5 Bästa Spritkök (2024): Bäst i Test

bästa spritkök bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: maj 2023

Denna guide är skriven för dig som är intresserad av att hitta de bästa spritköken för friluftsentusiaster och äventyrare. Vi riktar oss till både nybörjare och erfarna friluftsälskare.

Ett av de vanligaste problemen för friluftsentusiaster är att hitta ett pålitligt och effektivt kök för att laga mat och värma vatten under sina äventyr. Spritkök kan vara en idealisk lösning på detta problem tack vare deras lätta konstruktion, låga bränsleförbrukning och enkel användning.

Som erfarna friluftsmänniskor och passionerade backpackers har vi provat och testat många olika spritkök genom åren. Vi har samlat data från olika tester, jämfört bränsleförbrukning, vikt och prestanda för att skapa en omfattande lista över de bästa spritköken på marknaden.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Spritköken Är:

 1. 1
  Trangia 25-3 UL: Bäst i Test Spritkök - Läs Recension 
 2. 2
  Trangia 35-5UL/BL: Näst Bäst i Test Spritkök - Läs Recension
 3. 3
  Trangia 28-T Mini: Bästa Lilla Spritkök För Vandring - Läs Recension
 4. 4
  Esbit Spritkök Med Gasbrännare: Bästa Kompakta Spritkök - Läs Recension
 5. 5
  Trangia 25-4 UL: Bästa Spritkök Med Kaffekokare - Läs Recension

1. Trangia 25-3 UL

Bäst i Test Spritkök


Trangia 25-3 UL

Avsett För:

4 personer

Packmått:

22 x 10,5 cm

Material:

Aluminium

Vikt:

895 g

Robust, Funktionellt Och Mycket Populärt Spritkök

Trangia 25-3 UL är tillverkad av högkvalitativt aluminium, vilket gör den både robust och lätt. Aluminiummaterialet ger även en utmärkt värmefördelning vid uppvärmning av mat och vatten. Genom åren har jag använt en mängd olika spritkök, och Trangia 25-3 UL:s hållbarhet och kvalitet på materialet imponerar verkligen. Det är tydligt att denna modell är byggd för att tåla påfrestningarna från friluftsliv och frekvent användning.

Användarvänlighet och prestanda

När det gäller användarvänlighet har Trangia 25-3 UL verkligen lyckats. Jag har alltid uppskattat hur enkelt det är att montera och använda detta spritkök. Trots att det inte är lika snabbfungerande som vissa gasolkök, erbjuder Trangia 25-3 UL en pålitlig och funktionell prestanda. Brännaren är lätt att tända och justera, och den jämna värmefördelningen gör att maten lagas jämnt och effektivt.

Transport och packbarhet

Med ett packmått på endast 22 x 10,5 cm och en vikt på 895 gram är Trangia 25-3 UL lätt att transportera och packa ner i ryggsäcken. Under mina många äventyr har jag stött på flera spritkök som tar upp för mycket utrymme eller är för tunga, men Trangia 25-3 UL har alltid varit ett smidigt och lätt alternativ. Det kompakta formatet gör det enkelt att bära med sig, även under längre vandringar och resor.

För vem är Trangia 25-3 UL lämplig?

Trangia 25-3 UL är avsett för 4 personer, vilket gör det till ett utmärkt val för små grupper av vandrare, klättrare eller familjer på campingäventyr. Det enda att tänka på är att detta set saknar en vattenkokare, vilket kan vara en nackdel för dem som vill ha en komplett uppsättning för matlagning och vattenuppvärmning. Trots detta är Trangia 25-3 UL ett mycket populärt och pålitligt spritkök som jag rekommenderar för alla som söker en robust, funktionell och lättanvänd modell.

FÖRDELAR

 • Bra spritkök som är enkelt och smidigt att använda
 • Kraftfull konstruktion med bra hållbarhet
 • Lätt och smidig att transportera
 • Funktionell och pålitlig

NACKDELAR

 • Inte lika snabbfungerande som tex. gasolkök
 • Detta set har ingen vattenkokare

2. Trangia 35-5UL/BL

Näst Bäst i Test Spritkök


Trangia 35-5UL 'BL

Avsett För:

4 personer

Packmått:

22 x 10,5 cm

Material:

Aluminium med non-stick

Vikt:

1075 g

Smart Och Smidigt Spritkök Med Pannor Och Kastruller i Non-stick

Trangia 35-5UL/BL är tillverkad av aluminium, precis som dess motsvarighet 25-3 UL, men med en viktig skillnad: pannor och kastruller har en non-stick-beläggning. Under min tid som friluftsentusiast har jag lagat många måltider på spritkök, och jag kan verkligen uppskatta fördelarna med non-stick-beläggningen. Det gör matlagningen lättare, rengöringen snabbare och bidrar till att undvika att maten bränner fast vid pannorna.

Användarvänlighet och prestanda

Trangia 35-5UL/BL erbjuder samma användarvänlighet och pålitliga prestanda som Trangia 25-3 UL. Den är enkel att montera och använda, och trots att den inte är lika snabb som gasolkök, fungerar den mycket bra för friluftsentusiaster. Som en erfaren användare av Trangia-köken kan jag säga att non-stick-beläggningen förbättrar användarupplevelsen ytterligare, då den minskar risken för att maten fastnar och underlättar rengöringen efteråt.

Vikt och packbarhet

Trangia 35-5UL/BL har samma packmått som 25-3 UL, 22 x 10,5 cm, men är något tyngre med en vikt på 1075 gram. Detta innebär att den kan vara något mer belastande att bära under längre vandringar och resor. Trots detta har jag funnit att den extra vikten är en acceptabel kompromiss, med tanke på fördelarna med non-stick-beläggningen och den snygga, moderna svarta färgen.

Kompatibilitet med gasbrännare och målgrupp

Precis som med andra Trangia-köken kan Trangia 35-5UL/BL kompletteras med en gasbrännare, vilket ger ytterligare flexibilitet och anpassningsförmåga för användaren. Detta spritkök är avsett för 4 personer, vilket gör det till ett utmärkt val för små grupper av vandrare, klättrare eller familjer på campingäventyr. Det är viktigt att notera att 35-5UL/BL är lite dyrare än de klassiska Trangia-modellerna, men om du prioriterar non-stick-beläggningen och den moderna designen är detta ett ypperligt val för dina friluftsäventyr.

FÖRDELAR

 • Samma bra funktionalitet som 25 -3 UL ovan
 • Tillverkad av aluminium som har en non-stick beläggning
 • Snygg och modern svart färg
 • Som vanligt går Triangias kök att kompletteras med gasbrännare

NACKDELAR

 • Lite dyrare än Triangias klassiska modeller
 • Även lite tyngre

3. Trangia 28-T Mini

Bästa Lilla Spritkök För Vandring


Trangia 28-T Mini

Avsett För:

1 personer

Packmått:

15 x 15 x 6,7 cm

Material:

Aluminium

Vikt:

330 g

Miniköket Som Får Plats i Fickan

Trangia 28-T Mini är ett otroligt kompakt och lätt spritkök som är enkelt att använda och sköta om. Som någon med lång erfarenhet av friluftsliv och vandring har jag stött på många spritkök, men få har varit så lätta att använda som denna modell. Det robusta aluminiummaterialet ger en stabil konstruktion, samtidigt som vikten hålls nere, vilket är en stor fördel när du bär med dig utrustning under längre vandringar.

Packbarhet och vikt

Med sina minimala mått på 15 x 15 x 6,7 cm och en vikt på endast 330 gram är Trangia 28-T Mini det perfekta lilla spritköket för vandring. Det är tillräckligt litet för att få plats i militärbyxor eller bälgfickor, vilket gör det mycket enkelt att bära med sig under dina äventyr. Som en friluftsentusiast har jag uppskattat hur enkelt det är att packa ner detta kök och ta med det på resan.

Praktiska funktioner

Trangia 28-T Mini kommer med flera praktiska funktioner, som en tång och vindskydd, vilket gör det ännu mer användarvänligt och effektivt när du lagar mat utomhus. Jag har använt detta kök i olika väderförhållanden och vindskyddet har visat sig vara en stor fördel, eftersom det förbättrar brännarens prestanda och minskar bränsleförbrukningen.

Kapacitet och användningsområden

Det är viktigt att notera att Trangia 28-T Mini är avsett för endast en person, vilket innebär att det kan laga mindre mängder mat åt gången. Detta gör det perfekt för solovandringar eller kortare turer där enkel matlagning är prioritet. Som en erfaren användare av spritkök kan jag intyga att Trangia 28-T Mini är ett utmärkt val för dem som söker ett litet, lätt och enkelt spritkök för sina friluftsäventyr.

FÖRDELAR

 • Otroligt kompakt och lätt modell - tillräckligt liten för att få plats i militärbyxor eller bälgfickor
 • Kommer med praktisk tång och vindskydd
 • Mycket enkel att använda och sköta om

NACKDELAR

 • Kan enbart laga mindre mängder mat åt gången

4. Esbit Spritkök Med Gasbrännare

Bästa Kompakta Spritkök


Esbit Spritkök Med Gasbrännare

Avsett För:

2 personer

Packmått:

14,7 x 12,8 cm

Material:

Hårdanodiserad aluminium

Vikt:

430 g

Kompakt, Smidig Och Ultralätt Spritkök För Vandring Eller Liknande Aktivitet

Esbit Spritkök Med Gasbrännare är tillverkat av hårdanodiserad aluminium, vilket ger en stark och hållbar konstruktion samtidigt som vikten hålls nere. Som en van användare av spritkök under mina äventyr i naturen har jag märkt att hårdanodiserat aluminium är ett utmärkt material för att kombinera låg vikt och robusthet. Dessutom underlättar materialet rengöring av köket efter användning, vilket är en stor fördel när du är ute i naturen.

Användarvänlighet och prestanda

Det som verkligen imponerar med Esbit Spritkök Med Gasbrännare är dess användarvänlighet och prestanda. Flamregulatorn gör det enkelt att justera och släcka lågan, vilket ger en kontrollerad matlagningsupplevelse. Trots sin kompakta storlek har jag funnit att detta spritkök presterar mycket bra vid uppvärmning av mat och vatten, vilket gör det till ett utmärkt val för kortare vandringar eller liknande aktiviteter.

Vikt och packbarhet

Esbit Spritkök Med Gasbrännare är det bästa kompakta spritköket på marknaden, med ett packmått på endast 14,7 x 12,8 cm och en vikt på 430 gram. Som en erfaren friluftsentusiast har jag stött på många spritkök, men det är sällan jag har hittat en modell som är så lätt och smidig som denna. Den kompakta designen gör det enkelt att packa ner all utrustning i det största kärlet, vilket sparar värdefullt utrymme i ryggsäcken.

Målgrupp och användningsområden

Esbit Spritkök Med Gasbrännare är avsett för 2 personer, vilket gör det perfekt för vandring, cykling eller klättring med en partner. Detta spritkök passar dock inte lika bra för familjeutflykter där du behöver laga större mängder mat, på grund av dess mindre kapacitet. För mindre grupper eller solovandringar är detta dock ett utmärkt val, och jag kan varmt rekommendera Esbit Spritkök Med Gasbrännare för dem som söker ett kompakt, smidigt och ultralätt spritkök för sina äventyr.

FÖRDELAR

 • Extremt lätt och kompakt spritkök där all utrustning får plats i det största kärlet
 • Tillverkat i lätt och hållbart hårdanodiserat aluminium
 • Enkelanvänd med flamregulatror som enkelt justerar och släcker lågan
 • Passar inte lika bra på familjeutflykter där du behöver tillaga större mängder mat

NACKDELAR

 • Dyra

5. Trangia 25-4 UL

Bästa Spritkök Med Kaffekokare


Trangia 25-4 UL

Avsett För:

4 personer

Packmått:

22 x 10,5 cm

Material:

Aluminium

Vikt:

1075 g

Fullständigt Spritkök Med Stekpanna, Kastruller Och Vattenkokare

Trangia 25-4 UL är ett fullständigt spritkök med flera komponenter, inklusive stekpanna, kastruller och vattenkokare. Detta gör det till det bästa spritköket med kaffekokare på marknaden. Som en passionerad friluftsentusiast och kaffeälskare har jag alltid uppskattat att ha möjligheten att brygga en kopp kaffe vid lägerelden, och Trangia 25-4 UL gör det enkelt och effektivt.

Användarvänlighet och prestanda

Med samma höga funktionalitet som testvinnaren Trangia 25-3 UL, erbjuder Trangia 25-4 UL en enkel och pålitlig matlagningsupplevelse. Under mina år av friluftsliv har jag använt många olika spritkök, och jag har alltid varit imponerad av Trangias kvalitet och prestanda. Detta spritkök är inget undantag och gör matlagning och kaffebryggning till en fröjd även i naturen.

Packbarhet och vikt

Trangia 25-4 UL har ett packmått på 22 x 10,5 cm och en vikt på 1075 gram. Även om det är större och tyngre än vissa andra alternativ på grund av de extra komponenterna, så är det fortfarande mycket hanterbart och lätt att packa ner i ryggsäcken. Jag har funnit att den extra vikten och storleken är väl värd fördelarna som det kompletta köket erbjuder.

Prisvärdhet och målgrupp

Detta spritkök är ett prisvärt alternativ för dem som söker en komplett matlagningslösning för sina friluftsäventyr. Trangia 25-4 UL är avsett för 4 personer, vilket gör det lämpligt för familjer eller grupper av vänner som vill njuta av både mat och kaffe i naturen. Jag rekommenderar varmt Trangia 25-4 UL för alla som söker ett pålitligt och prisvärt spritkök med kaffekokare för sina utomhusäventyr.

FÖRDELAR

 • Fullständigt set med flera olika komponenter
 • Samma bra funktionalitet som vår testvinnare
 • Prisvärt alternativ

NACKDELAR

 • Större och tyngre packning i och med flera komponenter

Spritkök - Produktjämförelse

Produkt

Avsett För

Packmått

Material

Vikt

4 personer

22 x 10,5 cm

Aluminium

895 g

4 personer

22 x 10,5 cm

Aluminium med non-stick

1075 g

1 person

15 x 15 x 6,7 cm

Aluminium

330 g

2 personer

14,7 x 12,8 cm

Hårdanodiserad aluminium

430 g

4 personer

22 x 10,5 cm

Aluminium

1075 g

Spritkök - Köpguide

Det finns många olika modeller av spritkök på marknaden, men att välja rätt alternativ för just din situation är inte lätt. För att underlätta ditt köpbeslut har vi nedanför sammanställt en guide över de viktigaste faktorerna att tänka på innan du köper ditt spritkök.

Vikt

När du förbereder dig för att ge dig ut på vandringar eller andra friluftsaktiviteter och tänker ta med dig ett spritkök i ryggsäcken, är det av stor betydelse att tänka på kökets vikt. Genom att välja en lättare modell kan du minska den totala belastningen på din kropp och därmed förbättra din rörlighet och komfort under äventyret.

Det är viktigt att ha i åtanke att vissa lättare spritkök kanske inte har lika många funktioner eller samma kapacitet som tyngre modeller, men de kompenserar för detta genom att vara mer praktiska att bära med sig. Som jag nämnt i tidigare recensioner, exempelvis Trangia 28-T Mini och Esbit Spritkök Med Gasbrännare, är dessa modeller utmärkta exempel på kompakta och lätta spritkök som är optimala för solovandringar eller kortare turer.

Ett lätt spritkök är därför en nyckelfaktor att överväga när du planerar dina friluftsäventyr. Det är viktigt att balansera vikten mot övriga egenskaper, såsom kapacitet och funktionalitet, för att hitta det spritkök som bäst möter dina individuella behov och prioriteringar.

bra spritkök från tangia

Packbarhet

Ett viktigt kriterium att ta hänsyn till när du väljer det perfekta spritköket för dina friluftsäventyr är hur lätt det är att packa och hur kompakt det är i storlek. Ett spritkök som är enkelt att packa ner i din ryggsäck eller väska, utan att ta upp för mycket utrymme, kommer att göra din vandring eller campingtur mycket bekvämare och praktisk.

Det är viktigt att leta efter spritkök som har en smart design som låter dig förvara alla nödvändiga delar inuti varandra, vilket sparar utrymme och gör det lättare att transportera. Dessutom bör spritköket vara tillverkat av lätta material för att minimera vikten som du behöver bära under dina äventyr.

Bland de tidigare recenserade produkterna är Esbit Spritkök ett utmärkt exempel på ett spritkök med utmärkt packbarhet. Det är extremt lätt och kompakt, med alla delar som får plats i det största kärlet. Trangia 28-T Mini är också en otroligt kompakt och lätt modell, tillräckligt liten för att få plats i militärbyxor eller bälgfickor.

Effektivitet

När du väljer ett spritkök för dina friluftsaktiviteter är det av stor vikt att överväga kökets prestanda i termer av att snabbt och effektivt kunna koka vatten och tillaga mat. En bra spritbrännare som snabbt kan koka upp vatten eller laga mat kommer att spara tid och energi, vilket är särskilt viktigt när du är ute på äventyr och behöver maximera dina krafter för att utforska och njuta av naturen.

En annan viktig faktor att tänka på när det gäller prestanda är möjligheten att reglera lågan på ditt spritkök. Kök med reglerbara lågor gör det enklare att kontrollera värmen, vilket i sin tur ger dig större flexibilitet när det gäller att tillaga olika typer av maträtter och rätter med olika krav på värme.

Som vi nämnde i våra tidigare recensioner, är spritkök som Trangia 25-4 UL och Esbit Spritkök exempel på modeller som erbjuder god prestanda och reglerbarhet. Trangia 25-4 UL är känt för att vara en effektiv och pålitlig modell, medan Esbit Spritkök erbjuder en enkel och justerbar flamregulator för att enkelt anpassa värmen efter dina behov.

Bränsleeffektivitet

En annan viktig aspekt att överväga när man väljer ett spritkök för sina äventyr utomhus är hur bränsleeffektivt det är. Ett spritkök med låg bränsleförbrukning innebär att du behöver mindre bränsle för att tillaga din mat och värma ditt vatten, vilket ger två huvudsakliga fördelar: minskad vikt att bära och besparingar på sikt.

Genom att välja ett spritkök med hög bränsleeffektivitet kan du minska mängden bränsle som krävs för dina friluftsäventyr, vilket direkt påverkar vikten på din packning och underlättar för dig att bära allt du behöver. Som vi diskuterade i tidigare recensioner, är till exempel Trangia 25-3 UL och Trangia 35-5UL/BL både välkända för sin effektiva bränsleförbrukning, vilket gör dem till utmärkta val för dem som söker bränsleeffektiva alternativ.

Utöver detta hjälper ett effektivt spritkök dig också att spara pengar i längden, eftersom du behöver köpa mindre bränsle för att täcka dina behov. Detta kan vara en viktig faktor att överväga om du ofta ger dig ut på längre eller mer krävande äventyr, där kostnaden för bränsle kan bli betydande över tid.

bästa möjliga spritkök

Konstruktion & Hållbarhet

Vid val av spritkök för dina friluftsaktiviteter är det centralt att fokusera på konstruktionen och hållbarheten. Ett spritkök med en robust och gedigen konstruktion kommer att tåla påfrestningarna från utomhusbruk, såsom väder, temperaturförändringar och slitage under transport.

Det är viktigt att välja ett spritkök som är tillverkat av högkvalitativa material, såsom aluminium eller hårdanodiserad aluminium. Dessa material är kända för att vara lätta, men samtidigt starka och hållbara, vilket är avgörande för att klara av kraven från friluftsliv och att bäras i ryggsäcken under längre turer.

Som vi tidigare nämnt i våra recensioner är Trangia 25-3 UL och Trangia 28-T Mini exempel på spritkök med robusta och hållbara konstruktioner. Trangia 25-3 UL är känt för sin kraftfulla konstruktion, medan Trangia 28-T Mini är en mycket kompakt och lätt modell som trots sin ringa storlek har en stark och pålitlig konstruktion.

Så, när du letar efter ett spritkök för dina äventyr, är det viktigt att undersöka kökets konstruktion och materialval för att försäkra dig om att det är byggt för att tåla påfrestningarna från friluftsliv och transport. Genom att välja ett spritkök med en robust och hållbar konstruktion kan du säkerställa att det kommer att vara en pålitlig följeslagare under dina friluftsäventyr i många år framöver.

Användarvänlighet

När det kommer till att välja det perfekta spritköket för dina friluftsaktiviteter, spelar användarvänligheten en avgörande roll. Ett spritkök som är enkelt att använda och smidigt att hantera kan göra matlagningen under dina äventyr både behagligare och mindre komplicerad.

Ett användarvänligt spritkök bör vara enkelt att montera, tända och justera lågan på. Dessutom bör det vara enkelt att rengöra och underhålla för att förlänga kökets livslängd. Det är också viktigt att tänka på hur snabbt och effektivt spritköket kan koka vatten eller laga mat, eftersom detta påverkar din upplevelse under friluftsäventyr.

I våra tidigare recensioner har vi nämnt flera spritkök som uppfyller dessa kriterier. Till exempel är Trangia 25-3 UL känt för att vara enkelt och smidigt att använda med sin kraftfulla konstruktion och goda hållbarhet. Esbit Spritkök är också ett utmärkt val för användarvänlighet med sin flamregulator som enkelt justerar och släcker lågan.

Vindskydd

Vind kan ha en betydande inverkan på spritkökets effektivitet och prestanda när det kommer till matlagning utomhus. Det är därför viktigt att välja ett spritkök som är utrustat med ett vindskydd eller en design som är mer motståndskraftig mot vindens påverkan. Ett sådant spritkök kommer att garantera en konsekvent prestanda oavsett väderförhållanden, vilket gör det möjligt för dig att tillaga dina måltider på ett tillfredsställande sätt även i blåsiga förhållanden.

Spritkök med vindskydd kommer ofta i form av löstagbara eller inbyggda skärmar som omger brännaren för att skydda lågan från vindstötar. En sådan design minskar risken för att lågan blåses ut, vilket kan spara bränsle och tid under matlagningen.

Bland de tidigare granskade produkterna är Trangia 25-3 UL och Trangia 28-T Mini bra exempel på spritkök som har vindskydd. Dessa kök erbjuder en stabil och säker matlagningsupplevelse, även i blåsiga förhållanden, tack vare deras vindskyddande design.

Vanliga Frågor Om Spritkök

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett spritkök, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av friluftskök, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilket är det bästa spritköket?

Det bästa spritköket är enligt vårt test Trangia 25-3 UL, då det är ett prisvärt, hållbart och funktionellt set som de flesta kan dra nytta av.

Vad kostar ett spritkök?

Ett spritkök brukar vanligtvis kosta någonstans mellan 500-2000 kronor, beroende på kvalité och funktionalitet.

Vilken typ av bränsle används i spritkök, och hur lätt är det att hitta?

Spritkök använder främst denaturerad alkohol (även kallad sprit eller metanol) som bränsle. Denaturerad alkohol är lättillgänglig i de flesta länder och kan ofta köpas i järnaffärer, friluftsbutiker eller bensinstationer. Tack vare dess globala tillgänglighet är det enkelt för friluftsentusiaster att hitta och köpa bränsle till sina spritkök.

Hur lång tid tar det att koka vatten eller laga mat med ett spritkök?

Spritkök är generellt sett långsammare än gasolkök och multibränslekök när det gäller att koka vatten och laga mat. Medan ett spritkök kan ta mellan 8 och 12 minuter för att koka en liter vatten, kan gasolkök och multibränslekök göra det på ungefär hälften av tiden. Trots den längre koktiden är spritkök fortfarande populära på grund av deras enkelhet, låga vikt och tysta drift.

Är spritkök säkra att använda?

Spritkök anses vara säkra att använda så länge man följer grundläggande säkerhetsföreskrifter. Eftersom spritbrännare inte har några rörliga delar eller trycksatta behållare, minskar de risken för läckage och explosioner. Det är dock viktigt att använda spritkök på en stabil och brandbeständig yta samt att vara försiktig med den osynliga lågan som spritbrännare kan producera.

Hur påverkas spritkök av kallt väder och hög höjd?

Spritkök fungerar generellt sämre i kallt väder och på hög höjd jämfört med gasolkök eller multibränslekök. Alkoholens kokpunkt ökar med höjden, vilket innebär att det kan ta längre tid att koka vatten eller laga mat. I kallt väder kan det vara nödvändigt att förvärma bränslet innan tändning för att säkerställa en effektiv förbränning.

Sammanfattningsvis Om Spritkök

Ett bra par X kan vara ett .Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 33

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.