• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Cykling
 • /
 • 3 Bästa Liner Strumpor För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

3 Bästa Liner Strumpor För Dam & Herr (2024): Bäst i Test

bästa liner strumpor bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: juni 2023

Det finns få saker som är värre än att få en varm fläck eller en blåsa under en vandring, särskilt när du inte är i närheten av din campingplats eller extrautrustning.

Det bästa sättet att undvika den här situationen är dock att vänja in dina vandringsskor eller vandringskängor ordentligt. Det näst bästa du kan göra för att undvika detta är att bära rätt sorts vandringsstrumpor tillsammans med de bästa liner strumporna för vandring.

Eftersom förebyggande av blåsor under vandring handlar om att minska friktionen och kontrollera fukten är det ytterst viktigt att bära rätt sorts vandringsstrumpor. Du bör alltid undvika bomull och i stället välja strumpor som är gjorda av en ullblandning, som är idealisk för att transportera bort fukt, förhindra våta fötter och hålla lukt i schack.

Läs vidare för våra bästa rekommendationer, samt en förklaring av hur liner strumpor fungerar och vad du ska leta efter i en bra produkt.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Liner Strumporna För Dem & Herr Är:

 1. 1
  Bäst i Test Liner Strumpor: Pinewood Coolmax Liner Strumpa - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Liner Strumpor i Merinoull: Nordfjell Liner Sock - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Billiga Liner Strumpor: Chevalier Liner Sock Läs Recension

1. Pinewood Coolmax Liner Strumpa

Bäst i Test Liner Strumpor


Pinewood Coolmax Liner Strumpa

Kategori:

80% Coolmax, 17% nylon, 3% spandex

Tjocklek:

Mellanhöga

Hållbara Och Ventilerande Liner Strumpor Med Coolmax

Vi har haft möjlighet att testa Pinewood Coolmax Liner Strumpor, och jag måste säga att jag är imponerad av deras prestanda och komfort. Dessa strumpor är tillverkade av 80% Coolmax, 17% nylon och 3% spandex, vilket ger en bra balans mellan styrka, elasticitet och fukttransporterande förmåga.

Storlekarna som finns tillgängliga är 37/39, 40/42, 43/45 och 46/48. Jag testade storleken 40/42 och passformen var riktigt bra. Strumporna var väl anpassade till mina fötter utan att vara för trånga eller för lösa, vilket undvikit skav och obehag. Höjden är mellanhög, vilket ger tillräckligt med täckning utan att vara för varmt.

Tjockleken på strumporna är tunn, vilket är vad jag förväntade mig från en liner strumpa. De var enkla att bära både på egen hand eller som en extra lager under andra strumpor. Vad som verkligen imponerade mig var strumpornas ventilationsförmåga och snabba transport av överskottsfukt. Jag testade dessa strumpor under en lång vandring och mina fötter förblev torra och bekväma hela tiden.

Strumporna har extra vaddering under foten, vilket ökar komforten och ger extra stötdämpning vid hårda stötar. Passformen är också utmärkt, vilket innebär att strumporna inte rör sig runt på foten under aktivitet.

En nackdel med dessa strumpor är att de inte har den bästa slitstyrkan, så det är viktigt att tvätta dem och använda dem med omsorg för att maximera deras livslängd. De kan också bli kalla under vintern om de bärs ensamma utan ytterligare lager.

Sammanfattningsvis kan jag säga att Pinewood Coolmax Liner Strumpor är en mycket bra investering för dem som behöver en andningsbar, fuktavledande och bekväm liner strumpa för en mängd olika aktiviteter. Deras ventilationsförmåga, passform och extra vaddering gör dem till ett utmärkt val för utomhusaktiviteter som vandring, löpning och cykling. Dock kan slitstyrkan och kylan vara ett problem för vissa användare, så det är viktigt att överväga dina behov innan du köper dem.

FÖRDELAR

 • Riktigt bra ventilationsförmåga och snabb transport av överskottsfukt
 • Mångfunktionell för användning med eller utan ett till par strumpor
 • Extra vaddering under foten för ökad komfort
 • Bra passform

NACKDELAR

 • Inte den bästa slitstyrkan
 • Kan bli ganska kalla under vintern

2. Nordfjell Liner Sock

Bästa Liner Strumpor i Merinoull


Nordfjell-Liner-Sock

Kategori:

60% merinoull, 25% akryl, 10% polyamid, 5% elastan

Tjocklek:

Mellanhöga

Prisvärda Liner Strumpor i Temperaturreglerande Merinoull

Vi har också testat Nordfjell Liner Sock och är imponerad av deras prestanda och komfort i förhållande till deras låga pris. Dessa strumpor är tillverkade av 60% merinoull, 25% akryl, 10% polyamid och 5% elastan, vilket ger en balans mellan styrka, elasticitet och temperaturreglering.

Storlekarna som finns tillgängliga är 37/39, 40/42, 43/45 och 46/48. Jag testade storlek 43/45 och passformen var riktigt bra. Strumporna var väl anpassade till mina fötter och höll sig på plats bra, vilket minskade friktionen och risken för skoskav. Höjden är mellanhög, vilket ger tillräckligt med täckning utan att vara för varmt.

Tjockleken på strumporna är tunn, vilket är vad jag förväntade mig från en liner strumpa. Vad som verkligen imponerade mig var strumpornas temperaturreglerande egenskaper tack vare merinoull. Jag testade dessa strumpor under en lång vandring i varmt väder och mina fötter förblev torra och bekväma hela tiden.

Passformen är också utmärkt, vilket innebär att strumporna inte rör sig runt på foten under aktivitet. Detta minskar risken för skav och blåsor, vilket gör dessa strumpor till ett utmärkt val för utomhusaktiviteter som vandring och löpning.

En nackdel med dessa strumpor är att de inte har den bästa slitstyrkan, så det är viktigt att tvätta dem och använda dem med omsorg för att maximera deras livslängd. Trots detta är dessa strumpor mycket prisvärda och erbjuder en utmärkt balans mellan prestanda och pris.

Sammanfattningsvis kan jag säga att Nordfjell Liner Sock är en utmärkt investering för dem som behöver en prisvärd och temperaturreglerande liner strumpa för en mängd olika aktiviteter. Deras passform och temperaturreglerande egenskaper gör dem till ett utmärkt val för utomhusaktiviteter som vandring, löpning och cykling. Trots deras något begränsade slitstyrka är dessa strumpor en utmärkt produkt för deras låga pris.

FÖRDELAR

 • Håller sig på plats bra för att minska friktion och skoskav
 • Bra temperaturreglering tack vare merinoull
 • Bra och skön passform
 • Mycket billiga

NACKDELAR

 • Inte särskilt bra slitstyrka

3. Chevalier Liner Sock

Bästa Billiga Liner Strumpor


Chevalier Liner Sock

Kategori:

70% polyester (Coolmax), 25% polyamid, 5% elastan

Tjocklek:

Mellanhöga

Tunna Och Bekväma Liner Strumpor Till Bra Pris

Chevalier Liner Sock är tillverkade av 70% polyester (Coolmax), 25% polyamid och 5% elastan, vilket ger en balans mellan styrka, elasticitet och fukttransporterande förmåga.

Storlekarna som finns tillgängliga är 37/39, 40/42, 43/45 och 46/48. Jag testade storlek 40/42 och passformen var riktigt bra för mig. Strumporna satt väl på mina fötter och minimerade risken för skavsår. Höjden är mellanhög, vilket ger tillräckligt med täckning utan att vara för varmt.

Tjockleken på strumporna är tunn, vilket är vad jag förväntade mig från en liner strumpa. Vad som verkligen imponerade mig var strumpornas ventilationsförmåga och fukttransporterande förmåga. Jag testade dessa strumpor under en lång vandring och mina fötter förblev torra och bekväma hela tiden.

Passformen är överlag mycket bra, men vissa användare kan uppleva att de sitter lite tätt runt fotleden. Dock är detta en mindre nackdel som kan lösas genom att välja en större storlek eller genom att justera strumporna.

Prisvärdheten hos dessa strumpor är också en stor fördel, särskilt med tanke på deras höga prestanda och komfort. De är mycket bekväma att bära som en innerstrumpa och de sitter på plats väl, vilket minimerar risken för skavsår.

Sammanfattningsvis kan jag säga att Chevalier Liner Sock är en utmärkt investering för dem som behöver en prisvärd och högpresterande liner strumpa för en mängd olika aktiviteter. Deras ventilationsförmåga, fukttransporterande förmåga och passform gör dem till ett utmärkt val för utomhusaktiviteter som vandring, löpning och cykling. Medan vissa användare kan uppleva att de sitter lite tätt runt fotleden, är detta en liten nackdel i jämförelse med deras höga prestanda och bekvämlighet.

FÖRDELAR

 • Mycket bekväm innerstrumpa
 • Sitter på plats och minimerar skavsår
 • Riktigt bra ventilationsförmåga som även transporterar bort fukt och svett
 • Prisvärda

NACKDELAR

 • Vissa upplever att de sitter lite tätt runt fotleden

Vad Är Liner Strumpor?

Liner strumpor är ultratunna strumpor som du bär under dina tjockare vandringsstrumpor. De är användbara när det gäller att förebygga blåsor eftersom de minskar friktionen och hjälper till att transportera bort fukt. Även om de inte är nödvändiga är de ett bra tillägg till dina vandringskläder, särskilt om du ofta får blåsor.

Liner Strumpor - Köpguide

Innan du köper ett par liner strumpor kan det vara en bra idé att utöka sin förståelse av vad som skiljer de olika modellerna åt. Här är de viktigaste faktorerna att hålla reda på när man köper ett par liner strumpor.

Syfte

Syftet med dina liner strumpor är en viktig faktor att överväga när du väljer ett par som passar dina specifika behov. Olika aktiviteter och hälsotillstånd kräver olika typer av stöd och komfort, och valet av liner strumpor kan påverka din prestanda och hälsa.

Om du utför aktiviteter som löpning eller träning, är det viktigt att välja liner strumpor som ger tillräckligt med stöd och komfort. Strumpor med extra stöd för fotbågen och hälområdet kan hjälpa till att minska risken för skador och öka din prestanda. Det kan också vara viktigt att välja strumpor som är andningsbara och fuktavledande för att undvika överhettning och obehag.

liner strumpor under andra strumpor

För personer med hälsotillstånd som diabetes eller kärlproblem kan det vara viktigt att välja liner strumpor som är mjuka och icke-restruktiva för att undvika obehag och komplikationer. Strumpor som är luktresistenta och har antimikrobiella egenskaper kan också vara fördelaktiga för att undvika infektioner och dålig lukt.

Material

Valet av material för liner strumpor är en viktig faktor att överväga när man vill köpa ett par som är bekväma och funktionella. Ett mjukt material är viktigt för att minimera risken för skav och blåsor på dina fötter, speciellt om du planerar att använda strumporna under en längre tid.

Andningsbarhet är också en viktig faktor att tänka på eftersom det hjälper till att hålla dina fötter svala och torra. Ett andningsbart material gör det möjligt för luft att cirkulera runt dina fötter, vilket minskar risken för överhettning och fuktighet som kan orsaka obehag och lukt.

Fuktavledning är också en viktig egenskap hos liner strumpor. Ett fuktavledande material absorberar svett från dina fötter och transporterar det bort från huden, vilket minskar risken för skavsår och blåsor. Fuktavledning hjälper också till att hålla dina fötter torra, vilket är särskilt viktigt för personer som tränar eller utför aktiviteter som leder till svettning.

Några exempel på material som passar bra för liner strumpor är bomull, ull och syntetiska fibrer som nylon och polyester. Bomull är mjukt och andningsbart, men absorberar inte fukt så bra som andra material. Ull är mjukt, värmande och fuktavledande, men kan kännas tungt för vissa personer. Syntetiska fibrer som nylon och polyester är lätta, slitstarka och fuktavledande, men kan kännas mindre mjuka och naturliga än bomull och ull.

Passform

Att välja rätt passform för dina liner strumpor är en viktig faktor för att uppnå maximal komfort och för att undvika skav och blåsor på dina fötter. Strumporna bör passa väl och inte vara för trånga eller för lösa. En för trång passform kan leda till obehag och känsla av begränsning, medan en för löst passform kan orsaka skav och friktion på dina fötter.

För att hitta rätt passform, är det viktigt att välja strumpor som är tillverkade i storleken för dina fötter. Många liner strumpor tillverkas i universella storlekar, men det är viktigt att kolla storlekstabellen för att hitta rätt storlek för dig. Du kan också överväga att köpa strumpor i olika storlekar om du har en ojämn storlek på dina fötter.

liner strumpor vandring bra

Det är också viktigt att tänka på formen på dina fötter när du väljer passform för dina liner strumpor. Om du har höga fotvalv, kan du behöva en strumpa som ger extra stöd för att undvika smärta och obehag. Om du har breda fötter, kan det vara viktigt att välja strumpor som är lite lösare för att ge tillräckligt med utrymme för dina fötter.

Tjocklek

Tjockleken på dina liner strumpor är en viktig faktor att överväga när du väljer ett par för en specifik aktivitet. Valet av tjocklek kan påverka ditt fotstöd, dämpning och skydd.

För aktiviteter som löpning eller annan form av träning kan tunnare liner strumpor vara att föredra. Dessa strumpor är lättare och ger ökad rörlighet för dina fötter. De minskar också risken för överhettning och fuktighet, vilket är viktigt för att minska risken för skavsår och blåsor.

För andra aktiviteter som vandring, kan tjockare liner strumpor vara mer lämpliga. Dessa strumpor ger extra stötdämpning och skydd för dina fötter. De hjälper också till att minska risken för skavsår och blåsor, särskilt om du använder kängor eller stövlar.

När du väljer tjocklek på dina liner strumpor, är det viktigt att ta hänsyn till storleken på dina skor. Tjockare strumpor kan ta upp mer plats i dina skor, vilket kan påverka passformen och komforten. Om du väljer för tunna strumpor kan dina fötter kännas för lösa och det kan skapa obehag och irritation.

Längd

Längden på dina liner strumpor är en viktig faktor att överväga när du väljer ett par som passar för en specifik aktivitet eller tillfälle. Liner strumpor finns i olika längder, från ankellängd till knälängd, och valet av längd kan påverka din bekvämlighet och skydd.

För aktiviteter som löpning eller träning kan kortare liner strumpor, som ankellängd eller låga strumpor, vara mer lämpliga. Dessa strumpor ger ökad rörlighet för dina fötter och minskar risken för överhettning och fuktighet. De är också lämpliga för att bäras med låga skor eller sneakers.

För andra aktiviteter som vandring eller bergsklättring kan längre liner strumpor vara mer lämpliga. Dessa strumpor ger extra skydd och stöd för dina fötter och minskar risken för skavsår och blåsor. De är också lämpliga för att bäras med höga kängor eller stövlar.

När du väljer längden på dina liner strumpor är det också viktigt att tänka på längden på dina vanliga strumpor som du planerar att bära ovanpå. Om du planerar att bära högre strumpor ovanpå dina liner strumpor, bör du välja en kortare längd för dina liner strumpor för att undvika onödig överlappning.

bästa liner strumpor

Luktresistens

Luktresistens är en viktig faktor att överväga när man köper liner strumpor, särskilt om man har problem med dålig lukt på fötterna. Dålig lukt på fötterna uppstår vanligtvis på grund av överdriven svettning, vilket kan orsaka bakterier att växa och orsaka obehaglig lukt.

Att välja liner strumpor som är luktresistenta eller har antimikrobiella egenskaper är ett bra sätt att minska risken för dålig lukt på fötterna. Luktresistenta strumpor är tillverkade av material som minskar och eliminerar bakterier och dålig lukt. Antimikrobiella egenskaper, å andra sidan, innebär att strumporna har behandlats med kemikalier som förhindrar tillväxt av bakterier och dålig lukt.

Några exempel på material som är luktresistenta är bambu och merinoull. Dessa material har naturliga antimikrobiella egenskaper som minskar risken för bakterietillväxt och dålig lukt. Andra syntetiska material som nylon och polyester kan också ha behandlats med antimikrobiella egenskaper för att ge extra skydd.

Att välja liner strumpor med luktresistenta eller antimikrobiella egenskaper är särskilt viktigt om du utför aktiviteter som leder till överdriven svettning, som löpning eller träning. Det kan också vara en bra idé att tvätta dina liner strumpor regelbundet för att undvika ackumulering av bakterier och dålig lukt.

Ventilation

Ventilation är en viktig faktor att överväga när du köper liner strumpor, eftersom det hjälper till att transportera bort fukt från dina fötter. Att ha torra och svala fötter är avgörande för att undvika obehag, skavsår och blåsor.

När dina fötter svettas, behöver fukten avdunsta så att de inte blir för fuktiga och orsakar problem. Om dina strumpor inte tillåter tillräcklig ventilation, kan det leda till överdriven svettning och dålig lukt, samt öka risken för skavsår och blåsor.

För att maximera ventilationen och fukttransporten på dina liner strumpor, kan du välja material som är andningsbara och fuktavledande, såsom bomull, ull och syntetiska fibrer. Dessa material tillåter luft att cirkulera runt dina fötter och transporterar bort fukten från huden, vilket hjälper till att hålla dina fötter torra och svala.

Förutom att välja rätt material, är det också viktigt att tänka på designen på dina liner strumpor. Vissa strumpor har ventilationssystem som hjälper till att maximera luftflödet runt dina fötter. Detta kan inkludera ventilerade zoner, mesh-paneler eller perforeringar som främjar ventilationen.

Vanliga Frågor Om Liner Strumpor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av liner strumpor från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av X, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa liner strumporna?

De bästa liner strumporna är enligt vårt test Pinewood Coolmax Liner Strumpa, då de förser dig men en bekväm och svalkande känsla, perfekt för aktiva dagar.

Vad kostar liner strumpor?

Ett par liner strumpor brukar inte kosta mer än 100-200 kronor, men självklart finns det både billigare och dyrare alternativ än så.

Är liner strumpor bra för vandring?

Liner strumpor är perfekta för vandring! De är extremt effektiva när det gäller att transportera bort fukt och minska friktionen, vilket minskar risken för blåsor. Kombinera dem med en vandringsstrumpa i ull eller bär dem själva en varm dag.

Vilket material är bäst för strumpfoder för vandring?

De flesta liner strumporna är antingen av merinoull, silke eller COOLMAX som huvudmaterial, och varje alternativ har sina egna för- och nackdelar. Med det sagt är de alla bra på att transportera bort svett och minska friktionen, så det handlar bara om personliga preferenser.

Vad är skillnaden mellan liner strumpor och vanliga strumpor?

Liner strumpor är tunnare och mer tajta än vanliga strumpor och är avsedda att bäras under vanliga strumpor för extra komfort och stöd. De är ofta gjorda av material som andas och är fuktavledande för att hålla fötterna torra och bekväma under längre perioder av aktivitet eller användning.

Vilka material är bäst för liner strumpor som är andningsbara och fuktavledande?

Bomull, merinoull och syntetiska material som polyester och nylon är bra val för liner strumpor som är andningsbara och fuktavledande. Dessa material är mjuka, lätta och har goda fukttransporterande egenskaper, vilket hjälper till att hålla fötterna torra och bekväma under längre perioder av aktivitet eller användning.

Vad betyder luktresistens och antimikrobiella egenskaper för liner strumpor?

Luktresistens och antimikrobiella egenskaper är viktiga egenskaper för liner strumpor. Luktresistenta strumpor är tillverkade av material som minskar och eliminerar bakterier och dålig lukt. Antimikrobiella egenskaper innebär att strumporna har behandlats med kemikalier som förhindrar tillväxt av bakterier och dålig lukt.

Hur ofta ska liner strumpor bytas ut?

Det rekommenderas att byta ut liner strumpor varje dag eller efter varje aktivitet. Detta hjälper till att undvika ackumulering av bakterier och dålig lukt samt bibehålla deras stödjande egenskaper. Det är också viktigt att tvätta dina liner strumpor regelbundet för att undvika ackumulering av bakterier och dålig lukt.

Sammanfattningsvis Om Liner Strumpor

Ett par liner strumpor är perfekt för att undvika blåsor och skavsår när man är ute. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 15

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffset. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.