6 Bästa Skidhjälm Med Visir (2024): Bäst i Test

basta-skidhjalm-med-visir-bast-i-test-kopia

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: maj 2023

Denna guide är skriven för skidentusiaster som letar efter den bästa skidhjälmen med visir.

Hjälmval kan vara komplicerat, men en rätt hjälm minimerar risken för skador vid fall och kollisioner. En hjälm med visir ger både huvudskydd och klar sikt. Som en skidåkare med flera års erfarenhet, kan jag intyga att en kvalitetshjälm med visir förbättrar både säkerhet och komfort på backen.

Låt oss ta en titt på de bästa skidhjälmarna med visir som finns tillgängliga på den svenska marknaden.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 6 Bästa Skidhjälmarna Med Visir Är:

 1. 1
  Atomic Savor Visor: Bäst i Test Skidhjälm Med Visir - Läs Recension 
 2. 2
  POC Levator Mips: Bästa Avancerade Skidhjälm Med Visir - Läs Recension
 3. 3
  Head Radar: Bästa Billiga Skidhjälm Med Visir - Läs Recension
 4. 4
  Head Queen: Bästa Skidhjälm Med Visir För Dam - Läs Recension
 5. 5
  Oakley MOD7: Bästa Snygga Skidhjälm Med Visir - Läs Recension
 6. 6
  Salomon Grom Visor Jr: Bästa Skidhjälm Med Visir För Barn  - Läs Recension

1. Atomic Savor Visor

Bäst i Test Skidhjälm Med Visir


Atomic-Savor-Visor

MIPS:

Nej

Vikt:

580 gram

Ventilation:

9 ventilationshål

tech_4:

Vandring

Funktionell Skidhjälm Med Visir Som Har Perfekt Passform

Först och främst imponerar Atomic Savor Visor med sin oslagbara passform. Som en erfaren skidåkare vet jag vikten av en hjälm som sitter som gjuten på huvudet. Det justerbara spännet gör det enkelt att finjustera passformen, vilket eliminerar obekväma tryckpunkter eller gungande rörelser.

Visirets Kvalitet och Effektivitet
Visiret på denna hjälm är av utomordentlig kvalitet. Det antibländande glaset ser till att du får optimal sikt även under soliga dagar eller vid snöreflektion. I mina år på backen har jag sällan stött på visir som balanserar klarhet och skydd så väl.

Ventilation och Temperaturreglering
Med 9 ventilationshål, ger Atomic Savor Visor en luftig känsla utan att kompromissa med skyddet. Denna smart designade ventilation håller huvudet svalt i alla typer av klimat. Detta är avgörande för att undvika överhettning, ett problem jag har stött på med mindre ventilerade modeller tidigare.

Säkerhetsaspekter och Skydd
Hjälmen har extra skyddande zoner som effektivt absorberar kraften vid en kollision. Det enda som saknas är MIPS-teknologi, en funktion som kunde ha ökat säkerheten ytterligare. Men trots detta, känner jag mig trygg med Atomic Savor Visors robusta design och högkvalitativa material.

FÖRDELAR

 • Riktigt bra justerbar passform
 • Antibländande visir av hög kvalité
 • Smart designat ventilationssystem som håller huvudet svalt i alla temperaturer
 • Extra skyddande zoner som absorberar krasch

NACKDELAR

 • Ingen mips-teknologi

2. POC Levator Mips

Bästa Avancerade Skidhjälm Med Visir


POC-Levator-Mips

MIPS:

Ja

Vikt:

930 gram

Ventilation:

26 ventilationshål

Högkvalitativ Skidhjälm Med Avancerat Visir Och Skydd

POC Levator Mips tar visirteknologi till en helt ny nivå med sin Clarity-lins. Som någon som har recenserat otaliga skidhjälmar, är jag verkligen imponerad av det tydliga och breda synfältet som detta visir erbjuder. Det är en absolut game-changer när det gäller att navigera på varierande terräng och under olika ljusförhållanden.

Ventilation och Användbarhet
Den här hjälmen skryter med inte mindre än 26 ventilationshål, vilket gör den till en mästare på temperaturreglering. Det justerbara ventilationssystemet är särskilt praktiskt för att anpassa sig till olika klimat och skidförhållanden. I jämförelse med Atomic Savor Visor, som har färre ventilationshål, erbjuder POC Levator Mips en mer personlig och mångsidig upplevelse.

Säkerhetsfunktioner och Skydd
MIPS-teknologin i POC Levator Mips gör den till en av de säkraste hjälmarna jag någonsin har provat. Förstärkta skyddszoner ger extra försäkring vid kollision eller fall. Det är den typen av pålitlig säkerhet som erfarna skidåkare som jag själv sätter högt i värde.

Pris och Värde
Det finns ingen tvekan om att POC Levator Mips är en dyr investering. Men om du är ute efter en hjälm som erbjuder en oöverträffad kombination av säkerhet, komfort och funktionalitet, då är det ett pris värt att betala. Denna hjälm sitter i en egen liga jämfört med budgetalternativ som jag har recenserat tidigare.

FÖRDELAR

 • Extremt hög kvalité och funktionalite
 • tJusterbar visir med Clarity lins som ger tydligt och brett synfält
 • Justerbar ventilation för alla tillfällen
 • Hög säkerhet med förstärkta skyddszoner och mips-teknologi

NACKDELAR

 • Dyrt alternativ i jämförelse med konkurrerande modeller

3. Head Radar

Bästa Billiga Skidhjälm Med Visir


Head-Radar

MIPS:

Nej

Vikt:

980 gram

Ventilation:

20 ventilationshål

Prisvärd Och Bekväm Skidhjälm Med Visir

Head Radar erbjuder ett imponerande brett synfält trots sin budgetprissättning. Dubbla linser som kan bytas ut gör detta till en mångsidig hjälm för olika ljusförhållanden. Som någon som har provat allt från budget till premiumhjälmar, kan jag säga att Head Radar definitivt håller måttet när det kommer till synfält.

Ventilation och Användarvänlighet
20 ventilationshål i Head Radar tillhandahåller en överraskande effektiv temperaturreglering. Även om den inte har den justerbara ventilation som vissa dyrare alternativ som POC Levator Mips erbjuder, gör den ändå ett bra jobb med att hålla huvudet svalt.

Säkerhet och Materialkvalitet
Hjälmen saknar MIPS-teknologi, vilket är att förvänta i denna prisklass. Ändå erbjuder den grundläggande skydd som är tillräckligt för casual skidåkare. Det är inte en hjälm jag skulle rekommendera för extrem åkning, men för en dag på backen ger den adekvat skydd.

Design och Estetik
Head Radar har en snygg och sportig design som kommer att tilltala många skidåkare. Detta är en av de få budgetalternativ som faktiskt ser ut som ett premiumval. Hjälmen skulle kunna förväxlas med dyrare modeller, och det är något som jag uppskattar efter att ha sett en hel del tråkiga budgetdesigner.

FÖRDELAR

 • Prisvärt alternativ
 • Bra och brett synfält med dubbla linser som även kan bytas ut
 • Bra ventilationsförmåga
 • Snygg och sportig design

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalité som premiumalternativ

4. Head Queen

Bästa Skidhjälm Med Visir För Dam


Head-Queen

MIPS:

Nej

Vikt:

980 gram

Ventilation:

18 ventilationshål

Mycket Prisvärd Skidhjälm Med Visir, Perfekt För De Som Bär Glasögon

Head Queen är en riktig pärla när det gäller synfält. Dubbla linser som är kompatibla med glasögon gör den unik i sin kategori. Som en erfaren skidrecensent, finner jag att denna funktion är särskilt användbar för de som behöver ha sina glasögon även på backen.

Ventilation och Komfort
Med 18 ventilationshål håller Head Queen huvudet svalt och bekvämt. Det mjuka innerfodret är inte bara behagligt utan också isolerande. Detta bidrar till att hjälmen känns varm utan att vara instängd, en balans som många hjälmar inte lyckas med.

Säkerhet och Material
Även om MIPS-teknologi saknas, gör hjälmens robusta konstruktion att man känner sig säker under åkningen. Den kanske inte når upp till premiumalternativens skyddsnivåer, men för den genomsnittliga skidåkaren är den mer än tillräcklig.

Design och Estetik
Head Queen bjuder på en diskret och elegant design som många kommer att uppskatta. I jämförelse med andra budgetalternativ som ofta saknar stil, är denna hjälm visuellt tilltalande. Det är ett trevligt avbrott från många av de mindre inspirerande budgetdesignerna jag har stött på.

FÖRDELAR

 • Prisvärt alternativ
 • Bra dubbla linser som ger ett brett synfält. fungerar även bra för de med glasögon
 • Mycket bekvämt innerfoder som håller värmen bra
 • Snygg och diskret design

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalité som premiumalternativ

5. Oakley MOD7

Bästa Snygga Skidhjälm Med Visir


Oakley-MOD7

MIPS:

Ja

Vikt:

980 gram

Ventilation:

15 ventilationshål

Avancerad Och Snygg Skidhjälm Med Högkvalitativt Visir

Oakley MOD7 imponerar stort med sitt avancerade Prizm-visir. Detta visir erbjuder en fantastisk optisk kvalitet som förbättrar färg och kontrast på snön. Som någon som har provat en rad olika skidhjälmar med visir, kan jag verkligen påpeka att MOD7:s Prizm-visir är ett av de bästa på marknaden.

Ventilation och Användarvänlighet
15 ventilationshål kanske inte låter mycket, men de är strategiskt placerade för optimal effektivitet. Dessutom tillåter den justeringsknappen en perfekt passform, något som verkligen utmärker sig som en kvalitetsfunktion för personlig komfort.

Säkerhet och Hållbarhet
Denna hjälm är inte bara snygg utan också en av de mest säkra och hållbara jag har kommit i kontakt med. Med MIPS-teknologi och högkvalitativa material, får du både stil och substans. Detta är inte en hjälm som kompromissar med säkerhet.

Design och Extra Funktioner
Utöver den snygga designen har Oakley MOD7 ett smart "visirgarage" som eliminerar luftfickor mellan visiret och hjälmen. Detta är en detalj som inte bara höjer produktens design utan även dess funktionalitet, och det är små finesser som dessa som verkligen gör en skidhjälm till något utöver det vanliga.

FÖRDELAR

 • Smart visirgarage som säkerställer att det inte uppstår någon luftficka mellan visiret och hjälmen
 • Mycket hög kvalité och hållbarhet
 • Avancerat Prizm-visir
 • Justeringsknapp för att säkerställa en optimal passform på huvudet samt för visiret

NACKDELAR

 • Dyrt alternativ

6. Salomon Grom Visor Jr

Bästa Skidhjälm Med Visir För Barn


Salomon-Grom-Visor-Jr

MIPS:

Nej

Vikt:

430 gram

Ventilation:

8 ventilationshål

Smart Skidhjälm För Barn Med Inbyggt Visir

Salomon Grom Visor Jr är barnvänlig på riktigt. Dess simpelt utformade visir gör det lätt för unga skidåkare att manövrera. Jag har testat en myriad av barnhjälmar och kan med handen på hjärtat säga att detta visir är ett av de mest okomplicerade jag har stött på.

Ventilation och Bekvämlighet
Med 8 ventilationshål är hjälmen effektiv på att hålla små huvuden svala under intensiva skiddagar. Löstagbara innerfodret är en annan stjärnpoäng i bekvämlighetsavdelningen, inte minst för föräldrar som uppskattar den lätta tvättbarheten.

Säkerhet och Materialval
Trots att MIPS-teknologin saknas, levererar Salomon Grom Visor Jr en robust och säker konstruktion. Det lägre viktintervallet av 430 gram är även det en fördel, särskilt för barn som inte är vana vid att bära hjälm.

Design och Stil
Stil och funktion går hand i hand här. Denna hjälm har en design som inte bara ser bra ut men också erbjuder en hög funktionsgrad. Det är sällsynt att hitta en barnhjälm som lyckas fånga båda dessa aspekter så väl, och det sätter Salomon Grom Visor Jr i en egen liga.

FÖRDELAR

 • Simpelt och lättanvänt visir
 • Löstagbart innerfoder som enkelt kan tvättas vid behov
 • Snygg och stilren design

NACKDELAR

 • Ingen mips-teknologi

Skidhjälm Med Visir - Produktjämförelse

Produkt

MIPS

Vikt

Ventilation

Nej

580 gram

395 g

Ja

930 gram

26 ventilationshål

Nej

980 gram

20 ventilationshål

Nej

980 gram

18 ventilationshål

Ja

980 gram

15 ventilationshål

Nej

430 gram

8 ventilationshål

Skidhjälm Med Visir - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en skidhjälm med visir, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper skidhjälmar med visir.

Säkerhet

Inom skidåkning är säkerheten A och O. Det är därför helt centralt att välja en hjälm som inte bara ser bra ut, utan också uppfyller strikta säkerhetskrav. Håll utkik efter hjälmar som har erhållit industricertifieringar som EN1077 eller ASTM F2040; dessa står som en garant för att produkten har genomgått rigorösa tester.

En annan viktig aspekt är MIPS-teknologi (Multi-Directional Impact Protection System). Denna teknik har kommit att bli en benchmark i hjälmindustrin för att minimera rotationsvåld mot hjärnan vid vinklade slag. Har du tidigare använt hjälmar utan MIPS och undrat varför du borde byta? Denna teknik kan göra all skillnad i en kritisk situation.

bra-skidhjalm-med-visir

Passform

När det kommer till skidhjälmar är passformen en inte så liten detalj, utan en kritisk faktor. En optimal passform säkerställer att hjälmen kan göra sitt jobb effektivt, det vill säga skydda ditt huvud. Målet är att hjälmen ska omsluta ditt huvud fullständigt utan att klämma åt för mycket.

Sök efter modeller med justerbara spännen eller rattsystem, vilket gör det enklare att finjustera passformen. Det är också viktigt att hjälmen passar väl med andra skyddsutrustningar, som goggles eller nackskydd. Om du har tidigare erfarenhet av hjälmar där passformen varit mindre ideal, kommer du direkt märka skillnaden med en väljusterad hjälm: den blir en naturlig förlängning av dig, snarare än en störande faktor på skidturen.

Ventilation

Ventilation i en skidhjälm är inte bara en lyx; det är en nödvändighet för komfort och fysisk prestanda. Antalet ventilationshål och deras placering spelar en avgörande roll i hur effektivt hjälmen kan cirkulera luft. En bra skidhjälm bör erbjuda en kombination av fasta och justerbara ventilationsöppningar. Fasta hål ger konstant luftflöde, medan justerbara hål kan öppnas eller stängas efter behov.

Placeringen av dessa hål är också viktig. Ventilationshål som är strategiskt utplacerade runt hjälmen, till exempel vid pannan, bakhuvudet eller sidorna, kan bidra till bättre värmereglering. Detta är särskilt viktigt under varierande väderförhållanden eller intensiva skiddagar, när kroppstemperaturen kan fluktuera.

Visirets Kvalitet

När det kommer till skidhjälmar med visir är visirets kvalitet ingen mindre prioritet än själva hjälmens. Ett högkvalitativt visir bör leverera en kristallklar vy utan någon form av optisk distorsion. Var försiktig med visir som kan snedvrida bilden, vilket kan vara farligt när du navigerar i höga hastigheter eller svåra terränger.

Synfältet är en annan viktig faktor att överväga. Ett visir med ett begränsat synfält kan minska din perifera vision och därmed göra det svårare att upptäcka hinder eller andra skidåkare. Detta är en säkerhetsrisk som helt enkelt inte är värt att ta.

Materialval spelar också en stor roll i visirets prestanda. Polycarbonat och andra avancerade material är ofta att föredra för deras hållbarhet och motståndskraft mot repor och imma. Till exempel, Clarity-linser som finns i POC Levator Mips, som jag har recenserat tidigare, ger exceptionell optisk prestanda.

För dem som bär glasögon är det en god idé att leta efter visir som är "OTG" (Over The Glasses) kompatibla. Detta försäkrar att du inte behöver kompromissa mellan tydlig sikt och komfort. Med en sådan mångfald av behov bland skidåkare, är ett kvalitativt visir inte bara en estetisk uppgradering utan en avgörande faktor för en framgångsrik dag på backen.

Vikt

Vikten av en skidhjälm är en balansakt. För långvarig komfort är en lättare hjälm att föredra. Efter timmar på backen kan en tung hjälm bli en börda, vilket bidrar till trötthet och obekvämhet. Men det är viktigt att inte offra säkerhet för viktens skull.

Lätta material som polykarbonat eller aerodynamiska skum kan vara en väg att gå. Dessa material kombinerar låg vikt med hög hållbarhet, vilket är idealiskt för att skydda ditt huvud utan att tynga ner det. Jag har recenserat hjälmar som Salomon Grom Visor Jr, som väger bara 430 gram och fortfarande erbjuder anmärkningsvärd skydd för yngre skidåkare.

Det är också värt att notera att en lättare hjälm ofta är mer manövrerbar, vilket kan vara en fördel i tekniska och utmanande förhållanden. Detta ger dig större frihet att röra huvudet och en ökad känsla av kontroll.

bra-skidhjalm-med-inbyggt-visir

Innerfoder

Innerfodret i en skidhjälm är mer än bara en vadderad yta; det är en del av din komfort- och hygienstrategi på skidresan. Särskilt om du tänker spendera flera dagar i pisten, kan ett avtagbart och tvättbart innerfoder vara en spelväxlare.

Till exempel, i hjälmar som Salomon Mirage+, kan innerfodret enkelt tas ur och tvättas. Detta eliminerar inte bara svett och lukt, men det förhindrar också uppkomsten av bakterier och mögel, något som är särskilt viktigt om du delar hjälm med andra.

En annan aspekt att beakta är innerfodrets material. Andningsaktiva material som Coolmax eller ThermoCool hjälper till att reglera kroppstemperatur genom att snabbt transportera bort fukt. Denna teknologi håller dig inte bara torr utan förbättrar också din totala upplevelse genom att minimera distraktioner som kliande eller svettig hud.

Justerbarhet

Justerbarhet är en oumbärlig egenskap i en skidhjälm. En one-size-fits-all-lösning fungerar sällan bra i praktiken. Att kunna justera hjälmen till din unika huvudform och storlek är avgörande för både komfort och säkerhet.

De bästa skidhjälmarna, som POC Levator Mips, kommer med justeringsmekanismer som kan vara så enkla som en vridknapp eller så avancerade som anpassningsbara vadderade inlägg. Den här typen av flexibilitet gör det möjligt att få en nästintill skräddarsydd passform, vilket minskar risken för att hjälmen skaver eller glider av vid en eventuell kollision.

Liksom med hjälmens passform, är det en stor fördel att kunna justera visiret. Ett justerbart visir med Clarity lins som på POC Levator Mips, kan anpassas för att minska reflektioner och maximera ditt synfält under olika ljusförhållanden. Detta är särskilt viktigt när ljuset varierar, som det ofta gör i backen.

Design och Estetik

Estetik är mer än bara yta; det är en förlängning av din personliga stil och ofta det första folk lägger märke till. En snygg skidhjälm kan göra ditt utseende komplett i backen.

Även om design inte bör gå före säkerhet och funktionalitet, är det inget som säger att du inte kan ha allt. Det finns hjälmar som kombinerar hög säkerhet med snygg design, såsom Oakley MOD7. Den kommer med ett smart visirgarage och ett högkvalitativt Prizm-visir, vilket bevisar att stil och säkerhet kan gå hand i hand.

Materialval och finish påverkar också hjälmens estetik. Matta ytor, metalliska detaljer eller mönstrade designelement kan alla vara faktorer som gör hjälmen unik. Men kom ihåg, designen ska också vara funktionell. Ett exempel är ventilationsslitsar som är integrerade i designen så att de både ser bra ut och fungerar effektivt.

Vanliga Frågor Om Skidhjälm Med Visir

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en skidhjälm med visir, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av hjälmar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa skidhjälmen med visir?

Den bästa skidhjälmen med visir är enligt vårt test Atomic Savor Visor, då det förser dig med en bra blandning av funktionalitet, pris och bekvämlighet.

Vad kostar en skidhjälm med visir?

Priset för en skidhjälm med visir kan vara så lågt som 1500 kronor, och så mycket som 7000 kronor.

Hur rengör jag min skidhjälm och visir?

Rengöring av skidhjälm och visir bör göras med milda rengöringsmedel och en mjuk trasa. För att inte repa visiret, använd alltid en mikrofiberduk. För hjälmen kan du använda ljummet vatten och en mild tvållösning.

Sammanfattningsvis Om Skidhjälm Med Visir

En skidhjälm med inbyggt visir kan vara en riktigt smart och funktionell lösning, till skillnad från de mer traditionella skidhjälmarna där du behöver ett par skidglasögon med remmar. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 16

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.