5 Bästa Skidhjälm Barn (2024): Bäst i Test

basta-skidhjalm-barn-bast-i-test-kopia

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide är skriven för föräldrar som letar efter den bästa skidhjälmen för sina barn.

Att hitta en säker och bekväm skidhjälm för barn kan vara en utmaning. Fel val kan leda till obekväma upplevelser och säkerhetsrisker på backen. Som erfaren skidåkare och förälder har jag också märkt hur rätt typ av hjälm kan göra en värld av skillnad i barnens komfort och självförtroende.

Låt oss ta en titt på de bästa skidhjälmarna för barn.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Skidhjälmarna För Barn Är:

 1. 1
  Scott Kid’s Keeper 2 Plus: Bäst i Test Skidhjälm Barn - Läs Recension 
 2. 2
  POC Pocito Fornix Mips: Näst Bäst i Test Skidhjälm Barn - Läs Recension
 3. 3
  Sweet Protection Winder Mips Helmet Junior: Bästa Robusta Skidhjälm För Barn - Läs Recension
 4. 4
  Giro Crue Jr: Bästa Billiga Skidhjälm Barn - Läs Recension
 5. 5
  Salomon Grom Visor Jr: Bästa Skidhjälm Med Visir För Barn - Läs Recension

1. Scott Kid’s Keeper 2 Plus

Bäst i Test Skidhjälm Barn


Scott-Kids-Keeper-2-Plus

MIPS:

Ja

Vikt:

915 gram

Ventilation:

14 ventilationshål

Bekväm Skidhjälm För Barn Med Maximal Säkerhet

Den första aspekten som slog mig med Scott Kid's Keeper 2 Plus var hur otroligt användarvänlig den är när det kommer till justering och passform. Som en erfaren skidåkare och innehållsskapare inom ämnet vet jag att en bekväm passform är avgörande, särskilt för barn som kanske inte är vana vid att bära skidutrustning. Detta hjälmmärke har ett lättanvänt justeringssystem som gör det enkelt att hitta rätt passform, vilket minimerar risken för skav och obehag.

Robust Konstruktion ger Hög Säkerhet

Säkerheten kommer först på backen, och Scott Kid's Keeper 2 Plus levererar. Hjälmen är byggd med en robust konstruktion som gör den extremt säker, och inkluderar också MIPS-teknologi. MIPS är känd för att ge extra skydd mot rotationskrafter, vilket jag personligen finner vara en ovärderlig funktion. Detta ger inte bara en trygg känsla men också en säkerhetsmarginal som är särskilt viktig för yngre åkare.

Effektiv Ventilation

Bekvämlighet på skidsemestern handlar inte bara om passform, utan också om att hålla huvudet torrt och svalt. Med sina 14 ventilationshål är denna hjälm överlägsen på just det. Under mina tester har jag noterat att barnen uppskattade den effektiva ventilationen, som gör att de kan fokusera på åkningen istället för en överhettad känsla.

Nackdel: Tyngre Modell

Om det finns en svag punkt med Scott Kid's Keeper 2 Plus, skulle det vara vikten. Med 915 gram är det en något tyngre modell. Även om den robusta konstruktionen ger extra säkerhet, kan det extra viktbehovet vara en nackdel för mycket unga eller mindre erfarna åkare. Det är viktigt att notera denna aspekt när man överväger denna hjälm.

FÖRDELAR

 • Bekväm passform som är enkel att justera vid behov
 • Riktigt robust konstruktion för maximal säkerhet
 • Bra ventilationsförmåga som håller huvudet torrt

NACKDELAR

 • Tyngre modell

2. POC Pocito Fornix Mips

Näst Bäst i Test Skidhjälm Barn


POC-Pocito-Fornix-Mips

MIPS:

Ja

Vikt:

420 gram

Ventilation:

10 ventilationshål

Högkvalitativ Och Kraftigt Konstruerad Skidhjälm För Barn

Inom området skidhjälmar för barn, är POC Pocito Fornix Mips en kraft att räkna med, särskilt med dess in-mold konstruktion. Som någon som har granskat och jämfört olika hjälmmärken, inklusive Scott Kid's Keeper 2 Plus, kan jag säga att denna robusta byggkvalitet verkligen skiljer sig. Den erbjuder en fantastisk kombination av hållbarhet och säkerhet, vilket är precis vad föräldrar letar efter.

Ventilation som Lever upp till Förväntningarna

Med 10 ventilationshål är POC Pocito Fornix Mips inte långt efter Scott Kid's Keeper i termer av effektiv ventilation. Även om antalet ventilationshål är färre, är de större, vilket i min erfarenhet ger en behaglig temperatur under skidåkning. Detta är en av de aspekter som gör denna hjälm värd att överväga.

Synlighet och Design: Ett Estetiskt Plus

Något som särskilt fångade min uppmärksamhet var de tydliga färgerna på POC Pocito Fornix Mips. Det är inte bara estetiskt tilltalande, men också funktionellt. Ljusa färger ökar synligheten, en viktig säkerhetsfaktor i backen som jag särskilt uppskattar.

Nackdel: Högre Prislapp

Den största nackdelen med denna hjälm är dess pris. Medan den erbjuder högkvalitativa funktioner och en solid konstruktion, är den betydligt dyrare än andra modeller som Scott Kid’s Keeper 2 Plus. Det är viktigt att väga detta mot de unika fördelarna som POC Pocito Fornix Mips erbjuder.

FÖRDELAR

 • Kraftig in-mold konstruktion med bra hållbarhet och säkerhet
 • Stora ventilationshål för att hålla en bra sval temperatur
 • Tydliga färger som syns bra i backen

NACKDELAR

 • Dyrare modell

3. Sweet Protection Winder Mips Helmet Junior

Bästa Robusta Skidhjälm För Barn


Sweet-Protection-Winder-Mips-Helmet-Junior

MIPS:

Ja

Vikt:

720 gram

Ventilation:

10 ventilationshål

Robust Och Extremt Stöttålig Skidhjälm För Barn

När det gäller moderna funktioner, levererar Sweet Protection Winder Mips Helmet Junior. Avtagbara öronlappar är en detalj som särskiljer denna hjälm från andra modeller som POC Pocito och Scott Kid’s Keeper. I min erfarenhet ger denna funktionalitet extra bekvämlighet och anpassningsförmåga till olika väderförhållanden.

Glasögongarage: En Lösning på ett Vanligt Problem

Många föräldrar och unga skidåkare känner till problemet med luftfickor mellan skidglasögonen och hjälmen. Sweet Protection Winder löser detta elegant med ett smidigt glasögongarage, en innovation som gör stor skillnad i praktiken.

Estetik och Färgval: Stil Möter Funktionalitet

Estetik bör inte underskattas, särskilt när det gäller att övertyga barn att bära säkerhetsutrustning. De matta färgvalen i denna hjälmserie är inte bara trendiga, men också funktionella eftersom de minimerar reflexioner från snön. Det är en finess jag har lärt mig uppskatta över tid.

Nackdel: Priset Kan Avskräcka

Den enda stora nackdelen är prislappen. Sweet Protection Winder är en dyrare modell, jämfört med andra på marknaden. Medan kvaliteten och funktionerna försvarar priset, bör det ändå beaktas i beslutsprocessen.

FÖRDELAR

 • Modern hjälm med bra funktionalitet såsom avtagbara öronlappar
 • Smidigt glasögongarage för att undvika luftfickor mellan skidglasögonen och hjälmen
 • Snygga matta färgval

NACKDELAR

 • Lite dyrare modell

4. Giro Crue Jr

Bästa Billiga Skidhjälm Barn


Giro-Crue-Jr

MIPS:

Nej

Vikt:

520 gram

Ventilation:

10 ventilationshål

Prisvärt Och Funktionellt Alternativ För Växande Barn

Den mest anmärkningsvärda fördelen med Giro Crue Jr är dess anpassningsbara storlek. För många föräldrar som inte vill byta utrustning varje säsong, är detta en funktion som ger mycket värde. Från min egen expertis vet jag att en bra passform är nyckeln till både komfort och säkerhet på sluttningarna.

Ventilation: Håller Huvudet Svalt utan att Bryta Banken

Trots sin lägre prispunkt kommer Giro Crue Jr med 10 ventilationshål, en funktion jag har funnit uppmuntrande även i jämförelse med dyrare alternativ. Det är en bekräftelse på att god ventilation inte alltid måste komma med en hög prislapp.

Diskret och Enkel Design: Less is More

Giro Crue Jr går med en enkel, diskret design som passar många stilar och smaker. Även om det saknar de högkvalitativa detaljerna i premiumalternativ, har jag upptäckt att dess design ofta är en fördel för dem som söker enkelhet och funktionalitet.

Nackdelar: En Kompromiss på Detaljnivå

Det är viktigt att notera att Giro Crue Jr inte kommer med MIPS och saknar vissa högkvalitativa detaljer. Denna brist är förväntad med tanke på prispunkten men kan vara en avvägning om du letar efter ytterligare säkerhetsfunktioner.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärt alternativ
 • Bra passform med anpassningsbar storlek
 • Bra ventilationsförmåga
 • Diskret och enkel design

NACKDELAR

 • Inte samma högkvalitativa detaljer som premiumalternativ

5. Salomon Grom Visor Jr

Bästa Skidhjälm Med Visir För Barn


Salomon-Grom-Visor-Jr

MIPS:

Nej

Vikt:

430 gram

Ventilation:

8 ventilationshål

Smart Skidhjälm För Barn Med Inbyggt Visir

Salomon Grom Visor Jr imponerar direkt med sitt inbyggda visir. Som någon som har recenserat flera skidhjälmar (och även skidhjälmar med visir) genom åren, kan jag intyga att denna funktion erbjuder en praktisk lösning mot regn och snö. Det eliminerar också behovet av separat skidglasögon, vilket är en logistisk fördel.

Löstagbart Innerfoder: Hygien Och Komfort Går Hand i Hand

Ett annat förtjänstfullt drag hos denna hjälm är det löstagbara innerfodret. Det är inte bara bekvämt, men också mycket lätt att rengöra. Den här funktionen blir allt viktigare för familjer som spenderar mycket tid i skidbacken och kräver lättskött utrustning.

Stil och Design: Estetiskt Tilltalande Utan Att Kompromissa Med Funktionalitet

Salomon Grom Visor Jr kommer i en snygg, stilren design som säkerligen kommer att uppskattas av de yngre skidåkarna. Ofta är det en utmaning att få barn att bära hjälm, men den här modellen löser det med sin tilltalande estetik.

Nackdelar: Saknar MIPS-Teknologi

Det största avbräcket är frånvaron av MIPS-teknologi, en standard i många moderna hjälmmodeller. För de som prioriterar den extra säkerhetsmarginalen kan detta vara avgörande.

FÖRDELAR

 • Inbyggt visir för extra skydd mot regn och snö
 • Löstagbart innerfoder som enkelt kan tvättas vid behov
 • Snygg och stilren design

NACKDELAR

 • Ingen mips-teknologi

Skidhjälm Barn - Produktjämförelse

Produkt

MIPS

Vikt

Ventilation

Ja

915 gram

14 ventilationshål

Ja

420 gram

10 ventilationshål

Ja

720 gram

10 ventilationshål

Nej

520 gram

10 ventilationshål

Nej

430 gram

8 ventilationshål

Skidhjälm Barn - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en skidhjälm för barn, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper en skidhjälm.

Säkerhet

När det gäller skidhjälmar för barn är säkerheten det absoluta numret ett. MIPS-teknologin, eller Multi-directional Impact Protection System, är en framstående innovation inom detta område. I mina tidigare recensioner har jag ofta lyft fram MIPS som en viktig faktor, och det med god anledning. Teknologin fungerar som en extra barriär mellan hjälmen och huvudet, vilket minskar rotationskrafterna vid en sned träff. Detta är viktigt eftersom många skidrelaterade huvudskador involverar just rotationsrörelser.

MIPS är inte bara en modefluga eller ett marknadsföringsknep. Det är en vetenskapligt underbyggd metod för att öka hjälmens effektivitet mot vissa typer av stötar och därmed minimera risken för allvarliga huvudskador. Därför bör en hjälm med MIPS-teknologi vara högt på prioriteringslistan för föräldrar som letar efter den optimala säkerhetslösningen för sina skidälskande barn.

bra-skidhjalm-for-barn

Storlek och Passform

Storlek och passform i skidhjälmar är inte bara en fråga om komfort, utan också en direkt länk till säkerheten. Om du har läst mina tidigare recensioner vet du att en illa sittande hjälm kan förvärra en redan farlig situation. För stora hjälmar kan glida runt på huvudet, vilket komprometterar deras förmåga att effektivt absorbera och fördela stötenergi vid en kollision. Å andra sidan kan för små hjälmar orsaka obehag och distrahera barnet, vilket i sin tur kan öka risken för olyckor.

Att säkerställa rätt storlek är alltså inte bara en komfortfråga, det är en säkerhetsåtgärd. Många moderna hjälmar kommer med justeringsmekanismer för att finjustera passformen, och dessa bör utnyttjas fullt ut. Det är också viktigt att prova hjälmen tillsammans med alla andra huvudrelaterade skidaccessoarer, som mössor och skidglasögon, för att se till att allt fungerar sömlöst tillsammans.

Väljer du en hjälm med anpassningsbara funktioner kan detta också förlänga hjälmens livslängd eftersom den kan justeras när barnet växer. Detta är en win-win: du sparar pengar och behåller samtidigt en hög säkerhetsnivå.

Ventilation

Ventilation i en skidhjälm är en aspekt som ofta underskattas, men som har stor betydelse, särskilt under längre dagar i backen. Om du har läst mina tidigare recensioner känner du till att jag alltid betonar vikten av effektiv ventilation. Otillräcklig luftcirkulation kan leda till överhettning, vilket inte bara är obehagligt men även kan minska barnets uppmärksamhet och därmed öka risk för olyckor.

Antalet ventilationshål är bara en del av ekvationen; deras placering och design spelar också en stor roll. Vissa hjälmar använder avancerade system som kan öppnas eller stängas för att justera luftflödet baserat på de rådande väderförhållandena. Detta ger en dynamisk användarupplevelse som håller komforten på topp genom varierande klimatförhållanden.

Luftflödets kvalitet påverkar också hjälmens allmänna prestanda. En välventilerad hjälm minimerar fukt inuti, vilket i sin tur minskar risken för att skidglasögonen immar igen. Det är en fin detalj som kan göra skiddagen mer njutbar och mindre komplicerad.

Vikt

Vikt är en nyckelfaktor när det gäller att välja den rätta skidhjälmen för ditt barn. En lättare hjälm kan vara särskilt fördelaktig för yngre skidåkare, eftersom det minimerar belastningen på nacken och huvudet. Om du har följt mina tidigare produktrecensioner vet du att jag ofta lyfter fram detta som en avgörande aspekt.

Men lättviktighet bör inte kompromissa med säkerheten. Det är viktigt att hjälmen uppfyller eller överträffar relevanta säkerhetsstandarder som EN1077 eller ASTM F2040. Vissa moderna material kombinerar både låg vikt och hög stöttålighet, vilket erbjuder en utmärkt balans.

Så när du jämför olika hjälmar, se inte bara på vikten som en isolerad faktor. Tänk på det i sammanhanget av den övergripande säkerhetsprofilen, inklusive andra funktioner som MIPS-teknologi och robust konstruktion. Detta kommer att säkerställa att du får en hjälm som är både behaglig för ditt barn att bära och också maximalt skyddande.

sakra-skidhjalmar-for-barn

Design och Funktion

När det kommer till design och funktion, kan extrafunktioner som inbyggda visir eller löstagbara innerfoder verkligen lyfta en skidhjälm från bra till fantastisk. Inbyggda visir, till exempel, ger en dubbel fördel. För det första erbjuder de extra skydd mot snö och regn, och för det andra eliminerar de behovet av separata skidglasögon. Om du har läst mina tidigare recensioner, vet du att jag sätter högt värde på sådana multifunktionella attribut.

Löstagbara innerfoder är en annan nyttig detalj som bör inte underskattas. De gör inte bara rengöring och underhåll enklare men också förlänger hjälmens livslängd. Denna flexibilitet är särskilt värdefull under långa skiddagar, när en fräsch hjälm kan göra en stor skillnad i komfort.

Dessa extrafunktioner kan verka som små detaljer, men de spelar en stor roll i den totala skidupplevelsen. De gör att hjälmen anpassar sig bättre till olika behov och förhållanden, vilket gör din investering mer värdefull på lång sikt. Detta är särskilt relevant om du har att göra med en dyrare modell; du får mer för ditt pengar när hjälmen har dessa adderade fördelar.

Pris

Skidhjälmar kommer i en mängd prisklasser, från budgetalternativ till premiummodeller. Men låt inte bara prislappen styra ditt val. Det gäller att balansera pris mot de kritiska faktorerna som säkerhet, passform, ventilation och extrafunktioner.

I min erfarenhet betyder en hög prislapp inte alltid bästa möjliga kvalitet. Visst, premiumhjälmar erbjuder ofta avancerade säkerhetsteknologier och komfortegenskaper. Men det finns även budgetalternativ som levererar imponerande prestanda.

Ett smart tillvägagångssätt är att sätta en budget och sedan utvärdera vilka hjälmar som bäst uppfyller dina krav inom den ramen. Detta kan förhindra att du överbetalar för funktioner som inte är nödvändiga för dina specifika behov.

Tänk på att en dyrare hjälm kan vara en bra investering om den håller längre och erbjuder funktioner som förbättrar din och ditt barns skidupplevelse. Men kom ihåg, priset ska vara proportionellt mot de fördelar hjälmen faktiskt ger. Det är en delikat balansakt, men nödvändig för att göra ett välinformerat köp.

Vanliga Frågor Om Skidhjälm Barn

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en skidhjälm för barn, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av hjälmar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa skidhjälmen för barn?

Den bästa skidhjälmen för barn är enligt vårt test Scott Kid’s Keeper 2 Plus, en robust, säker och funktionell skidhjälm som fungerar bra för de flesta situationer.

Vad kostar en skidhjälm för barn?

En skidhjälm för barn kostar mellan 500-200 kronor.

Hur vet jag när det är dags att byta ut en barnskidhjälm?

När en skidhjälm har varit med om en kraftig kollision, är det viktigt att byta den, även om skadorna inte är synliga. Hjälmens material kan försvagas över tid, så det är också klokt att byta hjälm efter 3–5 säsonger.

Kan man köpa en begagnad skidhjälm till barn?

Det rekommenderas inte att köpa en begagnad hjälm. Du kan inte vara säker på dess historik och om den fortfarande erbjuder optimalt skydd.

Vilken hjälm passar bäst för barn som också vill åka snowboard?

De flesta moderna skidhjälmar är utformade för att vara mångsidiga och kan användas för både skidåkning och snowboarding. Kontrollera dock produktbeskrivningen för att vara säker.

Hur viktig är färgen på skidhjälmen?

Färgen på hjälmen kan vara en säkerhetsfaktor. Ljusare och mer iögonfallande färger kan göra det lättare för andra åkare att se ditt barn på backen.

Sammanfattningsvis Om Skidhjälm Barn

En pålitlig och bekväm hjälm är ett absolut måste för alla barn ute i skidbacken. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 14

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.