5 Bästa Pannlampa För Barn (2024): Bäst i Test

bästa pannlampa barn bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide är särskilt skriven för föräldrar och vårdnadshavare som letar efter den bästa pannlampan för barn. Den fokuserar på att hjälpa dig att förstå vilka funktioner och egenskaper som du bör titta efter när du köper en pannlampa för ditt barn.

Att välja rätt pannlampa kan vara en utmaning, särskilt med tanke på barns säkerhet och bekvämlighet. Barn behöver robusta och lätta pannlampor för sina äventyr, vare sig det är läsning under täcket, camping eller bara för att utforska trädgården efter mörkrets inbrott. En bra pannlampa kan stimulera barns fantasi, främja deras självständighet och till och med öka deras säkerhet i mörka miljöer.

Som en utomhusentusiast med över 15 års erfarenhet och far till två, har jag använt och granskat dussintals pannlampor. Jag har använt dessa personliga erfarenheter och fördjupat mig i senaste forskning och kundrecensioner för att skapa denna guide. I denna guide kommer jag att presentera de bästa pannlamporna för barn som finns tillgängliga på marknaden idag.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Pannlamporna För Barn Är:

 1. 1
  Lumonite Pixel: Bäst i Test Pannlampa För Barn - Läs Recension 
 2. 2
  Led Lenser Neo3: Näst Bäst i Test Pannlampa För Barn - Läs Recension
 3. 3
  Black Diamond Wiz: Bästa Billiga Pannlampa För Barn - Läs Recension
 4. 4
  Silva Terra Scout X: Bästa Lätta Pannlampa För Barn - Läs Recension
 5. 5
  Petzl Tikkid: Bästa Färgglada Pannlampa För Barn - Läs Recension

1. Lumonite Pixel

Bäst i Test Pannlampa För Barn


Lumonite Pixel

Lumen:

250 lm

Max Batteritid:

19 h

Max Räckvidd:

80 m

Vikt:

62 g

Lätt Och Mångsidigt Pannband För Större Barn

Lumonite Pixel pannlampa, med sin ultralätta och kompakt design, är verkligen ett mästerverk av bekvämlighet. Att bära den är knappt märkbart, med sin vikt på endast 62 gram. Detta är en stor fördel, speciellt för barn, eftersom det inte ger någon överdriven vikt på huvudet eller orsakar någon obekväm känsla även efter långvarig användning. Dess kompakta storlek gör den också enkel att förvara och transportera, vilket är en fördel för familjeutflykter och campingresor.

Prestanda och ljusstyrka

Med en ljusstyrka på 250 lumen är Lumonite Pixel mer än tillräcklig för barnens äventyr. Den lyser upp mörka stigar vid camping eller under skogspromenader, och ger en räckvidd på upp till 80 meter. Jag har testat denna lampa under många nattvandringar med mina egna barn och har varit imponerad av dess prestanda. Jag kan bekräfta att dess ljusstyrka och räckvidd är utmärkt jämfört med många andra modeller på marknaden.

Batteritid och hållbarhet

Med en maximal batteritid på 19 timmar, överträffar Lumonite Pixel de flesta konkurrenterna när det gäller uthållighet. Det är en enorm lättnad att veta att barnen inte kommer att bli strandsatta i mörkret under sina utflykter. Dessutom är Pixel helt vattentät och mycket stöttålig, vilket gör den till ett idealiskt val för barn. Jag har sett denna lampa överleva en mängd olyckor och fortsätta att fungera som om ingenting har hänt.

Användning och mångsidighet

En unik aspekt av Lumonite Pixel är dess mångsidiga konstruktion, vilket gör att den också kan användas som en praktisk ficklampa. Det är en bonus för barnen, eftersom de kan använda den som en pannlampa under natten och sedan som en ficklampa under dagen. Men, att den kan tas av enkelt kan vara problematiskt för mindre barn. Min yngsta tappade den ett par gånger på grund av detta, så jag skulle rekommendera den mer för större barn eller barn som är mycket noggranna med sina saker.

FÖRDELAR

 • Ultralätt och kompakt design som knappt känns av
 • Mångsidig konstruktion som även kan användas som praktisk ficklampa
 • Helt vattentät och mycket stöttålig, samtidigt som den klarar av minusgrader

NACKDELAR

 • Att den enkelt kan tas av kan vara problematisk för mindre barn

2. Led Lenser Neo3

Näst Bäst i Test Pannlampa För Barn


Led Lenser Neo3

Lumen:

400 lm

Max Batteritid:

20 h

Max Räckvidd:

80 m

Vikt:

97 g

Effektiv Och Bekväm Pannlampa För Barn

Led Lenser Neo3 sticker ut med sin unika viktfördelning mellan pannlampan och batteriet, vilket gör den bekväm att bära för barn under längre perioder. Trots sin något högre vikt på 97 gram jämfört med Lumonite Pixel, kompenserar denna optimala balansering för eventuellt obehag. Dessutom innehåller designen reflexdetaljer längs remmen, vilket ökar säkerheten vid användning i mörka områden. Som en äventyrsälskande pappa har jag alltid uppskattat denna typ av detaljer för mina barns säkerhet.

Prestanda och ljusstyrka

Med en ljusstyrka på 400 lumen, är Led Lenser Neo3 ännu starkare än Pixel, vilket ger en fantastisk synlighet även i mörkaste miljöer. Den har ett extra “boost”-läge och tre andra ljusinställningar, vilket tillåter anpassning beroende på aktivitet eller miljö. Mina barn och jag har testat Neo3 under olika omständigheter och uppskattade verkligen denna flexibilitet.

Batteritid och hållbarhet

Neo3 lovar en maximal batteritid på 20 timmar, vilket ligger i linje med de bästa barnpannlamporna på marknaden. Den står upp bra mot konkurrenter som Pixel när det gäller uthållighet. Den stora nackdelen är dock att den inte är uppladdningsbar och kräver AAA-batterier. Detta innebär extra kostnader och kan vara mindre miljövänligt.

Användning och mångsidighet

Led Lenser Neo3 är en effektiv och bekväm pannlampa för barn, med en balans mellan prestanda och design. Även om den inte har samma mångsidighet som Pixel, med dess förmåga att fungera som en ficklampa, levererar den fortfarande solidt i sina kärnfunktioner. Men dess behov av AAA-batterier är en svaghet som kan göra den mindre praktisk i vissa situationer, särskilt på långa campingresor där tillgång till nya batterier kan vara begränsad.

FÖRDELAR

 • Optimal viktfördelning mellan pannlampan och batteriet gör den bekväm att bära
 • Relativt stark ljusstyrka med extra “boost”-läge, och tre andra ljusinställningar
 • Reflexdetaljer längs med remmen för ökad säkerhet

NACKDELAR

 • Inte uppladdningsbar, kräver AAA-batterier

3. Black Diamond Wiz

Bästa Billiga Pannlampa För Barn


Black Diamond Wiz

Lumen:

30 lm

Max Batteritid:

120 h

Max Räckvidd:

20 m

Vikt:

56 g

Billig Pannlampa Med Smart Funktionalitet

Black Diamond Wiz sticker ut med sin lekfulla design och lätta vikt på 56 gram, vilket gör den till en av de mest bärbara pannlamporna för barn på marknaden. Den smarta tiltfunktionen tillåter att lampan används även om den sitter upp och ner, vilket är en rolig och praktisk egenskap för barn. Dessutom kommer den med roliga färgalternativ som växlar färger, vilket alltid är ett hit bland barn.

Prestanda och ljusstyrka

Med en ljusstyrka på endast 30 lumen, har Black Diamond Wiz betydligt lägre ljusstyrka än både Led Lenser Neo3 och Lumonite Pixel. Det är tillräckligt för läsning eller spel inomhus, men kanske inte det bästa valet för utomhusaktiviteter som camping eller vandring. Som en utomhusentusiast och far, skulle jag föreslå denna pannlampa för mer begränsade användningsområden.

Batteritid och hållbarhet

En stor fördel med Black Diamond Wiz är dess batteritid. Med en maximal tid på 120 timmar, erbjuder den otrolig uthållighet, speciellt jämfört med andra lampor i samma prisklass. Automatisk avstängning efter 4 timmar är också en användbar funktion som sparar batteri. Dock är den inte lika robust som Pixel eller Neo3, vilket kan vara ett problem för mer äventyrliga barn.

Användning och mångsidighet

Trots sin begränsade ljusstyrka, kommer Black Diamond Wiz med några smarta funktioner som gör den attraktiv för barn. Barnsäker skruvförslutning är en stor pluspunkt för säkerheten och dess tiltfunktion gör den otroligt användarvänlig. Dessutom, med dess växlande färger, är den säkert ett roligt tillskott till barnens utrustning. Men, precis som med Neo3, är dess inte särskilt slitstarka konstruktion något att tänka på.

FÖRDELAR

 • Smart tiltfunktion som gör det möjligt att använda lampan även om den sitter upp och ner
 • Automatisk avstängning efter 4 timmar
 • Roliga färgalternativ som växlar färger
 • Barnsäker skruvförslutning för ökad säkerhet

NACKDELAR

 • Mycket begränsad ljusstyrka
 • Inte särskilt slitstark konstruktion

4. Silva Terra Scout X

Bästa Lätta Pannlampa För Barn


Silva Terra Scout X

Lumen:

300 lm

Max Batteritid:

32 h

Max Räckvidd:

60 m

Vikt:

51 g

Bra Pannlampa För Barn Med Fantastisk Passform

Silva Terra Scout X framhäver en lätt och smidig konstruktion, vilket gör den till en av de lättaste pannlamporna på marknaden. Med en vikt på endast 51 gram kommer barnen knappast märka att de har den på. Kraftfullt pannband tillåter en optimal passform, vilket är viktigt för längre äventyr. Som en äventyrsälskare och far har jag sett hur en bra passform kan göra all skillnad för ett barns komfort.

Prestanda och ljusstyrka

Med en ljusstyrka på 300 lumen, ger Silva Terra Scout X ett tillräckligt starkt ljus för de flesta barnaktiviteter. Dessutom erbjuder den möjligheten till rött ljus för bättre mörkerseende, vilket kan vara särskilt användbart för camping och andra nattliga äventyr. Som en erfaren friluftsentusiast, vet jag hur användbart detta kan vara.

Batteritid och hållbarhet

Med en maximal batteritid på 32 timmar, har Silva Terra Scout X en längre batteritid än många av sina konkurrenter, inklusive Led Lenser Neo3 och Black Diamond Wiz. Denna uthållighet gör den till ett bra val för längre utomhusaktiviteter. Dock är det viktigt att notera att den inte är uppladdningsbar, vilket kan vara ett problem för vissa användare.

Användning och mångsidighet

Silva Terra Scout X erbjuder en bra balans mellan komfort och prestanda. Med sitt lätta pannband och tillräckligt starkt ljus för de flesta aktiviteter, är den ett bra alternativ för barn. Men likt Neo3 och Black Diamond Wiz, är dess beroende av icke-uppladdningsbara batterier något att överväga, särskilt för mer miljömedvetna familjer eller de som ofta är på längre turer där tillgång till nya batterier kan vara begränsad.

FÖRDELAR

 • Lätt och smidig konstruktion
 • Kraftfullt pannband som tillåter en optimal passform
 • Bra ljusstyrka med möjlighet till rött ljus för bättre mörkerseende

NACKDELAR

 • Inte uppladdningsbar

5. Petzl Tikkid

Bästa Färgglada Pannlampa För Barn


Petzl Tikkid

Lumen:

20 lm

Max Batteritid:

160 h

Max Räckvidd:

7 m

Vikt:

80 g

Prisvärd Pannlampa För Barn i Rolig Färgglad Design

Petzl Tikkid kombinerar en snygg och färgglad design med en lättanvänd konstruktion, vilket gör den till en rolig och funktionell pannlampa för barn. Med endast en knapp för alla funktioner, kan barn enkelt hantera denna pannlampa på egen hand. Vikten på 80 gram är lite mer än Silva Terra Scout X, men borde fortfarande vara bekväm för de flesta barn att bära.

Prestanda och ljusstyrka

Med en ljusstyrka på endast 20 lumen har Petzl Tikkid den lägsta ljusstyrkan av de pannlampor vi har tittat på. Detta gör den perfekt för användning inomhus eller under campingturer, men mindre lämplig för äventyr där starkare belysning kan behövas. Från min erfarenhet som utomhusentusiast och far, kan jag säga att ljusstyrka kan vara avgörande för barns komfort och säkerhet.

Batteritid och hållbarhet

Petzl Tikkid skiljer sig verkligen ut med sin exceptionella batteritid. Med en maximal tid på 160 timmar, överträffar den alla andra pannlampor vi har recenserat. Dessutom har den en automatisk avstängning efter en timme, vilket sparar batteriet och förhindrar att den brinner ut om den glöms på.

Användning och mångsidighet

Trots sin låga ljusstyrka, är Petzl Tikkid en rolig och användbar pannlampa för barn. Dess enkla, enknappskonstruktion och färgglada design gör den till en favorit bland barn, och dess batteritid gör den idealisk för långvarig användning. Men jämfört med exempelvis Silva Terra Scout X eller Lumonite Pixel, erbjuder den inte samma ljusstyrka eller mångsidighet.

FÖRDELAR

 • Lättanvänd med enbart en knapp
 • Automatisk avstängning efter en timme
 • Snygg och färgglad design

NACKDELAR

 • Mycket begränsad ljusstyrka

Pannlampa För Barn - Produktjämförelse

Produkt

Lumen

Max Batteritid

Max Räckvidd

Vikt

250 lm

19 h

80 m

62 g

400 lm

20 h

80 m

97 g

30 lm

120 h

20 m

56 g

300 lm

32 h

60 m

51 g

20 lm

160 h

7 m

80 g

Pannlampa För Barn - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en pannlampa för barn, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper en pannlampa.

Säkerhet

Säkerhet är en central aspekt att ta i beaktande när du väljer en pannlampa för barn. Barns pannlampor bör konstrueras med en avrundad och mjuk design för att minimera risken för skador. Denna försiktighet i utformning kan bidra till att förhindra olyckor, såsom när barnet snubblar och faller med lampan på huvudet. Eventuella skarpa kanter på pannlampan kan förvandla en liten miss till en allvarlig skada.

På samma sätt är det också viktigt att pannlampan inte har några lätta att lossna komponenter som kan utgöra en kvävningsrisk. Det är inte ovanligt att barn utforskar världen genom att sätta saker i sina munnar, så alla små lösa delar kan vara potentiellt farliga. På det här sättet liknar valet av en pannlampa att välja en leksak - det är viktigt att granska produkten noggrant för att se till att det inte finns några små delar som kan vara en fara.

Säkerheten hos produkten bör vara en prioritet när du väljer en pannlampa för ditt barn. Likt med Black Diamond Wiz, som har en barnsäker skruvförslutning, bör du söka efter modeller med liknande säkerhetsfunktioner för att se till att ditt barn inte bara har en pannlampa som är effektiv och rolig att använda, men också säker.

bra pannlampa för barn

Ljusstyrka

Ljusstyrka, mätt i lumen, är en annan nyckelfaktor att överväga vid val av en pannlampa för barn. Medan högre ljusstyrka kan göra det lättare att se i mörkret, kan det också vara bländande och obehagligt för barnets ögon. Därför behövs det en väl avvägd balans mellan att ge tillräckligt ljus för att se klart och att skydda barnets ögon från överdriven ljusstyrka.

Vissa pannlampor, som Lumonite Pixel och Led Lenser Neo3, erbjuder höga lumenantal på 250 respektive 400, vilket gör dem mycket effektiva i att belysa omgivningen. Men för att inte blända barnen, bör de ha olika ljuslägen, inklusive en dämpad eller nattläge.

Andra lampor, som Petzl Tikkid, har en lägre ljusstyrka på bara 20 lumen, vilket kan vara tillräckligt för vissa användningsområden, särskilt för yngre barn eller för användning inomhus.

När allt kommer omkring är det bästa alternativet att välja en pannlampa med justerbar ljusstyrka, så att barnet själva kan anpassa ljuset efter sina behov och den specifika situationen.

Batteritid

Batteritid är en kritisk aspekt att överväga när du väljer en pannlampa för ditt barn. Varför? Tänk dig att ditt barn är mitt i en spännande kvällslek utomhus eller bygger en koja i mörkret, när plötsligt lampan slocknar. Eller ännu värre, om barnet befinner sig i en potentiellt farlig situation, som en campingtur i skogen, och lampan dör. Därför är det viktigt att välja en pannlampa med en lång batterilivslängd.

Lång batteritid innebär inte bara mindre bekymmer, men också mindre kostnad och miljöpåverkan, eftersom du inte behöver byta batterier så ofta. Vissa pannlampor, som Led Lenser Neo3, erbjuder upp till 20 timmars batteritid, medan andra som Petzl Tikkid kan ha upp till 160 timmars batterilivslängd. Dessa tider kan dock variera beroende på ljusstyrkan, så det är alltid en bra idé att ha extra batterier till hands.

Påminn barnet om att släcka lampan när de inte använder den. Detta kommer inte bara att förlänga batteriets livslängd, utan det kommer också att lära barnet viktiga lektioner om energibesparing.

Enkelhet & Användning

När det kommer till pannlampor för barn är det viktigt att de är lätta att använda. Det innebär att alla kontroller och funktioner bör vara intuitiva och barnvänliga, så att barnet själv kan manövrera och kontrollera ljuset utan större problem. En bra pannlampa för barn bör ha enkla kontroller som ett barn lätt kan förstå och hantera självt.

Till exempel är Petzl Tikkid en modell som uppfyller dessa kriterier. Den har bara en knapp för att kontrollera alla dess funktioner, vilket gör det enkelt för barnet att själv tända och släcka lampan, och växla mellan olika ljuslägen. Dessutom är dess automatiska avstängning efter en timme en praktisk funktion som barn inte behöver oroa sig för att komma ihåg.

Även Black Diamond Wiz är ett utmärkt exempel, eftersom den har en smart tiltfunktion som gör att lampan fungerar även om den sitter upp och ner, vilket minimerar förvirring och besvär för barnet.

Vikt

Vikten på en pannlampa spelar en stor roll, särskilt när det gäller barn. Eftersom barn är mindre och inte har samma fysiska styrka som vuxna, bör deras pannlampor vara tillräckligt lätta för att de ska kunna bära dem under längre perioder utan obehag eller trötthet. Ett tungt huvudband kan orsaka onödig belastning på barnets nacke och huvud, vilket kan leda till obekväma känslor och till och med huvudvärk.

Ett lysande exempel på detta är Silva Terra Scout X, vilket är ett fantastiskt val för barn som söker en ultralätt pannlampa. Med en vikt på endast 51 gram är den nästan viktlös och minimerar belastningen på barnets huvud, vilket gör det möjligt för dem att använda den i längre perioder utan att känna sig trötta eller obekväma.

Även Black Diamond Wiz skiljer sig ut i detta avseende, med en vikt på bara 56 gram. Detta gör det till en av de lättaste barnpannlamporna på marknaden. Detta kan vara extra viktigt om du letar efter en bra pannlampa för löpning eller kanske en pannlampa för orientering.

barn med pannlampa

Komfort

Komfort är en avgörande aspekt när man väljer en pannlampa för barn. Barn har en tendens att röra sig mycket, och om en pannlampa är obekväm eller störande, kommer de snabbt att förlora intresset för den. Därför är det centralt att pannbandet på lampan är justerbart och bekvämt nog för barnet att ha på sig under längre perioder.

Ett justerbart band innebär att pannlampan kan anpassas efter barnets huvudstorlek och växa tillsammans med barnet. Dessutom bör bandet vara tillverkat av ett mjukt och hudpärt material för att förhindra irritation. Dess utformning bör inte heller skapa tryckpunkter på barnets huvud, vilket skulle kunna leda till obehag under längre användning.

En pannlampa som Silva Terra Scout X är ett utmärkt exempel på detta, med sitt kraftfulla pannband som tillåter en optimal passform. Det ger komfort och säkerställer att lampan sitter stadigt på plats, även under mer aktiva aktiviteter.

På motsatt sida kan lampor med tunga eller obalanserade vikter orsaka obehag, vilket är viktigt att ha i åtanke när du väljer en pannlampa. Kom ihåg att barns komfort bör vara en prioritet - en bekväm lampa kommer att uppmuntra till längre användning och skapa positiva upplevelser i samband med utomhusaktiviteter och äventyr.

Vattentålighet

Att tänka på vattentåligheten hos en pannlampa är ytterligare en viktig faktor att beakta, särskilt när man köper en för ett barn. Barn älskar att utforska, och deras äventyr kan ibland leda dem till platser med fukt, regn, eller kanske till och med en tillfällig pöl. Detta innebär att pannlampan de bär bör ha förmågan att stå emot dessa element.

En vattentät eller åtminstone vattenresistent pannlampa ger föräldrar lugnet i att veta att lampan kommer att fortsätta fungera även om den skulle råka ut för ett oväntat regnskur eller falla i en pöl. Detta bidrar också till lampan övergripande hållbarhet och livslängd.

Ta till exempel Lumonite Pixel, som med sin robusta konstruktion är helt vattentät och mycket stöttålig, samtidigt som den klarar av minusgrader. Detta gör den till en utmärkt följeslagare för barn under alla deras äventyr, oavsett väder.

Hållbarhet

Hållbarhet är en central faktor när du väljer en pannlampa för barn. Barn är ofta energiska, nyfikna och kan vara ganska ruffa med sina saker. Det är därför otvivelaktigt viktigt att pannlampan är robust nog att kunna stå emot den sortens behandling som barn ofta utsätter sina prylar för.

När du letar efter en pannlampa, titta efter de som är tillverkade av tåliga material och har en stark konstruktion som kan stå emot fall, stötar och andra former av slitage. Till exempel, Lumonite Pixel är en utmärkt modell att överväga här. Den är helt vattentät och mycket stöttålig, vilket gör den väl rustad att klara av barns lekfulla och ibland klumpiga natur.

Samtidigt kan det vara värt att tänka på att pannlampor som Black Diamond Wiz trots sin lockande funktionalitet och estetik kanske inte håller upp lika väl under hårt slitage, eftersom de har en konstruktion som inte är lika slitstark.

Vanliga Frågor Om Pannlampa För Barn

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en pannlampa för barn, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av pannlampor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa pannlampan för barn?

Den bästa pannlampan för barn är enligt vårt test Lumonite Pixel, då det helt enkelt är en mångsidig och väldigt funktionell pannlampa, som passar väl för mindre barn tack vare dess lätta och slimmade design.

Vad kostar en pannlampa för barn?

Priset för en pannlampa för barn ligger mellan 150-800 kronor, beroende på dess funktionalitet och kvalitet.

Är pannlampor säkra för barn?

Ja, pannlampor är säkra för barn så länge de används korrekt. De flesta pannlampor för barn är utformade med barnets säkerhet i åtanke, med funktioner som begränsad ljusstyrka för att förhindra bländning och barnsäkra batterifack. Det är dock viktigt att övervaka yngre barn när de använder en pannlampa.

Kan barnlampor laddas upp?

Det beror på modellen. Vissa pannlampor för barn har uppladdningsbara batterier, medan andra kräver utbytbara AAA- eller AA-batterier. Se till att kolla vilken typ av batteri pannlampan använder innan du köper den.

Kan pannlampor för barn användas i alla väderförhållanden?

De flesta pannlampor för barn är designade för att tåla olika väderförhållanden, inklusive regn och snö. Kontrollera dock produktspecifikationerna för att vara säker. Leta efter en pannlampa med en hög IP-klassificering för bästa skydd mot vatten och damm.

Vad betyder lumen när det gäller pannlampor?

Lumen är en mätenhet för ljusflöde, eller den totala mängden ljus som en ljuskälla ger ut. När det gäller pannlampor, anger lumen-värdet hur starkt ljuset är. För barn kan en lampa med lägre lumen (20-50 lumen) vara tillräcklig för de flesta aktiviteter.

Sammanfattningsvis Om Pannlampa För Barn

En pannlampa för barn är ett smart verktyg för att lysa upp hens omgivning under kvällen och natten. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 16

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.