6 Bästa Skidbyxor Herr (2024): Bäst i Test

basta-skidbyxor-herr-bast-i-test

Skriven av Felix Mattson  | Uppdaterad senast: april 2023

Den här guiden riktar sig till män som är ute efter de bästa skidbyxorna för säsongen. Vi täcker allt från material till passform.

Att hitta de rätta skidbyxorna kan vara en utmaning. Fel val kan leda till en kall och obehaglig dag i backen. Dessa byxor är lösningen som kombinerar komfort, värme och stil. Som en passionerad skidåkare har jag testat flera märken och modeller genom åren. Jag vet vad som fungerar och vad som inte gör det.

Läs vidare för att upptäcka skidbyxorna som kommer att förändra ditt liv på pisten.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval. För damskidbyxor kan du läsa vårt test här.


De 6 Bästa Skidbyxorna För Herr Är:

 1. 1
  Helly Hansen Legandary Insulated Ski Pants: Bäst i Test Skidbyxor Herr - Läs Recension 
 2. 2
  EQPE Habllek Pant 3.0: Näst Bäst i Test Skidbyxor Herr - Läs Recension
 3. 3
  Houdini Rollercoaster Pants: Bästa Tysta Skidbyxor För Herr - Läs Recension
 4. 4
  Salomon Untracked Pant: Bästa Bekväma Skidbyxor För Herr - Läs Recension
 5. 5
  Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro Pants: Bästa Premium Skidbyxor För Herr - Läs Recension
 6. 6
  Dobsom Vemdalen Skipants: Bästa Billiga Skidbyxor För Herr  - Läs Recension

1. Helly Hansen Legandary Insulated Ski Pants

Bäst i Test Skidbyxor Herr


Helly-Hansen-Legandary-Insulated-Ski-Pants

Typ:

Skalbyxor

Lager:

2L

Membran:

Helly Tech

Stilrena Skidbyxor Av Hög Kvalité

Från första ögonblicket jag drog på mig Helly Hansen Legandary Insulated Ski Pants märkte jag att dessa inte var dina genomsnittliga skidbyxor. Tvåvägsstretchen är en game changer. Det ger en rörelsefrihet som jag sällan upplevt med andra märken. Och tro mig, jag har testat många.

Vattentäthet och Ventilation
Helly Tech-membranet lever verkligen upp till sitt rykte. Jag har kört i både puder och slask utan att känna minsta fukt. Dragkedjorna på låren är en fin touch för extra ventilation. De är speciellt användbara under intensiva åk, något jag ofta ägnar mig åt.

Värmeegenskaper
PrimaLoft-isoleringen är enastående. Jag har åkt i temperaturer så låga som -15 grader och har inte frusit. Men, som någon som värdesätter termisk balans, märkte jag att byxorna kan bli lite varma när termometern klättrar över nollan.

Design och Stil
Stilren design är inte alltid prioriterad i skidkläder, men dessa byxor lyckas kombinera funktion med estetik. Färgvalen är subtila men ändå tilltalande, vilket gör det lätt att matcha med resten av din utrustning.

FÖRDELAR

 • Stilren design i många snygga färger
 • Helt vattentäta med god ventilation (dragkedjor på låren)
 • Tvåvägsstretch som inte förhindrar din rörelsefrihet
 • PrimaLoft-isolering som håller dig varm

NACKDELAR

 • Kan bli lite varma under plusgrader

2. EQPE Habllek Pant 3.0

Näst Bäst i Test Skidbyxor Herr


EQPE-Habllek-Pant-3.0

Typ:

Skalbyxor

Lager:

2L

Membran:

Polyuretan

Funktionella Snowboardbyxor i Snygg Stil

EQPE Habllek Pant 3.0 sticker ut när det kommer till mångsidighet. Jag har personligen använt dessa byxor både för skidåkning och snowboard, och de har levererat varje gång. Till skillnad från tidigare produkter jag recenserat, såsom Helly Hansen's Legandary-serie, erbjuder dessa byxor en annan nivå av slitstyrka utan att kompromissa med komforten.

Hållbarhet och Material
En av de största fördelarna med dessa byxor är deras slitstyrka. Polyuretanmembranet har visat sig vara extremt hållbart. Jag har tagit dessa byxor genom några av de mest krävande terrängerna och de håller fortfarande måttet. Denna hållbarhet är särskilt imponerande givet priset, vilket gör dem till ett prisvärt alternativ.

Ventilation och Klimatkontroll
Smarta ventilationskanaler är definitivt en höjdpunkt. De är utrustade med dragkedjor, vilket gör det enkelt att justera luftflödet. Men, i direkt jämförelse med andra produkter som Helly Hansen's Legandary byxor, faller de lite kort när det kommer till fukttransport. Det är en nackdel om du planerar på intensiva skiddagar.

Pris och Värde
Det som verkligen sätter EQPE Habllek Pant 3.0 på kartan är dess prisvärdhet. Om du är ute efter ett par byxor som klarar av det mesta utan att bryta banken, är detta ett utmärkt val.

Dessa byxor erbjuder en balans mellan pris och prestanda som är svår att slå, särskilt om du är på en budget men fortfarande vill ha något som står upp mot elementen.

FÖRDELAR

 • Mångsidig och funktionell design
 • Bra slitstyrka och hållbarhet som klarar mycket slitage
 • Smarta ventilationskanaler med dragkedja
 • Prisvärt alternativ

NACKDELAR

 • Inte särskilt bra fukttransport

3. Houdini Rollercoaster Pants

Bästa Tysta Skidbyxor För Herr


Houdini-Rollercoaster-Pants

Typ:

Skalbyxor

Lager:

2L

Membran:

Atmos

Högkvalitativa Och Funktionsrika Skidbyxor

Houdini Rollercoaster Pants tar tystnad till en ny nivå. För dem som värdesätter en stillsam åktur är detta en revolutionerande egenskap. Jag har personligen jämfört detta med andra premiumbyxor och ingen kommer ens i närheten av den här tystlåtenheten.

Ventilation och Multifunktionalitet
Ventilationsöppningarna i dessa byxor är inte bara smart placerade, de är också kompatibla med selar för klättring. Detta är en unik feature som jag inte stött på i andra byxor, inklusive de från EQPE och Helly Hansen. Om du är en allround äventyrare som jag, kommer du verkligen att uppskatta denna mångsidighet.

Passform och Stretch
Passformen är exceptionell tack vare tvåvägsstretchen. I jämförelse med andra byxor jag tidigare recenserat, som EQPE Habllek Pant 3.0, ger dessa byxor en känsla av frihet utan att tumma på passformen. Det är en balans som är sällsynt i skidbyxvärlden.

Praktiska Detaljer och Prissättning
Den dolda metallkroken för att fästa byxorna i pjäxorna eller kängorna är en liten men betydelsefull detalj. Men var beredd att betala för dessa funktioner; dessa byxor ligger definitivt i det högre prissegmentet.

Om du är villig att investera i en premiumupplevelse, kommer Houdini Rollercoaster Pants inte att göra dig besviken.

FÖRDELAR

 • Tystlåtande och slitstarkt material
 • Smarta ventilationsöppningar som även är kompatibla med selar för aktiviteter som klättring
 • Riktigt bra passform med tvåvägsstretch
 • Dold metallkrok som du enkelt kan fästa i pjäxorna eller kängorna

NACKDELAR

 • Dyrt alternativ

4. Salomon Untracked Pant

Bästa Bekväma Skidbyxor För Herr


Salomon-Untracked-Pant

Typ:

Vadderade

Lager:

2L

Membran:

AdvancedSkin

Bekväma Och Värmande Skidbyxor

Salomon Untracked Pant tar bekvämlighet till en ny nivå med sin PrimaLoft-isolering. Jag har själv testat dessa byxor i extremt kalla förhållanden och jämfört med andra isolerade byxor, som Helly Hansen's Legandary-serie, är värmen de erbjuder oöverträffad.

Vind- och Vattentät Prestanda
Det avancerade AdvancedSkin-membranet lever upp till sitt namn. Jag har varit ute i hårt väder med dessa byxor och inte en droppe vatten eller vind har trängt igenom. Detta är den typ av prestanda som vi alltid söker men sällan finner.

Ventilation och Temperaturkontroll
Extra ventilationsdragkedjor är alltid ett plus, och de på Salomon Untracked Pant gör det enkelt att reglera temperaturen. Detta är särskilt användbart om du rör dig mellan olika aktivitetsnivåer i backen, något som jag ofta gör.

Storlek och Passform
Den största nackdelen är storleksintervallen. Om du, som jag, hamnar mellan två storlekar, kan det vara en utmaning att hitta den perfekta passformen.

Om du kan hitta rätt storlek, och du är ute efter en byxa som maximerar komfort och värme, är Salomon Untracked Pant svårslagen.

FÖRDELAR

 • Mycket värmande med bekvämt PrimaLoft-isolering
 • Avancerat membran som håller vind- och vatten borta
 • Extra ventilationsdragkedjor för att reglera temperaturen

NACKDELAR

 • Stort hopp mellan storlekarna, gör det svårt att hitta rätt om man är emellan

5. Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro Pants

Bästa Premium Skidbyxor För Herr


Norrona-Lofoten-Gore-Tex-Pro-Pants

Typ:

Skalbyxor

Lager:

3L

Membran:

Gore-Tex Pro

Högkvalitativa Skidbyxor Med Premiumfunktionalitet

Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro Pants sätter en ny standard för kvalitet med sitt 200D-tyg. Jag har använt dessa byxor i de tuffaste förhållandena och de visar inga tecken på slitage. Det är den typ av slitstyrka som skiljer premiumprodukter från resten.

Vattenresistans och Andningsförmåga
Gore-Tex Pro-membranet levererar exceptionell vattenresistans och andningsförmåga. Jag har testat dessa byxor i allt från snöstormar till solsken och de har presterat felfritt varje gång. Det är en nivå av skydd som få andra byxor kan matcha.

Funktionalitet och Design
Med flera fickor, ventilationskanaler på låret, extra förstärkta områden och snödamasker, är dessa byxor en masterclass i funktionalitet. Det är sällsynt att se en sådan genomtänkt design, och det påverkar verkligen användarupplevelsen i backen.

Prissättning och Värde
Det är ingen hemlighet att dessa byxor är dyra, men för den investeringen får du oöverträffad prestanda och hållbarhet.

Om du är beredd att betala premiumpriset, kommer Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro Pants att erbjuda en skidupplevelse som är i en klass för sig.

FÖRDELAR

 • Extremt hög kvalitet och slitstyrka med 200D-tyg
 • Avancerad vattenresistans och andningsförmåga med påkostad Gore-Tex Pro membran
 • Hög funktionalitet med många fickor, ventilationskanaler på låret, extra förstärkta områden och snödamasker

NACKDELAR

 • Extremt dyr modell i jämförelse med konkurrerande modeller

6. Dobsom Vemdalen Skipants

Bästa Billiga Skidbyxor För Herr


Dobsom-Vemdalen-Skipants-herr

Typ:

Skalbyxor

Lager:

2L

Membran:

-

Billiga Skidbyxor För Simpla Behov

Dobsom Vemdalen Skipants är en budgetvänlig lösning för den som inte vill spendera en förmögenhet på skidkläder. Trots det låga priset erbjuder de en förvånansvärt anständig prestanda. Dock ska det sägas att de inte når upp till samma slitstyrka som mer premiummärken som Norrøna eller Salomon.

Anpassningsmöjligheter och Komfort
En av de starkaste punkterna med dessa byxor är deras anpassningsmöjligheter. De smidiga, avtagbara hängslena och justerbara midjan gör det lätt att finjustera passformen. Materialet är också bekvämt, något som inte alltid är en garanti i detta prissegment.

Slitstyrka och Kvalitet
Här är det tydligt att du får vad du betalar för. Byxorna håller inte samma nivå av slitstyrka som du skulle förvänta dig av en premiumprodukt. Detta är viktigt att beakta om du planerar på mer intensiv skidåkning.

Storlek och Passform
Storleksanpassningen kan vara en utmaning. Jag har märkt att det är svårt att hitta den rätta passformen, särskilt i jämförelse med andra märken jag har erfarenhet av.

Om du är ute efter ett billigt alternativ och inte har extremt höga krav på slitstyrka eller passform, kan Dobsom Vemdalen Skipants vara ett vettigt val.

FÖRDELAR

 • Mycket billigt alternativ
 • Smidiga hängslen som är avtagbara med justerbar midja
 • Bekvämt material

NACKDELAR

 • Inte alls samma slitstyrka eller kvalité som premiumalternativ
 • Storleken känns lite konstig och kan va svårt att få till rätt

Skidbyxor Herr - Produktjämförelse

Produkt

Typ

Lager

Membran

Skalbyxor

2L

Helly Tech

Skalbyxor

2L

Polyuretan

Skalbyxor

2L

Atmos

Vadderade

2L

AsvanceSkin

Skalbyxor

3L

Gore-Tex Pro

Vadderade

2L

-

Skidbyxor Herr - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper skidbyxor för herr, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper skidbyxor.

Val av Material i Skidbyxor

När det gäller moderna skidbyxor är det i huvudsak tre sorters material som dominerar: hårdskal, hårdskal med inbyggd stretch och mjukskal. Ditt val beror på var du brukar åka och vilken rörelsefrihet du söker. Många föredrar hårdskal för resortåkning, medan de som kräver större rörelseförmåga kan satsa på alternativ med stretch.

Hårdskal som Förstahandsval

Hårdskalbyxor är ofta det självklara valet för många skidåkare. De erbjuder robust skydd mot väder och vind, vilket är en viktig faktor om du åker mycket i stollift. Trots sin slitstyrka saknar de dock i andningsförmåga och kan kännas stela att bära. Dock inkluderar flera modeller ventilationskanaler på sidan, vilket kan vara en räddare i nöden under varmare dagar.

Hårdskal med Stretch för Extra Rörelsefrihet

För den äventyrliga åkaren som vill ha det bästa av två världar finns hårdskal med inbyggd stretch. Denna typ av byxa erbjuder inte bara vattentäthet utan också en ökad rörelsefrihet. De är särskilt användbara för de som sysslar med off-pist åkning och prioriterar både skydd och flexibilitet. Dock kan de vara lite mindre robusta i kraftiga vindar och vid långvarig exponering för fukt.

Softshell för Högre Prestanda

Softshellbyxor är det mest flexibla valet och erbjuder hög andningsförmåga samt komfort mot huden. De är idealiska för högintensiva aktiviteter men har en nackdel när det kommer till väderskydd. De är generellt sett inte det bästa valet för fuktiga förhållanden eller åkning i vått väder, eftersom de har en tendens att absorbera fukt snabbare än hårdskalbyxor.

de-basta-skidbyxorna-for-herr

Värme och Isolering i Skidbyxor

Skidbyxor kan huvudsakligen indelas i två kategorier när det kommer till värme: de med syntetisk isolering och de utan, kallade skalbyxor. För åkare som mestadels håller sig till preparerade pister på skidorter är isolerade byxor oftast det bästa valet. De erbjuder extra värme och en tjockare konstruktion, vilket är en fördel när man sitter på en kylig stollift eller direkt på snön. Syntetisk fyllning är vanligt i isolerade byxor, främst på grund av dess kostnadseffektivitet och förmåga att behålla värme även när det är fuktigt.

Mängden isolering varierar, men ligger oftast mellan 40 och 80 gram. Det optimala för dig beror på olika faktorer som lokala väderförhållanden och din åkningsstil. Generellt är en byxa med ungefär 60 grams fyllning en bra utgångspunkt för många.

Skalbyxor för Aktiva och Äventyrliga Åkare

Å andra sidan, för de som älskar utmaningar bortom de preparerade pister, kan oisolerade skalbyxor vara mer lämpliga. De är mindre benägna att bli för varma under intensiv åkning eller längre turer. För den som föredrar turskidåkning är skalbyxor nästan obligatoriska för att minimera svett och överhettning.

Anpassa Efter Förhållanden

En annan fördel med skalbyxor är att de tillåter större flexibilitet när det gäller baslager. Du kan anpassa tjockleken på ditt underkläder beroende på vädret, från lättviktsalternativ under våren till tjockare versioner under kallare dagar. Medan isolerade byxor ger komfort och extra värme, kan skalbyxor vara det bättre alternativet under vissa omständigheter.

Vattentäthet i Skidbyxor: Ett Ofrånkomligt Krav

När det kommer till skidåkning är vattentäthet i byxorna inte bara en lyx, det är en nödvändighet. Skidbyxor möter snö och fukt i nästan varje sväng och sätter verkligen materialet på prov. För den som söker det ultimata i vattentätt skydd är hårdskalbyxor med avancerade material som Gore-Tex eller NeoShell att rekommendera.

Medan premiummaterial som Gore-Tex erbjuder överlägsen vattentäthet, finns det också mer budgetvänliga alternativ. Dessa brukar använda tillverkarens egna vattenavvisande laminat. De kan vara helt vattentäta men håller sannolikt inte lika länge. Detaljer som tejpade sömmar och vattenavvisande beläggningar är även de viktiga faktorer för att maximera vattentätheten.

Andningsförmåga i Skidbyxor: Ett Behov Med Variabler

Andningsförmåga i skidbyxor är inte en one-size-fits-all egenskap, utan snarare något som måste anpassas efter din specifika användning. För de som mestadels håller sig till preparerade pister är en standardkonstruktion oftast tillräcklig. Dessa byxor ger en grundläggande nivå av andningsförmåga och kan kompletteras med dragkedjor för ventilation om det behövs.

För semesteråkare som inte planerar att avvika från de preparerade banorna, fungerar ofta byxor med två-lagerskonstruktion bra. De erbjuder en grundläggande andningsförmåga och kan kompletteras med dragkedjor för att frigöra överskottsvärme vid behov.

Många byxor med inspiration från softshell-material erbjuder även de utmärkt andningsförmåga, men här får man ofta kompromissa lite när det gäller skydd mot vind och våt snö. Så om du vet med dig att du kommer att röra dig mycket och svettas, kan det vara värt att överväga mer luftgenomsläppliga alternativ.

bra-skidbyxor-for-herr

Hållbarhet i Skidbyxor: En Komplicerad Balansakt

Skidbyxor måste tåla en hel del stryk. Allt från stolliftar och pjäxspännen till metallkanter kan vara en prövning för materialet. Därför är slitstyrka en viktig aspekt att beakta när man väljer skidbyxor.

Ett vanligt sätt att kvantifiera hållbarheten i skidbyxornas material är att mäta dess "denier" (D), en enhet som beskriver tjockleken på trådarna i tyget. Skidbyxor anpassade för resort-åkning tenderar att ha högre denier och därmed större slitstyrka.

Å andra sidan har byxor designade för turåkning ofta lägre denier. Detta görs för att maximera komfort och rörlighet, vilket är viktigt när man är i konstant rörelse. Här får man göra vissa avkall på hållbarheten för att vinna i andra avseenden.

Skidbyxans Funktioner: Fickor och Ventilation

När det gäller skidbyxor är det inte bara material och passform som räknas. Fickor och ventilationssystem är minst lika viktiga för en bra skidupplevelse.

Fickornas Vikt och Plats

Även om skidjackan eller skidryggsäcken ofta är den primära förvaringsplatsen, bör du inte underskatta vikten av bra fickor på dina skidbyxor. Det är praktiskt att ha fickor med dragkedja för förvaring av mindre föremål som snacks eller nycklar. Lastfickor kan kännas klumpiga i resortmiljö, men för backcountry-åkning kan specialanpassade fickor för utrustning som lavinsändare vara mycket användbara.

Andningsförmåga genom Ventilation

Andningsförmågan i skidbyxor kan förbättras genom ett effektivt ventilationssystem. Dragkedjor som fungerar som ventilationsöppningar är vanligtvis placerade antingen längs insidan eller utsidan av låren. Båda positionerna är effektiva för att släppa ut överskottsvärme, men dragkedjor på insidan kan ibland skapa oönskad volym och kompromissa med komforten. Därför har byxor avsedda för äventyr i vildmarken ofta dragkedjor på utsidan av låren.

Skidbyxans Passform: En Personlig Ekvation

Att hitta rätt passform för skidbyxor är en individuell uppgift, men det finns några generella riktlinjer som kan vara hjälpsamma. För nybörjare och de som är på en mellannivå inom utförsåkning, är en komfortabel passform ofta det bästa valet; inte för tajt och inte för lös.

Oavsett din skidstil, är det ultimata målet att hitta en passform som känns bekväm för just dig. Det ska finnas tillräckligt med utrymme för ett underställ, antingen av lätt eller mellanviktstyp, utan att det hindrar din rörelseförmåga.

Vanliga Frågor Om Skidbyxor Herr

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par skidbyxor för herr, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av byxor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa skidbyxorna för herr?

De bästa skidbyxorna för herr är enligt vårt test Helly Hansen Legandary Insulated Ski Pants, ett par värmande, funktionella och prisvärda byxor.

Vad kostar skidbyxor för herr?

Skidbyxor för herr kostar vanligtvis mellan 1000-5000 kronor, men det finns även dyrare och billigare alternativ.

Är det bättre med hängslen på skidbyxor?

Hängslen kan vara en fördel om du vill undvika att byxorna glider ner under aktivitet. Detta är dock en personlig preferens och inte nödvändigt för alla.

Hur många lager ska skidbyxor ha?

Skidbyxor kommer i allt från enkellager till trelager. Fler lager ger bättre skydd och isolering men kan vara tyngre och mindre flexibla. Välj beroende på din aktivitetsnivå och väderförhållanden.

Vilken typ av fickor är mest praktiska på skidbyxor?

Fickor med vattenavvisande dragkedjor är att föredra för att skydda värdefulla föremål. Fickor placerade på lårets sida är oftast enklare att åtkomma när du har på dig skidutrustning.

Sammanfattningsvis Om Skidbyxor Herr

Ett bra par skidbyxor är viktiga när man är ute i backen en längre period. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 21

Inga röster än så länge!

Författare

Felix Mattson är vårt fiskeproffs då han har spenderat över 20 år i brunchen och 40 med ett fiskespö i handen. Med erfarenhet av sötvattenfiske och saltvattensfiske runt om i världen är hand vår go-to expert när det kommer till allt inom fiske.