• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Jackor
 • /
 • 3 Bästa Jaktjacka För Barn (2024): Bäst i Test

3 Bästa Jaktjacka För Barn (2024): Bäst i Test

bästa jaktjacka barn bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: april 2023

Som en pappa, erfaren jaktentusiast och expert på utrustning för jakt, har jag samlat på mig många års erfarenhet och kunskap om vilka jaktjackor som fungerar bäst för barn. Att välja rätt jaktjacka för ditt barn är avgörande för deras komfort, säkerhet och prestationer under jakten.

Det finns många olika typer av jaktjackor på marknaden, men inte alla är lämpliga för barn. I denna guide kommer jag att dela med mig av min expertis och erfarenhet och hjälpa dig att välja den bästa jaktjackan för ditt barn, så att de kan njuta av jakten på ett säkert och bekvämt sätt.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval. Kolla också in våra andra guider till de bästa jaktjackorna för herr här och de bästa jaktjackorna för dam här.


De 3 Bästa Jaktjackorna För Barn Är:

 1. 1
  Bäst i Test Jaktjacka För Barn: Swedteam Junior Ridge Jacket - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Jaktjacka För Barn: Pinewood Jacka Wolf Lite  - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Varma Jaktjacka För Barn: Pinewood Furudal/Retriever Active Jacket - Läs Recension

1. Swedteam Junior Ridge Jacket

Bäst i Test Jaktjacka För Barn


Swedteam Junior Ridge Jacket

Lager:

2.5L

Vikt:

550 g

Huvudmaterial:

Polyester

Mångsidiga

FÖRDELAR

 • Tystlåtet tygmaterial
 • Vind och vattenavvisande tack vare Covertex membran
 • Bra camouflerat mönster som också syns
 • Prisvärt alternativ

NACKDELAR

 • Inte särskilt tjock i jämförelse med vissa andra jaktjackor

2. Pinewood Jacka Wolf Lite

Näst Bäst i Test Jaktjacka För Barn


Pinewood Jacka Wolf Lite

Lager:

2.5L

Vikt:

580 g

Huvudmaterial:

Polyester

Bra Vattentät Jaktjacka För Jakt i Ruskigt Väder

Pinewood Jacka Wolf Lite är en högkvalitativ jaktjacka som lämpar sig utmärkt för jakt i ruskigt väder. Med en 2.5L polyesterkonstruktion och extra tejpade sömmar, är denna jaktjacka både vind- och vattentät vilket ger ditt barn ett utmärkt skydd mot de väderförhållanden som kan dyka upp under jakten.

Trots dess robusta konstruktion, är denna jaktjacka relativt tystlåten, vilket gör att ditt barn kan röra sig obemärkt i skogen. Dessutom är den enkel att hålla ren, vilket är en stor fördel för alla föräldrar som vill att deras barn ska ha en ren och välvårdad jaktjacka.

En av de största fördelarna med Pinewood Jacka Wolf Lite är dess många praktiska fickor som ger bra organisatoriska möjligheter för ditt barn under jakten. Dessa fickor är också vattentäta, vilket gör att de skyddar dina viktiga tillhörigheter från fukt och regn.

En nackdel med denna jaktjacka är att den är lite dyrare jämfört med andra alternativ på marknaden. Dessutom är den inte särskilt andningsbar, vilket kan göra att ditt barn blir överhettad under aktiv jakt.

Sammanfattningsvis är Pinewood Jacka Wolf Lite en bra vattentät jaktjacka för barn som är idealisk för jakt i ruskigt väder. Dess praktiska fickor ger bra organisatoriska möjligheter för ditt barn under jakten och dess extra tejpade sömmar skyddar mot fukt och regn. Trots att den är något dyrare än vissa andra alternativ på marknaden, är det definitivt en investering värd att överväga om du söker högkvalitativ och hållbar utrustning till ditt barn.

FÖRDELAR

 • Tystlåtet tygmaterial
 • Vind och vattentät jaktjacka med extra tejpade sömmar
 • Enkel att hålla ren
 • Många praktiska fickor med bra organisationsmöjligheter

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ
 • Inte särskilt andningsbar

3. Pinewood Furudal/Retriever Active Jacket

Bästa Varma Jaktjacka För Barn


Pinewood Furudal Retriever Active Jacket

Lager:

2L

Vikt:

550 g

Huvudmaterial:

Polyester

Varm Jaktjacka För Jakt Under Vintern

Om du letar efter en varm jaktjacka för ditt barn, är Pinewood Furudal/Retriever Active Jacket ett utmärkt val. Denna jaktjacka är konstruerad med ett 2L polyesterhuvudmaterial som ger en mjuk och följsam passform för ditt barn. Det tjockare tyget ger också bra isolering som håller ditt barn varmt under de kalla vintermånaderna.

Denna jaktjacka är också vind- och vattentät, vilket skyddar ditt barn mot de tuffa väderförhållanden som kan förekomma under jakten. Trots att den har ett tjockare tyg, är Pinewood Furudal/Retriever Active Jacket ändå tystlåten, vilket är en stor fördel under jakt. Dessutom är den lätt i vikt, vilket gör att den inte är en börda för ditt barn när de rör sig i skogen.

En av nackdelarna med denna jaktjacka är att den kan vara ganska tjock för jakt på sommaren eller vid mildare väderförhållanden. Men om du letar efter en jaktjacka som ger maximalt skydd och isolering under vintern, så är detta definitivt ett utmärkt alternativ.

Sammanfattningsvis är Pinewood Furudal/Retriever Active Jacket en varm jaktjacka för barn som är idealisk för jakt under vintern. Dess tjockare tyg ger bra isolering och dess vind- och vattentäta material ger bra skydd mot tuffa väderförhållanden. Det är en praktisk jaktjacka med en skön och följsam passform som definitivt kan vara ett bra alternativ för ditt barn under vintern.

FÖRDELAR

 • Tjockare tyg med bra isoleringsmöjligheter
 • Praktisk jaktjacka bed bra skydd mot både vind och vatten
 • Tystlåtet material i lätt vikt
 • Skön och följsam passform

NACKDELAR

 • Ganska tjock för jakt på sommaren

Jaktjacka Barn - Köpguide

Att välja rätt jaktutrustning och jaktkläder för sitt barn kan vara svårt. Att balansera funktionalitet, skydd och pris kan vara svårt ,särskilt om man inte riktigt förstår sig på de tekniska detaljerna som skiljer de olika modellerna åt. Men för att underlätta processen bör du titta närmare på följande faktorer.

Funktionalitet & Behov

Funktionen är en viktig faktor att tänka på när man väljer en jaktjacka för barn. Beroende på vilken typ av jakt du ägnar dig åt och i vilken typ av klimat, kan vissa funktioner vara mer viktiga än andra.

Om du till exempel ägnar dig åt vinterjakt eller jakt i kallare klimat, är det viktigt att välja en jaktjacka som har bra isolering. Du kan överväga en jacka med en tjockare vaddering eller ett foder av hög kvalitet som hjälper till att hålla ditt barn varmt och bekvämt under jakten.

Om du däremot ägnar dig åt jakt under varmare väderförhållanden, är det viktigare att välja en jaktjacka som har en lättsam och andningsbar design. En jaktjacka med andningsförmåga kan hjälpa till att hålla ditt barn svalt och torrt under jakten och minska risken för överhettning.

slitstark jaktjacka barn

Funktioner som fickor med dragkedjor eller kardborrband kan också vara användbara för att säkert lagra nödvändig utrustning, som ammunition eller snacks. Andra funktioner som reflekterande detaljer eller en camouflagefärgad design kan också vara viktiga för att förbättra ditt barns säkerhet och minska risken för att skrämma bort bytet.

För att välja rätt jaktjacka för din familj, bör du tänka på de olika funktionerna som krävs för din specifika jakttyp och välja en jaktjacka som passar bäst för dina behov. Det är också viktigt att tänka på att jaktjackor är en investering, så välj en jacka som är hållbar och kommer att vara användbar under en längre tid.

Material

När du väljer en jaktjacka för ditt barn, är det viktigt att tänka på materialet som jackan är tillverkad av och hur det passar för den typ av jakt du ägnar dig åt. Vissa jaktjackor är tillverkade av tystlåtna material som är designade för att minimera buller och rörelse, vilket är viktigt för att inte skrämma bort bytet eller störa andra jägare i närheten. Dessa tystlåtna material inkluderar ofta polyester, som är ett populärt materialval för jaktjackor eftersom det är tystlåtet, lätt och slitstarkt.

Andra jaktjackor är tillverkade av material som ger hög andningsförmåga och lätthet, vilket kan vara viktigt för jakt under varmare väderförhållanden eller aktiviteter som kräver mycket rörelse. Dessa material inkluderar ofta syntetiska material eller blandningar av bomull och polyester, som ger bra andningsförmåga samtidigt som de är slitstarka och bekväma.

Det är också viktigt att tänka på om jackan är vattentät eller inte. Vattentäta jaktjackor är avgörande för att hålla ditt barn torrt och bekvämt under regniga eller våta förhållanden, vilket är viktigt för att undvika förkylningar eller sjukdomar som kan påverka jakten negativt.

Förutom materialets egenskaper, bör du också tänka på jackans kvalitet och hållbarhet. En högkvalitativ jaktjacka är en investering som kommer att hålla länge, så det kan vara värt att investera lite mer för en jaktjacka av hög kvalitet som håller för många jaktsäsonger framöver.

Passform

När du väljer en jaktjacka för ditt barn är passformen en viktig faktor att tänka på. En passande jaktjacka ska ge tillräckligt med rörelsefrihet så att ditt barn kan röra sig fritt och bekvämt under jakten. Om jackan är för liten kan den begränsa ditt barns rörelseförmåga och känna obekväm, medan en för stor jacka kan vara svår att hantera och kan tillåta för mycket luft att cirkulera runt kroppen, vilket kan göra att ditt barn känner sig kall.

För att hitta rätt passform, bör du överväga ditt barns storlek och kroppstyp, samt tänka på vilken typ av kläder som ditt barn kommer att bära under jaktjackan. En jaktjacka med justerbara funktioner, såsom justerbara manschetter eller midja, kan hjälpa till att anpassa passformen ytterligare.

Det är också viktigt att tänka på hur jackan ska användas. En jaktjacka som används för aktiva utomhusaktiviteter, såsom jakt, bör ha en mer anpassningsbar passform som inte begränsar rörelsefriheten. Å andra sidan, om jackan mest används för att sitta stilla, såsom under en ståndskall, kan en mer avslappnad passform vara lämpligare.

bra jaktjacka för barn

För att få bästa möjliga passform kan du också prova flera olika modeller och varumärken av jaktjackor och välja den som passar ditt barns kroppstyp bäst. Kom ihåg att en välpassande jaktjacka inte bara ger komfort och rörelsefrihet, men också gör det lättare att rikta, skjuta och utföra andra nödvändiga aktiviteter under jakten.

Vatten- & Vindskydd

Väderskydd är en viktig faktor att tänka på när man väljer en jaktjacka för sitt barn. Under jakten kan väderförhållandena vara oförutsägbara, och det är därför viktigt att välja en jaktjacka som ger tillräckligt skydd mot regn, vind och andra väderförhållanden.

En vattentät jaktjacka är viktig för att hålla ditt barn torrt och bekvämt under regniga förhållanden. Jaktjackan ska ha tejpade sömmar för att förhindra att vatten sipprar igenom sömmarna och gör kläderna blöta. Om jackan inte är vattentät kan ditt barn bli blöt och kall under jakten, vilket kan minska jakteffektiviteten och orsaka obehag och hälsoproblem.

En jaktjacka ska också ge skydd mot vinden. Det är viktigt att välja en jaktjacka med en vindtät design som kan stå emot kraftig vind. Vindtäta jaktjackor har ofta en tättslutande design och högkvalitativa material som minimerar vinden som passerar genom jackan.

Förutom att skydda mot regn och vind, bör jaktjackan också ge skydd mot andra förhållanden som kan uppstå under jakten, till exempel skräp, damm och smuts. En jaktjacka med en tålig design och högkvalitativa material kan hjälpa till att skydda ditt barn mot smuts och skräp under jakten och göra det lättare att rengöra jackan efteråt.

Pris

Priset är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer en jaktjacka för ditt barn. Jaktjackor kan variera i pris och det är viktigt att hitta en som passar både dina krav och din budget.

Det är viktigt att tänka på att en jaktjacka är en investering, och det kan vara värt att investera lite mer i en högkvalitativ jaktjacka som håller länge och ger tillräckligt skydd och funktionalitet för ditt barn under jakten. Men samtidigt kan det vara viktigt att hålla sig inom en rimlig budget och välja en jaktjacka som inte spräcker plånboken.

Det kan vara värt att undersöka olika alternativ och jämföra priser och egenskaper för att hitta en jaktjacka som passar dina krav och din budget. Vissa märken kan erbjuda högkvalitativa jaktjackor till ett rimligt pris, medan andra märken kan vara dyrare men erbjuda extra funktioner och högre kvalitet.

Ett annat sätt att spara pengar när man köper en jaktjacka är att leta efter reor och erbjudanden, speciellt när det är säsong för nya modeller och kollektioner. Det är också viktigt att tänka på att en billig jaktjacka kan leda till extra kostnader i längden om jackan inte håller länge eller inte erbjuder tillräckligt skydd och funktionalitet för ditt barn.

Vanliga Frågor Om Jaktjackor För Barn

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en jaktjacka för ditt barn, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av jackor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa jaktjackan för barn?

Den bästa jaktjacka för barn är enligt vårt test Swedteam Junior Ridge Jacket, då det är en rejäl, slitstark och funktionell jaktjacka som kommer till ett konkurrenskraftigt pris.

Vad kostar en jaktjacka för barn?

Det finns inget exakt svar på vad den optimala prispunkten för en jaktjacka för barn är, eftersom priset kan variera beroende på märke, kvalitet och funktioner. Generellt sett kan du däremot få en högkvalitativ barnjacka för jakt för ungefär 1000 kronor. Det är dock viktigt att hitta en jaktjacka som erbjuder tillräckligt skydd och funktionalitet för ditt barns behov utan att spräcka plånboken. Det finns många alternativ som erbjuder bra kvalitet till ett överkomligt pris, och det kan vara värt att jämföra olika alternativ och egenskaper för att hitta den bästa lösningen.

Hur kan man hitta rätt storlek på en jaktjacka för barn och säkerställa att den sitter bekvämt?

För att hitta rätt storlek på en jaktjacka för barn är det viktigt att mäta ditt barns bröst- och midjemått för att jämföra med storlekstabeller från olika märken. Det är också viktigt att välja en jaktjacka med rätt passform för ditt barns kroppsform och för att möjliggöra tillräcklig rörelsefrihet. Att prova jaktjackor innan köp kan också hjälpa till att säkerställa en bekväm passform.

Finns det några särskilda skötselråd som man bör följa för att bibehålla kvaliteten på en jaktjacka för barn?

För att bibehålla kvaliteten på en jaktjacka för barn är det viktigt att följa skötselråden från tillverkaren. De flesta jaktjackor kräver handtvätt eller tvätt på skonsamt program med milda tvättmedel för att undvika att skada material eller tejpade sömmar.

Det är också viktigt att undvika torktumling och att hänga jaktjackan på en galge för att torka på en välventilerad plats. Det är också en bra idé att impregnera jaktjackan regelbundet för att bibehålla vattentäthet och skydd.

Sammanfattningsvis Om Jaktjackor För Barn

Om du tar med ditt barn på jakt är det viktigt att hen har en slitstark och funktionell jaktjacka. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 5 / 5. Antal Röster: 8

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffset. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.