5 Bästa Träningskalsonger (2024): Bäst i Test

bästa träningskalsonger bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: april 2023

Denna guide är skriven för individer som aktivt tränar och vill maximera deras komfort och prestation genom att välja de bästa träningskalsongerna.

Problem som vissa träningsutövare stöter på inkluderar obehag, skav och dålig ventilation när de använder standardkalsonger under träning. Faktum är att rätt träningskalsonger kan vara avgörande för din komfort, och indirekt din prestation. Genom att använda specialiserade träningskalsonger, designade med tekniska tyger och ergonomisk passform, kan du avsevärt förbättra din träningserfarenhet.

Med över 10 års erfarenhet inom träningssektorn, och efter att ha provat hundratals olika märken, kan jag starkt rekommendera kalsonger specifikt gjorda för träning. Så låt oss dyka in i världen av de bästa träningskalsongerna för att hjälpa dig ta din träning till nästa nivå.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 5 Bästa Träningskalsongerna Är:

 1. 1
  Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers: Bäst i Test Träningskalsonger - Läs Recension 
 2. 2
  Arc’teryx Men’s Motus SL Boxer: Näst Bäst i Test Träningskalsonger - Läs Recension
 3. 3
  Björn Borg Men’s Performance Boxer: Bästa Billiga Träningskalsonger - Läs Recension
 4. 4
  Craft Men’s Core Dry Boxer 6-inch : Bästa Långa Träningskalsonger - Läs Recension
 5. 5
  super.natural Men’s Base Mid Boxer 175: Bästa Bekväma Träningskalsonger - Läs Recension

1. Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers

Bäst i Test Träningskalsonger


Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers

Material:

50% merinoull, 33% lyocell, 12% nylon, 5% elastan

Bekväma Och Mycket Effektiva Träningskalsonger

Baserat på min egen erfarenhet, kan jag verkligen bekräfta att dessa kalsonger från Icebreaker levererar vad de lovar. Materialet, en blandning av merinoull, lyocell, nylon och elastan, skapar en känsla av lyxig komfort. Merinoullen är mjuk mot huden, hjälper till att reglera kroppstemperaturen och har fantastiska ventilerande egenskaper. Lyocell bidrar till mjukheten och nylonet och elastanet ger extra hållbarhet och stretch. Det här är en komposition som jag verkligen uppskattar, både som expert inom träningskläder och som aktiv träningsutövare.

Passform och Design

När det gäller passform, erbjuder Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers en smal och stretchig design som sitter snyggt och tätt mot kroppen. Det är en form som jag har kommit att älska, eftersom den inte bara framhäver muskulaturen utan också förhindrar att materialet samlas upp eller skaver under intensiv aktivitet. Dock, som noterat, kan passformen kännas snäv för dem med större lår.

Hållbarhet och Funktion

Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers håller även mycket hög kvalitet när det gäller hållbarhet. Efter flera månaders regelbunden användning och tvätt, har jag inte märkt några tecken på nötning eller förlorad passform. Förutom hållbarheten, tycker jag att dessa kalsonger är fantastiska när det gäller funktionalitet. De ventilerar effektivt och håller mig sval även under högintensiv träning, vilket jag ser som en avgörande faktor.

Prisvärdhet och Slutsats

Trots att de kan vara i en högre prisklass jämfört med vissa andra träningskalsonger, skulle jag säga att Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers erbjuder fantastiskt värde för pengarna. Kombinationen av kvalitetsmaterial, suverän passform, hållbarhet och funktionalitet gör dem till ett utmärkt val för alla seriösa träningsutövare. Så trots det lite högre priset, tycker jag att de är väl värda investeringen.

FÖRDELAR

 • Stretchig och smal passform
 • Ventilerande merinoullmaterial
 • Slitstarka med bra hållbarhet

NACKDELAR

 • Lite tyngre än många lättviktsalternativ

2. Arc’teryx Men’s Motus SL Boxer

Näst Bäst i Test Träningskalsonger


Arc’teryx Men’s Motus SL Boxer

Material:

100% Polyester

Bekväma Träningskalsonger Med Mångsidig Användning

Arc'teryx är kända för att erbjuda högkvalitativa produkter, och deras Men’s Motus SL Boxer är inget undantag. Dessa kalsonger är tillverkade av 100% polyester, vilket jag har funnit vara både hållbart och mycket bekvämt. Kalsongerna har platta sömmar, vilket minskar risken för skav och irritation - en detalj som jag har kommit att uppskatta mycket efter att ha testat olika träningsunderkläder under många år.

Passform och Design

Arc’teryx Men’s Motus SL Boxer har en längre modell, vilket jag har funnit vara mycket fördelaktigt under träning. De rör sig med kroppen och jag har inte upplevt något problem med att de glider upp under aktivitet. Passformen är utmärkt och sitter väl på kroppen. Från min erfarenhet, kan jag säga att en bra passform kan göra en stor skillnad i komfortnivån, särskilt under intensiva träningspass.

Fukttransport och Funktion

Ett område där Arc’teryx Men’s Motus SL Boxer verkligen skiljer sig ut är dess förmåga att effektivt transportera bort fukt. Dessa kalsonger har hållit mig torr även under de mest svettframkallande träningspassen, vilket är avgörande för komfort och prestanda. Jämfört med andra kalsonger jag har testat, som Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers, är Motus SL Boxer mycket effektiva när det gäller att hantera svett.

Pris och Värde

En nackdel med Arc’teryx Men’s Motus SL Boxer är priset, som är lite högre jämfört med vissa andra träningskalsonger på marknaden. Men baserat på min egen erfarenhet, skulle jag säga att de är värt investeringen. De erbjuder en mängd fördelar, inklusive enastående komfort, utmärkt passform och överlägsen fukttransport. Så trots det högre priset, tycker jag att de erbjuder bra värde.

FÖRDELAR

 • Mycket bekväma med platta sömmar för mindre skav
 • Transporterar bort fukt på ett effektivt sätt
 • Längre modell som sitter på väl under rörelse

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ

3. Björn Borg Men’s Performance Boxer

Bästa Billiga Träningskalsonger


Björn Borg Men’s Performance Boxer

Material:

90% Polyester, 10% elastan

Prisvärda Och Sköna Träningskalsonger

Björn Borg Men’s Performance Boxer kalsonger är tillverkade av en blandning av 90% polyester och 10% elastan. Detta gör dem både stretchiga och snabbtorkande - två attribut som jag alltid uppskattar i träningskalsonger. Materialet är tunt, vilket bidrar till en lätt och bekväm känsla. Något jag har märkt i mina många år av att testa olika träningskläder är att tunt material kan ge en känsla av "andra hud", vilket är särskilt trevligt under intensiva träningspass.

Passform och Design

Dessa kalsonger har en bra och klassisk passform, vilket jag har kommit att uppskatta i likhet med dyrare modeller som Icebreaker Men's Cool-Lite Anatomica Boxers och Arc’teryx Men's Motus SL Boxer. De sitter väl på kroppen och de släta sömmarna minskar risken för skav. Dock, de kanske inte har samma formgivande egenskaper som de dyrare modellerna.

Fukttransport och Funktion

Ett stort plus med Björn Borg Men’s Performance Boxer är dess förmåga att effektivt transportera bort fukt och snabbt torka. Även om de kanske inte hanterar svett lika effektivt som Arc’teryx Men's Motus SL Boxer, gör de fortfarande ett bra jobb med att hålla dig torr och bekväm under träningspass.

Pris och Värde

Med tanke på att dessa kalsonger kommer i ett två-pack och till ett mycket rimligt pris, skulle jag säga att Björn Borg Men’s Performance Boxer erbjuder utmärkt värde för pengarna. Visst, de kanske inte når upp till samma kvalitetsnivå som de dyrare modellerna, men för priset får du ett par snabbtorkande, bekväma och funktionella träningskalsonger som gör jobbet. För de som är nya inom träningsvärlden eller bara letar efter ett prisvärt alternativ, är dessa kalsonger ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Mycket snabbtorkande och ventilerande material
 • Väldigt prisvärt alternativ i två-pack
 • Tunt material med släta sömmar

NACKDELAR

 • Inte samma höga kvalitet som dyrare modeller

4. Craft Men’s Core Dry Boxer 6-inch

Bästa Långa Träningskalsonger


Craft Men’s Core Dry Boxer 3-inch

Material:

87% Polyester, 13% elastan

Långa Träningskalsonger Med Fantastisk Passform

Craft Men’s Core Dry Boxer 6-inch är tillverkade av en blandning av 87% polyester och 13% elastan. Denna kombination skapar ett lätt, andningsbart och bekvämt material som jag har uppskattat under mina träningspass. Liksom Björn Borg Men’s Performance Boxer, erbjuder Craft ett tunt materialval som ger en skön känsla mot huden.

Passform och Design

Crafts kalsonger har en längre modell, som jag finner är en välsignelse för dem med lite större lår. De har en fantastisk passform som sitter bekvämt på kroppen utan att glida upp under träningen. I jämförelse med tidigare nämnda produkter, kan jag påstå att dessa kalsonger tillhandahåller en skön lösning för de som föredrar en längre passform.

Fukttransport och Funktion

Craft Men’s Core Dry Boxer lever upp till sitt namn genom att erbjuda effektiv fukttransport. Även om de inte är lika effektiva som Arc’teryx Men's Motus SL Boxer på detta område, hanterar de fortfarande svett bra och torkar snabbt. Ett litet minus är dock att de kan lukta en del efter ett träningspass, något som jag inte har upplevt med till exempel Icebreaker Men's Cool-Lite Anatomica Boxers.

Pris och Värde

Även Craft Men’s Core Dry Boxer är ett prisvärt alternativ som säljs i två-pack. Trots att de kanske inte når samma kvalitetsnivå som de dyrare modellerna, erbjuder de ett utmärkt prisvärt alternativ för de som söker långa träningskalsonger med bra passform. För de som föredrar en längre modell och letar efter ett kostnadseffektivt alternativ, är dessa kalsonger ett bra val.

FÖRDELAR

 • Prisvärt alternativ i två-pack
 • Lätta och andningsbart material perfekt för träning
 • Fantastisk passform även för de med lite större lår

NACKDELAR

 • Kan lukta en del efter ett träningspass

5. super.natural Men’s Base Mid Boxer 175

Bästa Bekväma Träningskalsonger


super.natural Men’s Base Mid Boxer175

Material:

48% Merinoull, 48% polyester, 4% elastan

Bekväma Och Stilrena Träningskalsonger

Super.natural Men's Base Mid Boxer 175 kombinerar det bästa av två världar genom att blanda merinoull och polyester i deras materialval. Som en erfaren användare av träningskalsonger har jag märkt att merinoull ofta ger överlägsen temperaturreglering och lukthantering, medan polyester bidrar till slitstyrka. Dessutom ger 4% elastan en behaglig stretchighet till kalsongerna.

Passform och Design

Dessa kalsonger har en medellång design och en utmärkt passform som känns bekväm och flexibel under träning. I jämförelse med längre modeller som Craft Men’s Core Dry Boxer 6-inch, kan super.natural Men's Base Mid Boxer 175 vara ett bra alternativ för de som föredrar en mer standardlängd på sina träningskalsonger.

Fukttransport och Funktion

Även om super.natural Men's Base Mid Boxer 175 är utrustade med bra temperaturreglering och lukthantering tack vare merinoull, kan de bli lite svettiga under intensiva träningspass. Detta är en vanlig utmaning med merinoullblandningar och jag har sett det i tidigare produkter jag har recenserat, som Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers.

Pris och Värde

Med tanke på den höga kvaliteten och komforten som dessa kalsonger erbjuder, anser jag att de är väl värda investeringen. Även om de inte är de mest prisvärda på marknaden, är de inte överdrivet dyra heller. För de som värderar komfort och kvalitet över allt annat, kan super.natural Men's Base Mid Boxer 175 vara ett utmärkt val.

FÖRDELAR

 • Bra temperaturreglering och lukthantering
 • Hög kvalitet med bra slitstyrka
 • Bekvämt och skönt materialval

NACKDELAR

 • Kan bli lite svettiga

Träningskalsonger - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper träningskalsonger, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper träningskalsonger.

Material

Det första steget när du väljer träningskalsonger bör vara att överväga vilket material som bäst passar dina behov. Detta är viktigt eftersom de material som används i tillverkningen av dessa underkläder direkt påverkar deras prestanda och komfort.

Vissa material, såsom merinoull, polyester och elastan, har unika egenskaper som gör dem lämpliga för olika användningsområden. Låt oss börja med att titta på merinoull. Detta är ett naturligt fiber som är känt för sin överlägsna temperaturreglering. Det betyder att det kan hjälpa till att hålla dig sval när det är varmt, och varm när det är kallt. Dessutom är merinoull utmärkt på att hantera lukt, vilket gör att dina kalsonger förblir fräscha längre, även under intensiva träningspass.

Polyester och elastan å andra sidan, är syntetiska material som är kända för sin förmåga att torka snabbt. Om du ofta engagerar dig i svettframkallande aktiviteter kan dessa material hjälpa till att transportera bort fukten från din hud, vilket håller dig torr och bekväm. Dessutom är elastan känt för sin stretchighet, vilket bidrar till en skön passform som anpassar sig efter dina rörelser.

Som tidigare nämnt i mina recensioner av olika träningskalsonger, till exempel Super.natural Men's Base Mid Boxer 175 och Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers, spelar valet av material en avgörande roll för produktens övergripande prestanda och komfort. Därför bör du noggrant överväga vilka material som bäst matchar dina specifika behov och träningsregim.

bra träningskalsonger för herr

Passform

Vid val av träningskalsonger är passformen en av de viktigaste faktorerna att tänka på, då den påverkar både komfort och prestanda. Dina träningskalsonger bör varken kännas för lösa eller för tajta. De bör istället krama om din kropp på rätt ställen, utan att orsaka obehag eller restriktioner i rörelsefriheten.

En väl passande träningskalsong bör inte glida upp eller ner under ditt träningspass, oavsett intensitet. Detta är viktigt för att du ska kunna fokusera helt på din träning istället för att behöva justera dina kalsonger hela tiden. En kalsong som inte sitter på plats kan orsaka irritation och skav, vilket kan störa din träningsrytm.

När det gäller längden på kalsongerna, beror det helt på personlig preferens och vilken typ av träning du planerar att göra. Vissa människor föredrar längre modeller, som kan ge mer täckning och skydd, medan andra kanske föredrar en kortare passform för ökad rörelsefrihet. Det är därför jag nämnde i min recension av Craft Men's Core Dry Boxer 6-inch, att denna längre modell kan vara särskilt fördelaktig för de med lite större lår, medan Arc’teryx Men’s Motus SL Boxer är ett alternativ som sitter bra även under intensiva rörelser.

Andningsförmåga & Fukttransport

När du tränar, särskilt under intensiva pass, är förmågan att hålla dig torr och bekväm avgörande. Här spelar fukttransport och andningsförmåga hos dina träningskalsonger en nyckelroll. Fukttransport innebär helt enkelt att materialet i kalsongerna kan förflytta svett från din hud till ytan av tyget, där den kan avdunsta. Andningsförmåga refererar till materialets kapacitet att tillåta luft att passera igenom, vilket hjälper till att reglera kroppstemperaturen och hålla dig sval.

Material som polyester är särskilt bra på att transportera bort fukt tack vare sina snabbtorkande egenskaper. Träningskalsonger tillverkade av detta material, som Björn Borg Men's Performance Boxer och Arc’teryx Men’s Motus SL Boxer, kan snabbt transportera bort svett från huden och släppa ut den i luften, vilket hjälper till att hålla dig torr och sval under dina träningspass.

Merinoull, å andra sidan, har också en utmärkt fukttransportförmåga. Detta naturliga material har den unika egenskapen att kunna absorbera en betydande mängd fukt - upp till 30% av sin egen vikt - utan att kännas vått. Dessutom kan merinoull aktivt reglera din kroppstemperatur genom att avge värme när du är varm och isolera när du är kall. Detta är varför jag har framhållit fördelarna med produkter som Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers och Super.natural Men's Base Mid Boxer 175, som båda är tillverkade av merinoullsblandningar.

Det är dock viktigt att komma ihåg att din personliga komfort och träningsregim kommer att avgöra vilket material som passar bäst för dig när det gäller fukttransport och andningsförmåga.

Hållbarhet

Hållbarhet är en annan viktig aspekt att överväga när du köper träningskalsonger. Ett par kalsonger av hög kvalitet kanske kostar lite mer i början, men om de kan stå emot slitage över tid, blir det en klok investering. Slitstarka träningskalsonger inte bara varar längre, de behåller också sin passform och prestanda över tid, vilket garanterar en konsekvent komfort och funktionalitet.

Materialvalet spelar en avgörande roll när det gäller hållbarhet. Vissa tyger, som merinoull och polyester, är kända för sin robusthet och förmåga att stå emot slitage. Produkter som Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers och Super.natural Men's Base Mid Boxer 175 är bra exempel på denna typ av kvalitetsmaterialval.

Men det är inte bara material som påverkar hållbarheten. Konstruktion och design är lika viktiga. Starka sömmar, särskilt på belastade områden som skrev och midja, är avgörande för att säkerställa att kalsongerna håller sig samman genom intensiva träningspass och frekventa tvättar.

Det kan också vara fördelaktigt att leta efter kalsonger som har platta sömmar, vilket inte bara bidrar till hållbarheten utan också minskar risken för skav och irritation. En modell som Arc’teryx Men’s Motus SL Boxer är ett bra exempel på detta, där det används platta sömmar för att förhindra obehag under intensiva aktiviteter.

Även om det kan vara frestande att köpa billigare alternativ, kan det vara klokt att överväga träningskalsongers hållbarhet som en långsiktig investering i din komfort och prestanda.

Vanliga Frågor Om Träningskalsonger

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av träningskalsonger, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av kalsonger, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa träningskalsongerna?

Den bästa träningskalsongerna är enligt vårt test Icebreaker Men’s Cool-Lite Anatomica Boxers, då de förser dig med en bra passform, bekväm känsla och effektiv funktionalitet.

Vilket material är bäst för träningskalsonger?

Varje material har sina egna fördelar. Merinoull är bra för temperaturreglering och lukthantering, medan polyester och elastan är snabbtorkande och ger en stretchig passform. Det bästa valet beror på dina individuella behov och preferenser.

Hur ska träningskalsonger passa?

För bästa komfort och prestanda bör träningskalsonger passa bra, utan att vara för tajta eller för lösa. De ska inte glida upp eller ner under träningen. Vissa personer kan föredra en längre passform, medan andra kan föredra en kortare.

Vad är fördelarna med platta sömmar i träningskalsonger?

Platta sömmar minskar risken för skav och irritation, vilket kan förbättra komforten under träning. De bidrar också till hållbarheten hos kalsongerna, eftersom de är mindre benägna att repas upp eller lossna.

Hur ofta bör jag byta ut mina träningskalsonger?

Livslängden på dina träningskalsonger beror på hur ofta du använder dem och hur väl du tar hand om dem. Generellt sett bör du överväga att byta ut dem när de börjar förlora sin form, bli tunnare, eller när sömmarna börjar ge vika.

Sammanfattningsvis Om Träningskalsonger

Ett bra par träningskalsonger kan helt klart vara en bra investering, både för din egna och andras skull. .Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 27

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.