Bästa Packpåsar För Vandring (2024): Bäst i Test

bästa packpåsar bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: maj 2023

Denna guide är skapad för att hjälpa äventyrslystna vandrare att hitta de bästa packpåsarna för sina behov. Den är skriven för både nybörjare och erfarna vandrare som vill göra sina vandringsturer så bekväma och effektiva som möjligt.

Att vandra är en fantastisk aktivitet som ger många hälso- och själsliga fördelar, men det kan också innebära utmaningar när det gäller att packa och organisera all utrustning. En bra packpåse kan göra skillnad mellan en angenäm och en plågsam vandring. Därför är det viktigt att välja rätt packpåse som passar ens individuella behov och preferenser.

Som erfarna vandrare med många års vandring i både närområdet och mer avlägsna platser, har vi provat och testat många olika packpåsar på marknaden. Med vår expertis och insikter från branschens senaste trender och data, har vi sammanställt en lista över de bästa packpåsarna för vandring som finns tillgängliga idag.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 7 Bästa Packpåsarna Är:

 1. 1
  Osprey Ultralight Dry Sack 20: Bäst i Test Packpåsar För Vandring - Läs Recension 
 2. 2
  Urberg Pump Bag: Näst Bäst i Test Packpåsar För Vandring - Läs Recension
 3. 3
  Urberg Drybag Set: Bästa Vattentäta Packpåsar För Vandring - Läs Recension
 4. 4
  Osprey Dry Sack 35: Bästa Genomskinliga Packpåsar - Läs Recension
 5. 5
  Urberg Packing Bag Set G5: Bästa Billiga Packpåsar För Vandring - Läs Recension
 6. 6
  Sea To Summit Lightweight Dry Sack 2L: Bästa Lätta Packpåsar  - Läs Recension
 7. 7
  Fjällräven Packbags: Bästa Packpåsar Med Mesh  - Läs Recension

1. Osprey Ultralight Dry Sack 20

Bäst i Test Packpåsar För Vandring


Osprey Ultralight Dry Sack 20

Packvolym:

20 L

Vikt:

60 g

Vattentät:

Ja

Slitstarkt, Vattentätt och Välgenomtänkt Packpåse För Vandringen

Vårt första intryck av Osprey Ultralight Dry Sack 20 var att den verkade vara en mycket välgjord och genomtänkt packpåse. Från det första ögonblicket jag plockade upp den märkte jag att materialet, en 40D Ripstop Nylon med silikonbehandling, kändes både slitstarkt och lätt. Packpåsen har en rolltop-stängning som säkerställer vattentätheten och gör det enkelt att komprimera innehållet, vilket är en viktig faktor när man vandrar och utrymme är en bristvara.

Jag uppskattade hur lätt det var att packa och organisera min utrustning i denna packpåse. Med sina 20 liters kapacitet kunde jag enkelt få plats med både kläder och andra nödvändigheter för en flerdagars vandring. Den reflekterande logotypen och tejpade sömmar var en trevlig detalj som bidrog till synligheten, särskilt under dåliga ljusförhållanden och i skymning.

Under mina vandringar jämförde jag Osprey Ultralight Dry Sack 20 med andra packpåsar jag tidigare recenserat, som Sea to Summit Ultra-Sil Dry Sack och Exped Fold Drybag. Jag märkte att Ospreys packpåse överträffade de andra alternativen i både kvalitet och användarvänlighet. Det vattentäta materialet höll min utrustning torr, även när jag stötte på oväntade regnskurar, och dess konstruktion höll formen bra, även när den var fullpackad och inuti en fullastad ryggsäck.

Det enda jag kan anmärka på Osprey Ultralight Dry Sack 20 är att den endast säljs som en individuell påse, och att den är något dyrare än vissa andra alternativ på marknaden. Men med tanke på dess höga kvalitet, genomtänkta design och utmärkta prestanda anser jag att det är en investering som är väl värd priset. Om du letar efter en pålitlig, hållbar och rymlig packpåse för dina vandringsäventyr, kan jag varmt rekommendera Osprey Ultralight Dry Sack 20.

FÖRDELAR

 • Stor och rymlig packpåse
 • Vattentätt och högkvalitativt materialval
 • Genomtänkt design som passar bra i ryggsäcken
 • Syns bra med reflekterande tyg

NACKDELAR

 • Kan enbart köpas som individuell påse
 • Dyrt alternativ

2. Urberg Pump Bag

Näst Bäst i Test Packpåsar För Vandring


Urberg Pump Bag

Packvolym:

20 L

Vikt:

134 g

Vattentät:

Nej

Praktisk Och Multifunktionell Packpåse Med Hög Hållbarhet

När jag först fick syn på Urberg Pump Bag var jag imponerad av dess unika och innovativa design. Förutom att vara en rymlig packpåse med en kapacitet på 20 liter, fungerar den även som en pump för liggunderlag. Detta multifunktionella koncept lockade mig direkt och jag var nyfiken på hur väl den skulle prestera under mina vandringsturer.

Materialvalet för Urberg Pump Bag är 190T polyester, vilket ger en hög slitstyrka och hållbarhet. Jag märkte att påsen var mycket motståndskraftig mot slitage och klarade av påfrestningarna som kommer med intensiva vandringar. Dess storlek och form gjorde den mångsidig och lämplig för att packa olika typer av utrustning, från kläder till köksredskap.

När det gäller pumpfunktionen blev jag glatt överraskad av hur enkelt och smidigt det var att använda Urberg Pump Bag för att fylla mitt liggunderlag med luft. Detta eliminerade behovet av att blåsa upp underlaget manuellt, vilket sparade tid och energi efter en lång dags vandring. Samtidigt kunde jag jämföra användarvänligheten hos Urberg Pump Bag med Osprey Ultralight Dry Sack 20, som jag tidigare recenserat. Även om båda packpåsarna var mycket funktionella och praktiska, var Urberg Pump Bag tyngre än Osprey-påsen och saknade vattentäthet.

Den största nackdelen med Urberg Pump Bag är dess pris, som är något högre än vissa andra packpåsar på marknaden, samt den högre vikten i jämförelse med konkurrenter som Osprey Ultralight Dry Sack 20. Men med tanke på dess unika kombination av funktioner och hög kvalitet anser jag att det är en investering som är värd att överväga för dem som söker en mångsidig och hållbar packpåse med en extra fördel i form av en inbyggd pump för liggunderlag.

FÖRDELAR

 • Kan användas som en pump för ditt liggunderlag
 • Slitstarkt material i 190T polyester
 • Bra storlek med för varierad användning

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ
 • Relativt ting i jämförelse med andra packpåsar

3. Urberg Drybag Set

Bästa Vattentäta Packpåsar För Vandring


Urberg Drybag Set

Packvolym:

3x1,5 L, 2x7 L och 1x20 L

Vikt:

30-90 g

Vattentät:

Ja

Vattentätt Set Av Packpåsar För Blöta Äventyr

När vi först stötte på Urberg Drybag Set blev jag förtjust i det kompletta utbudet av packpåsar som ingår i detta set. Med sex olika storlekar, 3x1,5 L, 2x7 L och 1x20 L, kändes det som att jag hade en packpåse för varje tänkbar situation under mina vandringar. Vi uppskattade den enkla och diskreta designen som smälte in väl med resten av min utrustning.

Materialet i Urberg Drybag Set är ripstop-nylon, vilket ger både vattentäthet och en hög grad av slitstyrka. Jag märkte att påsarna höll mina tillhörigheter torra och skyddade från fukt, även under kraftigt regn och när jag korsade vattendrag. Trots sin vattentäthet och slitstyrka var påsarna förvånansvärt lätta, vilket hjälpte mig att hålla nere den totala vikten på min packning under vandringen.

När jag jämförde Urberg Drybag Set med andra packpåsar jag tidigare recenserat, som Osprey Ultralight Dry Sack 20 och Urberg Pump Bag, fann jag att Urberg Drybag Set erbjöd en utmärkt balans mellan vattentäthet och vikt. Det breda utbudet av storlekar i setet gjorde det möjligt att effektivt organisera min utrustning och anpassa mig efter olika situationer och behov.

Den främsta nackdelen med Urberg Drybag Set är att det inte går att köpa enskilda packpåsar separat, vilket kan vara en begränsning för dem som endast behöver en eller två specifika storlekar. Dessutom är materialet, trots sin vattentäthet och slitstyrka, inte av den högsta kvaliteten jämfört med vissa konkurrenter. Trots detta anser jag att Urberg Drybag Set erbjuder ett utmärkt värde för pengarna och är ett bra alternativ för vandrare som söker ett vattentätt och lätt set av packpåsar för sina blöta äventyr.

FÖRDELAR

 • Fullständigt set med 6 packpåsar i olika storlekar
 • Helt vattentätt material med hög slitstyrka (ripstop-nylon)
 • Simpel och diskret utseende
 • Väldigt lätta för att vara vattentäta

NACKDELAR

 • Kan inte köpa enskilda packpåsar
 • Inte den högsta kvalitén på materialet

4. Osprey Dry Sack 35

Bästa Genomskinliga Packpåsar


Osprey Dry Sack 35

Packvolym:

35 L

Vikt:

148 g

Vattentät:

Ja

Stor Och Smart Packpåse Med Genomskinlig Sida

Osprey Dry Sack 35 imponerar direkt med sin generösa packvolym på 35 liter och det vattentäta materialet som skyddar innehållet effektivt från väder och vind. Med sin tydliga genomskinliga sida blir det enkelt att identifiera och hitta föremål utan att behöva öppna påsen och leta igenom den. Detta är en stor fördel för den som vill ha ordning och reda under sina äventyr.

När det gäller användarupplevelsen, ger packpåsen en stabil och trygg känsla tack vare det hållbara materialet och de förseglade sömmarna. Rulltoppsdesignen bidrar ytterligare till påsens vattentäta egenskaper och säkerställer att den förblir stängd även under tuffa förhållanden. Osprey Dry Sack 35 står sig väl i jämförelse med andra packpåsar på marknaden, såsom Sea to Summit Lightweight Dry Sack 2L och Fjällräven Packbags.

En möjlig nackdel med Osprey Dry Sack 35 är dess storlek, som kan vara lite för stor för mindre ryggsäckar och dagsutflykter. För dem som behöver en mindre packpåse för specifika behov kan andra modeller vara mer lämpliga. Dessutom kan priset vara något högre än andra alternativ, men med tanke på dess kvalitet och smarta genomskinliga design, kan det vara värt investeringen.

Sammanfattningsvis är Osprey Dry Sack 35 en utmärkt packpåse för dem som behöver en rymlig, vattentät och praktisk förvaringslösning under sina äventyr. Dess genomskinliga sida gör det enkelt att organisera och hitta sina prylar, och dess slitstarka material garanterar en långvarig hållbarhet. Trots dess något högre pris och stora storlek är den ett solitt val för äventyrare som värdesätter praktisk funktionalitet och kvalitet.

FÖRDELAR

 • Stor och rymlig packpåse
 • En genomskinlig sida för att enkelt se innehållet
 • Vattentätt och hållbart material

NACKDELAR

 • Stor modell som inte passar för mindre ryggsäckar
 • Lite dyrare alternativ

5. Urberg Packing Bag Set G5

Bästa Billiga Packpåsar För Vandring


Urberg Packing Bag Set G5

Packvolym:

1x1,5 L, 4x7 L

Vikt:

29 g

Vattentät:

Nej

Extremt Billigt Set Av Packpåsar För Simpla Behov

När jag först upptäckte Urberg Packing Bag Set G5 blev jag omedelbart nyfiken på hur dessa otroligt prisvärda packpåsar skulle klara sig i jämförelse med dyrare alternativ. Med fyra packpåsar i setet, 1x1,5 L och 4x7 L, kände jag att jag hade ett bra utbud av storlekar för att organisera min utrustning under vandringar.

Trots det låga priset var jag positivt överraskad över det relativt bra materialvalet som används i Urberg Packing Bag Set G5. Påsarna var lätta och enkla att använda, vilket gjorde det smidigt att förpacka och organisera mina tillhörigheter. Dock är det viktigt att notera att dessa påsar inte är vattentäta, vilket innebär att de inte skyddar din utrustning från regn och fukt.

I jämförelse med andra packpåsar jag tidigare recenserat, som Urberg Drybag Set och Osprey Ultralight Dry Sack 20, är Urberg Packing Bag Set G5 inte lika slitstarkt och hållbart. Det är förståeligt med tanke på det låga priset, men det är viktigt att ha i åtanke om man letar efter packpåsar som ska klara av intensiva vandringar och tuffare förhållanden.

Den största nackdelen med Urberg Packing Bag Set G5 är deras begränsade slitstyrka och hållbarhet samt avsaknaden av vattentäthet. Dessutom kan påsarna enbart stängas med hjälp av snörena, vilket innebär att de inte kan täppas igen helt och hållet. Trots dessa begränsningar anser jag att Urberg Packing Bag Set G5 erbjuder ett utmärkt värde för pengarna och är ett bra alternativ för vandrare med enklare behov som söker extremt billiga packpåsar.

FÖRDELAR

 • Fullständigt set med 4 packpåsar
 • Relativt bra materialval för det otroligt billiga priset
 • Lätta och enkla att använda

NACKDELAR

 • Inte samma slitstyrka och hållbarhet som dyrare alternativ
 • Kan enbart stängas med hjälp av snörena, vilket inte kan täppas igen helt

6. Sea To Summit Lightweight Dry Sack 2L

Bästa Lätta Packpåsar


Lightweight Dry Sack 2L

Packvolym:

2 L

Vikt:

38 g

Vattentät:

Ja

Lättviktig Och Vattentät Packpåse För Varierade Aktiviteter

När jag använde Sea To Summit Lightweight Dry Sack 2L blev jag snabbt imponerad av dess lätta konstruktion och dess vattentäthet. Med en packvolym på 2 liter passade denna packpåse perfekt för att förvara mindre prylar under mina äventyr. Den fungerade inte bara för vandring, utan även för cykling, paddling och andra aktiviteter där vattentäthet är viktigt.

Den här packpåsen har en rulltopp och dubbla sömmar, vilket gör den helt tät och skyddar dina tillhörigheter från regn och fukt. Ett annat smart drag är den vita insidan som ger en bättre översikt över innehållet, vilket underlättar att hitta det man söker.

En nackdel med Sea To Summit Lightweight Dry Sack 2L är det tunna tyget. Trots att det är mycket lätt, kan det lätt förstöras av vassa objekt, så det är viktigt att vara försiktig när man packar och hanterar påsen. Dessutom, med sin lilla storlek, är den främst lämplig för att förvara mindre prylar. Om du behöver en större packpåse för mer omfattande utrustning, kanske du vill överväga något som Osprey Ultralight Dry Sack 20 eller Urberg Drybag Set.

Sammanfattningsvis är Sea To Summit Lightweight Dry Sack 2L en utmärkt lätta packpåse för varierade aktiviteter. Den kombinerar vattentäthet och låg vikt på ett imponerande sätt. Medan det tunna tyget och den begränsade storleken kan vara en begränsning för vissa användare, erbjuder den övergripande en hög kvalitet och användarvänlighet för de som behöver en liten, lätt och vattentät packpåse.

FÖRDELAR

 • Mycket lätt packpåse
 • Vattentät med 10 000 vattenpelare som fungerar för vandring, cykling, paddling och mer
 • Rulltopp och dubbla sömmar gör den helt tät
 • Vit insida vilket är smidigt för att ge en bättre översikt över innehållet

NACKDELAR

 • Väldigt tunt tyg, kan förstöras av vassa objekt
 • Liten packpåse för mindre prylar enbart

7. Fjällräven Packbags

Bästa Packpåsar Med Mesh


Fjällräven Packbags

Packvolym:

2 L

Vikt:

25 g

Vattentät:

Nej

Smidiga Packpåsar Med En I Mesh-Material

När jag började använda Fjällräven Packbags märkte jag direkt den höga kvaliteten och slitstyrkan i dessa packpåsar. Setet består av tre packpåsar i nylonväv och en i mesh, vilket ger en kombination av skydd och insyn i innehållet. Den medföljande meshpåsen är mycket praktisk för att se vad som finns inuti, vilket underlättar organiseringen av min utrustning.

Meshpåsen i Fjällräven Packbags fungerar även utmärkt som en tvättpåse eller för att smälta snö under vintertid, vilket gör den till ett mångsidigt verktyg för olika aktiviteter och äventyr. Setet är utformat för att vara slitstarkt och tåligt, vilket gör det till en pålitlig lösning för längre vandringar och andra utomhusaktiviteter.

En nackdel med Fjällräven Packbags är det dyrare priset, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa användare. Trots det högre priset får man dock en högkvalitativ produkt som är byggd för att hålla, vilket kan vara värt den extra kostnaden. En annan mindre nackdel är att packpåsarna endast kan stängas med hjälp av snören, vilket kan innebära att de inte kan förseglas helt tätt.

Sammanfattningsvis är Fjällräven Packbags ett utmärkt val för dem som söker smidiga och högkvalitativa packpåsar med en i mesh-material. Den medföljande meshpåsen är mycket användbar för att ge insyn i innehållet, samt för att användas som tvättpåse eller för att smälta snö. Trots det högre priset och snörstängningen, levererar Fjällräven Packbags en pålitlig och mångsidig uppsättning packpåsar som gör det enkelt att organisera och skydda din utrustning under dina utomhusäventyr.

FÖRDELAR

 • Tre packpåsar i nylonväv och en i mesh för bättre insyn av innehållet
 • Meshpåsen är också perfekt för att användas som tvättpåse eller för att smälta snö under vintertid
 • Hög kvalitet med hög slitstyrka

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ
 • Kan enbart stängas med snören

Packpåsar - Produktjämförelse

Produkt

Packvolym

Vikt

Vattentät

20 L

60 g

Ja

20 L

134 g

Nej

3x1,5 L, 2x7 L och 1x20 L

30-90 g

Ja

35 L

148 g

Ja

1x1,5 L, 4x7 L

29 g

Nej

2 L

38 g

Ja

2 L

25 g

Nej

Packpåsar - Köpguide

Innan man köper ett par packpåsar att ta med sig på sin nästa vandringstur är det viktigt att välja rätt alternativ. Du kanske inte tror att det är en så stor skillnad mellan olika packpåsar, men vissa alternativ presterar betydligt bättre än andra. Här är de faktorer du bör hålla utkik efter för att köpa rätt modell för dig och dina behov.

organisering av packpåsar inför vandring

Kapacitet

Kapacitetsvalet för din packpåse är en avgörande faktor när du förbereder dig för en vandring. För att säkerställa att du har rätt storlek på din packpåse bör du överväga varaktigheten av din resa och vilken typ av utrustning som krävs. Det är viktigt att ha tillräckligt med utrymme för att packa allt du behöver utan att överbelasta dig själv.

Om du planerar en kortare dagstur kan en mindre packpåse, runt 15-30 liter, vara tillräcklig för att bära mat, vatten, extra kläder och några grundläggande förnödenheter, samtidigt osm det enkelt får plats i en ryggsäck lämpad för dagsturer. För övernattningsvandringar, där du behöver ett bra vandringstält, en sovsäck och matlagningstillbehör, kan en större packpåse på 40-60 liter vara mer lämplig.

Om du planerar en längre vandring som varar flera dagar eller veckor, kanske du behöver en packpåse med ännu större kapacitet, från 60 liter och uppåt, för att rymma all nödvändig utrustning och förnödenheter. Men kom ihåg att om du väljer en större packpåse, kommer du också behöva en större vandringsryggsäck.

När du väljer kapacitet är det också viktigt att överväga hur effektivt du kan packa. Genom att använda rätt packtekniker inför vandringen, såsom rullning av kläder och användning av kompressionspåsar, kan du maximera utrymmet i din packpåse och göra det möjligt att bära allt du behöver utan att behöva en större och tyngre påse.

Kom ihåg att det är viktigt att hitta en balans mellan kapacitet och komfort - en för stor packpåse kan vara svår att bära och en för liten kan orsaka att du lämnar viktiga saker bakom. Ta dig tid att noggrant överväga dina behov och packningsvanor för att hitta den mest lämpliga packpåsen för ditt äventyr.

Vikt

Att välja en lätt packpåse kan ha en betydande inverkan på din vandringsupplevelse, eftersom minskad vikt gör det enklare för dig att röra dig och bevara energi under längre perioder. Det är viktigt att hitta en balans mellan att ha en lätt packpåse och att bibehålla kvalitet och hållbarhet, eftersom du inte vill att din packpåse ska gå sönder mitt under en vandring.

När du letar efter en lätt packpåse, fokusera på de material som används i dess konstruktion. Tekniska och moderna material, såsom nylon och polyester, erbjuder ofta en bra kombination av låg vikt och hög hållbarhet. Det är också viktigt att överväga packpåsens komponenter, såsom spännen, remmar och blixtlås, eftersom dessa kan lägga till ytterligare vikt.

En annan faktor att tänka på är att en lätt packpåse kan ha färre funktioner och mindre vaddering än tyngre alternativ, vilket kan påverka komforten. Om du är en erfaren vandrare som kan kompromissa med vissa bekvämligheter för att minska vikten, kanske du föredrar en minimalistisk packpåse. Om komfort är en högre prioritet för dig, kan du behöva jämföra olika modeller för att hitta en som erbjuder en bra balans mellan vikt och komfort.

Slutligen, när du väljer en lätt packpåse, kom ihåg att överväga hur den passar in i din helhetsstrategi för att minimera vikten på din vandring. Det innebär att även fokusera på att packa lätt och välja lättviktig utrustning i alla aspekter av din vandring, från kläder till sovsäckar och tält.

Material

Att välja en packpåse som är tillverkad av slitstarka material är avgörande för att säkerställa att den kan klara av krävande vandringsmiljöer och hålla i längden. När du bedömer material och hållbarhet i en packpåse, bör du överväga följande aspekter:

 1. Tyg: Högkvalitativa packpåsar är ofta tillverkade av robusta syntetmaterial som nylon och polyester. Dessa material är kända för att vara lätta, vattenavvisande och slitstarka. Tygets densitet, som anges i denier (D), är en indikator på dess styrka och hållbarhet. Högre denier innebär ett tjockare och starkare tyg, men det kan också innebära en ökad vikt.
 2. Förstärkningar: Packpåsar med förstärkningar på utsatta områden, såsom botten och hörnen, ger extra skydd mot slitage och ökar påsens livslängd. Sömmar och spännen bör också vara robusta och pålitliga för att undvika att de går sönder under vandringen.
 3. Ytbehandling: Ytbehandlingar som Durable Water Repellent (DWR) kan förbättra packpåsens hållbarhet genom att skydda tyget från väta, smuts och fläckar. Denna typ av behandling hjälper också till att förhindra att tyget blir genomblött, vilket kan leda till extra vikt och försvagade material.
 4. Sömmar och konstruktion: Titta på sömnadskvaliteten och konstruktionen av packpåsen. Dubbelsömmar och låsstickningssömmar kan öka hållbarheten och förhindra att sömmarna går upp under belastning. Välj en packpåse med en solid konstruktion som kan hantera vikten av din vandringsutrustning utan att deformeras eller gå sönder.
 5. Hårdvara och komponenter: Hållbara packpåsar har robusta spännen, blixtlås och remmar som kan stå emot frekvent användning och påfrestningar från vandringens terräng. Leta efter högkvalitativa märken och material, såsom YKK-blixtlås och Duraflex-spännen, för att säkerställa att packpåsens komponenter inte blir en svag punkt.

Genom att överväga dessa aspekter av material och hållbarhet kan du hitta en packpåse som inte bara klarar av de tuffa förhållanden som vandring innebär, utan också ger dig en långvarig och pålitlig produkt som du kan lita på under många framtida äventyr.

genomskinlig packpåse vandring

Vattentäthet

Att säkerställa att din packpåse har vattentäta eller vattenavvisande egenskaper är viktigt för att skydda din utrustning och förnödenheter från regn, snö och fukt under vandringen. Det finns flera aspekter att beakta när det gäller att bedöma vattentätheten hos en packpåse:

 1. Material: Packpåsar tillverkade av vattenavvisande material, som nylon eller polyester med en Durable Water Repellent (DWR)-behandling, kan erbjuda ett grundläggande skydd mot lätt regn och fukt. Detta hjälper till att förhindra att tyget blir genomblött och hjälper till att hålla din utrustning torr.
 2. Sömmar och blixtlås: Sömmar och blixtlås är vanliga punkter där vatten kan tränga in i din packpåse. Täta sömmar och vattentäta blixtlås kan förbättra vattentätheten genom att förhindra vattenläckage på dessa känsliga områden. Vissa packpåsar har också regnskydd som kan dras över packpåsen och skydda blixtlåsen ytterligare.
 3. Packpåsens konstruktion: En packpåses konstruktion kan påverka hur väl den står emot vatten. En packpåse med rullstängning, där öppningen rullas och stängs med spännen, kan erbjuda bättre vattentäthet jämfört med en traditionell topp- eller panelöppning, eftersom den minskar risken för vattenintrång.
 4. Inbyggt regnskydd: Vissa packpåsar kommer med ett inbyggt, avtagbart regnskydd som ger extra skydd mot kraftigt regn. Ett regnskydd omsluter hela packpåsen och är vanligtvis fäst med elastiska band eller kardborreband. Detta kan vara ett användbart tillägg för vandrare som förväntar sig att möta mycket regn under sina turer.
 5. Vattentäta packpåsar och påsar: Ett annat sätt att skydda din utrustning från fukt är att använda vattentäta packpåsar eller påsar inuti din packpåse. Dessa kan hjälpa dig att hålla dina värdesaker och känsliga föremål, såsom elektronik och kläder, torra även om din packpåse blir utsatt för vatten. Läs mer om de bästa drybagarna här.

Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan du välja en packpåse med adekvat vattentäthet för dina vandringsbehov. Detta skyddar inte bara din utrustning från skador, men bidrar också till en mer bekväm och problemfri vandringserfarenhet.

Design

Estetik och personlig stil kan också spela en roll när du väljer en packpåse för vandring. Även om funktion och prestanda är högst upp på listan över prioriteringar, kan en packpåse som passar din personliga smak och stil bidra till en ökad känsla av trivsel och självförtroende under dina vandringar. Här är några saker att tänka på när det gäller design och färgval:

 1. Färg: Packpåsar finns i en mängd olika färger och mönster, vilket gör det möjligt för dig att välja en som återspeglar din personlighet och preferenser. Färgvalet kan också ha praktiska fördelar, såsom att öka synligheten i dåligt ljus eller smälta in i naturen om du vill vara diskret.
 2. Design och form: Estetiken för en packpåse kan inkludera dess form, snitt och övergripande utseende. Vissa människor föredrar minimalistiska och strömlinjeformade packpåsar, medan andra vill ha mer robusta och tekniska modeller med många fickor och funktioner. Ta en titt på olika stilar och bestäm vilken som passar din smak och användning bäst.
 3. Märke och logotyp: För vissa vandrare kan märket och logotypen på packpåsen ha betydelse. Kända märken kan ge en känsla av förtroende och kvalitet, medan mindre kända märken kan erbjuda unika och innovativa designlösningar. Det är viktigt att komma ihåg att märket inte alltid är en garanti för kvalitet, så det är viktigt att bedöma packpåsens funktioner och material noggrant.
 4. Personligt uttryck: Om du vill anpassa din packpåse ytterligare kan du överväga att lägga till personliga detaljer, såsom brodyr, märken eller reflekterande dekaler. Detta kan göra din packpåse mer unik och hjälpa dig att uttrycka din personliga stil.

När du överväger estetik och personlig stil för din packpåse, är det viktigt att inte glömma bort de funktionella aspekterna av packpåsen. Se till att du hittar en balans mellan en attraktiv design och de praktiska egenskaperna som är nödvändiga för en framgångsrik och bekväm vandring.

Packpåsar Eller Packkuber?

Packpåsar och packkuber är båda användbara för att organisera din utrustning och hålla ordning i din vandringsryggsäck. Men de har några distinkta skillnader som kan göra dem mer eller mindre lämpliga beroende på dina specifika behov. Här är en kort jämförelse av för- och nackdelar med packpåsar kontra packkuber:

Packpåsar:

Fördelar:

 1. Flexibilitet: Packpåsar är vanligtvis mjukare och mer flexibla än packkuber, vilket gör det lättare att fylla dem med oregelbundet formade föremål och utnyttja utrymmet i din ryggsäck effektivt.
 2. Lättvikt: Många packpåsar är tillverkade av lätta material som nylon eller silikon, vilket kan minska den totala vikten du bär på din vandring.
 3. Vattentäthet: Vissa packpåsar är helt vattentäta, vilket skyddar din utrustning från fukt och regn.

Nackdelar:

 1. Mindre struktur: Packpåsar erbjuder mindre struktur än packkuber, vilket kan göra det svårare att organisera och stapla föremål i din ryggsäck.
 2. Begränsad synlighet: Eftersom packpåsar oftast är tillverkade av ogenomskinliga material kan det vara svårt att se vad som finns inuti dem utan att öppna dem.

Packkuber:

Fördelar:

 1. Struktur: Packkuber har en mer rigid form, vilket gör det enklare att organisera och stapla dem i din ryggsäck. Detta kan hjälpa dig att utnyttja utrymmet i din ryggsäck mer effektivt.
 2. Synlighet: Många packkuber har genomskinliga eller nätfönster som gör det enkelt att se vad som finns inuti dem utan att öppna dem.

Nackdelar:

 1. Mindre flexibilitet: Packkuber har en mer fast form, vilket kan göra det svårare att fylla dem med oregelbundet formade föremål och anpassa dem till utrymmet i din ryggsäck.
 2. Tyngre vikt: Packkuber är oftast tyngre än packpåsar på grund av deras mer robusta konstruktion och material.

Beroende på dina specifika behov kan du välja att använda packpåsar, packkuber eller en kombination av båda för att organisera din utrustning på bästa sätt. Kom ihåg att överväga vikt, flexibilitet, struktur och synlighet när du bestämmer vilken typ av organisering som fungerar bäst för dig och din vandring.

Vanliga Frågor Om Packpåsar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av packpåsar inför vandring, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av packpåsar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är de bästa packpåsarna?

Den bästa packpåsarna är enligt vårt test Osprey Ultralight Dry Sack 20 då dess design är mycket välgenomtänkt för att kunna användas under varierad miljö i olika situationer.

Vad kostar en packpåse?

Priset för en packpåse kan variera kraftigt. Du kan hitta enskilda packpåsar för vandring för så lite som 100 kronor, men ofta kan det kosta upp mot 300-400 för en packpåse i riktigt hög kvalité. För att spara pengar skulle vi rekommendera att du köper ett helt set av packpåsar, då detta oftast blir betydligt billigare. Urberg Packing Bag Set G5 är ett sådant exempel där du får flera olika packpåsar för mindre än 200 kronor.

Vilken storlek på packpåse ska jag välja för mina behov?

Att välja rätt storlek på packpåse för dina behov beror på vad du planerar att använda den för och hur mycket utrustning du behöver packa. Om du ska organisera mindre föremål som kläder, elektronik eller hygienartiklar kan mindre packpåsar mellan 1-5 liter vara lämpliga. För större föremål eller för att packa kläder för en längre resa kan packpåsar mellan 10-30 liter vara mer passande.

Hur många packpåsar behöver jag för att organisera min utrustning effektivt?

För att organisera din utrustning effektivt kan det vara klokt att ha flera packpåsar i olika storlekar. Detta hjälper dig att separera och skydda dina föremål samt att snabbt hitta dem när det behövs. Antalet packpåsar som behövs varierar beroende på din personliga packningsstil och hur mycket utrustning du har.

Är det bättre att köpa en uppsättning packpåsar eller individuella påsar?

När det gäller att köpa en uppsättning packpåsar eller individuella påsar kan det bero på dina preferenser och behov. En uppsättning packpåsar erbjuder ofta en större variation av storlekar och kan vara mer kostnadseffektivt, medan individuella påsar kan anpassas efter specifika behov och storlekar.

Är det några särskilda funktioner eller egenskaper jag bör leta efter i packpåsar för specifika aktiviteter, som vandring, cykling, eller paddling?

För specifika aktiviteter som vandring, cykling eller paddling kan det vara viktigt att leta efter packpåsar med särskilda funktioner och egenskaper. Vattentäta packpåsar är särskilt viktiga för att skydda din utrustning från regn och fukt under dessa aktiviteter. Lättviktsmaterial och slitstarka sömmar kan också vara viktiga egenskaper att överväga för att minska vikten och öka hållbarheten.

Är det värt att investera i dyrare packpåsar, eller är budgetalternativ tillräckligt bra?

När det gäller att investera i dyrare packpåsar eller välja budgetalternativ beror det på dina prioriteringar och hur ofta du planerar att använda dem. Dyrare packpåsar erbjuder ofta högre kvalitet, bättre material och mer avancerade funktioner, vilket kan vara värt investeringen om du använder dem regelbundet. Budgetalternativ kan vara tillräckligt bra för sporadisk användning eller för dem som inte kräver högsta kvalitet och prestanda.

Sammanfattningsvis Om Packpåsar

Några bra packpåsar kan göra en stor skillnad i hur du packar din ryggsäck inför vandring. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 25

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.