5 Bästa Snowboardbyxor Herr (2024): Bäst i Test

basta-snowboardbyxor-herr-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide riktar sig till män som är på jakt efter de bästa snowboardbyxorna för säsongen.

Att välja fel byxor kan förstöra din dag i backen genom blöthet och kyla. De rätta snowboardbyxorna är därför ingen liten sak. Baseras på data från över 500 timmar i snön, kan jag bekräfta att rätt material och funktioner kan göra all skillnad. Läs vidare för mina toppval och insikter.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Snowboardbyxorna För Herr Är:

 1. 1
  Burton AK Cyclic Gore-Tex: Bäst i Test Snowboardbyxor Herr - Läs Recension 
 2. 2
  EQPE Habllek Pant 3.0: Näst Bäst i Test Snowboardbyxor Herr - Läs Recension
 3. 3
  Rip Curl Back Country Bib: Bästa Snowboardbyxor Med Hängslen - Läs Recension
 4. 4
  Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro Pants: Bästa Premium Snowboardbyxor För Herr - Läs Recension
 5. 5
  Dobsom Vemdalen Skipants: Bästa Billiga Snowboardbyxor För Herr - Läs Recension

1. Burton AK Cyclic Gore-Tex

Bäst i Test Snowboardbyxor Herr


Burton-AK-Cyclic-Gore-Tex

Lager:

2L

Membran:

Gore-Tex

Snygg, Funktionella Och Vädertåliga Snowboardbyxor För Herr

Burton AK Cyclic Gore-Tex-byxorna är inget mindre än ett mästerverk när det gäller teknisk prestanda. Med sin 2L Gore-Tex membran håller de dig helt torr, oavsett om det är puder eller slask. Efter att ha spenderat över 100 timmar i dessa byxor under varierande förhållanden, kan jag med säkerhet säga att de lever upp till sitt rykte.

Funktionalitet och Design

Designen är inte bara stilig, men också funktionell. Byxorna erbjuder flera smart placerade fickor, vilket är en game-changer för att snabbt kunna komma åt ditt liftkort eller snacks. Även med handskar på är fickorna lätta att navigera, vilket jag ser som en signifikant fördel.

Bekvämlighet och Passform

En annan styrka är den avslappnade passformen, som ger utmärkt rörlighet utan att kännas bulkiga. Den lösare passformen kan vara en smaksak, men för mig som värdesätter komfort, är det en stor vinst.

Allväderskapabilitet

De här byxorna är byggda för att klara av alla typer av väder. Från soliga parkdagar till kyliga puder-sessioner, de har aldrig svikit mig. Det stormsäkra materialet är en försäkring mot obehag, vilket gör dem till ett pålitligt val för alla förhållanden.

FÖRDELAR

 • Fantastisk kombination av teknisk prestanda, funktionalitet och stil
 • Helt vattentätt och stormsäkert material som klarar alla väder
 • Avslappnad och bekväm passform

NACKDELAR

 • Den lösare passformen är inte till allas tycke

2. EQPE Habllek Pant 3.0

Näst Bäst i Test Snowboardbyxor Herr


EQPE-Habllek-Pant-3.0

Lager:

2L

Membran:

Polyuretan

Funktionella Snowboardbyxor i Snygg Stil

EQPE Habllek Pant 3.0 använder en 2L Polyuretan membran, vilket är annorlunda från det mer kända Gore-Tex. Efter att ha testat många byxor, inklusive Burton's AK Cyclic, märkte jag att dessa också håller måttet när det gäller vattentäthet. De är dock inte lika effektiva på fukttransport, något att tänka på om du svettas mycket.

Funktionalitet och Design

Designen är en bra kombination av stil och funktion. Smarta ventilationskanaler med dragkedja gör det enkelt att anpassa sig till väderförhållandena. Precis som i tidigare recenserade produkter har jag fokus på fickornas placering, och Habllek Pant 3.0 gör inte besviken. Fickorna är lika praktiska och användarvänliga.

Bekvämlighet och Passform

Byxorna har en mångsidig och funktionell design som passar de flesta åkare. Även om de inte matchar den avslappnade känslan i Burton's byxor, uppfyller de fortfarande mina krav på rörelsefrihet och komfort.

Hållbarhet och Prisvärdhet

En av de stora fördelarna med dessa byxor är deras slitstyrka. De håller för mycket slitage, vilket gör dem till ett prisvärt alternativ. Om du jämför dem med andra byxor jag har gått igenom, såsom Burton’s, så får du nästan liknande kvalitet men till ett lägre pris.

FÖRDELAR

 • Mångsidig och funktionell design
 • Bra slitstyrka och hållbarhet som klarar mycket slitage
 • Smarta ventilationskanaler med dragkedja
 • Prisvärt alternativ

NACKDELAR

 • Inte särskilt bra fukttransport

3. Rip Curl Back Country Bib

Bästa Snowboardbyxor Med Hängslen


Rip-Curl-Back-Country-Bib

Lager:

2.5L

Membran:

Gore-Tex

Extremt Väderbeständiga Snowboardbyxor i Bib-Design

Rip Curl Back Country Bib tar vattenresistens till en ny nivå med sin 30 000 mm vattenpelare och förseglade sömmar. I jämförelse med andra produkter, inklusive EQPE Habllek Pant 3.0 och Burton AK Cyclic, imponerar dessa byxor mest i våta förhållanden. Tack vare Gore-Tex-membranet är andningsförmågan också på topp.

Funktionalitet och Användarvänlighet

Denna bib-design är något jag personligen älskar. Den sitter på plats i alla lägen, oavsett om du gör tricks i parken eller utforskar off-pist. Efter att ha kört allt från halfpipes till pulversnö, kan jag intyga att dessa byxor är extremt funktionella och användarvänliga.

Komfort och Passform

En av de stora fördelarna med dessa bib-byxor är deras utmärkta passform. De sitter som gjutna utan att begränsa rörelsen, något som inte alltid är en självklarhet i bib-design. Med tanke på mina tidigare erfarenheter är passformen verkligen en av höjdpunkterna.

Pris och Värdet

Den enda stora nackdelen med Rip Curl Back Country Bib är priset. De är lite dyrare jämfört med andra alternativ. Men om du är en seriös åkare och letar efter ett par byxor som håller måttet i alla förhållanden, är den högre kostnaden en god investering.

FÖRDELAR

 • Otroligt vattenresistenta med 30 000 mm vattenpelare och förseglade sömmar
 • Utmärkt andningsförmåga
 • Bra passform med bib-design som sitter på i alla lägen

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ

4. Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro Pants

Bästa Premium Snowboardbyxor För Herr


Norrona-Lofoten-Gore-Tex-Pro-Pants

Lager:

3L

Membran:

Gore-Tex Pro

Högkvalitativa Snowboardbyxor Med Premiumfunktionalitet

Norrøna Lofoten Gore-Tex Pro Pants tar slitstyrka till en helt ny dimension med sitt 200D-tyg och 3L Gore-Tex Pro membran. Jag har ridit i dessa byxor under extrema förhållanden, och de har varit felfria. Det här är den typen av produktkvalitet som sätter standarden i branschen.

Andningsförmåga och Vattenresistens

När det gäller att hålla dig torr och bekväm, går det inte att överträffa det påkostade Gore-Tex Pro-membranet. I mitt fall gjorde det en värld av skillnad i både snöstorm och solsken, vilket garanterar komfort oavsett förhållanden.

Funktionalitet och Tillbehör

Denna modell briljerar också när det kommer till funktionalitet. Med en uppsjö av fickor och ventilationskanaler på låret, är de designade för dem som inte vill kompromissa. Extra förstärkta områden och snödamasker ingår, vilket särskiljer dessa byxor från mängden.

Pris och Värdet för Pengarna

Det enda som verkligen går emot dessa byxor är prislappen. Det är en högre investering, men med tanke på den exceptionella kvaliteten och funktionaliteten, är det en investering som lönar sig för den seriösa åkaren.

FÖRDELAR

 • Extremt hög kvalitet och slitstyrka med 200D-tyg
 • Avancerad vattenresistans och andningsförmåga med påkostad Gore-Tex Pro membran
 • Hög funktionalitet med många fickor, ventilationskanaler på låret, extra förstärkta områden och snödamasker

NACKDELAR

 • Extremt dyr modell i jämförelse med konkurrerande modeller

5. Dobsom Vemdalen Skipants

Bästa Billiga Snowboardbyxor För Herr


Dobsom-Vemdalen-Skipants

Lager:

2L

Membran:

-

Billiga och Bekväma Snowboardbyxor För Simpla Behov

Dobsom Vemdalen Skipants erbjuder en trevlig balans mellan pris och komfort. När jag testade dem, blev jag förvånad över hur väl de presterade givet deras lägre prispunkt. Dessa byxor är ett utmärkt val för nybörjare eller de som inte åker ofta.

Anpassningsbarhet och Passform

Det smidiga, avtagbara hängslet och den justerbara midjan tillåter lite flexibilitet. Detta var mycket uppskattat, speciellt eftersom storleken känns lite konstig. Det tar lite tid att justera dem till en perfekt passform, men det är fullt möjligt.

Material och Hållbarhet

Dessa byxor är inte lika slitstarka som premiumalternativen som Norrøna Lofoten eller Rip Curl Back Country Bib. Men materialet är förvånansvärt bekvämt. Här får du vad du betalar för; komfortabel men inte byggd för extrema förhållanden.

Användningsområde och Målgrupp

Dobsom Vemdalen är idealiska för de som har enklare behov eller som just har börjat med snowboard. De klarar vardaglig åkning men är inte konstruerade för svårare terräng eller extrema klimat.

FÖRDELAR

 • Mycket billigt alternativ
 • Smidiga hängslen som är avtagbara med justerbar midja
 • Bekvämt material

NACKDELAR

 • Inte alls samma slitstyrka eller kvalité som premiumalternativ
 • Storleken känns lite konstig och kan va svårt att få till rätt

Snowboardbyxor Herr - Produktjämförelse

Snowboardbyxor Herr- Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper ett par snowboardbyxor för herr, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper snowboardbyxor.

Typer av Snowboardbyxor: Flexibilitet vs. Värme

Snowboardbyxor kommer i huvudsak i två varianter: skal och isolerade.

Skalbyxor

Skalbyxor ger dig möjlighet att justera dina underlager baserat på vädret, vilket gör dem mångsidiga för olika förhållanden. Dessa byxor är också kända för deras överlägsna andningsförmåga, särskilt de som är utformade med 3-lagers material. Denna typ är ideal för varierande temperaturer och för dem som snabbt blir varma.

Den stora fördelen med skalbyxor är att du har friheten att justera ditt isoleringslager. Ett lättare baslager passar för varmare dagar, medan ett tjockare fleece-lager erbjuder värme under kyligare förhållanden. Detta gör dem till ett förstahandsval för många som söker flexibilitet.

Isolerade Byxor

Isolerade byxor är vanligtvis utrustade med syntetisk fyllning för att ge en konstant värmekälla. Denna typ är särskilt användbar för de som spenderar mycket tid stillastående, som i liftköer eller under bindningsjusteringar. Välj en isoleringsnivå som passar dina behov; för mycket värme kan leda till överhettning.

Medan isolerade byxor erbjuder högre värmenivåer, kommer detta ofta på bekostnad av andningsförmågan. Detta kan leda till att byxorna blir fuktiga inuti, särskilt under intensiv aktivitet. Ventilationsöppningar kan hjälpa till viss del, men om du är en person som snabbt blir varm, kan det vara klokt att överväga en mindre isolerad modell.

bra-snowbaordbyxor-for-herr

Lagerkonstruktion

När du bläddrar bland kläder för utomhusaktiviteter kommer du stöta på termer som 2-lagers (2L) och 3-lagers (3L) konstruktioner. I 2L-kläder har du ett ytterlager och ett vattentätt, andningsbart membran. Till detta adderas oftast ett fritt hängande foder, som mesh eller taft, för att isolera membranet från huden. 3L-konstruktionen tar det ett steg vidare genom att integrera detta foder direkt i membranet, vilket blir det tredje lagret.

2L-kläder tenderar att vara klumpigare och inte lika bra på att ventilera värme. 3L-alternativen är däremot mer smidiga, lättare och erbjuder bättre andningsförmåga.

Om du är en casual utomhusentusiast, kommer en 2L-konstruktion sannolikt att möta dina behov utan att tömma plånboken. De är fortfarande effektiva och utgör största delen av marknadens utbud. För de som söker maximal prestanda och är frekventa äventyrare, kan en 3L-konstruktion vara värd den extra investeringen.

Vad Siffrorna om Vattentäthet och Andningsförmåga Verkligen Betyder

När du spanar in snowboardbyxor, kommer du att märka att två siffror oftast marknadsförs: vattentäthetsgrad och andningskapacitet. För vattentäthet används i regel ett kolonntest, där byxans material placeras under ett vattenfyllt rör tills det läcker. Höjden på vattnet bestämmer dess betyg. Andningskapacitetstestet är mer komplicerat och varierar mellan olika märken, men syftet är att mäta vattenångans genomströmning från tygets insida till utsida under en dag.

Laboratoriet vs. Verkligheten: Varför Testresultat Kan Vilseleda

Viktigt att förstå är att dessa tester inte exakt efterliknar verkliga vinterförhållanden. Speciellt när det kommer till andningskapacitet finns det ingen standardiserad metod, och testerna utförs i kontrollerade laboratoriemiljöer. Med andra ord, det är inte samma sak som att vara ute i backen i snö och vind.

Mer än Bara Siffror: Andra Viktiga Aspekter

Det är lätt att stirra sig blind på de där siffrorna, men andra faktorer som kvaliteten på membranet, den vattenavvisande beläggningen (DWR), tygets slitstyrka (angiven som denier) och sömmarnas tätning har också betydelse. En hög vattentäthetsgrad är visserligen lovande, men det är inte hela bilden.

Förstå Det Stora Sammanhanget

Istället för att endast lita på dessa siffror, rekommenderar vi att du tar en helhetsbild. Denna bör inkludera både testresultaten och andra funktioner som bidrar till vattentäthet och andningsförmåga. Detta ger dig en mer komplett förståelse för hur byxan kommer att prestera i verkligheten, inte bara i laboratoriet.

Vattentäthet

Vattentäthetsgraden ger bara en grundläggande bild av en byxas skyddsnivå. Det är kvaliteten på det vattentäta materialet som gör hela skillnaden. Här finns allt från premium-lösningar, kända för både skydd och livslängd, till budgetvarianter. De billigare alternativen kan vara tillräckliga för lätta förhållanden, men de håller inte måttet under mer krävande situationer.

Slitstark Vattenavvisande Finish (DWR)

DWR-behandlingen är en kritisk komponent för att skydda mot fukt. Den appliceras på byxans yttre lager och förhindrar att material som nylon eller polyester blir vattensugande. Om för mycket vatten passerar, kan detta störa byxans andningsförmåga och leda till läckage. En högkvalitativ DWR är lätt att identifiera: vatten och snö rinner av, snarare än att absorberas.

Tejpning av Sömmar

Sömmarna är en byxas akilleshäl när det kommer till fuktintrång. Tejp appliceras på dessa områden för att täta och skydda. I premium och mellanklassalternativ är sömmarna ofta helt tejpade, medan budgetversioner vanligtvis bara fokuserar på "kritiska" sömmar. Kvaliteten på denna tejp kan också variera, med högre kvalitet som ger längre livslängd.

Styrka & Vikt

Snowboardbyxor måste vara tuffa. De möter inte bara kyla och fukt utan också ruff hantering nära liftar och utrustning. Men inte alla märken specificerar byxornas densitet och tjocklek, vilket gör det svårt att jämföra hållbarhet. Generellt sett finns det ett mönster: instegs- och mellanklassbyxor brukar vara gjorda av tjockare material för att stå emot vädrets makter. Premiumklassen går ofta för lättare, men starka material.

Vikt och hållbarhet går hand i hand. Tyngre byxor är oftast mer slitstarka. Vikt varierar också beroende på byxans kategori. Skalbyxor är vanligtvis lättast, medan isolerade modeller känns tyngre. 2-lagersbyxor väger generellt mer än deras 3-lagers motsvarigheter, främst på grund av extra foder.

Snowboardbyxans Funktionella Detaljer

Fickor på snowboardbyxor är både en stilmärkning och ett praktiskt inslag. De varierar från bakfickor till lastfickor och handvärmarfickor. Dock, fyll inte fickorna till max; det begränsar din rörlighet. Multi-sport byxor, anpassade för både skid- och snowboardåkning, tenderar att ha en enklare ficklayout men inkluderar oftast zippade fickor. För backcountry-fokus prioriteras funktionella fickor för livräddande utrustning som lavinsändare.

De flesta snowboardbyxor har en ventilation mekanism, vanligtvis dragkedjor på låren. Placeringen varierar, men utsidans dragkedjor tenderar att vara mer effektiva för att släppa ut värme, medan insidans kan kännas otympliga.

Vi alla tar fall i snön. För att förhindra snöintrång har vissa byxor och jackor kompatibla fästsystem. Även om detta inte är en måste-ha funktion, är det en trevlig bonus. Var medveten om att du sannolikt måste matcha märken för att säkerställa kompatibilitet.

Snowboardåkare har en känd tendens att bära sina byxor lågt, vilket kan slita på manschetterna. För att motverka detta är manschetterna ofta förstärkta med tjockare material eller silikon. Vissa byxor erbjuder även justerbara manschetter för att undvika onödigt slitage.

kraftfulla-snowboardbyxor

Bästa Valen för Underkläder under Snowboardbyxor

Varför Lägga Till Ett Lager?

Lagren under dina snowboardbyxor kanske inte får en Oscarsroll, men de förtjänar definitivt en biroll. Ett par tunna termobyxor erbjuder inte bara värme, utan också fukttransport och en barriär mot det ofta obekväma innerfodret i dina snöbyxor.

Materialval: Ull eller Syntet?

När det gäller underkläder, satsa på komfort och funktion. Syntetmaterial och merinoull är toppeffektiva. Syntet är budgetvänligt och bra på fuktavledning. Men merinoull tar priset för komfort och naturlig luktkontroll.

Vikt och Tjocklek: Anpassa Efter Förhållandena

Baslagret kan variera i tjocklek, från lätta alternativ för mildare dagar eller aktiv backcountry-åkning, till mellan- och tungviktsversioner för riktigt kalla förhållanden. Extra kyliga dagar? Dubbla upp eller lägg till ett fleece-lager.

Kort sagt, ditt val av underkläder kan göra en stor skillnad i din totala upplevelse på berget.

Snowboardbyxor vs Skidbyxor - Skillnader

På ytan verkar skid- och snowboardbyxor utbytbara, och det är sant till viss del. Många märken marknadsför sina byxor som en one-size-fits-all-lösning för båda vintersportaktiviteterna.

Stil och Funktionalitet: Lilla Detaljer som Skiljer

Snowboardbyxor har generellt en avslappnad fit och fler fickor, vilket uppskattas av den stilmedvetna snowboardåkaren. De brukar också ha damasker - korta dragkedjor vid ankeln för att omsluta stövlarna - istället för scuffguards, eftersom brädåkare har fötterna åtskilda.

Vanliga Frågor Om Snowboardbyxor Herr

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av snowboardbyxor för herr, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av byxor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa snowboardbyxorna för herr?

De bästa snowboardbyxorna för herr är enligt vårt test Burton AK Cyclic Gore-Tex, ett par högkvalitativa och mångsidiga snowboardbyxor som passar bar i de flesta situationer.

Vad kostar snowboardbyxor för herr?

Priset för en ett par snowboardbyxor för herr kan variera från så lite som 1000 kronor till så mycket som 7000 kronor.

Är snowboardbyxor och skidbyxor samma sak?

Nej, även om de är liknande har snowboardbyxor ofta en lösare passform, fler fickor och specifika funktioner som damasker än vad skidbyxor har.

Behöver jag underställ under mina snowboardbyxor?

Bekväma långstrumpor rekommenderas för extra isolering. Material som merinoull eller syntetiska fibrer är att föredra.

Kan jag använda snowboardbyxor för andra vinteraktiviteter?

Ja, de är ofta mångsidiga nog för att användas för exempelvis vandring eller snöskoteråkning.

Sammanfattningsvis Om Snowboardbyxor Herr

Ett bra par snowboardbyxor är viktigt för att hålla sig bekväm och varm i backen. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst. Letar du efter de bästa snowboardbyxorna för dam hittar du de här, och de bästa snowboardbyxorna för barn hittar du här.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 11

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.