3 Bästa Portabel Gasspis (2024): Bäst i Test

bästa portabel gasspis bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide är skriven för att hjälpa dig att hitta den bästa portabla gasspisen för dina behov, oavsett om du är en friluftsentusiast, campingentusiast eller bara vill vara förberedd vid nödsituationer.

Att hitta rätt portabel gasspis kan vara en utmanande uppgift, särskilt när det finns så många alternativ på marknaden. En bra gasspis är avgörande för att laga smakrika måltider även när du är ute i det fria eller när du inte har tillgång till traditionell el. Det underliggande problemet är att många känner sig överväldigade när de står inför att välja den bästa gasspisen för sina behov, men oroa dig inte - vi har lösningen!

Som experter inom området, har vi analyserat data från tester och användarrecensioner samt kombinerat detta med vår egen erfarenhet av att använda och jämföra olika portabla gasspisar. Vi har granskat de mest populära och högst rankade modellerna för att ge dig en detaljerad översikt över deras funktioner, fördelar och nackdelar.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 7 Bästa Packpåsarna Är:

 1. 1
  Bright Spark Portabel Gasspis: Bäst i Test Portabel Gasspis - Läs Recension 
 2. 2
  Mustang Portabel Gasspis: Näst Bäst i Test Portabel Gasspis - Läs Recension
 3. 3
  Outwell Appetizer Solo: Bästa Billiga Portabel Gasspis - Läs Recension

1. Bright Spark Portabel Gasspis

Bäst i Test Portabel Gasspis


Bright Spark Portabel Gasspis

Storlek:

34x28x8 cm

Vikt:

1.2 kg

Högkvalitativ Portabel Gasspis Som Fungerar Perfekt Inomhus

Bright Spark Portabel Gasspis imponerar redan från början med sin högkvalitativa konstruktion. Den är tillverkad av robusta material som säkerställer en lång livslängd och pålitlig prestanda, även vid frekvent användning. Som en erfaren friluftsentusiast kan jag verkligen uppskatta den stabila och hållbara designen, vilket gör att jag kan lita på att gasspisen kommer att fungera när jag behöver den mest.

Enkelhet och säkerhet vid användning

Denna portabla gasspis är ett mycket lättanvänt och säkert gaskök för inomhusbruk tack vare dess smarta design och säkerhetsfunktioner. Den intuitiva piezotändaren möjliggör snabb och enkel tändning utan att behöva oroa sig för att använda tändstickor eller en tändare. Dessutom har jag kunnat använda den tryggt inomhus tack vare den stabila basen och det säkra bränslesystemet.

Effektiv matlagning med justerbar låga

Bright Spark Portabel Gasspis levererar utmärkt prestanda när det gäller matlagning, vilket jag själv har upplevt under mina äventyr. Den justerbara lågan gör det enkelt att kontrollera temperaturen för olika rätter, från snabb uppvärmning till långsam simning. Gasspisen har även visat sig vara energieffektiv, vilket är mycket uppskattat när man är ute i det fria eller har begränsad tillgång till bränsle.

Bärbarhet och medföljande väska

Trots att den är något dyrare än andra alternativ, kompenserar Bright Spark Portabel Gasspis med sin lätta vikt på endast 1,2 kg och kompakta storlek på 34x28x8 cm. Detta gör den enkel att transportera och förvara, vilket jag personligen har uppskattat under mina resor och vandringar. Den medföljande smidiga väskan är en extra bonus, vilket gör det ännu enklare att packa och skydda gasspisen när den inte används.

Läs vår recension till Bright Spark Portabel Gasspis här.

FÖRDELAR

 • Högkvalitativ konstruktion med bra hållbarhet
 • Lättanvänd och säker för inomhusbruk
 • Bra effekt med justerbar låga
 • Lätt att transportera

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ

2. Mustang Portabel Gasspis

Näst Bäst i Test Portabel Gasspis


Mustang Portabel Gasspis

Storlek:

34x28x11.5 cm

Vikt:

1.1 kg

Portabel Gasspis Som Fungerar Utmärkt Att Ta Med Sig På Utflykter

Mustang Portabel Gasspis erbjuder en imponerande effekt på 2,2 kW för sitt pris, vilket ger snabb uppvärmning och effektiv matlagning under olika förhållanden. Som en erfaren friluftsentusiast har jag uppskattat möjligheten att justera lågan för att enkelt anpassa temperaturen för olika rätter, även om den kanske inte är lika kraftfull som Bright Spark Portabel Gasspis.

Hållbar konstruktion i rostfritt stål

Gasspisen är tillverkad av rostfritt stål, vilket bidrar till en hållbar och robust konstruktion. Även om den kanske inte når samma höga kvalitetsnivå som Bright Spark-modellen, är Mustang Portabel Gasspis ändå en pålitlig och slitstark lösning för friluftsliv och äventyr.

Lätt och smidig för transport

Mustang Portabel Gasspis har en kompakt storlek (34x28x11,5 cm) och låg vikt på endast 1,1 kg, vilket gör den lätt och smidig att bära med sig. Jag har personligen uppskattat hur enkelt det är att packa ner och transportera den under mina vandringar och campingturer.

Jämförelse med Bright Spark Portabel Gasspis

Även om Mustang Portabel Gasspis kanske inte når upp till samma höga kvalitetsstandard som Bright Spark Portabel Gasspis, erbjuder den ändå en mycket bra prestanda för priset. Den är lätt att använda, hållbar och lätt att bära, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dem som söker en prisvärd och funktionell portabel gasspis för utflykter och friluftsliv.

FÖRDELAR

 • Kraftfull effekt på 2.2 kW för priset med justerbar låga
 • Hållbar konstruktion i rostfritt stål
 • Lätt och smidig att bära med sig

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalitet som Bright Spark ovan

3. Outwell Appetizer Solo

Bästa Billiga Portabel Gasspis


Outwell Appetizer Solo

Storlek:

36x28x11.5 cm

Vikt:

1.5 kg

Billig Men Effektiv Portabel Gasspis

Outwell Appetizer Solo är ett mycket prisvärt alternativ för dem som söker en portabel gasspis utan att bryta banken. Trots sitt lägre pris är den enkel att använda och levererar tillräcklig prestanda för grundläggande matlagning. Jag har själv använt den vid flera tillfällen och uppskattat den justerbara styrkan, även om den kanske inte når samma effektnivåer som Mustang Portabel Gasspis eller Bright Spark Portabel Gasspis.

Automatisk piezotändare för enkel tändning

En av de funktioner jag har uppskattat med Outwell Appetizer Solo är den automatiska piezotändaren, som gör det enkelt och säkert att tända gasspisen. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att använda tändstickor eller en tändare, vilket är en fördel som jag verkligen värdesätter i en portabel gasspis.

Större storlek och högre vikt

Outwell Appetizer Solo har en något större storlek (36x28x11,5 cm) och högre vikt på 1,5 kg jämfört med de tidigare nämnda modellerna. Detta kan vara något att tänka på om bärbarhet är en prioritet för dig. Men som en erfaren friluftsentusiast, har jag inte haft några större problem med att transportera den under mina camping- och vandringsturer.

Högre gasförbrukning och begränsad inomhusanvändning

Ett område där Outwell Appetizer Solo inte presterar lika bra som de dyrare modellerna är dess högre gasförbrukning. Detta innebär att du kan behöva bära med dig mer bränsle när du är ute och campar eller vandrar. Dessutom rekommenderas den inte för optimal inomhusanvändning, vilket kan vara en begränsning jämfört med till exempel Bright Spark Portabel Gasspis.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärt alternativ
 • Kommer med automatisk piezotändare
 • Enkelanvänd med justerbar styrka

NACKDELAR

 • Högre gasförbrukning, inte optimal för användning inomhus

Portabel Gasspis - Produktjämförelse

Produkt

Storlek

Vikt

34x28x8 cm

1.2 kg

34x28x11.5 cm

1.1 kg

36x28x11.5 cm

1.5 kg

Portabel Gasspis - Köpguide

Det finns lite olika alternativ av portabla gasspisar på marknaden, men att välja rätt alternativ för just din situation är inte lätt. För att underlätta ditt köpbeslut har vi nedanför sammanställt en guide över de viktigaste faktorerna att tänka på innan du köper din portabla gasspis.

Dimensioner & Vikt

När du väljer en portabel gasspis är det viktigt att överväga dess storlek och vikt, eftersom dessa faktorer påverkar hur enkelt den kan transporteras under vandringar, campingturer eller utflykter. För att säkerställa att gasspisen är bekväm att bära och enkel att förvara, är det rekommenderat att välja en modell med kompakta mått och en lätt konstruktion.

Som exempel, Mustang Portabel Gasspis och Bright Spark Portabel Gasspis, som vi tidigare recenserat, är både lätta och kompakta modeller. Mustang Portabel Gasspis väger endast 1,1 kg och har en storlek på 34x28x11,5 cm, medan Bright Spark Portabel Gasspis väger 1,2 kg och mäter 34x28x8 cm. Båda dessa alternativ erbjuder utmärkt bärbarhet och är enkla att packa ner i en ryggsäck eller förvaringsväska. Å andra sidan, Outwell Appetizer Solo, som också har recenserats tidigare, är något större och tyngre med en vikt på 1,5 kg och dimensioner på 36x28x11,5 cm, vilket kan göra den mindre lämplig för dem som prioriterar bärbarhet högst.

bra portabelt litet gaskök

Bränslesort

Det är viktigt att undersöka vilken sorts bränsle som en portabel gasspis kräver (t.ex. propan, butan eller en kombination av båda). Tillgängligheten och kostnaden för olika bränsletyper kan variera, vilket i sin tur kan ha en inverkan på ditt beslut när du väljer den mest lämpliga gasspisen för dina behov.

Som vi tidigare nämnt i våra recensioner av olika portabla gasspisar, är det viktigt att ta hänsyn till bränsleförbrukningen för respektive modell. Till exempel har Outwell Appetizer Solo en högre gasförbrukning, vilket innebär att du kan behöva ta med mer bränsle under dina utflykter. Å andra sidan kan modeller som Mustang Portabel Gasspis och Bright Spark Portabel Gasspis erbjuda bättre bränsleeffektivitet, vilket kan vara en fördel när du väljer mellan olika alternativ.

För att göra ett välgrundat val är det också klokt att undersöka hur lättillgängliga och prisvärda olika bränsletyper är i ditt område eller i de regioner där du planerar att använda gasspisen. Att välja en gasspis som använder ett vanligt och kostnadseffektivt bränsle kan göra det enklare att hitta påfyllning när det behövs, och därmed bidra till en mer bekymmersfri upplevelse under dina friluftsäventyr.

Prestanda

Det är av stor betydelse att kontrollera om den portabla gasspisen har tillräcklig effekt, uttryckt i BTU (British Thermal Units), för att möta dina matlagningskrav. En gasspis med högre effekt kan erbjuda snabbare uppvärmning och kokning, vilket kan vara avgörande när du lagar mat utomhus.

I våra tidigare recensioner har vi jämfört effekten hos olika portabla gasspisar. Till exempel har Mustang Portabel Gasspis en imponerande effekt på 2,2 kW, vilket möjliggör snabb uppvärmning och effektiv matlagning under olika förhållanden. Bright Spark Portabel Gasspis, som anses vara bäst i test, har också en utmärkt prestanda när det gäller effekt och justerbar låga. Däremot, Outwell Appetizer Solo, trots sitt lägre pris, erbjuder fortfarande en anständig prestanda för grundläggande matlagning, även om den kanske inte når samma effektnivåer som de två tidigare nämnda modellerna.

När du väljer en portabel gasspis är det viktigt att tänka på hur snabbt och effektivt du vill kunna laga mat under dina friluftsaktiviteter. En högre effekt kan vara fördelaktig om du vill spara tid och energi, särskilt i situationer där vädret och omgivningarna kan göra matlagningen mer utmanande.

bästa postabla gasspis

Tändningsmekanism

När du väljer en portabel gasspis är det viktigt att fokusera på att hitta en modell med ett pålitligt och effektivt tändningssystem. System som piezoelektrisk eller elektronisk tändning kan erbjuda en smidigare och säkrare användarupplevelse, eftersom du slipper förlita dig på tändstickor eller en separat tändare.

I de tidigare recensionerna av portabla gasspisar som vi har utfört, har vi betonat betydelsen av pålitliga tändningssystem. Bright Spark Portabel Gasspis, som rankades som bäst i test, inkluderar en högkvalitativ piezotändare som ger enkel och säker tändning. Mustang Portabel Gasspis, näst bäst i test, och det prisvärda alternativet Outwell Appetizer Solo, har också automatiska piezotändare som underlättar tändning och minskar risken för olyckor.

Att välja en gasspis med ett effektivt tändningssystem kan spara dig tid och besvär, särskilt i utmanande väderförhållanden där det kan vara svårare att använda tändstickor eller tändare. Dessutom bidrar en pålitlig tändningsmekanism till en säkrare matlagningsupplevelse, eftersom du inte behöver oroa dig för att hantera öppen låga under tändningsprocessen.

Bränsleeffektivitet

Att välja en bränsleeffektiv portabel gasspis kan göra en stor skillnad när det gäller hur länge ditt bränsle räcker under dina friluftsäventyr, särskilt om du befinner dig i avlägsna områden med begränsad tillgång till bränsle. En modell som förbrukar bränsle på ett effektivt sätt kan hjälpa dig att minska dina utgifter och minska miljöpåverkan.

I våra tidigare recensioner har vi diskuterat bränsleeffektiviteten hos olika portabla gasspisar. Bäst i test, Bright Spark Portabel Gasspis, och Näst Bäst i Test, Mustang Portabel Gasspis, båda erbjuder bra bränsleeffektivitet, vilket gör dem till utmärkta val för dem som vill optimera sin bränsleförbrukning. Å andra sidan kan det prisvärda alternativet Outwell Appetizer Solo ha en högre gasförbrukning, vilket kan vara mindre fördelaktigt för längre utflykter där bränsletillgången är begränsad.

Att investera i en gasspis med god bränsleekonomi kan inte bara hjälpa dig att spara pengar på bränsle, utan också ge dig en större trygghet under dina friluftsaktiviteter. När du vet att ditt bränsle kommer att räcka längre, kan du fokusera mer på att njuta av din tid i naturen och mindre på att oroa dig för att bränslet ska ta slut.

Vanliga Frågor Om Portabel Gasspis

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en portabel gasspis, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av gasolkök, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa portabla gasspisen?

Den bästa portabla gasspisen är enligt vårt test Bright Spark Portabel Gasspis, då det är ett prisvärt modell med hög funktionalitet för varierade situationer

Vad kostar en portabel gasspis?

En portabel gasspis brukar vanligtvis kosta någonstans mellan 300-800 kronor, beroende på kvalité och funktionalitet. Med det sagt finns det självklart billigare och dyrare alternativ än så.

Hur rengör och underhåller jag min portabla gasspis?

För att säkerställa livslängden och prestandan för din portabla gasspis är det viktigt att rengöra och underhålla den regelbundet. Efter varje användning, låt spisen svalna helt innan du försiktigt torkar bort eventuellt spill eller matrester med en mjuk, fuktig trasa. Undvik att använda hårda borstar eller slipmedel, eftersom dessa kan skada spisens yta. Se till att du även kontrollerar gasanslutningen och tätningar för eventuella tecken på slitage, och byt ut dem vid behov. Genom att följa dessa enkla steg kan du hjälpa till att förlänga livslängden på din gasspis och bibehålla dess prestanda.

Behöver jag ett vindskydd för min gasspis?

Ett vindskydd kan vara en viktig tillbehör för din portabla gasspis, särskilt om du planerar att laga mat utomhus i blåsiga förhållanden. Vindskyddet hjälper till att skydda lågan från vind och förbättrar därmed spisens effektivitet och stabilitet. Vissa gasspisar kan inkludera ett vindskydd, medan andra kan kräva att du köper det separat. Kontrollera produktbeskrivningen för din specifika gasspis för att avgöra om ett vindskydd ingår eller om du behöver köpa det som ett extra tillbehör.

Sammanfattningsvis Om Portabel Gasspis

En bra portabel gasspis kan vara ett perfekt sätt att tillaga mat om man är ute och campar eller liknande. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 15

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.