• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Jakt
 • /
 • 3 Bästa Knickers För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

3 Bästa Knickers För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

bästa knickers bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: april 2023

Välkommen till vår guide om de bästa knickers för dam och herr! Knickers är ett perfekt alternativ för den som vill ha ett par byxor som ger lite extra skydd och värme under kalla dagar, samtidigt som de ger bra rörelsefrihet för aktiviteter som jakt, skidåkning och allmänt friluftsliv.

I denna guide kommer vi att presentera ett antal olika alternativ som passar för olika behov och aktiviteter. Vi kommer att gå igenom materialval, passform och funktionalitet för att hjälpa dig att hitta de knickers som passar just dig och dina behov.

Oavsett om du är ute efter ett par knickers för att hålla dig varm under kalla jaktdagar eller för att ge dig extra skydd på skidbacken, så har vi något som passar dig. Låt oss tillsammans utforska de bästa knickersalternativen för dam och herr.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Knickers För Dam & Herr Är:

1. Klättermusen Unisex Fjorgyn Knickers

Bäst i Test Knickers


Klättermusen Unisex Fjorgyn Knickers

Passar Bäst För:

Vår/Sommar/Höst

Material:

100% polyamid

Fickor:

3 st

Vikt:

166 g

Luftiga, Mångsidiga Och Bekväma Knickers För Olika Aktiviteter

Klättermusen Unisex Fjorgyn Knickers är ett utmärkt val för den som söker en luftig och bekväm knickers för vår, sommar och höst, aoavsett kön. Dessa knickers har en lös passform vilket gör det enkelt att ta på och av dem utan att behöva ta av sig skorna.

Ett av de mest imponerande egenskaperna hos Fjorgyn knickers är dess vind- och vattentäta 2,5-lagers konstruktion med tejpade sömmar. Detta gör att du kan vara säker på att du håller dig torr och skyddad även i regnigt och blåsigt väder. Knickersen har också bra ventilation vilket gör dem bekväma att bära under varmare förhållanden.

Med tre fickor har du också gott om plats för att förvara små tillbehör och viktiga föremål när du är ute på vandringen eller andra aktiviteter. Fjorgyn knickers är också extra förstärkta på utsatta partier, vilket ger ökad hållbarhet och gör att de kan klara av tuffa förhållanden.

En nackdel med Fjorgyn knickers är att de inte är särskilt tjocka eller välisolerade, vilket gör dem mindre lämpliga för riktigt kalla förhållanden.

Sammanfattningsvis är Klättermusen Unisex Fjorgyn Knickers en utmärkt knickers för friluftsentusiaster som vill ha en bekväm och mångsidig byxa för vår, sommar och höst. Med en vind- och vattentät konstruktion, bra ventilation och extra förstärkningar är det en högkvalitativ produkt som kommer att hålla länge.

FÖRDELAR

 • Vind- och vattentät 2.5-lagers konstruktion med tejpade sömmar
 • Bra ventilation
 • Lös passform som du enkelt kan sätta på och ta av utan att ta av dig skorna
 • Extra förstärkta partier för bättre hållbarhet

NACKDELAR

 • Inte särskilt tjocka eller välisolerade

2. Fjällräven Men’s Expedition Down Knickers

Näst Bäst i Test Knickers För Herr


Fjällräven Men’s Expedition Down Knickers

Passar Bäst För:

Vår/Sommar/Höst/Vinter

Material:

100% polyamid, Gåsdun som fyllning

Fickor:

2 st

Vikt:

115 g

Multifunktionella Knickers i Dun För Herr För Användning Året Runt

Fjällräven Men's Expedition Down Knickers är en fantastisk produkt för friluftsentusiaster som vill ha en mångsidig och välisolerad knickers som fungerar året runt. Dessa knickers är tillverkade av 100% polyamid och har gåsdun som fyllning vilket ger utmärkt isolering.

Med två fickor har du gott om plats för förvaring av små tillbehör och viktiga föremål när du är ute på vandring eller andra aktiviteter. Men's Expedition Down Knickers har också hellånga dragkedjor längs med sidan vilket gör det enkelt att ta av och på dem snabbt vid behov.

En av de mest imponerande egenskaperna hos dessa knickers är deras temperaturkontroll. Dunfyllningen ger utmärkt isolering samtidigt som det material som används i knickersen hjälper till att reglera temperaturen och minimera överhettning.

Men's Expedition Down Knickers är också tillverkade med etiskt producerat dun vilket betyder att du kan känna dig trygg i att dunet har hämtats på ett etiskt och hållbart sätt.

En nackdel med dessa knickers är att de är lite dyrare än vissa andra alternativ på marknaden.

Sammanfattningsvis är Fjällräven Men's Expedition Down Knickers en utmärkt knickers för herr som vill ha en multifunktionell och välisolerad knickers som fungerar året runt. Med högkvalitativa material, temperaturreglering och etiskt producerat dun är det en högkvalitativ produkt som kommer att hålla länge.

FÖRDELAR

 • Lätta och tunna knickers för män
 • Välisolerade med etiskt producerat dun
 • Bra temperaturkontroll
 • Hellånga dragkedjor längs med sidan för att snabbt kunna ta av och på

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ

Norrona Women’s Lyngen Down 850 Knickers

Passar Bäst För:

Höst/Vinter

Material:

100% polyamid, Gåsdun som fyllning

Fickor:

0 st

Vikt:

136 g

Kraftfulla Och Värmande Knickers För Användning i Skidbacken Eller Under Vinteraktiviteten

Norrona Women's Lyngen Down 850 Knickers och Norrona Men's Lyngen Down 850 Knickers är båda utmärkta val för den som söker en högpresterande knickers för skidåkning eller vinteraktiviteter. Dessa knickers är vadderade med högkvalitativt gåsdun som ger utmärkt isolering och värme under de kalla höst- och vinterdagarna.

En av de mest imponerande egenskaperna hos dessa knickers är deras högkvalitativa dunfyllning som presterar otroligt väl under krävande förhållanden. Knickersen har också en slitstark konstruktion vilket gör dem tåliga och hållbara under långvarig användning.

Med en hel dragkedja längs med sidan är det enkelt att ta av och på knickersen vid behov. Knickersen har också en bra passform som enkelt kan justeras vid behov.

En nackdel med dessa knickers är att de saknar fickor vilket kan vara en nackdel för den som vill ha möjlighet att förvara små tillbehör eller viktiga föremål. Dessa knickers är också lite dyrare än vissa andra alternativ på marknaden.

Sammanfattningsvis är Norrona Women's Lyngen Down 850 Knickers och Norrona Men's Lyngen Down 850 Knickers utmärkta val för den som vill ha kraftfulla och värmande knickers för skidåkning eller vinteraktiviteter. Med högkvalitativt gåsdun, slitstark konstruktion och bra passform är de en högkvalitativ produkt som kommer att hålla länge.

FÖRDELAR

 • Varmt vadderade för bättre isolering och värme under vintern
 • Högkvalitativt dun som presterar otroligt väl
 • Hel dragkedja längs med sidan för enkel på- och avstängning
 • Bra passform som enkelt kan justeras vid behov

NACKDELAR

 • Inga fickor

Knickers - Köpguide

Ett par välfungerande knickers kan vara ett bra alternativ för dig som letar efter något skyddande och välventilerade. Tillsammans med ett bra par strumpor kan du också säkerställa att du har ett fullständigt skydd för hela benen ute i naturen. Men för att välja rätt knickers gäller det att bättre förstå skillnaden mellan olika modeller. För att göra detta bör du hålla utkik efter följande faktorer.

Aktivitet

När du väljer ett par knickers är det viktigt att tänka på vilken aktivitet du kommer att använda dem för. Olika aktiviteter kräver olika funktioner och egenskaper från knickersen för att kunna användas på bästa sätt.

Om du till exempel ska använda knickersen för jakt eller andra utomhusaktiviteter i regnigt väder, kan det vara viktigt att välja en knickers med en vattentät konstruktion. En vattentät knickers kan hjälpa till att hålla dig torr och skyddad i regn och snö, vilket kan vara avgörande för att kunna utföra aktiviteten på ett säkert och bekvämt sätt.

Om du däremot planerar att använda knickersen för skidåkning eller andra vinteraktiviteter, är en välisolerad konstruktion viktig för att hålla dig varm och bekväm. En knickers med högkvalitativ isolering, som gåsdun eller syntetisk isolering, kan hjälpa till att behålla kroppsvärmen och förhindra att kylan tränger in, vilket är viktigt för att kunna njuta av vinteraktiviteterna.

knickers för vinter och skidor

Att tänka på vilken aktivitet du kommer att använda dina knickers för kan också hjälpa dig att välja rätt material. Till exempel kan ull eller bomull vara lämpliga material för vandring och andra aktiviteter under mildare väderförhållanden, medan polyester eller polyamid kan vara mer lämpliga för mer krävande aktiviteter som klättring eller bergsbestigning.

Genom att välja knickers som passar för den aktivitet du planerar att använda dem för, kan du få ut det mesta av dina knickers och göra din utomhusupplevelse så säker och bekväm som möjligt.

Material

Valet av material är en viktig faktor när du väljer knickers, eftersom det påverkar både dess funktion och komfort. Det finns flera materialalternativ att välja mellan, inklusive syntetiska och naturliga material.

Polyamid och polyester är vanliga material som används i knickers och andra friluftskläder. Dessa material är lätta, snabbtorkande och har god fukttransporterande förmåga, vilket kan vara viktigt för att hålla dig torr och bekväm under aktivitet. De är också slitstarka och tåliga material som kan klara av tuffa förhållanden.

Ull och bomull är naturliga material som kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha en mjuk och bekväm känsla mot huden. Ull är också en bra isolator och kan hålla dig varm även när det är blött. Bomull kan vara ett bra alternativ för mildare förhållanden eftersom det är andningsbart och mjukt mot huden, men det kan också bli tungt och kallt när det blir blött.

När du väljer material för dina knickers är det viktigt att tänka på vilken aktivitet du planerar att använda dem för. Till exempel kan syntetiska material vara bättre lämpade för aktiviteter som klättring eller vandring, där det är viktigt att kunna röra sig fritt och hålla sig torr och bekväm under hela dagen. Å andra sidan kan naturliga material som ull eller bomull vara lämpligare för mindre krävande aktiviteter där du kanske vill ha en mjukare och mer naturlig känsla mot huden.

Vaddering & Värme

Vaddering och fyllning är viktiga faktorer att tänka på när du väljer knickers. Många olika knickers är vadderade och fyllda med olika material som ankdun, syntetisk isolering eller ull. Dessa material används för att öka knickersens isolering och värme, vilket kan vara avgörande för att hålla dig varm och bekväm under kalla förhållanden.

Ankdun är ett populärt material som används för att fylla knickers. Det är lätt, mjukt och kan ge en utmärkt isolering och värme. Ankdun är också mycket komprimerbart, vilket gör att knickersen kan packas ner till en mindre storlek när de inte används. Dock kan det vara viktigt att tänka på den etiska aspekten av ankdun som material.

Syntetisk isolering är ett annat alternativ som används för att fylla knickers. Detta material kan vara lämpligt för användning under våta förhållanden, eftersom det behåller sin isoleringsförmåga även när det är vått. Det kan också vara ett bra alternativ för personer som vill undvika djurprodukter.

Ull är ett naturligt isoleringsmaterial som också kan användas för att fylla knickers. Det är mjukt, hållbart och kan ge god isolering även när det är vått. Ull kan också vara en fördelaktig miljövänligt alternativ, eftersom det är biologiskt nedbrytbart och kan återvinnas.

Att välja rätt vaddering och fyllning för dina knickers kan vara avgörande för att hålla dig varm och bekväm under kalla förhållanden. Tänk på vilket material som passar dina behov och önskemål bäst, samt hur väl knickersen kan hantera våta förhållanden.

Passform

Valet av passform är en viktig faktor att tänka på när du väljer knickers. En passform som inte är korrekt kan påverka både din rörelsefrihet och bekvämlighet under aktiviteten. När du väljer en passform bör du ta hänsyn till vilken aktivitet du planerar att använda knickers för och vilken typ av rörelsefrihet du behöver.

En lösare passform kan ge mer rörelsefrihet, vilket kan vara fördelaktigt för aktiviteter som kräver många rörelser, som till exempel klättring eller vandring. En lösare passform kan också ge bättre ventilation, vilket är viktigt för att hålla dig sval och bekväm under varmare förhållanden.

Å andra sidan kan en tightare passform ge en mer aerodynamisk profil, vilket kan vara fördelaktigt för aktiviteter som kräver högre hastighet eller mindre motstånd, som till exempel cykling. En tightare passform kan också vara mer bekväm för aktiviteter som skidåkning, där du vill undvika onödig friktion och rörelse av knickersen.

Det är viktigt att tänka på att passformen kan variera mellan olika tillverkare och modeller av knickers. Det kan vara en god idé att prova ut flera olika passformer och modeller för att hitta den som passar dig bäst.

Kvalité & Hållbarhet

Kvaliteten på knickersen du köper är en viktig faktor att tänka på när du väljer vilka knickers du ska köpa. Att investera i högkvalitativa knickers som håller länge kan vara mer kostnadseffektivt i det långa loppet, eftersom du inte behöver köpa nya knickers lika ofta.

material knickers jakt

Högkvalitativa knickers är vanligtvis tillverkade av material av hög kvalitet som är tåliga och slitstarka. De har också ofta högkvalitativ sömmar och dragkedjor som är utformade för att hålla länge och motstå slitaget av utomhusaktiviteter. Högkvalitativa knickers kan också ha extra förstärkning på de områden som utsätts för mest slitage, vilket gör dem mer hållbara och slitstarka.

Dessutom kan högkvalitativa knickers erbjuda bättre prestanda och bekvämlighet. De kan ha bättre ventilation och fukttransporterande egenskaper, vilket kan bidra till att hålla dig torr och bekväm under längre perioder av fysisk aktivitet. De kan också vara bättre isolerade och skydda dig mot kyla och vind, vilket kan vara avgörande för att kunna njuta av utomhusaktiviteter under kalla förhållanden.

Att välja högkvalitativa knickers kan också bidra till en bättre utomhusupplevelse på andra sätt. Det kan ge dig en större känsla av tillit och säkerhet, eftersom du vet att du har på dig pålitliga och hållbara kläder som är utformade för att klara av tuffa förhållanden.

Fickor

Att tänka på fickor när man väljer knickers är en viktig faktor att ta hänsyn till. Fickor kan vara användbara för att förvara små tillbehör eller föremål som kan vara viktiga under utomhusaktiviteter, till exempel GPS, jaktradio, nycklar eller andra verktyg. När du väljer knickers är det viktigt att tänka på vilka fickor du behöver och hur många.

Om du planerar att använda knickers för längre vandringar eller utomhusaktiviteter kan det vara viktigt att ha tillräckligt med fickor för att förvara alla de nödvändiga föremålen du behöver under dagen. Då kan det vara fördelaktigt att välja knickers med flera fickor på olika platser, som på sidorna eller baksidan. Det kan också vara användbart att ha fickor med blixtlås för att förhindra att föremålen ramlar ut.

Om du däremot planerar att använda knickers för kortare aktiviteter eller för att träna i gymmet kanske du inte behöver lika många fickor eller kan välja knickers med färre fickor eller utan fickor. Det kan också vara en god idé att välja knickers med fickor som är lätta att komma åt och som inte begränsar din rörelsefrihet under aktiviteten.

Vanliga Frågor Om Knickers

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en knickers, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av byxor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa knickers?

Den bästa knickers för både dam och herr är enligt vårt test unisexmodellen Klättermusen Unisex Fjorgyn Knickers. Det är en modell med mångsidig användning som kan skydda väl mot vind och vatten utan att försämra dess andningsförmåga.

Vad kostar knickers?

Priset för ett par knickers kan variera beroende på vilken typ av funktionalitet du letar efter. MEd det sagt kostar bra knickers ofta någonstans mellan 1000-3000 kronor.

Vilka jaktstrumpor ska man använda till sina knickers?

Det finns många olika jaktstrumpor som fungerar bra med jaktknickers, men det viktigaste att tänka på är längden av dessa strumpor. I och med att knickers slutar strax efter knät behöver du långa strumpor om du vill ha något som skyddar dina vader. Kolla in vår guide till de bästa jaktstrumporna för de bästa alternativen att använda med knickers.

Hur ofta behöver jag byta ut mina knickers?

Hur ofta du behöver byta ut dina knickers beror på flera faktorer, inklusive hur ofta du använder dem och hur väl du tar hand om dem. Högkvalitativa knickers av bra material och konstruktion kan hålla i flera år om de tas om hand på rätt sätt. Men om du använder dina knickers regelbundet under tuffa förhållanden, kan de slitas snabbare och behöva bytas ut oftare. Det är viktigt att regelbundet inspektera dina knickers för att se till att de inte är för slitna eller skadade, och byta ut dem när det behövs.

Hur ska jag tvätta och underhålla mina knickers?

Hur du tvättar och underhåller dina knickers beror på vilket material de är gjorda av. Många knickers kan tvättas i tvättmaskin, men det är viktigt att följa tvättinstruktionerna på knickersens etikett för att undvika skador eller förlust av kvalitet. Vissa knickers kan kräva handtvätt eller kemtvätt, så det är viktigt att kontrollera vilken typ av tvätt som rekommenderas för dina knickers.

För att underhålla dina knickers på bästa sätt, undvik att utsätta dem för onödigt slitage eller skador. Försök att undvika att sitta eller luta dig mot grova ytor, och se till att ta av dina knickers när du utför aktiviteter som kan skada dem. Om dina knickers blir blöta, häng dem upp och låt dem lufttorka på en välventilerad plats. Se också till att förvara dina knickers på en torr plats för att undvika mögel eller andra skador. Genom att ta hand om dina knickers på rätt sätt kan du förlänga deras livslängd och fortsätta att njuta av dem under lång tid framöver.

Sammanfattningsvis Om Knickers

Ett par knickers kan vara en smidig lösning för en rad olika aktiviteter såsom jakt, skidåkning och vandring. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 12

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffset. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.