10 Bästa Löparskor För Herr (2024): Bäst i Test

bästa löparskor herr bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide är skriven för män som är intresserade av löpning och som letar efter de bästa löparskorna som passar just deras behov.

Löpning är en av de mest populära fysiska aktiviteterna runt om i världen, men att hitta rätt löparskor kan vara en utmaning. Denna utmaning beror på en mängd faktorer, inklusive individuella preferenser, löpstil, och fotens form. Att välja fel skor kan leda till obehag och i värsta fall skada. Det är här denna guide kommer in i bilden, som en hjälp att hitta de bästa löparskorna för herr, skräddarsydda efter dina specifika behov.

Som en löpare med över 15 års erfarenhet, har jag provat och testat otaliga märken och modeller av löparskor. Jag har sett hur skor kan påverka prestanda, komfort och övergripande löpupplevelse. Med denna kunskap och erfarenhet är jag väl förberedd att ge råd om de bästa löparskorna för män.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 10 Bästa Löparskor För Herr Är:

 1. 1
  Hoka Bondi 8: Bäst i Test Löparskor För Herr - Läs Recension 
 2. 2
  Asics EvoRide 3: Näst Bäst i Test Löparskor För Herr - Läs Recension
 3. 3
  Nike Winflo 10: Bästa Billiga Löparskor För Herr - Läs Recension
 4. 4
  Asics Gel Kayano 29: Bästa Löparskor Herr För Asfalt - Läs Recension
 5. 5
  Saucony Ride 16: Bästa Herrlöparskor För Breda Fötter - Läs Recension
 6. 6
  Hoka Mach 5: Bästa Löparskor Herr Med Maximal Dämpning  - Läs Recension
 7. 7
  Saucony Kinvara 14: Bästa Prisvärda Löparskor För Herr  - Läs Recension
 8. 8
  Salomon Speedcross 6Bästa Vattentäta Löparskor Med Gore-Tex - Läs Recension
 9. 9
  Hoka Rocket X 2: Bästa Löparskor Herr Med Kolfiberplatta - Läs Recension
 10. 10
  Icebug Pytho6Bästa Löparskor Herr För Vinter - Läs Recension

1. Hoka Bondi 8

Bäst i Test Löparskor För Herr


Hoka Bondi 8 X

Typ Av Dämpning:

Balanserad

Nivå Av Dämpning:

Hög

Dropp:

4 mm

Vikt (per sko):

306 g

Bekväma, Effektiva Och Mångsidiga Löparskor

Från det ögonblick jag satte mina fötter i Hoka Bondi 8, kände jag en omedelbar skillnad i komfortnivån. Som löpare vet jag att dämpning är avgörande för att minimera stötar och avlasta fotens tryckpunkter, och Hoka Bondi 8 levererar detta med bravur. Med en balanserad och hög dämpning, fördelar dessa skor effektivt trycket över hela foten, vilket ger en mjuk och behaglig känsla vid varje steg.

Stabilitet och Dropp

Hoka Bondi 8 erbjuder en bra naturlig stabilitet, vilket är avgörande för att hålla foten säker och bekväm under löpningen. Med en dropp på endast 4 mm, uppmuntrar dessa skor en mer naturlig fotposition och löpstil, vilket minskar risken för skador och förbättrar effektiviteten. Som en erfaren löpare har jag hittat att en låg dropp kan bidra till en bättre löpteknik och jag var nöjd med hur dessa skor stöttade detta.

Hållbarhet

När det gäller hållbarhet, står Hoka Bondi 8 ut från mängden. Jag har haft mina i över ett år nu, och de håller fortfarande upp väldigt bra trots regelbunden användning. De är robusta och slittåliga, vilket gör dem till ett bra val för löpare som söker en sko som kan hålla ut under långa distanser och tuffa förhållanden.

Vikt och Passform

Med en vikt på 306 g per sko, är Hoka Bondi 8 definitivt på den tyngre sidan när det gäller löparskor. Även om vikten kan kännas i början, har jag funnit att den extra massan inte påverkar prestandan eller komforten negativt. Passformen är dock lite på den snäva sidan, så de med bredare fötter kan behöva överväga en större storlek. Som någon med bredare fötter, jag själv har upplevt detta och har gått en halv storlek upp för att kompensera för detta.

FÖRDELAR

 • Väldigt bekväma att springa i
 • Bra naturlig stabilitet
 • Mycket hållbara och slittåliga

NACKDELAR

 • Tyngre löparskor
 • Har en relativt snäv passform

2. Asics EvoRide 3

Näst Bäst i Test Löparskor För Herr


Asics EvoRide 3

Typ Av Dämpning:

Balancerad/Mjuk

Nivå Av Dämpning:

Medel

Dropp:

5 mm

Vikt (per sko):

210 g

Perfekt Balanserade Löparskor

Asics EvoRide 3 erbjuder en utmärkt balans mellan komfort och prestanda. Liksom Hoka Bondi 8, upplevde jag omedelbar komfort när jag satte på mig dessa skor, men med en viss skillnad. Asics EvoRide 3 har en balanserad till mjuk dämpning med en medelnivå av dämpning. Detta ger en smidigare känsla jämfört med den höga dämpningen i Hoka Bondi 8, vilket kan vara mer tilltalande för löpare som föredrar en mer naturlig löpkänsla. Dessutom är dessa skor mycket bekväma med god ventilation, vilket bidrar till en sval och behaglig löpupplevelse.

Stabilitet och Dropp

Med en dropp på 5 mm, ligger Asics EvoRide 3 nära Hoka Bondi 8 i att främja en naturlig fotposition och löpstil. Jag har alltid varit förespråkare för skor med lägre dropp, eftersom de hjälper till att främja en sundare löpteknik. I min erfarenhet, stödjer Asics EvoRide 3 detta väl, samtidigt som de ger en stabil plattform för effektiv löpning.

Hållbarhet och Respons

Asics EvoRide 3 har en mycket responsiv återkoppling, vilket ger en energifylld känsla vid varje steg. I mina år av löpning har jag funnit att en bra respons kan göra stor skillnad i löpkänslan och prestandan. Dessutom är dessa skor slitstarka med en hållbar yttersula. Trots att de är lättare än Hoka Bondi 8, har jag funnit att de står upp väl till regelbunden användning och tuffa förhållanden.

Vikt och Passform

Vid 210 g per sko, är Asics EvoRide 3 en märkbart lättare modell jämfört med Hoka Bondi 8. Denna lägre vikt kan vara fördelaktig för löpare som vill känna sig snabbare och mer smidiga. I fråga om passform, är tåboxen på dessa skor något smal. Jag har breda fötter och detta är något jag märkte under mina första löpturer. Men precis som med Hoka Bondi 8, kan detta problem lösas genom att gå upp en halv storlek.

FÖRDELAR

 • Lättviktsmodell som inte tynger ner dig
 • Mycket bekväma med god ventilationsförmåga
 • Mycket responsiv återkoppling
 • Slitstark yttersula som håller länge

NACKDELAR

 • Tåboxen är något smal

3. Nike Winflo 10

Bästa Billiga Löparskor För Herr


Nike Winflo 10

Typ Av Dämpning:

Balanserad

Nivå Av Dämpning:

Medel

Dropp:

10 mm

Vikt (per sko):

281 g

Prisvärda Och Mångsidiga Löparskor För Herr

Nike Winflo 10 erbjuder en balanserad dämpning med en medelnivå, vilket är liknande Asics EvoRide 3 men med en skönare känsla jämfört med Hoka Bondi 8. I min erfarenhet, är dessa skor tillräckligt bekväma för att bäras hela dagen, vilket gör dem till ett bra val för både löpning och vardagsbruk. Oavsett om du springer en maraton eller bara gör ärenden, har Nike Winflo 10 visat sig vara ett pålitligt val.

Stabilitet och Dropp

Med en dropp på 10 mm, erbjuder Nike Winflo 10 mer höjd mellan hälen och tån jämfört med både Asics EvoRide 3 och Hoka Bondi 8. Denna extra höjd kan vara fördelaktig för löpare som har en traditionell löpstil med en häl-till-tå-rörelse. I mina år av att testa olika löparskor, har jag märkt att en högre dropp kan vara till hjälp för att stödja denna typ av löpstil.

Mångsidighet och Pris

En av de stora fördelarna med Nike Winflo 10 är dess mångsidiga design. Dessa skor kan användas för en mängd olika aktiviteter, vilket gör dem till ett utmärkt val för de som söker en allround sko. Dessutom, som någon som har testat otaliga par löparskor genom åren, var jag imponerad av det utmärkta värdet som dessa skor erbjuder. De är budgetvänliga utan att kompromissa med prestanda eller komfort, vilket gör dem till ett utmärkt val för löpare med en begränsad budget.

Vikt och Skosnören

Vid 281 g per sko, Nike Winflo 10 faller mellan Hoka Bondi 8 och Asics EvoRide 3 i vikt. De erbjuder en bra balans mellan vikt och stabilitet, vilket gör dem till ett bra val för en mängd olika löpstilar. En nackdel jag märkte är dock kvaliteten på skosnören. De har en tendens att lossna under långa löprundor, vilket kan vara irriterande. Men detta är ett mindre problem som kan lösas genom att byta ut skosnören mot ett par av högre kvalitet.

FÖRDELAR

 • Mångsidig design
 • Budgetvänlig
 • Tillräckligt bekväm för att ha på sig hela dagen

NACKDELAR

 • Skosnören skulle behövas uppgraderas i kvalité

4. Asics Gel Kayano 29

Bästa Löparskor Herr För Asfalt


Asics Gel Kayano 29

Typ Av Dämpning:

Balanserad

Nivå Av Dämpning:

Medel

Dropp:

12 mm

Vikt (per sko):

298 g

Bekväma Löparskor Med Bra Stöd För Pronation

Asics Gel Kayano 29 fortsätter att leva upp till sitt rykte som en av de mest bekväma löparskorna på marknaden. Precis som Asics EvoRide 3 och Nike Winflo 10, erbjuder dessa skor en balanserad dämpning med en medelhög nivå, vilket ger en mjuk men ändå responsiv känsla vid varje steg. Som en löpare som ofta kör längre distanser, jag uppskattar verkligen hur bekväma dessa skor är, även efter många kilometers löpning.

Stabilitet och Dropp

Med en dropp på 12 mm, erbjuder Asics Gel Kayano 29 den största höjden mellan häl och tå av de skor vi har granskat hittills. Denna extra höjd kan vara särskilt fördelaktig för löpare som tenderar att slå ner med hälen först. I mina år av löpning, jag har funnit att en större dropp kan hjälpa till att minska belastningen på foten, särskilt under långdistanslöpning.

Hållbarhet och Pris

När det gäller hållbarhet, är Asics Gel Kayano 29 svåra att slå. De har visat sig stå upp väl till långvarig användning, vilket gör dem till ett bra val för löpare som tränar regelbundet. Dessutom, med tanke på deras höga prestanda och hållbarhet, jag anser att dessa skor erbjuder utmärkt valuta för pengarna. Även om de kan vara lite dyrare än vissa andra modeller, är den extra kostnaden väl värt det för den kvalitet och funktionalitet som de erbjuder.

Vikt

Vid 298 g per sko, Asics Gel Kayano 29 är något tyngre än både Nike Winflo 10 och Asics EvoRide 3, men lättare än Hoka Bondi 8. Även om vikten kan vara en nackdel för vissa löpare, jag har funnit att det inte hindrar mig i mina löpningar. Tvärtom, den extra vikten kan faktiskt bidra till att förbättra stabiliteten, vilket kan vara en fördel för långdistanslöpare.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärda för dess funktionalitet och kvalitet
 • Bekväma att springa längre sträckor i
 • Bra slitstyrka och hållbarhet

NACKDELAR

 • Lite tyngre än andra konkurrerande modeller

5. Saucony Ride 16

Bästa Herrlöparskor För Breda Fötter


Saucony Ride 16

Typ Av Dämpning:

Hård/balanserad

Nivå Av Dämpning:

Medel

Dropp:

8 mm

Vikt (per sko):

248 g

Sköna Löparskor Med Bred Passform

Saucony Ride 16 skapar en mjuk och bekväm löparupplevelse, tack vare sin balanserade till hårda dämpning. Som någon med breda fötter, jag har uppskattat den extra utrymme och komfort dessa skor erbjuder. Med en medelhög nivå av dämpning, de ger en bra balans mellan stöd och flexibilitet, vilket gör dem till ett utmärkt val för både korta och långa löpningar.

Stabilitet och Dropp

Med en dropp på 8 mm, Saucony Ride 16 ligger i mitten av spektrumet jämfört med de andra skor vi har granskat. I min erfarenhet, denna droppnivå erbjuder en bra balans mellan komfort och effektivitet, vilket gör dessa skor lämpliga för en mängd olika löpstilar.

Mångsidighet och Hållbarhet

Saucony Ride 16 är ett mycket mångsidigt par skor som kan användas för en rad olika aktiviteter, från vardaglig promenad till intensiv löpning. Dessutom, dessa skor har en hög slitstyrka, vilket gör dem till ett långvarigt och pålitligt val. Även efter många kilometers löpning, har jag märkt att dessa skor håller sig i toppform.

Vikt och Passform

Vid 248 g per sko, Saucony Ride 16 är relativt lätt, vilket bidrar till en mer smidig och effektiv löpning. Men det är värt att notera att dessa skor kan vara lite svåra att få på. Detta är något jag märkte när jag först började använda dem, men med tiden har de blivit mer flexibla och lättare att hantera. Trots denna lilla nackdel, jag har funnit att komforten och prestandan hos Saucony Ride 16 mer än kompenserar för detta.

FÖRDELAR

 • Mjuk och bekväm löparupplevelse
 • Mångsidigt par
 • Hög slitstyrka

NACKDELAR

 • Lite svåra att få på

6. Hoka Mach 5

Bästa Löparskor Herr Med Maximal Dämpning


Hoka Mach 5

Typ Av Dämpning:

Balanserad

Nivå Av Dämpning:

Hög

Dropp:

5 mm

Vikt (per sko):

232 g

Maximalt Dämpade Löparskor Med Bra Stöd

Hoka Mach 5 erbjuder en balanserad men maxad dämpning, vilket ger en behaglig och stödjande känsla vid varje steg. Som en långdistanslöpare, jag har uppskattat den komfort dessa skor tillhandahåller. Trots att de är mycket lätta, de kompromissar inte med komfort eller stöd, vilket gör dem till ett utmärkt val för både korta och långa löpningar.

Stabilitet och Dropp

Med en dropp på 5 mm, Hoka Mach 5 erbjuder en naturlig fotposition och löpstil, liknande Asics EvoRide 3 och Hoka Bondi 8. I min erfarenhet, denna låga dropp bidrar till att främja en sundare löpteknik och minskar risken för skador. Dessutom, dessa skor har en fantastisk passform som verkligen håller foten på plats, vilket ger extra stabilitet och säkerhet under löpningen.

Mångsidighet

Hoka Mach 5 är ett mycket mångsidigt par skor, vilket gör dem till ett utmärkt val för en rad olika aktiviteter. Oavsett om du är ute på en lugn promenad, deltar i en intensiv löpträning eller bara använder dem för vardagliga ärenden, dessa skor kommer att tjäna dig väl. Deras lättviktsdesign och bekväma passform gör dem till en favorit bland många löpare, inklusive mig själv.

Vikt och Hållbarhet

Vid 232 g per sko, Hoka Mach 5 är bland de lättaste skor vi har granskat. Denna lättviktiga design bidrar till en smidigare och mer effektiv löpning. En potentiell nackdel jag har märkt är dock att de kan vara lite dyra i förhållande till deras hållbarhet. Trots att de håller upp bra under normal användning, de kanske inte är det bästa valet för extremt tuffa förhållanden. Men för de flesta löpare, jag tror att komforten, stödet och prestandan hos Hoka Mach 5 mer än kompenserar för detta.

FÖRDELAR

 • Mycket lätta
 • Fantastisk passform som sätter foten på plats
 • Mångsidigt par

NACKDELAR

 • Något dyr i förhållande till dess hållbarhet

7. Saucony Kinvara 14

Bästa Prisvärda Löparskor För Herr


Saucony Kinvara 14

Typ Av Dämpning:

Balanserad

Nivå Av Dämpning:

Medel

Dropp:

4 mm

Vikt (per sko):

198 g

Ultralätta Och Billiga Löparskor För Herr

Saucony Kinvara 14 erbjuder en balanserad dämpning med en medelhög nivå, vilket ger en bekväm och stödjande löpupplevelse. Jag uppskattade särskilt den bra stunsen i löparsteget, som gör att varje steg känns energifyllt och effektivt. Dessutom, dessa skor har en utmärkt andningsförmåga, vilket håller fötterna svala och bekväma även under längre löprundor.

Stabilitet och Dropp

Med en dropp på 4 mm, Saucony Kinvara 14 ligger i linje med skor som Hoka Bondi 8 och Hoka Mach 5, och främjar en naturlig fotposition och löpstil. Under mina år som löpare, jag har märkt att en lägre dropp kan bidra till att förbättra löptekniken och minska risken för skador.

Vikt och Andningsförmåga

Vid 198 g per sko, Saucony Kinvara 14 är de lättaste skorna vi har granskat hittills. Denna lättviktsdesign, kombinerat med förbättrad dämpning jämfört med tidigare generationer, bidrar till en smidig och effektiv löpupplevelse. Dessutom, dessa skor har en utmärkt andningsförmåga, vilket gör dem till ett utmärkt val för varmare väder eller intensiva löppass.

Hållbarhet

En potentiell nackdel med Saucony Kinvara 14 är dess hållbarhet. Specifikt, jag har märkt att sulans slitstyrka kanske inte är den bästa, särskilt för löpare som regelbundet springer på tuffa underlag. Dessutom, dessa skor har en ganska stor plös, vilket kan vara obehagligt för vissa löpare. Men trots dessa mindre problem, jag har funnit att prestanda, komfort och värde för pengarna hos Saucony Kinvara 14 gör dem till ett utmärkt val för de flesta löpare.

FÖRDELAR

 • Bra studs i löparsteget
 • Lättare och bättre dämpning än tidigare generation
 • Mycket bra andningsförmåga

NACKDELAR

 • Stor plös
 • Sulans slitstyrka är inte den bästa

8. Salomon Speedcross 6

Bästa Vattentäta Löparskor Med Gore-Tex


Salomon Speedcross 6

Typ Av Dämpning:

Balanserad

Nivå Av Dämpning:

Medel

Dropp:

5 mm

Vikt (per sko):

328 g

Kraftiga Terrängskor Med Vattentätt Gore-Tex Membran

Salomon Speedcross 6 är designade med en balanserad dämpning och en medelnivå, vilket ger en bekväm och stödjande löpupplevelse. Dessa skor skiljer sig från de tidigare granskade modellerna på grund av sin otroliga greppförmåga på varierat underlag samt vattentäta Gore-Tex membran. Som en löpare som ofta springer på varierade och ibland utmanande terränger, jag har verkligen uppskattat detta grepp. Det hjälper till att ge säkerhet och självförtroende under löpningen, oavsett underlag.

Stabilitet och Dropp

Med en dropp på 5 mm, Salomon Speedcross 6 ligger i linje med skor som Hoka Bondi 8, Asics EvoRide 3, Hoka Mach 5 och Saucony Kinvara 14, vilka alla främjar en naturlig fotposition och löpstil. Jag har märkt att denna låga dropp bidrar till att förbättra löptekniken och minska risken för skador, vilket är särskilt viktigt när man springer på ojämna underlag.

Vikt och Grepp

Vid 328 g per sko, Salomon Speedcross 6 är de tyngsta skorna vi har granskat hittills. Trots den extra vikten, jag har funnit att dessa skor fortfarande erbjuder en effektiv och komfortabel löpupplevelse, tack vare deras utmärkta grepp och stabila konstruktion. Detta grepp, kombinerat med en robust och slitstark design, gör dessa skor till ett utmärkt val för löpare som ofta tar sig an svåra och ojämna terränger.

Hållbarhet och Rengöring

Salomon Speedcross 6 är byggda för att vara slitstarka och hållbara, vilket gör dem till ett bra val för löpare som behöver en sko som kan hålla. Dessutom, dessa skor är lätta att rengöra vid behov, vilket är en stor fördel för de som ofta springer i leriga eller smutsiga områden. En potentiell nackdel är dock att de kan bli något varma under sommarmånaderna, och de saknar också en fästpunkt för damasker. Trots dessa mindre problem, jag tror att Salomon Speedcross 6 erbjuder en utmärkt balans mellan prestanda, hållbarhet och komfort.

FÖRDELAR

 • Otroligt bra greppförmåga på varierat underlag
 • Slitstark och stabil konstruktion
 • Enkel att rengöra vid behov

NACKDELAR

 • Kan bli något varm under sommarmånaderna
 • Saknar fästpunkt för damasker

9. Hoka Rocket X 2

Bästa Löparskor Herr Med Kolfiberplatta


Hoka Rocket X 2

Typ Av Dämpning:

Responsiv

Nivå Av Dämpning:

Hög

Dropp:

5 mm

Vikt (per sko):

235 g

Snabba Löparskor Med Kolfiberplatta

Hoka Rocket X 2 erbjuder en responsiv dämpning med en hög nivå, vilket ger en stödjande och energifylld löpupplevelse. Den höga dämpningen kombinerat med en aggressiv och välfungerande kolfiberplatta gör dessa skor till ett utmärkt val för löpare som söker extra stöd och effektivitet i sina löpsteg. Jag har märkt att denna konfiguration hjälper till att minska trötthet och förbättra prestandan, särskilt under längre löpningar.

Stabilitet och Dropp

Med en dropp på 5 mm, Hoka Rocket X 2 ligger i linje med skor som Hoka Bondi 8, Asics EvoRide 3, Hoka Mach 5, Saucony Kinvara 14 och Salomon Speedcross 6, vilka alla främjar en naturlig fotposition och löpstil. I mina år av löpning, jag har märkt att denna låga dropp bidrar till att förbättra löptekniken och minska risken för skador. Dessutom, dessa skor är stabila under löpningen, vilket ger extra säkerhet och självförtroende.

Vikt och Prestanda

Vid 235 g per sko, Hoka Rocket X 2 är relativt lätta, vilket bidrar till en mer smidig och effektiv löpning. Även om de är något tyngre än tidigare modeller, jag har funnit att den extra vikten inte påverkar prestandan. Faktum är att kolfiberplattan i dessa skor hjälper till att ge en kraftig och responsiv känsla vid varje steg, vilket mer än kompenserar för den extra vikten.

Hållbarhet och Pris

Hoka Rocket X 2 är byggda för att vara slitstarka och hållbara, vilket gör dem till ett bra val för regelbundna löpare. En potentiell nackdel är dock priset. Dessa skor är ett dyrare alternativ, vilket kan vara ett hinder för vissa löpare. Men i min erfarenhet, den höga prestandan och hållbarheten hos Hoka Rocket X 2 gör dem till ett utmärkt investeringsval.

FÖRDELAR

 • Aggressiv och välfungerande kolfiberplatta
 • Bra och bekväm dämpning
 • Stabil under springturen

NACKDELAR

 • Tyngre än tidigare modeller
 • Dyrt alternativ

10. Icebug Pytho6

Bästa Löparskor Herr För Vinter


Icebug Pytho6

Typ Av Dämpning:

Balanserad

Nivå Av Dämpning:

Medel

Dropp:

9 mm

Vikt (per sko):

320 g

Kraftiga Vinterlöparskor Med Bra Grepp Och Slitstyrka

Icebug Pytho6 erbjuder en balanserad dämpning med en medelhög nivå, vilket ger en behaglig och stödjande löpupplevelse även på de mest utmanande vinterterrängerna. Kraftiga dubbar gör att dessa skor klarar av alla hala underlag utan problem, vilket är särskilt värdefullt för vinterlöpare som jag. Dessutom, den bekväma passformen med en bred tåbox gör dessa skor till ett utmärkt val för löpare med breda fötter.

Stabilitet och Dropp

Med en dropp på 9 mm, Icebug Pytho6 erbjuder en högre häl-till-tå höjd än skor som Hoka Bondi 8, Asics EvoRide 3, Hoka Mach 5, Saucony Kinvara 14, Salomon Speedcross 6 och Hoka Rocket X 2. I min erfarenhet, denna högre dropp bidrar till att ge extra stöd och komfort under löpning, särskilt på ojämna och hala ytor. Dessutom, den mycket stabila konstruktionen hjälper till att hålla fötterna säkert på plats, vilket är särskilt viktigt i vinterväder.

Vikt och Prestanda

Vid 320 g per sko, Icebug Pytho6 är bland de tyngre skor vi har granskat. Trots den extra vikten, jag har funnit att dessa skor fortfarande erbjuder en effektiv och stabil löpupplevelse, tack vare deras robusta konstruktion och kraftiga dubbar. I de tuffaste vinterförhållandena, dessa skor har verkligen visat sitt värde genom att ge utmärkt grepp och stabilitet.

Hållbarhet och Terränganpassning

Icebug Pytho6 är byggda för att vara slitstarka och hållbara, vilket gör dem till ett bra val för löpare som regelbundet springer i svåra vinterförhållanden. En potentiell nackdel är dock att dubbarna inte är särskilt bekväma att springa med på hårdare underlag. Men för de som springer mestadels på snö och is, jag tror att Icebug Pytho6 erbjuder en oslagbar kombination av grepp, stabilitet och hållbarhet.

FÖRDELAR

 • Kraftiga dubbar som klarar av alla hala underlag utan problem
 • Mycket stabil konstruktion som håller fötterna på plats även i ojämn terräng
 • Bekväm passform med bred tåbox

NACKDELAR

 • Dubbarna är inte särskilt bekväma att springa med på hårdare underlag

Löparskor För Herr - Produktjämförelse

Produkt

Typ Av Dämpning

Nivå Av Dämpning

Dropp

Vikt (per sko)

Balanserad

Hög

4 mm

306 g

Balanserad/Mjuk

Medel

5 mm

210 g

Balanserad

Medel

10 mm

281 g

Balanserad

Medel

12 mm

298 g

Hård/balanserad

Medel

8 mm

248 g

Balanserad

Medel

5 mm

232 g

Balanserad

Medel

4 mm

198 g

Balanserad

Medel

5 mm

328 g

Responsiv

Hög

5 mm

235 g

Balanserad

Medel

9 mm

320 g

Löparskor För Herr - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper löparskor för herr, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper löparskor.

Löpstil

Att förstå din unika löpstil, ofta benämnd som din löparbiomekanik, är ett kritiskt steg i processen att välja rätt löparskor. Varje löpare har en distinkt rörelsemönster, vilket i hög grad påverkar hur foten interagerar med marken vid varje steg. Denna interaktion kan kategoriseras i tre huvudtyper: pronation, supination och neutral.

Pronation kännetecknas av en inåtgående rullning av foten vid landning. Det är en naturlig rörelse som hjälper till att absorbera stötar, men överdriven pronation kan leda till stress på inre delen av foten och underbenet. Löparskor designade för överpronatorer har oftast extra stöd och stabilitet på insidan av skon för att motverka denna inåtrullning.

Å andra sidan, supination, eller underpronation, kännetecknas av en utåtrullning av foten vid landning. Detta kan leda till ökad belastning på utsidan av foten och underbenet. Skor för supinatorer tenderar att ha mer dämpning och flexibilitet för att hjälpa till att jämföra fördelningen av stötar över hela foten.

Slutligen, en neutral löpstil kännetecknas av en jämn fördelning av vikten över hela foten vid landning. Denna typ av löpstil tenderar att vara den mest effektiva och minst benägna att leda till skador. Skor för neutrala löpare har en balanserad mängd stöd och dämpning för att främja korrekt fotmekanik.

Det är alltid viktigt att notera att varje löpare är unik, och dessa kategorier är bara riktlinjer. Att hitta rätt sko handlar om att matcha skons design och funktion med dina individuella behov och preferenser, vilket kan kräva lite experiment och justering. Precis som när vi tidigare recenserade olika skomodeller, som Hoka Bondi 8 för hög dämpning eller Icebug Pytho6 för vinterlöpning, är det viktigt att välja skor som passar din löpstil och de specifika förhållandena du kommer att springa i.

bra löparskor för herr att srpinga i

Fot & Form

En av de mest avgörande faktorerna att överväga när du väljer löparskor är din unika fotform. Precis som våra ansikten och kroppar varierar, är våra fötter unika och individualiserade för oss. Fotformen kan ha stor påverkan på hur vi rör oss och därför på vilken typ av sko som bäst stöder våra fötter under löpning.

Bredd på foten är en av de mest grundläggande aspekterna av fotformen. Medan vissa människor har bredare fötter, vilket kräver skor med mer utrymme i tåboxen, har andra smalare fötter som kan glida runt i för breda skor. Beroende på din fotbredd, vill du leta efter skor som har "bred" eller "smal" i modellbeskrivningen eller alternativt prova olika märken, eftersom vissa märken är kända för att vara bredare eller smalare än andra.

Fotvalvets höjd är en annan viktig aspekt att överväga. Löpare med höga valv kan ha en tendens till supination och kan behöva skor med extra dämpning för att hjälpa till att absorbera stötar, medan de med platta fötter ofta har en tendens till pronation och kan dra nytta av mer stöd och stabilitet i skon.

Att förstå din fotform och hur den påverkar din löpning är en viktig del av att hitta rätt sko. Detta är en princip som jag ofta har refererat till i mina tidigare recensioner, till exempel när jag granskade Saucony Ride 16, en sko som har en bred tåbox som passar löpare med breda fötter, eller när jag granskade Asics EvoRide 3, som har en smalare tåbox, bättre lämpad för löpare med smala fötter. Förståelse för din fotform kommer att hjälpa dig att navigera i skovärlden och hitta rätt match för dina fötter.

Passform

Att hitta rätt passform i dina löparskor är avgörande för att säkerställa optimal komfort och prestanda. En sko som inte passar ordentligt kan leda till obehag, blåsor och till och med skador över tid. Oavsett dina löpningsmål bör komforten alltid vara en prioritet.

En välpasande löparsko ska känna sig bekväm så snart du tar den ur lådan. Du bör inte behöva "gå in" dina löparskor, eftersom detta kan leda till obehag och potentiella skador. Skon ska passa ordentligt runt hela foten, utan att klämma, gnugga eller orsaka några smärtpunkter.

Vid tårna bör det finnas gott om utrymme att röra på tårna. Detta är särskilt viktigt när du löper, eftersom foten naturligt tenderar att svälla och tårna att sprida sig ut under löpning. En sko som är för snäv vid tåboxen, som Hoka Bondi 8 jag tidigare recenserade, kan orsaka obehag eller till och med problem som blåsor och svarta tånaglar över tid.

Å andra sidan, en sko med en bredare tåbox, som Saucony Ride 16, kan ge dina tår mer utrymme att röra sig naturligt, vilket kan bidra till en mer bekväm och naturlig löpning.

Typ Av Dämpning

Typen av dämpning i en löparsko spelar en central roll för hur den känns och presterar. Dämpningen är det system inom skon som absorberar stötar och hjälper till att skydda dina fötter och leder från påfrestningen av löpning. Den typ av dämpning som passar bäst för dig kan variera beroende på dina individuella behov och preferenser.

Vissa löparskor erbjuder mer dämpning för att ge maximal komfort och stöd. Dessa skor tenderar att vara bäst för långdistanslöpare eller för de som springer på hårdare underlag, eftersom de hjälper till att minska belastningen på fötterna och leder under långa körningar. En sko med mycket dämpning, som Hoka Bondi 8, har till exempel en tjock sula som ger en kudde mellan foten och marken, vilket hjälper till att dämpa stötar och ge en mer bekväm körupplevelse.

Å andra sidan erbjuder vissa skor mindre dämpning för att ge en mer responsiv känsla. Dessa skor kan ge löparen en större känsla av marken, vilket kan bidra till en mer naturlig och effektiv löpstil. De tenderar att vara lättare och snabbare, men de kan också ge mindre stöd och skydd. En sko med mindre dämpning, som Asics EvoRide 3, kan till exempel ge en mer direkt kontakt med marken och en snabbare, mer dynamisk respons vid varje steg.

Typ Av Terräng

Terrängtypen du springer på är en avgörande faktor för vilken typ av löparskor du behöver. Varje terräng presenterar sina egna utmaningar och kräver skor som är särskilt utformade för att hantera dem.

Om du huvudsakligen springer på asfalterade vägar eller trottoarer, ställs du inför en hård och jämn yta. I dessa förhållanden är dämpning av stor betydelse för att skydda dina fötter och leder från stötar. Löparskor med hög dämpning, som Hoka Bondi 8, kan hjälpa till att minimera stötar och belastning på kroppen när du springer på hårda underlag. Dessutom, dessa skor har ofta en smidigare sula design för att ge en mer bekväm löpning på plana ytor.

Å andra sidan, om du springer på stigar eller ojämn terräng, kommer du att möta en rad olika utmaningar, inklusive lera, rötter, stenar och branta backar. I dessa förhållanden behöver du skor med robust grepp och förbättrad stabilitet för att säkert navigera på dessa ytor. Trail löparskor, som Salomon Speedcross 6, har ofta grova sulor med djupa grepp för att klara av lera och löst underlag, samt extra stöd och skydd för att hålla foten stabil på ojämna stigar.

Vikt

Vikten på dina löparskor kan ha en betydande inverkan på din löpupplevelse. Varje extra gram kan kännas under långa löpningar eller högintensiva träningspass, och därför kan valet mellan en lätt eller tung löparsko vara avgörande för din prestation och komfort.

Lätta löparskor, som Saucony Kinvara 14, är ofta föredragna av löpare som söker hastighet och smidighet. Dessa skor är designade för att minimera vikt och maximera respons, vilket kan hjälpa dig att öka takten och minska trötthet under korta till medellånga distanser. Med mindre material mellan din fot och marken kan du också få en bättre känsla av underlaget, vilket kan hjälpa dig att anpassa din löpning mer effektivt.

Å andra sidan, tyngre skor, som Hoka Bondi 8, kan erbjuda mer stöd och dämpning, vilket kan vara fördelaktigt för långdistanslöpare eller de som springer på hårda underlag. Den extra vikten kommer ofta från tjockare och mer robusta material som används i skons konstruktion, vilket kan bidra till att öka skons livslängd och skydda dina fötter och leder från stötar.

löparskor med bra dämpning för herr

Hållbarhet & Slitstyrka

Hållbarhet är en kritisk faktor att överväga när du investerar i ett par löparskor. Eftersom dessa skor ofta används under krävande förhållanden och för aktiviteter med hög intensitet, vill du vara säker på att de kan tåla strykningen och fortsätta prestera över tid.

När det gäller hållbarhet, handlar det inte bara om skons livslängd, utan också om hur väl den behåller sin prestanda och komfort med tiden. Vissa skor kan börja bra, men tappar snabbt sin dämpning eller stöd efter bara några få kilometer, vilket kan påverka din löpning och riskera skador.

För att bedöma en skos hållbarhet är det viktigt att titta på recensioner och feedback från andra löpare. Dessa recensioner kan ge dig en inblick i hur skorna presterar under realistiska förhållanden och över längre tidsperioder. Det är också viktigt att titta på detaljerna i skons konstruktion och de material som används. Högkvalitativa material och solid konstruktion är ofta nyckeln till en mer hållbar sko.

Till exempel, när jag tidigare recenserade Hoka Bondi 8, betonade jag dess hållbarhet som en av dess styrkor, tack vare dess robusta konstruktion och högkvalitativa material. Å andra sidan, när jag recenserade Saucony Kinvara 14, noterade jag att sulans slitstyrka kanske inte är den bästa, vilket är en viktig faktor att överväga med avseende på hållbarhet.

Andningsförmåga

Andningsförmåga är en ofta förbisedd men mycket viktig faktor när du väljer löparskor. Att ha en sko som tillåter luft att cirkulera runt din fot kan göra en stor skillnad när det gäller din komfort och prestanda, särskilt under varmare förhållanden eller under långa löpningar där dina fötter kan bli varma och svettiga.

Andningsbara löparskor, som Asics EvoRide 3, har ofta ett nät eller en öppen vävd överdel som tillåter luft att passera igenom. Denna luftcirkulation hjälper till att hålla dina fötter svala och torra, vilket minskar risken för blåsor och andra hudproblem som kan uppstå när fötterna blir för varma och fuktiga. Dessutom kan de ge en allmänt mer behaglig löpupplevelse, eftersom du inte behöver oroa dig för att dina fötter blir för varma eller svettiga.

Å andra sidan, i kallare klimat eller under regniga förhållanden, kanske du vill ha en sko som erbjuder mer skydd och mindre andningsförmåga, som Salomon Speedcross 6, som jag tidigare har recenserat. Dessa skor har en mindre andningsbar konstruktion för att hålla fötterna torra och skyddade från elementen.

Drop

"Häl-till-tå-drop", ofta bara kallat "drop", är en term som beskriver höjdskillnaden mellan hälen och framfoten i en löparsko. Detta mått, vanligtvis angivet i millimeter, kan ha en betydande inverkan på hur skon känns när du springer och kan påverka din löpstil och komfort.

En högre drop, som 10-12 mm, innebär att hälen ligger betydligt högre än framfoten. Detta kan bidra till att skjuta fram din vikt och uppmuntra en mer häl-först löpstil. Det kan också ge mer dämpning och stöd för hälen, vilket kan vara fördelaktigt för löpare som tenderar att landa på hälen först. Skor med en högre drop, som Nike Winflo 10 eller Asics Gel Kayano 29, jag tidigare recenserat, kan ofta erbjuda mer strukturerat stöd och dämpning.

Å andra sidan, en lägre drop, som 4-6 mm, lägger mindre höjdskillnad mellan häl och tå, vilket kan uppmuntra en mer framfot eller mittfotslöpstil. Denna typ av drop ger en mer "naturlig" löpkänsla, som kan bidra till att stärka fot- och vadmuskler över tid. Skor med lägre drop, som Hoka Mach 5 och Saucony Kinvara 14, kan ge en mer responsiv och naturlig löpupplevelse.

Det finns ingen "rätt" drop för alla. Den bästa droppen för dig beror på din individuella löpstil, komfortpreferenser och eventuella tidigare skador. Vissa löpare kan även välja att rotera mellan skor med olika drop för att variera belastningen på olika muskelgrupper. Genom att förstå hur drop påverkar din löpning kan du göra ett mer informerat val om vilken typ av sko som kommer att passa dig bäst.

Vanliga Frågor Om Löparskor För Herr

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par löparskor, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av löparskor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa löparskorna för herr?

Den bästa löparskorna för herr är enligt vårt test Hoka Bondi 8, då vi fann att den presterade bäst i flest situationer, samtidigt som den har bra hållbarhet och inte kostar allt för mycket.

Vad kostar ett par löparskor för herr?

Priset för en löparskor för herr kommer att ligga runt 800-1800 kronor beroende på modell och funktionalitet. Med det sagt finns det även dyrare och billigare alternativ på marknaden.

Hur ofta ska jag byta ut mina löparskor?

Det beror på din löpstil, hur ofta du springer och på vilket underlag, men generellt sett bör löparskor bytas ut var 500-800 kilometer. När skorna börjar förlora sin dämpning eller när du märker ojämnt slitage på sulan, är det dags att överväga ett nytt par.

Vad är skillnaden mellan trail-löparskor och väglöparskor?

Väglöparskor är designade för jämnare underlag, som asfalt eller trottoarer, och har oftast mer dämpning. Trail-löparskor, å andra sidan, är byggda för att hantera ojämna och steniga terränger. De har mer robusta yttersulor med grepp och ofta extra skydd och stöd.

Vad betyder det när skor har 'neutral' eller 'stability' support?

"Neutral" skor är designade för löpare med en naturlig löpstil där foten inte rullar inåt eller utåt i någon märkbar grad när den landar. "Stability" skor har extra stödfunktioner för att motverka överpronation (när foten rullar inåt) och är lämpliga för löpare som behöver detta extra stöd.

Vad är fördelen med kolfiberplattor i löparskor?

Kolfiberplattor, som finns i skor som Hoka Rocket X 2, är designade för att ge extra styvhet och respons i skon, vilket kan bidra till en mer energieffektiv löpning. De kan hjälpa till att minska muskeltrötthet och förbättra löpeffektiviteten, särskilt över längre distanser.

Sammanfattningsvis Om Löparskor För Herr

Ett bra par löparskor är viktigt för alla som vill ta sin löpning på allvar. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 53

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.