• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Jakt
 • /
 • 5 Bästa Slaktkniv (2024): Bäst i Test

5 Bästa Slaktkniv (2024): Bäst i Test

bästa slaktkniv bäst i test

Skriven av Robert Sten  | Uppdaterad senast: juni 2023

Den kanske viktigaste uppgiften för slaktknivar är att förpacka och bearbeta viltet på fältet. För detta behöver jägaren en kniv som skär och håller skärpan. Men den måste också hålla för uppgifter som att klyva ved och skära rep.

De bästa knivföretagen erbjuder specifika funktioner för olika uppgifter och vilt. Bland de många olika nya modellerna finns den perfekta kniven för alla. Här kan du hitta de bästa slaktknivarna för din stil och typ av jakt.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Slaktknivarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Slaktkniv: Brusletto Hunter - Läs Recension 
 2. 2
  Näst Bäst i Test Slaktkniv: Teamjakt Slaktkniv Gummerad - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Slaktset: Pumori Slaktset - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Billiga Slaktkniv: Brusletto Skinner  - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Stora Slaktkniv: Fischer Kniv Böjt Blad - Läs Recension

1. Brusletto Hunter

Bäst i Test Slaktkniv


Brusletto Skinner

Bladlängd:

13.2 cm

Vikt:

250 gram

Robust, Hållbar Och Multifunktionell Slaktkniv

Jag har haft förmånen att testa Brusletto Hunter, som utsetts till den bästa slaktkniven av oss på Outdoorproffset. Efter att ha använt den i flera veckor, kan jag bekräfta att den här kniven har en robust och smart design som gör den mycket mångsidig och lämplig för en mängd olika uppgifter.

Bladet är gjort av högkvalitativt knivstål, vilket ger en hög grad av hållbarhet och slitstyrka. Bladlängden på 13,2 cm är också perfekt för de flesta uppgifter och gör det lätt att stycka och trimma kött.

Designen på handtaget är också mycket ergonomisk, vilket gör att du kan arbeta länge med kniven utan att tröttna. Vikten på 250 gram ger också kniven en bra balans och gör den enkel att hantera.

Även om den här kniven är relativt dyr är det en investering som kommer att hålla i många år framöver. Den robusta och hållbara konstruktionen gör att den klarar av tunga uppgifter, och den är lämplig för många olika användningsområden.

En nackdel med Brusletto Hunter är att den inte fungerar lika bra som en filékniv för att skära upp köttbitar, men det är inte heller vad den är designad för. Detta är en mångsidig kniv som fungerar bra för de flesta slaktuppgifter.

Sammanfattningsvis är Brusletto Hunter en mycket bra slaktkniv som rekommenderas till både professionella och amatöranvändare. Den har en robust och hållbar konstruktion, en bekväm och ergonomisk design, och en perfekt bladlängd för de flesta uppgifter. Även om den är lite dyr, är det en investering som kommer att hålla länge och vara mycket användbar för många år framöver.

FÖRDELAR

 • Mycket populär jaktkniv som kan användas för mycket
 • Robust och smart design som gör det till en mycket mångfunktionell kniv
 • Mycket hållbar och slitstark konstruktion
 • Perfekt bladlängd runt 13 cm som är lättanvänt

NACKDELAR

 • Dyrt alternativ
 • Fungerar inte lika bra som filéknivar för att skärma upp köttbitar

2. Teamjakt Slaktkniv Gummerad

Näst Bäst i Test Slaktkniv


Teamjakt Slaktkniv Gummerad

Bladlängd:

18 cm

Vikt:

300 gram

Effektiv Slaktkniv Med Fantastiskt Grepp

Teamjakt Slaktkniv Gummerad är en utmärkt slaktkniv med en robust och slittålig konstruktion. Bladet på 18 cm är gjort av högkvalitativt knivstål och har en vass egg som gör det enkelt att skära igenom kött. Det är också lätt att rengöra och kan diskas i diskmaskin.

Designen på handtaget är mycket ergonomisk och ger ett bra grepp, vilket gör att det är enkelt och säkert att använda kniven även under längre tid. Vikten på 300 gram gör också att kniven har en bra balans och är enkel att hantera.

En nackdel med Teamjakt Slaktkniv Gummerad är att bladet kan kännas lite långt i vissa situationer, men detta är en subjektiv upplevelse och beror på personliga preferenser.

Trots att detta är en lite dyrare kniv är det en investering som kommer att hålla länge och vara mycket användbar för många år framöver. Den robusta och slittåliga konstruktionen, tillsammans med det ergonomiska handtaget, gör det till en mycket effektiv slaktkniv som fungerar för en mängd olika uppgifter.

Sammanfattningsvis är Teamjakt Slaktkniv Gummerad en fantastisk slaktkniv som rekommenderas till både professionella och amatöranvändare. Den har en robust och slittålig konstruktion, en bekväm och ergonomisk design, och en perfekt bladlängd för de flesta uppgifter. Även om den är lite dyrare är det en investering som är värd priset.

FÖRDELAR

 • Motståndskraftig och slittålig konstruktion
 • Lättanvänd med vass egg
 • Solid ergonomisk handtag med bra greppstyrka
 • Lätt rengjort blad som kan diskas i diskmaskin

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ
 • Bladet kan kännas lite långt i vissa situationer

3. Pumori Slaktset

Bästa Slaktknivset


Pumori Slaktset

Bladlängd:

13.2 cm

Vikt:

1000 gram

Prisvärt Och Mångfunktionellt Slaktknivpaket

Pumori Slaktsetet är ett fantastiskt alternativ för den som söker ett komplett slaktset till ett överkomligt pris. Setet innehåller en flåkniv, en styckkniv, en filékniv och ett skärpstål, allt förpackat i en smidig väska och med ett praktiskt styckbälte för att hålla knivarna nära till hands under jakten.

Bladen är mellan 12 och 16 cm långa och tillverkade av högkvalitativt knivstål. Även om kvaliteten på de individuella knivarna inte är lika hög som hos enskilda slaktknivar, så är de helt klart mer än tillräckliga för att utföra de flesta slaktuppgifter.

Slaktsetet är mycket lätt att rengöra och underhålla, och knivarna kan lätt slipas för att hålla dem vassa under en längre period. Skärpstålet som ingår i setet gör det enkelt att underhålla skärpan på knivarna under arbetet.

Setet väger in på 1000 gram, vilket gör det lite tyngre och tar upp mer utrymme än individuella slaktknivar, men det är en liten nackdel för den som vill ha ett komplett och prisvärt alternativ. Sammantaget är Pumori Slaktsetet en utmärkt investering för den som vill ha ett komplett och prisvärt slaktset till jaktresan.

FÖRDELAR

 • Fullständigt slaktset (med flåkniv, styckkniv,, urbeningskniv, skärpstål) till bra pris
 • Smidigt styckbälte och väska för förvaring
 • Lätt att underhålla och rengöra knivarna

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalitét på de individuella knivarna
 • Tar upp mer utrymme och vikt än individuella slaktknivar

4. Brusletto Skinner

Bästa Billiga Slaktkniv


Brusletto Skinner

Bladlängd:

10 cm

Vikt:

200 gram

Simpel Och Billig Slaktkniv Med Bra Funktionalitet

Brusletto Skinner är en klassisk och mångsidig slaktkniv som har fått bra betyg för sitt prisvärda utförande. Med en bladlängd på 10 cm och en vikt på 200 gram är det en smidig och kompakt kniv som är lätt att använda och hantera.

Bladet på Brusletto Skinner är vass och enkel att slipa vid behov, och handtaget är ergonomiskt utformat för att ge ett bekvämt grepp. Även om bladets längd kan vara lite kort för vissa typer av kötthantering, är det en utmärkt kniv för mindre arbete.

Sammanfattningsvis är Brusletto Skinner en simpel och billig slaktkniv med bra funktionalitet som är perfekt för enklare uppgifter. Om du letar efter en prisvärd och mångsidig slaktkniv är Brusletto Skinner ett bra val att överväga.

FÖRDELAR

 • Klassisk och mångfunktionell slaktkniv
 • Vass egg som är lätt att slipa vid behov
 • Smidig och kompakt storlek
 • Skön ergonomiskt handtag

NACKDELAR

 • Bladets längd är ganska kort för kötthantering

5. Fischer Kniv Böjt Blad

Bästa Stora Slaktkniv


Fischer Kniv Böjt Blad

Bladlängd:

20 cm

Vikt:

350 gram

Långt Slaktkniv Med Bra Funktionalitet

Fischer Kniv Böjt Blad är en imponerande slaktkniv som är väl lämpad för att stycka och filea kött. Med en bladlängd på 20 cm kan du skära igenom stora köttstycken med lätthet. Bladet är av hög hårdhet och har en utmärkt slitstyrka som gör det till en långsiktig investering.

Den här slaktkniven har också en enkel och smidig design som gör det enkelt att använda. Du kan lätt skära igenom köttet utan att anstränga dig för mycket. Handtaget ger också bra grepp och känns bekvämt i handen under längre användning.

Naturligtvis är det här inte det billigaste alternativet på marknaden, men om du letar efter en slaktkniv av hög kvalitet som är byggd för att hålla, så är Fischer Kniv Böjt Blad ett utmärkt val. Det enda som kan vara en nackdel är att bladets längd kan upplevas som för långt i vissa situationer. Men om du behöver skära igenom stora köttstycken regelbundet, är detta den bästa stora slaktkniven på marknaden.

FÖRDELAR

 • Långt blad perfekt för att stycka och filea kött
 • Blad av hög hårdhet med bra slitstyrka
 • Enkel och smidig att skära med

NACKDELAR

 • Dyrare alternativ
 • Bladets längd kan upplevas för långt i många situationer

Vad Är En Slaktkniv?

En slaktkniv är en kniv som används för att stycka, skära och trimma kött från djur, som till exempel nötkreatur, grisar och lamm. Slaktknivar har vanligtvis ett långt, smalt blad som är utformat för att kunna komma åt på svåra ställen, såsom runt ben och i små mellanrum.

Bladet på en slaktkniv kan vara böjt eller rakt, och det kan vara flexibelt eller styvt beroende på vad det ska användas för. Handtagen på en slaktkniv kan vara tillverkade av en mängd olika material, som exempelvis trä, nylon eller rostfritt stål, och de finns i olika storlekar och vikter beroende på användningsområdet.

Slaktknivar används vanligtvis av yrkesverksamma inom köttindustrin, men de kan också användas av jägare eller hobbykockar som vill stycka sitt eget kött, och eventuellt förvara det i en viltkyl.

Slaktkniv - Köpguide

Innan du bestämmer dig för att köpa en slaktkniv finns det några viktiga faktorer att hålla reda på som skiljer de olika modellerna åt. Här är de viktigaste att hålla utkik efter.

bra slaktknivar

Typer Av Slaktknivar

Att slakta vilt kan kräva olika slaktknivar, beroende på vad det är du ska göra. Här är de tre vanligaste typerna av slaktknivar och när vardera används.

Urbeningskniv

En urbeningskniv är en typ av kökskniv med ett smalt, böjt blad som används för att ta bort ben från kött och fjädrar från fjäderfä. Den används ofta inom slaktning och styckning av kött, men också inom matlagning för att avlägsna ben och skära runt ben och brosk i kött.

Bladet på en urbeningskniv är vanligtvis tunnare och mer flexibelt än på andra typer av köksknivar, vilket gör det enklare att navigera runt ben och få till exakta skär.

Styckkniv

En styckkniv är en stor kniv med ett långt blad som är utformat för att skära stora köttstycken i mindre bitar eller portioner. Bladet är vanligtvis brett, något böjt och har en skarp kant.

Styckknivar används främst för att stycka stora köttstycken som nötkött, gris eller lamm. Kniven gör det möjligt att skära genom ben och senor för att få önskad köttbit. Den kan också användas för att skära bort fett och trimma köttet.

Styckknivar finns i olika storlekar, men de är vanligtvis större än andra knivar i köket och kräver därför mer kraft och teknik för att användas på rätt sätt.

Flåkniv

En flåkniv är en typ av kniv som används för att flå eller ta bort huden från en färskt dödad djurkropp, såsom en hjort eller ett får. Kniven har vanligtvis ett böjt blad som är tunnt och vasst för att skära lätt genom huden och fettlagret under den utan att skada köttet.

Flåknivar kan variera i storlek och form beroende på användningsområdet, men har vanligtvis en rak eller böjd egg och en bekväm handtag för att ge användaren en stadig och säker grepp.

Flåknivar används oftast av jägare, slaktare eller andra yrkesverksamma inom köttindustrin, men kan också användas av hobbyister för att bearbeta kött från jakt eller fiske.

Typ Av Blad

När det gäller att välja den perfekta slaktkniven finns det olika typer av blad som kan påverka dina val. Det är inte en typ av köp som passar alla, eftersom varje individ kan uppleva varje design på olika sätt. Men genom att känna till de olika alternativen kan du välja den som bäst passar dina behov. Låt oss nu titta närmare på några av alternativen.

Först har vi det böjda bladet, vilket är vanligt på filé- eller urbeningsknivar. Det böjda bladet gör att kniven kan följa konturerna på fiskskinnet och göra långa, rena drag genom köttet. Den här formen kan också göra vissa känsliga jobb, som att filéera en vaktel eller ta bort silverskinn, mer ansträngningslösa eftersom vinkeln på den krökta kniven gör det möjligt att manövrera effektivare i små utrymmen.

Det raka bladet är en annan vanlig typ av slaktkniv och används ofta för stora köttbitar, till exempel nötkött. Intressant nog är många traditionella japanska filéknivar raka. Det raka bladet sägs hjälpa till med mer känsliga skivor och intrikata snitt. När de används av en expert är dessa knivar idealiska för höghastighetsklippning.

Tunna blad kan också vara användbara, särskilt när du behöver skära i mindre vinklar. Alla tunna blad är inte flexibla, men de tunnare bladen behövs för att skära genom köttet med mindre motstånd, vilket orsakar mindre skada på känsligare kött.

Till sist har vi det breda bladet, vilket är viktigt för att portionera tjockt kött. Dessa blockliknande, robusta knivar är bra för att skära igenom ben och andra hårdare material. Ett brett blad ger också mer stabilitet och stöd när du arbetar med större köttstycken.

Styvt Eller Flexibelt Blad?

När du väljer en slaktkniv, är det viktigt att överväga om du vill ha ett flexibelt eller styvt blad. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar beroende på vilket arbete du ska utföra.

Ett flexibelt blad har förmågan att smälta och böja sig, vilket är idealiskt för invecklade jobb eftersom det gör att kniven kan skära hörn och utmanande former. Detta är särskilt användbart när du ska ta bort fett från köttet. Med ett flexibelt blad kan du enkelt navigera runt det feta området och ta bort det utan att skada köttet. Dessutom kan det flexibla bladet vara fördelaktigt vid filéering av fisk, eftersom det gör det möjligt att följa konturerna på fisken.

Å andra sidan kan ett styvt blad vara mer fördelaktigt när du arbetar med tuffare, tjockare kött. En tunn, flexibel kniv kan böja sig och gå ur kurs när du skär igenom köttet, vilket kan göra det svårt att få en jämn och rakt skärning. Ett styvt blad ger dig mer kontroll och stabilitet när du skär igenom tjockare köttstycken. Detta gör det också enklare att portionera breda snitt.

förbered kött och vilt med slaktkniv

Material

Valet av material är en viktig faktor att överväga när du köper en slaktknivar. Stål med högt kolinnehåll är ett vanligt material för slaktknivar. Dessa knivar behåller sin skärpa längre än rostfria knivar och kan användas i flera år utan att behöva slipas. De är också lätta att vässa, men kräver en finare sten eller vässare och en lätt beröring.

Det är viktigt att notera att kolstål är skörare än rostfritt stål och kan spricka om du tappar eller missköter det. Detta material är också känsligt för missfärgning och kan snabbt få fläckar om det inte tas om hand ordentligt. Men med rätt vård är slaktknivar i kolstål utmärkta val för dem som vill ha en kniv som håller sin skärpa under lång tid.

Rostfritt stål är en annan populär typ av material för slaktknivar. Rostfritt stål innehåller också kol, men det är kromet i stålet som förhindrar järnet från att rosta och skyddar mot värmeskador. Rostfritt stål har en längre livslängd än kolstål och bibehåller sin knivskärpa bättre än kolstål. Rostfritt stål är också mjukare än kolstål, vilket innebär att knivskäret förlorar sin skärpa snabbare.

Urbeningsknivar i rostfritt stål förblir glänsande även efter daglig användning och åldrande. De är också inte känsliga för syror som lök, tomater eller frukt.

Handtag

När du väljer en slaktknivar är handtaget en viktig faktor att överväga. Det finns vanligtvis fyra olika material att välja mellan, och varje material har sina för- och nackdelar beroende på personliga preferenser.

Nylonhandtag är det starkaste och mest slagtåliga alternativet. Det är också tåligt mot höga temperaturer och förstärkt med glasfiber under tillverkningen. Nackdelen med nylonhandtag är att de riskerar att bli missfärgade vid användning och rengöring.

Slaktknivar med plasthandtag är en bekväm och ekonomisk lösning. De finns också i olika färger, vilket möjliggör färgkodning och hjälper till att förhindra korskontaminering.

Trähandtag är ett populärt alternativ bland matlagare, men de kan vara mer underhållskrävande än andra material. Trähandtag har en klassisk och elegant look, men håller inte lika länge som andra material och är svåra att rengöra. Trähandtag är också kända för problem med rötning och splittring, eftersom trä är ett naturmaterial. Vissa urbeningsknivar i trä kräver också oljning, så det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för optimal skötsel och underhåll.

Handtag i rostfritt stål ger en elegant och modern look och är enkelt att rengöra. Nackdelen är att det kan bli halt om det inte har ett mönster eller grepp, vilket kan orsaka olyckor. Men det är lätt att underhålla och har en hög motståndskraft mot föroreningar.

Vikt & Storlek

När du väljer en slaktkniv är det viktigt att tänka på både vikten och storleken. Dessa faktorer kan spela en avgörande roll, särskilt om du planerar att använda kniven under jakt- eller campingutflykter där du kommer att behöva bära den i din jaktryggsäck över längre sträckor. I sådana situationer kan lätta modeller vara att föredra, även om de kanske inte ger samma kraft eller hållbarhet som tyngre alternativ.

En lättare kniv är mer bekväm att bära och kommer inte att lägga till för mycket vikt till din packning, vilket kan vara viktigt om du redan bär mycket annan utrustning. Det kan också vara enklare att hantera en lättare kniv under längre perioder utan att bli trött eller överbelastad.

Men samtidigt kan lätta knivar kompromissa med hållbarhet och kraft. Om du behöver en kniv för tungt arbete som att skära igenom tjockt kött eller ben, kan en lättare modell inte vara tillräckligt robust för att klara av uppgiften. Då kan det vara bättre att välja en tyngre och mer robust modell som kan hantera krävande arbete och som kommer att hålla länge.

Storleken på kniven kan också spela en roll i valet. En mindre kniv är lättare att hantera och bära med dig, men den kan inte klara av samma krävande arbete som en större kniv. En större kniv ger mer kraft och kan klippa igenom tjockare material, men den kan vara för stor och otymplig att bära med dig på längre turer.

Tips För Att Använda Din Slaktkniv

Använd handskar

Latex- eller gummihandskar är bra av flera skäl. För det första håller de processen ren och hygienisk. Kanske ännu viktigare är att de hjälper dig att hålla fast vid knivarna även när de blir våta av blod och saft.

Desinficera först

Innan du slaktar, se till att rengöra både slaktytan och knivarna. Det kan du göra genom att koka knivarna och rengöra dem med tvål. När det gäller skärytan kan du använda en 50 % blekmedelslösning eller ett annat kemiskt desinfektionsmedel.

Såga inte igenom ben

Om din urbeningskniv är vass bör du kunna ta bort allt kött från benen genom att skära genom bindväv som senor och brosk. Du bör aldrig behöva skära igenom själva benet. Om du gör det blir din kniv bara slö.

Undvik hjärnan och ryggmärgen

I hjärnan och nervsystemet kan det finnas farliga smittsamma bakterier som kallas prioner. Ge dem ett stort avstånd när du bearbetar ditt rådjur.

Andra Knivguider

bäst i test friluftkniv guide
bästa styckkniv bäst i test
bästa flåkniv bäst i test
bästa slaktknivset bäst i test
bästa urbeningskniv bäst i test
bästa jaktkniv bäst i test

Vanliga Frågor Om Slaktknivar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en Slaktkniv, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av knivar, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa slaktkniven?

Den bästa slaktkniven är enligt vårt test Brusletto Hunter, en mycket mångsidig och användbar slaktkniv för alla lägen.

Vad kostar en slaktkniv?

Priset för en slaktkniv kan variera från ungefär 300 kronor upp mot 1000 kronor. Ett prisvärt alternativ kan vara att köpa ett slaktknivskit.

Hur lång ska en slaktkniv vara?

Många tror att man behöver en stor kniv för att jaga storvilt, men det är helt enkelt inte sant. Ett litet, lättmanövrerat och mycket vasst blad är effektivare för att bryta ner djuren än ett stort, otympligt blad. Ett blad på 10-15 cm är ungefär perfekt. Större knivar med större blad och uppåt är användbara för att hantera lägerarbete och bushcraftinguppgifter.

Hur länge håller en slaktkniv?

En slaktkniv kan hålla i många år om den vårdas på rätt sätt. Det är dock viktigt att komma ihåg att hur länge en kniv håller beror på en rad faktorer, såsom kvaliteten på kniven, hur ofta den används och hur den vårdas.

Generellt sett har slaktknivar byggts med hållbarhet och styrka i åtanke, vilket innebär att de kan hålla i flera år utan att tappa skärpan eller försämras. Men om en kniv används ofta och utsätts för tungt arbete kan den slitas ut snabbare än om den används mer sällan.

För att förlänga livslängden på din kniv är det viktigt att sköta om den på rätt sätt. Detta innebär att rengöra den efter varje användning, förvara den på ett torrt och säkert ställe och använda en skärpstål för att underhålla skärpan. Om kniven har en vass egg och vårdas ordentligt kan den hålla i många år.

Det är viktigt att komma ihåg att slitaget på en slaktkniv är naturligt och det är normalt att den behöver slipas eller skärpas med jämna mellanrum för att bibehålla skärpan. Om en kniv används ofta eller utsätts för tungt arbete kan det också vara nödvändigt att byta ut den efter några år för att få bästa resultat.

Hur håller jag min slaktkniv i bra skick?

Att ha en välslipad slaktkniv är avgörande för att få bästa resultat i köket eller på jakten. Det bästa sättet att vässa en slaktkniv är att använda en av de bästa jaktknivsvässarna.

Att vässa en kniv innebär att man tar bort metallbitar från bladet och avslöjar en ny skarp kant. Honsning kräver en honsstång eller ett honsstål för att förnya eggen och vässar inte kniven utan justerar den. Medan slipning endast behövs en eller två gånger per år kan honsning utföras oftare.

När du använder en slipsten för slipning är det bäst att ha minst två stenar, och båda måste hållas våta under hela processen. Du måste också hålla kniven i exakt vinkel för varje sida av skärkanten om du slipar på båda sidor. Använd ett lätt tryck för att glida kniven fram och tillbaka längs stenen.

Det är viktigt att notera att vässningsstenar finns i olika kornstorlekar, vilket hänvisar till stenens slipgrad och är anledningen till att du måste känna till specifikationerna för din kniv. Ju högre kornstorlek, desto finare slipning och skarpare egg. Men det kräver också mer tid och ansträngning att få det perfekta resultatet.

En annan viktig faktor att överväga är vinkeln för slipningen. Det finns ingen universell vinkel som fungerar för alla knivar, så det är viktigt att känna till specifikationerna för din kniv. Generellt sett har utbeningsknivar en vinkel mellan 15 och 20 grader.

Slutligen, för att behålla den nya skarpa kanten på din slaktkniv, är det viktigt att använda den på rätt sätt och att regelbundet slipa den när det behövs. Genom att ta hand om din kniv och hålla den välslipad, kan du njuta av högkvalitativ prestanda under lång tid.

Sammanfattningsvis Om Slaktknivar

Det finns många olika slaktknivar som kan vara extremt värdefulla när du hanterar kött och vilt, särskilt ute på fältet. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 31

Inga röster än så länge!

Författare

Robert Sten ansvarar för för allt kring jakt här på Outdoorproffset. Han började redan som barn med sin far och farbror att jaga uppe i Norrland och har sedan dess fortsatt med traditionen då han nu tar med sin egna son.

Med ett genuint intresse och bakgrund inom maskinteknik har Robert en fantastisk förståelse för vad som fungerar och inte ute i fältet.