5 Bästa Snowboardbyxor Dam (2024): Bäst i Test

basta-snowboardbyxor-dam-bast-i-test-kopia

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide är skriven för kvinnor som söker de bästa snowboardbyxorna på marknaden.

Vått och kallt väder kan snabbt förvandla en dag på backen till ett miserabelt äventyr. Rätt snowboardbyxor är lösningen för att hålla dig torr och bekväm.

En bra investering i utrustning är nödvändig. Som en erfaren snowboardåkare kan jag bekräfta att rätt byxor gör en enorm skillnad när det gäller komfort och prestanda. Här presenterar vi våra toppresultat inom kategorin.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Snowboardbyxorna För Dam Är:

 1. 1
  Burton AK Helium Stretch: Bäst i Test Snowboardbyxor Dam - Läs Recension 
 2. 2
  EQPE Gida Pant 3.0: Näst Bäst i Test Snowboardbyxor Dam - Läs Recension
 3. 3
  Bergans Senja Hybrid Softshell Pant: Bästa Prisvärda Snowboardbyxor För Dam - Läs Recension
 4. 4
  Volcom Swift Bib Overall: Bästa Snowboardbyxor Med Hängslen För Dam - Läs Recension
 5. 5
  Dobsom Women’s Vemdalen Skipants: Bästa Billiga Snowboardbyxor Dam - Läs Recension

1. Burton AK Helium Stretch

Bäst i Test Snowboardbyxor Dam


Burton-AK-Helium-Stretch

Lager:

2L

Membran:

Gore-Tex

Extremt Bekväma Snowboardbyxor Med Fantastisk Andningsförmåga

Efter att ha spenderat hundratals timmar på snön kan jag säga att Burton AK Helium Stretch använder en av de mest avancerade materialkombinationerna. Med 2L lager och ett Gore-Tex membran, får du en högkvalitativ konstruktion som inte kompromissar med komforten. Det stretchiga softshell-materialet är en game-changer för alla som vill ha full rörelsefrihet på backen.

Andningsförmåga och Isolering

Jag har testat många byxor som antingen är för varma eller inte tillräckligt andningsbara. Burton AK Helium Stretch har hittat en gyllene mellanväg. De är lätt isolerade vilket ger en bra balans mellan värme och andningsförmåga. Denna balans är särskilt viktig under längre sessioner när du inte vill bli för överhettad.

Praktiska Fickor och Tillbehör

Fickorna i dessa byxor är inte bara för show; de är otroligt funktionella. Varma handvärmarfickor är en bortglömd men ovärderlig detalj, särskilt i kallt väder. Förvaringsfickan är också ett utmärkt tillskott för att hålla småsaker som liftkort eller snacks.

Enda Nackdelen: Värme

Om det är en sak som dessa byxor kunde förbättra, är det värmeisoleringen. För extremt kalla dagar är de kanske inte det varmaste alternativet på marknaden. Detta är dock en mindre nackdel som lätt kan åtgärdas med ett lager termobyxor under.

FÖRDELAR

 • Mjukt och stretchigt softshell-material som är extremt bekväma att bära
 • Lätt isolerad med mycket bra andningsförmåga
 • Varma handvärmarfickor samt en förvaringsficka
 • Högkvalitativ konstruktion

NACKDELAR

 • Inte det varmaste alternativet på marknaden

2. EQPE Gida Pant 3.0

Näst Bäst i Test Snowboardbyxor Dam


EQPE-Gida-Pant-3.0

Lager:

2L

Membran:

Polyuretan

Funktionella Snowboardbyxor i Snygg Stil

Jämfört med premiumalternativet Burton AK Helium Stretch, ger EQPE Gida Pant 3.0 en robust konstruktion som är svår att matcha i denna prisklass. Med sin 2L konstruktion och polyuretan-membran, har dessa byxor imponerande slitstyrka. Efter flera säsonger i olika förhållanden har jag märkt att dessa byxor håller formen utan tecken på nötning.

Ventilationslösningar och Design

Ventilation är en ofta förbisedd men kritisk aspekt av snowboardbyxor. EQPE Gida Pant 3.0 kommer med smarta ventilationskanaler, vilket är en stor fördel. Dessa kanaler kan lätt öppnas och stängas för att reglera kroppstemperaturen, vilket är särskilt användbart vid varierande väderförhållanden.

Prisvärdhet och Funktionalitet

Medan Burton's Helium Stretch verkligen sätter en hög standard, måste jag säga att EQPE Gida Pant 3.0 erbjuder utmärkt värde för pengarna. De är inte bara hållbara och funktionella, men också prisvärda. Detta gör dem till ett bra alternativ för dem som inte vill spendera en förmögenhet men ändå söker kvalitet.

Fukttransport som en Förbättringsområde

Den största svagheten med dessa byxor är fukttransporten. Om du är ute i snöiga förhållanden under en längre tid, kan du märka att fuktansamling kan bli ett problem. Detta är något jag inte har upplevt med Burton's alternativ, som har en överlägsen fukttransport tack vare sitt Gore-Tex membran.

FÖRDELAR

 • Mångsidig och funktionell design
 • Bra slitstyrka och hållbarhet
 • Smarta ventilationskanaler
 • Prisvärt alternativ

NACKDELAR

 • Inte särskilt bra fukttransport

3. Bergans Senja Hybrid Softshell Pant

Bästa Prisvärda Snowboardbyxor För Dam


Bergans-Senja-Hybrid-Softshell-Pant

Lager:

2L

Membran:

Polyuretan

Mycket Prisvärda Och Effektiva Snowboardbyxor För Damer

Bergans Senja Hybrid Softshell Pant sticker ut som det mest prisvärda alternativet bland dam-snowboardbyxorna jag har recenserat. Med 2L lager och polyuretan-membran, får du faktiskt ganska mycket värde för pengarna. Efter att ha testat dessa i flera olika förhållanden, kan jag bekräfta att de är extremt bekväma och mjuka, vilket gör dem idealiska för längre dagar på backen.

Väderskydd och Passform

Det är sällsynt att hitta så effektivt väderskydd i denna prisklass. Byxorna klarar bra av både vind och vatten, vilket ger en ganska komplett paket för de flesta väderförhållanden. Dessutom är passformen anmärkningsvärt bra, med justerbara möjligheter i både benslut och midja.

Funktionalitet och Justeringsmöjligheter

Bergans Senja kommer inte nödvändigtvis med alla de högkvalitativa funktioner som dyrare alternativ som EQPE Gida Pant 3.0 eller Burton AK Helium Stretch, men de gör grundläggande saker riktigt bra. Justeringsmöjligheterna är en särskild höjdpunkt och gör det enkelt att anpassa byxan efter din kropp och skidstil.

Kvalitet i Jämförelse med Pris

Det enda kritiska jag skulle ha att säga om dessa byxor är att de inte matchar den kvalitet du får från dyrare alternativ. Det är inte en deal-breaker med tanke på priset, men det är något att överväga om du är ute efter den absolut bästa kvaliteten och har erfarenhet av högpresterande byxor.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärt alternativ
 • Mjuka och bekväma
 • Bra vind- och vattenskydd som klarar av de flesta väderförhållanden
 • Optimal passform med bra justerbara möjligheter i benslut och midja

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalité som dyrare alternativ

4. Volcom Swift Bib Overall

Bästa Snowboardbyxor Med Hängslen För Dam


Volcom-Swift-Bib-Overall

Lager:

2L

Membran:

V-Science

Bekväma Och Välsittande Snowboardbyxor

De första som slår mig med Volcom Swift Bib Overall är de bekväma och justerbara hängslena. Efter att ha brädat med allt från budgetalternativ till premiumbyxor, kan jag intyga att hängslenapå dessa byxor är några av de mest användarvänliga och komfortabla jag har stött på.

Vattenmotstånd och Damasker

Vattnets roll kan inte underskattas när det gäller en lyckad dag på backen. Med en vattentäthet på 15 000 mm, lever dessa byxor upp till deras löften. De inbyggda damaskerna är en annan praktisk funktion som förhindrar snö från att komma in, något jag särskilt uppskattar under puderrika dagar.

Passform och Rörelsefrihet

Något som ofta saknas i många snowboardbyxor är en bra passform. Med sin stretchiga konstruktion, ger dessa byxor den rörelsefrihet du behöver utan att kompromissa med passformen. Detta gör dem idealiska för både park- och backcountry-åkning.

Värme och Temperaturhantering

Det är svårt att hitta en balans mellan värme och ventilation, men dessa byxor kan bli lite för varma under plusgrader. Jämfört med andra alternativ som Bergans Senja eller EQPE Gida Pant 3.0, kan Volcom Swift Bib Overall bli en aning varma, så det är något att ha i åtanke för vår- eller slaskåkning.

FÖRDELAR

 • Bekväma, justerbara hängslen
 • Helt vattentätt material med 15 000 mm
 • Inbyggda damasker
 • Stretchigt material med bra passform

NACKDELAR

 • Kan bli lite varma under plusgrader

5. Dobsom Women’s Vemdalen Skipants

Bästa Billiga Snowboardbyxor Dam


Dobsom-Womens-Vemdalen-Skipants

Lager:

2L

Membran:

-

Billiga Och Bekväma Snowboardbyxor För De På En Tajt Budget

I en värld där snowboardutrustning kan kosta en förmögenhet, utmärker sig Dobsom Women’s Vemdalen Skipants med sin oslagbara prislapp. Som en som har testat ett brett spektrum av byxor, kan jag säga att dessa definitivt fyller ett viktigt gap i marknaden. Designen är stilren och snygg, vilket ger dig möjlighet att åka med stil utan att tömma plånboken.

Avtagbara Hängslen

Ett unikt inslag i dessa byxor är de avtagbara hängslena. Denna flexibilitet låter dig anpassa byxorna efter din åkstil och komfortpreferenser. Det är en funktion jag inte alltid ser i denna prisklass, vilket gör dem ännu mer lockande för budgetmedvetna åkare.

Kvalitetsfrågor

Med tanke på priset, är det inte förvånande att byxorna saknar viss kvalitet. Detta är inte byxorna för dig som söker den mest slitstarka och långvariga optionen. Men de fyller sin funktion väl för vardagliga skidåkare eller för dem som behöver ett extra par i reserv.

Passform och Användbarhet

Passformen är inte den mest universella och kan vara ett problem för dem med större höfter. Det är en aspekt där dessa byxor inte står upp mot exempelvis Volcom Swift Bib Overall eller Bergans Senja. Men om du kan hitta en modell som passar din kroppsform, är de ett kap.

FÖRDELAR

 • Extremt prisvärt
 • Snygg och stilren design
 • Avtagbara hängslen

NACKDELAR

 • Inte den bästa kvalitén
 • Passformen passar inte så väl för de med större höfter

Snowboardbyxor Dam - Produktjämförelse

Snowboardbyxor Dam - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper ett par snowboardbyxor för dam, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper snowboardbyxor.

Materialval

Materialval är avgörande när det gäller att hålla sig torr och bekväm på backen. Gore-Tex dominerar ofta marknaden när det kommer till vattentäthet och andningsförmåga. Denna teknologi erbjuder en exceptionell balans mellan att stänga ute fukt och låta kroppsvärmen ventilera ut. Det gör det möjligt att åka i varierande väderförhållanden utan att kompromissa med komforten.

I tidigare recensioner av produkter som Burton AK Helium Stretch, noterade jag att Gore-Tex-membranet var en av de mest framstående egenskaperna. Det är inte bara en marketing-gimmick; det levererar verklig prestanda på snön.

bra-snowboardbyxor-for-dam

Lagerkonstruktion

När det gäller lager i snowboardbyxor, finns det grundläggande alternativ: enkellager (1L), tvålager (2L) och tre lager (3L). Varje typ har sina egna fördelar och begränsningar, så det är viktigt att matcha ditt val med dina åkningsbehov och väderförhållanden.

Enkellager (1L) är generellt lättare och mer andningsbart, men kan sakna den robusta vattentätheten i 2L och 3L. Tvålager (2L) är en mellanväg som erbjuder både vattentäthet och andningsförmåga, medan tre lager (3L) är byggda för extrema förhållanden och maximal vattentäthet.

I en tidigare recension av EQPE Gida Pant 3.0, framhöll jag att 2L-konstruktionen var en styrka för just det klimatet de var avsedda för. Så oavsett om du är ute efter en lätt dag på lokalbacken eller en flerdagsexpedition, är lagervalet något du inte bör förbise.

Vattentäthet

Vattentäthet i snowboardbyxor är inte en detalj att glömma. Denna specifikation mäts oftast i millimeter (mm), och det är en direkt indikator på hur väl byxorna kommer att stå emot fukt. En rating på minst 10,000 mm anses ge god skydd mot nederbörd och smält snö.

Om du planerar att åka i mer utsatta förhållanden, kan du överväga att gå ännu högre i rating. Det är viktigt att notera att vattentätheten måste balanseras med andningsförmågan, så en högre mm-rating är inte alltid bättre i alla situationer.

I min tidigare recension av Volcom Swift Bib Overall, framhöll jag dess imponerande 15,000 mm vattentäthet som en viktig faktor för de som ofta åker i fuktiga eller snörika klimat. En bra rating är inte bara ett säljargument, det är en nödvändighet för optimal prestanda och komfort.

Andningsförmåga

Andningsförmåga är en kritisk komponent i val av snowboardbyxor, särskilt om du förväntar dig intensiva dagar på backen. En hög andningsförmåga ser till att svett och fukt från kroppen kan avdunsta, vilket håller dig torr och komfortabel.

Denna funktion är särskilt värdefull under högaktivitetspass, som kan leda till överhettning om dina byxor inte tillåter effektiv fukttransport. Det är också viktigt att hitta en balans mellan vattentäthet och andningsförmåga, eftersom dessa två faktorer ofta är i konflikt.

Till exempel, i min recension av Burton AK Helium Stretch, markerade jag dess utmärkta andningsförmåga som en standout-funktion, särskilt lämplig för dem som åker i varierade eller mildare förhållanden. Så, när du väljer ditt nästa par snowboardbyxor, undersök andningsförmågan noga för att säkerställa att de uppfyller dina behov.

Ventilation

Ventilation i snowboardbyxor är inte bara en "nice-to-have" funktion; det är en kritisk komponent som kan påverka din prestanda och komfort på backen. Ventilationszoner, ofta belägna på innerlåren eller vid knävecken, tillåter en snabb luftväxling. Detta är avgörande för att reglera kroppstemperaturen under intensiva åk eller i varierande klimatförhållanden.

Jämfört med EQPE Gida Pant 3.0, som jag tidigare har nämnt, erbjuder dessa byxor smarta ventilationskanaler. Det är en detalj som gör stor skillnad i längden. Om du ofta känner att du blir överhettad, är byxor med bra ventilationsmöjligheter ett måste.

basta-bekvama-snowboardbyxorna-for-dam

Isolering

Isolering är en viktig faktor att beakta, särskilt om du planerar att åka i frigidare temperaturer. Ett isolerat par byxor kommer att bidra med extra värme, vilket är en nödvändighet på dagar när termometern dyker. En särskilt intressant funktion är avtagbar isolering, vilket ger dig möjligheten att anpassa byxornas värmenivå baserat på väder och aktivitetsnivå.

Till exempel, i en tidigare recension av EQPE Gida Pant 3.0, påpekade jag att dessa byxor saknade den anpassningsförmåga som avtagbar isolering erbjuder. Det kan vara en deal-breaker om du ser dig själv snowboardåka i varierade klimat eller under olika delar av säsongen. Därför bör isoleringsalternativen vara en prioritet i din checklista när du väljer ditt nästa par snowboardbyxor.

Passform

Passformen är en central komponent när det gäller val av snowboardbyxor. Du vill ha en modell som är lös nog för att röra dig fritt i olika åkpositioner, men samtidigt inte så rymlig att du upplever skav eller riskerar att byxorna glider ned. Att få detta rätt är en balansakt.

Om vi jämför med Bergans Senja Hybrid Softshell Pant, som jag tidigare har recenserat, erbjuder dessa byxor en optimal passform med justerbara möjligheter i benslut och midja. Det är den typ av anpassningsförmåga du bör leta efter.

Justerbarhet

Justerbarhet i midjan och bensluten på dina snowboardbyxor är också viktigt att tänka på. Justerbara midjor är ofta försedda med kardborreband eller elastiska paneler som ger dig möjligheten att finjustera passformen. Detta är särskilt värdefullt om du bär flera lager underkläder eller om du förändras i storlek över säsongen.

Justerbara benslut spelar en liknande roll men fokuserar mer på interaktionen mellan byxorna och ditt övriga utrustning. Om du, till exempel, har ett par större snowboardboots, kan du expandera bensluten för att få plats med dem. Detta minimerar risken för att snö tränger in och håller dig torr och bekväm.

Bergans Senja Hybrid Softshell Pant, en modell jag tidigare har recenserat, har optimal passform med justerbara möjligheter i bensluten och midjan. Detta är en funktion som bör ses som en standard snarare än en lyx.

Fickor & Förvaring

Fickor och förvaringsutrymmen på snowboardbyxor kan verka som en mindre detalj men de gör stor skillnad på berget. En välplacerad ficka kan vara en räddare i nöden för att snabbt kunna åtkomma liftkort, mobil eller snacks. Prioritera modeller med strategiskt placerade, lättillgängliga fickor.

Om du jämför med Burton AK Helium Stretch, som jag recenserat tidigare, kommer du ihåg att dessa byxor har varma handvärmarfickor samt en extra förvaringsficka. Det är den typen av mångsidig förvaring som verkligen höjer användarupplevelsen.

Inte bara placeringen, utan också fickans säkerhet är viktig. Zip-lock eller knappar kan hjälpa till att hålla dina värdesaker säkra under aktivitet. Så nästa gång du shoppar för snowboardbyxor, överväg inte bara stil och komfort, men också det praktiska värdet av fickor och förvaring.

Pris & Kvalitet

Pris i relation till kvalitet är en balansgång, särskilt när det kommer till snowboardbyxor. Billigare alternativ, som Dobsom Women’s Vemdalen Skipants som jag tidigare recenserat, kan vara ett utmärkt val för den som precis börjat med snowboarding. De ger en grundläggande nivå av skydd och komfort utan att tömma plånboken.

För de mer erfarna åkarna blir dock ekvationen lite mer komplicerad. När du når en viss nivå i din åkning, bör du också överväga att uppgradera din utrustning. Tekniskt avancerade byxor kommer ofta med funktioner som förbättrad vattentäthet, hög andningsförmåga och specialdesignade fickor.

En högre prislapp betyder inte alltid bättre kvalitet, men det indikerar oftast en högre grad av teknologisk innovation och hållbarhet i materialet. De extra investeringarna kan ge dig en längre livslängd på produkten och en mer bekväm upplevelse på backen.

Ta därför tid att utvärdera dina behov och jämföra funktioner snarare än att enbart fokusera på priset. Det kan vara skillnaden mellan en dag på berget fylld med distraktioner och en där du kan fokusera fullt ut på din åkning.

Vanliga Frågor Om Snowboardbyxor Dam

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av snowboardbyxor för dam, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av byxor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa snowboardbyxorna för dam?

De bästa snowboardbyxorna för dam är enligt vårt test Burton AK Helium Stretch, ett par extremt bekväma och värmande snowboardbyxor för kvinnor.

Vad kostar snowboardbyxor för dam?

Priset för en ett par snowboardbyxor för dam kan variera från så lite som 1000 kronor till så mycket som 5000 kronor.

Vilka material rekommenderas för god andningsförmåga?

Material som Gore-Tex eller V-Science ger utmärkt andningsförmåga, vilket är viktigt för att undvika överhettning.

Är det bättre med inbyggda eller avtagbara hängslen?

Avtagbara hängslen ger flexibilitet, medan inbyggda hängslen ofta erbjuder bättre stöd och stabilitet.

Hur väljer jag rätt storlek online?

Många varumärken erbjuder storleksguider online. Mät din midja, höfter och innersöm för att jämföra med deras tabeller.

Sammanfattningsvis Om Snowboardbyxor Dam

Ett bra par snowboardbyxor är bra för att hålla dig varm och bekväm i backen. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Om du letar efter de bästa snowboardbyxorna för herr hittar du de här, och de bästa snowboardbyxorna för barn här.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 9

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.