3 Bästa Skridskohjälm (2024): Bäst i Test

bästa skridskohjälm bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juni 2023

Skridskoåkning (oavsett om det är i en rink eller långfärdsskridskor) är en rolig och spännande aktivitet, men det är viktigt att vara säker på isen. Ett sätt att skydda sig är att bära en korrekt passande hjälm, men även isdubbar och en ispik kan vara bra att ha med sig om man är ute i naturen. Men att hitta en hjälm som passar bra för just skridskoåkning kan vara svårt, med tanke på hur många olika typer av hjälmar det finns.

I den här guiden kommer vi att diskutera de bästa skridskohjälmarna på marknaden, inklusive funktioner att leta efter och hur man passar en hjälm på rätt sätt. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren skridskoåkare är det ett måste att investera i en kvalitetshjälm för att få en säker och rolig skridskoåkning.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Skridskohjälmarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Skridskohjälm: Giro Neo Hjälm Mips - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Skridskohjälm: Salomon Brigade - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Skridskohjälm För Barn: K2 Skis Varsity Kid - Läs Recension

1. Giro Neo Hjälm Mips

Bäst i Test Skridskohjälm


Giro Neo Hjälm Mips

Certifiering:

CE EN1077

Justerbar:

Ja

Vikt:

445 g

Hållbar, Säker Och Bekväm Skridskohjälm För Alla Tillfällen

Giro Ne0 Helmet Mips är utan tvekan bäst i test när det gäller skridskohjälmar. Den är tillverkad med en hållbar och långvarig konstruktion, perfekt för användning under flera säsonger. Den har en justerbar huvudstorlek och passform, idealisk för alla storlekar.

En ytterligare fördel med den här modellen är dess utmärkta ventilation, vilket säkerställer att ditt huvud håller sig svalt även under de varmaste dagarna. På baksidan, på grund av dess olika funktioner - såsom justerbara remmar och storleksinställningar - sitter den här hjälmen på ett högre pris än många andra märken på marknaden.

Men med sitt rykte om hållbarhet och övergripande bekvämlighet förblir den här modellen ett utmärkt val för dem som söker en pålitlig hjälm som kan uppfylla alla deras behov oavsett vilket tillfälle de använder den för.

FÖRDELAR

 • Mycket slitstark och hållbar konstruktion
 • Multifunktionell
 • Bekväm och justerbar passform och storlek
 • Grym ventilationsmöjlighet

NACKDELAR

 • Dyrare modell

2. Salomon Brigade

Näst Bäst i Test Skridskohjälm


Salomon Brigade

Certifiering:

CE EN1077

Justerbar:

Ja

Vikt:

430 g

Simpel, Prisvärd Och Säker Skridskohjälm

Salomon Brigade är ett annat toppval bland skatehjälmarna. Den ger inte bara en oöverträffad lättviktsflexibilitet utan har också ett bekvämt vadderat öronskydd komplett med ljudsystemteknik. Hjälmens insida är också otroligt bekväm tack vare det väl vadderade fodret på insidan som gör att du nästan glömmer att du ens har den på dig!

Inte bara det, utan dess överkomlighet gör detta till ett idealiskt alternativ om du arbetar på en budget samtidigt som du behöver ett kvalitetsskydd mot huvudskador när du åker skridskor.

Tyvärr har den dock ventilationsmässigt inte mycket på gång jämfört med andra tillgängliga alternativ - nämligen Giro Neo ovan - så det kan bli en viss värmeutmattning under längre sessioner i varmare väderförhållanden.

Om du letar efter en enkel men prisvärd hjälm med bra säkerhetsfunktioner är Salomon Brigade definitivt värd att överväga.

FÖRDELAR

 • Lätt och smidig
 • Bekväma vadderade öronskydd med ljudsystem
 • Mycket skönt foder på insidan
 • Prisvärd

NACKDELAR

 • Inte lika bra ventilationsmöjligheter som Giro Neo ovan

3. K2 Skis Varsity Kid

Bästa Skridskohjälm För Barn


K2 Skis Varsity Kid

Certifiering:

CE EN1077

Justerbar:

Ja

Vikt:

250 g

Prisvärd Skridskohjälm Perfekt För Mindre Barn

För dem som vill ha mer skräddarsydd storlek och skydd specifikt för mindre barnhuvuden ska du inte leta längre än till K2 Skis Varsity Kid-hjälmsutbud! Denna produkt skiljer sig från många andra eftersom den förutom att vara prisvärd, är dess främsta höjdpunkt att den erbjuder en säker design komplett med ABS skalkonstruktion.

Med detta sagt har många dyrare modeller plyschaddering över den inre ytan samt justerbara storlekar som är utformade för att passa perfekt längs alla huvudformer - dessa funktioner finns dock inte här i K2 Skis' Varsity Kid-erbjudande vilket definitivt begränsar vad den har att erbjuda jämfört med andra alternativ som för närvarande finns tillgängliga på dagens marknad.

Men om säkerheten är ditt största bekymmer kan detta mycket väl vara ditt förstahandsalternativ om du letar efter en bra och billig skridskohjälm för ditt barn.

FÖRDELAR

 • Säker hjälm med slitstarkt ABS-skal
 • Bekväm vaddering på insidan
 • Justerbar i storleken med grönt band
 • Prisvärd

NACKDELAR

 • Inte lika funktionsrik som dyrare alternativ

Skridskohjälm - Köptips

Att köpa rätt hjälm för dig eller ditt barn när ni är ute och åker skridskor kan vara ett extremt viktigt val, och det gäller därför att man vet vad man ska leta efter bland de olika modellerna på marknaden. Här är några av de viktigaste faktorerna att hålla utkik efter.

Säkerhet

När du köper en skridskohjälm är det viktigt att leta efter en som har certifierats av en erkänd organisation för säkerhetsstandarder.

ASTM (American Society for Testing and Materials) och CE (Conformité Européene) är två allmänt erkända organisationer för säkerhetsstandarder som testar och certifierar hjälmar för säkerhet. Hjälmar som har certifierats av ASTM eller CE har testats för att uppfylla vissa säkerhetsstandarder, t.ex. slagtålighet, penetrationsmotstånd och hållfasthet för fasthållningssystem, vilket garanterar att de ger ett adekvat skydd i händelse av ett fall eller en kollision.

längdfärdsskridksor hjälm bra

När du letar efter en certifierad hjälm kan du vanligtvis hitta certifieringsmärket på hjälmen eller i produktinformationen.

Det är viktigt att notera att alla hjälmar inte uppfyller samma standarder eller testas på samma sätt, så se till att du letar efter hjälmar som har certifierats av lämplig organisation för säkerhetsstandarder för skridskoåkning. Det är också viktigt att komma ihåg att bara för att en hjälm är certifierad betyder det inte att det är det bästa alternativet eller att den kommer att passa dig ordentligt, det är viktigt att även ta hänsyn till andra faktorer som passform, ventilation, justerbarhet, vikt, personliga preferenser, pris, varumärkets rykte och hållbarhet.

Passform

Hjälmens passform är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper en skridskohjälm. Hjälmen ska sitta bra och bekvämt på huvudet utan att vara för stram eller för lös. En korrekt passande hjälm sitter säkert på plats och ger det bästa skyddet vid fall eller kollisioner.

Här är några tips för att hitta rätt passform:

 • Mät ditt huvud innan du köper en hjälm för att säkerställa att du får rätt storlek.
 • Prova hjälmen och justera passformsystemet, t.ex. remmar eller en ratt, för att säkerställa att den sitter bra och säkert.
 • Se till att det inte finns något för stort utrymme mellan hjälmen och ditt huvud. Om du kan få plats med mer än ett finger mellan hjälmen och ditt huvud är den för lös.
 • Se till att hjälmen inte trycker på några tryckpunkter.
 • Om hjälmen har en hakrem, fäst den och öppna munnen på vid gavel, hjälmen ska dra ner lite på huvudet, detta säkerställer att hjälmen håller sig på plats vid stötar.

Det är också viktigt att notera att även om hjälmen passar ordentligt kan den inte ge tillräckligt skydd om den inte bärs på rätt sätt, det är viktigt att den bärs plant och täcker pannan, och att du justerar remmarna för att hålla den säkert på plats.

Justerbarhet

Justerbarheten är en annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en skridskohjälm. Med ett justerbart passformsystem kan du anpassa hjälmens passform till ditt huvud, vilket gör att hjälmen sitter stadigt på plats och ger bästa möjliga skydd vid fall eller kollisioner.

Här är några saker att titta på när du överväger justerbarheten i en hjälm:

 • Titta efter hjälmar med ett dial-fit-system, som gör att du kan justera hjälmens passform med ett enkelt vrid på en ratt. Den här typen av passformsystem är lätt att använda och ger en exakt och säker passform.
 • Leta efter hjälmar med justerbara band, till exempel hakband och sidoband. Med dessa remmar kan du finjustera hjälmens passform och se till att den sitter säkert på plats.
 • Leta efter hjälmar med en bakre justering, med denna funktion kan du justera hjälmens höjd på baksidan, vilket säkerställer en snygg och säker passform.
passform långfärdsskridskohjälm

Ventilation

Ventilation är en viktig faktor att tänka på när du väljer en skridskohjälm, eftersom den hjälper till att hålla huvudet svalt och bekvämt när du åker skridskor. Adekvat ventilation hjälper till att förhindra överhettning och svettning, vilket kan göra din skridskoåkning mindre bekväm och rolig.

Här är några saker att titta på när du överväger ventilationen i en hjälm:

 • Leta efter hjälmar med flera ventilationsöppningar, eftersom de ger bättre luftflöde och kylning.
 • Leta efter hjälmar med större ventilationsöppningar, eftersom de ger bättre luftflöde och kylning.
 • Tänk på var ventilerna är placerade, de bör vara strategiskt placerade runt hjälmen för att möjliggöra maximalt luftflöde och kylning.
 • Tänk på storleken på ventilationsöppningarna, de bör vara tillräckligt stora för att möjliggöra maximalt luftflöde och kylning.
 • Kontrollera om ventilerna kan stängas eller öppnas, denna funktion är bra att ha under kallare dagar, du kan stänga ventilerna för att hålla huvudet varmt.

Det är viktigt att notera att även om ventilationen är en viktig faktor att ta hänsyn till så får den inte äventyra hjälmens säkerhet, en välventilerad hjälm med bra luftflöde är det bästa alternativet, men det viktigaste är att den uppfyller säkerhetsnormerna för skridskoåkning.

Vikt

Hjälmens vikt är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en skridskohjälm, eftersom den kan påverka din komfort och rörelsefrihet när du åker skridskor. En lätt hjälm ger större rörelsefrihet och kan göra skridskoåkningen bekvämare.

Här är några saker att titta på när du överväger vikten på en hjälm:

 • Leta efter hjälmar som är tillverkade av lätta material, till exempel polykarbonat eller ABS-plast, dessa material är lätta men ger också utmärkt stöttålighet.
 • Leta efter hjälmar med minimalistisk design, dessa hjälmar tenderar att vara lättare och ger en bättre balans mellan säkerhet och vikt.
 • Jämför vikten på olika hjälmar och välj en som känns bekväm och lätt för dig.

Det är viktigt att notera att även om vikten är en viktig faktor att ta hänsyn till bör den inte äventyra hjälmens säkerhet, en lätt hjälm med bra slagtålighet är det bästa alternativet, men det viktigaste är att den uppfyller säkerhetsnormerna för skridskoåkning.

Hållbarhet

Hållbarhet är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en skridskohjälm. En slitstark hjälm tål regelbunden användning och oavsiktliga stötar, vilket gör att den ger ett tillräckligt skydd över tid.

Här är några saker att titta på när man överväger hållbarheten hos en hjälm:

 • Leta efter hjälmar som är tillverkade av hållbara material, till exempel polykarbonat eller ABS-plast, dessa material är lätta men ger också utmärkt stöttålighet och hållbarhet.
 • Leta efter hjälmar med ett hårt skal, den här typen av hjälmar tenderar att vara mer hållbara och klarar regelbunden användning och oavsiktliga stötar.
 • Leta efter hjälmar med robusta remmar och hållningssystem, dessa funktioner hjälper till att hålla hjälmen säkert på plats och kan motstå regelbunden användning och oavsiktliga stötar.
 • Leta efter hjälmar med garanti, denna funktion kan ge dig sinnesro i vetskapen om att tillverkaren står bakom sin produkt.

Det är viktigt att notera att även om hållbarhet är en viktig faktor att ta hänsyn till bör den inte äventyra hjälmens säkerhet, en hållbar hjälm med god stöttålighet är det bästa alternativet, men det viktigaste är att den uppfyller säkerhetsnormerna för skridskoåkning.

kvalitet hjälm för skridsko

Visir

Ett visir är en extra funktion som finns på vissa skridskohjälmar. Det kan ge extra solskydd och kan vara särskilt användbart vid skridskoåkning utomhus eller under soliga dagar.

Här är några saker att titta på när du överväger ett visir:

 • Titta efter hjälmar med ett avtagbart visir, den här funktionen gör att du kan ta bort visiret när det inte behövs.
 • Leta efter hjälmar med ett tonat visir, den här funktionen kan ge extra solskydd samtidigt som den minskar bländningen.
 • Leta efter hjälmar med ett visir som är lätt att justera, vissa visir kan justeras i olika lägen, detta kan vara användbart för att anpassa sig till olika ljusförhållanden.
 • Leta efter hjälmar med ett visir som är lätt att rengöra, vissa visir kan enkelt tas bort och rengöras.

Det är viktigt att notera att även om ett visir kan ge extra solskydd bör det inte äventyra hjälmens säkerhet, en hjälm med ett bra visir och god stöttålighet är det bästa alternativet, men det viktigaste är att den uppfyller säkerhetsnormerna för skridskoåkning.

Design & Färg

Även om hjälmens säkerhet är den viktigaste faktorn att ta hänsyn till när du väljer en skridskohjälm, kan hjälmens design och utseende också vara viktigt.

Här är några saker att tänka på när man överväger utformningen av en hjälm:

 • Det kan göra det bekvämare för dig när du åker skridskor och det kan också hjälpa dig att lätt upptäcka din hjälm bland andra redskap.
 • Leta efter hjälmar med olika mönster, design eller logotyper som speglar din personliga stil och dina preferenser.
 • Leta efter hjälmar med reflekterande element, detta kan öka synligheten och säkerheten när du åker skridskor i dåliga ljusförhållanden.

Det är viktigt att notera att även om designen är en viktig faktor att ta hänsyn till bör den inte äventyra hjälmens säkerhet, en hjälm med en bra design och god stöttålighet är det bästa alternativet, men det viktigaste är att den uppfyller säkerhetsnormerna för skridskoåkning.

Vanliga Frågor Om Skridskohjälmar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en skridskohjälm, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av hjälmar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa skridskohjälmen?

Den bästa skridskohjälmen är enligt vårt test Giro Neo Hjälm Mips, en mycket säker, bekväm och justerbar hjälm perfekt för bland annat skridskoåkning.

Vad kostar skridskohjälmar?

Ett par ispikar kostar oftast runt 500-1000 kronor, beroende på dess kvalitet och funktionalitet. Med det sagt finns det både billigare och dyrare modeller som passar de flestas budget.

Vilka säkerhetsnormer ska en skridskohjälm uppfylla?

Skridskohjälmar måste uppfylla vissa säkerhetsstandarder för att skydda huvudet från skador. Den viktigaste av dessa är ASTM F1492 - Standardspecifikation för hjälmar som används vid skateboarding och trickrullskridskoåkning. Den europeiska motsatsen till denna är CE EN1077. Denna standard omfattar slagtålighet, hållandesystemets prestanda och andra viktiga kriterier. Det är viktigt att kontrollera att hjälmen har certifierats för att uppfylla denna standard innan du köper den. 

Finns det skridskohjälmar i olika storlekar?

Ja, de flesta skridskohjälmarna finns i olika storlekar, från extra liten till extra stor. Se till att du mäter din huvudomkrets och köper rätt storlek för en bra passform. 

Är skridskohjälmar vattentäta?

De flesta skridskohjälmar är inte helt vattentäta, men de har ett vattenavvisande yttre skal som håller huvudet torrt i lätt regn eller snö. För mer extrema väderförhållanden kanske du vill investera i en hjälm med ytterligare vattentäta funktioner. 

Sammanfattningsvis Om Skridskohjälmar

En skridskohjälm är en mycket smart investering om du åker mycket skridskor och vill skydda ditt huvud mot eventuella fall. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 17

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.