• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Kläder
 • /
 • 3 Bästa Tjocka Strumpor För Dam & Herr (2024): Bäst i test

3 Bästa Tjocka Strumpor För Dam & Herr (2024): Bäst i test

bästa tjocka strumpor bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: april 2023

Vi förstår att att välja rätt strumpor kan vara svårt, särskilt när det kommer till att hitta strumpor som är både bekväma och hållbara. Som nördar inom detta område har vi gjort omfattande forskning och sammanställt en lista över de bästa tjocka strumporna på marknaden idag.

Vi har tagit hänsyn till olika faktorer som material, komfort, hållbarhet, andningsförmåga och passform. Våra rekommendationer baseras på feedback från experter inom mode- och textilindustrin, samt recensioner från kunder som har köpt och använt dessa strumpor.

Oavsett om du letar efter strumpor för vardagsbruk, träning eller utomhusaktiviteter, är du säker på att hitta något som passar dig och din familj i vår guide. Vi har inkluderat rekommendationer för både dam-, herr- och barnstrumpor, så att du kan hitta det perfekta valet för alla i din familj.

Lita på oss hitta de bästa tjocka strumporna som kommer att hålla dina fötter varma och bekväma under hela dagen. Vi guidar dig genom de olika alternativen för att hitta de strumpor som passar dina behov och preferenser bäst.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 3 Bästa Tjocka Strumporna För Dam & Herr Är:

 1. 1
  Bäst i Test Tjocka Strumpor: Woolpower Socks 800 - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Långa Tjocka Strumpor: Simms Merino Thermal OTC Sock - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Tjocka Strumpor För Barn: Marius Kids Ullstrumpor - Läs Recension

1. Woolpower Socks 800

Bäst i Test Tjocka Strumpor


Woolpower Socks 800

Material:

70% merinoull, 30% polyamid

Höjd:

Mellan

Tjocklek:

Extra Tjocka

Extra Tjocka Strumpor För Dam & Herr Som Klarar -30 Grader Enkelt

Woolpower Socks 800 är extra tjocka strumpor tillverkade av 70% merinoull och 30% polyamid. Denna hög andel av merinoull ger optimal temperaturkontroll, vilket gör dem till ett utmärkt val för kalla vinterdagar. Strumporna har en mellanhöjd och sitter bra på foten vilket minskar risken för blåsor.

En av de största fördelarna med Woolpower Socks 800 är deras höga komfortnivå. Tygerna som används är mjuka och sköna mot huden, vilket gör att de känns bekväma hela dagen. Strumporna har också en hög slitstyrka och bra hållbarhet, vilket gör dem till ett pålitligt val för daglig användning.

En annan fördel med dessa strumpor är deras värmande egenskaper. De är utformade för att hålla fötterna varma även i de kallaste förhållandena. Detta gör dem perfekta för vinteraktiviteter som skidåkning, vandring eller promenader i snöiga miljöer.

En nackdel med dessa strumpor kan vara att de kan upplevas för varma i vissa situationer, särskilt om man bär dem inomhus eller under mildare vinterförhållanden. Därför kan det vara bra att ha ett alternativ med en lägre tjocklek eller andel av merinoull för sådana situationer.

Sammanfattningsvis är Woolpower Socks 800 ett utmärkt val för alla som söker extra tjocka strumpor med hög andel merinoull för optimal temperaturkontroll och hög komfortnivå. De är också mycket slitstarka och sitter bra på foten, vilket gör dem till ett pålitligt val för daglig användning. Dock kan de upplevas för varma i vissa situationer, vilket bör beaktas vid val av strumpor.

FÖRDELAR

 • Mycket värmande sockor med hög andel merinoull för optimal temperaturkontroll
 • Hög komfortnivå med mjuka tyger
 • Hög slitstyrka med bra hållbarhet
 • Sitter bra och minskar chansen för blåsor

NACKDELAR

 • Kan upplevas för varma i vissa situationer

2. Simms Merino Thermal OTC Sock

Bästa Långa Tjocka Strumpor


Simms Merino Thermal OTC Sock

Material:

70% Merinoull, 25% Polyamid, 5% Lycra

Höjd:

Höga

Tjocklek:

Extra Tjocka

Långa Tjocka Strumpor För Olika Vinteraktiviteter

Simms Merino Thermal OTC Sock är en högkvalitativ vinterstrumpa tillverkad av 70% merinoull, 25% polyamid och 5% lycra. Denna kombination av material ger en hög andel av merinoull, vilket ger utmärkt temperaturreglering och en hög grad av komfort.

Tjockleken på dessa strumpor är extra tjocka, vilket gör dem perfekta för kalla vinterdagar eller för användning vid utomhusaktiviteter som skidåkning eller snöskovandring. Strumporna har en hög passform och sitter på plats på foten, vilket minskar risken för blåsor och irritation.

En av de största fördelarna med Simms Merino Thermal OTC Sock är deras slitstarka och hållbara konstruktion. Dessa strumpor är tillverkade av högkvalitativa material som tål mycket användning och slitage. De är också utformade för att vara motståndskraftiga mot nötning och deformation, vilket gör dem till ett utmärkt val för aktiva utomhusaktiviteter.

En annan fördel med dessa strumpor är deras utmärkta passform. De är designade för att inte röra sig på foten och är tillräckligt höga för att skydda vristen och underbenet från kyla och vind.

En nackdel med dessa strumpor kan vara deras högre pris jämfört med andra alternativ på marknaden. Men med hög kvalitet och hållbarhet kan de vara ett bättre långsiktigt val. Dessutom kan de vara för varma för användning under sommaren, så det kan vara en bra idé att ha ett alternativ med en lägre tjocklek eller andel av merinoull för sådana situationer.

Jämfört med Woolpower Socks 800, har Simms Merino Thermal OTC Sock en liknande andel av merinoull, men har en högre andel av polyamid och lycra som ger bättre elasticitet och passform. Samtidigt är Woolpower Socks 800 är lite billigare och kan vara lämpliga för någon som söker en mer prisvärd option.

Sammanfattningsvis är Simms Merino Thermal OTC Sock en högkvalitativ vinterstrumpa som är mycket slitstark och bekväm att bära. Även om de är dyrare än vissa andra alternativ på marknaden, är de ett utmärkt långsiktigt val för aktiva personer som söker hög kvalitet och hållbarhet.

FÖRDELAR

 • Tjockt fodrade vinterstrumpor
 • Hög andel av merinoull för optimal temperaturreglering
 • Slitstark och hållbar konstruktion
 • Riktigt bra passform som inte tenderar att röra sig

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ
 • För varma för användning under sommaren

3. Marius Kids Ullstrumpor

Bästa Tjocka Strumpor För Barn


Marius Kids Ullstrumpor

Material:

80% ull, 12% nylon, 6% akryl, 2% elastan

Höjd:

Mellan

Tjocklek:

Extra Tjocka

Bekväma Tjocka Ullstrumpor För Barn Att Mysa Ner Sig i

Marius Kids Ullstrumpor är ett utmärkt alternativ för barn som söker varma och bekväma strumpor. Tillverkade av 80% ull, 12% nylon, 6% akryl och 2% elastan, ger de en hög grad av komfort och värmeisolering.

Dessa extra tjocka strumpor är utformade för att hålla barnens fötter varma och skydda dem mot kylan. De har en mellanhög höjd och en hållbar konstruktion som kan anpassas efter storlek, vilket gör dem till en långsiktig investering.

En av de största fördelarna med Marius Kids Ullstrumpor är deras höga komfortnivå. Tygerna som används är mjuka och sköna mot huden, vilket gör att de känns bekväma hela dagen. Strumporna har också en hög slitstyrka och bra hållbarhet, vilket gör dem till ett pålitligt val för daglig användning.

En annan fördel med dessa strumpor är deras överkomliga pris. De är ett prisvärt alternativ för föräldrar som söker högkvalitativa strumpor till sina barn utan att behöva spendera för mycket pengar.

En nackdel med dessa strumpor kan vara att de kan bli lite varma under mycket aktivitet, särskilt under varmare väderförhållanden. Därför kan det vara bra att ha ett alternativ med en lägre tjocklek eller andel av ull för sådana situationer.

Jämfört med de tidigare recenserade strumporna, Marius Kids Ullstrumpor har en lägre andel av ull, men ändå är de ett prisvärt alternativ med hög kvalitet och hållbarhet. Samtidigt är de bättre lämpade för en mer avslappnad användning och kan vara ett utmärkt val för vardagsbruk.

Sammanfattningsvis är Marius Kids Ullstrumpor ett utmärkt val för barn som söker varma och bekväma strumpor för vardagsbruk. De har en hög grad av komfort, hållbarhet och är prisvärda. Även om de kan bli lite varma under mycket aktivitet, är de fortfarande ett utmärkt alternativ för lugnare aktiviteter och för att hålla fötterna varma under kalla vinterdagar.

FÖRDELAR

 • Mysiga ullstrumpor med hög komfort
 • Håller värmen väldigt bra
 • Hållbar konstruktion som kan anpassas efter storlek
 • Prisvärt alternativ

NACKDELAR

 • Kan bli lite varma under mycket aktivitet

Tjocka Strumpor - Köpguide

All vill väl ha ett par tjocka strumpor att mysa ner sig i framför TVn, eller kanske för att hålla fötterna varma under längre tid ute på vintern. För att hitta rätta tjocka strumpor för dig bör du hålla utkik efter följande faktorer.

Tjocklek

Tjocklek är en av de viktigaste faktorerna att överväga när du väljer ett par tjocka strumpor. Om du planerar att använda strumporna under kalla vinterdagar, kan du behöva extra tjocka strumpor som ger mer värmeisolering och skydd mot kylan. Dessa extra tjocka strumpor kan vara som Woolpower Socks 800 eller Simms Merino Thermal OTC Sock.

Å andra sidan, om du ska använda strumporna i mildare väderförhållanden, kan du behöva tunnare strumpor som ger mindre värmeisolering och har bättre andningsförmåga. Woolpower Socks 400 är ett alternativ för att ha en lägre tjocklek för en mildare klimat.

tjocka varma strumpor bra

Det är också viktigt att överväga vilken typ av aktivitet du ska använda strumporna för. Om du planerar att använda strumporna för vintersport, kan du behöva extra tjocka strumpor som ger maximal värmeisolering och skydd mot kylan. Dessa strumpor kan också ha en speciell design och teknologi för att hålla fötterna torra och bekväma i snöiga miljöer. Exempel på sådana strumpor är Woolpower Socks 800 eller Simms Merino Thermal OTC Sock.

Material

Materialet som strumporna är tillverkade av är en viktig faktor att överväga när du väljer ett par tjocka strumpor. Olika material har olika egenskaper som kan påverka hur varma, bekväma och hållbara strumporna är.

Merinoull är ett vanligt material som används i tjocka strumpor eftersom det är en mycket varm och mjuk ulltyp med hög fukttransporterande förmåga. Det är också ett naturligt antimikrobiellt material som håller strumporna fräscha längre. Woolpower Socks 800 och Simms Merino Thermal OTC Sock är två exempel på tjocka strumpor som innehåller hög andel av merinoull.

Polyamid är ett syntetiskt material som ofta används i kombination med merinoull för att öka slitstyrkan och hållbarheten hos strumporna. Simms Merino Thermal OTC Sock innehåller 25% polyamid, medan Woolpower Socks 800 har 30% polyamid.

Akryl är ett annat syntetiskt material som ofta används i tjocka strumpor eftersom det är mjukt och bekvämt att bära. Det är också slitstarkt och torkar snabbt, vilket gör det idealiskt för vinteraktiviteter. Marius Kids Ullstrumpor innehåller 6% akryl.

Elastan är ett stretchigt material som vanligtvis används i kombination med andra material för att ge strumporna bättre passform och elasticitet. Simms Merino Thermal OTC Sock innehåller 5% elastan för att ge en bättre passform.

Komfort

Komforten hos strumporna är en viktig faktor att överväga när du väljer ett par tjocka strumpor. Strumpor som inte är tillräckligt bekväma kan orsaka friktion, irritation och obekväma tryckpunkter.

Merinoull är en mjuk och bekväm ulltyp som ofta används i tjocka strumpor för att ge högsta komfortnivå. Woolpower Socks 800 och Simms Merino Thermal OTC Sock innehåller hög andel av merinoull och är mjuka och bekväma att bära.

Marius Kids Ullstrumpor innehåller 80% ull, vilket ger strumporna hög komfortnivå. Akryl och elastan i materialet ger en bättre passform och elasticitet för strumporna.

Designen på strumporna är också viktig för att uppnå högsta komfortnivå. Strumpor med sömlös design kan minska friktionen och minska risken för irritation och blåsor. Woolpower Socks 800 och Simms Merino Thermal OTC Sock har en sömlös design, vilket ger högsta komfortnivå.

tjocka och mysiga strumpor

Det är också viktigt att överväga hur strumporna sitter på foten. Strumpor som är för lösa eller för tajta kan orsaka obekväma tryckpunkter och friktion. Alla de tre strumporna som har recenserats tidigare, Woolpower Socks 800, Simms Merino Thermal OTC Sock och Marius Kids Ullstrumpor, har en bra passform och sitter bekvämt på foten.

Höjd

Höjden på strumporna är en annan viktig faktor att överväga när du väljer ett par tjocka strumpor. Det finns olika höjder att välja mellan, beroende på vilken typ av aktivitet du planerar att använda strumporna för och vilken typ av skor du har på dig.

Låga strumpor är vanligtvis bäst för låga vandringsskor, springsskor eller trailskor där du vill ha minimal täckning och maximal rörelsefrihet. Woolpower Socks 400 kan vara ett lämpligt alternativ för låga strumpor.

Mellan-höga strumpor kan vara ett bra val för vardagsbruk och lätta vinteraktiviteter. De täcker vanligtvis vristen och ger lite extra värmeisolering utan att vara för varma. Marius Kids Ullstrumpor är exempel på mellan-höga strumpor.

Höga strumpor täcker vristen och kan även täcka underbenet beroende på höjden. Dessa strumpor är vanligtvis bäst för vinteraktiviteter och kan vara extra varma och skyddande. Woolpower Socks 800 och Simms Merino Thermal OTC Sock är exempel på höga strumpor.

Det är också viktigt att överväga vilken typ av skor du har på dig när du väljer höjd på strumporna. Om du har höga vinterskor, vandringskängor eller stövlar, kan höga strumpor vara det bästa valet för att förhindra skav och irritation. Å andra sidan, om du har låga sneakers, kan låga eller mellanhöga strumpor vara tillräckligt.

Andningsförmåga

Andningsförmågan hos strumporna är en viktig faktor att överväga när du väljer ett par tjocka strumpor. Strumpor som inte andas kan orsaka överhettning och fuktighet, vilket kan leda till obekväma fötter och till och med blåsor.

Merinoull är en populär materialtyp för tjocka strumpor eftersom det har hög fukttransporterande förmåga och hjälper till att hålla fötterna torra och bekväma. Woolpower Socks 800 och Simms Merino Thermal OTC Sock innehåller hög andel av merinoull som ger en bra andningsförmåga.

Polyamid är ett syntetiskt material som också har god fukttransporterande förmåga och används ofta tillsammans med merinoull för att öka slitstyrkan och hållbarheten hos strumporna. Simms Merino Thermal OTC Sock innehåller 25% polyamid för att ge en bättre andningsförmåga.

Marius Kids Ullstrumpor innehåller 80% ull, vilket också har god fukttransporterande förmåga. Akryl och elastan i materialet ger en bättre passform och elasticitet för strumporna.

Det är också viktigt att överväga vilken typ av aktivitet du planerar att använda strumporna för. Om du planerar att använda strumporna för vintersport eller andra högintensiva aktiviteter, kan det vara viktigt att välja strumpor som har bra fukttransporterande förmåga för att hålla fötterna torra och bekväma.

tjocka strumpor för vinter

Hållbarhet

Hållbarheten hos strumporna är också en viktig faktor att överväga när du väljer ett par tjocka strumpor. Strumpor som inte är tillräckligt hållbara kan snabbt bli slitna och deformerade, vilket kan göra dem mindre effektiva för att hålla fötterna varma och skyddade.

Merinoull är en mjuk och bekväm ulltyp som också är slitstark och hållbar. Woolpower Socks 800 och Simms Merino Thermal OTC Sock innehåller hög andel av merinoull, vilket ger strumporna god hållbarhet.

Polyamid är ett syntetiskt material som ofta används tillsammans med merinoull för att öka slitstyrkan och hållbarheten hos strumporna. Simms Merino Thermal OTC Sock innehåller 25% polyamid för att öka dess hållbarhet.

Marius Kids Ullstrumpor har en konstruktion som kan anpassas efter storlek för att ge en längre livslängd. De innehåller också akryl och elastan, vilket ger en bättre passform och elasticitet, vilket kan hjälpa till att minska slitage och deformation.

Det är också viktigt att överväga hur du tvättar och tar hand om dina tjocka strumpor för att förlänga deras livslängd. Det är rekommenderat att tvätta strumporna på låg temperatur och undvika att torktumla dem, för att undvika onödigt slitage.

Vanliga Frågor Om Tjocka Strumpor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av tjocka strumpor, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av strumpor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa tjocka strumporna för dam och herr?

Den bästa tjocka strumporna är enligt vårt test Woolpower Socks 800, då det inte finns några andra strumpor som vi testar som har kommit i närheten av dess funktionalitet under kall temperatur.

Vilka är de bästa tjocka strumporna för barn?

De bästa tjocka barnstrumporna är Marius Kids Ullstrumpor, då de är extremt mysiga och bekväma.

Vad kostar tjocka strumpor?

Ett par tjocka strumpor kan kosta så lite som 100 kronor och så mycket som 600 kronor. Allt handlar om kvalité och funktionalitet.

Vilket material är bäst för tjocka strumpor?

Det bästa materialet för tjocka strumpor är vanligtvis ull. Ull är känt för sin isolerande förmåga och fukttransporterande egenskaper, vilket gör det idealiskt för att hålla fötterna varma och torra under kalla förhållanden. Merinoull är särskilt populärt för tjocka strumpor, på grund av dess mjuka och bekväma känsla.

Vilka strumpor är bäst för vintersport eller högintensiva aktiviteter?

För vintersport eller högintensiva aktiviteter, är det bäst att välja strumpor som har god fukttransporterande förmåga och ventilation för att hålla fötterna torra och bekväma under ansträngning. Strumpor med hög andel av merinoull och syntetiska material som polyamid och elastan kan ge en bra balans mellan värmeisolering och fukttransport.

Hur hållbara är tjocka strumpor?

Tjocka strumpor kan vara mycket hållbara, beroende på materialet och konstruktionen. Strumpor som innehåller hög andel av syntetiska material som polyamid kan vara extra slitstarka och motstå slitage. Ull är också ett starkt material som är känt för sin hållbarhet.

Vad är skillnaden mellan merinoull och andra typer av ull?

Merinoull är en typ av ull som kommer från Merino-får och är känt för sin mjuka och fina textur. Den är också känd för sin isolerande förmåga och fukttransporterande egenskaper, vilket gör den till en populär materialval för tjocka strumpor. Andra typer av ull kan ha grovare och mindre mjuk textur än merinoull.

Kan jag tvätta mina tjocka strumpor i tvättmaskin?

Ja, de flesta tjocka strumpor kan tvättas i tvättmaskin. Men det är viktigt att följa tvättanvisningarna på strumporna noggrant, eftersom vissa material kan kräva speciell behandling, som exempelvis när du tvättar merinoull. Generellt är det bäst att tvätta strumporna på en låg temperatur och undvika torktumling för att bevara deras kvalitet och hållbarhet.

Sammanfattningsvis Om Tjocka Strumpor

Under vinterkylan kan det vara extremt bekvämt och ävenm behövligt att ha ett par tjocka sturmpor. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 23

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.