4 Bästa Pannlampa För Orientering (2024): Bäst i Test

bästa pannlampa för orientering bäst i test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide är dedikerad åt orienterare som söker de bästa pannlamporna anpassade för orienteringens utmanande förutsättningar.

Att orientera sig i mörker kan vara en komplex uppgift. En bra pannlampa kan göra stor skillnad genom att förbättra synfältet och därigenom minska risken för missförstånd och misstag. Det är här de bästa pannlamporna för orientering kommer in. De är utformade för att ge ljus med en perfekt balans mellan bredd och djup, vilket möjliggör snabb och säker navigation i skogen, oavsett hur utmanande förhållandena är.

Som en före-detta orienterare med över ett decenniums erfarenhet har jag testat en mängd olika pannlampor. Jag har kombinerat min personliga erfarenhet med den senaste forskningen för att skapa en guide som hjälper dig att hitta den bästa pannlampan för dina orienteringsbehov.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Pannlamporna För Orientering Är:

 1. 1
  Lumonite Compass: Bäst i Test Pannlampa För Orientering - Läs Recension 
 2. 2
  Silva Trail Speed 5X: Näst Bäst i Test Pannlampa För Orientering - Läs Recension
 3. 3
  Lumonite Pixel: Bästa Ultralätta Pannlampa För Orientering - Läs Recension
 4. 4
  Silva Run 5: Bästa Billiga Pannlampa För Orientering - Läs Recension

1. Lumonite Compass

Bäst i Test Pannlampa För Orientering


Lumonite Compass

Lumen:

1367 lm

Batteritid:

8.5 h

Räckvidd:

115 m

Vikt:

155 g

Högkvalitativ Och Stark Pannlampa För Varierad Orientering

Den här pannlampan, Lumonite Compass, är en dröm för varje orienterare. Med 1367 lm är den extremt stark och kan lysa upp även de mörkaste delarna av skogen, något jag märkt under mina sena nattorienteringar. Dess 115 meters räckvidd är imponerande, och tillåter att man kan se och planera framåt på ett tillförlitligt sätt, vilket ger fördelar vid snabb och utmanande terrängnavigering.

Oslagbar Batteritid Och Väderbeständighet

Lumonite Compass erbjuder en maximal batteritid på 8,5 timmar, vilket gör den till ett perfekt val för långvariga nattorienteringsevent. Med min erfarenhet vet jag hur viktigt det är med en pannlampa som kan hålla hela natten, och den här modellen lever verkligen upp till förväntningarna. Den robusta konstruktionen gör att den klarar alla väderförhållanden, vilket är oumbärligt när man orienterar under oförutsägbara förhållanden.

Orientering Med Perfekt Ljus

En av de saker jag verkligen uppskattar med Lumonite Compass är dess fem olika ljuslägen, vilket ger stor flexibilitet när det kommer till att anpassa ljuset till olika situationer. Den breda ljusstrålen och den behagliga färgtemperaturen gör det lätt att se i totalt mörker och minskar ögontrötthet, något som jag har hittat extremt användbart under mina orienteringsäventyr.

Mångsidighet Och Pris

Som orienterare uppskattar jag mångsidigheten i Lumonite Compass. Dessutom kan den fungera som en ficklampa, vilket kommer väl till pass när man behöver mer riktat ljus. Priset kan ses som en nackdel, men för de som tar sin orientering på allvar, kan denna pannlampa betraktas som en värdig investering. Det är något jag har insett genom att prova olika modeller genom åren - du får verkligen vad du betalar för när det gäller pannlampor.

FÖRDELAR

 • Finns fem olika ljuslägen som du enkelt kan justera vid behov
 • Robust och hållbar konstruktion som klarar alla väderförhållanden utan problem
 • Bred ljusstråle samt behaglig färgtemperatur för totalt mörker
 • Mångsidig design som även kan användas som ficklampa

NACKDELAR

 • Dyr modell

2. Silva Trail Speed 5X

Näst Bäst i Test Pannlampa För Orientering


Silva Trail Speed 5X

Lumen:

1200 lm

Batteritid:

20 h

Räckvidd:

160 m

Vikt:

215 g

Fantastisk Pannlampa För Orientering Med Bra Passform Och Funktionalitet

Silva Trail Speed 5X är en pannlampa som definitivt lever upp till sitt namn. Med sina 1200 lm och en max räckvidd på hela 160 meter, överträffar den verkligen de flesta konkurrenter i sin klass och är i vår mening den bästa pannlampan för klassisk löpning. Under mina orienteringsaktiviteter har jag funnit att denna pannlampa tillhandahåller en förbluffande klarhet och ljusstyrka, vilket gör det mycket enklare att navigera även i de mest utmanande terränger.

Imponerande Batteritid Och Väderbeständighet

En av de mest slående funktionerna med Silva Trail Speed 5X är dess långa batteritid. Med upp till 20 timmars ljus är det en pannlampa man kan lita på under långa nattorienteringsevent. Därtill är dess robusta konstruktion och förmåga att motstå alla väderförhållanden och temperaturer otvivelaktigt en stor fördel. I min egen erfarenhet, har denna pannlampa visat sig vara otroligt pålitlig, oavsett väder.

Flertalet Ljuslägen Och Kompakt Design

Silva Trail Speed 5X erbjuder flera ljuslägen, vilket ger stor flexibilitet när det kommer till att anpassa ljuset till olika situationer. Dess kompakta design gör att den sitter stadigt på huvudet, även under intensiva rörelser, vilket är av stor vikt när man orienterar. Jämfört med tidigare pannlampor jag testat, som Lumonite Compass, har denna pannlampa verkligen överträffat förväntningarna när det gäller bekvämlighet och stabilitet.

Pris Och Kvalitet

Priset för Silva Trail Speed 5X kan ses som en nackdel, men när man tar hänsyn till dess prestanda och kvalitet, så kan man se det som en investering. Precis som med Lumonite Compass, har jag funnit att högkvalitativa pannlampor ofta är värda den extra kostnaden, eftersom de förbättrar orienteringserfarenheten påtagligt. Denna pannlampa är inget undantag.

FÖRDELAR

 • Riktigt bra ljusflöde och ljusstyrka med flera ljuslägen
 • Hög kvalitet som klarar alla väderförhållanden och temperaturer
 • Kompakt modell som sitter på bra under rörelse
 • Bra batteritid

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ

3. Lumonite Pixel

Bästa Ultralätta Pannlampa För Orientering


Lumonite Pixel

Lumen:

250 lm

Batteritid:

19 h

Räckvidd:

80 m

Vikt:

62 g

Ultralätt Och Smidig Pannlampa För Orientering i Skymning Eller Soluppgång

Lumonite Pixel utmärker sig med sin ultralätta och kompakta design. Med en vikt på endast 62 gram, känns den knappt på huvudet, vilket gör den till ett utmärkt val för långa nattorienteringssessioner. Trots sin begränsade ljusstyrka på 250 lm, har den en räckvidd på 80 meter, vilket gör att du kan se tillräckligt långt i svagt ljus. Med tanke på min omfattande erfarenhet av nattorientering, har jag funnit att Lumonite Pixel verkligen levererar när det kommer till komfort och användbarhet.

Batteritid Och Tålighet Mot Elementen

Med en maximal batteritid på 19 timmar är Lumonite Pixel en pannlampa man kan lita på under längre perioder av tid. Dess förmåga att motstå både vatten och stötar, liksom att fungera bra i minusgrader, gör den till en pålitlig följeslagare i alla sorters terräng och väder. I jämförelse med andra modeller som Silva Trail Speed 5X och Lumonite Compass, är denna lilla men tåliga pannlampa verkligen imponerande.

Mångsidig Och Praktisk Design

Jag uppskattar verkligen mångsidigheten i Lumonite Pixel. Trots sin ringa storlek kan den även fungera som ficklampa, vilket är användbart när man behöver extra ljus i specifika situationer. Dess lätta vikt och smidighet har verkligen förändrat mitt sätt att orientera mig under skymning eller soluppgång.

Ljusstyrka Och Prisvärdhet

Den begränsade ljusstyrkan hos Lumonite Pixel kan ses som en nackdel, särskilt när man jämför den med kraftfullare alternativ som Silva Trail Speed 5X och Lumonite Compass. Men när man tar hänsyn till dess lätta vikt, långa batteritid och robusthet, är den fortfarande ett utmärkt val för dem som prioriterar komfort och mångsidighet. I min erfarenhet är det en mycket prisvärd pannlampa som ger mycket valuta för pengarna.

FÖRDELAR

 • Ultralätt och kompakt design som knappt känns av
 • Mångsidig konstruktion som även kan användas som praktisk ficklampa
 • Helt vattentät och mycket stöttålig, samtidigt som den klarar av minusgrader väl

NACKDELAR

 • Begränsad ljusstyrka

4. Silva Run 5

Bästa Billiga Pannlampa För Orientering


Silva Run 5

Lumen:

350 lm

Batteritid:

80 h

Räckvidd:

75 m

Vikt:

85 g

Billig Men Effektiv Pannlampa För Orientering i Låga Ljusförhållanden

Silva Run 5 har en ljusstyrka på 350 lm och en räckvidd på 75 meter, vilket gör den idealisk för orientering i låga ljusförhållanden. Trots att den inte är den mest kraftfulla pannlampan på marknaden, är den mycket effektiv för sitt pris. Från min egen erfarenhet som orienterare kan jag säga att Silva Run 5 är en mycket prisvärd pannlampa som levererar mer än vad man kan förvänta sig för sitt pris.

Lång Batteritid Och Lättvikt

En av de mest slående funktionerna med Silva Run 5 är dess långa batteritid. Med upp till 80 timmars ljus är den långt överlägsen många andra pannlampor i sin prisklass. Dessutom, med en vikt på endast 85 gram, är den mycket lätt och behaglig att bära under långa orienteringssessioner. I jämförelse med tidigare recenserade pannlampor som Lumonite Pixel, ger Silva Run 5 en betydande batterilängd till en mycket lägre kostnad.

Enkel Och Smidig Användning

Silva Run 5 är utformad med användarvänlighet i åtanke. Dess enkla och intuitiva kontroller gör att man snabbt och enkelt kan ändra ljusstyrka och lägen. Denna användarvänlighet har jag själv uppskattat, eftersom jag ofta behöver ändra ljusinställningar snabbt under orienteringen.

Strömförsörjning Och Prisvärdhet

Det enda stora nackdelen med Silva Run 5 är att den drivs av AAA-batterier och inte är uppladdningsbar. Detta kan vara ett problem för vissa användare som föredrar uppladdningsbara alternativ. Trots detta, är Silva Run 5 fortfarande ett prisvärt val för orientering, särskilt om man jämför den med dyrare alternativ som Lumonite Compass eller Silva Trail Speed 5X. Även om den kanske inte har det starkaste eller längsta ljuset, levererar den ändå tillräckligt ljus för att effektivt orientera i svagt ljus, och det till ett mycket överkomligt pris.

FÖRDELAR

 • Extremt prisvärt alternativ
 • Ultralätt och kompakt storlek
 • Enkelt och smidig att använda

NACKDELAR

 • Inte laddningsbar, enbart AAA-batterier
 • Inte det starkaste eller längsta ljuset

Pannlampa För Orientering - Produktjämförelse

Produkt

Lumen

Batteritid

Räckvidd

Vikt

1367 lm

8.5 h

115 m

155 g

1200 lm

20 h

160 m

215 g

250 lm

19 h

80 m

62 g

350 lm

80 h

75 m

85 g

Pannlampa För Orientering - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en pannlampa för orientering, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper en pannlampa.

Förståelse för Ljusstyrka (Lumen) i Pannlampor

Ljusstyrka, mätt i lumen, är en kritisk faktor när man väljer en pannlampa för orientering. Men vad betyder egentligen lumen? Enkelt uttryckt, är lumen enheten som används för att kvantifiera den totala mängden ljus som utstrålas av en ljuskälla - i detta fall, din pannlampa. Det är detta värde som avgör hur ljusstark din pannlampa kommer att vara, eller med andra ord, hur väl den kommer att kunna belysa ditt synfält i mörker.

Vid val av pannlampa för orientering är det viktigt att prioritera en hög lumen-siffra. Denna siffra bestämmer hur effektivt din pannlampa kommer att kunna tränga igenom mörkret och belysa din omgivning. En högre lumen-siffra innebär en starkare ljusstyrka, vilket är avgörande när du orienterar i dåligt belysta områden.

En pannlampa med hög lumen-siffra, som till exempel Lumonite Compass med dess imponerande 1367 lumen, ger ett starkt, brett och klart ljus som kan ge god sikt även i totalt mörker. Den starka ljusstrålen kan hjälpa orienteraren att få en klar bild av terrängen, vilket är mycket viktigt vid navigering genom okända områden.

Det är dock viktigt att komma ihåg att ljusstyrkan inte bör vara den enda faktorn vid val av pannlampa. Andra faktorer som vikt, batteritid och hållbarhet spelar också en viktig roll. En pannlampa som Silva Trail Speed 5X, till exempel, har en något lägre lumen-siffra jämfört med Lumonite Compass, men kompenserar detta med en längre batteritid och en större ljusräckvidd, vilket gör den till ett utmärkt val för längre orienteringspass.

olika pannlampor för orientering

Anpassningsförmåga Genom Olika Ljuslägen

Ett betydande inslag i många moderna pannlampor är möjligheten att växla mellan olika ljuslägen. Dessa kan inkludera inställningar som hög, medium, låg och till och med blinkande. Men varför är dessa olika ljuslägen betydelsefulla och hur kan de hjälpa till att förbättra din orienteringserfarenhet?

Först och främst handlar det om anpassningsförmåga. Att kunna justera ljusstyrkan på din pannlampa innebär att du kan anpassa belysningen till de specifika förhållanden du står inför. Är du i ett område med absolut mörker och behöver full översikt? Hög ljusstyrka kan ge dig maximal sikt. Kanske befinner du dig i skymning och behöver bara en mild belysning? Det låga ljusläget kan vara perfekt för detta. Medan mellanläget ger dig en balans mellan ljusstyrka och batteritid.

Vissa pannlampor, som Lumonite Compass, erbjuder till och med upp till fem olika ljuslägen, vilket ger dig ännu större flexibilitet för att anpassa ljuset efter dina specifika behov. Detta kan vara särskilt användbart under längre orienteringspass, där ljusförhållandena kan förändras flera gånger.

Blinkande ljusläge kan också vara mycket praktiskt. Förutom att det kan vara till hjälp för att signalera din position i nödsituationer, kan det också hjälpa till att spara batteri när det inte krävs konstant belysning. Det är också viktigt att påpeka att dessa ljuslägen inte bara bidrar till att förbättra din sikt, utan kan också påverka batteritiden på din pannlampa.

Räckvidd: En Nyckelfaktor För Orientering i Utmanande Terränger

På ytan kan det verka självklart: ju längre en pannlampas ljus kan nå, desto bättre, eller hur? Men det är viktigt att förstå varför räckvidd är en så fundamental egenskap när det kommer till pannlampor, speciellt för orientering.

Räckvidden hos en pannlampa beskriver den maximala distans som ljuset kan sträcka sig från dess källa. Detta är ett särskilt viktigt övervägande för orientering, särskilt i mer komplexa och tekniskt krävande terränger. Att kunna se vad som ligger framför dig på stigen, inte bara direkt framför dina fötter, kan vara avgörande för din framgång och säkerhet.

Om du orienterar i ett skogsparti med en mängd naturliga hinder, kan en pannlampa med lång räckvidd, som Silva Trail Speed 5X med sin 160 meters räckvidd, hjälpa dig att se dessa hinder i god tid och planera din väg framåt. Om du orienterar i mer öppna landskap kan en pannlampa med lång räckvidd också hjälpa dig att identifiera avståndsmärken och navigationspunkter, vilket ger dig en bättre övergripande bild av terrängen.

Det är viktigt att komma ihåg att en större räckvidd ofta innebär högre energiförbrukning, så du behöver balansera ditt behov av räckvidd mot batteriets livslängd. Vissa modeller, som Lumonite Compass, kan även erbjuda justerbar ljusstrålebredd, vilket gör att du kan anpassa ljusstrålen för maximal räckvidd eller bredare belysning.’

Batterityp: Ett Väsentligt Val För Ditt Äventyrs Hållbarhet och Enkelhet

Valet av batterityp i en pannlampa kan spela en avgörande roll i dess användbarhet och långsiktiga kostnadseffektivitet. Beroende på dina unika behov och prioriteringar, kan valet mellan uppladdningsbara batterier och engångsbatterier ha en direkt inverkan på din orienteringsupplevelse.

Pannlampor som drivs med uppladdningsbara batterier, som Lumonite Compass och Silva Trail Speed 5X, ger en praktisk och miljövänlig lösning. Med förmågan att laddas om gång på gång, kan dessa pannlampor minska den totala driftskostnaden över tid. Men, det är viktigt att tänka på att de kräver tillgång till en strömkälla för att ladda om, vilket kan vara en utmaning under längre expeditioner långt från civilisationen.

Å andra sidan, kan pannlampor som använder engångsbatterier, som Silva Run 5, ge en mer flexibel lösning för långa resor. Med extrabatterier kan du vara säker på att ha en konstant ljuskälla även om du befinner dig i vildmarken under en längre period. Dock, detta kan leda till högre långsiktiga kostnader och mer avfall, eftersom du behöver köpa och bära med dig flera uppsättningar av engångsbatterier.

Med andra ord, batteritypen kan påverka både din praktiska användning och långsiktiga kostnader av din pannlampa. Baserat på dina specifika behov och orienteringsmiljö, överväg noggrant fördelarna och nackdelarna med varje alternativ för att göra det mest lämpliga valet.

pannlampa för orientering

Batteritid: En Kritisk Faktor För Uthållig Belysning

När det kommer till pannlampor är batteriets livslängd en av de mest avgörande faktorerna. Detta är särskilt sant för orientering, där du kan behöva kontinuerlig belysning under en längre tid. Därför är det viktigt att förstå hur lång tid din pannlampa kan lysa innan det blir nödvändigt att ladda upp eller byta ut batteriet.

Batteriets varaktighet beror på flera faktorer, inklusive ljusstyrkan, antalet ljuslägen, och själva batteriets kapacitet. För exempel, Lumonite Pixel, trots dess lilla storlek och lätta vikt, har en maximal batteritid på imponerande 19 timmar, vilket gör den till ett utmärkt val för långvarig användning i terrängen.

Dessutom bör du överväga hur snabbt och enkelt det är att ladda upp eller byta batteri på din pannlampa. Om du planerar att vara ute på fältet i flera dagar utan tillgång till ström, kanske du föredrar en modell som använder utbytbara batterier, som Silva Run 5, så att du kan ha med dig extra batterier för att förlänga livslängden på din belysning.

Var noga med att notera att pannlampans ljusstyrka och batteritid ofta är inbördes relaterade. På högre ljuslägen kommer batteriet att tömmas snabbare, så det kan vara värt att titta på hur länge lampan lyser på dess olika ljuslägen. Detta kommer att ge dig en mer realistisk bild av hur länge du kan förvänta dig att din pannlampa varar under faktiska användningsförhållanden.

Vikt: En Viktig Aspekt för Bästa Möjliga Komfort

Att känna tyngden av en pannlampa efter en lång tid i terrängen kan snabbt förvandlas från en mindre obehag till en riktig plåga. Därför spelar vikten en stor roll när det gäller komfort under långa perioder av användning. Det är en viktig aspekt att beakta, särskilt för orienterare som ofta behöver bära sin pannlampa under flera timmars aktivitet.

En lättviktig pannlampa kan göra stor skillnad för hur du upplever din orienteringsaktivitet. Mindre vikt på huvudet kan minska tröttheten, förbättra din balans och låta dig koncentrera mer på uppgiften att navigera genom terrängen, snarare än att bli distraherad av obekvämt tryck på pannan.

Ta till exempel Lumonite Pixel pannlampan. Med en fjäderlätt vikt på endast 62 gram är den knappt märkbar när den sitter på huvudet, vilket tillåter orienteraren att röra sig med frihet och lätthet. Den ger ett utmärkt exempel på hur en låg vikt kan bidra till total komfort och effektivitet under en orienteringssession.

Det är dock viktigt att inte kompromissa med andra viktiga funktioner i strävan efter en lättare pannlampa. En del lättviktiga modeller kan sakna viktig funktionalitet eller robusthet. Silva Run 5, till exempel, väger bara 85 gram men erbjuder fortfarande en tillräcklig ljusstyrka för orientering i svagt ljus och har en exceptionellt lång batteritid.

Komfort och Passform: En Fundamental Del i Din Pannlampas Upplevelse

När du är mitt i en orienteringsutmaning, är det sista du vill känna obehag från din utrustning. En pannlampa är inget undantag - den ska vara en bekväm och stabil följeslagare, inte en distraktion. Detta understryker betydelsen av att välja en pannlampa med rätt komfort och passform.

Komforten handlar mycket om vikten på pannlampan. En tung pannlampa kan skapa obalans och tryck på ditt huvud över tid. Ultralätta modeller som Lumonite Pixel, som väger in på endast 62 gram, kan knappt kännas när du bär dem, vilket gör dem till ett utmärkt val för långa orienteringslopp.

Passformen är en annan kritisk komponent. En pannlampa som inte sitter bra kan skapa irritation och distraktion, vilket kan påverka din förmåga att fokusera på uppgiften i handen - att orientera dig. Pannlampans huvudband ska vara justerbart för att passa olika huvudstorlekar och former, samt för att kunna bäras bekvämt över en hatt eller hjälm om så önskas. Modeller som Silva Trail Speed 5X har komfort och passform i åtanke, med ett stabilt huvudband som håller lampan säkert på plats även under intensiv rörelse.

Hållbarhet och Väderbeständighet: Din Pannlampas Bästa Försvar Mot Naturens Element

För att din pannlampa ska vara en pålitlig följeslagare under orientering, behöver den vara tålig och redo att möta alla sorters förhållanden. Detta gäller speciellt för orienterare, då aktiviteten ofta utförs i varierande terräng och väder. Från steniga stigar och tjocka skogar till regniga kvällar och kalla vinternätter, din pannlampa behöver kunna stå emot naturens nycker.

Att ha en vattentät pannlampa är en kritisk faktor. En oväntad regnskur eller kondens från svett bör inte hindra din förmåga att navigera genom terrängen. Leta efter pannlampor som erbjuder god vattentäthet, vilket normalt uttrycks som en IPX-klassificering. Pannlampor som Lumonite Compass och Lumonite Pixel, till exempel, är helt vattentäta, vilket innebär att de kan stå emot regn och snö utan problem.

Men det handlar inte bara om att stå emot vatten. Din pannlampa bör också vara robust nog att motstå fall och stötar. Fallskydd kan vara avgörande, särskilt om du råkar tappa din pannlampa på hårt underlag eller stenar. Pannlampor som Silva Trail Speed 5X är konstruerade med robusthet i åtanke, redo att ta smällen och fortsätta skina.

Till syvende och sist är hållbarheten och väderbeständigheten hos din pannlampa en garant för dess tillförlitlighet. En robust och väderbeständig pannlampa kommer att stå vid din sida, skinande troget, oavsett vilka utmaningar naturen än kan kasta i din väg. Och i orientering, där okänd terräng och oförutsägbara förhållanden är en del av spelet, är den tillförlitligheten ovärderlig.

Vanliga Frågor Om Pannlampa För Orientering

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en pannlampa för orientering, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av pannlampor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa pannlampan för orientering?

Den bästa pannlampan för orientering är enligt vårt test Lumonite Compass, då dess funktionalitet, praktikalitet och mångsidighet inte går att slå.

Vad kostar en pannlampa för orientering?

Priset för en pannlampa för orientering kostar oftast mellan 500-1500 kronor, men det finns även dyrare och billigare alternativ än så.

Vilken ljusfärg är bäst för en orienteringspannlampa?

De flesta pannlampor för orientering använder vitt ljus eftersom det ger en naturlig och klar bild. Dock kan vissa modeller ha extra färger som rött för att bevara nattsyn eller grönt och blått för att markera specifika punkter på kartan.

Kan jag använda en pannlampa för orientering för andra aktiviteter också?

Absolut! Många pannlampor för orientering kan också användas för camping, vandring, klättring, löpning och andra utomhusaktiviteter. Deras hållbarhet och olika ljuslägen gör dem till en utmärkt allround ljuskälla för alla typer av äventyr.

Sammanfattningsvis Om Pannlampa För Orientering

Om du är ute och kör orientering på kvällen eller till och med natten är en bra pannlampa ett absolut måste. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 15

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.