7 Bästa Skidhandskar Herr (2024): Bäst i Test

basta-skidhandskar-herr-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide riktar sig till herrar som söker de bästa skidhandskarna på marknaden.

Skidåkning är en sport som kräver rätt utrustning för att man ska kunna njuta fullt ut. En av de viktigaste detaljerna, som ofta förbises, är skidhandskar. Att ha kalla händer kan inte bara förstöra en dag i backen, utan det kan också leda till allvarliga frusna skador. Ett par högkvalitativa skidhandskar kan vara lösningen på detta problem.

Under mina år i backen har jag provat många olika skidhandskar. Jag har sett hur fel val av handskar kan leda till besvikelse, men även hur rätt val kan höja skidupplevelsen till en helt ny nivå. Denna guide är baserad på både omfattande prövning och personlig erfarenhet för att hjälpa dig hitta de bästa skidhandskarna för herr.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 7 Bästa Skidhandskar Herr Är:

 1. 1
  Hestra Army Leather Heli Ski: Bäst i Test Skidhandskar Herr - Läs Recension 
 2. 2
  Kombi Ride WaterGuard Men: Näst Bäst i Test Skidhandskar Herr - Läs Recension
 3. 3
  Outdoor Research Adrenaline Mitt: Bästa Lätta Skidvantar - Läs Recension
 4. 4
  Hesta Omni 5-Finger: Bästa Mångsidiga Skidhandskar För Herr - Läs Recension
 5. 5
  Salomon Unisex Propeller Mitten Gore-Tex: Bästa Skidhandskar Med Gore-Tex - Läs Recension
 6. 6
  Norrøna Lyngen Down 750 Mittens: Bästa Varma Skidhandskar För Herr  - Läs Recension
 7. 7
  Arc’teryx Unisex Venta Glove: Bästa Tunna Skidhandskar För Herr  - Läs Recension

1. Hestra Army Leather Heli Ski

Bäst i Test Skidhandskar Herr


Hestra-Army-Leather-Heli-Ski-1

Design:

Femfingershandske

Material:

Polyamid/getskinn

Foder:

Bemberg/polyester

Slitstarka, Bekväma, Varma Och Mångsidiga Skidhandskar

Hestra Army Leather Heli Ski-handsken är en klassisk femfingershandske, vilket ger användaren full rörlighet och en naturlig känsla. Den balanserade kombinationen av getskinn och polyamid ger handsken ett robust och sofistikerat utseende. Efter att ha spenderat över ett decennium i skidbranschen kan jag bekräfta att denna design inte bara är estetiskt tilltalande utan även funktionell när det kommer till skidåkningens krav.

Material och Hållbarhet

Materialvalet är avgörande för en skidhandskes prestanda. Hestra Army Leather Heli Ski har valt en kombination av slitstarkt polyamid och högkvalitativt getskinn. Detta ger inte bara handsken dess höga hållbarhet men även dess otroliga greppförmåga. Genom mina år av erfarenhet har jag märkt att getskinn ofta är överlägset när det kommer till grepp och hållbarhet i jämförelse med andra material.

Fodrets Funktion och Värme

Fodret är av Bemberg och polyester, vilket skapar en behaglig och mjuk känsla för användaren. Det avtagbara fodret är en av de funktioner som jag personligen alltid letar efter i en skidhandske. Det gör det inte bara lättare att torka handsken efter en lång dag i backen men säkerställer även att händerna hålls varma i de mest extrema förhållandena.

Fördelar och Nackdelar

När det gäller fördelarna är det svårt att slå Hestra Army Leather Heli Ski. Den mångsidiga användningen, den höga kvalitén, det exceptionella greppet och de elastiska handledsöglorna sätter denna handske i en egen klass. Men som med alla produkter finns det också nackdelar. Den största nackdelen jag märkte är handsken andningsförmåga. Medan den håller värmen exceptionellt bra, kan den känna sig lite svettig under intensiv fysisk aktivitet, särskilt jämfört med tunnare alternativ.

FÖRDELAR

 • Klassisk vinterhandske med mångsidig användning
 • Extremt hög kvalité med lång hållbarhet
 • Grym greppförmåga om stavarna med elastiska handledsöglor
 • Håller värmen extremt bra, och fodret är avtagbart

NACKDELAR

 • Sämre andningsförmåga än vissa tunnare alternativ

2. Kombi Ride WaterGuard Men

Näst Bäst i Test Skidhandskar Herr


Kombi-Ride-WaterGuard-Men

Design:

Tumhandske

Material:

Nylon/getskinn

Foder:

Polyester

Vattentäta Skidhandskar Med Avancerad Teknik

Kombi Ride WaterGuard Men skiljer sig från tidigare diskuterade Hestra Army Leather Heli Ski genom sitt tumhandske-utförande. Denna design kan ofta vara fördelaktig för de som prioriterar extra värme runt fingrarna. Tumhandsken kramar fingrarna tätare och minimerar kyliga luftfickor. Efter att ha testat en mängd skidhandskar genom åren kan jag intyga att denna design ger en unik balans mellan värme och rörlighet.

Materialval och Hållbarhet

Den kombinerade användningen av nylon och getskinn garanterar både hållbarhet och flexibilitet. Medan nylon erbjuder en lätt och slitstark yta, ger getskinn den där extra tåligheten och greppförmågan som krävs på berget. Jag har märkt att denna kombination ofta leder till en lång livslängd, särskilt när den jämförs med andra skidhandskar jag tidigare granskat.

Inre Komfort och Värme

Kombi Ride WaterGuard Men har valt ett polyesterfoder, vilket ger en mjuk och skön känsla. Fodrets isoleringsförmåga är beundransvärd, vilket gör handskarna relativt varma under de flesta förhållanden. Men, likt Hestra-modellen, har denna handske sin egen uppsättning unika fördelar, såsom den avancerade tekniken som kombinerar vattentäthet med god andningsförmåga.

Funktionalitet och Användningsområde

Det som verkligen gör att dessa handskar sticker ut är dess avancerade vattentäta teknik. Andningsförmågan, kombinerat med den syntetiska läderhandflatan, säkerställer ett stadigt grepp även i våta förhållanden. Men, som med alla produkter, finns det utrymme för förbättring. Under vindiga dagar kan dessa handskar kännas lite kallare än några av de andra modellerna jag har testat, som exempelvis Hestra Army Leather Heli Ski.

FÖRDELAR

 • Avancerad teknik som sammanfogar en vattentät och andningsbar förmåga
 • Handflata i syntetiskt läder som ger god greppförmåga även om det är blött
 • Bra isoleringsförmåga som gör de relativt varma

NACKDELAR

 • Tenderar att bli lite kallare om det blåser mycket

3. Outdoor Research Adrenaline Mitt

Bästa Lätta Skidvantar


Outdoor-Research-Adrenaline-Mitt

Design:

Tumhandske

Material:

Nylon

Foder:

Polyester

Lätta, Smidiga Och Varma Skidvantar För herr

Outdoor Research Adrenaline Mitt är, precis som Kombi Ride WaterGuard Men, designad som en tumhandske. Denna design prioriterar värme och komfort för fingrarna, något jag kan intyga genom mina år av erfarenhet med olika skidhandskar. Medan vissa skidåkare kan tycka att femfingershandskar som Hestra Army Leather Heli Ski erbjuder bättre rörlighet, ger tumhandskar som denna en känsla av omfamnande värme.

Material och Skydd

Outdoor Research har valt att konstruera denna handske helt i nylon, vilket ger en lätt men samtidigt slitstark handske. Kombinationen av nylon med det vind- och vattentäta membranet garanterar att händerna hålls torra även under de mest utmanande förhållandena. Jämfört med tidigare diskuterade modeller som kombinerade nylon med getskinn, ger denna handske en mer enhetlig och lätt känsla.

Inre Värme och Komfort

Den inre komforten i Adrenaline Mitt är imponerande tack vare det polyesterfodret och den speciella EnduraLoft-isoleringen. Denna kombination ger en överraskande mängd värme med tanke på handskevikt. Även om den kanske inte når värmenivån hos vissa av de tjockare alternativen jag tidigare har granskat, som Kombi Ride WaterGuard Men, är den perfekt för de som söker en lätt men ändå varm handske.

Praktiska Funktioner och Användning

En av de mest uppskattade funktionerna med dessa handskar, bortom deras lätta konstruktion, är handledsfästena. Detta är en praktisk detalj som jag alltid uppskattar, eftersom det minimerar risken att tappa bort handskarna när de inte används. Detta, tillsammans med handskevikt och värmebalans, gör Outdoor Research Adrenaline Mitt till ett utmärkt val för skidåkare som prioriterar både funktionalitet och komfort.

FÖRDELAR

 • Helt vind- och vattentäta med andningsbart membran
 • Bra isoleringsförmåga med EnduraLoft foder
 • Mycket lätt konstruktion trots tjockleken
 • Handledsfästen för att inte tappa bort de när du inte har de på

NACKDELAR

 • Inte lika varma som vissa tjockare alternativ på marknaden

4. Hesta Omni 5-Finger

Bästa Mångsidiga Skidhandskar För Herr


Hesta-Omni-5-Finger

Design:

Femfingershandske

Material:

Skinn

Foder:

Polyester

Snygga, Bekväma Och Effektiva Vinterhandskar

Hesta Omni 5-Finger skiljer sig direkt genom sin eleganta design och färgval. Som en femfingershandske ger den full rörlighet och känsla, något jag genom mina erfarenheter vet att många skidåkare värdesätter. Den snygga designen gör att dessa handskar inte bara är funktionella på berget, utan även stiliga nog för att bäras vid andra vinteraktiviteter.

Material och Hållbarhet

Hesta har valt att konstruera denna handske i nötnappa, vilket är känt för sin slitstyrka och hållbarhet. Efter att ha jämfört flera handskar genom åren, kan jag intyga att nötnappa är ett av de bästa materialen för skidhandskar. Det är inte bara tåligt, utan erbjuder också en mjukhet som gör handskarna bekväma direkt från första användningen. Denna kvalitet sätter den i samma klass som andra premiumhandskar, som Hestra Army Leather Heli Ski.

Inre Komfort och Värme

Med ett foder av polyester är insidan av Hesta Omni 5-Finger både mjuk och värmande. Den borstade insidan ger en extra touch av lyx, vilket jag alltid uppskattar i en skidhandske. Även om dessa handskar kanske inte erbjuder samma nivå av värme som tjockare alternativ, som Outdoor Research Adrenaline Mitt, kompenserar de med sin bekvämlighet och mångsidighet.

Funktionella Detaljer och Användning

De praktiska detaljerna i dessa handskar, såsom den robusta kardborrestängningen och de användbara handcuffs, talar för den tanke som lagts bakom deras design. Handcuffs-funktionen är särskilt värdefull för aktiva skidåkare – att undvika att tappa bort sina handskar under en dag i backen är en fördel som inte kan överskattas. Med dessa funktioner och deras stiliga design är Hesta Omni 5-Finger det perfekta valet för den skidåkare som vill ha både form och funktion.

FÖRDELAR

 • Tillverkat i slitstarkt nötnappa
 • Snygg färg och design
 • Bra kardborrestängning längs med handleden, samt handcuffs
 • Borstad mjuk och värmande insida

NACKDELAR

 • Inte det varmaste alternativet

5. Salomon Unisex Propeller Mitten Gore-Tex

Bästa Skidhandskar Med Gore-Tex


Salomon-Unisex-Propeller-Mitten-Gore-Tex-1

Design:

Tumhandske

Material:

Polyester/getskinn

Foder:

Polyester

Smidiga Och Vattentäta Skidhandskar För Herr

Salomon Unisex Propeller Mitten Gore-Tex, designad som en tumhandske, prioriterar värme och komfort för skidåkarens fingrar. Genom åren har jag lärt mig att detta designval ofta optimerar termisk prestanda, eftersom det minimerar kall luft mellan fingrarna. Medan femfingershandskar som Hesta Omni 5-Finger ger en naturlig känsla, är tumhandskar ofta det bästa valet för de som prioriterar värme.

Material och Vattentäthet

Kombinationen av polyester och getskinn i Salomon-handken säkerställer både slitstyrka och komfort. Men det som verkligen sätter den här handsken i en egen klass är användningen av Gore-Tex-membranet. Jag har testat många skidhandskar med Gore-Tex genom åren, och jag kan intyga att detta membran ofta erbjuder överlägsen vattentäthet samtidigt som det tillåter god andningsförmåga.

Inre Komfort och Isolering

Salomon har valt ett polyesterfoder för denna handske, vilket ger en mjuk och skön känsla mot huden. Den lätta men varma vadderingen ser till att händerna hålls behagligt varma utan att kännas klumpiga. Även om dessa handskar kanske inte erbjuder samma extremvärme som några av de tjockare alternativen jag har granskat, som Kombi Ride WaterGuard Men, excellerar de i temperaturreglering.

Flexibilitet och Användning

Det stretchiga tyget i Salomon Unisex Propeller Mitten Gore-Tex är en verklig höjdpunkt. Denna flexibilitet säkerställer en optimal passform, vilket är avgörande för komfort och funktionalitet när man rör sig snabbt ner för sluttningarna. För skidåkare som söker både vattentäthet och rörlighet är dessa handskar ett utmärkt val, särskilt jämfört med andra Gore-Tex alternativ på marknaden.

FÖRDELAR

 • Helt vattentät design med högkvalitativt Gore-Tex membran
 • Lätt men varm vaddering som reglerar temperaturen väl
 • Lite stretchigt tyg vilket säkerställer en optimal passform

NACKDELAR

 • Inte det varmaste alternativet

6. Norrøna Lyngen Down 750 Mittens

Bästa Varma Skidhandskar För Herr


Norrona-Lyngen-Down-750-Mittens

Design:

Tumvante

Material:

Polyester/Skinn

Foder:

Dun/polyester

Mjuka Och Värmande Dunvantar Med Bra Temperaturkontroll

Norrøna Lyngen Down 750 Mittens är designade som tumvantar, vilket innebär att de ger optimal värme genom att hålla alla fingrar tillsammans. Från min omfattande erfarenhet av att testa skidhandskar kan jag säga att denna design ofta är det bästa valet för de som vill maximera värme. Medan femfingershandskar, som Hesta Omni 5-Finger, ger ökad rörlighet, är tumvantar svåra att överträffa när det gäller att stå emot kylan.

Material och Isolering

Materialkombinationen av polyester och skinn ger en god balans mellan slitstyrka och flexibilitet. Men den verkliga stjärnan i dessa vantar är dunfyllningen. Dun har länge varit känt för sin överlägsna värme-till-vikt-ratio. Norrøna's val av hög fillpower-dun garanterar enastående värmeisolering, något jag kan intyga efter att ha provat många dunfyllda skidhandskar under min karriär.

Packbarhet och Lättvikt

Ett av de mest imponerande drag hos dessa vantar är hur lätta och komprimerbara de är. Många skidåkare jag har pratat med genom åren uppskattar förmågan att lätt packa ner sina handskar, och dessa vantar från Norrøna levererar definitivt på den fronten. Trots sin lätthet och packbarhet, överträffar de många tunnare skidhandskar när det gäller att hålla värmen.

Vattentäthet och Funktionalitet

Medan dessa vantar verkligen briljerar i kategorierna värme och lättvikt, har de en svag punkt i vattentäthet. Detta är en vanlig kompromiss med dunfyllda produkter. Även om de inte är helt vattentäta, håller de fortfarande värmen förvånansvärt bra i fuktiga förhållanden, något som är svårt att hitta i andra skidhandskar, till exempel Salomon Unisex Propeller Mitten Gore-Tex.

FÖRDELAR

 • Fantastisk temperaturreglering med hjälp av dunfyllning med hög fillpower
 • Lätta och smidiga att packa ner (tar lite plats)
 • Håller värmen extremt bra i jämförelse med många tunnar skidvantar

NACKDELAR

 • Inte helt vattentäta

7. Arc’teryx Unisex Venta Glove

Bästa Tunna Skidhandskar För Herr


Arcteryx-Unisex-Venta-Glove-1

Design:

Femfingershandske

Material:

Polyester/getskinn

Foder:

Polyester

Tunna Och Smidiga Skidhandskar För Varmare Skidturer

Arc’teryx Unisex Venta Glove, med sin femfingershandskedesign, ger användaren maximal rörlighet och känsla. I mina år av erfarenhet med skidhandskar, har jag insett att denna design är idealisk för dem som söker en nära koppling till deras utrustning, särskilt under aktiviteter som kräver finmotorik. Denna design skiljer sig från varmare tumvantar som Norrøna Lyngen Down 750 Mittens, men ger en oöverträffad känsla.

Material och Skydd

Kombinationen av polyester och getskinn säkerställer att dessa handskar är både slitstarka och bekväma. Med ett inbyggt Gore-Tex-membran ger dessa handskar en effektiv sköld mot vind och regn, något jag alltid ser efter i en tunnare skidhandske. Jämfört med andra tunna handskar, som kan sakna det skyddet, sätter Venta Glove ribban högt.

Tekniska Egenskaper och Funktionalitet

En av de mest framstående egenskaperna med dessa handskar är förmågan att använda touchscreen-skärmar med pekfingret och tummen. I en digital tidsålder är denna funktion nästan oumbärlig, särskilt när man jämför med andra handskar som inte erbjuder denna bekvämlighet. Dessutom, även om de är tunnare, levererar dessa handskar en imponerande mängd värme och väderskydd med tanke på deras storlek, något som är svårt att hitta i andra tunna skidhandskar, som ofta offrar skydd för rörlighet.

Värme och Komfort

Trots deras tunna design erbjuder dessa handskar en anständig mängd värme, särskilt när man tar hänsyn till deras smidighet. Men som med alla tunna handskar, kommer de inte att vara lika varma som tjockare alternativ på marknaden, som Hesta Omni 5-Finger. Däremot är Arc’teryx Unisex Venta Glove det perfekta valet för varmare skiddagar eller högintensiva aktiviteter där överhettning kan bli ett problem.

FÖRDELAR

 • Tunna och smidiga skidhandskar
 • Relativt bra väderskydd och värme för storleken
 • Gore-Tex memban som skyddar mot vind och regn utan att försämra andningsförmågan
 • Möjlighet att använda pekfinger och tumme med touchscreen-skärmar

NACKDELAR

 • Inte särskilt varmt i förhållande till tjockare modeller

Skidhandskar Herr - Produktjämförelse

Produkt

Design

Material

Foder

Femfingershandske

Polyamid/getskinn

Bemberg/polyester

Tumvante

Nylon/getskinn

Polyester

Tumvante

Nylon

Polyester

Femfingershandske

Skinn

Polyester

Tumvante

Polyester/getskinn

Polyester

Tumvante

Polyester/Skinn

Dun/polyester

Femfingershandske

Polyester/getskinn

Polyester

Skidhandskar Herr - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper ett par skidhandskar för herr, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper skidhandskar.

Värmeisolering

När temperaturen sjunker och snöflingorna börjar falla, blir händernas skydd avgörande för varje skidåkares komfort och njutning i backen. Skidhandskarnas kärnuppgift är att vara en bastion mot kylan, att effektivt omsluta och bevara värmen i dina händer. Men alla skidåkare är unika, och beroende på var du avser att sätta dina skidor på snön - vare sig det är på de kalla topparna i norra Europa eller de mildare sluttningarna i södra Alperna - kommer dina isoleringsbehov att variera.

Precis som jag har märkt med produkter som Arc’teryx Unisex Venta Glove, som är tunnare men andas väl, kan en handske vara perfekt för en skidåkare medan en annan föredrar den värmande tjockleken hos en Norrøna Lyngen Down 750 Mittens. Det är därför det är så viktigt att identifiera dina personliga värmebehov och välja skidhandskar som matchar de klimatförhållanden du oftast ställs inför.

bra-skidhandskar

Material

I skidhandskarnas värld spelar materialval en central roll. Det är inte bara handskens första försvarslinje mot väder och terräng utan också den huvudsakliga faktorn i dess övergripande hållbarhet och funktion. Genom att djupdyka in i olika handskar har jag kommit att uppskatta egenskaperna hos premiummaterial som getskinn och nötnappa. Dessa naturliga material är kända för sin hållbarhet och förmåga att stå emot slitage, vilket är särskilt viktigt i tuffa skidmiljöer.

Dessutom, som jag har sett i produkter som Hesta Omni 5-Finger, ger dessa material inte bara en robust yttre yta utan också ett förbättrat grepp. Detta kan vara avgörande när du behöver hålla fast skidstavar eller justera utrustning i kallt väder. I ett landskap där varje detalj kan påverka din skiddag, blir valet av kvalitetsmaterial för dina handskar en investering i komfort, prestanda och långvarig användning.

Vattentäthet

En av de största utmaningarna som skidåkare står inför är de varierande väderförhållandena i bergen. Blöta händer är inte bara obekväma utan kan också leda till en snabb nedkylning, vilket minskar dina chanser att njuta av dagen på sluttningarna. Därför är det avgörande att dina skidhandskar har en effektiv vattentät barriär. Men vattentäthet handlar inte bara om att hålla vattnet ute; det handlar också om att låta händerna andas.

Det är här teknologier som Gore-Tex kommer in. Genom mina tidigare recensioner, särskilt av produkter som Salomon Unisex Propeller Mitten Gore-Tex, har jag upptäckt att denna teknologi är en spelväxlare. Den erbjuder en dubbel fördel genom att effektivt stöta bort extern fukt samtidigt som den tillåter intern fukt (som svett) att avdunsta. Resultatet? Händer som hålls torra både inifrån och ut. Detta gör skidhandskar med Gore-Tex-teknologi särskilt attraktiva för dem som söker optimal komfort under skidturen.

Andningsförmåga

När man tänker på skidhandskar, fokuserar många direkt på värme. Men en annan kritisk aspekt, som ofta glöms bort, är handskarnas förmåga att "andas". En bra skidhandske balanserar skickligt mellan att hålla kylan ute och låta överflödig värme och fukt undkomma. Ingen vill ha den klibbiga känslan av svettiga handflator mitt under en utförsåkning. Men det är inte bara en fråga om komfort. När svett samlas inuti handskarna kan den snabbt kyla ner när temperaturen sjunker, vilket leder till oväntat kalla händer trots tjocka handskar.

Därför är andningsförmåga så avgörande. Genom att granska handskar som Arc’teryx Unisex Venta Glove har jag upptäckt att de bästa skidhandskarna inte bara skyddar mot externa element, utan också anpassar sig efter kroppens interna klimat, vilket säkerställer en jämn temperatur oavsett aktivitetsnivå.

Design

I skidhandskarnas värld är design och passform mer än bara estetik; de är avgörande för en handskeprestanda. Beroende på aktiviteten kan det vara en kamp att välja mellan en femfingershandske och en tumhandske eller tumvante. Medan femfingershandsken ger en naturlig känsla och flexibilitet, vilket jag särskilt upplevt med Arc’teryx Unisex Venta Glove, kan tumhandsken, likt Norrøna Lyngen Down 750 Mittens, ge extra värme genom att hålla fingrarna tillsammans, vilket minimerar värmeförlust.

Men bortom denna grundläggande designaspekt är passformens betydelse svår att överskatta. En handske som sitter för löst kan inte effektivt hålla värmen, medan en för tajt handske kan begränsa rörligheten och skapa obehag. En skräddarsydd passform säkerställer att handskarna omsluter varje del av handen, vilket inte bara maximerar värmeisoleringen utan också förbättrar greppet och dexterity. I slutändan är en välutformad handske, som anpassas perfekt efter handens konturer, nyckeln till en dag full av skidglädje utan avbrott.

basta-skidhandskar-testade

Handledsstraps och Fästen

På skidbackens slingrande stigar och pulserande liftköer är det lätt att tappa bort en handske. Men med rätt designfunktioner kan detta undvikas. Handledsstraps och fästen är inte bara en trevlig extrafunktion; de är ofta en räddare i nöden för många skidåkare. Genom att fästa handskarna direkt vid handleden via en elastisk strap, förblir de säkert med dig även när du tar av dem för att justera utrustning eller ta en paus.

Jag har stött på många handskar under mina recensioner, men de som sticker ut mest är ofta de som har dessa smarta funktioner. Till exempel, när jag testade Hesta Omni 5-Finger, uppskattade jag verkligen det lilla tillskottet av säkerhet och bekvämlighet som handledsstrapsen erbjöd. Dessa fästen garanterar att oavsett hur intensiv din skiddag blir, kommer dina handskar att vara där med dig genom varje sväng och varje stopp, redo att skydda dina händer när du behöver dem mest.

Rörlighet

På skidresan är inte varje ögonblick bara en utförsfärd nerför en backe. Ibland innebär det att justera bindningar, hantera små verktyg eller använda en pekskärm. I dessa stunder blir fingertoppskänslan och rörlighet oerhört viktiga. Medan tjockare handskar, som Norrøna Lyngen Down 750 Mittens, erbjuder oöverträffad värme, kan de begränsa den finmotorik som krävs för dessa uppgifter.

Tunnare handskar, eller de som är särskilt utformade med flexibilitet i åtanke, kommer till räddning i dessa situationer. Ett exempel som jag stött på under mina recensioner är Arc’teryx Unisex Venta Glove. Med sin slanka design erbjuder den en oslagbar kombination av värme och rörlighet, vilket gör det enklare att hantera skidutrustning och andra små föremål. Det är den typen av mångsidighet och tanke på användarens behov som förvandlar en bra skidhandske till en fantastisk en.

Vanliga Frågor Om Skidhandskar Herr

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par skidhandskar för herr, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av handskar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa skidhandskarna för herr?

De bästa skidhandskarna för herr är enligt vårt test Hestra Army Leather Heli Ski, ett par extremt hållbara, funktionell och varma skidhandskar för alla tillfällen.

Vad kostar ett par skidhandskar för herr?

Priset för ett par skidhandskar för herr kan variera från så lite som 500 kronor till så mycket som 2000 kronor, beroende på dess funktionalitet och kvalitet.

Är läderhandskar bättre än syntetiska handskar för skidåkning?

Både läder och syntetiska material har sina fördelar. Läderhandskar, som de tillverkade av getskinn eller nötnappa, är slitstarka och erbjuder ofta ett bättre grepp. Syntetiska handskar är ofta lättare att underhålla och kan vara mer vattentäta beroende på behandlingen. Valet beror på dina personliga preferenser och skidbehov.

Behöver jag en separat innerhandske för extra värme?

Det beror på klimatet och dina personliga behov. Vissa skidhandskar har inbyggda avtagbara foder, vilket ger extra värme. Men om du ofta åker skidor i extremt kalla förhållanden, kan en innerhandske ge ett extra lager isolering.

Hur länge håller ett par kvalitetsskidhandskar?

Med rätt skötsel och underhåll kan ett par högkvalitativa skidhandskar hålla i flera säsonger. Läderhandskar kan särskilt hålla länge om de regelbundet behandlas med läderbalsam för att förhindra uttorkning och sprickbildning.

Sammanfattningsvis Om Skidhandskar Herr

Ett par varma och bekväma skidhandskar är ett måste om du gillar att åka mycket skidor. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 28

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.