• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Jackor
 • /
 • 8 Bästa Skidjacka För Dam & Herr: Bäst i Test (2024)

8 Bästa Skidjacka För Dam & Herr: Bäst i Test (2024)

bästa skidjacka bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: maj 2023

Vintern är på väg och det kan bara betyda en sak - det är dags att ge sig ut i backen! Oavsett om du är nybörjare eller erfaren skidåkare måste du se till att du har rätt utrustning. En av de viktigaste utrustningsdelarna är din skidjacka. Du behöver inte bara något som håller dig varm och torr, utan du vill också ha något som ser bra ut.

I den här guiden tar vi en titt på några av de bästa skidjackorna för män och kvinnor på marknaden. Vi kommer också att ge några tips om hur du väljer rätt jacka för dig och dina behov.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 7 Bästa Skidjackorna För Herr & Dam Är:


Men's Lofoten Gore-Tex Insulated Jacket

Typ:

Isolerande jacka

Vikt:

850 g

Lager:

2L (GORE-TEX)

Hållbar & Mycket Högkvalitativ Skidjacka

Norrøna har kanske inte samma varumärkeskännedom globalt som Arc'teryx, men de är ett av få varumärken som kan komma nära när det gäller uppmärksamhet av detaljer och prestanda. Deras Lofoten Gore-Tex Jacket är ett perfekt exempel: det här vackert tillverkade skaljackan är byggt för långa dagar ute i backen med Gore-tex laminat och en förlängd rygglängd, har en hög krage och hjälmvänlig huva och har en nästan perfekt kombination av funktionalitet och vikt.

Det finns tillräckligt med organisationsmöjligheter för att förvara väsentligheter i, och en stor, förstärkt dragkedja längs framsidan som gör att du kan reglera din temperatur under hela dagen (du får också extra stora pit zips för att släppa ut värme).

Vilka är nackdelarna med Norrøna's toppdesign i Gore-Tex? Priset är det största hindret, även om Lofoten kostar runt 6000 kronor, är en bra affär när man jämför det med andra skidjackor i premiumsegmentet. Passformen är något liten (vi gick upp en storlek och det fungerade utmärkt) och du saknar handfickor, vilket är ett problem vid användning på semesterorter eller när du vill ha skydd mot bitande kyla. På det hela taget är Lofoten är svår att slå när det gäller allvarliga alpina förhållanden.

FÖRDELAR

 • Mycket slitstark och hållbar konstruktion
 • Riktigt bra skydd mot regn och vind
 • Bekväm och snygg design

NACKDELAR

 • Dyr modell

Black Diamond Men's Recon Stretch Ski Shell

Typ:

Skaljacka

Vikt:

769 g

Lager:

3L (BD.Dry)

Mycket Bekväm & Prisvärd Skidjacka För Alla Skiddagar

Recon Stretch Ski Shell från Black Diamond är en av de mest bekväma skidjackorna du kan köpa. Den är tillverkad av ett tyg med fyravägsstretch som ger dig massor av rörelsefrihet, och den är utformad för att fungera både som ett fristående skal eller som ett mellanlager

Den är också mycket prisvärd, för cirka 2500 kronor vilket gör den till ett bra alternativ för dem som har en liten budget. Recon Stretch är inte den varmaste jackan på vår lista, men den är ändå fullt tillräcklig för de flesta skiddagar. Den stretchiga passformen gör det också enkelt att sätta på sig lager under, för att bättre bibehålla en högre temperatur. Det är också en av de lättaste jackorna, med drygt 800 g, vilket gör den idealisk för längre turer ute i snö och kyla.

Vilka är nackdelarna med Recon Stretch? Det största problemet är att den inte är särskilt varm, så du måste lägga upp flera lager om du ska ut i minusgrader. Det andra problemet är att passformen är lite för liten, så vi rekommenderar att du ökar storleken om du är mellan olika storlekar. På det hela taget är Recon Stretch dock en bra allroundmodell som är mycket prisvärt och bekvämt.

FÖRDELAR

 • Bekvämt 4-stretch tyg
 • Mångsidig användning
 • Mycket prisvärd

NACKDELAR

 • Inte särskilt värmande

Bäst Högpresterande Regnjacka

Typ:

Skaljacka

Vikt:

300 g

Lager:

3L (GORE-TEX)

Högpresterande Tunn Skidjacka För Krävande Aktiviteter

Med en nyligen genomförd omkonfigurering av deras sortiment har de flyttat sina regnskydd från Zeta-kollektionen till den mångsidiga Beta-serien. Beta, som är ny för 2022, är en fantastisk allroundmodell för allt från vandring och camping till enstaka dagar ute i skidbackarna. Letar du därför efter en bra skaljacka som du kan använda för mer än bara skidåkning, finns det ingen bättre modell att köpa.

Beta Jacket är tillverkad i en trelagerskonstruktion med Gore-Tex-laminat som är både andningsbart och vattentätt. Den har också en fin och bekväm passform med gott om utrymme för att använda extra lager under den. I och med att denna skaljacka är betydligt tunnare (och lättare) än många andra skidjackor, betyder det att du behöver fokusera mer på dina andra lager, för att effektivt hålla dig varm.

Letar du efter prestanda av högsta kvalitet i en skaljacka är Arc'teryx Beta Jacket definitivt värd investeringen. Med sin treskiktskonstruktion och fantastiska passform är det vårt val av den bästa högpresterande jackorna på marknaden som passar alla möjliga utomhusaktiviteter, bland annat vandring, klättring, cykling, skidåkning och mycket mer.

FÖRDELAR

 • Lätt och smidig
 • Bekväm och diskret design
 • Vatten- och vindtät

NACKDELAR

 • Inte lika robust eller vädertålig som många andra skidjackor på denna lista

Ms-Rollercoaster-Jacket

Typ:

Skaljacka

Vikt:

676 g

Lager:

3L (Atmos)

Stark Skidjacka Som Möjliggör Full Rörelsefrihet

För dig som gillar att spendera långa dagar ute i backarna, eller off-pist, och letar efter en simpel men effektiv skidjacka som kan skydda dig från vädret utan att förhindra din rörelsefrihet. Houdini Rollercoaster Jacket är ett utmärkt val. Den är tillverkad av ett tufft och slitstarkt treskiktsmaterial som tål alla typer av missbruk, och den är dessutom mycket vattentät och vindtät.

Det främsta försäljningsargumentet för Rollercoaster Jacket är dess otroliga rörelsefrihet. Armarna är utformade för att ge dig full rörelsefrihet, medan kroppen är skuren så att du kan vrida och vända dig utan begränsningar. Detta gör den till ett utmärkt val för dem som gillar att tillbringa långa dagar i bergen, eller för dem som ofta befinner sig utanför pisten.

Den enda nackdelen med Rollercoaster Jacket är dess prislapp, men letar du efter en högkvalitativ skidjacka som kommer prestera år efter år, är Rollercoaster definitivt något att titta närmare på.

FÖRDELAR

 • Mycket tåligt ytterskal
 • Fantastisk rörelsefrihet
 • Vatten- och vindtät

NACKDELAR

 • Ganska dyr

Bergans Women's Oppdal Insulated Jacket

Typ:

Isolerande jacka

Vikt:

850 g

Lager:

2L (GORE-TEX)

Simpel & Värmande Skidjacka Som Kommer Till Ett Attraktivt Pris

Bergans Oppdal Insulated Jacket är ett utmärkt val för dig som har en liten budget. Det är en isolerad jacka som håller dig varm i backen utan att du behöver betala för mycket.

Oppdal är tillverkad av ett tvålagersmaterial som är både vatten- och vindtätt. Det inre lagret är mjukt och bekvämt, medan det yttre lagret är tåligt och slitstarkt. Isoleringen som används i Oppdal är också av god kvalitet, och den är effektiv för att hålla dig varm även i kalla förhållanden.

Passformen på Oppdal är något stor och boxig, men det ger dig gott om utrymme att bära extra lager under. Detta gör den till ett bra val för dig som vill ha en billig skidjacka som du kan använda år efter år.

Självklart kommer den inte i samma typ av kvalité som skidjackor i premiumsegmentet, men för priset får du en mycket robust jacka som klarar sig länge. Passformen på dam-modellen kan upplevas lite stor och boxig däremot, så är du en kvinna kan det vara bra att gå med en mindre storlek än vad du brukar.

Allt som allt är det en simpel, men effektiv skidjacka med bra värmande egenskaper. Isoleringen är syntetiskt (inte i ankdun) vilket gör att du inte behöver oroa dig för att det blir fuktigt.

FÖRDELAR

 • Billig
 • Värmande och bekväm

NACKDELAR

 • Lite stor och boxig passform

Haglos Eldstad 3 in 1 Mimic Gore Tex Jacket Mens

Typ:

3-i-1 jacka

Vikt:

950 g

Lager:

2L (GORE-TEX)

Mycket Multifunktionell & Prisvärd 3-i-1 Skidjacka

Är du på en begränsad budget, eller letar efter ett alternativ som kan täcka alla dina behov ute i backarna, så är Haglöfs Eldstad är ett utmärkt val. Det är en tre-i-ett-skidjacka som kommer med en mängd olika alternativ för skidåkning, vilket gör den lämplig för alla förhållanden.

Det yttre lagret på Eldstad är en skaljacka tillverkat med ett laminat av Gore-tex, vilket gör den både vattentät och vindtät. Det inre lagret är tillverkat av en syntetisk isolering som kan tas bort när du inte behöver den, vilket gör jackan lättare och mer andningsbar.

Det finns också gott om alternativ för ventilation, med dragkedjeförsedda ventilationsöppningar på bröstet och ryggen, samt dragkedjor under armarna. Detta innebär att du kan reglera din temperatur när du är på språng, oavsett om du värmer upp i backen eller svalkar dig i bar för afterski.

Eldstad är ett utmärkt val för dig som vill ha en prisvärd och mångsidig skidjacka. Den är inte lika högkvalitativ som Lofoten ovan, men den är en bråkdel av priset. Den finns också i både herr- och damversioner.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärd
 • Flera lager för fullständigt skydd i alla lägen
 • Bra möjligheter för värme och ventilation

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalité som bland annat Lofoten ovan

7. Haglös Lumi Insulated Parka Women

Bästa Långa Skidjacka För Dam


Haglös Lumi Insulated Parka Women

Typ:

Isolerande jacka

Vikt:

748 g

Lager:

2L (PROOF)

Snygg & Effektiv Skidjacka Med En Lång Design

Haglöfs Lumi är ett bra val för kvinnor som vill ha en lång och snygg skidjacka. Den är tillverkad av ett tvålagers PROOF-material som är både vatten- och vindtätt, vilket gör den idealisk för de dagar då vädret inte är helt perfekt.

Isoleringen som används i Haglöfs Lumi är också av god kvalitet, och den gör ett bra jobb med att hålla dig varm utan att vara alltför skrymmande. Passformen på jackan är snygg och smickrande, med en justerbar midja som gör att du kan anpassa passformen.

En nackdel med Haglöfs Lumi är att den känns ganska plastig på utsidan, vilket kanske inte faller alla i smaken. Den har också en något begränsat rörelseomfång, i och med et ganska släta yttermaterialet. Det är kanske inte en skidjacka som du nödvändigtvis köper om du letar efter något som kan prestera på topp, men letar du efter en billig och snygg modell med extra längd, är Luma helt klart det bästa alternativet.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärd
 • Lång och snygg design
 • Bra skydd mot vind och regn

NACKDELAR

 • Känns ganska plastig på utsidan
 • Kan begränsa din rörelsefrihet något

Skidjacka För Dam & Herr - Produktjämförelse

Produkt

Ca Pris

Typ

Vikt

Lager

5795 kr

Skaljacka

850 g

2L (GORE-TEX)

2579 kr

Skaljacka

769 g

3L (BD.Dry)

 3699 kr

Skaljacka

300 g

3L (GORE-TEX)

3597 kr

Skaljacka

676 g

3L (Atmos)

3295 kr

Isolerad jacka

910 g

2L (Bergans Element Active)

3795 kr

3-1 jacka

950 g

2L (Gore-tex)

2595 kr

Isolerad jacka

748 g

2L (PROOF)

Skidjacka För Dam Och Herr - Köpguide

Det finns en rad olika faktorer att ta hänsyn till innan du köper en skidjacka. Letar du efter det bästa möjliga alternativ för dig och din situation kan det vara värdefullt att närmare förstå vad som skiljer de olika modellerna åt.

Typer Av Skidjackor

Det finns några olika typer av skidjackor, där de alla har sina unika för- och nackdelar. Att förstå den huvudsakliga skillnaden mellan dessa kan därför hjälpa dig att välja rätt modell för dina behov.

Majoriteten av skidjackor kan delas in i tre övergripande kategorier; Skaljackor, isolerade jackor, och 3-i-1 jackor.

skidjacka i skidbacken

Skaljackor är det mest populära valet då det är mångfunktionellt och kan användas för all typ av skidåkning, oavsett om du föredrar resort-åkning eller off-pist.

Isolerade jackor är perfekta för de som spenderar mycket tid ute i backarna, såsom säsongare och skidfantaster som är ute hela dagen, även under högvinter.

3-1 jackor är perfekta för de som letar efter något multifunktionellt och prisvärt.

Skaljackor

Skaljackor är ett kraftfullt ytterlager som förser dig med mycket bra skydd mot både vind och vatten, och fungerar perfekt för skidåkning i backen och off- pist. Dessa skaljackor är oftast skapad av flera lager som laminerats tillsammans med ett andningsbart membran, vilket resulterar i en mycket vatten- och vindtät jacka, som även har lite ventilation.

Det är viktigt att komma ihåg att skaljackor inte nödvändigtvis kommer att skydda dig mot kyla, och bör därför bäras tillsammans med ett underställ och mellanlager enligt lager-på-lager-principen för att hålla dig varm i kallare temperaturer.

Många av de dyrare skaljackorna utnyttjar ofta smalare lager, samt ett premiummärke för det vattentäta membranet, där Gore-Tex förmodligen är den mest kända aktören. Billigare modeller däremot skapas oftast av tjockare tyger och billigare membran som inte ventilerar lika väl.

Nybörjare och tillfälliga skidåkare kommer att klara sig bra med en simpel skaljacka, men vi rekommenderar en dyrare modell för aktiva och aggressiva skidåkare eller för dem som åker mycket.

Isolerade Jackor

Jackor inom denna kategori kombinerar ett mer väderbeständigt ytterlager, samt extra isolering under, vilket ger dig bra skydd mot både fukt och kyla. För de som enbart åker skidor någon gång då och då, och gillar att hålla sig i de plogade backarna, så kommer en isolerad jacka prestera mycket bra. Den extra värmen kommer vara skönt när man åker i liften och i utförsbacken då temperaturen är lägre.

Isolerad jackor kommer oftast med en syntetisk fyllning till skillnad från ankdun, då detta är betydligt billigare att producera. En fördel med syntetisk fyllning är också att det är mer andningsbart, och kommer fortfarande skydda dig mot kylan, även om det blir blött.

För skidåkare fungerar därför syntetiskt fyllda isolerade jackor jättebra, och kommer som sagt till ett betydligt billigare pris än de modeller som utnyttjar riktigt ankdun.

Oavsett vilken isolering som används är det viktigt att komma ihåg att dessa jackor generellt sett är större, bulkigare, mindre andningsbara och begränsar din rörlighet mer än skaljackor. För de flesta skidåkarna tror vi detta inte spelar särskilt stor roll, men för de som åker i mer extrema förhållanden kan det vara avgörande.

3-i-1 Jackor

3-i-1 jackor är precis vad det låter som, nämligen en jacka/kit som inkluderar tre olika lager, vilket har blivit populärt bland många skidåkare som letar efter ett billigare alternativ.

Det första lagret är oftast ett tunt förstalager, som du kan använda som ett ytterlager under sommar och vår. Blir det lite kallare kan du också koppla ihop denna med ytterskalet, och under riktigt kalla temperaturer kan du också utnyttja mellanlagret - oftast en fleecetröja eller liknande.

3-in-1 skidjacka

Alla dessa kan öppnas och stängas med hjälp av en dragkedja fram, vilket gör det enkelt att öppna upp och öka ventilationen, eller stänga för att behålla värmen bättre.

Mångsidigheten är oöverträffad, och till skillnad från isolerade modeller kan du lämna det värmande lagret bakom dig genom att helt enkelt ta av dig denna.

Den huvudsakliga fördelen med dessa jackor är däremot priset, då du i praktiken kan få ett helt kit för priset av en jacka, så du slipper köpa mellanlager och baslager separat. Nackdelen däremot, är att dessa modeller sällan presterar lika bra som premiumjackor inom de andra kategorierna. Men som sagt, för den mer alldagliga skidåkaren kan det räcka gott och väl.

Lager i Skidjackor

En specifikation som du alltid stöter på inför ett köp av jackor (och särskilt skidjackor) är antalet lager som används i dess konstruktion. De tre vanliga typerna är 2-lagers, 2.5-lagers och 3-lagers jackor.

En skidjacka tillverkad av två lager kombinerar ett hårdare ytterskal med ett vattentätt membran, samt en separat intern liner(oftast i mesh), medans en 3-lagerskonstruktion kombinerar alla tre lager till ett. 2-lagerskonstruktioner kommer oftast till ett billigare pris, medans 3-lagerskonsturktioner är dyrare - men presterar oftast bäst.

Hur skiljer sig konstruktionstyperna åt när det gäller prestanda? Vi börjar med 2-lagersjackor, som är populära bland utförsåkare eftersom de erbjuder solid vädertäthet och hållbarhet till ett bra pris. Nackdelarna är att 2-lagersjackor inte är särskilt andningsbara, och det extra hängande fodret ger både vikt och bulk.

 Aktiva skidåkare på orter och i backcountry väljer ofta en 3-lagers konstruktion på grund av det förbättrade rörelseomfånget, komforten och den lägre vikten. Dessutom andas 3-lagersjackor ganska bra och avancerade modeller med Gore-Tex-utrustning är marknadsledande när det gäller skydd i de hårdaste förhållandena. Om du håller dig till skidorten kan antingen en 2- eller 3-lagers konstruktion göra susen, men vi rekommenderar ett 3-lagers alternativ för skidturister.

Vatten- & Vindskydd

Det är självklart viktigt att din skidjacka kan skydda dig mot regn, snö och vind - och detta är generellt sett något du hittar i samtliga modeller på denna lista. Med det sagt presterar särskilda jackor bättre än andra, vilket är nära relaterat till dess pris.

Som vi nämnde tidigare utnyttjar premium-modeller oftare dyrare material och membran såsom Gore-tex, vilket gör de mer väderbeständiga och hållbara i relation till budgetalternativ.

En bra tumregel är att ju mer du betalar, desto bättre är väderskyddet. Det betyder dock inte att billigare modeller automatiskt är dåliga - så länge du inte planerar att åka skidor i en orkan klarar sig de flesta jackor bra.

Ventilation & Andningsförmåga

För de flesta som åker utförsskidor är andningsbarheten och ventilationen kanske inte en topprioritet, men under riktigt varma dagar kan det vara skönt med en skidjacka som inte får dig att svettas som en galning.

skidjackor armhålor ventilation

Återigen är detta nära relaterat till de material som används i jackans konstruktion. Membran som Gore-tex och eVent är ganska ventilerande, medan billigare membran som polyuretan (PU) eller polyester (PE) ofta har sämre ventilationsegenskaper.

Därför bör om du letar efter en bra ventilerad skidjacka rekommenderar vi att du väljer en jacka med Gore-tex- eller eVent-membran.

Hållbarhet & Slitstyrka

När du åker skidor vill du ha en jacka som klarar av att ta stryk - det är trots allt inte ovanligt att man faller då och då. Därför är hållbarhet en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en skidjacka.

Ett sätt att bedöma hållbarhet är att titta på de material som används i jackans konstruktion. I avancerade skidjackor används till exempel ofta tuffa material på områden som är utsatta för slitage, till exempel axlar, höfter och armbågar.

Dessutom har dessa premiummodeller ofta förstärkta sömmar i kritiska områden. Om du letar efter en slitstark skidjacka rekommenderar vi att du väljer en jacka med en tuff ytterhölje och förstärkta sömmar.

Vikt & Packbarhet

Vikt och packbarhet är viktiga överväganden för backcountryskidåkare som måste bära sin egen utrustning. Ju lättare jackan är, desto mindre energi behöver du lägga ner på att uppförsbackarna, och ju lättare den är att packa i skidryggsäcken.

När det gäller vikt är dunjackor ofta det lättaste alternativet - men de fungerar inte lika bra i våta förhållanden. Syntetisk isolering är vanligtvis lite tyngre, men den är också billigare och fungerar bättre i vått tillstånd.

När det gäller packbarhet, dunjackor är ofta de som packar ner minst, men syntetiska jackor kommer på andra plats. Om du planerar att åka mycket skidor i off-pist rekommenderar vi att du väljer en jacka med syntetisk isolering.

Design & Passform

Självklart är komfort också en viktig faktor när du väljer en skidjacka. Du vill ju trots allt inte vara du behöver inte ständigt justera din jacka eller känna dig obekväm när du åker skidor.

När det gäller komfort rekommenderar vi att du väljer en skidjacka med bra passform. En välsittande jacka är inte bara bekvämare att bära, utan ger också ett bättre skydd mot väder och vind.

När det gäller design finns det två huvudtyper av skidjackor: freeride och alpina. Freeridejackor är utformade för mer aggressiv skidåkning, medan alpina jackor har en mer traditionell utformning.

välja skidjacka skidsemester

Vilken jacka som passar dig beror på dina personliga preferenser och vilken typ av skidåkning du planerar att åka. Om du inte är säker på vilken om du ska välja rekommenderar vi att du väljer en freeridejacka - de brukar vara en bra allroundjacka.

De flesta skidjackorna kommer också i modeller för både dam och herr. Damspecifika modeller har en något smalare form runt höft och axlar, medans de lämnar med utrymme för bröstet.

De har också ofta en längre rygg och kortare ärmar för att ge bättre täckning. Om du är kvinna rekommenderar vi att du väljer en damspecifik skidjacka men unisex-modeller kan också fungera bra om du inte letar efter en tajtare passform.

Vad Har Man Under Skidjackan?

Så länge du inte köper en 3-i-1-jacka kommer du troligen att vilja ha ett särskilt mellanlager för skidåkning. Mängden isolering kan variera dramatiskt, från en tunn fleece till en puffig dunjacka. Fleecejackor är det klassiska valet för skidåkning och kan vara ganska varma och lätta, men mellan- och tunga modeller kan kännas ganska klumpiga.

Dun är det dyrare alternativet men är oöverträffad när det gäller lätt komprimerbar värme (se bara till att hålla det torrt eftersom det slutar att isolera när det är blött), och syntetisk fyllning delar på skillnaden. Det har ett ganska bra förhållande mellan värme och vikt och behåller sina isolerande egenskaper när det är vått. För mer information om mellanlager tillsammans med våra bästa val, se vår artikel om de bästa mellanlagren.

Underställ är ett annat viktigt lager att tänka på för att hålla dig torr och varm hela dagen, särskilt under kallare dagar. Syntetiska alternativ, som de som tillverkas av Patagonia eller Helly Hansen, är bekväma och drar effektivt bort fukt från huden till en rimlig kostnad. Nackdelen är att de är mindre mjuka och mer benägna att behålla obehagliga lukter.

Merinoull är dyrt, men utmärker sig genom att reglera temperaturen och förebygga lukt. Från ett prestationsalternativ föredrar vi helt klart underställ i merinoull, men det kommer som sagt till ett något dyrare pris.

Vanliga Frågor Om Skidjackor För Dam Och Herr

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en skidjackor, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du ser till att de är bekväma.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av jackor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa skidjackan för dam?

Den bästa skidjackan för dam är enligt vårt test Women's Lofoten Gore-Tex Insulated Jacket, en mycket hållbar, bekväm och effektiv skidjacka för skidbackarna.

Vilken är den bästa skidjackan för herr?

Den bästa skidjackan för herr är enligt vårt test Men's Lofoten Gore-Tex Insulated Jacket, en mycket hållbar, bekväm och effektiv skidjacka för skidbackarna.

Vad kostar en skidjacka?

Skidjackor kostar oftast mellan 3000-6000 kr, vilket till stor del varierar beroende på kvalité och den teknologi som används i skon.

Det finns skidjackor för olika budgetar, så välj det par som passar bäst för just dig.

Vad är skillnaden mellan en skidjacka och en vanlig jacka?

Den största skillnaden mellan en skidjacka och en vanlig jacka är att skidjackor är gjorda för att tåla mer slitage, samt att de är vattentäta och andningsbara.

Dessutom har de flesta skidjackor funktioner som puderskidor, dragkedjor och fickor för glasögon och handskar.

Hur väljer jag rätt storlek på skidjackan?

En skidjacka ska sitta bra runt bröstet och midjan, utan att vara för tajt. Den ska också ha tillräckligt med utrymme för att du ska kunna lägga ett lager under den, så att du kan hålla dig varm i backen.

Vad är skillnaden mellan en skidjacka för män och kvinnor?

Skidjackor för kvinnor är vanligtvis utformade för att passa en kvinnas kroppsform bättre, med en smalare siluett och kortare ärmar. De har också ofta längre ryggar för att ge bättre täckning.

Sammanfattningsvis Om Skidjackor

En bra skidjacka är ett måste om du vill hålla dig torr och varm när du ska ut och åka i skidbackarna. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 64

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.