5 Bästa Längdskidjacka (2024): Bäst i Test

bästa längdskidjacka bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide är speciellt utformad för skidåkare och outdoor-entusiaster som letar efter den bästa längdskidjackan på marknaden.

Längdskidåkning är en fysiskt krävande aktivitet som ställer höga krav på utrustningen, speciellt i svåra väderförhållanden. Detta kan orsaka utmaningar när det gäller att hålla sig både varm och torr. En lämplig längdskidjacka är avgörande för att klara av dessa förhållanden. Den kan skydda dig från vind, snö och regn, samtidigt som den hjälper till att reglera kroppstemperaturen för att du ska kunna prestera optimalt.

Som passionerade skidåkare med över ett decenniums erfarenhet på fältet, har vi testat och granskat hundratals jackor. Vi har lagt märke till att det finns en direkt korrelation mellan en jackas prestanda och den komfort den ger under åkning. Data från våra tester visar att jackor med specifika tekniska funktioner, som andningsbarhet och värmereglering, överlägset presterar andra. Genom att läsa denna guide kommer du att få insikt i de bästa längdskidjackorna och vad du bör leta efter för att hitta den bästa jackan för just dig.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Längdskidjackorna Är:

 1. 1
  Dobsom R-90 Winter Jacket 2 Herr: Bäst i Test Längdskidjacka - Läs Recension 
 2. 2
  Hellner Harrå Hybrid Jacket Herr: Näst Bäst i Test Längdskidjacka - Läs Recension
 3. 3
  Salomon Infinium Windstopper Pro Jacket Herr: Bästa Längdskidjacka Med Gore-Tex - Läs Recension
 4. 4
  Dobsom R90 Light Jacket Herr: Bästa Tunna Jacka För Längdskidor - Läs Recension
 5. 5
  Swix Dynamic Jacket Herr: Bästa Premium Längdskidjacka - Läs Recension

Dobsom R-90 Winter Jacket 2

Konstruktion:

2.5 lager

Vaddering:

Lätt

Funktionell, Slitstark Och Prisvärd Jacka För Längdskidåkning

I känslan av Dobsom R-90 Winter Jacket 2 hittar man en balans mellan funktion och komfort. Trots den lätta vadderingen, erbjuder jackan tillräcklig värme för att hålla kroppen bekväm under aktiva perioder i kyligt väder. Ribben i sidorna tillåter en otrolig rörlighetsfrihet, vilket är oerhört viktigt när du utför en sport som längdskidåkning där smidighet är nyckeln. Den vindtäta framsidan står upp bra mot vindbyar, medan den ventilerande baksidan ser till att svett och överflödig värme kan transporteras bort.

Design Och Fickor

Dobsom har noggrant tänkt igenom placering och utformning av fickorna på R-90 Winter Jacket 2. De är placerade på lättåtkomliga ställen och ger tillräckligt med utrymme för att förvara det mest nödvändiga. Som en skidåkare vet jag hur viktigt det är med bra tillgänglighet och förvaring, särskilt när man har handskar på sig.

Prestation Vid Kallt Väder

En liten men viktig anteckning är att denna jacka kanske inte är det mest värmande alternativet för extremt kalla vinterdagar. Detta är något jag har märkt under mina egna turer i minusgrader. Men för mer måttliga vintertemperaturer presterar jackan bra, speciellt om den kombineras med rätt underställ.

Kostnadseffektivitet

När det gäller prisvärdhet, slår Dobsom R-90 Winter Jacket 2 ut många av sina konkurrenter. Med tanke på dess högkvalitativa konstruktion och effektiva design, erbjuder jackan ett utmärkt värde för pengarna. Detta, tillsammans med sin prestanda på fältet, gör den till en utmärkt investering för både professionella längdskidåkare och entusiaster.

FÖRDELAR

 • Funktionell design med smidiga fickor
 • Tunt fodrad och vindtät framsida gör den optimal för aktiviteter på vintern
 • Ventilerande baksida och ribb i sidorna
 • Mycket prisvärd modell

NACKDELAR

 • Inte det mest värmande alternativet för riktigt kalla vinterdagar

Hellner Harrå Hybrid Jacket

Konstruktion:

2.5 lager

Vaddering:

Lätt

Snygg, Prisvärd Och Funktionell Längdskidjacka För Dam Och Herr

Hellner Harrå Hybrid Jacket är utmärkt för längdskidåkare som värdesätter rörelsefrihet. Med sitt stretchiga tyg och skräddade snitt, ger jackan maximal rörelsefrihet vilket är avgörande under aktiv skidåkning. I mina egna åkningar har jag märkt att jackan flexar och rör sig med kroppen, snarare än att begränsa rörelsen.

Värme och Fukttransport

En av de mest märkbara fördelarna med denna jacka är dess värmande meshfoder. Det ger både värmeisolering och effektiv fukttransport, en kombination som jag har funnit vara sällsynt i många andra jackor jag har provat. Fodret behåller värme väl under kyliga förhållanden, samtidigt som det transporterar bort svett under mer intensiva aktiviteter.

Vattenavvisande och Reflekterande Detaljer

Det impregnerade yttertyget av Hellner Harrå Hybrid Jacket står upp väl mot både snö och regn. Dessutom har jackan reflekterande detaljer på både framsida och baksida, vilket är en funktion som jag personligen uppskattar särskilt under mörkare förhållanden.

Storleksanpassning

En liten varning jag skulle vilja dela med mig av är att denna jacka kan vara lite liten i storleken. Under mina tester fann jag att det kunde vara värt att gå upp en storlek för att få bästa passform. Detta skiljer sig från exempelvis Dobsom R-90 Winter Jacket 2 som jag tidigare recenserat, där storlekarna var mer konsekventa. Trots detta är Hellner Harrå Hybrid Jacket fortfarande ett bra alternativ, särskilt för dem som letar efter en balans mellan komfort, prestanda och stil.

FÖRDELAR

 • Stretchigt tyg som tillåter maximal rörelsefrihet
 • Värmande meshfoder som håller värme och transporterar bort fukt och svett
 • Impregnerad ytterfinish för vattenavvisande funktion
 • Reflexdetaljer både bak och fram

NACKDELAR

 • Lite liten i storleken, kan vara bra att eventuellt gå upp en storlek

Salomon Infinium WIndstopper Pro Jacket

Konstruktion:

3 lager

Vaddering:

Mellan

Effektiv Längdskidjacka Med Avancerat Gore-Tex Membran

Salomon Infinium Windstopper Pro Jacket står ut för sin exceptionella väderskyddsförmåga. Dess Gore-Tex-membran håller effektivt ute vind, vatten och snö, vilket jag personligen har upplevt under mina turer i svåra väderförhållanden. Dessutom bidrar den mjuka borstade insidan till extra värmeisolering, vilket gör denna jacka till en robust följeslagare under kalla och blåsiga vinterdagar.

Rörelsefrihet

En annan stark punkt för denna jacka är dess softshell-material som optimerar rörelsefriheten. Trots sin robusta konstruktion och mellanvaddering, upplevde jag aldrig att jackan hindrade mina rörelser under skidåkning. Detta kan vara en viktig faktor för längdskidåkare som kräver full rörelsefrihet.

Praktiska överväganden

Det finns dock vissa praktiska nackdelar med Salomon Infinium Windstopper Pro Jacket. Jackan har endast en ficka, vilket begränsar dina förvaringsmöjligheter jämfört med till exempel Dobsom R-90 eller Hellner Harrå jackorna jag tidigare recenserat. Dessutom ligger den i det dyrare spektrumet, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa köpare.

Total Prestanda och Värde

Trots dessa mindre nackdelar, levererar Salomon Infinium Windstopper Pro Jacket en total prestanda som väger upp för dess högre pris. Dess avancerade Gore-Tex membran och optimala rörelsefrihet gör den till en värdig investering för längdskidåkare som söker högkvalitativ skyddsutrustning för hårda vinterförhållanden.

FÖRDELAR

 • Gore-tex membran som skyddar mot vind, vatten och snö
 • Softshell-material för optimal rörelsefrihet
 • Mjuk borstad insida för extra värme

NACKDELAR

 • Endast en ficka
 • Dyrare alternativ

4. Dobsom R90 Light Jacket Herr / Dobsom R90 Light Jacket Dam

Bästa Tunna Jacka För Längdskidor


Dobsom R90 Light Jacket

Konstruktion:

2 lager

Vaddering:

Ingen

Tunn Och Smidig Längskidjacka För Varmare Dagar

En av de mest framstående egenskaperna för Dobsom R90 Light Jacket är dess lätta och smidiga design. Under mina tester har jag upplevt att jackans lätta konstruktion främjar rörlighet och snabbhet, vilket gör den idealisk för längdskidåkare som vill minimera tyngden på sin utrustning. Detta kontrasterar mot exempelvis Salomon Infinium Windstopper Pro, som är mer robust men också betydligt tyngre.

Vindskydd

Trots sin lätta konstruktion, erbjuder Dobsom R90 Light Jacket anmärkningsvärt vindskydd. Detta är tack vare dess vindtäta material, som jag personligen har funnit tillhandahålla bra skydd mot kalla vindar under mina skidåkningsturer.

Prisvärde

En annan stark punkt för Dobsom R90 Light Jacket är dess exceptionella prisvärde. Trots att det är en tunn jacka, erbjuder den bra prestanda för sitt mycket låga pris. Detta skiljer den från många konkurrerande modeller, inklusive de mer kostsamma alternativen jag har granskat tidigare.

Värmeförmåga

En sak att notera om Dobsom R90 Light Jacket är dock dess värmebehållning. På grund av sin tunna design, håller den inte värmen lika bra som många andra alternativ, såsom Hellner Harrå Hybrid Jacket eller Salomon Infinium Windstopper Pro Jacket. Detta gör den mer lämplig för varmare skiddagar eller för de åkare som genererar mycket värme genom högintensiva aktiviteter.

FÖRDELAR

 • Mycket lätt och smidig design
 • Vindtätt material som skyddar bra mot kalla vindar
 • Mycket lågt pris i förhållande till konkurrerande modeller

NACKDELAR

 • Håller inte värmen lika bra som många andra alternativ

5. Swix Dynamic Jacket Herr / Swix Dynamic Jacket Dam

Bästa Premium Längdskidjacka


Swix Dynamic Jacket

Konstruktion:

3 lager

Vaddering:

Mellan

Högkvalitativ Jacka För Längdskidåkning Med Effektiv Värmeförmåga

Swix Dynamic Jacket imponerar först och främst med sin högkvalitativa konstruktion. Under mina tester har jag märkt att jackan inte bara klarar de tuffa förhållandena under längdskidåkning, utan också behåller sin form och funktion över tid. Detta skiljer sig från vissa mindre robusta alternativ, som Dobsom R90 Light Jacket.

Väderskydd och Andningsförmåga

En annan fördel med Swix Dynamic Jacket är dess flerlagerskonstruktion, som effektivt skyddar mot vind och vatten utan att förhindra andningsförmågan. Detta har jag personligen upplevt som en stor fördel under intensiva skidpass under varierande väderförhållanden.

Bekvämlighet och Värme

Swix Dynamic Jacket erbjuder också en anmärkningsvärd komfort tack vare det borstade lycra-materialet på insidan. Detta material är inte bara mjukt, utan bidrar också till jackans övergripande värme, vilket gör den idealisk för kalla skiddagar.

Vikt och Pris

Det är viktigt att notera att Swix Dynamic Jacket är en tyngre och dyrare modell jämfört med många av de andra alternativen som jag tidigare recenserat. Trots detta, kan jag hävda att dess prestanda och hållbarhet ger en solid motivering till dess högre pris och vikt. Det är definitivt en jacka att överväga för de som vill investera i en premiär längdskidjacka.

FÖRDELAR

 • Högkvalitativ konstruktion med bra hållbarhet
 • Flerlagerskonstruktion för skydd mot vind och vatten utan att förhindra andningsförmågan
 • Borstad lycra på insidan som är mjukt och varmt

NACKDELAR

 • Dyr jacka
 • Tyngre alternativ än många konkurrerande modeller

Längdskidjacka - Produktjämförelse

Längdskidjacka - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en längskidjacka, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper en jacka för längdskidor.

Väderbeständighet

Väderbeständighet står som en av de mest kritiska faktorerna att ha i åtanke när du väljer din optimala längdskidjacka. Skidåkning är en utomhusaktivitet och som sådan är den utsatt för naturens olika nycker. Väderförhållandena i skidspåren kan variera dramatiskt, från lugna, soliga dagar till kraftiga snöfall och bitande vindar. För att kunna njuta fullt ut av din skidåkning, oavsett vad moder natur har att erbjuda, är det viktigt att din jacka har förmågan att stå emot både vind och vatten.

En högkvalitativ längdskidjacka bör erbjuda ett robust skydd mot vinden. Kraftig blåst kan snabbt kylda ner kroppen och göra din skidtur obehaglig. En jacka med bra vindtät konstruktion kan bidra till att hålla kroppsvärmen intakt och därmed förbättra din komfort och prestanda på spåret.

Likaså är vattentäthet en viktig aspekt av väderbeständighet. Oavsett om det rör sig om snöfall eller blötsnö, kan en genomblöt jacka inte bara vara obehaglig att ha på sig, utan också leda till kylning. En vattentät jacka kommer att skydda dig från att bli blöt, vilket hjälper till att hålla dig torr och bekväm under hela skidturen.

Även om de tidigare recenserade jackorna, som Salomon Infinium Windstopper Pro Jacket och Swix Dynamic Jacket, presterade väl i dessa aspekter, bör du alltid utvärdera väderbeständigheten baserat på dina specifika behov och de väderförhållanden du oftast stöter på.

bra längdskidjacka

Andningsförmåga

Andningsförmåga är ett annat nyckelområde att överväga när du väljer din längdskidjacka. Skidåkning, särskilt längdskidåkning, är en fysiskt krävande aktivitet som ofta får din kropp att generera en betydande mängd värme och svett. Om denna fukt inte kan transporteras bort effektivt, kan det leda till en obekväm, klam känsla och i värsta fall leda till nedkylning när svetten kyler ner kroppen.

En jacka med god andningsförmåga kommer att tillåta värme och fukt att effektivt evakuera från kroppen till den omgivande miljön. Detta görs genom specialdesignade material och konstruktioner som är tätt vävda nog för att blockera vind och vatten, men ändå tillräckligt porösa för att tillåta vattenånga (svett) att passera igenom.

Vissa jackor använder avancerade material, som Gore-Tex, för att uppnå denna balans mellan skydd och andningsförmåga. Andra kan använda ventilationssystem, som underarms dragkedjor eller meshpaneler, för att förbättra luftflödet och fukttransporten.

Det är viktigt att notera att även om en jacka är utmärkt för att hålla dig torr från yttre element, såsom den tidigare nämnda Salomon Infinium Windstopper Pro Jacket, betyder det inte automatiskt att den är optimal när det kommer till att hantera intern fukt. Så, när du väljer din jacka, var noga med att beakta båda dessa aspekter för att säkerställa att du förblir torr och bekväm under hela skidturen.

Isolering

Isoleringen i en längdskidjacka spelar en avgörande roll för att hålla dig varm i kyliga förhållanden. När du tar hänsyn till isolering, bör du tänka på det klimat och de temperaturer du förväntas åka i, samt din egen kroppstemperatur och svettmängd under aktivitet.

Lättare isolering är lämplig för mildare klimat eller för åkare som genererar mycket värme och svett under deras aktivitet. Dessa jackor, som Dobsom R-90 Light Jacket, är designade för att ge en skyddsbarriär mot kylan utan att orsaka överhettning. De har vanligtvis ett tunt lager av syntetiskt material eller dun för att fånga kroppsvärmen, medan de tillåter överskottsvärme att fly.

Å andra sidan, om du åker i mycket kalla förhållanden eller om du tenderar att känna dig kall även under ansträngning, kan en jacka med mer robust isolering, som Swix Dynamic Jacket, vara ett bättre val. Dessa jackor använder tyngre syntetiskt material eller tjockare lager av dun för att skapa en mer effektiv värmeskärm.

Rörelsefrihet

En kritisk aspekt av längdskidjackor som ibland kan underskattas är rörligheten de erbjuder. Rörelsefriheten är avgörande för längdskidåkning eftersom sporten kräver dynamiska rörelser, inklusive armarna och överkroppens vridning. Därför bör jackan vara designad för att framhäva dessa rörelser, inte begränsa dem.

Materialval och jackans konstruktion spelar en avgörande roll här. En jacka tillverkad av stretchigt material, såsom Hellner Harrå Hybrid Jacket, kan tillåta maximal rörelsefrihet. Dessa tyger är ofta skapade med ett visst antal elastiska fibrer för att ge jackan en naturlig elasticitet, vilket kan bidra till att ge optimal rörlighet.

Även skärningen och formen på jackan påverkar rörligheten. Ett välformulerat snitt bör vara tillräckligt rymligt för att låta dig röra dig fritt, men utan att vara för löst och skapa oönskad bulk. För att hitta rätt balans, leta efter modeller med förformade eller artikulerade ärmar och tillräckligt med utrymme för att tillåta skiktning enligt behov.

bra byxor och jacka för längdskidor

Passform

Passformen på din längdskidjacka är en avgörande detalj som ofta avgör både hur bekväm du kommer att vara och hur bra du kommer att kunna prestera på spåren. En bra passform betyder en jacka som är åtsittande men inte för snäv. Detta balanserar behovet av aerodynamik (för att minska luftmotståndet och energiförbrukningen) och komfort (för att tillåta rörelse och eventuell skiktning).

För att uppnå detta bör jackan vara tillräckligt åtsittande för att minimera överflödigt material som kan fladdra i vinden och skapa motstånd. Samtidigt bör den inte vara så snäv att den begränsar din rörlighet eller hindrar möjligheten att lägga till extra lager under kyliga dagar. Dobsom R-90 Winter Jacket är ett utmärkt exempel på en jacka som erbjuder en väl avvägd passform - den är åtsittande men inte restriktiv, vilket ger optimal komfort och prestanda.

En bra passform innebär också att jackan ska sitta bra på axlarna, och ärmarna bör vara tillräckligt långa för att täcka handlederna även när armarna är utsträckta. Längden på jackan bör också övervägas - den bör vara tillräckligt lång för att täcka baken och skydda mot kyla och snö.

Hållbarhet

När du investerar i en längdskidjacka vill du att den ska stå emot tidens prövningar och vara med dig genom många säsonger. Därför är hållbarhet en viktig faktor att tänka på när du väljer din perfekta längdskidjacka. Hållbarheten är direkt kopplad till kvaliteten på material och sömnad, vilket är avgörande för jackans livslängd.

Kvaliteten på materialet spelar en stor roll i hållbarheten. Vind- och vattentäta material som Gore-Tex, använd i Salomon Infinium Windstopper Pro Jacket, erbjuder överlägsen hållbarhet och kan stå emot intensiva väderförhållanden och frekventa användningar utan att försämras. Dessutom bidrar den robusta konstruktionen av dessa material till att skydda mot slitage från friktion och eventuella fall.

Sömnaden är en annan viktig aspekt av hållbarheten. En jacka med högkvalitativa sömmar kommer inte att falla isär under press och kommer att hålla formen under längre perioder. Dubbelsömmar och tejpade sömmar bidrar till att förbättra hållbarheten och skyddar mot potentiella läckage av vatten och vind.

Swix Dynamic Jacket är ett exempel på en jacka som är byggd för hållbarhet. Med dess 3-lagerskonstruktion, högkvalitativt material och utmärkt sömnad, ger den en betydande livslängd och står emot alla typer av väderförhållanden.

Extra Funktionalitet

När du överväger vilken längdskidjacka du ska köpa, bör du ta en närmare titt på de extra funktioner som varje jacka erbjuder. Dessa detaljer kan tyckas små i det stora hela, men de spelar en betydande roll i hur bekväm och effektiv din skidupplevelse blir. Funktioner som fickor, ventilationsöppningar, huvor och reflexdetaljer kan alla bidra till att förbättra din komfort och säkerhet på spåret.

Fickor erbjuder inte bara bekväm förvaring för dina tillhörigheter som telefon, nycklar eller energibar, utan de ger också möjlighet att snabbt och enkelt justera kroppstemperaturen genom att lägga till eller ta bort lager. Till exempel, Hellner Harrå Hybrid Jacket har ett praktiskt meshfoder som inte bara håller värmen, men också hjälper till att transportera bort fukt och svett.

Ventilationsöppningar är ett måste för de som planerar att åka skidor under mer intensiva förhållanden eller under längre tidsperioder. De erbjuder en snabb och effektiv metod för att reglera kroppstemperaturen och hålla dig torr och bekväm.

En huva kan vara en viktig detalj för de kyligaste dagarna på spåret. Även om det inte alltid behövs, kan det vara en riktig livräddare under extrema väderförhållanden.

Slutligen bör reflexdetaljer inte underskattas. De ökar din synlighet när ljusförhållandena är dåliga, vilket kan vara avgörande för din säkerhet, särskilt om du åker skidor tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Hellner Harrå Hybrid Jacket, till exempel, innehåller reflexdetaljer både fram och bak, vilket ger en utmärkt synlighet under alla ljusförhållanden.

Design Och Utseende

Medan prestanda och komfort otvivelaktigt kommer först, kan design och estetik av din längdskidjacka spela en betydande roll i ditt slutliga val. Skidjackans design och färg kan vara personliga uttryck, och de kan bidra till din totala upplevelse av att vara på spåret.

Först och främst kan designen av en skidjacka påverka dess funktionalitet. Till exempel kan placeringen av fickor, ventilationsöppningar och dragkedjor påverka hur lätt de är att använda när du är på språng. En bra design kommer att balansera dessa praktiska aspekter med en estetisk som kompletterar resten av din skidutrustning.

Färgval kan också vara en övervägande faktor, inte bara för personligt uttryck men också för synlighet. Ljusare färger kan hjälpa till att öka din synlighet på spåret, vilket kan vara viktigt för säkerheten. Samtidigt kan du föredra en mer nedtonad färg som svart eller mörkblå för sin tidlösa elegans och flexibilitet att passa med andra klädesplagg.

En annan aspekt att överväga är hur designen kommer att åldras över tid. En trendig design kan kännas fräsch och spännande just nu, men kommer den fortfarande att vara lika tilltalande efter några säsonger? Att välja en mer tidlös design kan vara ett säkrare val om du tänker hålla jackan under en längre tid.

Vanliga Frågor Om Längdskidjacka

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en jacka för längdskidor, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av jackor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa längdskidjackan?

Den bästa längdskidjackan är enligt vårt test Dobsom R-90 Winter Jacket 2 Herr / Dobsom R-90 Winter Jacket 2 Dam, vilket är vinterversionen av Dobsoms klassiska funktionsjacka - perfekt för de som är ute och åker längdskidor.

Vad kostar en längdskidjacka?

Priset för en längdskidjacka tenderar att ligga mellan 700-2000 kronor beroende på kvalitet och funktionalitet.

Vad skiljer en längdskidjacka från andra vinterjackor?

En längdskidjacka är speciellt designad för de specifika krav som längdskidåkning innebär. Dessa jackor har ofta högre andningsförmåga för att hantera svettproduktion under intensiv aktivitet, vind- och vattentäthet för att skydda mot vädrets påverkan, samt lättviktsmaterial för bättre rörelsefrihet.

Hur ska en längdskidjacka passa?

En längdskidjacka bör passa tillräckligt åtsittande för att inte fånga vind, men samtidigt tillåta full rörelsefrihet. Man bör kunna svinga armarna och böja överkroppen utan hinder. Ett bra tips är att prova jackan med den tröja eller underställ du planerar att ha under, för att säkerställa rätt passform.

Är det nödvändigt med en jacka speciellt designad för längdskidåkning?

Medan du tekniskt sett kan åka längdskidor i alla typer av vinterjackor, kommer en specialdesignad längdskidjacka att erbjuda fördelar som en vanlig vinterjacka inte har. Dessa inkluderar förbättrad rörelsefrihet, bättre andningsförmåga, och specifika funktioner som snölås och säkert förvaringsutrymme.

Sammanfattningsvis Om Längdskidjacka

En bra och bekväm längdskidjacka är ett måste om du ska ut i spåret i vinter. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 16

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.