6 Bästa Löparhandskar (2024): Bäst i Test

basta-loparhandskar-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide handlar om de bästa löparhandskarna och är skriven för dig som söker optimal komfort och prestanda under dina löpturer.

Löpning i kyligt väder kan vara en utmaning, särskilt när dina händer börjar kännas kalla och obekväma. Det är här löparhandskar kommer in i bilden. Rätt typ av löparhandskar kan göra en enorm skillnad, inte bara för att hålla dina händer varma, men också för att förbättra ditt grepp och skydda dem från yttre element.

Under mina många år som löpcoach har jag sett hur små detaljer, som valet av löparhandskar, kan ha en stor inverkan på löpares komfort och prestanda. Med rätt löparhandskar kan du säkerställa att dina händer förblir skyddade och varma, vilket ger dig möjlighet att fokusera helt på din träning.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 6 Bästa Löparhandskarna Är:

 1. 1
  The North Face Etip Recycled Glove: Bäst i Test Löparhandskar - Läs Recension 
 2. 2
  Nike Sphere 360: Näst Bäst i Test Löparhandskar - Läs Recension
 3. 3
  Black Diamond Wind Hood Softshell Gloves: Bästa Varma Löparhandskar För Vinter - Läs Recension
 4. 4
  Hellner Running Glove 2.0: Bästa Billiga Löparhandskar - Läs Recension
 5. 5
  Gripgrab Running UltraLight Touchscreen Gloves: Bästa Tunna Löparhandskar - Läs Recension
 6. 6
  Craft Hybrid Weather Glove: Bästa Mångsidiga Löparhandskar  - Läs Recension

1. The North Face Etip Recycled Glove

Bäst i Test Löparhandskar


The-North-Face-Etip-Recycled-Glove

Design:

Femfingershandske

Yttermaterial:

93% Polyester, 7% Elastan

Högkvalitativ Och Funktionsrika Löparhandskar

The North Face Etip Recycled Glove har en femfingershandske design som verkligen imponerade på mig från första ögonblicket. Den sitter som en andra hud och rör sig naturligt med handens alla rörelser. Detta är en avgörande detalj för oss löpare, eftersom en handske som klämmer eller skaver kan bli en irriterande distraktion under en lång löptur.

Material och Hållbarhet
Med 93% polyester och 7% elastan, dessa handskar kombinerar det bästa av båda världarna - hållbarhet och flexibilitet. Under de år jag har sprungit och testat olika löparutrustning, har jag märkt att denna kombination av material ofta resulterar i en produkt som tål tidens tand. Detta gäller särskilt för The North Face Etip Recycled Glove. De håller inte bara värmen väl, men tack vare polyesterkomponenten, kan de också tåla mycket slitage utan att förlora sin form eller funktionalitet.

Funktioner och Fördelar
Det är inte ofta man stöter på löparhandskar som kombinerar så många användbara funktioner som dessa. Silikongreppshandflatan ger ett imponerande grepp, vilket är oumbärligt när du kanske behöver hålla i en vattenflaska eller justera dina skosnören. Touchscreen-kompatibla fingrar är en annan bonus, särskilt i denna digitala tidsålder där vi ofta behöver använda våra smartphones även under löpturer. Jag har personligen upplevt frustrationen av att behöva ta av mig mina handskar för att svara på ett samtal, och med dessa handskar är det problemet ett minne blott.

Priset och Värdet
Det finns ingen förnekelse av det, dessa handskar ligger i det lite dyrare segmentet. Men som någon som har investerat tid och pengar i att hitta den perfekta löputrustningen, kan jag säga att kvalitet ofta kommer med ett högre pris. Med tanke på de många funktioner och den överlägsna hållbarheten som The North Face Etip Recycled Glove erbjuder, ser jag dem som en investering snarare än en utgift. En investering i komfort, funktionalitet och, framför allt, i en förbättrad löpupplevelse.

FÖRDELAR

 • Hållbara och slitstarka materialval
 • Bra stretch som ger en smidig och funktionell passform
 • Silikongreppshandflata för ökad greppförmåga samt touchscreen-kompatibla fingrar

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ

2. Nike Sphere 360

Näst Bäst i Test Löparhandskar


Nike-Sphere-360

Design:

Femfingershandske

Yttermaterial:

95% polyester, 5% spandex

Smidiga Och Bekväma Löparhandskar i Hög Kvalité

Nike Sphere 360 har en klassisk femfingershandske design som jag omedelbart kände mig bekväm med. Efter att ha provat många löparhandskar genom åren, inklusive det tidigare nämnda The North Face Etip Recycled Glove, märkte jag att Nike Sphere 360 erbjuder en nästan skräddarsydd känsla. Den omsluter handen perfekt, vilket eliminerar risken för skavning eller obehag, vilket är särskilt viktigt under längre löpturer.

Material och Hållbarhet
Med en sammansättning av 95 % polyester och 5 % spandex, är dessa handskar designade för att vara både hållbara och elastiska. Jag har alltid varit imponerad av Nikes engagemang för kvalitetsmaterial, och denna produkt är inget undantag. Trots att de är något annorlunda än The North Face Etip Recycled Glove jag tidigare nämnde, har jag funnit att Nike Sphere 360 står emot slitage lika bra, samtidigt som de erbjuder den flexibilitet som krävs för intensiva träningspass.

Funktioner och Fördelar
Det som verkligen sticker ut med dessa handskar är deras överlägsna temperaturreglering. Oavsett om det är en kylig höstmorgon eller en krispig vinterdag, har dessa handskar aldrig svikit mig. Pekskärmskompatibiliteten i tummen och pekfingret är också en funktion jag uppskattar, särskilt efter att ha använt The North Face Etip Recycled Glove. Med Nike Sphere 360 kan jag enkelt använda min sportklocka eller telefon utan att behöva ta av mig handskarna, vilket är en enorm fördel.

Priset och Värdet
Precis som The North Face Etip Recycled Glove ligger Nike Sphere 360 i det högre prissegmentet. Men när man beaktar kvaliteten, hållbarheten och de innovativa funktionerna, anser jag att de erbjuder ett utmärkt värde för pengarna. Som någon som ständigt jämför och utvärderar löparutrustning kan jag med säkerhet säga att dessa handskar är en värdig investering för alla som tar sin löpträning på allvar.

FÖRDELAR

 • Bra temperaturreglering som fungerar i nästan alla temperaturer
 • Pekskärmskompatibel tumme och pekfinger för att kunna använda telefon eller sportklocka
 • Slitstark materialval

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ

3. Black Diamond Wind Hood Softshell Gloves

Bästa Varma Löparhandskar För Vinter


Black-Diamond-Wind-Hood-Softshell-Gloves

Design:

2-1 handske

Yttermaterial:

95% polyester, 5% spandex

Mångfunktionella Och Smarta Löparhandskar För Vinterlöpning

Black Diamond Wind Hood Softshell Gloves introducerar en unik 2-1 design som jag sällan har stött på i andra löparhandskar. Detta koncept tillåter löpare att anpassa handskarna efter aktuella väderförhållanden, vilket är särskilt viktigt under vintermånaderna. Som någon som har testat ett brett spektrum av löparhandskar, inklusive Nike Sphere 360 och The North Face Etip Recycled Glove, uppskattar jag verkligen den extra flexibiliteten som denna 2-1 design erbjuder.

Material och Värmeisolering
Yttermaterialet, en blandning av 95 % polyester och 5 % spandex, ger en utmärkt kombination av flexibilitet och hållbarhet. Men det som verkligen gör dessa handskar speciella är isoleringen med PrimaLoft Gold. Jag har personligen använt flera produkter isolerade med PrimaLoft och kan intyga dess överlägsna värmeegenskaper. Under de riktigt kalla vinterdagarna, när temperaturen verkligen sjunker, håller dessa handskar mina händer otroligt varma och bekväma.

Funktioner och Fördelar
indhuva-funktionen är verkligen en game changer. Den kan enkelt fästas på tummen när den inte används, vilket ger löparen möjlighet att snabbt skydda fingrarna från kalla vindar. Denna funktion, kombinerad med den fyra-vägsstretchiga softshellen, ger en anpassningsbar och tätt sittande handske. Dessutom är greppförmågan i dessa handskar enastående, något jag lade märke till särskilt när jag jämförde dem med andra modeller som jag tidigare har recenserat.

Priset och Värdet
Ingen kan förneka att Black Diamond Wind Hood Softshell Gloves är ett dyrt alternativ. Men med tanke på de många innovativa funktionerna och den överlägsna isoleringen, anser jag att priset är motiverat. Ja, de kan bli lite varma när temperaturen kryper över nollan, men för de riktigt kalla dagarna finns det få handskar som kan mäta sig med dessa. Som någon som har sett och testat många löparhandskar genom åren, kan jag säga att dessa handskar representerar toppen av innovation och kvalitet.

FÖRDELAR

 • Fyra-vägsstretchigt softshell med bra passform
 • Välisolerad med PrimaLoft Gold som håller värmen mycket bra under kalla temperaturer
 • Smart vindhuva som kan fästas på tummen när du inte vill använda det
 • God greppförmåga

NACKDELAR

 • Dyrt alternativ
 • Kan bli något varma under plusgrader

4. Hellner Running Glove 2.0

Bästa Billiga Löparhandskar


Hellner-Running-Glove-2.0

Design:

Femfingershandske

Yttermaterial:

88% polyester, 12% elastan

Billiga, Simpla Men Effektiva Löparhandskar

Hellner Running Glove 2.0 tar en enkel men effektiv inställning till designen med sin femfingershandske layout. Som någon som har provat allt från premiumhandskar som Black Diamond Wind Hood Softshell till mitten av spektrumet som Nike Sphere 360, var jag förvånad över hur bekväma dessa handskar kändes vid första användningen. De sitter bra på handen och rör sig med varje rörelse, vilket skapar en friktionsfri löpupplevelse.

Material och Hållbarhet
Med en kombination av 88% polyester och 12% elastan, har dessa handskar en bra balans mellan stretch och hållbarhet. Även om de kanske inte håller lika länge som några av de dyrare alternativen jag har testat, erbjuder de fortfarande en respektabel hållbarhet, särskilt med tanke på deras pris.

Funktioner och Fördelar
En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med dessa handskar är de tydliga reflexdetaljerna. När jag springer i skymningen eller gryningen är synlighet avgörande, och dessa handskar levererar verkligen i det avseendet. Även om de inte kan erbjuda den värme som några av de dyrare handskarna, som Black Diamond Wind Hood Softshell, ger de en "helt okej" värmeförmåga, vilket är tillräckligt för kyliga men inte iskalla dagar.

Priset och Värdet
Det som verkligen sätter Hellner Running Glove 2.0 isär från andra handskar jag har recenserat är deras prisvärdhet. Med tanke på deras pris, levererar de en överraskande mängd värde. Visst, de kanske inte är de varmaste eller mest hållbara handskarna på marknaden, men för löpare som letar efter ett prisvärt alternativ som fortfarande presterar bra, är dessa handskar ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärda
 • Sköna och smidiga med helt okej värmeförmåga
 • Tydliga reflexdetaljer gör dig synlig i mörker

NACKDELAR

 • Inte särskilt varma för användning under vinter
 • Inte lika slitstarka som premiumalternativ

Gripgrab-Running-UltraLight-Touchscreen-Gloves

Design:

Femfingershandske

Yttermaterial:

80% Polyester 20% Elastan

Mycket Tunna Löparhandskar Med Pekskärmskompatibilitet

Vid första anblicken av Gripgrab Running UltraLight Touchscreen Gloves blir man genast medveten om deras tunna design. Denna tunnhet, som jag sällan har sett i andra löparhandskar, inklusive tidigare recenserade som Hellner Running Glove 2.0 eller Black Diamond Wind Hood Softshell, ger en nästan viktlös känsla. Det är nästan som att inte ha några handskar alls, vilket resulterar i maximal rörelsefrihet och en naturlig känsla när du springer.

Material och Hållbarhet
Med en blandning av 80% polyester och 20% elastan har dessa handskar en imponerande hållbarhet, särskilt med tanke på hur tunna de är. Genom mina erfarenheter av att testa olika löparutrustning kan jag uppskatta hur svårt det kan vara att balansera tunnhet med hållbarhet. Gripgrab har lyckats kombinera dessa två egenskaper på ett sätt som få andra har.

Funktioner och Fördelar
Den mest framstående funktionen i dessa handskar, bortsett från deras tunnhet, är fingertopparna som är kompatibla med pekskärmar. Denna pekskärmskompatibilitet, även om den också finns i andra handskar som Nike Sphere 360, fungerar särskilt bra här, eftersom den tunna designen ger en nästan sömlös interaktion med skärmar. Oavsett om det är att ändra låtar på din smartphone eller att kontrollera dina träningsstatistik på en smartklocka, fungerar dessa handskar perfekt.

Temperatur och Användning
Det bör noteras att dessa handskar, trots sina många fördelar, inte är avsedda för användning under de kallaste vinterdagarna. De är tunna, vilket innebär att de inte ger mycket värme. Men för löpare som letar efter en lätt handske för svalare morgnar eller kvällar under övergångssäsongerna, är Gripgrab Running UltraLight Touchscreen Gloves det perfekta valet.

FÖRDELAR

 • Väldigt tunna som ger dig maximal rörelsefrihet
 • Slitstarka trots det tunna materialet
 • Fingertoppar som är kompatibla med pekskärmar

NACKDELAR

 • Inte värmande för vinternanvändning

6. Craft Hybrid Weather Glove

Bästa Mångsidiga Löparhandskar


Craft Hybrid Weather Glove

Design:

2-1 handske

Yttermaterial:

100% polyester

Vattentäta Löparhandskar Med Smart Mångsidig Design

Craft Hybrid Weather Glove presenterar en intelligent 2-1 design som verkligen sticker ut i löparhandskarnas värld. Jag har stött på många 2-1 designs tidigare, såsom i Black Diamond Wind Hood Softshell Gloves, men det som imponerade mig mest med dessa handskar var hur enkelt det var att växla mellan de två lägena. Detta ger löparen möjlighet att anpassa sig till skiftande väderförhållanden med lätthet, vilket gör dem till ett utmärkt val för dem som löper i skiftande klimat.

Material och Väderskydd
Med ett yttermaterial av 100% polyester, har dessa handskar ett starkt försvar mot elementen. Under mina testkörningar i regniga och blåsiga förhållanden uppskattade jag verkligen hur väl det vind- och vattentäta skalet presterade. Jämfört med andra löparhandskar som Hellner Running Glove 2.0, som är mer fokuserade på lätthet än väderskydd, ger Craft Hybrid Weather Glove en överlägsen barriär mot tuffa förhållanden.

Funktioner och Komfort
Bortsett från det imponerande ytterskalet, kommer insidan av dessa handskar med en borstad mjuk finish. Detta ger en behaglig värme som är tillräcklig för de flesta kyliga dagar, även om jag skulle tveka att använda dem i extremt kalla temperaturer. Den mjuka insidan, kombinerad med handskeflexibiliteten, skapar en komfortnivå som är svår att matcha.

Temperatur och Begränsningar
Även om dessa handskar excellerar på många fronter, har de sina begränsningar när det gäller riktigt kalla temperaturer. De är inte designade att vara de varmaste handskarna på marknaden, vilket de heller inte påstår. Men för löpare som söker en balans mellan väderskydd, flexibilitet och värme för måttligt kalla dagar, är Craft Hybrid Weather Glove ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Smart 2-1 design som fungerar i många olika situationer
 • Helt vind- och vattentätt skal
 • Borstad mjuk insida som håller värme relativt bra

NACKDELAR

 • Klarar inte av riktigt kalla temperaturer

Löparhandskar - Produktjämförelse

Produkt

Design

Yttermaterial

Femfingershandske

93% Polyester, 7% Elastan

Femfingershandske

95% polyester, 5% spandex

2-1 handske

95% polyester, 5% spandex

Femfingershandske

88% polyester, 12% elastan

Femfingershandske

80% Polyester 20% Elastan

2-1 handske

100% polyester

Löparhandskar - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper löparhandskar, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper löparhandskar.

Temperatur och Väderskydd i Löparhandskar

När du väljer löparhandskar är det avgörande att först och främst tänka på dina specifika behov när det gäller temperatur och väderskydd. Var och en av oss bor i olika klimat, från de soliga stränderna i Kalifornien till de snöiga bergen i Norden. Därför bör ditt val av handskar direkt spegla de väderförhållanden du oftast kommer att stöta på under dina löpturer.

Om du bor i ett område med skarpa vintrar, där kyla och snö är normen, är det av största vikt att välja handskar som erbjuder optimal värmeisolering. Å andra sidan, om du bor i ett område med milda vintrar men kraftiga regnskurar, bör fokus ligga på vattentäthet. Och för de vindiga platserna, bör handskar med vindtäta egenskaper prioriteras.

Dessutom, beroende på vilken årstid du huvudsakligen springer i, kan dina handskbehov variera. Om du är en höstlöpare, kanske du vill ha handskar som balanserar mellan att ge värme och andas väl, medan vinterlöpare kan behöva handskar med tjockare isolering, kanske liknande de jag nämnde i Craft Hybrid Weather Glove recensionen.

vandringssandaler för vandring

Materialval i Löparhandskar och Deras Egenskaper

Materialvalet i löparhandskar kan ha en avgörande inverkan på din övergripande komfort och prestanda under löpningen. Olika material har sina unika fördelar, och förståelse av dessa kan hjälpa dig att göra ett informerat val.

Polyester, till exempel, är ett populärt material i många sportkläder, inklusive löparhandskar. Detta beror på dess utmärkta fuktavledande egenskaper. När du springer och dina händer börjar svettas, hjälper polyester till att dra bort svetten från huden och låter den avdunsta, vilket håller dina händer torra. I recensionen av Nike Sphere 360 nämnde jag hur polyesterblandningen bidrog till handskens hållbarhet och flexibilitet.

Elastan, å andra sidan, är känt för sin enastående elasticitet. Inkludering av elastan i löparhandskar garanterar att de kan sträcka sig och anpassa sig till dina händer utan att förlora sin form. Detta ger en nära och bekväm passform, vilket är särskilt viktigt för att undvika skavning och irritation under längre löpturer.

Ull, särskilt merinoull, är ett annat material du ofta hittar i högkvalitativa löparhandskar. Ullens naturliga egenskaper gör den utmärkt för temperaturreglering. Den kan hålla dina händer varma när det är kallt, men den andas också väl, vilket förhindrar överhettning. Dessutom är ull naturligt luktresistent, vilket kan vara en bonus efter flera intensiva löppass.

Andningsförmåga i Löparhandskar: En Nyckel Till Komfort

Ett av de mest kritiska, men ofta förbisedda, aspekterna av löparhandskar är deras andningsförmåga. Medan huvudsyftet med handskar kan vara att hålla dina händer varma, blir detta syfte kontraproduktivt om handskarna inte kan hantera den fukt som genereras av dina händer när du springer. Jag har stött på detta dilemma flera gånger under mina recensioner, särskilt när jag jämförde produkter som Gripgrab Running UltraLight Touchscreen Gloves med andra på marknaden.

När du springer, särskilt under längre perioder eller med högre intensitet, genererar din kropp värme. Denna värme leder till svettning, en naturlig process som hjälper till att kyla ner kroppen. Men när dina händer är inkapslade i handskar, om dessa handskar inte har tillräcklig andningsförmåga, kan svetten inte avdunsta effektivt. Resultatet? Överdriven fuktansamling inuti handskarna, vilket kan leda till blöta och kalla händer, även i kallare klimat.

Detta är inte bara en fråga om obehag. Överdriven fukt kan faktiskt minska handskarnas isolerande egenskaper, vilket gör att dina händer känner sig kallare över tid. Dessutom kan konstant fuktig miljö bli en grogrund för bakterier, vilket kan leda till obehaglig lukt.

Passformens Roll i Löparhandskar

När det kommer till löparhandskar, eller i själva verket vilken typ av sportutrustning som helst, spelar passformen en central roll i hur produkten presterar. En optimal passform i löparhandskar handlar inte bara om att känna sig bekväm; det påverkar direkt din löpupplevelse.

Om handskarna är för lösa kan de skapa skavande punkter, särskilt under längre löpturer där konstant friktion kan leda till blåsor eller irritation. Å andra sidan, för tajta handskar kan begränsa blodcirkulationen, vilket kan leda till att dina händer känns kalla eller domnade, oavsett hur varmt fodret är. Jag nämnde detta när jag recenserade Gripgrab Running UltraLight Touchscreen Gloves, där den tunna designen framhävde vikten av en perfekt passform.

Dessutom bör handskarna komplettera handens naturliga rörelser. När du springer, särskilt under längre distanser, rör sig dina händer ständigt. En bra löparhandske bör därför sträcka sig och böja sig i harmoni med din hand, snarare än att begränsa eller hindra dess rörelser.

Viktens Påverkan på Löparhandskar

Vikten av dina löparhandskar kan verka som en mindre detalj vid första anblick, men den spelar en överraskande viktig roll i hur handskarna fungerar i olika löparmiljöer. Baseras på mina erfarenheter av att testa och recensera olika löparhandskar, som den ultra-lätta Gripgrab Running UltraLight Touchscreen Gloves, blir det tydligt hur vikten direkt påverkar handskens användbarhet.

Lätta handskar, till exempel, erbjuder ofta en nästan osynlig känsla, vilket kan vara fördelaktigt för dem som springer på högre intensitet eller i tävlingssammanhang. Denna minskade vikt kan minska tröttheten i händerna under längre löpsträckor och kan förbättra luftcirkulationen, vilket håller dina händer svalare. Detta gör dem perfekta för löpning i varmare klimat eller under sommarmånaderna när överhettning kan bli ett problem.

Å andra sidan, när kvicksilvret börjar sjunka, kan tyngre handskar bli din bästa vän. De erbjuder ofta ett tjockare foder eller ett tätare material, som i Craft Hybrid Weather Glove, vilket kan ge en mycket bättre isolering mot kyla. För de som springer i kyliga förhållanden, eller till och med snö och is, kan dessa tyngre handskar erbjuda det skydd och den värme som är nödvändig för att hålla dina händer bekväma och rörliga.

Funktionalitet i Löparhandskar: Mer Än Bara Skydd

När det gäller löparhandskar, handlar det inte bara om att hålla dina händer varma och torra. I dagens teknikdrivna värld erbjuder många löparhandskar en rad funktioner som förbättrar löparupplevelsen, vilket jag har märkt när jag granskar flera av de senaste modellerna.

För den moderna löparen, som ofta bär en smartphone eller smartklocka, kan pekskärmskompatibla fingertoppar vara en spelväxlare. Med dessa kan du enkelt byta låtar, svara på samtal eller till och med logga dina löpstatistik utan att behöva ta av handskarna. I min recension av Gripgrab Running UltraLight Touchscreen Gloves betonade jag hur denna funktion verkligen kan förhöja löparupplevelsen, särskilt i kallare väder när tanken på att ta av handskarna kan vara mindre än lockande.

Reflexdetaljer är en annan nyckelfunktion, särskilt för dem som föredrar att springa tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Dessa detaljer hjälper till att öka din synlighet för förbipasserande bilar, cyklister och andra löpare, vilket bidrar till en säkrare löpupplevelse.

Och slutligen, för de som prioriterar en skräddarsydd passform, kan justerbara handledsband vara avgörande. De ger inte bara en tätare passform, vilket kan hjälpa till att hålla kylan ute, men kan också förhindra att smuts eller regn tränger in i handskarna. Jag nämnde vikten av denna funktion när jag granskade Craft Hybrid Weather Glove, där justerbara band ger en extra nivå av skydd mot elementen.

Hållbarhet i Löparhandskar: En Investering i Långvarig Komfort

Hållbarhet är inte bara ett modeord i klädindustrin det är en avgörande faktor för alla som tar sin löpning på allvar. Löparhandskar, precis som dina löparskor eller träningskläder, utsätts för en hel del slitage, särskilt om du är en ivrig löpare. Och precis som jag har påpekat i tidigare recensioner, som den om Nike Sphere 360, spelar handskarnas konstruktion och materialval en stor roll i hur länge de kommer att hålla.

Om du är någon som springer dagligen eller flera gånger i veckan, kommer dina handskar att utsättas för ständig friktion, svett och kanske även yttre element som regn, snö eller smuts. Under dessa förhållanden är det viktigt att handskarna är tillverkade av material av hög kvalitet som inte enkelt bryts ner eller slits ut.

Förstärkta sömmar, särskilt i områden med hög friktion som mellan fingrarna eller runt handleden, kan ge en extra nivå av skydd mot slitage. Dessa förstärkta områden ser till att handskarna inte bara håller ihop under intensiva löpningar utan även behåller sin form och komfort över tid.

Dessutom, om du ofta springer i mer krävande miljöer, som stigar med mycket grenar eller under våta förhållanden, kan det vara värt att investera i handskar med vattentäta eller tåliga egenskaper.

Vanliga Frågor Om Löparhandskar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en löparhandskar, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av handskar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa löparhandskarna?

De bästa löparhandskarna är enligt vårt test The North Face Etip Recycled Glove, ett par högkvalitativa och funktionella löparhandskar som fungerar i de flesta temperaturerna.

Vad kostar ett par löparhandskar?

Priset för ett par löparhandskar tenderar att ligga mellan 200 till 600 kronor.

Varför behöver jag speciella löparhandskar? Kan jag inte bara använda vanliga vinterhandskar?

Vanliga vinterhandskar är designade primärt för värme. Löparhandskar, å andra sidan, är designade med tanke på atletisk prestanda och erbjuder en kombination av värme, andningsförmåga, fuktavledning och flexibilitet, vilket är viktigt för löpare.

Hur länge håller ett par löparhandskar i genomsnitt?

Livslängden för ett par löparhandskar varierar beroende på användningsfrekvens, materialkvalitet och löparförhållandena. Med regelbunden användning kan ett högkvalitativt par löparhandskar hålla i flera säsonger.

Kan jag använda löparhandskar för andra sporter eller aktiviteter?

Absolut! Medan löparhandskar är designade med löpare i åtanke, kan deras egenskaper som andningsförmåga, flexibilitet och fuktavledning göra dem lämpliga för andra aktiviteter som cykling, vandring eller utomhusträning.

Sammanfattningsvis Om Löparhandskar

Om du är ute och springer på höst och vintern kan det vara en bra idé att investera i ett par löparhandskar. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 33

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.