• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Jackor
 • /
 • 3 Bästa Snowboardjacka Barn (2024): Bäst i Test

3 Bästa Snowboardjacka Barn (2024): Bäst i Test

basta-snowboardjacka-barn-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide är dedikerad till föräldrar som letar efter de bästa snowboardjackorna för sina barn.

Att hålla barnen varma och torra på sluttningarna är en utmaning. En bra snowboardjacka kan vara lösningen. Jag har personligen provat flera barnjackor med mina barn och kan bekräfta att rätt val gör stor skillnad i komfort och prestanda.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval. För de bästa snowboardjackorna för dam titta här, och för de bästa snowboardjackorna för herr titta här.


De 3 Bästa Snowboardjackorna För Barn Är:

 1. 1
  EQPE Qanuk Ski Jacket 2: Bäst i Test Snowboardjacka Barn - Läs Recension 
 2. 2
  Didriksons Kids’ Neptun Jacket: Näst Bäst i Test Snowboardjacka Barn - Läs Recension
 3. 3
  The North Face Reversible Perrito Jacket: Bästa Varma Snowboardjacka Barn - Läs Recension

1. EQPE Qanuk Ski Jacket 2

Bäst i Test Snowboardjacka Barn


EQPE-Qanuk-Ski-Jacket-2

Material:

100% polyester

Slitstark Och Mångfunktionell Snowboardjacka För Barn

Materialet i EQPE Qanuk Ski Jacket 2 är 100% polyester, vilket jag personligen har funnit att vara mycket tåligt under intensiva dagar i backen. Jackan har också en DWR-behandling (Durable Water Repellent) som effektivt stöter bort vatten och snö.

Rörelsefrihet

Ett av de mest imponerande dragen med denna jacka är det stretchiga materialet. Det möjliggör optimal rörelsefrihet, vilket är avgörande när barnen utforskar svåra terränger eller bara leker. Jag har sällan sett en jacka som kombinerar passform och flexibilitet så bra.

Funktionalitet

Smart placerade fickor är en underdrift; jackan har en särskild ficka på armen för lyftkort. Det här är en detalj som jag uppskattar mycket som förälder. Det gör hela upplevelsen smidigare när barnen själva kan passera lyftsystemen utan problem.

Vind- och Vattenresistens

Med en DWR-behandling levererar denna jacka på löftet om att vara vind- och vattenavvisande. Under en hel dags användning i varierande förhållanden, inklusive snöfall och kraftig vind, har den visat sig vara mycket pålitlig. Det är inte bara en teoretisk fördel, det är praktisk erfarenhet.

FÖRDELAR

 • Mycket slittålig med lång hållbarhet
 • Bra stretchigt material som säkerställer en optimal passform
 • Vind- och vattenavvisande DWR-behandling
 • Smart placerade fickor (en på armen för lyftkort)

NACKDELAR

 • Inga uppenbara

2. Didriksons Kids’ Neptun Jacket

Näst Bäst i Test Snowboardjacka Barn


Didriksons-Kids-Neptun-Jacket

Material:

100% polyamid

Snygg Och Effektiv Snowboardjacka För Barn

Didriksons Kids' Neptun Jacket är gjord av 100% polyamid, en kvalitet som jag ofta ser i högpresterande ytterkläder. Till skillnad från polyesterjackor, som EQPE Qanuk Ski Jacket 2 jag tidigare diskuterade, erbjuder polyamid en anmärkningsvärd balans mellan tålighet och flexibilitet.

Anpassningsmöjligheter

Det som verkligen sticker ut med denna jacka är dess justerbarhet. Från huva till ärmslut och nederkant, allt kan anpassas för en skräddarsydd passform. Detta är en viktig detalj, särskilt för föräldrar som vill att en jacka ska följa barnets tillväxt utan att tumma på komfort.

Värme och Väderskydd

Jackan är inte bara vind- och vattentät; den kommer med en imponerande vattenpelare på 10000 mm. Under mina egna tester i extrem kyla, har den varit ojämförligt varm och hållit barnen torra och lyckliga. Det är ett klart steg upp från andra modeller på marknaden.

Design och Färgval

Slutligen, designen och färgvalet gör denna jacka till en vinnare för både pojkar och flickor. Det är en sällsynt kombination att ha funktion och stil i en barnjacka, och Didriksons lyckas verkligen med detta.

FÖRDELAR

 • Bra passform med justerbar huva, ärmslut och nederkant
 • Varmt vadderad som klarar av extrem kyla utan problem
 • Helt vind- och vattentät konstruktion med 10000 mm vattenpelare
 • Finns i flera snygga färger för både pojkar och flickor

NACKDELAR

 • Kan bli något varma under plusgrader i backen

3. The North Face Reversible Perrito Jacket

Bästa Varma Snowboardjacka Barn


The-North-Face-Reversible-Perrito-Jacket

Material:

100% polyester

Varm Och Unikt Designad Snowboardjacka För Barn

The North Face Reversible Perrito Jacket utmärker sig i att erbjuda överlägsen värme och isolering, tack vare sin 100% polyesterkonstruktion. Jag har tidigare diskuterat andra jackor med polyester som huvudmaterial, men denna modell tar det ett steg längre med sin fokuserade isolering.

Mångsidighet och Design

Ett särdrag som verkligen får denna jacka att sticka ut är dess reversibilitet. Det ger barnet möjligheten att variera sin stil utan att byta jacka. Detta är inte bara en designdetalj, utan också praktiskt för de dagar då ena sidan kan bli smutsig.

Lätthet och Rörelsefrihet

Trots sin värmande egenskap är Perrito-jackan anmärkningsvärt lätt och smidig. Den inkräktar inte på barnets rörelsefrihet, vilket är avgörande för en dag i backen. Många varma jackor kan kännas klumpiga, men inte denna.

Huva och Hjälmkompatibilitet

Om det finns en nackdel att notera, är det huven. Den är något liten och inte alltid kompatibel med alla typer av skidhjälmar för barn. Detta är en viktig detalj att tänka på, särskilt om du planerar att kombinera den med en större, mer robust hjälm.

FÖRDELAR

 • Varm och välisolerad konstruktion
 • Möjlighet att vända ut och in på jackan för att få två olika utseenden
 • Lätt och smidig

NACKDELAR

 • Liten huva som inte fungerar bra med alla skidhjälmar

Snowboardjacka Barn- Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en snowboardjacka för barn, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper en snowboardjacka.

Material

Materialval är fundamentalt när det gäller snowboardjackors hållbarhet och funktion. Polyamid och polyester dominerar marknaden, och med god anledning. De är slitstarka, vattenavvisande och relativt lätta. Men som jag nämnt i min recension av Didriksons Kids' Neptun Jacket, inte alla syntetmaterial är skapade lika.

Polyester tenderar att vara lite mer elastiskt och kan erbjuda bättre rörlighet. Om ditt barn är särskilt aktiv eller föredrar en jacka med bra stretch, kan detta vara det optimala valet.

Polyamid å andra sidan, erbjuder överlägsen slitstyrka. Det är idealiskt för barn som är hårda på sina kläder eller för de som planerar att använda jackan under flera säsonger.

Vissa jackor kommer även med en blandning av dessa material, eller kanske ytterligare förstärkning i kritiska zoner som axlar och armbågar. Det ger en optimal kombination av hållbarhet och flexibilitet.

Oavsett ditt val, titta på materialtjocklek och sömnadskvalitet. Det är små detaljer som dessa som skiljer en bra jacka från en som du kommer att behöva ersätta inom en snar framtid.

bra-snowboardjacka-for-barn

Värmefaktor och Klimatanpassning

När du väljer en snowboardjacka för ditt barn, är värmefaktorn avgörande. Isoleringen i jackan bör vara anpassad till den specifika miljö där den kommer att användas. Om ni till exempel planerar att snowboarda i ett område med extremt kalla temperaturer, bör du sikta på en jacka med högkvalitativ isolering, liknande det jag såg i The North Face Reversible Perrito Jacket.

Om ni däremot ska till ett milt vinterklimat, kan en mindre isolerad jacka vara bättre, eftersom en för varm jacka kan leda till att barnet svettas och blir obekväm. Isoleringstypen kan variera från dun till syntetiska material, och varje typ har sina egna för- och nackdelar när det gäller vikt, andningsförmåga och fuktresistens.

Det är också bra att leta efter jackor med ventilerande paneler eller dragkedjor, vilka kan öppnas för att frigöra överskottsvärme. Vissa avancerade modeller har även inbyggda temperaturregleringssystem, vilket är särskilt användbart om du planerar att tillbringa en hel dag ute i olika väderförhållanden.

Att hitta rätt balans mellan värme och komfort är nyckeln, och det bör alltid anpassas efter de specifika behoven hos ditt barn och den miljö där jackan kommer att användas. Detta är särskilt viktigt om du jämför med andra jackor på marknaden, eftersom ingen jacka är "one size fits all" när det gäller isolering och värmefaktor.

Vatten- och Vindresistens

När det gäller vatten- och vindresistens, är en vattenpelare på minst 5000 mm en god utgångspunkt för en pålitlig snowboardjacka. Detta är särskilt viktigt i varierande väderförhållanden där snabbt ändrande förhållanden kan vara regel snarare än undantag. Jackor som Didriksons Kids' Neptun, som jag tidigare har granskat, står som exempel på hög vattenresistens med en vattenpelare på 10000 mm.

För de som inte är bekanta med termen "vattenpelare", är det ett mått på hur mycket vatten ett material kan stå emot innan det börjar läcka. Högre siffror indikerar bättre skydd. Men det handlar inte bara om att hålla vatten borta; det gäller även att skydda mot vind, vilket kan vara lika viktigt när det gäller att bevara kroppsvärme.

Utöver vattenpelaren bör du också ta hänsyn till jackans sömmar och dragkedjor. Sömmar bör vara tejpade eller svetsade för att förhindra vatteninträngning. Dragkedjor bör vara vattentäta eller åtminstone ha en skyddande överdrag.

Det är viktigt att notera att även om en jacka har hög vatten- och vindresistens, måste den fortfarande ha god andningsförmåga. Annars riskerar du att barnet blir svettigt och fuktigt inuti jackan, vilket kan leda till en obehaglig kylning när svetten börjar avdunsta. Detta skapar en balansgång mellan skydd och komfort, en aspekt som inte ska förbises när du väljer den bästa snowboardjackan för ditt barn.

Andningsförmåga

Andningsförmåga i en snowboardjacka är inte en lyx, det är en nödvändighet. Medan vattentäthet skyddar mot fukt utifrån, ser andningsförmågan till att inbyggd fukt i form av svett kan avdunsta. Detta blir kritiskt under intensiv aktivitet, som i fallet med snowboarding, där barn snabbt kan bli överhettade.

Jackor med bra andningsförmåga har ofta material som GORE-TEX eller andra avancerade syntetiska membran. De fungerar genom att tillåta vattenmolekyler att passera ut, men hindrar större vattendroppar från att komma in. En jacka som The North Face Reversible Perrito Jacket, som jag har skrivit om tidigare, är ett utmärkt exempel på en produkt som lyckas balansera dessa två egenskaper väl.

Ventilationszoner är ett annat smart inslag som förbättrar andningsförmågan. Dessa zoner, ofta belägna under armarna eller på ryggen, kan öppnas och stängas för att anpassa temperaturkontrollen. Detta är speciellt användbart under varierande klimat eller när aktivitetsnivån förändras.

Målet här är att uppnå en balans mellan att hålla ditt barn torrt från externa element och att förhindra att de blir våta av sin egen svett. Att misslyckas med detta kan snabbt förvandla en dag på backen från njutbar till obekväm. Därför är det nödvändigt att investera i en jacka som lyckas med att både skydda och andas.

Passform och Justerbarhet

Att välja en snowboardjacka med justerbara funktioner är inte bara smart ur en komfortsynpunkt, det är även ekonomiskt klokt. Barn växer snabbt, och att investera i en jacka med justerbar huva, ärmslut och midja betyder att du kan förvänta dig en längre livslängd för produkten. Detta minskar behovet av att köpa en ny jacka varje säsong, en fördel jag märkt med produkter som EQPE Qanuk Ski Jacket 2.

Justerbara funktioner gör det också möjligt att lägga till eller ta bort lager under jackan beroende på väderförhållandena. Till exempel kan ditt barn ha på sig en extra fleece under kyligare dagar och enbart en t-shirt under mildare förhållanden, allt medan jackan fortsätter att passa bra.

Ett annat plus är att dessa justerbara delar ofta är designade för att skapa en bättre försegling mot väder och vind. Ett snabbjusterbart midjeband eller en dragsko i ärmsluten kan göra underverk för att hålla snö och kyla ute.

För maximal effekt, leta efter jackor där dessa justerbara komponenter är lätta att hantera, även med handskar på. Detta gör det enklare för ditt barn att justera passformen själv, vilket kan vara avgörande i en snabbt föränderlig skid- eller snowboardmiljö.

bra-och-bekvam-snowboardjacka-for-barn

Fickor och Förvaring

När det kommer till snowboardjackor är förvaringsmöjligheter ofta underskattade men högst väsentliga. Extra fickor kan vara game changers på backen, speciellt när det gäller att snabbt få tag på ett lyftkort eller en liten energigivande snack. EQPE Qanuk Ski Jacket 2, som jag tidigare har gått igenom, är ett bra exempel med sin smart placerade armficka för just lyftkort.

Förvara snacks som energibars eller nötter i en lättåtkomlig ficka. Det gör det enklare för ditt barn att hålla energinivåerna uppe under en lång dag i snön.

En inre ficka avsedd för mobiltelefon eller andra värdesaker är även det en bonus. Denna typ av ficka bör helst vara vattenavvisande och vara placerad på ett sätt som minimerar risken för förlust eller skada, även under mer intensiv åkning.

Fickor med dragkedja är att föredra framför öppna fickor eller fickor med enbart knappar. De ger en extra säkerhetsnivå och ser till att innehållet stannar där det ska, även under de mest aktiva stunderna på backen.

Design och Stil

Även om tekniska specifikationer är kritiska, får man inte underskatta betydelsen av design och stil, särskilt när det kommer till barn. De vill inte bara ha en jacka som håller dem varma och torra; de vill också ha en som ser cool ut. Didriksons Kids' Neptun Jacket, som jag recenserat tidigare, är en utmärkt exempel med sitt brett utbud av färger som appellerar till både pojkar och flickor.

Färgval kan även ha praktiska fördelar. Ljusa eller neonfärger gör det lättare att hålla ögonen på ditt barn i en folkmassa eller i dåliga ljusförhållanden.

Mönster och grafiska element adderar en extra dimension av personlighet. Det kan vara motiv från en populär film eller ett abstrakt mönster som sticker ut. Detta är särskilt viktigt för äldre barn som börjar utveckla en mer definierad personlig stil.

Ett extra plus är om jackan har omvändbara funktioner, vilket ger två utseenden i en. Det är inte bara ekonomiskt, utan också en kul funktion som låter barnet mixa och matcha utifrån humör och aktivitet.

Vanliga Frågor Om Snowboardjacka Barn

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en snowboardjacka för barn, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av jackor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa snowboardjackan för barn?

Den bästa snowboardjackan för barn är enligt vårt test EQPE Qanuk Ski Jacket 2, då det är en prisvärd, bekväm och mycket funktionell snowboardjacka som passar de flesta barnen.

Vad kostar en snowboardjacka för barn?

Priset för en snowboardjacka för barn kan variera från så lite som 500 till så mycket som 2500 kronor.

Vad är vattenpelare och varför är det viktigt?

Vattenpelare är ett mått på hur vattentät en jacka är. Ju högre värde, desto bättre skydd mot fukt. För snowboardjackor rekommenderas minst 5000 mm för att ge optimalt skydd.

Hur vet jag om jackan är tillräckligt varm?

Kolla isoleringsmaterialet och dess tjocklek. Dun är varmt men mindre effektivt om det blir vått, medan syntetiska material som Thinsulate ger bra värme även i fuktiga förhållanden.

Kan man tvätta en snowboardjacka?

Ja, men följ alltid tvättråden. Felaktig tvätt kan förstöra vattentäta och andningsaktiva egenskaper.

Vad betyder ”andningsförmåga” i detta sammanhang?

Andningsförmåga handlar om materialets kapacitet att släppa ut fukt (svett) från insidan till utsidan, vilket hjälper till att undvika överhettning.

Hur viktig är rörlighet i en barns snowboardjacka?

Mycket viktig. Barn behöver frihet att röra sig för att kunna njuta och lära sig sporten. Material som har en viss grad av stretch eller paneler för ökad rörlighet är att föredra.

Finns det jackor med inbyggda säkerhetsfunktioner?

Ja, vissa jackor har inbyggda visselpipor, reflekterande material eller GPS-trackers som en extra säkerhetsåtgärd.

Sammanfattningsvis Om Snowboardjacka Barn

En bekväm snowboardjacka är ett måste för att hålla ditt barn varm i backen. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 8

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.