7 Bästa Pjäxor Dam (2024): Bäst i Test

basta-pjaxor-dam-bast-i-test-kopia

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide är skriven för kvinnor som söker de bästa skidpjäxorna på marknaden.

Att hitta rätt pjäxor är ofta en utmaning, men den rätta utrustningen kan göra din skidupplevelse oerhört bättre. Som en frekvent skidåkare kan jag intyga att en bra pjäxa gör hela skillnaden.

Låt oss dyka in i de bästa alternativen som kommer att lyfta din skidupplevelse till nästa nivå.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval. Letar du efter de bästa pjäxorna för herr hittar du de här.


De 7 Bästa Pjäxorna För Dam Är:

 1. 1
  Salomon Shift Pro 100: Bäst i Test Pjäxor Dam - Läs Recension 
 2. 2
  Rossignol Alltrack Elite 110 LT GW-PK: Näst Bäst i Test Pjäxor Dam - Läs Recension
 3. 3
  Atomic Hawk Ultra 95 S: Bästa Varma Pjäxor Dam - Läs Recension
 4. 4
  Salomon MTN Summit Pure: Bästa Pjäxor För Toppturer - Läs Recension
 5. 5
  Tecnica Mach Sport HV 75: Bästa Dampjäxor För Nybörjare - Läs Recension
 6. 6
  Dynafit Hoji Free 110: Bästa Multifunktionella Pjäxor För Dam  - Läs Recension
 7. 7
  Nordica Speedmachine 3 85: Bästa Bekväma Pjäxor För Dam  - Läs Recension

1. Salomon Shift Pro 100

Bäst i Test Pjäxor Dam


Salomon-Shift-Pro-100

Läst:

100mm (medium)

Flex:

100 (medelerfarna)

Vikt:

1735 gram

Bekväma Och Mycket Funktionella Pjäxor För De Flesta

Salomon Shift Pro 100 ger en imponerande passform rätt ur lådan. Som någon som har åkt skidor i över ett decennium kan jag säga att pjäxans 100mm läst är idealisk för medelbreda fötter. Det finns ingen märkbar tryckpunkt runt tårna, vilket är en vanlig brist i många andra pjäxor.

Flex och Prestanda
Med en flex på 100 är dessa pjäxor utmärkta för skidåkare med mellanliggande färdigheter. Detta är inte bara en siffra på pappret; i backen känner man verkligen en balans mellan stöd och följsamhet. Den jämnare flexen gör det lättare att anpassa sig till olika terränger, något jag själv har märkt under min tid med dem.

Vikt och Rörelsefrihet
Vikten på 1735 gram är relativt standard för denna typ av pjäxa, men Salomon har verkligen lyckats med att maximera rörelsefriheten. Gångläget är en välkommen funktion, särskilt för dem som vill utforska bortom de preparerade pisterna. Jag har använt denna funktion flera gånger och det känns som en befrielse jämfört med pjäxor utan den.

Pris och Värde
Det enda möjliga hindret med dessa pjäxor är priset. De är inte billiga, men i detta fall får man verkligen vad man betalar för: högkvalitativ konstruktion, bra stötdämpning och komfort. Som någon som har provat en rad olika pjäxor, kan jag säga att Salomon Shift Pro 100 ligger i toppklass.

FÖRDELAR

 • Perfekt balans för medelerfarna skidåkare
 • Bekväm passform utan specifika tryckpunkter runt tårna
 • Högkvalitativ konstruktion med bra stötdämpning
 • Fri rörelsefrihet med gångläge

NACKDELAR

 • Relativt dyr modell i förhållande till styvheten

2. Rossignol Alltrack Elite 110 LT GW-PK

Näst Bäst i Test Pjäxor Dam


Rossignol-Alltrack-Elite-110-LT-GW-PK

Läst:

98mm (smal)

Flex:

110 (medelerfarna)

Vikt:

1530 gram

Responsiva Pjäxor För Dam Med Smalare Passform

Rossignol Alltrack Elite 110 LT GW-PK är designade med en 98mm läst, vilket är optimalt för skidåkare med smalare fötter. Efter att ha testat ett brett spektrum av pjäxor, kan jag säga att denna snävare passform gör en stor skillnad i hur man känner skidorna under fötterna.

Flex och Åkbarhet
Med en flex på 110, är dessa pjäxor något styvare jämfört med Salomon Shift Pro 100. Detta resulterar i en ökad kraftöverföring och bättre respons, något jag personligen värdesätter när jag åker på tekniskt krävande terräng.

Vikt och Mobilitet
Dessa pjäxor väger in på 1530 gram, vilket är lättare än många andra pjäxor i samma kategori. Den lägre vikten, kombinerat med gångläget, gör dem idealiska för skidåkare som, likt mig, älskar att äventyra bortom pisten.

Värme och Isolering
En imponerande aspekt är pjäxornas bra isolering. Detta är särskilt uppskattat under de kyligare dagarna. Som någon som har stått i snöstormar och extrem kyla, kan jag säga att en bra isolerad pjäxa verkligen gör skillnad.

Denna pjäxa imponerar på flera fronter och är ett utmärkt val för de som söker lite mer än den genomsnittliga utrustningen.

FÖRDELAR

 • Hybriddesign som fungerar bra i alla situationer med gångläge
 • Smalare läst för bättre kontakt med skidorna
 • Relativt lätt konstruktion för full kraftöverföring
 • Bra isolerat som förser dig med bra värme i kyliga temperaturer

NACKDELAR

 • Lite dyrare modell

3. Atomic Hawk Ultra 95 S

Bästa Varma Pjäxor Dam


Atomic-Hawk-Ultra-95-S

Läst:

98mm (smal)

Flex:

95 (nybörjare/medelerfarna)

Vikt:

1805 gram

Varma Och Mjuka Pjäxor För Extrem Kyla

Den första saken att notera med Atomic Hawk Ultra 95 S är dess värme. Med ett 3M Thinsulate-foder känner man omedelbart en behaglig isolering. Jag har testat många pjäxor i kallt väder, och det här är en pjäxa som lever upp till sitt löfte om att hålla fötterna varma.

Flex och Användarvänlighet
Med en flex på 95, passar dessa pjäxor utmärkt för nybörjare och medelerfarna åkare. En flex på 95 är särskilt förlåtande och gör det lättare att korrigera fel i tekniken, vilket jag har märkt när jag hjälpt nybörjare att komma igång med skidåkning.

Vikt och Anpassningsbarhet
Vikten på 1805 gram är något högre än många andra pjäxor jag har testat, men inte överväldigande så. Det som verkligen står ut är pjäxans valbara lutning, som låter dig anpassa pjäxan från 13-17 grader. Detta är en sällsynt men mycket uppskattad funktion.

Pris och Kvalitet
Till ett mycket rimligt pris levererar dessa pjäxor vad de lovar, även om de inte når upp till premiumalternativens kvalitet. Om du är ute efter en bra balans mellan pris och funktion, är detta ett solitt val.

Om du åker i extremt kalla förhållanden och behöver en pjäxa som inte bränner hål i plånboken, då är Atomic Hawk Ultra 95 S pjäxan för dig.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärda
 • Anpassningsbar innesko med varmt 3M Thinsulate foder
 • Valbar lutning från 13-17 grader

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalitet som premiumalternativ

4. Salomon MTN Summit Pure

Bästa Pjäxor För Toppturer


Salomon-MTN-Summit-Pure

Läst:

99mm (medium)

Flex:

80 (nybörjare)

Vikt:

1120 gram

Ultralätt Turpjäxa Med Smart Funktionalitet För Gång

Salomon MTN Summit Pure är otroligt lätt med en vikt på endast 1120 gram. Detta är en stor fördel på toppturer, där varje gram räknas. Som en erfaren topptursåkare kan jag verkligen uppskatta hur denna minimerade vikt förbättrar upplevelsen.

Flex och Skidprestanda
Denna pjäxa har en flex på 80, vilket är i det lägre spektrumet. Det gör dem mycket förlåtande och bra för nybörjare eller de som prioriterar komfort över prestanda. Efter att ha guidat många nybörjare i backen vet jag att en lägre flex kan vara mycket inbjudande.

Anpassningsbarhet och Gångläge
En av de mest imponerande funktionerna är pjäxans urtagbara innesko med en heltäckande gummisula. Detta gör det enkelt att gå när man inte åker. En sådan funktionalitet är sällsynt men högst välkommen, speciellt för de som planerar längre turer.

Pris och Funktionalitet
Prisvärdheten i Salomon MTN Summit Pure kan inte ignoreras. Medan de inte erbjuder samma isolering som tyngre alternativ, levererar de en rad smarta funktioner som gör dem till ett utmärkt val för budgetmedvetna åkare.

Om du är en entusiastisk topptursåkare som värderar lätt vikt och praktiska funktioner, ser du behöver inte leta längre än Salomon MTN Summit Pure.

FÖRDELAR

 • Ultralätt konstruktion som är bekväma att ha på sig under längre åk
 • Urtagbar innesko med heltäckande gummisula som du kan gå i väldigt enkelt
 • Snabb och bekväm anpassning av passform
 • Prisvärt alternativ

NACKDELAR

 • Inte lika värmande och isolerande som tyngre alternativ

5. Tecnica Mach Sport HV 75

Bästa Dampjäxor För Nybörjare


Tecnica-Mach-Sport-HV-75

Läst:

102mm (medium)

Flex:

110 (medelerfarna)

Vikt:

1550 gram

Multifunktionell Pjäxa Med Smidig Användbarhet

Dynafit Hoji Free 110 skiljer sig genom sin mångsidiga kompatibilitet med olika bindningstyper, inklusive alpina rambindningar. Detta är en sällsynt men viktig detalj för de som söker flexibilitet i sitt utrustningsval. Från personlig erfarenhet kan jag säga att denna typ av kompatibilitet öppnar för en bredare uppsättning terrängmöjligheter.

Flex och Framåtlutning
En flex på 110 ger en bra balans mellan kontroll och komfort för medelerfarna åkare. Det som sticker ut är den justerbara framåtlutningen och 55-graders skaftrörlighet. Denna pjäxa gör det betydligt enklare att gå och manövrera i trickiga passager, något jag märkt när jag utforskat offpistområden.

Vikt och Stabilitet
Pjäxan väger in på 1550 gram, en bra mellanvikt som bidrar till stabiliteten utan att göra pjäxan klumpig. Den stabila men lätta konstruktionen är märkbar i tekniska nedfarter, där balans och snabba svängar är avgörande.

Passform och Användare
Det enda negativa jag noterade är att dessa pjäxor inte är det bästa valet för individer med smalare fötter. Men om du har en medium fotbredd, kommer du att uppskatta den anpassningsbara och komfortabla innerskon.

För de som söker en pjäxa som erbjuder såväl mångsidighet som teknisk kapabilitet, är Dynafit Hoji Free 110 ett starkt alternativ att beakta.

FÖRDELAR

 • Mångsidig kompatibilitet med olika bindningstyper, inklusive alpina rambindningar
 • Justerbar framåtlutning för enklare gång samt 55-graders skaftrörlighet
 • Lätt och stabil konstruktion

NACKDELAR

 • Passar inte bra för individer med smalare fötter

6. Dynafit Hoji Free 110

Bästa Multifunktionella Pjäxor För Dam


Dynafit-Hoji-Free-110

Läst:

103mm (smal)

Flex:

75 (nybörjare/medelerfarna)

Vikt:

1630 gram

Nybörjarvänliga Pjäxor För Dam Med Låg Flex

Med en flex på 75 är Tecnica Mach Sport HV 75 skräddarsydda för nybörjare och medelerfarna åkare. Den låga flexen gör det lättare att lära sig tekniken utan att kämpa mot pjäxan. Första gången jag satte på mig dessa, noterade jag omedelbart hur förlåtande de var, vilket är idealiskt för nybörjare.

Läst och Passform
En av pjäxans styrkor är dess bredare läst på 103mm, särskilt bra om du har bredare fötter eller använder tjockare strumpor. Detta är en detalj som kan göra stor skillnad i komforten under en hel dags skidåkning. Som någon med bredare fötter har jag uppskattat den extra utrymmet.

Vikt och Bekvämlighet
Vikten på 1630 gram gör pjäxan tillräckligt lätt för en behaglig dag på pisten utan att offra för mycket i styrka. Den naturliga och bekväma passformen bidrar också till övergripande användarupplevelse. Pjäxorna känns som en förlängning av mig själv snarare än en begränsning.

Pris och Värde
Det sista som bör noteras är att dessa pjäxor är mycket prisvärda. Med tanke på funktionerna och komforten de erbjuder, levererar de ett utmärkt värde för priset. Denna punkt blir särskilt viktig för nybörjare som kanske inte vill investera i dyra pjäxor medan de fortfarande lär sig.

Om du är en nybörjare eller har bredare fötter, så är Tecnica Mach Sport HV 75 ett bra val. De erbjuder en förlåtande flex och en komfortabel passform, allt till ett pris som inte bryter banken.

FÖRDELAR

 • Låg nivå av flex som fungerar bra för nybörjare
 • Bredare läst som passar de med bredare fötter (eller de som har tjockare strumpor)
 • Naturlig och bekväm passform
 • Prisvärda

NACKDELAR

 • För breda för kvinnor med smalare fötter 

7. Nordica Speedmachine 3 85

Bästa Bekväma Pjäxor För Dam


Nordica-Speedmachine-3-85

Läst:

100mm (medium)

Flex:

85 (nybörjare/medelerfarna)

Vikt:

1910 gram

Anpassningsbara Pjäxor För De Som Värderar Bekvämlighet i Backen

Nordica Speedmachine 3 85 ger en sällsynt kombination av anpassningsbarhet och komfort. Jag kan personligen intyga att den 100mm medellästen kan justeras för en nästan skräddarsydd känsla, vilket är en sällsynt egenskap i denna prisklass.

Bekvämlighet i Fokus
Innerskon i denna pjäxa är otroligt mjuk och bekväm, vilket märks direkt vid första användningen. Det känns som en molnmjuk innesko som omsluter foten, vilket gör pjäxan idealisk för långa dagar i backen. Detta är högsta nivån av komfort du kan få utan att gå upp till lyxsegmentet.

Vikt och Prestanda
Med en vikt på 1910 gram är Nordica Speedmachine 3 85 något på den tyngre sidan. Men vad den saknar i lättviktighet kompenserar den med robusthet och bekvämlighet. Flexen på 85 tilltalar nybörjare och medelerfarna åkare, men det är tydligt att denna pjäxa inte är avsedd för extremt aggressiv åkning.

Pris och Värde
Trots att den inte är det mest högpresterande alternativet på marknaden, erbjuder pjäxan mycket för pengarna. Om du är ute efter hög bekvämlighet och anpassningsbarhet utan att bryta banken, är detta ett klokt val.

Med Nordica Speedmachine 3 85 får du en pjäxa som fokuserar på det väsentliga: bekvämlighet och anpassningsbarhet. Det är en utmärkt ingångspunkt för nybörjare och medelerfarna åkare som vill ha en behaglig dag i pisten.

FÖRDELAR

 • Utmärkt anpassningsbar passform
 • Hög bekvämlighet med mjuk och bekväm innersko
 • Prisvärt alternativ för de med en lite mindre budget

NACKDELAR

 • Inte det mest högpresterande alternativet på marknaden

Pjäxor Dam - Produktjämförelse

Produkt

Läst

Flex

Vikt

100mm (medium)

100 (medelerfarna)

1735 gram

98mm (smal)

110 (medelerfarna)

1530 gram

98mm (smal)

95 (nybörjare/medelerfarna)

1805 gram

99mm (medium)

80 (nybörjare)

1120 gram

102mm (medium)

110 (medelerfarna)

1550 gram

103mm (smal)

75 (nybörjare/medelerfarna)

1630 gram

100mm (medium)

85 (nybörjare/medelerfarna)

1910 gram

Pjäxor Dam - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper skidpjäxor för dam, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper pjäxor.

Användningsområde

När det gäller pjäxor, är användningsområdet en faktor som inte bör underskattas. Det handlar inte bara om att hitta en pjäxa som ser bra ut eller känns bekväm i butiken. Du måste faktiskt tänka på var, hur och i vilken typ av terräng du främst kommer att använda pjäxorna.

Om ditt fokus ligger på pister med välpistade banor, då är det en god idé att titta på pjäxor som är designade för att leverera kraft och precision. De har ofta en högre flex-tal, vilket ger bättre kontroll vid högre hastigheter.

Å andra sidan, om du är en offpist-entusiast som älskar att utforska orörd snö och komplex terräng, bör du leta efter pjäxor som har en hybriddesign. Dessa pjäxor erbjuder en blandning av flexibilitet och stabilitet, vilket gör dem mångsidiga nog att hantera olika typer av underlag.

För de som är intresserade av toppturer, är en lättare pjäxa med god rörlighet i skaftet oftast att föredra. Det gör det enklare att vandra uppför backen och fortfarande ha tillräcklig styvhet för åket nedför.

olika-typer-av-pjaxor-dam

Flex

Flex-talet är en kritisk faktor när det kommer till pjäxor och det finns en bra anledning till det. Det är inte bara en siffra; det är en indikator på hur pjäxan kommer att bete sig under olika förhållanden. Ett högt flex-tal, som ligger över 100, betyder en styvare pjäxa. Denna typ av pjäxa ger mer precision och kontroll, särskilt när du tar svängar i hög fart.

Om du är nybörjare eller har mellanerfarenhet, kommer du sannolikt att vara mer bekväm med en mjukare pjäxa. Med ett lägre flex-tal, runt 60 till 80, får du en pjäxa som är mer förlåtande. Denna mjukhet underlättar inlärning och ger en trevligare upplevelse på skidorna, särskilt om du inte siktar på att bli nästa Lindsey Vonn.

Det är också viktigt att notera att flex-talet inte är en universell standard. Det kan variera mellan olika märken och modeller. Det är därför det är så viktigt att alltid prova pjäxorna och helst få en professionell bedömning.

Läst

Lästen i en pjäxa är mer än bara en breddmått; det är hjärtat av din komfort och prestanda på skidorna. Denna mätning, oftast angiven i millimeter, beskriver hur snävt eller löst pjäxan kommer att omsluta din fot. Har du någonsin känt en irriterande tryckpunkt medan du åkte? Chansen är stor att det beror på en dålig match mellan läst och fotbredd.

Att mäta din fot är det första steget i att hitta en pjäxa med rätt läst. Du kan använda en Brannock-enhet (den metallmätaren som finns i de flesta skoaffärer) eller så kan du låta en expert göra det. Det handlar inte bara om att mäta fotens bredd, utan också att förstå dess form och volym.

Att ha en pjäxa som matchar din fot är ännu viktigare om du planerar att tillbringa längre perioder på skidorna. En för snäv pjäxa kan leda till obehag och till och med till potentiella fotproblem som hallux valgus (snedställning av stortån).

Olika pjäxmodeller kommer med olika lästalternativ. Till exempel, om du har bredare fötter och är nybörjare, kan Tecnica Mach Sport HV 75 vara ett utmärkt alternativ för dig. Så ta dig tid att prova flera alternativ och överväg att investera i en professionell fotanalys. Det kan göra all skillnad i världen för din skidupplevelse.

Passform

Att välja rätt passform är som att finna balansen på en lina; för lös och du förlorar kontroll, för trång och du offrar komfort. En pjäxa som sitter perfekt ska omsluta din fot utan att klämma åt den. Den ska ge en säker och stabil känsla, nästan som en förlängning av din egen kropp.

Ojämn tryckfördelning är en vanlig fälla många hamnar i. Detta kan orsaka smärtpunkter, cirkulationsproblem och även skador i värsta fall. Om pjäxan trycker ojämnt mot foten, är det troligt att din skidteknik kommer att lida. Du kommer inte att kunna fördela kraften effektivt när du svingar eller carvar genom kurvorna.

För att undvika ojämn tryck, bör du alltid prova pjäxorna med de skidstrumpor du planerar att använda på skidbacken. Var även uppmärksam på innerskons material och vaddering, eftersom dessa kan påverka passformen. Till exempel, en pjäxa som Nordica Speedmachine 3 85 är känd för sin höga bekvämlighet och anpassningsbar passform, vilket gör den idealisk för de som prioriterar komfort.

Vikt

Lättare pjäxor kan kännas som en befrielse, särskilt under längre skidturer eller toppturer. Du upplever mindre trötthet och kan åka längre utan att känna dig utmattad. Det är en av anledningarna till att pjäxor som Salomon MTN Summit Pure, med sin ultralätta konstruktion, har blivit populära för dessa aktiviteter.

Men det finns en baksida. Lättare material kan kompromissa med pjäxans förmåga att överföra kraft effektivt, vilket är avgörande när du behöver snabb och exakt respons i tekniskt krävande situationer. Om du är en skidåkare som gillar att trycka på i högre hastigheter eller utforska svårare terräng, kan en alltför lätt pjäxa lämna dig i sticket.

Stödet i pjäxan är lika viktigt. En lätt pjäxa kan ge dig känslan av att du saknar den strukturella integriteten för att hålla foten stabil, särskilt under svårare förhållanden. Det kan vara riskfyllt om du navigerar genom komplicerade passager eller utför snabba svängar.

bekvamlighet-och-passform-pjaxor-dam

Justerbarhet

Justerbarhet i en pjäxa är inte bara en "trevlig att ha"-funktion; det är en nödvändighet. Medan vissa pjäxor erbjuder generiska inställningar som kan passa många åkare, är det ingen match mot förmågan att anpassa passformen till din egen fot. Detta gäller särskilt om du är en mer erfaren skidåkare, som med Dynafit Hoji Free 110, där justerbar framåtlutning och skaftrörlighet kan vara dealbreakers.

Spännen är din första stopp för justering. En högkvalitativ pjäxa bör ha mikrojusterbara spännen som ger dig exakt kontroll över passformen. En liten vridning kan göra skillnaden mellan en dag av obehag och en dag av sömlös åkning.

Lutningen, eller pjäxans vinkel i förhållande till skidan, är också avgörande. Möjligheten att justera detta kan påverka allt från hur du tar en sväng till din kroppsposition under åkningen. Om pjäxan inte tillåter denna typ av justering, kan det vara en begränsning för din åkning.

Foder och Isolering

Isolering är en ofta förbisedd, men vital, aspekt av pjäxval, särskilt om du siktar på att ta dig an kallare terräng. Trots populariteten av lättviktsalternativ, som Salomon MTN Summit Pure, kan ett par välisolerade pjäxor vara en riktig livräddare i frusna förhållanden.

Ett tjockare foder ger ofta bättre isolering men kan också vara klumpigare. Därför är det viktigt att söka pjäxor med högteknologisk isolering som Thinsulate eller Primaloft, vilka ger hög värme utan att lägga till bulk.

Utöver det inbyggda fodret, kolla om pjäxan har plats för uppvärmda inlägg eller fotvärmare. Detta är en god idé om du verkligen vill maximera komforten i särskilt kyliga klimat.

Isolering behöver inte nödvändigtvis vara en prioritet för alla. Om du oftast åker i mildare förhållanden, kan för mycket isolering faktiskt göra dina fötter för varma, vilket leder till överdriven svettning och obehag. Balansen mellan isolering och ventilation är nyckeln, och den varierar från person till person samt beroende på den specifika åkupplevelsen du söker.

Bindningskompatibilitet

Många glömmer att dubbelkolla bindningskompatibiliteten när de väljer pjäxor, vilket kan leda till stora problem på backen. Om pjäxan och bindningen inte passar ihop, kan du inte bara riskera säkerheten utan även förstöra hela din åkdag.

Bland de olika bindningstyperna är det viktigt att särskilja mellan alpina rambindningar och tech-bindningar. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar, och vissa pjäxor, som Dynafit Hoji Free 110, erbjuder mångsidig kompatibilitet med flera bindningstyper.

I dagens marknad finns det också hybridlösningar som ger en mellanväg mellan prestanda och bekvämlighet. Men att välja rätt pjäxa är bara halva striden; du måste också se till att den matchar dina bindningar eller de du planerar att investera i.

Vanliga Frågor Om Pjäxor Dam

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par skidpjäxor för dam, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av pjäxor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa pjäxorna för dam?

De bästa pjäxorna för dam är enligt vårt test Salomon Shift Pro 100, en mycket högkvalitativa och bekväm pjäxa för dam.

Vad kostar pjäxor för dam?

Den bästa vandringssandalerna för herr är enligt vårt test Teva Men's Terra Fi 5 Universal,, då de är mycket bekväma och funktionella.

Är det någon skillnad mellan dam- och herrmodeller?

Ja, det finns skillnader. Dammodeller är ofta lättare och har en lägre vristplacering. De kan också ha en mjukare flex för att passa den allmänna kroppsstrukturen hos kvinnor.

Vad betyder "Canting" och är det viktigt?

Canting är justeringen av pjäxans vinkel i relation till skidan. Det påverkar hur kraft överförs och kan vara särskilt viktigt för personer med knäproblem eller en ojämn gångstil.

Sammanfattningsvis Om Pjäxor Dam

Ett par varma, bekväma och pålitliga pjäxor är viktigt om man spenderar mycket tid ute i backen. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 41

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.