4 Bästa Skidbyxor Barn (2024): Bäst i Test

basta-skidbyxor-for-barn-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: maj 2023

Denna guide är skriven för föräldrar som söker de bästa skidbyxorna för sina barn.

Att hitta skidbyxor som både är varma och rörliga kan vara en utmaning. Denna produkt är lösningen, med funktioner som vattenresistens och god andningsförmåga. Som en passionerad skidåkare och förälder har jag spenderat timmar på att jämföra olika skidbyxor. Jag delar med mig av mina insikter för att hjälpa dig göra det bästa valet.

Läs vidare för att upptäcka vilka skidbyxor som får både dig och ditt barn att le.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval. Letar du också efter skidbyxor? Läs våra test över de bästa skidbyxorna för dam här och de bästa skidbyxorna för herr här.


De 4 Bästa Skidbyxorna För Barn Är:

 1. 1
  Helly Hansen Legendary Ski Pants: Bäst i Test Skidbyxor Barn - Läs Recension 
 2. 2
  EQPE Qanuk Ski Pant 2.0: Näst Bäst i Test Skidbyxor Barn - Läs Recension
 3. 3
  Haglöfs Juniors’ Niva Insulated Pant: Bästa Billiga Skidbyxor Barn - Läs Recension
 4. 4
  Lindberg Kids’ Colden Pants: Bästa Skidbyxor Med Hängslen För Barn - Läs Recension

1. Helly Hansen Legendary Ski Pants

Bäst i Test Skidbyxor Barn


Helly-Hansen-Legendary-Ski-Pants

Material:

100% polyester

Funktionella, Slitstarka Och Smidiga Skidbyxor

Det första du märker med Helly Hansen Legendary Ski Pants är hur bekväma de är. Från min erfarenhet är en god passform avgörande för en lyckad dag i backen. Dessa byxor levererar. De sitter bra runt midjan och har tillräcklig rörlighet för knä och ben, utan att vara för lösa.

Vatten- och Vindtäthet

Helly Tech-konstruktionen är en game-changer. Det är svårt att överdriva hur viktigt det är med vattentäta byxor när du är ute i snö och slask. Jag har testat dessa byxor i olika väderförhållanden och de har alltid hållit mig torr och skyddad från vinden.

Anpassningsbara och Praktiska

Förlängningsbara ben är en ovärderlig funktion för växande barn. Jag har sett hur snabbt barn växer ur sin utrustning och det är både tidskrävande och kostsamt att köpa nytt varje säsong. Dessa byxor löser det problemet elegant.

Design och Färgval

Estetik är kanske inte den viktigaste faktorn för alla, men det skadar inte att se bra ut i backen. Dessa byxor kommer i flera snygga färger som gör det enkelt att matcha med andra delar av din skidutrustning.

FÖRDELAR

 • Helt vatten- och vindtäta med bra ventilation tack vare Helly Tech-konstruktion
 • Förlängningsbara ben som göra att de kan anpassas efter växande barn
 • Högkvalitativt material med mycket hög slitstyrka
 • Finns i många olika snygga färger

NACKDELAR

 • Inga uppenbara

2. EQPE Qanuk Ski Pant 2.0

Näst Bäst i Test Skidbyxor Barn


EQPE-Qanuk-Ski-Pant-2.0

Material:

100% polyester

Funktionella, Slitstarka Och Smidiga Skidbyxor

EQPE Qanuk Ski Pant 2.0 tar bekvämlighet till en ny nivå. Efter att ha testat flera olika märken, inklusive Helly Hansen, märker man direkt skillnaden i mjukheten. Byxorna är konstruerade för att hålla en jämn temperatur, vilket är ovärderligt i skiftande väderförhållanden.

Hållbarhet och Material

Dessa byxor är gjorda för att tåla stryk. 100% polyester-konstruktionen ger en robusthet som är svår att matcha. I jämförelse med andra byxor jag har recenserat, håller dessa en exceptionellt hög standard när det kommer till slitstyrka.

Ventilation och Andningsförmåga

Bra ventilationskanaler är ett måste, särskilt för aktiva barn. Detta är något EQPE Qanuk har tänkt på. Jag har sett många byxor som inte lever upp till förväntningarna här, men dessa skidbyxor håller måttet och bidrar till en behaglig dag i backen.

Storlek och Passform

Det är värt att notera att dessa byxor är lite stora i storleken. Det kan vara något att tänka på vid köp, men det erbjuder också utrymme för fler lager kläder under. Detta är en mindre anmärkning och lätt att justera för.

FÖRDELAR

 • Slitstark och hållbart material
 • Mjuka och bekväma med bra temperaturkontroll i varierat väder
 • Bra ventilationskanaler

NACKDELAR

 • Lite stora i storleken

3. Haglöfs Juniors’ Niva Insulated Pant

Bästa Billiga Skidbyxor Barn


Haglofs-Juniors-Niva-Insulated-Pant

Material:

100% polyester

Smidiga Och Prisvärda Skidbyxor För Barn

Haglöfs Juniors' Niva Insulated Pant levererar på väderskyddsfronten, tack vare sin tvålagerskonstruktion med PROOF-membran. Detta är särskilt viktigt i kyliga och fuktiga förhållanden, något jag har stött på otaliga gånger under mina skidäventyr.

Tålighet och Förstärkningar

Ett område där dessa byxor verkligen skiner är deras tålighet. Förstärkta benslut och insida av låren är detaljer som inte alltid finns i budgetalternativ. Dessa förstärkningar gör byxorna slitstarka, något som är en viktig faktor i mina tidigare recensioner av skidbyxor.

Anpassningsbarhet och Extra Funktioner

Löstagbara hängslen ger en extra anpassningsmöjlighet som inte alla billiga byxor erbjuder. Detta är särskilt användbart för föräldrar som vill att byxorna ska kunna användas under olika förhållanden och aktiviteter.

Passform och Design

En svaghet är att passformen kan vara lite lös utan hängslen. Detta är en viktig aspekt att beakta vid köp. Dock, med tanke på priset och de andra fördelarna, är detta en kompromiss som många skulle vara villiga att göra.

FÖRDELAR

 • Tvålagerskonstruktion med PROOF-membran för bra väderskydd
 • Lätt vadderad som klarar av de flesta temperaturer
 • Förstärkta benslut och insida av låren för optimal tålighet
 • Löstagbara hängslen

NACKDELAR

 • Inte särskilt passform utan hängslen

4. Lindberg Kids’ Colden Pants

Bästa Skidbyxor Med Hängslen För Barn


Lindberg-Kids-Colden-Pants

Material:

95% Polyester, 5% Elastan

Varma Och Väl Fodrade Skidbyxor För Barn

Lindberg Kids' Colden Pants tar komforten till en ny nivå med sin stretchiga blandning av 95% polyester och 5% elastan. Från min omfattande erfarenhet vet jag att flexibilitet är en nyckelfaktor för att barn ska kunna röra sig fritt i backen.

Isolering och Värmefaktor

Dessa byxor imponerar med sitt extra fleecefoder i rumpan, vilket verkligen gör skillnad i kalla temperaturer. Jag har testat många byxor där isoleringen varit otillräcklig, och dessa byxor löser det problemet på ett effektivt sätt.

Hängslen och Passform

Rejäla hängslen är en utmärkt funktion som håller byxorna på plats, oavsett hur aktivt ditt barn är. Jag har recenserat en rad byxor där hängslen saknats eller varit undermåliga, och kan verkligen uppskatta denna stabila konstruktion.

Säkerhetsfunktioner och Klimatanpassning

Tydliga reflexer längs med benslutet ger en extra säkerhetsfaktor som inte bör underskattas. Dock, byxorna kan bli varma under plusgrader, så de är bäst anpassade för kyligare förhållanden.

FÖRDELAR

 • Stretchig och bekväm passform
 • Vinterfodrade med extra fleecefoder i rumpan för kalla temperaturer
 • Rejäl konstruktion med hängslen som håller den på plats
 • Tydliga reflexer längs med benslutet

NACKDELAR

 • Kan bli ganska varma under plusgrader

Skidbyxor Barn - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper skidbyxor för barn, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper skidbyxor.

Vattentäthet

Vattentäthet är en av de mest kritiska faktorerna att överväga när du köper skidbyxor för barn. En hög vattentäthet är inte bara en lyx; det är en nödvändighet för att säkerställa att ditt barn förblir torrt och komfortabelt i varierande snöförhållanden och terräng. Det finns flera teknologier och material som erbjuder detta, som Gore-Tex eller Helly Tech, varav några jag har recenserat tidigare. Dessa material är utformade för att hålla vatten ute samtidigt som de tillåter fukt att avdunsta, vilket minskar risken för överhettning.

Mätningar av vattentäthet anges ofta i millimeter (mm), och en hög siffra indikerar bättre vattentäthet. Det är inte bara snö och slask du behöver oroa dig för; det kan även vara smältvatten från liftar eller när barnet sitter ner på marken. Ett par byxor som inte klarar av att hålla vatten ute kan snabbt förvandla en rolig dag i backen till en obehaglig och kylig upplevelse. Därför är det avgörande att inte kompromissa med denna aspekt när du väljer skidbyxor för ditt barn.

skidbyxor-for-barn

Vindtäthet

Vindtäthet i skidbyxor är en ofta förbisedd, men kritisk, faktor som har en direkt inverkan på ditt barns komfort och välbefinnande i backen. Vind kan snabbt sänka kroppstemperaturen, vilket leder till en kylig och obehaglig upplevelse. Jag har recenserat flera typer av skidbyxor, och de som imponerar mest är de som effektivt blockerar vinden utan att kompromissa med andningsförmåga.

Material som Gore Windstopper eller egenutvecklade teknologier från större varumärken erbjuder ofta denna kombination av vindtäthet och andningsförmåga. De skapar en barriär som hindrar kall luft från att tränga igenom, samtidigt som de tillåter intern fukt att avdunsta. Detta bidrar till en jämnare kroppstemperatur och en övergripande mer behaglig upplevelse på berget.

Vindtäthet är inte bara viktig under blåsiga dagar. Det är lika relevant när ditt barn åker snabbt nerför backarna, där vinden kan bli en faktor. Utan ordentlig vindtäthet kan även en solig dag kännas kall och obekväm. Därför bör vindtäthet vara en av de topprioriterade egenskaperna när du väljer skidbyxor för ditt barn.

Isolering

Isolering i skidbyxor är en kritisk faktor som direkt påverkar hur varmt eller kallt ditt barn kommer att känna sig i backen. Jag har recenserat flera skidbyxor med olika isoleringsteknologier, och det är tydligt att vissa material presterar bättre än andra i specifika väderförhållanden. Material som PrimaLoft eller Thinsulate ger exempelvis hög värme med minimal tjocklek och vikt, vilket är viktigt för rörlighet.

Isoleringen fungerar som en termisk barriär, vilket gör det möjligt för kroppen att behålla värme. Men alla isoleringsmaterial är inte skapade lika; vissa är bättre för våta förhållanden medan andra är optimala för extrem kyla. Det är därför avgörande att förstå de klimat och temperaturer där byxorna kommer att användas.

Om du planerar att åka skidor i mildare klimat kan det vara klokt att välja byxor med mindre isolering eller till och med byxor med uttagbart foder. Å andra sidan, om du förväntar dig extrem kyla, bör du söka efter byxor som har en tjockare och mer robust isolering.

Ventilation

Ventilation i skidbyxor är en komponent som ofta underskattas men har en enorm påverkan på komforten, särskilt under varmare dagar eller intensiv aktivitet. Från mina tidigare recensioner vet jag att god ventilation kan vara en räddare i nöden när temperaturen stiger eller när barnet engagerar sig i högintensiva aktiviteter som snabba åk.

Ventilationsdragkedjor är en särskilt användbar funktion. De är ofta placerade på strategiska ställen, som längs lårens in- eller utsidor, och kan enkelt öppnas eller stängas för att anpassa luftflödet. Detta är idealiskt för snabb termoreglering utan att behöva ta av sig byxorna helt.

Mesh-fodrade ventilationsöppningar är ett annat alternativ som erbjuder konstant luftflöde men mindre flexibilitet än dragkedjor. De är utmärkta för konstant termoreglering men kan vara mindre effektiva om snabba temperaturförändringar krävs.

Rörlighet & Stretch

Rörlighet i skidbyxor är en faktor som kan göra eller bryta en skidupplevelse för ditt barn. Ingen vill kämpa med styva byxor som begränsar rörelsefriheten, särskilt inte under aktiviteter som kräver snabba och smidiga rörelser. I mina tidigare recensioner har jag alltid fokuserat på hur väl olika typer av byxor möjliggör fri rörlighet.

Material som innehåller en viss procent av elastan eller andra stretchiga fibrer erbjuder ofta den flexibilitet som behövs. Dessa material gör det möjligt för byxorna att följa kroppens naturliga rörelser, vilket är avgörande för saker som svängar, hopp och till och med enklare aktiviteter som att gå.

En annan aspekt att beakta är byxornas skärning. En välutformad skärning kan erbjuda extra utrymme i områden som knä och höfter, vilket möjliggör större rörelsefrihet utan att lägga till onödig bulk.

skidbyxor-for-barn-som-ar-bra

Hållbarhet

Hållbarhet i skidbyxor är en faktor som inte bör förbises, särskilt när det gäller barn som ofta är mer aktiva och oförutsägbara i sin rörelse. Min erfarenhet och tidigare recensioner har visat att byxor av högkvalitativa material inte bara varar längre men också presterar bättre under stressande förhållanden.

Material som ripstop-polyester eller Cordura erbjuder en hög nivå av slitstyrka, vilket är essentiellt för att motstå rivning och slitage. Detta är särskilt viktigt i områden som är mest utsatta för slitage, som insidan av låren och bensluten.

Förstärkta sömmar och dubbla lager av material på kritiska punkter är ytterligare tecken på en hållbar design. Dessa små detaljer kan göra en stor skillnad i hur väl byxorna håller upp mot intensiv användning och tuff terräng.

Tillväxtfaktor

Tillväxtfaktor i skidbyxor är en kritisk övervägning för föräldrar, särskilt med tanke på hur snabbt barn kan växa. Det är inte ovanligt att barn växer ur sin utrustning inom en enstaka säsong, något jag har noterat i flera av mina tidigare recensioner. Därför kan det vara klokt att leta efter byxor som är designade för att "växa" med barnet.

Förlängningsbara ben är en fantastisk funktion som kan förlänga byxornas livslängd med flera säsonger. Genom en enkel justering kan benlängden ökas, vilket gör det möjligt för byxorna att anpassa sig till barnets växande kropp.

Justering av midjebandet är en annan funktion som inte bör underskattas. Ett elastiskt eller justerbart midjeband ger extra utrymme för tillväxt och kan anpassas för att passa olika klädlager, vilket är särskilt användbart under varierande väderförhållanden.

Att investera i skidbyxor med dessa anpassningsbara funktioner är inte bara ekonomiskt klokt, utan det sparar också tid och ansträngning i att leta efter en ny uppsättning byxor varje säsong.

Extra Funktioner

Extra funktioner i skidbyxor kan ofta göra en betydande skillnad i användarupplevelsen, något jag har märkt i många av mina tidigare recensioner. Även om dessa inte alltid är de första faktorerna man tänker på, kan de vara avgörande för en framgångsrik dag i backen.

Snölås är en sådan praktisk detalj. Denna funktion hjälper till att förhindra att snö tränger in i byxorna, särskilt under fall eller när barnet går i djup snö. Det bidrar till att hålla fötterna torra och varma, vilket i sin tur förbättrar komforten och den övergripande upplevelsen.

Fickor är inte bara en bekvämlighetsfaktor; de är ofta en nödvändighet. De ger utrymme för att förvara små föremål som liftkort, snacks eller en extra handduk. Fickor med vattenavvisande dragkedjor eller flikar kan vara extra fördelaktiga för att skydda innehållet från väder och vind.

Reflexer är en annan tilläggsfunktion som kan förbättra säkerheten, särskilt under dåliga ljusförhållanden eller i skymning. De gör det lättare för andra åkare och skidliftoperatörer att se ditt barn, vilket minskar risken för olyckor.

Vanliga Frågor Om Skidbyxor Barn

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par skidbyxor för barn, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av byxor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa skidbyxorna för barn?

De bästa skidbyxorna för barn är enligt vårt test Helly Hansen Legendary Ski Pants, ett par rejäla, värmande och funktionella skidbyxor för barn.

Vad kostar skidbyxor för barn?

Skidbyxor för barn kostar vanligtvis mellan 1000-3000 kronor.

Är det bättre med hängslen på skidbyxor för barn?

Hängslen kan vara en bra funktion för yngre barn eller de som är särskilt aktiva, eftersom de hjälper till att hålla byxorna på plats. Men de är inte nödvändiga för alla; det beror på barnets aktivitetsnivå och personliga preferenser.

Behöver barnet en baslager under skidbyxorna?

Ett fukttransporterande baslager för barn kan förbättra komforten och termoregleringen, särskilt under kallare dagar eller för barn som tenderar att svettas mycket.

Sammanfattningsvis Om Skidbyxor Barn

Ett par värmande och rejäla skidbyxor är ett måste för aktiva barn i backen. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 11

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.