5 Bästa Pjäxbag (2024): Bäst i Test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: maj 2023

Den här guiden är till för dig som letar efter den bästa pjäxbagen för skidsäsongen.

Att transportera skidpjäxor kan vara klumpigt och obekvämt. En väldesignad pjäxbag löser det problemet. Jag har själv testat flera pjäxbagar och kan intyga att rätt val kan göra stor skillnad.

Fortsätt läsa för att upptäcka vilken pjäxbag som kan göra din nästa skidresa enklare och roligare.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Pjäxbagarna Är:

 1. 1
  POC Race Backpack 70L: Bäst i Test Pjäxbagar - Läs Recension 
 2. 2
  Thule Roundtrip Boot Backpack 60L: Näst Bäst i Test Pjäxbagar - Läs Recension
 3. 3
  Burton Gig Boot 48L: Bästa Pjäxryggsäck - Läs Recension
 4. 4
  Burton Gig 70L Duffel: Bästa Duffelväska För Pjäxor - Läs Recension
 5. 5
  JO Pjäxbag: Bästa Billiga Pjäxbagar - Läs Recension

1. POC Race Backpack 70L

Bäst i Test Pjäxbagar


POC-Race-Backpack-70L

Volym:

70 Liter

Material:

100% Polyamid

Robust Pjäxbag Med Många Olika Fack Och Förvaringsmöjligheter

Från första stund jag fick upp ögonen för POC Race Backpack 70L, insåg jag att det här inte är en vanlig pjäxbag. Designen är både elegant och funktionell. Fickorna är strategiskt placerade, vilket gör det enkelt att snabbt hitta det man söker. Och ja, de smarta sidopanelerna är en game-changer; du kan fälla ner dem och använda som en plattform att stå på när du byter om till pjäxorna.

Material och Hållbarhet

Det första som slår mig med materialet är dess kvalitet. Som en som har varit på otaliga skidresor och testat allt från budget till premium, kan jag säga att denna pjäxbag håller måttet. Den är tillverkad av 100% polyamid, vilket inte bara ger en slitstark konstruktion men också en vattenavvisande yta. Det här är en pjäxbag som kan stå emot både snö och regn utan problem.

Förvaring och Organisationsmöjligheter

En av de stora fördelarna med denna pjäxbag är dess många fack och organisationsmöjligheter. Jag älskar att ha en plats för allt; från mina goggles till mina energibars. Men, det är värt att notera att det saknas ett dedikerat utrymme för skidhjälmen. Det är kanske inte en dealbreaker, men något att tänka på om du är en av dem som föredrar extra utrymme för hjälmen.

Pris och Värde

Ingen kan förneka att POC Race Backpack 70L är en dyrare modell. Men som de säger, du får vad du betalar för. I det här fallet betalar du för hög kvalitet, utmärkt organisering och en pjäxbag som kommer att hålla i flera säsonger. Vill du göra din skidresa så smidig som möjligt? Då är det här pjäxbagen du ska satsa på.

FÖRDELAR

 • Mycket hög kvalitet med bra hållbarhet och slitstyrka
 • Även vattenavvisande material som klarar av både snö och regn väl
 • Många olika fack och organisationsmöjligheter
 • Smarta sidopaneler som du kan fälla ner och stå på när du byter om till pjäxorna

NACKDELAR

 • Dyrare modell
 • Inget dedikerat utrymme för hjälm

2. Thule Roundtrip Boot Backpack 60L

Näst Bäst i Test Pjäxbagar


Thule-Roundtrip-Boot-Backpack-60L

Volym:

60 Liter

Material:

100% Polyamid

Högkvalitativ Pjäxväska Med Separat Fack För Hjälm

Thule Roundtrip Boot Backpack 60L är en annan pjäxbag som snabbt fångade min uppmärksamhet. Jag har tidigare recenserat pjäxbagar som POC Race Backpack 70L, och det är alltid intressant att se hur olika modeller presterar. Thule Roundtrip står ut med sin praktiska design. Det är inte bara olika fack för förvaring; det inkluderar ett särskilt fack för hjälmen. Och precis som POC-modellen, kan du stå på ryggpanelen när du byter om, vilket är en ovärderlig funktion i fält.

Material och Tålighet

Materialvalet på Thule Roundtrip ligger i linje med det jag förväntar mig av högkvalitativa pjäxbagar. Den är också gjord av 100% polyamid, vilket jag vet av erfarenhet ger både slitstyrka och vattenresistens. Om du är ute efter en pjäxbag som inte bara ser bra ut utan också håller, är detta ett solidt val.

Bärkomfort och Axelremmar

En faktor som verkligen skiljer Thule Roundtrip från andra modeller jag har testat är dess bekvämlighet. De vadderade axelremmarna gör en värld av skillnad, särskilt när du har att göra med en fullastad väska. Det här är en pjäxbag som tar bärkomfort på allvar, och det märks.

Prissättning och Värde

Visst, Thule Roundtrip ligger i den dyrare kategorin, men för de extra pengarna får du en pjäxbag som inte kompromissar med kvalitet eller funktionalitet. Om du är villig att investera lite mer för en väska som har allt, inklusive ett större fack för hjälmen, då är det här ett starkt alternativ att överväga.

FÖRDELAR

 • Många olika fack, inklusive ett större för hjälm
 • Praktisk design där du kan stå på ryggpanelen när du byter om till pjäxor
 • Bekväm att bära tack vare de vadderade axelremmarna
 • Hög kvalitet och tålighet

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ

3. Burton Gig Boot 48L

Bästa Pjäxryggsäck


Burton-Gig-Boot-48L

Volym:

48 Liter

Material:

100% Polyester

Kompakt Och Bekväm Pjäxryggsäck Med Separata Fack

Burton Gig Boot 48L gör direkt ett starkt intryck med sin kompakta design. Som någon som har burit allt från gigantiska pjäxbagar till minimalistiska ryggsäckar, uppskattar jag verkligen hur lätt och bekväm denna väska känns. Dess separata fack för pjäxor, hjälm och kläder är en funktion jag inte kan leva utan.

Material och Hållbarhet

När det gäller materialval, är 600D polyestertyget i Burton Gig Boot 48L något jag ser som en stor fördel. Det är extremt slitstarkt och vattenresistent, vilket i min erfarenhet är en sällsynt men välkommen kombination. Detta är en väska som klarar av tuffa väderförhållanden.

Storlek och Kapacitet

Med en volym på 48 liter kan det tyckas att Burton Gig Boot 48L inte kan mäta sig med sina större konkurrenter. Men låt dig inte luras. Det här är en pjäxryggsäck som prioriterar effektiv användning av utrymme. Den får plats med allt du behöver utan att bli klumpig, vilket gör den idealisk för dagsturer och kortare resor.

Praktiska Funktioner och Bekvämlighet

Vad som gör denna pjäxryggsäck unik är dess fokus på komfort. Den känns lätt på ryggen även under längre perioder, vilket är en stor fördel när du är på språng. Om du värdesätter både bekvämlighet och funktionalitet, är Burton Gig Boot 48L ett starkt val.

FÖRDELAR

 • Extremt slittåligt 600D polyestertyg som även är vattenresistant
 • Kompakt storlek som är bekväm att bära under längre perioder
 • Separata fack för pjäxor, hjälm och kläder

NACKDELAR

 • Lite Inte lika mycket utrymme som de större pjäxväskorna på marknaden

4. Burton Gig 70L Duffel

Bästa Duffelväska För Pjäxor


Burton-Gig-70L-Duffel

Volym:

70 Liter

Material:

100% Polyester

Stor Duffelväska Designad För Pjäxor Och Skidutrustning

Burton Gig 70L Duffel är designad med den ivrige skidåkaren i åtanke. Med en kapacitet på 70 liter, erbjuder denna duffelväska tillräckligt med utrymme för att få plats med all din utrustning. Jag har sett många duffelväskor, men den här tar verkligen priset när det kommer till förvaring. De separata facken för skor, blöt utrustning och andra tillbehör är enastående.

Material och Hållbarhet

Denna duffel är tillverkad av 600D-polyestertyg, vilket jag personligen har erfarenhet av att vara både slitstarkt och vattenavvisande. Detta är kritiska egenskaper för en väska som kommer att utsättas för snö, regn och andra tuffa förhållanden. Burton Gig 70L Duffel håller definitivt måttet i detta avseende.

Axelrem och Bärkomfort

En stor fördel med denna duffel är den avtagbara axelremmen, som gör det lättare att bära väskan över längre sträckor. Detta är en funktion jag alltid letar efter i en duffel, och det är särskilt viktigt när du bär tung skidutrustning. Axelremmen ger dig flexibiliteten att anpassa bärstilen efter situationen.

Storlek och Hanterbarhet

Trots dess generösa utrymme, är Burton Gig 70L Duffel inte den mest hanterbara väskan om du inte har mycket att bära. Det är också värt att notera att den inte kan bäras som en ryggsäck. Om du letar efter en väska för mindre resor eller dagsturer, kan detta vara en begränsning. Men om du behöver maximal förvaring, är det svårt att slå den här duffeln.

FÖRDELAR

 • Mycket stor med god om utrymme för all din skidutrustning
 • Tillverkat av slitstarkt 600D-tyg som är vattenavvisande
 • Avtagbar axelrem
 • Separata fack för skor, blöt utrustning och mer

NACKDELAR

 • Går inte att bära som en ryggsäck
 • Stor och otymplig om man inte har så mycket packning

5. JO Pjäxbag

Bästa Billiga Pjäxbagar


JO-Pjaxbag

Volym:

45 Liter

Material:

100% Polyester

Mycket Billig Och Simpel Pjäxväska För Enkla Behov

JO Pjäxbag går rakt på sak med sin minimalistiska design. För den som letar efter en grundläggande, budgetvänlig pjäxbag, är detta definitivt en att överväga. Jag har testat flera pjäxbagar i olika prisklasser, och det är sällsynt att hitta något så ekonomiskt som JO Pjäxbag som fortfarande gör jobbet.

Material och Kvalitet

Materialval är en viktig faktor när det kommer till pjäxbagar, och JO Pjäxbag är tillverkad av 100% polyester. Nu, det ska sägas att dess slitstyrka inte kan jämföras med premiumalternativen på marknaden. Men med tanke på priset, är det en förväntad avvägning.

Utrymme och Organisering

Med en volym på 45 liter är detta inte pjäxbagen du väljer om du har en hel arsenal av skidutrustning att bära med dig. Den saknar också separata fack för att sortera innehållet, vilket kan vara en nackdel beroende på dina behov. Men om du behöver en enkel väska för en dag på backen, fungerar den här väskan perfekt.

Användarvänlighet och Begränsningar

JO Pjäxbag är extremt lätt att använda tack vare sin enkla design. Det finns inga komplicerade funktioner eller fack att oroa sig för. Men det är viktigt att notera att denna enkelhet också är dess största begränsning. Om du letar efter mer avancerade funktioner och slitstyrka, är detta kanske inte pjäxbagen för dig.

FÖRDELAR

 • Extremt billigt alternativ
 • Minimalistisk design

NACKDELAR

 • Inte alls samma slitstyrka som premiumalternativ
 • Finns inte flera olika separata fack att sortera innehållet i

Pjäxbag - Produktjämförelse

Produkt

Volym

Material

70 Liter

100% Polyamid

60 Liter

100% Polyamid

48 Liter

100% Polyester

70 Liter

100% Polyester

45 Liter

100% Polyester

Pjäxbagar - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper pjäxbagar, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper pjäxbagar.

Volym och Storlek

När det kommer till att välja den rätta pjäxbagen, är det första du bör överväga volym och storlek. Det är lätt att tänka att du bara behöver plats för pjäxorna, men det är sällan fallet. En bra pjäxbag bör ha kapacitet för mer än bara ditt primära fokus, pjäxorna. Den bör även kunna rymma andra nödvändiga delar av din skidutrustning, som hjälm, goggles, handskar och kanske till och med en extra tröja eller byxor.

Att hitta en pjäxbag med en smart layout och flera fack kan göra en stor skillnad. Till exempel, vissa av de pjäxbagar jag tidigare har recenserat, som Thule Roundtrip Boot Backpack 60L, erbjuder särskilda fack för hjälmen. Detta friar upp huvudfacket för andra viktiga föremål och hjälper dig att organisera din utrustning mer effektivt.

Det är också värt att notera att vissa pjäxbagar kommer i olika storlekar, ofta markerade i liter. Detta ger dig en indikation på hur mycket utrustning du kan förvänta dig att få plats med. Men kom ihåg, större är inte alltid bättre. Om du är en skidåkare som föredrar kortare resor eller dagsturer, kan en mindre, mer kompakt pjäxbag som Burton Gig Boot 48L vara ett mer lämpligt val.

bra-pjaxbag-for-pjaxor

Material

Att välja rätt material för din pjäxbag är en avgörande faktor som ofta förbises. Slitstarka och vattenresistenta material som polyamid eller polyester är inte bara buzzwords, de är egenskaper som kan göra eller bryta din upplevelse på skidresan. Låt mig förklara varför.

Slitstyrka är särskilt viktig om du planerar att använda din pjäxbag under flera säsonger. Ett material som 600D-polyester, som används i Burton Gig 70L Duffel, är känt för att vara extremt slitstarkt. Det tål den mekaniska stressen av att lastas in och ut ur bilar, flygplan och skidförvaringsboxar utan att förlora sin form eller funktion.

Vattenresistens är en annan kritisk egenskap, särskilt om du kommer att vara i snöiga eller regniga förhållanden. Det sista du vill är att dina pjäxor blir blöta innan du ens har chansen att sätta dem på dig. Jag har stött på pjäxbagar i mina tidigare recensioner, som POC Race Backpack 70L, som använder material som polyamid för att erbjuda en vattenavvisande yta. Detta skyddar dina värdefulla pjäxor och annan utrustning från fukt och vatten.

Förvaringsmöjligheter

Förvaringsmöjligheter i en pjäxbag handlar inte bara om att ha extra fack och kompartment. Det handlar om att skapa en effektiv och strömlinjeformad upplevelse när du plockar upp din utrustning och ger dig av till skidbacken. Specialdesignade fack för specifika föremål, som pjäxor, hjälmar eller goggles, bidrar till att hålla allt på sin plats och lättåtkomligt.

Jag har recenserat pjäxbagar som Thule Roundtrip Boot Backpack 60L som tar detta till en ny nivå genom att inkludera separata fack för hjälmar. Det ger dig den friheten att inte behöva proppa din hjälm i samma utrymme som dina pjäxor eller kläder, vilket kan vara en stor fördel. Separata fack gör det också enklare att snabbt identifiera och plocka upp de föremål du behöver, utan att behöva rota igenom en enda stor ficka.

För de som bär med sig extra tillbehör som snabba mellanmål, första hjälpen-kit eller verktyg för justering av utrustning, kan små ytterfickor vara oerhört användbara. De håller dessa föremål inom räckhåll utan att du behöver öppna huvudfacket.

Bärkomfort

Bärkomfort i en pjäxbag går långt bortom en enkel bekvämlighet; det är en kritisk faktor som direkt påverkar din totala skidupplevelse. När du har en pjäxbag lastad med pjäxor, hjälm, och kanske en extra lager kläder, kan vikten snabbt lägga upp. Därför är vadderade axelremmar och ryggpaneler inte bara trevliga att ha, de är nästan oumbärliga.

Pjäxbagar med vadderade axelremmar, liknande de i Thule Roundtrip Boot Backpack 60L som jag har recenserat tidigare, minskar påfrestningen på dina axlar och fördelar vikten jämnare över din överkropp. Detta är särskilt viktigt om du har en lång promenad från parkeringen till liftarna eller om du navigerar genom en trång flygplatsterminal.

Ryggpaneler med extra vaddering tillhandahåller en liknande fördel. De inte bara gör det bekvämt att bära väskan, men de ger också en viss grad av stöd för din ryggrad. För dem som har känt smärtan av en dåligt designad ryggsäck, är detta en egenskap som inte bör förbises.

Användarvänlighet

Användarvänlighet i en pjäxbag är inte något man bör ta för givet. Det kan tyckas trivialt, men förmågan att enkelt packa och hantera din pjäxbag kan göra stor skillnad i hur du upplever din skidresa. En bra pjäxbag, som Burton Gig Boot 48L jag har recenserat tidigare, gör det enkelt att snabbt packa dina pjäxor, hjälm och andra väsentligheter och bege dig av.

En lättillgänglig huvudingång, gärna med en dubbel dragkedja, gör det enklare att packa och hämta dina pjäxor utan att behöva gräva genom andra fack. Detta är särskilt värdefullt när du befinner dig i trånga utrymmen som skidförvaringsboxar eller om du snabbt behöver byta utrustning på backen.

Handtag och remmar bör vara placerade så att de är lätta att nå och använda. Vissa pjäxbagar kommer med flera bäralternativ, inklusive sidohandtag som gör det möjligt att bära väskan som en duffel, vilket kan vara praktiskt beroende på situationen.

packa-med-pjaxbag

Hållbarhet

Hållbarhet är inte bara en säljpunkt; det är en investering i ditt framtida nöje av skidåkning. En pjäxbag som är tillverkad av högkvalitativa material och med robusta sytekniker kommer inte bara att hålla längre, men också skydda din dyra utrustning bättre. Jag har granskat pjäxbagar som POC Race Backpack 70L, som erbjuder just denna typ av byggkvalitet, och skillnaden är märkbar.

Faktorer som dubbla sömmar, högkvalitativa dragkedjor, och förstärkta hörn och kanter bidrar alla till en pjäxbags övergripande hållbarhet. Dessa detaljer kan tyckas små, men de har en stor inverkan på hur väl väskan kommer att stå emot slitage från konstant användning och tuffa förhållanden.

Värt att notera är också hur hållbarheten av materialet påverkar andra aspekter av pjäxbagen, som vattenresistens och färgbeständighet. En pjäxbag som snabbt bleknar eller förlorar sin vattenavvisande förmåga är ingen bra investering i det långa loppet.

Extra Funktioner

När det kommer till pjäxbagar, är det ofta de extra funktionerna som sätter en produkt överst på listan. Funktioner som avtagbara axelremmar eller fällbara sidopaneler kan tyckas som finesser vid första anblick, men de kan göra en värld av skillnad i användbarhet och komfort. Jag har stött på dessa funktioner i tidigare recensioner, som i fallet med Burton Gig 70L Duffel, och de har visat sig vara ovärderliga i praktiken.

Avtagbara axelremmar ger dig flexibiliteten att bära pjäxbagen på olika sätt. Om du reser och behöver checka in pjäxbagen, kan du enkelt ta av axelremmarna för att undvika att de fastnar i bagagehanteringssystem. Det ger också väskan en slankare profil om du behöver förvara den i trånga utrymmen som skidförvaringsboxar eller bilens bagageutrymme.

Fällbara sidopaneler är en annan funktion som kan vara oerhört praktisk, särskilt om du ofta byter om i friluft eller på ojämna underlag. Dessa paneler ger en ren yta att stå på, vilket minimerar risken att du får smuts eller snö på dina pjäxor. Det är en typ av bekvämlighet som du kanske inte tänker på förrän du står där i snön, önskande att du hade något att stå på.

Förutom dessa exempel finns det också andra extra funktioner som kan vara användbara, som inbyggda låsfunktioner, ventilerade fack för blöta kläder, eller till och med USB-laddningsportar för dina enheter. Medan dessa inte är nödvändiga för alla, kan de vara avgörande för vissa användare och verkligen förbättra den totala upplevelsen av att äga och använda en pjäxbag.

Vanliga Frågor Om Pjäxbag

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en pjäxbagar, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av väskor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa pjäxbagen?

Den bästa pjäxbagen är enligt vårt test POC Race Backpack 70L, då det är en mycket funktionell, slitstark och bekväm pjäxbag.

Vad kostar en pjäxbag?

Priset för en pjäxbag tenderar att ligga mellan 1000-2000 kronor. Med det sagt däremot finns det alternativ som är betydligt billigare än så, men då förlorar du mycket funktionalitet.

Kan jag ta med min pjäxbag som handbagage på flyget?

Det beror på flygbolagets specifika regler för handbagage. Många pjäxbagar är designade för att passa som handbagage, men det är alltid bäst att dubbelkolla med ditt flygbolag för att undvika eventuella problem.

Är det möjligt att låsa min pjäxbag?

Vissa pjäxbagar kommer med inbyggda lås eller dragkedjor som kan kompletteras med ett hänglås. Om säkerhet är en prioritet för dig, leta efter dessa funktioner när du gör ditt val.

Finns det pjäxbagar som också har plats för skidor?

Ja, det finns större pjäxbagar designade för att rymma både pjäxor och skidor. Dessa är dock betydligt större och kanske inte så praktiska för alla typer av resor.

Sammanfattningsvis Om Pjäxbag

Om du är på skidresor behöver du en smidig pjäxbag att ta med dig för att förvara dina pjäxor i. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.7 / 5. Antal Röster: 11

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.