5 Bästa Pjäxor Barn (2024): Bäst i Test

basta-pjaxor-barn-bast-i-test-kopia

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: maj 2023

Denna guide är tillägnad föräldrar som söker de bästa pjäxorna för sina barn.

Att hitta rätt pjäxor för barn kan vara en utmaning, men en bra passform är avgörande för en lyckad dag i backen. Vårt mål är att göra valet enklare för dig. Vi har testat flera märken och modeller för att identifiera de som erbjuder bästa komfort och hållbarhet.

Läs vidare för att upptäcka hur du kan göra vintern roligare och säkrare för dina små äventyrare.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Pjäxorna För Barn Är:

 1. 1
  Dalbello DRS 60: Bäst i Test Pjäxor Barn - Läs Recension 
 2. 2
  Salomon S/Max 65 Jr: Näst Bäst i Test Pjäxor Barn - Läs Recension
 3. 3
  Nordica Junior Doberman GP 60: Bästa Barnpjäxor Med Justerbar Flex - Läs Recension
 4. 4
  Fischer One: Bästa Pjäxor För Småbarn - Läs Recension
 5. 5
  K2 Sports Junior’s Reverb: Bästa Pjäxa För Ungdomar - Läs Recension

1. Dalbello DRS 60

Bäst i Test Pjäxor Barn


Mångsidiga Och Funktionella Pjäxor För Barn i Alla Åldrar

En av de första sakerna du kommer märka med Dalbello DRS 60 är komfortnivån. Från en expertperspektiv, noterar jag att pjäxan erbjuder en behaglig passform utan att offra prestanda. Materialet är tillräckligt följsamt för att tillåta rörlighet men ändå hårt nog för att ge stabilitet.

Slitstyrka och Långsiktigt Värde

Det här är inte pjäxor som går sönder efter en säsong. Med en robust och slitstark konstruktion, levererar Dalbello DRS 60 en hållbarhet som överträffar förväntningar. Efter att ha använt dessa pjäxor i olika förhållanden kan jag intyga deras hållbarhet.

Flex och Prestanda

Flexen på 60 gör dessa pjäxor idealiska för nybörjare eller medelnivå skidåkare. Detta är viktigt eftersom för hög eller för låg flex kan göra det svårare för barn att lära sig rätt teknik. Dalbello har tydligt tagit hänsyn till denna balans när de designade DRS 60.

Prisvärdhet och Målgrupp

Det bästa med dessa pjäxor är deras prisvärde. De är en bra investering för familjer som inte vill spendera en förmögenhet men ändå söker kvalitet och funktion. Med tanke på mångsidigheten och det stora storleksspannet, är dessa pjäxor en solid investering för barn i alla åldrar.

FÖRDELAR

 • Finns tillgängliga i ett stort storleksspann för barn i alla åldrar
 • Robust och slitstark konstruktion
 • Mycket prisvärda
 • Bra flex för inte så erfarna skidåkare

NACKDELAR

 • Passar inte särskilt bra för mer erfarna barn

2. Salomon S/Max 65 Jr

Näst Bäst i Test Pjäxor Barn


Högkvalitativa Pjäxor För Barn Och Ungdomar Med Avancerad Funktionalitet

Salomon S/Max 65 Jr. uppfyller verkligen sitt löfte om komfort och stabilitet. Jämfört med andra pjäxor jag har granskat, som Dalbello DRS 60, tillåter Salomons uttagbara innersko en mer personlig passform. Detta är väldigt fördelaktigt för ungdomar som behöver extra stöd under längre turer.

Byggkvalitet och GripWalk-kompatibilitet

Det är svårt att inte imponeras av byggkvaliteten. Materialen och designen indikerar att detta är en pjäxa som är byggd för att hålla. GripWalk-kompatibiliteten är också en ovärderlig funktion som jag inte såg i Dalbello DRS 60. Den möjliggör bättre grepp och säkerhet på olika ytor.

Flex och Teknisk Prestanda

Flexen på 65 positionerar dessa pjäxor i en klass för sig när det gäller teknisk prestanda. De är utformade för den mer erfarna unga skidåkaren, och det märks. Efter att ha använt pjäxor med olika flexvärden, kan jag säga att dessa verkligen maximerar kontroll och precision på snön.

Kostnad och Målgrupp

Salomon S/Max 65 Jr. är definitivt ett dyrare alternativ. Men den högre kostnaden är berättigad om du letar efter avancerad funktionalitet och hållbarhet. Pjäxan passar bäst för äldre barn och ungdomar som har passerat nybörjarstadiet och behöver en pjäxa som kan följa med i deras utveckling.

FÖRDELAR

 • Mycket hög kvalité
 • Uttagbar innersko och GripWalk-kompatibel
 • Perfekt passform som stödjer bra under längre turer

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ
 • Passar kanske inte mindre barn särskilt bra

3. Nordica Junior Doberman GP 60

Bästa Barnpjäxor Med Justerbar Flex


Smarta Pjäxor För Barn Med Justerbar Flexfunktion

Nordica Junior Doberman GP 60 är inte din vanliga pjäxa. Plyschfodret och den balanserade flexen gör dem till en glädje att använda. Jag har recenserat många pjäxor med fast flex, och möjligheten att justera flexen i dessa pjäxor är en verklig game-changer, särskilt för föräldrar som letar efter en pjäxa som kan anpassa sig till deras barns växande behov.

Värme och Bekvämlighet

Ett annat område där dessa pjäxor verkligen skiner är värmen och bekvämligheten de erbjuder. Plyschfodret är inte bara en marknadsföringsknep; det levererar på sitt löfte om att hålla fötterna varma och bekväma, även under längre dagar på backen.

Vikt och Hanterbarhet

En liten hake med dessa pjäxor är deras vikt. De kan upplevas som lite tunga och otympliga, särskilt för mindre barn. Det är något att ha i åtanke om ditt barn är nytt på skidor eller om de har en mindre kroppsbyggnad.

Flexibilitet och Långsiktigt Värde

Den justerbara flexfunktionen är en stark säljpunkt och sätter dessa pjäxor i en egen klass. Detta erbjuder fantastisk flexibilitet och långsiktigt värde, eftersom pjäxan kan justeras för att passa ditt barns skiftande behov och vikt. Detta är en investering som kan hålla i flera säsonger, vilket är sällsynt i barnskidvärlden.

FÖRDELAR

 • Mjuk känsla med bra balanserad flex
 • Plyschfodret är både värmande och bekvämt under längre dagar
 • Möjlighet att ändra flex beroende på barnets vikt

NACKDELAR

 • Relativt tunga som kan upplevas otympliga

4. Fischer One

Bästa Pjäxor För Småbarn


Perfekt Förstapjäxa För Mindre Barn

Fischer One sticker verkligen ut när det gäller användarvänlighet, något jag särskilt uppskattar efter att ha sett för många komplexa pjäxor som komplicerar processen för småbarn och deras föräldrar. Den smidiga dragkedjan är genial i sin enkelhet, inte bara för att den skyddar från snö, utan även för att den minimerar pill från nyfikna små fingrar.

Vikt och Manövrerbarhet

Om det är en sak Fischer One excellerar på, så är det vikten. De är extremt lätta, vilket är idealiskt för småbarn som är nya på skidor. Många pjäxor misslyckas med att balansera vikt och prestanda, men Fischer One lyckas med det utan att kompromissa på komforten.

Dragkedjans Effektivitet

Dragkedjan är en funktion som inte bör underskattas. I andra pjäxor har jag ofta märkt att dragkedjor eller andra låsmekanismer kan vara svåra att hantera, särskilt när man har att göra med otåliga småbarn. Fischer Ones dragkedja är både effektiv och barnsäker, en sällsynt men uppskattad kombination.

Flex och Anpassningsförmåga

Med en flex på 50, är dessa pjäxor utformade för de minsta skidåkarna. De är inte de mest mångsidiga pjäxorna på marknaden, och skulle inte vara mitt förstaval för äldre eller mer erfarna unga skidåkare. Men för småbarn som tar sina första svängar i backen, är Fischer One praktiskt taget oöverträffade.

FÖRDELAR

 • Enkelanvänd och bekväm
 • Extremt lätt modell som passar bra för småbarn
 • Smidig dragkedja som skyddar från snö och pill från barn

NACKDELAR

 • Inte särskilt bra för äldre och mer erfarna barn

5. K2 Sports Junior’s Reverb

Bästa Pjäxa För Ungdomar


Bekväma Och Justerbara Pjäxor För Ungdomar

K2 Sports Junior's Reverb är en pjäxa som tar sikte på ungdomar med en viss nivå av erfarenhet i backen. Med en flex på 70, står de i stark kontrast till pjäxor designade för nybörjare eller småbarn. För de ungdomar som redan har en del säsonger under bältet och söker en högre grad av kontroll, är dessa pjäxor en superb match.

Läst och Fotbredd

Ett annat framstående attribut hos K2 Reverb är dess breda läst på 103 mm. Detta är något sällsynt bland ungdomspjäxor och något som borde uppmärksammas om du har en ung skidåkare med bredare fötter. Dock är det en dubbelkantad svärd: pjäxorna kan vara för breda för de med smala fötter.

Teknologi och Kvalitet

De som känner till K2 vet att de inte skär hörn när det kommer till teknologi och kvalitet. Junior's Reverb är inget undantag. De utnyttjar premiumteknologi för att optimera passform, komfort och prestanda, vilket i min erfarenhet gör dem till ett av de bästa valen på marknaden för den här demografin.

Användarupplevelse

Trots sin högre grad av flex och avancerade teknologi, har K2 Reverb ändå en intuitiv och användarvänlig design. Detta gör dem till en utmärkt övergångspjäxa för ungdomar som vill ta sitt skidåkande till nästa nivå utan att kämpa med en brant inlärningskurva.

FÖRDELAR

 • En högre grad av flex som passar de med mer erfarenhet i backen
 • Bred läst på 103mm gör att den passar bra för de med bredare fötter
 • Premiumteknologi och kvalitet

NACKDELAR

 • Passar inte mindre barn
 • För bred för de med smala fötter

Pjäxor Barn - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper skidpjäxor för barn, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper pjäxor.

Flex-värde

Att välja rätt flex-värde i en pjäxa är avgörande för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet på snön. Ett felaktigt flex-värde kan göra att ditt barn har svårare att kontrollera sina skidor, vilket kan leda till en oförutsägbar och potentiellt farlig upplevelse.

Flex och Skicklighetsnivå

Flex-värdet relaterar direkt till hur mycket kraft som krävs för att böja pjäxan framåt. För nybörjare och lättare skidåkare är pjäxor med lägre flex, som Fischer One med en flex på 50, ofta ett bra val. Dessa pjäxor tillåter mer felmarginal och gör det lättare att inleda en sväng.

Flex och Fysiska Förutsättningar

Det är också viktigt att tänka på barnets vikt när du väljer flex. Om pjäxan är för styv för ett lättare barn, kommer de att ha svårt att aktivera pjäxan ordentligt, vilket kompromissar deras förmåga att styr skidorna effektivt. Pjäxor som Nordica Junior Doberman GP 60 med justerbar flex kan vara en utmärkt lösning här.

Flex som En Del av Helheten

Kom ihåg att flex-värdet bör ses i sammanhang med andra aspekter som passform och material. Det är inte en isolerad faktor utan en del av en större ekvation som bidrar till pjäxans totala prestanda. Därför kan erfarenheter från tidigare testade pjäxor som K2 Sports Junior’s Reverb med en flex på 70 ge värdefull insikt när du bestämmer vilken flex som är mest lämplig för ditt barn.

basta-pjaxor-for-barn

Vikt

När det kommer till pjäxor för barn, spelar vikten en central roll. Tyngre pjäxor kan begränsa rörligheten och göra det svårare för barn att hålla balansen, vilket i slutändan kan minska skidglädjen.

Rörlighet och Komfort

Lätta pjäxor, som Fischer One, underlättar för barnen att röra sig fritt. De kan lätt lyfta sina fötter, vilket gör det enklare att manövrera på snön och står i direkt kontrast till tyngre modeller som kan upplevas som otympliga.

Uthållighet på Långa Dagar

En lättare pjäxa minimerar också trötthet under längre dagar i backen. Barn kan åka längre och känna sig mer energiska, vilket bidrar till en överlag bättre upplevelse.

Vikt i Relation till Andra Faktorer

Även om vikt är en kritisk faktor, ska den inte bedömas isolerat. En pjäxa som är för lätt kan ibland kompromissa med andra viktiga egenskaper, som stabilitet eller värmeisolerande förmågor. Som med K2 Sports Junior's Reverb, kan en något tyngre pjäxa faktiskt erbjuda fördelar i form av högre kvalitet och avancerad teknologi.

Användarvänlighet

När det gäller pjäxor för småbarn, kan användarvänligheten göra skillnaden mellan en lyckad och en stressad dag i backen. Pjäxor som är svåra att ta på och av kan bli en källa till frustration, inte bara för barnet utan även för föräldern.

Hastighet och Självständighet

Pjäxor som Fischer One, med sin smidiga dragkedja, gör det enkelt för småbarn att snabbt kliva i och ur dem. Denna funktion främjar självständighet och hjälper till att snabba på hela processen från att vara i stugan till att komma ut på pister.

Design och Funktion

En enkel design, som utrustning med en eller två spännen eller snabbsnörningssystem, gör pjäxan lättanvänd. Det minskar också risken för att små föremål, som stenar eller is, fastnar i pjäxan.

Kvalitet och Hållbarhet

Investerar du i kvalitetspjäxor, får du ofta varaktighet som en bonus. Billigare pjäxor kan visa sig vara en falsk ekonomi om de slits ut efter bara en säsong och måste ersättas.

Material och Konstruktion

Kvalitetspjäxor, som Salomon S/Max 65 Jr med sin uttagbara innersko och GripWalk-kompatibilitet, är byggda för att vara både robusta och anpassningsbara. Detta skyddar inte bara din investering utan också ditt barns fötter.

Arvsmöjligheter

En pjäxa av hög kvalitet kan ofta ärvas av yngre syskon, vilket minskar kostnaderna på lång sikt. Ett genomtänkt köp kan därmed gynna hela familjen och inte bara det barn som först får pjäxorna.

bra-skidpjaxor-for-barn

Pris

När det kommer till att välja pjäxor, blir priset en viktig faktor men behöver inte vara avgörande. Det finns faktiskt kvalitetsalternativ som inte slår hål i plånboken.

Vad Får Du för Pengarna?

Betrakta pjäxorna som en investering i ditt barns skidupplevelse. Några pjäxor, som Fischer One, erbjuder mycket i en kostnadseffektiv paketering, inklusive användarvänlighet och komfort, särskilt för småbarn.

Varierande Funktioner i Prisklasser

Dyrare pjäxor som K2 Sports Junior’s Reverb tenderar att ha mer avancerade funktioner, inklusive högre flex och teknologiska lösningar. Om ditt barn är mer erfaren, kan det vara värt att investera lite mer.

Sök Erbjudanden och Rabatter

Det är också möjligt att hitta kvalitetspjäxor på rea eller med säsongserbjudanden. Håll ögonen öppna för dessa tillfällen, så kan du skaffa toppkvalitet utan att tömma plånboken.

Storlek och Passform

Hur vet jag vilken storlek jag ska köpa?

Storleken på pjäxan är extremt viktig. Många tillverkare har storleksguider och det är också möjligt att mäta barnets fot för en mer exakt passform. Var noga med att läsa recensioner för insikt om hur pjäxorna passar i storlek jämfört med vanliga skor.

Vad betyder “lastbredd” i pjäxan?

Lastbredd refererar till bredden av pjäxan mätt i millimeter och påverkar passformen. En bredare last (103 mm eller mer) passar bredare fötter, medan en smalare last (mindre än 98 mm) är bättre för smala fötter.

Finns det pjäxor specifikt designade för tjejer och killar?

De flesta barnpjäxor är unisex, men vissa tillverkare erbjuder könsspecifika modeller. Dessa kan ha små designändringar som färg eller passform, men generellt sett är funktionaliteten densamma.

Vad är GripWalk och behöver mitt barn det?

GripWalk är en sula som gör det lättare att gå i pjäxorna. Detta är ofta en extrafunktion i högre prisklasser och kan vara värdefullt om barnet kommer att gå mycket i sina pjäxor.

Sammanfattningsvis Om Pjäxor Barn

Ett bra par pjäxor som är bekväma och stöttande är viktigt för barn när de spenderar mycket tid ute i backen. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

För de bästa pjäxorna för herr kan du se vårt test här, och för de bästa pjäxorna för dam hittar du detta test här.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 13

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.