mindre än en minut
 • Relativt tjockt tyg med viss isolering från kylan
 • Prisvärt alternativ

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalité eller isolering som Glamp ovan

3. iFish Windbreaker

Bästa Billiga Isfisketält


iFish Windbreaker

Totalvikt:

3.8 kg

Yttermått:

190 x 190 cm

Material:

Nylon, 300D

Effektivt Och Simpelt Vindskydd För Isfiske

iFish Windbreaker är ett mycket lätt och smidigt alternativ för isfiske. Med en totalvikt på endast 3,8 kg är det enkelt att transportera och snabbt att sätta upp. Som en erfaren isfiskare vet jag att enkelhet och snabbhet är viktiga egenskaper när man vill komma igång med fisket, och iFish Windbreaker levererar på dessa punkter.

Effektivt skydd mot vind

iFish Windbreaker ger riktigt bra skydd mot hårda och kalla vindar, vilket är viktigt för att bibehålla komforten under isfiske. Även om det inte är ett komplett tält, så fungerar det effektivt som ett vindskydd och skapar en behaglig plats att fiska på. Som någon som har upplevt många blåsiga dagar på isen kan jag bekräfta att iFish Windbreaker erbjuder tillräckligt skydd för att göra isfisket mer njutbart.

Slitstarkt och hållbart material

Trots sitt enkla och lätta utförande, är iFish Windbreaker tillverkat av slitstarkt 300D nylonmaterial som är tåligt och håller bra mot slitage och skador från vinden. Som en isfiskare som har använt många olika typer av skydd genom åren, kan jag säga att iFish Windbreaker imponerar med sin hållbarhet och kvalitet, även med tanke på sitt låga pris.

Praktisk förvaringsväska för enkel transport

iFish Windbreaker levereras med en praktisk förvaringsväska, vilket gör det enkelt att packa ner och bära med sig när man är på väg till och från isfiskeplatsen. Denna funktion gör det möjligt att hålla allt organiserat och skyddat, vilket är mycket uppskattat av mig som isfiskare. Även om det inte erbjuder samma grad av isolering och skydd som de tidigare nämnda modellerna, är iFish Windbreaker ett utmärkt val för isfiskare som söker ett enkelt och kostnadseffektivt alternativ för att skydda sig mot vinden.

FÖRDELAR

 • Ett riktigt lätt och smidigt vindskydd som är enkelt att sätta upp
 • Riktigt bra skydd mot hårda och kalla vindar
 • Slitstarkt material
 • Kommer i en praktisk förvaringsväska

NACKDELAR

 • Egentligen inget tält, utan enbart vindskydd
 • Ger inte skydd från alla sidor

4. iFish Gasolkamin 4000

Bästa Kamin För Isfisketält


iFish Gasolkamin 4000

Totalvikt:

4.5 kg

Yttermått:

30,5 x 17,8 x 38 cm

Material:

Stål

Värmande Och Effektiv Tältkamin För Isfisketält

iFish Gasolkamin 4000 är en komplett gasolkamin som är utmärkt för användning i isfisketält. Som en erfaren isfiskare vet jag hur viktigt det är att snabbt och enkelt kunna värma upp sitt tält under kalla dagar. iFish Gasolkamin 4000 är både enkel att använda och snabb att få igång, vilket gör den till en idealisk källa för värme under isfiske.

Effektiv uppvärmning för isfisketält

Med sin maximala effekt värmer iFish Gasolkamin 4000 upp tältet snabbt och effektivt, vilket är viktigt för att hålla sig varm och komfortabel under långa isfiskedagar. Jag har provat många olika värmekällor under mina isfiskeäventyr, och jag kan bekräfta att iFish Gasolkamin 4000 ger en pålitlig och effektiv uppvärmning för isfisketält.

Hög kvalitet och hållbart material

iFish Gasolkamin 4000 är tillverkad av robust och hållbart stål, vilket säkerställer att den tål tuffa förhållanden och varar länge. Som någon som har sett många värmekällor slitas ut och gå sönder genom åren, är jag imponerad av kvaliteten och hållbarheten hos iFish Gasolkamin 4000, vilket gör den till en pålitlig kamin för isfiske.

Avvägning mellan vikt och värme

En nackdel med att bära med sig en tältkamin som iFish Gasolkamin 4000 är den extra vikten som den lägger till din utrustning. Med en totalvikt på 4,5 kg kan det vara en betydande belastning för vissa fiskare, särskilt om man måste färdas långt över isen. Dessutom är modellen rätt dyr, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa. Trots detta är fördelarna med att ha en pålitlig och effektiv värmekälla som iFish Gasolkamin 4000 under isfiske betydande, och den extra vikten och kostnaden kan vara väl värt det för många isfiskare.

FÖRDELAR

 • Komplett gasolkamin som passar perfekt för användning i ett isfisketält
 • Enkel och snabb att använda
 • Bra maximal effekt som värmer upp tältet snabbt

NACKDELAR

 • Det blir självklart tyngre att bära med sig en tältkamin
 • Rätt dyr modell

Isfisketält - Produktjämförelse

Produkt

Totalvikt

Yttermått

Material

26 kg

380 x 380 x 200 cm

Nylon, 600D

8 kg

150 x 150 x 175 cm

Nylon, 300D

3.8 kg

190 x 190 cm

Nylon, 300D

4.5 kg

30,5 x 17,8 x 38 cm

Stål

Isfisketält - Köpguide

Det finns en rad olika isfisketält på marknaden, där de olika modellerna har varierad funktionalitet. Vissa är tillverkade för att klara av extrem kyla, medans andra förser dig med en lättare och smidigare lösning för simplare användningsområden. Här är de faktorer du bör hålla utkik efter innan du köper ditt egna isfisketält.

de bästa isfisketälten

Materialval

När det kommer till att välja rätt isfisketält är materialet en av de mest avgörande faktorerna att ta hänsyn till. Du vill ha ett tält som kan stå emot tuffa förhållanden, såsom kraftig snö, regn och blåst, och som även bidrar till att skapa en bekväm och skyddad miljö för fiskaren. Material som högkvalitativt polyester eller nylon med extra beläggningar är utmärkta alternativ att överväga när du söker efter det perfekta tältet för isfiske.

Som jag nämnde i mina tidigare recensioner, erbjuder iFish Glamp 365-8 Isolerande och iFish Icecabin 2-p båda starka och hållbara materialval. iFish Glamp 365-8 Isolerande använder 600D nylon, vilket är mycket slitstarkt och kan stå emot extrema väderförhållanden, medan iFish Icecabin 2-p använder 300D nylon, vilket erbjuder en viss isolering från kylan och är fortfarande tillräckligt starkt för att skydda mot väder och vind.

Det är viktigt att komma ihåg att kvaliteten på materialet spelar en stor roll för tältets prestanda, och investera i ett tält med högkvalitativa material kan göra en stor skillnad när det gäller att skydda dig från naturens element. Även om det går att laga revor och hål i en tältduk är det alltid bättre att köpa en tillräckligt slitstark modell att du itne behöver oroa dig för detta.

Storleksbetraktelser

När du väljer det perfekta isfisketältet är det viktigt att överväga hur många personer som kommer att använda det och hur mycket utrustning du planerar att ta med dig. Tältet bör erbjuda tillräckligt med utrymme för att alla användare ska kunna röra sig och vila bekvämt, samt förvara nödvändig utrustning.

Tidigare recenserade produkter som iFish Glamp 365-8 Isolerande och iFish Icecabin 2-p har olika storlekar och kapaciteter. iFish Glamp 365-8 Isolerande erbjuder över 9 m² utrymme, vilket ger gott om plats för flera personer samt fiskeutrustning och sovprylar. Detta tält är tillräckligt stort för att få in flera liggunderlag och campingmadrasser, alternativt en till två tältsängar. Å andra sidan är iFish Icecabin 2-p mindre och mer lämpat för två personer. Detta tält är perfekt för par eller mindre grupper som inte behöver mycket utrymme eller utrustning.

När du överväger storleken på ditt isfisketält, tänk på hur många personer som kommer att använda det och hur mycket utrustning de kommer att behöva. Välj ett tält som ger tillräckligt med utrymme för alla deltagare och utrustning, samtidigt som det är praktiskt och enkelt att transportera.

Viktöverväganden

Vid val av isfisketält är vikten en betydande faktor att ta hänsyn till, särskilt om du planerar att transportera tältet över längre sträckor. Ett lättare tält blir mer praktiskt och mindre ansträngande att bära, vilket underlättar resan till och från fiskeplatsen. Men det är viktigt att komma ihåg att lättare material kan innebära att de är mindre slitstarka och kanske inte lika väl anpassade för att klara extrema väderförhållanden.

I mina tidigare recensioner har jag nämnt produkter med olika vikter, som iFish Glamp 365-8 Isolerande, iFish Icecabin 2-p och iFish Windbreaker. iFish Glamp 365-8 Isolerande är ett tyngre tält på 26 kg, vilket kan vara svårare att bära över längre sträckor, men erbjuder högkvalitativa material och överlägsen isolering. iFish Icecabin 2-p väger 8 kg och är lättare att bära än Glamp, men dess 300D nylon kanske inte är lika slitstarkt som Glamp-modellens 600D nylon. iFish Windbreaker är det lättaste alternativet på 3,8 kg och erbjuder bra vindskydd men saknar skydd från alla sidor.

När du väljer ditt isfisketält, överväg vikten i förhållande till dina transportbehov och fiskeförhållanden. Ett lättare tält kan vara enklare att bära, men det är viktigt att säkerställa att det fortfarande uppfyller dina krav på slitstyrka och skydd mot väder och vind.

Isoleringsfaktorer

När du letar efter det perfekta isfisketältet är det viktigt att överväga dess isoleringsförmåga för att säkerställa att du håller dig varm och bekväm även under kalla och ogynnsamma förhållanden. God isolering kan uppnås genom tjockare material, dubbla väggar eller särskilda isoleringslager som ger extra skydd mot kyla och vind.

Planerar du att spendera natten i ditt isfisketält är det extra viktigt att skaffa en modell som är väl isolerad, för att på så sätt kunna bibehålla en bra temperatur på insidan.

När jag tidigare recenserade iFish Glamp 365-8 Isolerande och iFish Icecabin 2-p, nämnde jag att dessa tält erbjuder olika nivåer av isolering. iFish Glamp 365-8 Isolerande är extremt välisolerat tack vare sitt tjocka 600D nylonmaterial och dess konstruktion, vilket gör det till ett utmärkt val för isfiskare som söker maximal värme och skydd året runt. Å andra sidan erbjuder iFish Icecabin 2-p relativ isolering med sitt 300D nylonmaterial, vilket ger en viss grad av skydd mot kyla, men kanske inte är lika effektivt som Glamp-modellen vid mycket låga temperaturer.

isfiske i ett isfisketält

När du väljer ditt isfisketält, ta hänsyn till hur viktig isolering är för dig och dina planerade fiskeaktiviteter. Om du tänker fiska under extremt kalla förhållanden är det viktigt att välja ett tält med överlägsen isolering för att säkerställa att du håller dig varm och bekväm under hela fisketuren.

Ventilationsaspekter

När det gäller att välja det perfekta isfisketältet är det viktigt att inte underskatta betydelsen av god ventilation. Välplacerade ventilationsöppningar förhindrar kondensbildning, vilket kan leda till fukt och obehag, samt hjälper till att upprätthålla en bekväm temperatur inuti tältet under fisketuren. God ventilation bidrar också till att minska riskerna för luftföroreningar, såsom kolmonoxid, om du använder en värmekälla inuti tältet.

När jag tidigare recenserade iFish Glamp 365-8 Isolerande och iFish Icecabin 2-p, diskuterades några av tältens ventilationsfunktioner. iFish Glamp 365-8 Isolerande har sammanlagt tio fönster och två dörrar, vilket ger utmärkt ventilation och luftflöde inuti tältet. iFish Icecabin 2-p är ett mindre tält men har fortfarande fönster och dörrar som hjälper till att säkerställa god ventilation.

Stabilitetsfaktorer

Ett av de mest avgörande kriterierna när man väljer ett isfisketält är dess stabilitet. Ett tält med robust konstruktion och starka stänger är avgörande för att säkerställa att det klarar av kraftiga vindar och snöbelastning, vilket är vanligt vid isfiske. Ett stabilt tält ger inte bara bättre skydd mot elementen, utan ökar också säkerheten och komforten under din fiskeupplevelse.

När jag tidigare recenserade iFish Glamp 365-8 Isolerande och iFish Icecabin 2-p, var stabiliteten en viktig faktor som diskuterades. iFish Glamp 365-8 Isolerande är tillverkat av slitstarkt 600D nylon, vilket bidrar till dess robusthet och förmåga att stå emot kraftiga vindar och snö. iFish Icecabin 2-p, även om det är en mindre och lättare modell, har en stark konstruktion och är tillverkat av 300D nylon, vilket gör det kapabelt att hantera snö och vind, men kanske inte lika effektivt som Glamp-modellen.

Snabb & Enkel Montering

När du är ute på isen och förbereder dig för en fiskedag är det viktigt att ditt isfisketält är enkelt att montera och demontera. Du vill inte lägga onödig tid på att kämpa med tältets konstruktion när du hellre vill fokusera på själva fisket. Ett snabbuppförandetält kan vara en utmärkt lösning för att säkerställa att tältet är enkelt att sätta upp och ta ner inom några minuter.

I mina tidigare recensioner nämnde jag att iFish Icecabin 2-p är ett bra exempel på ett isfisketält som är enkelt att montera. Med en konstruktion som kan sättas upp på mindre än en minut erbjuder det snabbhet och enkelhet för fiskare som vill sätta upp sitt läger snabbt. Även om iFish Glamp 365-8 Isolerande är en större och mer omfattande modell, har det också en effektiv konstruktion som gör det relativt enkelt att montera och demontera.

När du väljer ditt isfisketält är det viktigt att ta hänsyn till hur snabbt och enkelt det är att sätta upp och ta ner. Läs recensioner och undersök tältets monteringsprocess, inklusive hur många stänger som ingår och hur de fästs, samt hur snabbt tältet kan demonteras och packas ihop.

Vanliga Frågor Om Isfisketält

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett isfisketält, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av tält, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilket är det bästa isfisketältet?

Det bästa isfisketältet är enligt vårt test iFish Glamp 365-8 Isolerande, då det utan tvekan var det isfisketält som vi testat som behöll värmen bäst, samtidigt som de förser dig med mest utrymme och funktionalitet.

Vad kostar ett isfisketält?

Ett isfisketält kan kosta allt från 2000 till 15 000 kronor beroende på kvalitén och funktionaliteten av tältet.

Vilken storlek på isfisketält är lämplig för mina fiskebehov och antalet personer som ska använda det?

När du väljer storleken på ditt isfisketält bör du beakta både dina fiskebehov och antalet personer som ska använda det. För en mer bekväm upplevelse, välj ett tält som ger tillräckligt med utrymme för alla användare samt eventuell extra utrustning. Ett 2-personers isfisketält kan vara lämpligt för mindre grupper, medan större grupper kan överväga 4- eller 6-personers tält. Ta hänsyn till din fiskestil, utrustning och hur mycket rörelseutrymme du vill ha när du väljer storlek.

Är det viktigt att ha ett isolerat isfisketält?

Ja, det är viktigt att ha ett isolerat isfisketält för att hålla dig varm och bekväm under kalla vinterförhållanden. När du letar efter isoleringsegenskaper, fokusera på tjockare material, dubbla väggar eller särskilda isoleringslager. Tält med högre denier (t.ex. 600D) och beläggningar som förbättrar termiska egenskaper är ofta bättre isolerade.

Hur enkelt är det att montera och demontera isfisketältet?

Ett isfisketält bör vara enkelt att montera och demontera, helst inom några minuter. Snabbuppförandetält är ett bra alternativ för dem som söker användarvänlighet. Kolla in produktrecensioner och beskrivningar för att få en uppfattning om hur enkelt det är att sätta upp och ta ner tältet.

Vilka tillbehör kan vara användbara för att förbättra min isfiskeupplevelse, som tältkaminer eller förstärkta golv?

För att förbättra din isfiskeupplevelse kan du överväga att skaffa några praktiska tillbehör. Tältkaminer, som iFish Gasolkamin 4000, kan hjälpa till att hålla tältet varmt och bekvämt under kalla dagar. Förstärkta tältgolv kan också vara användbara för att skydda dig från kylan som kommer från isen och för att hålla din utrustning ren och torr.

Andra tillbehör att överväga inkluderar säkerhetsremmar, snöankare, extra ventilationsöppningar och fönster samt förvaringslösningar för din utrustning.

För att hålla värmen under natten är det också viktigt att använder dig av en sovsäck utrustad för vinterbruk, och i många fall kan det också vara skönt att ta med sig en gasolvärmare eller liknande.

Sammanfattningsvis Om Isfisketält

Ska du spendera mycket tid ute på isen i hopp om att få napp, särskilt om du planerar att spendera natten där, är ett isfisketält absolut väsentligt. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 13

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.