3 Bästa KKC Kolv (2024): Bäst i Test

bästa kkc kolv bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: juni 2023

KKC är en välrenommerad tillverkare av högkvalitativa kolvar som passar både jägare och sportskyttar. Deras kolvar är kända för sin utmärkta passform, höga kvalitet och förbättrade prestanda.

I denna guide kommer vi att gå igenom några av de bästa kolvarna från KKC och vad som gör dem så speciella. Oavsett om du letar efter en kolv för jakt eller tävlingsskytte, kan du vara säker på att KKC har en produkt som passar dina behov.

Låt oss ta en närmare titt på deras bästa produkter och vad som gör dem så unika och värda att överväga.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa KKC Kolvarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test KKC Kolv: KKC Laminatkolvar - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test KKC Kolv: KKC Duogrip - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Billiga KKC Kolv: KKC Short Laminatkolv - Läs Recension

1. KKC Laminatkolvar

Bäst i Test KKC Kolv


KKC Laminatkolvar

Material:

Björklaminat

Vikt:

1100 g

Robust, Slitstarkt Och Mångsidig Gevärskolv Från KKC

KKC Laminatkolvar har blivit rankade som "Bäst i Test" på grund av dess robusta och hållbara konstruktion. Tillverkad av björk/trä, är denna kolv relativt lätt och smidig att jaga med samtidigt som den erbjuder en avslappnad vinkel för handleden under skyttet. En riktigt snygg design i krysslaminerat björk ger också en estetiskt tilltalande känsla.

En annan fördel med denna kolv är dess justerbara kindstöd och bakappa i höjd och längd. Detta ger skyttarna möjlighet att anpassa kolvpositionen efter deras unika kropp och skjutstil, vilket ökar precisionen och komforten vid skyttet.

När det gäller nackdelar, finns det inga uppendbara alternativ tillgängliga med denna kolv. Trots detta, är dess mångsidighet och prestanda fortfarande imponerande.

Sammanfattningsvis, KKC Laminatkolvar är ett utmärkt val för skyttar som söker en robust, slitstark och mångsidig gevärskolv. Dess estetiska design och justerbarhet gör det till ett toppval för både erfarna och nya skyttar.

FÖRDELAR

 • Robust och hållbar konstruktion
 • Relativt lätt och smidig att jaga med
 • Avslappnad vinkel för handleden under skyttet
 • Riktigt snygg design i krysslaminerat björk
 • Justerbart kindstöd och bakappa i höjd och längd

NACKDELAR

 • Inga uppenbara

2. KKC Duogrip

Näst Bäst i Test KKC Kolv


KKC Duogrip

Material:

Björklaminat

Vikt:

1000 g

Smart, Ergonomisk Och Smidig Gevärskolv

KKC Duogrip är en av de mest innovativa och välkonstruerade gevärskolvarna på marknaden. Tillverkad av högkvalitativt björk/trä och med en vikt på bara 1000 g är den enkel och smidig att bära med sig under längre jaktutflykter.

En av de mest spännande egenskaperna hos denna kolv är dess smarta och smidiga design, med både tumhål och vanligt grepp. Tumhålsfunktionen gör kolvtaget säkrare och mer effektivt för jakt, medan det vanliga greppet ger dig möjlighet att skjuta på traditionellt sätt.

Dessutom ger den rakare rekyl en perfekt balans för långdistanskapaciteter. Kolvstocken är också justerbar i höjd och vinkel för att ge optimal passform och komfort.

Nackdelen med denna modell är att den kan vara dyrare än andra alternativ på marknaden, men för de som söker en innovativ och ergonomisk gevärskolv kan priset vara väl värt det.

Sammanfattningsvis är KKC Duogrip en smart, ergonomisk och smidig gevärskolv som ger en utmärkt balans mellan stil och funktionalitet.

FÖRDELAR

 • Smart och smidig design med både tumhål och vanligt grepp
 • Tumhålsgreppet gör den säkrare och mer effektiv för jakt
 • Lätt och smidig att ha med sig när man går mycket
 • Rakare rekyler perfekt för långdistanskapaciteter
 • Justerbar i höjd och vinkel

NACKDELAR

 • Dyrare modell

3. KKC Short Laminatkolv

Bästa Billiga KKC Kolv


KKC Short Laminatkolv

Material:

Björklaminat

Vikt:

900 g

Liten, Kompakt Och Prisvärd KKC kolv

KKC Short Laminatkolv är ett utmärkt val för skyttar som söker en prisvärd och kompakt kolv. Med en vikt på 1000 g är den lätt och enkel att hantera. Kolvdesignen är särskilt utformad för mindre personer och kvinnor och kan vara ett bra alternativ för dem som kämpar med att hitta en kolv som passar deras kroppsstorlek.

Även om den är liten i storlek kan den justeras i höjd och det finns extra spacerplattor som kan köpas för ytterligare justeringsmöjligheter. Prisvärdheten av denna kolv betyder dock att den kan kännas för liten för större personer.

KKC Short Laminatkolv är tillverkad av björk/trä-material och har en robust konstruktion som garanterar hållbarhet. Kort sagt, det här är en kompakt och prisvärd kolv som är lätt att hantera och justera.

FÖRDELAR

 • Kort och kompakt alternativ
 • Prisvärt
 • Kan justeras i höjd och det finns extra spacerplattor att köpa för extra justeringsmöjligheter
 • Designen passar perfekt för mindre personer och kvinnor

NACKDELAR

 • Kan kännas för litet för större personer

KKC Kolv- Köpguide

När du ska köpa en gevärskolv är det ett viktigt beslut som kommer att påverka ditt jaktvapens design, bekvämlighet och användningsförmåga. För att kunna välja rätt kolv är det viktigt att titta på flera faktorer. Det kan vara svårt att skilja mellan olika alternativ om du inte har koll på dessa faktorer.

Stil På Kolven

När du väljer en gevärskolv är det viktigt att välja en stil som passar ditt användningsområde och typ av skytte. Det finns flera olika stilar av kolvar att välja mellan, inklusive sportkolvar, matchkolvar och taktiska kolvar.

Sportkolvar är en av de vanligaste kolvarna på marknaden och passar för allmänt fältbruk och sportskytte. Dessa kolvar är vanligtvis lätta och enkla att hantera, med grundläggande justeringsmöjligheter. Sportkolvar är också ofta prisvärda och kan vara ett bra val för nybörjare eller skyttar som söker en enkel och bekväm kolv.

Matchkolvar är utformade för att ge högsta möjliga precision vid tävlingsskytte. Dessa kolvar har ofta hög justerbarhet, med finjusteringsmöjligheter för höjd, längd och vinkel. Matchkolvar är ofta tillverkade av högkvalitativa material som trä eller kolfiber och kan vara dyrare än andra kolvar. Matchkolvar är idealiska för skyttar som söker hög precision och prestanda.

snygg kkc kolv bra

Taktiska kolvar är utformade för militära och taktiska applikationer. Dessa kolvar är ofta robusta och tåliga, med justeringsmöjligheter för att passa olika skyttepositioner och scenarier. Taktiska kolvar kan också ha extra funktioner, som ett inbyggt fäste för ett skjutstöd, såväl som en räls för montering av tillbehör som avståndsmätare eller kikarsikten. Taktiska kolvar är idealiska för skyttar som söker en kolv som är utformad för tuffa miljöer och snabba skjutscenarier.

Just KKC specialiserar sig på jaktkolvar/sportkolvar som oftast är lite lättare och bekväma att transportera.

Typ Av Gevär

Vid val av en gevärskolv är det viktigt att välja en stil som passar ditt användningsområde och typ av skytte. Du kan välja mellan flera olika stilar, inklusive sportkolvar, matchkolvar och taktiska kolvar.

Sportkolvar är lätta att hantera och är idealiska för allmänt fältbruk och sportskytte. De har grundläggande justeringsmöjligheter och är ofta prisvärda, vilket gör dem till ett bra val för nybörjare med jaktvapen.

Matchkolvar är utformade för högsta möjliga precision vid tävlingsskytte. De har hög justerbarhet, är ofta tillverkade av högkvalitativa material och kan vara dyrare än andra kolvar.

Taktiska kolvar är utformade för militära och taktiska applikationer. De är robusta, har justeringsmöjligheter för olika skyttepositioner och scenarier och kan ha extra funktioner som bipod och räls för montering av tillbehör.

Samtliga kolvar från KKC som v i har rekommenderat i denna guide fungerar med många olika jaktvapen, från Tikka till Blaser och Sauer. Det finns även några få specifika gevärskolvar som är specialanpassade efter specifika vapenmodeller

Passform

Passform är en avgörande faktor när det gäller att välja en gevärskolv. En kolv som passar din kropp och proportioner kommer att möjliggöra en lätt och konsekvent skjutposition, vilket förbättrar din precision och skjutförmåga.

Kolvens längd och höjd, form och kontur bör anpassas efter din kropp, så att den inte är för lång, kort, hög eller låg. Kolven bör ha en bekväm och ergonomisk form, och en bra kontur för att förhindra trötthet och belastning på din arm och hand under längre perioder av skytte.

anpassa kkc kolv

Kindstödet på kolven ska också vara utformat för att passa ditt ansikte och ge tillräckligt stöd för att hjälpa dig att hålla vapnet stabilt under skottet.

Material

Materialvalet för din gevärskolv är viktigt att överväga, och du har flera alternativ att välja mellan, inklusive trä, syntetiska material, aluminium och kolfiber.

 • Träkolvar är traditionella och högkvalitativa, men kan vara känsliga för fukt och temperaturförändringar.
 • Syntetiska kolvar är lätta, tåliga och kostnadseffektiva, men kan sakna den naturliga känslan som träkolvar ger.
 • Aluminiumkolvar är lätta, stabila och korrosionsbeständiga, men kan vara dyrare och mindre bekväma än träkolvar.
 • Kolfiberkolvar är lätta och starka, men kan vara dyrare och ha en mindre naturlig känsla än träkolvar.

Valet av material beror på dina personliga preferenser och dina behov.

Justerbarhet

En viktig faktor när du väljer en gevärskolv är justerbarheten. En kolv med justeringsmöjligheter kan hjälpa dig att finjustera din skjutposition för bästa möjliga precision och komfort. Du kan optimera din skjutstil och förbättra din träffsäkerhet genom att anpassa kolven.

Många kolvar kan justeras i höjd, längd och vinkel. Höjdjusteringar kan anpassa kolven till din kroppsstorlek och skjutstil, medan längdjusteringar kan hjälpa dig att justera avståndet mellan ditt ansikte och kindstödet på kolven. Vinkeljusteringar kan anpassa kolven till olika skjutpositioner och scenarier.

Andra justeringsmöjligheter kan inkludera justering av kolvkammen och kindstödet för att ge stöd och stabilitet när du siktar. Vissa kolvar kan också ha möjlighet att justera greppets vinkel för att passa din handform och greppstil.

Det är dock viktigt att notera att en kolv med justeringsmöjligheter kan vara mer komplicerad att använda än en fast inställd kolv. Du behöver kunskap och erfarenhet för att utnyttja de justeringsmöjligheter som finns tillgängliga på kolven och för att anpassa kolven efter dina behov.

Vanliga Frågor Om KKC Kolvar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en KKC kolv, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av gevärskolvar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa KKC kolven?

Den bästa KKC kolven är enligt vårt test KKC Laminatkolvar, en mycket funktionell, smidig och prisvärd kolv som fungerar till många olika jaktvapen, inklusive några jaktvapen vi rekommenderar för nybörjare.

Vad kostar en KKC kolv?

En KKC kolv kommer att kosta dig runt 5000-8000 kronor, beroende på vilken modell du väljer så klart. I jämförelse med andra gevärskolvar är detta inte särskilt dyrt eller billigt.

Vilka fördelar har en träkolv jämfört med en syntetisk kolv?

Träkolvar ger en naturlig känsla och estetik som många skyttar föredrar. De är också relativt lätta och kan erbjuda en jämn och stabil skjutplattform. Nackdelen är dock att träkolvar kan vara känsliga för fukt och temperaturförändringar, vilket kan påverka deras stabilitet och precision. Syntetiska kolvar är lätta, hållbara och resistenta mot fukt och temperaturförändringar, vilket gör dem idealiska för användning i olika miljöer och väderförhållanden.

Vilket varumärke tillverkar bästa kolven? KKC eller GRS?

Båda varumärkena har ett gott rykte för att tillverka högkvalitativa och pålitliga kolvar. Det bästa valet beror på dina personliga preferenser och behov. Det är viktigt att överväga faktorer som material, stil, justerbarhet och passform när du väljer en gevärskolv. Ta dig tid att jämföra olika varumärken och modeller för att hitta den kolv som passar dina behov och budget.

Läs mer här för att jämföra gevärskolvar från KKC och GRS.

Sammanfattningsvis Om KKC Kolvar

Gevärskolvar från KKC är några av de bästa på marknaden. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 5 / 5. Antal Röster: 14

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffset. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.