4 Bästa Stormtändare (2023): Bäst i Test

bästa stormtändare bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: april 2022

Välkommen till vår omfattande guide om de bästa stormtändarna på marknaden! Oavsett om du är en erfaren äventyrare, en ivrig vandrare eller bara någon som vill vara förberedd på oväntade situationer, är en pålitlig stormtändare en oumbärlig del av din utrustning. I denna guide kommer vi att utforska de mest populära och högkvalitativa stormtändarna som kan tända eld i de mest krävande förhållandena, inklusive regn, snö och starka vindar.

Vi kommer att gå igenom detaljerna om varje stormtändare, deras funktioner, fördelar och nackdelar, samt vad du bör tänka på när du väljer rätt modell för dina behov. Genom att följa vår guide kommer du att kunna göra ett välgrundat beslut och hitta den perfekta stormtändaren som hjälper dig att överleva och trivas i de mest ogästvänliga miljöerna.

Så sätt igång, och låt oss utforska världen av stormtändare tillsammans, så att du kan vara säker på att du alltid kan tända en eld när du behöver den som mest!

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Stormtändarna Är:

 1. 1
  Bäst i Test Stormtändare: Primus PowerLighter 3 - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Stormtändare Gas: Atomic Gaständare - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Smidiga Stormtändare: PNJakt Stormtändare Rund - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Långa Stormtändare: Zippo Braständare - Läs Recension

1. Primus PowerLighter 3

Bäst i Test Stormtändare


Primus PowerLighter 3

Temperatur:

1300°C

Kraftfull Och Smidig Stormtändare För Utomhusbruk

Vi har haft nöjet att använda Primus PowerLighter 3, som enligt oss är den bästa stormtändaren på marknaden just nu. Den är fantastisk för utomhusbruk tack vare dess kraftfulla temperatur på 1300°C och dess effektiva och starka låga.

En annan fördel med denna tändare är dess lätta användning. Den är mycket enkel att använda, vilket är en viktig egenskap när man befinner sig ute i naturen.

Designen på Primus PowerLighter 3 är också mycket fördelaktig. Den är smidig och kompakt, vilket gör den enkel att bära med sig på vandringar eller campingresor. Dessutom är den tillverkad av slitstarka och hållbara material, vilket garanterar att den kommer att hålla länge.

En nackdel med denna stormtändare är att den är något dyrare än andra alternativ på marknaden. Men med tanke på dess höga kvalitet och hållbarhet är det en investering som lönar sig på lång sikt.

Sammanfattningsvis är Primus PowerLighter 3 en kraftfull och smidig stormtändare som jag varmt rekommenderar för alla som söker en pålitlig tändare för utomhusbruk.

FÖRDELAR

 • Effektiv och stark låga
 • Lättanvänd
 • Kompakt och smidig design som gör den enkel att transportera
 • Slitstark och hållbar konstruktion

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ

2. Atomic Gaständare

Bästa Stormtändare Gas


Atomic Gaständare

Temperatur:

1000°C

Billig Och Kompakt Stormtändare

Vi har också haft möjligheten att testa Atomic Gaständare och jag är mycket imponerad av dess prestanda och användarvänlighet. Som en av de mest kompakta och lätta stormtändarna på marknaden är denna tändare lätt att bära med sig på äventyr, utan att ta upp för mycket utrymme i din packning.

En annan fördel med Atomic Gaständare är dess enkla användning. Dess vinklade form gör det enkelt att använda och tända upp en eld utan några problem. Tändaren är även påfyllningsbar med universalgas, vilket är praktiskt och förenklar underhållet.

Till sist är Atomic Gaständare mycket prisvärd. Detta gör den till en av de mest kostnadseffektiva gasstormtändarna på marknaden idag, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som letar efter en budgetvänlig tändare.

När det gäller nackdelar är Atomic Gaständare inte lika effektiv som dyrare alternativ. Dess temperatur på 1000°C är inte lika hög som andra gasstormtändare i högre prisklasser. Dessutom kan den inte mäta sig med högsta kvalitet när det gäller hållbarhet, men detta kan inte förväntas av en så pass prisvärd tändare.

Sammanfattningsvis är Atomic Gaständare en utmärkt budgetvänlig stormtändare. Den är lätt, kompakt och mycket prisvärd. Även om den kanske inte är lika effektiv eller hållbar som dyrare alternativ, så är den fortfarande ett utmärkt val för dem som letar efter en pålitlig tändare som inte spränger budgeten.

FÖRDELAR

 • Extremt kompakt och lätt stormtändare
 • Enkel att använda med vinklad form
 • Påfyllningsbar med universalgas

NACKDELAR

 • Inte lika effektiv som dyrare alternativ
 • Inte samma hållbarhet heller

3. PNJakt Stormtändare Rund

Bästa Smidiga Stormtändare


PNJakt Stormtändare Rund

Temperatur:

1000°C

Prisvärd, Simpel Och Kompakt Stormtändare

Vi har även använt PNJakt Stormtändare Rund och jag är mycket nöjd med dess smidiga design och användarvänlighet. Dess kompakta och runda form gör den bekväm att bära i fickan eller på nyckelknippan, vilket är en fördel för dem som söker en lättanvänd och praktisk tändare.

En annan fördel med PNJakt Stormtändare Rund är dess enkla jetstråle med påfyllning av universalgas. Detta gör tändaren mycket enkel att använda och underhålla. Dessutom är den prisvärd, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som vill ha en pålitlig tändare utan att spränga budgeten.

En annan fördel med denna tändare är dess gummerade yta, vilket ger ett optimalt grepp och minimerar risken för att tändaren ska glida ur handen.

När det gäller nackdelar kan PNJakt Stormtändare Rund vara något opålitlig, ibland kan det vara svårt att få igång en låga. Men detta är en mindre nackdel som kan förväntas av en tändare i denna prisklass.

Jämfört med andra stormtändare jag har recenserat i denna konversation, är PNJakt Stormtändare Rund en mer prisvärd och simpel modell. Dess smidiga och kompakta design gör den enkel att bära med sig, men dess pålitlighet kan vara något sämre än mer avancerade och högkvalitativa tändare.

Sammanfattningsvis är PNJakt Stormtändare Rund en prisvärd, simpel och kompakt stormtändare som är perfekt för dem som söker en tändare som är lätt att bära med sig. Med enkel jetstråle och påfyllning av universalgas är det enkel att använda och underhålla. Även om det kan vara något opålitlig ibland, är det fortfarande ett bra val för dem som vill ha en pålitlig tändare utan att betala för mycket.

FÖRDELAR

 • Kompakt rund design som är bekväm att ha i fickan
 • Gummerad för optimalt grepp
 • Enkel jetstråla med påfyllning av universalgas
 • Prisvärd modell

NACKDELAR

 • Inte särskilt pålitligt, ibland kan det vara svårt att få igång en låga

4. Zippo Braständare

Bästa Långa Stormtändare


Zippo Braständare

Temperatur:

1100°C

Stor Och Lång Braständare För Större Eldar

Zippo Braständare är en av de bästa långa stormtändarna på marknaden har denna tändare en imponerande temperatur på 1100°C, vilket gör den idealisk för att tända stora brasor och eldar.

En annan fördel med Zippo Braständare är dess robusta metallkonstruktion, vilket ger en hög kvalitet och lång hållbarhet. Dessutom har tändaren en lång svanhals vilket gör den optimal för att tända brasor och andra större eldar.

En annan fördel med denna tändare är dess stora gasbehållare, vilket gör att du kan använda den under en längre tid innan den behöver påfyllning.

När det gäller nackdelar kan Zippo Braständare vara större och tyngre än andra alternativ på marknaden, vilket kan göra den mindre lämplig för dem som söker en lätt och smidig tändare. Dessutom kan säkerhetsknappen vara lite svår att använda smidigt.

Jämfört med andra stormtändare jag har recenserat i denna konversation är Zippo Braständare en större och mer kraftfull modell. Dess långa svanhals och höga temperatur gör den optimal för större eldar, men dess storlek och vikt gör den mindre lämplig för dem som vill ha en mer kompakt tändare.

Sammanfattningsvis är Zippo Braständare en imponerande och kraftfull stormtändare som är perfekt för att tända stora brasor och eldar. Med sin robusta metallkonstruktion och långa svanhals är det en högkvalitativ tändare som kommer att hålla länge. Även om det kan vara mindre lämpligt för dem som söker en mer kompakt tändare, är det fortfarande ett utmärkt val för dem som vill ha en pålitlig tändare för stora eldar.

FÖRDELAR

 • Kraftfull konstruktion i metall
 • Lång svanhals vilket är optimalt för att tända brasor
 • Gasbehållaren rymmer mycket bränsle

NACKDELAR

 • Större och tyngre alternativ
 • Kan vara lite svår att använda smidigt på grund av säkerhetsknappen

Stormtändare - Köpguide

Att hitta rätt stormtändare för dina behov är i praktiken oftast svårare än vad man förväntar sig. Att köpa första bästa alternativ man ser kanske fungerar för vissa, men chansen är att man hamnar i en situation ute i naturen då du behöver förlita dig på denna stormtändare för att få din nästa måltid eller för att hålla dig varm. Här är de viktigaste faktorerna att hålla utkik efter.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när man köper en stormtändare. Detta beror på att du kommer att använda tändaren för att tända en eld i situationer där det kan vara avgörande för din överlevnad. Om tändaren inte är tillförlitlig och inte fungerar som den ska, kan det leda till allvarliga konsekvenser.

bästa stormtändare

Därför är det viktigt att välja en tändare som har hög pålitlighet och som har testats i olika väderförhållanden. En pålitlig stormtändare kan fungera även i kalla, blöta och blåsiga förhållanden, vilket innebär att du kan lita på den oavsett vilka förhållanden du befinner dig i.

För att välja en pålitlig stormtändare, bör du leta efter tillverkare som har ett bra rykte för att producera högkvalitativa och tillförlitliga tändare. Dessutom kan du läsa recensioner och feedback från andra kunder som har använt tändaren för att få en uppfattning om dess tillförlitlighet.

Enkelhet

Enkelhet är en annan viktig faktor att överväga när man väljer en stormtändare. Detta beror på att tändaren ska vara enkel och bekväm att använda, särskilt när man befinner sig i en situation där man behöver tända en eld snabbt. En enkel och lättanvänd tändare kan spara tid och energi och göra tändningen av elden en mycket enklare process. Efter en lång dags vandring kanske du snabbt och enkelt vill kunna tända ditt stormkök och äta din vandringsmat.

Det finns flera aspekter att tänka på när det gäller enkelhet. En av de viktigaste faktorerna är att tändaren bör vara enkel att använda, även om du inte är en erfaren användare. Det bör finnas tydliga instruktioner om hur man använder tändaren, och det bör inte krävas mycket ansträngning för att tända en eld.

En annan aspekt att tänka på är att tändaren bör vara enkel att bära med dig. Det bör inte ta upp mycket utrymme i din vandringspackning eller ryggsäck och bör vara lätt att hantera när du behöver den.

Slutligen bör en enkel tändare inte kräva mycket underhåll eller rengöring. Detta kommer att spara tid och energi och göra det enklare att använda tändaren när det verkligen behövs.

Storlek

Storleken på en stormtändare är en annan viktig faktor att överväga när man väljer den bästa tändaren för dina behov. En tändare som är lätt att bära med sig är optimal, särskilt för personer som älskar att utforska naturen och behöver ha en tändare till hands för nödsituationer.

En tändare som är för stor eller tung kan göra det besvärligt att bära den med dig, särskilt om du har andra saker att bära i din packning eller ficka. Därför är det viktigt att välja en tändare som är lätt och tar upp minimalt med plats.

Det finns flera olika typer av stormtändare som varierar i storlek. En mindre tändare, som en ficktändare, kan vara lämplig för personer som vill ha en tändare som tar upp minimalt med plats i fickan. En annan bra alternativ är en tändare som kan fästas på en nyckelring, vilket gör det enkelt att ha den med dig hela tiden.

typer av tändare

Det är också viktigt att tänka på att en mindre tändare kan ha en mindre gasbehållare, vilket innebär att du behöver fylla på den oftare. Därför kan det vara en bra idé att välja en tändare som är tillräckligt stor för dina behov, men inte för stor så att den blir en börda att bära med dig.

Vattentålighet

Vattentålighet är en viktig faktor att överväga när man väljer en stormtändare. Att välja en tändare som fungerar även i våta förhållanden kan göra skillnaden mellan att tända en eld snabbt och en tändare som inte fungerar alls. Vanligtvis använder många sig av ett bra tändstål för att göra upp eld, men i extrema förhållanden kan en piezotändare eller stormtändare vara ett bättre val.

I utomhusmiljöer är det inte ovanligt med regn och våta förhållanden. Om din tändare inte är vattentät kan det leda till att tändaren inte fungerar vid behov, vilket kan skapa problem och kan till och med utgöra en fara för din säkerhet.

Därför är det viktigt att välja en stormtändare som är vattentät och som kan fungera i våta förhållanden. Detta kan innebära att du väljer en tändare som har en tätning runt dess gasbehållare eller en tändare med en plasthölje som skyddar tändaren från fukt.

En vattentät tändare kan också fungera i andra extrema förhållanden som kalla temperaturer eller hög höjd. När du väljer en tändare bör du leta efter en tändare som har hög vattentålighet och som har testats i olika väderförhållanden.

Hållbarhet

Hållbarhet är en viktig faktor att överväga när man väljer en stormtändare. En bra tändare bör vara robust och tåla slitage över tid, särskilt om den används ofta eller i extrema förhållanden.

En tändare som är tillverkad av högkvalitativt material kan hålla länge och fungera väl även efter många användningar. Ett exempel på högkvalitativt material är rostfritt stål, som är mycket tåligt och resistent mot korrosion.

En annan aspekt att tänka på är konstruktionen av tändaren. En tändare som är byggd för att hålla länge kommer att ha en stark och robust konstruktion som kan tåla stötar och andra påfrestningar. Det kan vara bra att välja en tändare som har en robust och slitstark yta för att skydda den från skador och slitage.

En tändare som är tillverkad av högkvalitativt material och har en robust konstruktion kan också innebära att den är mer pålitlig och mindre benägen att gå sönder. Detta kan göra skillnaden mellan att ha en tändare som fungerar när det verkligen behövs och en tändare som går sönder vid en avgörande tidpunkt.

Storlek På Flamma

Flamstorlek är en annan faktor att överväga när man väljer en stormtändare. Vissa tändare ger en större flamstorlek, vilket kan vara fördelaktigt i vissa situationer.

En större flamstorlek kan vara användbar när du behöver tända större bränslen eller material. Det kan också vara en fördel när du behöver tända en eld i blåsiga förhållanden där flamman kan påverkas av vinden.

En mindre flamstorlek kan vara bättre lämpad för mindre bränslen eller material, eller i situationer där det krävs mer precision, som när du behöver tända en gasspis.

olika typer av stormtändare

Det är viktigt att tänka på att en större flamstorlek kan innebära att tändaren behöver fyllas på med gas oftare, så det kan vara bra att välja en tändare med en gasbehållare som rymmer tillräckligt med gas för dina behov.

Det är också viktigt att notera att en tändare med en större flamstorlek kan vara mer benägen att bränna bort bränslet snabbare, vilket kan leda till att du behöver fylla på med bränsle oftare.

Annan Funktionalitet

Funktioner är en annan faktor att överväga när man väljer en stormtändare. Vissa tändare kan ha extra funktioner som kan vara användbara i nödsituationer eller för att göra tändningen av elden enklare.

Ett exempel på extra funktioner är en inbyggd kompass, som kan hjälpa dig att navigera och hitta rätt riktning när du befinner dig ute i naturen. Detta kan vara särskilt användbart om du har gått vilse eller om du behöver hitta en specifik destination.

En annan funktion som kan vara användbar i nödsituationer är en inbyggd visselpipa. Denna funktion kan hjälpa dig att signalera för hjälp eller att hitta en annan person i närheten som kan hjälpa dig.

Andra funktioner som kan finnas på vissa stormtändare inkluderar inbyggda verktyg som knivar eller skruvmejslar, eller inbyggd belysning för att hjälpa dig att se när det är mörkt.

Det är viktigt att tänka på att extra funktioner kan göra tändaren mer mångsidig och användbar, men det kan också göra tändaren dyrare. Dessutom kan extra funktioner innebära att tändaren är större och tar upp mer plats i din packning eller ficka.

Vanliga Frågor Om Stormtändare

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en stormtändare, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av tändare, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa stormtändaren?

Den bästa stormtändaren är enligt vårt test Primus PowerLighter 3, då det är en kraftfull och smidig modell att ha med sig när man är ute i naturen.

Vad kostar en stormtändare?

Priset för en stormtändare brukar hamna mellan 100-500 kronor, vilket till stor del baseras på kvalitén av tändstålet, samt hur länge du kan använda det.

Vad behöver jag för påfyllning till min stormtändare?

För att fylla på din stormtändare med gas behöver du vanligtvis en lämplig gasbehållare och en fyllningsventil som passar till din tändare. Det är viktigt att använda rätt typ av gas för din tändare, så se till att läsa tillverkarens rekommendationer för att välja rätt gas.

Hur fyller jag på min stormtändare med gas?

Fyllning av din stormtändare med gas är en relativt enkel process. Först, se till att tändaren är avstängd och att den är helt sval. Anslut sedan fyllningsventilen till gasbehållaren och tryck på ventilen för att fylla på tändaren med gas. När du är klar, stäng av ventilen och koppla bort gasbehållaren.

Kan jag lita på att min stormtändare fungerar i extrema förhållanden?

Det beror på tändarens kvalitet och funktioner. Vissa stormtändare är tillverkade för att fungera i extrema förhållanden, såsom regn, vind och kyla, medan andra kanske inte klarar av dessa förhållanden. För att vara säker på att du kan lita på din stormtändare i extrema förhållanden, se till att välja en som är tillverkad för dessa situationer och som har testats och certifierats för att fungera i olika väderförhållanden.

Sammanfattningsvis Om Stormtändare

Om du är ute i naturen under tuffare väder kommer en stormtändare vara din bästa vän för att starta upp en eld. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 44

Inga röster än så länge!

>