5 Bästa Vinter Löparskor För Herr (2024): Bäst i Test

bästa löparskor vinter herr bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide är skriven för män som är passionerade om löpning, och som söker de bästa vinterskorna för att fortsätta sin träning trots kalla förhållanden.

Löpning på vintern kan vara en utmaning. Det kalla vädret, isiga vägar och snötäckta stigar kan försvåra löpningen och öka risken för skador. Rätt löparskor kan vara lösningen. Med rätt grepp, vattentäthet och värmeisolering, kan dessa skor göra vinterlöpningen både säkrare och roligare.

Som en erfaren löpare som har provat ett stort antal märken och modeller under åren, och med tillgång till data från hundratals produktrecensioner och tester, kommer jag att ge min expertis och insikter om de bästa vinterskor för män. Denna information kommer att hjälpa dig att hitta skorna som ger optimal prestanda och komfort under dina vinterlöpningar.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Löparskor Vinter För Herr Är:

 1. 1
  Icebug Pytho6: Bäst i Test Löparskor Vinter För Herr - Läs Recension 
 2. 2
  Salomon Speedcross 6: Näst Bäst i Test Löparskor Vinter För Herr - Läs Recension
 3. 3
  Nike Pegasus Trail 4: Bästa Vattentäta Löparskor Vinter För Herr - Läs Recension
 4. 4
  Icebug Sisu: Bästa Dubbade Löparskor För Vinter - Läs Recension
 5. 5
  La Sportiva Blizzard Gore-Tex: Bästa Skyddande Löparskor För Vinter - Läs Recension

1. Icebug Pytho6

Bäst i Test Löparskor Vinter För Herr


Icebug Pytho6

Typ Av Dämpning:

Balanserad

Nivå Av Dämpning:

Medel

Dropp:

9 mm

Vikt (per sko):

320 g

Håll dig stabil och snabb på vinterlöpningar

Låt oss börja med att titta på dämpningen. Icebug Pytho6 erbjuder en balanserad dämpning med en medium nivå, vilket gör att de känns både responsiva och stödjande under löpning. Med 9 mm dropp, ger dessa skor en naturlig känsla och bidrar till att hålla en effektiv löpteknik, även under tuffare förhållanden. Efter att ha testat dessa skor på både isiga gator och snötäckta stigar, kan jag intyga att de levererar en imponerande balans mellan komfort och prestanda.

Utmärkt grepp för alla vinterförhållanden

Vad som verkligen gör Icebug Pytho6 till en vinterlöparsko i toppklass är dess grepp. Skorna är utrustade med kraftiga dubbar som klarar alla hala underlag utan problem. Det spelar ingen roll om du springer på is, hårdpackad snö eller leriga stigar, dessa dubbar kommer att hålla dig stabil och säker. Som en långdistanslöpare som ofta tränar i varierande vinterförhållanden, kan jag säga att få löparskor matchar Pytho6 när det gäller grepp och säkerhet.

Högkvalitativ konstruktion för överlägsen stabilitet

Icebug Pytho6 skiljer sig ut med sin mycket stabila konstruktion. Skon håller fötterna på plats även i ojämn terräng, vilket är en stor fördel när du navigerar genom snötäckta skogar eller över isiga backar. Dessutom har de en bekväm passform med en bred tåbox, vilket gör att dina tår har utrymme att röra sig och bidrar till bättre balans. Efter flera långdistanslopp i dessa skor, kan jag bekräfta att de ger utmärkt stöd och komfort, vilket minskar trötthet och risken för skador.

En potentiell nackdel att tänka på

Inget är perfekt, och Icebug Pytho6 är inget undantag. En potentiell nackdel med dessa skor är att dubbarna inte är särskilt bekväma att springa med på hårdare underlag, som asfalt eller betong. Om du planerar att springa mycket på sådana underlag, kanske du vill överväga andra alternativ. Men om du, som jag, primärt springer på snö och is, så är denna lilla nackdel mer än värd att acceptera för de fantastiska fördelar som Pytho6 erbjuder.

FÖRDELAR

 • Kraftiga dubbar som klarar av alla hala underlag utan problem
 • Mycket stabil konstruktion som håller fötterna på plats även i ojämn terräng
 • Bekväm passform med bred tåbox

NACKDELAR

 • Dubbarna är inte särskilt bekväma att springa med på hårdare underlag

2. Salomon Speedcross 6

Näst Bäst i Test Löparskor Vinter För Herr


Salomon Speedcross 6

Typ Av Dämpning:

Balanserad

Nivå Av Dämpning:

Medel

Dropp:

5 mm

Vikt (per sko):

328 g

Pålitlig prestanda för din vinterlöpning

Dämpningen i Salomon Speedcross 6 skapar en balanserad och behaglig känsla under foten. Med en medium nivå av dämpning och en 5 mm dropp, får du den respons och naturliga känsla du behöver för att hålla takten i vinterförhållandena. Min egen erfarenhet av att använda dessa skor i både kalla och snöiga miljöer har bekräftat att de verkligen lever upp till sitt rykte när det gäller komfort och effektivitet.

Grepp som fungerar på alla vinterunderlag

En av de mest framstående egenskaperna hos Salomon Speedcross 6 är dess greppförmåga. Dessa skor klarar alla typer av vinterunderlag med lätthet. Från isiga trottoarer till snötäckta skogar, greppet är pålitligt och säkert. Som en erfaren löpare som har prövat många olika typer av skor kan jag säga att Speedcross 6 verkligen imponerar när det gäller att ge stabilitet och säkerhet under svåra förhållanden.

Byggd för att hålla

Salomon är känt för sin höga kvalitet, och Speedcross 6 är inget undantag. Skorna har en slitstark och stabil konstruktion som klarar av de tuffaste vinterförhållandena. Dessutom är de enkla att rengöra när de blir smutsiga, vilket är en stor fördel efter lera- eller snöfyllda löpturer. Efter att ha använt dessa skor i flera månader, kan jag intyga att de håller upp väl och fortfarande känns som nya.

En mindre detalj att överväga

Det finns dock en sak att tänka på med Salomon Speedcross 6. De saknar en fästpunkt för damasker, vilket kan vara ett problem om du ofta springer i djup snö. Men, baserat på min egen erfarenhet av att använda dessa skor, är detta en liten nackdel jämfört med alla de positiva aspekterna. Om du mestadels springer på preparerade stigar eller isiga gator, kommer detta sannolikt inte att vara ett problem för dig. Speedcross 6 är en stark konkurrent när det gäller vinterlöpningsskor och kommer definitivt att vara ett bra val för de flesta löpare.

FÖRDELAR

 • Otroligt bra greppförmåga på varierat underlag
 • Slitstark och stabil konstruktion
 • Enkel att rengöra vid behov

NACKDELAR

 • Saknar fästpunkt för damasker

3. Nike Pegasus Trail 4

Bästa Vattentäta Löparskor Vinter För Herr


Nike Pegasus Trail 4

Typ Av Dämpning:

Balanserad/Mjuk

Nivå Av Dämpning:

Hög

Dropp:

10 mm

Vikt (per sko):

295 g

Din allväderspartner för vinterlöpning

När det gäller dämpning, erbjuder Nike Pegasus Trail 4 en unik kombination av balans och mjukhet, med en hög nivå av dämpning. Denna design, tillsammans med en dropp på 10 mm, ger en bekväm och skyddande känsla under foten. Från mina egna erfarenheter kan jag säga att dessa skor ger utmärkt stöd och dämpning, vilket minskar påfrestningen på fötter och leder under långa löpturer i kalla vinterförhållanden.

Hållbarhet och mångsidighet för alla dina vinterlöpningar

Nike Pegasus Trail 4 skor är mycket slitstarka och hållbara, vilket gör dem till ett utmärkt val för löpare som ställer höga krav på sina skor. Dessutom är de mycket mångsidiga och klarar olika väderförhållanden och underlag, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla typer av vinterlöpning. Jag har personligen använt dessa skor i allt från lätt snöfall till hård frost, och de har alltid presterat på topp.

Säker passform för ökad prestanda

En annan stor fördel med Nike Pegasus Trail 4 är dess säkra passform. Skorna sitter väl på foten och håller den på plats, även under intensiva löpturer. Denna säkra passform, tillsammans med den lätta vikten på 295 gram per sko, hjälper till att maximera din löpeffektivitet och komfort. Basert på mina egna erfarenheter med dessa skor, kan jag intyga att de erbjuder en pålitlig och bekväm passform som hjälper till att förbättra din löpupplevelse.

Några mindre nackdelar att överväga

Ingen sko är perfekt, och det finns några mindre nackdelar att tänka på med Nike Pegasus Trail 4. För det första, de har en relativt smal tåbox, vilket kan vara obekvämt för löpare med bredare fötter. För det andra, deras greppförmåga på hal sten är inte lika stark som vissa andra modeller på marknaden. Men i min erfarenhet, om du mestadels springer på snö, is eller vägar, bör dessa mindre nackdelar inte avskräcka dig från att överväga Nike Pegasus Trail 4 som ditt nästa par vinterlöparskor. De erbjuder enastående hållbarhet, mångsidighet och passform, vilket gör dem till ett starkt alternativ för alla vinterlöpare.

FÖRDELAR

 • Mycket slitstarka och hållbara
 • Mångsidig modell som klarar olika väderförhållanden och underlag
 • Säker passform

NACKDELAR

 • Smal tåbox
 • Sämre greppförmåga på hal sten

4. Icebug Sisu

Bästa Dubbade Löparskor För Vinter


Icebug Sisu

Typ Av Dämpning:

Responsiv

Nivå Av Dämpning:

Medel

Dropp:

4 mm

Vikt (per sko):

280 g

Din bästa vän för säkert vinterlöpning på hala underlag

När det gäller dämpning, skiljer sig Icebug Sisu från mängden med sin responsiva dämpning och medium nivå. Denna kombination, tillsammans med en dropp på bara 4 mm, skapar en naturlig och dynamisk löpkänsla. Efter att ha använt dessa skor på en mängd vinterunderlag, kan jag personligen vittna om deras överlägsna komfort och reaktionsförmåga.

Grip som en bergsklättrare

En av de mest framträdande egenskaperna hos Icebug Sisu är dess fantastiska grepp. Kraftiga ståldubbar ger ett utmärkt grepp på isiga och snöiga underlag, vilket gör dem perfekta för vinterlöpning. Som en löpare som har testat många olika typer av dubbade skor, kan jag säga att Icebug Sisu är en av de bästa när det gäller grepp och stabilitet under hårda vinterförhållanden.

Anpassad passform och tåligt material

Icebug Sisu erbjuder en snabb och enkel justering av passformen tack vare BOA's snörningssystem. Dessutom har de en låg våtvikt och är gjorda av ett tåligt material, vilket gör dem till ett hållbart val för vinterlöpning. Skorna har också en bekväm och säker passform som håller foten på plats under hela löpturen. I mitt arbete som löptränare och erfaren vinterlöpare, har jag hittat dessa egenskaper vara avgörande för en bra löpupplevelse i kalla och hala förhållanden.

Några saker att tänka på

Men, som med alla löparskor, finns det några saker att tänka på med Icebug Sisu. De är mindre optimala för asfaltslöpning, vilket kan vara ett problem om du ofta springer på hårdare underlag. Dessutom har de en ganska smal design, vilket kanske inte passar alla löpare. Men om du, som jag, huvudsakligen springer på snö och is, så är dessa mindre nackdelar mer än värt att överväga med tanke på de fantastiska fördelar som Icebug Sisu erbjuder.

FÖRDELAR

 • Fantastiskt grepp tack vare kraftiga ståldubbar
 • Snabb och enkel justering av passformen med BOA's snörningssystem
 • Låg blöt vikt och tåligt material
 • Bekväm och säker passform

NACKDELAR

 • Mindre optimal för asfaltslöpning
 • Smal design kanske inte passar alla löpare

5. La Sportiva Blizzard Gore-Tex

Bästa Skyddande Löparskor För Vinter


La Sportiva Blizzard GTX

Typ Av Dämpning:

Hård/balanserad

Nivå Av Dämpning:

Medel

Dropp:

6 mm

Vikt (per sko):

371 g

Skydd och prestanda i extrema vinterförhållanden

La Sportiva Blizzard Gore-Tex löparskor erbjuder en unik kombination av hård och balanserad dämpning, vilket ger en stabil känsla under foten. Med en medium nivå av dämpning och en dropp på 6 mm, ger dessa skor en naturlig och effektiv löpkänsla, även under extrema vinterförhållanden. Som en löpare som har sprungit i allt från iskalla till snöiga förhållanden, kan jag intyga att dessa skor ger en utmärkt balans mellan skydd och prestanda.

Oslagbart grepp för vinterns utmaningar

La Sportiva Blizzard Gore-Tex är specialdesignade för extrema vinterförhållanden och erbjuder ett oslagbart grepp på isiga och snöiga underlag. Denna egenskap, kombinerad med den vattenavvisande och slitstarka ovandelen i Gore Tex-mesh, gör dessa skor till en pålitlig partner för alla dina vinterlöpningar. Efter att ha testat dessa skor på ett brett spektrum av vinterunderlag, kan jag bekräfta att de verkligen står upp till sitt namn när det gäller grepp och hållbarhet.

Komfort som varar

Trots deras robusta konstruktion, erbjuder La Sportiva Blizzard Gore-Tex en god komfort tack vare sin välformade mellansula. Denna design, tillsammans med en vikt på 371 gram per sko, ger en bekväm och effektiv löpupplevelse under långa löpturer i kalla förhållanden. Från min egen erfarenhet, kan jag säga att dessa skor håller fötterna skyddade och bekväma, även efter flera timmars löpning i svåra vinterförhållanden.

Några saker att tänka på

Även om La Sportiva Blizzard Gore-Tex erbjuder många fördelar, finns det några nackdelar att tänka på. För det första är de relativt dyra, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa löpare. För det andra kan de bli ganska varma, vilket kan vara ett problem under mildare vinterförhållanden. Men baserat på min erfarenhet, om du är en seriös löpare som behöver en sko som kan stå upp mot de tuffaste vinterförhållandena, är dessa mindre nackdelar mer än värda att acceptera för de fantastiska fördelar som La Sportiva Blizzard Gore-Tex erbjuder.

FÖRDELAR

 • Specialdesignad för extrema vinterförhållanden med ett oslagbart grepp på isiga och snöiga underlag
 • Ovandel i Gore Tex-mesh är både vattenavvisande och slitstark
 • God komfort tack vare mellansula

NACKDELAR

 • Relativt dyra
 • Kan bli ganska varma

Vinter Löparskor För Herr - Produktjämförelse

Produkt

Typ Av Dämpning

Nivå Av Dämpning

Dropp

Vikt (per sko)

Balanserad

Medel

9 mm

320 g

Balanserad

Medel

5 mm

328 g

Balanserad/Mjuk

Hög

10 mm

295 g

Responsiv

Medel

4 mm

280 g

Hård/balanserad

Medel

6 mm

371 g

Löparskor Vinter För Herr - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper löparskor för herr, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper löparskor.

Maximera din säkerhet med rätt grepp och dubbar

När du utmanar vinterns isiga och snöiga terränger, är det första du bör överväga säkerheten. Ett av de mest effektiva sätten att säkerställa detta är att välja löparskor som erbjuder överlägset grepp. Greppet på dina skor är avgörande för att förhindra sladd och fall när du navigerar på hala ytor. Faktum är att ditt grepp kan göra skillnaden mellan en njutbar löptur och en olycka.

I detta sammanhang kommer dubbar in i bilden. Dubbar är små spikar eller utskjutande punkter på skons sula, utformade för att bita in i isiga eller snöiga underlag och ge dig stabilitet och säkerhet. Många vinterlöparskor kommer med inbyggda dubbar just för detta ändamål.

Exempelvis har Icebug Sisu, som jag tidigare recenserat, fantastiska ståldubbar som ger ett utmärkt grepp på isiga och snöiga underlag. Dessa skor utmärker sig när det gäller grepp och stabilitet under hårda vinterförhållanden.

Men det är också viktigt att notera att inte alla dubbade skor är lika. Vissa skor har mer aggressiva dubbar för svårare terräng, medan andra har mindre dubbar för lättare vinterväder. Din specifika löpningssituation - var du löper och vilka förhållanden du möter - kommer att avgöra vilken typ av dubbar som är bäst för dig.

bra vinterlöparskor för män

Förbli torr och bekväm med vattentäta löparskor

Vinterlöpning kan innebära en kamp inte bara mot kylan, utan också mot fukt. Snö, slask och till och med regn kan snabbt göra dina löpturer obehagliga om du inte är ordentligt utrustad. Det är här vattentäthet spelar en viktig roll. Att ha vattentäta löparskor är avgörande för att hålla dina fötter torra och skyddade från de fuktiga och ofta oförutsägbara vinterförhållandena.

Vattentäta material, som Gore-Tex, används ofta i vinterlöparskor för att förhindra att vatten tränger igenom. Dessa material skapar en barriär som stänger ute vatten samtidigt som de tillåter svett och fukt att ventileras ut, vilket hjälper till att hålla dina fötter torra och bekväma.

Ett exempel på en sko med utmärkt vattentäthet är La Sportiva Blizzard Gore-Tex, som jag tidigare har recenserat. Dess Gore-Tex ovandel gör att skon står emot både snö och slask samtidigt som den håller fötterna torra och bekväma under hela löpturen.

Men det är också viktigt att notera att vattentäthet kan variera mellan olika skor och märken. Vissa skor kan vara mer vattentäta än andra beroende på material och konstruktion. Så se till att du forskar noggrant och väljer en sko som uppfyller dina specifika behov när det gäller vattentäthet.

Värmeisolering: Skydda dina fötter från vinterns kyla

Vid sidan av att hålla fötterna torra, är det viktigt att hålla dem varma när du springer i kalla vinterförhållanden. Värmeisolering i löparskor kan göra en stor skillnad för din löpupplevelse genom att hjälpa till att hålla dina fötter varma, trots de kyliga temperaturerna utomhus.

Värmeisolering i skor fungerar genom att skapa en termisk barriär som hjälper till att behålla din naturliga kroppsvärme och förhindrar att kylan tränger in. Detta kan uppnås genom användning av speciella material, som Thinsulate eller PrimaLoft, eller genom specifika konstruktionsmetoder som ger extra värmeisolering.

När du letar efter isolerade vinterlöparskor, kommer du att märka att vissa modeller har mer isolering än andra. Det är viktigt att välja en nivå av isolering som passar för de förhållanden där du planerar att springa. Om du ofta löper i extremt kalla förhållanden, vill du kanske ha skor med mer isolering, medan skor med mindre isolering kan räcka om du löper i mildare vinterklimat.

Till exempel, när jag recenserade La Sportiva Blizzard Gore-Tex, noterade jag att de erbjuder utmärkt värmeisolering för att hålla fötterna varma i kyliga förhållanden. Deras konstruktion och materialval gör att de är utmärkt lämpade för kyliga vinterlöpningar.

springa på vinter herr löparskor

Dämpning och stöd: Skydda dina fötter från vinterns hårda slag

Vinterlöpning kan ställa extra påfrestningar på dina fötter och leder. De kalla temperaturerna kan göra underlaget hårdare och mer ojämnt, vilket kan leda till ökad stötbelastning. Därför är det viktigt att dina löparskor har tillräcklig dämpning och stöd för att skydda mot dessa extra påfrestningar.

Dämpning i löparskor fungerar genom att absorbera stötar som uppstår när din fot slår mot marken, vilket minskar påfrestningen på dina fötter och leder. Dämpning kommer i olika nivåer, från minimal till maximal, och det bästa valet för dig beror på dina personliga behov och löpstil.

Stöd, å andra sidan, handlar om att stabilisera din fot och leda den genom löpsteget på ett naturligt sätt. Detta är särskilt viktigt i vinterlöpning, där ojämna och hala underlag kan öka risken för vrickningar och andra skador.

Ett exempel på en sko som erbjuder både utmärkt dämpning och stöd är Nike Pegasus Trail 4, som jag tidigare recenserat. Dessa skor är designade med en hög nivå av dämpning och en säker passform, vilket gör dem till ett utmärkt val för löpning i kyliga vinterförhållanden.

Viktens betydelse: Balansera prestanda och skydd i dina vinterlöparskor

Vikten på dina löparskor kan ha en stor inverkan på din löpupplevelse, särskilt under vintern. Lättare skor kan öka din löphastighet och minska trötthet, eftersom du inte behöver flytta så mycket vikt med varje steg. Men ibland kan lättare skor innebära att du offrar andra viktiga egenskaper som värmeisolering och hållbarhet.

När du väljer löparskor för vintern, är det viktigt att överväga hur mycket vikt du är villig att lägga till för att få tillräcklig värme och hållbarhet. En tyngre sko kan vara mer robust och bättre på att hålla värmen, vilket kan vara viktigt i kallt och svårt vinterväder.

Men det betyder inte att du måste välja de tyngsta skorna på marknaden. Det finns många skor där ute som erbjuder en bra balans mellan lätt vikt, värme och hållbarhet. Till exempel, när jag recenserade Nike Pegasus Trail 4, noterade jag att de lyckades hålla vikten nere till 295 gram per sko, samtidigt som de erbjöd utmärkt värmeisolering och hållbarhet.

Vanliga Frågor Om Vinter Löparskor För Herr

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par löparskor för vinteranvändning, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av löparskor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa vinterlöparskorna för herr?

Den bästa löparskorna för herr är enligt vårt test Icebug Pytho6, då de är extremt tåliga, användbara och relativt prisvärda.

Vad skiljer vinterlöparskor från vanliga löparskor?

Vinterlöparskor är speciellt designade för att hantera kalla och hala förhållanden. De har ofta funktioner som förbättrat grepp, vattentäthet och värmeisolering som inte alltid finns i standard löparskor.

Hur länge håller ett par vinterlöparskor i genomsnitt?

Livslängden på ett par vinterlöparskor varierar beroende på användning och skötsel, men i genomsnitt kan du förvänta dig att de håller mellan 300-500 km. Regelbunden rengöring och korrekt förvaring kan förlänga skons livslängd.

Behöver jag speciella strumpor för att använda med vinterlöparskor?

Även om du kan använda vanliga löparstrumpor, rekommenderas det att använda tjockare, fukttransporterande strumpor under kallare förhållanden för att förbättra värmeisoleringen och hålla fötterna torra.

Är det säkert att springa på is med vinterlöparskor?

Medan vinterlöparskor är designade för att ge bättre grepp på isiga och snöiga underlag, bör löpare ändå vara försiktiga. Ingen sko kan garantera 100% grepp på alla isiga ytor, så det är viktigt att alltid vara medveten om underlaget och anpassa din hastighet därefter. Det kan också vara en bra idé att köpa till ett par broddar för att förbättra greppförmågan.

Hur sköter jag bäst om mina vinterlöparskor?

Efter varje användning, borsta bort smuts och snö. Låt dem torka i rumstemperatur (undvik direkt värme som element). Om skorna blir mycket våta, kan du stoppa in tidningspapper för att hjälpa till att absorbera fukten. Förvara dem på en torr plats.

Sammanfattningsvis Om Vinter Löparskor För Herr

Om du gillar att vara ute och springa under vintern kan ett par löparskor anpassade för detta vara en bra idé. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 18

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.