5 Bästa Snowboardboots (2024): Bäst i Test

basta-snowboardboots-bast-i-test-kopia

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: maj 2023

Denna guide riktar sig till snowboardåkare som söker de bästa bootsen för säsongen.

Välja rätt snowboardboots kan vara en utmaning. Dålig passform eller kvalitet kan förstöra en dag i backen. Men rätt val kan lyfta din prestation och komfort till nya höjder. Med mycket tid investerad i backen är det kritiskt att ha utrustning som matchar dina behov.

Läs vidare för att upptäcka vilka snowboardboots som får dig att åka som en proffs.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Snowboardbootsen Är:

 1. 1
  Burton Ion BOA: Bäst i Test Snowboardboots Herr - Läs Recension 
 2. 2
  Burton Ritual Step On: Bäst i Test Snowboardboots Dam - Läs Recension
 3. 3
  Nitro Venture TLS: Bästa Mångsidiga Snowboardboots - Läs Recension
 4. 4
  Vans Hi-Standard OG: Bästa Billiga Snowboardboots - Läs Recension
 5. 5
  Burton Toddlers’ Mini Grom: Bäst i Test Snowboardboots Barn - Läs Recension

1. Burton Ion BOA

Bäst i Test Snowboardboots Herr


Burton-Ion-BOA

Flex:

Hård

Snörsystem:

Dubbel-BOA

Robust, Funktionell Och Högkvalitativa Snowboardboots För Erfarna Åkare

Från första stund jag snörde åt mina Burton Ion BOA, insåg jag att dessa boots inte är för de svagmodiga. Med en hård flex som skriker högprestanda, kan dessa boots hantera det mest krävande terrängen utan att tappa fotfästet.

Användarvänlighet och Justeringar

En av de största fördelarna med Ion BOA är dess dubbel-BOA snörsystem. Det gör det enkelt att justera passformen, även mitt på berget med handskar på. Och som någon som har testat allt från traditionella snören till olika BOA-varianter, kan jag säga att mikrojusteringarna här verkligen gör en skillnad.

Komfort och Klimat

Många boots pratar om att hålla fötterna varma och torra, men Ion BOA levererar. Jag har åkt i allt från pudersnö till slask, och dessa boots har inte svikit mig. Det är en bekvämlighet som inte kan överskattas, särskilt för oss som ofta spenderar hela dagar i backen.

Priset och Målgrupp

Den stora nackdelen är priset. Dessa boots är inte billiga, men du får vad du betalar för. Om du är en erfaren åkare som är redo att investera i toppkvalitet, är dessa boots ditt bästa val. Nybörjare kan dock finna dem överväldigande och bättre tjänta med en mer förlåtande modell.

FÖRDELAR

 • Styvare flex med hög grad av respons för de som gillar att åka fullt ut
 • Mycket anpassningsbar passform med mikrojusteringar
 • Håller fötterna torra och varma i alla väder

NACKDELAR

 • Dyrare modell
 • Kanske inte passar särskilt bra för nybörjare

2. Burton Ritual Step On

Bäst i Test Snowboardboots Dam


Burton-Ritual-Step-On

Flex:

Medium

Snörsystem:

BOA

Bekväma Och Varma Snowboardboots För Damer

Från första känslan i butiken till den spännande premiärturen, är Burton Ritual Step On en game-changer. Om du, som jag, har erfarenhet av att jämföra flera olika dammodeller, kommer du snabbt att märka att dessa boots kombinerar teknologi och komfort på ett förstklassigt sätt.

Step On-systemets Smidighet

En av de mest framstående egenskaperna är utan tvekan Step On-systemet. Till skillnad från konventionella boots, som kan vara ett verkligt projekt att få på och av, levererar Ritual Step On en friktionsfri upplevelse. Som en ivrig snowboardåkare som har kämpat med obekväma bidningar, kan jag intyga att detta system är en total livsförändrare.

Isolering och Komfort

När det kommer till att stå emot kylan, levererar dessa boots verkligen. Med en teknologi som isolerar och håller fötterna varma, har jag kunnat fokusera på min åkning snarare än på temperaturen. Om du har följt mina tidigare recensioner om vintersportsutrustning, vet du att detta är en av de punkter jag verkligen granskar noga.

Snörsystem och Anpassningsmöjligheter

BOA-snörsystemet är effektivt, men jag kan inte låta bli att jämföra det med dubbel-BOA-systemet i andra premiummodeller, som Ion BOA. Enkelheten med ett enda BOA-system är tillräcklig för de flesta, men om du är en åkare som kräver mycket specifika anpassningar, kan detta vara en begränsning.

FÖRDELAR

 • Kompatibel med det smidiga Step On-systemet för att komma in och ur enkelt ur bidningarna
 • Högkvalitativ konstruktion med lång hållbarhet
 • Värmande och välisolerade foder som klarar av extrem kyla

NACKDELAR

 • Kunde haft ett dubbelt BOA-system för bättre anpassningsförmåga

3. Nitro Venture TLS

Bästa Mångsidiga Snowboardboots


Nitro-Venture-TLS

Flex:

Medium

Snörsystem:

Klassisk snörning

Mångsidiga Snowboardboots Som Passar De Flesta

Nitro Venture TLS levererar direkt med sin balanserade medium flex. Från park till pudersnö, dessa boots känner sig hemma överallt. Om du har varit med om att testa flera olika stilar av åkning som jag har, kommer du uppskatta mångsidigheten i dessa boots.

Klassisk Snörning: En Dubbelverkande Svärd

Bootsen använder sig av traditionell snörning, vilket är både en för- och nackdel. Det tillåter en anpassad och jämn stramning över foten, något jag personligen har haft svårt att uppnå med enkla BOA-system. Men det saknar den snabba justerbarhet som BOA-system kan erbjuda, speciellt för de som gillar att göra snabba justeringar på farten.

Komfort och Andningsförmåga: Din Fots Bästa Vän

Jag kan inte nog understryka hur viktigt det är med en boot som låter foten andas. Nitro Venture TLS har lyckats med detta utan att kompromissa med värme eller stöd. Detta är en sällsynt egenskap, och något jag ständigt letar efter när jag testar ny utrustning.

Grip och Stöd: En Sula Som Inte Sviker

En annan fördel är sulans greppförmåga. Oavsett om du går på en isig parkering eller om du behöver lite extra draghjälp i en brant backe, levererar dessa boots. Som någon som har testat allt från billiga alternativ till toppmodeller, kan jag säga att sulan i Nitro Venture TLS är en av de mest pålitliga jag har stött på.

FÖRDELAR

 • Mycket bekväm passform med lagom stöd
 • Passar både nybörjare och mer erfarna åkare
 • Rejäl sula med fantastisk greppförmåga
 • Bra andningsförmåga

NACKDELAR

 • Inget BOA-system för att anpassa justeringen

4. Vans Hi-Standard OG

Bästa Billiga Snowboardboots


Vans-Hi-Standard-OG

Flex:

Mjuk/medium

Snörsystem:

Klassisk snörning

Mycket Prisvärda Och Snygga Snowboardboots Från Vans

Om du är ute efter att maximera stil och minimera kostnader, levererar Vans Hi-Standard OG från första ögonkastet. I det stora spektrat av snowboardboots har jag inte sett många som kan erbjuda så mycket för så lite pengar.

Snörning: Tillbaka till Det Grundläggande

Dessa boots kommer med klassisk snörning, vilket är en smaksak. Är du som mig och uppskattar när teknologin inte komplicerar saker i onödan, så kommer du att älska det. Men om du är van vid snabbare system som BOA, kan det kännas lite retro.

Värme och Design: Skönhet Med Funktion

Hi-Standard OG har inte bara en attraktiv prislapp, de har också bra värmeisolering. Detta är en viktig punkt för mig som har testat många budgetalternativ och blivit besviken på just detta. De håller tårna varma utan att se klumpiga ut, vilket är en bedrift i sig.

Funktion och Passform: Du Får Vad Du Betalar För

Låt oss vara ärliga, du kan inte förvänta dig att dessa boots matchar premiumalternativ när det kommer till funktion och passform. Det är här du märker skillnaden i pris. Passformen kan vara lite på den lösa sidan och saknar finjusteringar, men om du är en casual åkare eller en nybörjare, gör det kanske inte så mycket.

FÖRDELAR

 • Extremt prisvärda
 • Snygg klassisk Van-design som fungerar lika bra som vanliga boots
 • Bra värmeisolering

NACKDELAR

 • Passformen är inte den bästa
 • Inte samma högkvalitativa funktioner som premiumalternativ

5. Burton Toddlers’ Mini Grom

Bäst i Test Snowboardboots Barn


Burton-Toddlers-Mini-Grom

Flex:

Mjuk/medium

Snörsystem:

Klassisk snörning

Prisvärda, Funktionella Och Bekväma Snowboardboots För Juniorer

Från det ögonblicket de små fötterna glider in i Burton Toddlers' Mini Grom, är det tydligt att dessa boots är designade med barnens komfort i åtanke. Som någon som har sett för många unga åkare kämpa med illasittande utrustning, är det en lättnad att se ett par boots som tar barnens behov på allvar.

Snörning och Kardborre: Barnvänlig Design

Dessa boots har en kombination av klassisk snörning och kardborreband, vilket jag ser som en smart lösning. Kardborrebanden tillåter barnen att enkelt justera passformen själva, vilket är värdefullt för små åkare som fortfarande lär sig grunderna i hur utrustningen fungerar.

Bekvämlighet och Anpassning: En Föränderlig Passform

En av de mest tilltalande egenskaperna med Mini Grom är dess förmåga att anpassa sig efter barnets växande fötter. Bootsens mjuka och flexibla material gör dem inte bara bekväma från början, utan de fortsätter också att vara det allteftersom barnets fötter växer. Detta är en av de aspekter jag alltid letar efter i barnutrustning, eftersom det förlänger produktens livslängd.

Funktionalitet: Enkel Men Effektiv

Sanningen ska fram, Mini Grom saknar några av de high-end funktionerna du skulle hitta i mer avancerade boots. Men i detta fall är enkelhet inte nödvändigtvis en nackdel. För unga åkare som behöver fokusera på grunderna, tar dessa boots bort onödiga distraktioner och gör det de ska: hålla fötterna varma, bekväma och säkra på brädan.

FÖRDELAR

 • Mycket mjuka och bekväma
 • Flexibel passform som formar sig efter barnets fötter
 • Smidiga kardborreband gör det enkelt att spänna fast

NACKDELAR

 • Inte det mest funktionsrika alternativet på marknaden

Snowboardboots - Produktjämförelse

Produkt

Flex

Snörsystem

Hård

Dubbel-BOA

Medium

BOA

Medium

Klassisk snörning

Mjuk/medium

Klassisk snörning

Mjuk/medium

Klassisk snörning

Snowboardboots - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper snowboardboots, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper snowboardboots.

Passform och Storlek

När det kommer till snowboardboots, är passformen inte bara en fråga om komfort, det är också en kritisk faktor för din övergripande prestanda på backen. Jag har sett många åkare - från nybörjare till proffs - kämpa på grund av illasittande boots, vilket påverkar allt från balans till kurvteknik.

Obehag är bara början. Boots som är för stora kan leda till att din fot rör sig inuti, vilket minskar din kontroll och skapar ett spelrum för fel. Å andra sidan, om de är för små, riskerar du att begränsa blodflödet till dina fötter, vilket kan leda till domningar och i värsta fall frostskador.

En god passform handlar inte bara om att hitta rätt storlek, utan även om att ta hänsyn till din fotform. Vissa människor har bredare fötter, medan andra har högre valv. Det är viktigt att välja en boot-modell som kompletterar din unika fotstruktur. Detta var särskilt framträdande i en tidigare recension jag skrev om Burton Ritual Step On, där passformen spelade en avgörande roll i produktens övergripande prestanda.

valja-ratt-snowboardboots

Funktionalitet och Justerbarhet

Många moderna boots kommer med olika anpassningsmöjligheter, inklusive olika snörsystem och innersulor. Om möjligt, investera i boots med justerbara funktioner. Det ger dig möjligheten att skräddarsy passformen över tid, vilket kan vara särskilt användbart om du planerar långa dagar på berget.

Hitta rätt passform för dina snowboardboots är inte en lyx, det är en nödvändighet. Det kommer inte bara att höja din komfortnivå, utan också din förmåga att manövrera och kontrollera din bräda med precision.

Flex och Körsstil

Flexibiliteten i dina snowboardboots är direkt kopplad till hur du interagerar med din bräda. I en tidigare recension av Burton Ion BOA, betonade jag vikten av en hård flex för åkare som söker respons och kontroll i höga hastigheter.

Hård flex är ofta föredragen av erfarna åkare som åker i svårare terräng eller söker maximal respons. Men det finns en avvägning: dessa boots kan vara obönhörliga om du inte har den tekniska skickligheten att hantera dem. De är inte tålmodiga med misstag och kräver en viss grad av teknisk kompetens.

Om du är en nybörjare eller åker mest på platta och mjuka terränger, kan en mjukare flex vara det rätta valet. De är mer förlåtande och låter dig lära dig grunderna utan att straffa varje litet misstag. De erbjuder också större komfort, vilket är en bonus för de som bara vill njuta av en dag på berget.

Det finns också boots med en medium flex, som erbjuder en balans mellan kontroll och förlåtelse. De är utmärkta för allround-åkare som vill kunna variera sin körning. Med en mellanliggande flex kan du både utmanas i tuffare terräng och ha roligt på mjukare, mer lekfulla delar av berget.

Snörsystem

Snörsystemet kan verka som en mindre detalj, men det har stor påverkan på din totala upplevelse. När jag recenserade Nitro Venture TLS, poängterade jag vikten av klassisk snörning för traditionella åkare.

Klassisk snörning är det mest traditionella valet och ger dig fullständig kontroll över åtdragningen av varje del av din boot. Medan det kan ta lite längre tid att snöra, belöningen är en skräddarsydd passform som du kan justera efter behov.

BOA-systemet erbjuder enkelhet och snabbhet, vilket är perfekt för dem som vill vara ute och åka snabbt. Med en enkel vridning kan du justera passformen, vilket gör det möjligt att göra finjusteringar även när du redan är på berget.

Snabbsnörning kombinerar enkelhet med justerbarhet. Det är en typ av mellanväg som låter dig göra snabba justeringar utan att offra alltför mycket kontroll. Detta är ofta en favorit bland allround-åkare som vill ha flexibilitet i olika terränger.

Material

Materialval är inte bara en designfråga; det är också en prestanda- och hållbarhetsfråga. I mina tester av Nitro Venture TLS, märkte jag att högkvalitativa material gör en betydande skillnad i livslängden på bootsen.

Vattenavvisande material är en nödvändighet på backen. Gå för teknologier som Gore-Tex eller andra högpresterande membran. Dessa material håller inte bara fötterna torra; de tillåter också viss andningsförmåga, vilket är avgörande för komfort.

Läder är ett utmärkt material när det gäller hållbarhet och vattenresistens, men det kräver mer underhåll. Syntetiska alternativ, å andra sidan, är ofta lättare och kräver mindre skötsel.

Även om högkvalitativa material ofta kommer med en högre prislapp, är det en investering som betalar sig i långa loppet. Billigare material kan spara pengar initialt, men kostnaden i komfort och nödvändiga ersättningar kan snabbt addera upp.

Värmeisolering

Värmeisolering i snowboardboots är inte bara en lyx; det är en nödvändighet. När jag testade Burton Ritual Step On, noterade jag att deras foder klarade även extrem kyla.

Nu för tiden använder tillverkare avancerade material som Thinsulate eller Primaloft. Dessa syntetiska isoleringar erbjuder en imponerande värmeeffektivitet utan att lägga till volym eller vikt. De är ofta bättre än naturliga material som ull, särskilt när det kommer till att hålla värme även i våta förhållanden.

Vissa moderna snowboardboots har även inbyggda uppvärmningssystem. De använder batterier för att generera värme och kan vara en riktig livräddare i extremt kalla förhållanden. Om du är en åkare som spenderar långa perioder i snö eller is, kan detta vara en investering värd att överväga.

Det är viktigt att notera att värmeisolering inte bara är för de som åker i arktiska förhållanden. Det spelar en roll även på dagar då vädret är milt men du behöver det där lilla extra för komfort. Att ha välisolerade boots kan göra din åkdag mycket mer njutbar.

basta-bekvam-a-snowboardboots

Ventilation

Ventilation i snowboardboots kan ibland förbises, men det är en faktor som kan göra en märkbar skillnad i din åkupplevelse. Jag har märkt att stövlar som Burton Toddlers' Mini Grom, med bra andningsförmåga, bidrar enormt till komforten.

Fuktiga fötter är inte bara obehagliga; de kan också leda till problem som fotlukt och svampinfektioner. God ventilation håller fötterna torra och minskar risken för dessa problem.

Det unika med bra ventilation är dess kapacitet att fungera dubbelriktat. Det betyder inte bara att fukt kan lämna stöveln, men det ger också frisk luft en chans att cirkulera in och hålla fötterna fräscha.

Ventilation är ofta en produkt av välgenomtänkt design och smarta materialval. Mesh-paneler och perforeringar är vanliga designelement som främjar luftflöde.

Grepp

Grepp är inte bara en funktionell aspekt; det är en säkerhetsåtgärd. Ett gott grepp hjälper dig inte bara att hålla fästet på snowboarden men även när du vandrar till liften eller utforskar off-pist terräng. När jag testade Burton Ritual Step On, var greppet överraskande effektivt på isiga ytor.

Sulans material och konstruktion är avgörande för greppkvaliteten. Gummi är ofta det bästa valet för sin kombination av flexibilitet och hållfasthet. Ett tips: sök efter sulor med en aggressiv mönstring för extra grepp.

Om du planerar att utforska olika typer av terräng, är det viktigt att ha en sula som kan hantera variationer. Detta blev särskilt klart för mig när jag jämförde greppet på Vans Hi-Standard OG med premiumalternativen på marknaden.

Det är lätt att ignorera sulan tills det är för sent. Men för bästa prestanda och säkerhet, se till att regelbundet inspektera och rengöra sulan för att undvika ackumulering av smuts eller is som kan försämra greppet.

Stötdämpning

Stötdämpning är inte den första faktorn man tänker på vid köp av snowboardboots, men dess betydelse kan inte underskattas. Det arbetar diskret men effektivt för att minska påfrestningen på knä och rygg. När jag provade Nitro Venture TLS, var jag imponerad av den skickliga balansen mellan stöd och dämpning.

Modernt skummaterial och gelinlägg är ofta de hjältar som skapar optimal stötdämpning. Dessa material kan absorbera och sprida kraften från dina landningar och snabba svängar, vilket minimerar stressen på dina leder.

Kvalitativ stötdämpning ger långsiktig komfort, särskilt under längre åkturer eller svårare terräng. Det skapar en hållbarhet i din körning som annars kan vara svår att upprätthålla.

Förstå din egen biomekanik. Om du har tidigare problem med knä eller rygg, blir stötdämpning ännu mer kritisk. Sätt därför stort värde på detta aspekt när du väljer dina nästa snowboardboots.

Kompatibilitet

Kompatibilitet mellan dina boots, bindningar och bräda är inte något att ta för givet. Det skapar en sömlös enhet som direkt påverkar hur du upplever terrängen. Produkter som Burton Ritual Step On är utmärkta exempel på hur boots och bindningar kan integreras perfekt.

Det finns olika bindningssystem, som step-on eller traditionella remmar. Olika boots är utformade för att passa olika system. En felmatch här kan resultera i säkerhetsrisker eller försämrad prestanda.

Förutom bindningarna, måste dina boots också komplettera din brädas ridingstil. Parkorienterade brädor kan kräva en annan bootprofil än all-mountain brädor.

Vissa high-tech boots och bindningar har särskilda funktioner, som mikrojusteringar eller värmeelement. Om dessa teknologier inte är kompatibla, förlorar du ut de extra fördelarna.

Vanliga Frågor Om Snowboardboots

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par snowboardboots, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av snowboardboots, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa snowboardbootsen för herr?

De bästa snowboardbootsen för herr är enligt vårt test Burton Ion BOA, ett par mycket funktionella, bekväma och snygga snowboardboots.

Vilka är de bästa snowboardbootsen för dam?

De bästa snowboardbootsen för dam är enligt vårt test Burton Ritual Step On, ett par mycket funktionella, bekväma och snygga snowboardboots.

Vad kostar snowboardboots?

Snowboardboots kostar allt ifrån 1000 till så mycket som 7000 kronor. Generellt sett kommer snowboardboots för juniorer vara betydligt billigare än de för dam och herr.

Hur lång tid tar det att bryta in nya snowboardboots?

Beroende på materialet och designen kan det ta från några timmar till flera dagar av åkning för att dina boots ska formas efter dina fötter.

Hur ofta bör jag byta ut mina snowboardboots?

Livslängden på dina boots varierar beroende på användning och kvalitet. För frekventa åkare, kan det vara bra att byta ut dem varje säsong.

Hur lång tid tar det att bryta in Vad betyder ’heel lift’ och hur påverkar det mig? snowboardboots?

’Heel lift’ är när din häl lyfter från sulan inuti booten. Detta kan påverka din kontroll och balans och bör åtgärdas för en bättre åkupplevelse.

Är snowboardboots unisex eller finns det könsspecifika modeller?

Det finns både unisex och könsspecifika modeller. Damspecifika boots tenderar att vara smalare och kan ha andra designegenskaper.

Sammanfattningsvis Om Snowboardboots

Ett bra och bekvämt par snowboardboots kan göra stor skillnad om du spenderar mycket tid i backen. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 13

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.