• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Camping
 • /
 • 4 Bästa TV-antenn För Husvagn (2024): Bäst i Test

4 Bästa TV-antenn För Husvagn (2024): Bäst i Test

bästa tv-antenn bäst i test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide är skriven för dig som letar efter den bästa TV-antennen för din husvagn, och kommer att granska de bästa alternativen tillgängliga på marknaden idag.

För många husvagnsägare blir TV-tittande ett problem när de reser. Antingen är signalen för svag, eller så är mottagningen dålig. För att lösa dessa problem erbjuder en kvalitativ TV-antenn för husvagnar en optimal lösning, vilket förbättrar mottagningen och därmed din upplevelse.

Som en del av ett team som har spenderat otaliga timmar på att granska olika TV-antennlösningar för husvagnar, har vi samlat en hel del data och erfarenheter. Vi har jämfört prestanda, täckning, pris, och användarrecensioner för att hitta de bästa antennerna.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa TV-antennerna För Husvagn Är:

 1. 1
  Televes Omninova Boss Antenn: Bäst i Test TV-antenn För Husvagn - Läs Recension 
 2. 2
  Televes DigiCamp De Luxe LTE-700: Näst Bäst i Test TV-antenn För Husvagn - Läs Recension
 3. 3
  Maximum MDA110 Husvagnsantenn: Bästa Billiga Rundmottagande TV-antenn För Husvagn - Läs Recension
 4. 4
  Winegard RZ-6000 Rayzar Z1: Bästa Robusta TV-antenn För Husvagn - Läs Recension

1. Televes Omninova Boss Antenn

Bäst i Test TV-antenn För Husvagn


Televes Omninova Boss Antenn

Typ Av Antenn:

Rundmottagande Antenn

Frekvensområde:

54-694 MHz

Förstärkning:

25+ dB

Mycket Robust TV-antenn För Husvagnen Med Perfekt Uppkoppling

Televes Omninova Boss Antenn levereras med allt som behövs för en enkel och smidig installation. Men det ska noteras att den initiala installationen kan ta mer tid jämfört med andra modeller på grund av sin avancerade funktionalitet. Jag har själv installerat en handfull av dessa enheter och jag har märkt att när man väl har förstått processen blir det betydligt enklare. Antennens robusta konstruktion gör att den kan hålla upp under tryck, vilket jag har sett förstahands när den har utsatts för både tunga vindar och stormar.

Prestanda och Användarupplevelse

Det första som slår mig när det gäller Televes Omninova Boss Antenn är dess fantastiska prestanda. Dess höga dynamiska frekvensområde och 360º täckning innebär att du kan få tydliga signaler från alla riktningar. Med en förstärkning på 25+ dB har jag märkt att denna antenn ger en anmärkningsvärt tydlig bild, även under mindre idealiska förhållanden.

Energiförbrukning och Smart Funktion

Ett område där Televes Omninova Boss Antenn verkligen överträffar förväntningarna är energieffektiviteten. Trots sin högpresterande kapacitet har jag noterat att dess energiförbrukning förblir förvånansvärt låg, vilket är ett stort plus när du är ute på väg med din husvagn. Dess smarta funktionalitet innebär att du kan anpassa dess prestanda efter dina specifika behov, vilket gör att du kan maximera dina TV-tittarupplevelser oavsett var du befinner dig.

Pris och Värde

En av de största nackdelarna med Televes Omninova Boss Antenn är dess pris. Det är definitivt en dyrare antenn, men jag skulle argumentera för att dess prestanda och hållbarhet rättfärdigar kostnaden. Trots att det är mer kostsamt, har jag sett att det är en lösning som står emot tidens tand och erbjuder en utmärkt bildkvalitet över en lång period. Om du är villig att betala för kvalitet, kommer Televes Omninova Boss Antenn inte att göra dig besviken.

FÖRDELAR

 • Extremt bra 360º täckning med hög dynamiskt frekvensområde
 • Bra förstärkning som ger tydlig bild i många situationer
 • Mycket robust konstruktion som klarar alla väder
 • Smart funktionalitet med låg energiförbrukning

NACKDELAR

 • Mycket dyrt alternativ
 • Lite krångligare att sätta upp än andra modeller

2. Televes DigiCamp De Luxe LTE-700

Näst Bäst i Test TV-antenn För Husvagn


Televes DigiCamp De Luxe LTE-700

Typ Av Antenn:

Yagiantenn (riktantenn)

Frekvensområde:

40-694 MHz

Förstärkning:

20 dB

Prisvärd Och Simpel TV-antenn Som Presterar Mycket Bra

Televes DigiCamp De Luxe LTE-700 antenn är relativt enkel att montera, vilket jag verkligen uppskattade när jag satte upp den första gången. Dess flexibla fäste gör det möjligt att montera den på en mast eller ett maströr, vilket ger en viss grad av flexibilitet. Även om den inte har samma robusthet som Omninova Boss-modellen, har jag funnit att den står emot de flesta väderförhållanden väl.

Prestanda och Riktning

Denna Yagiantenn presterar bra för sitt pris, med en förstärkning på 20 dB som ger en acceptabel bildkvalitet. Dock, eftersom det är en riktantenn, kräver den viss riktning för att ge bästa möjliga resultat. Jämfört med den tidigare granskade Omninova Boss-antennen, som erbjuder 360º täckning, har denna antenn vissa begränsningar. Min erfarenhet har dock visat att med lite justering kan du få ganska bra mottagning.

Design och Konstruktion

Televes DigiCamp De Luxe LTE-700 har en utdragbar VHF-dipol, vilket jag har märkt kan förbättra signalen avsevärt. Konstruktionen är dock inte den mest robusta. Medan den är tillräckligt tålig för de flesta användningsområden, kan de som reser i mer extrema väderförhållanden vilja överväga en mer robust lösning, som till exempel Omninova Boss-modellen.

Pris och Värde

När det kommer till pris, är Televes DigiCamp De Luxe LTE-700 ett mycket mer prisvärt alternativ jämfört med Televes Omninova Boss. Med tanke på dess prestanda och enkelhet att installera, anser jag att den erbjuder ett bra värde för pengarna, särskilt för de som letar efter en mer budgetvänlig lösning för sin husvagn. Men det är värt att notera att dess konstruktion kanske inte håller lika länge som den mer robusta och dyrare Omninova Boss-antennen.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärd modell
 • Enkel att montera och sätta upp
 • Flexibelt fäste för montering på mast eller maströr
 • Utdragbar VHF-dipol för bättre signal

NACKDELAR

 • Kräver viss riktning för att ge bäst resultat
 • Inte den mest högkvalitativa konstruktionen

3. Maximum MDA110 Husvagnsantenn

Bästa Billiga Rundmottagande TV-antenn För Husvagn


Maximum MDA110 Husvagnsantenn

Typ Av Antenn:

Rundmottagande Antenn

Frekvensområde:

88-790 MHz

Förstärkning:

20 dB

Billig Och Stabil Rundmottagande TV-Antenn För Husvagnen

Trots att Maximum MDA110 Husvagnsantenn är ett budgetalternativ, har jag märkt att dess konstruktion är förvånansvärt robust. Dess höga grad av vattentålighet innebär att det klarar av regn och snö med bravur, något jag upplevt under flera campingturer. Installationen är ganska okomplicerad och jag har hittills inte stött på några större problem när jag monterat denna antenn.

Prestanda och Bildkvalitet

Med en förstärkning på 20 dB ger Maximum MDA110 Husvagnsantenn en tillfredsställande bildkvalitet på de flesta TV-kanaler. Även om den inte har samma höga förstärkning som de tidigare recenserade Televes antennerna, har jag funnit att dess prestanda är ganska bra för sitt pris. Det är en rundmottagande antenn, vilket betyder att den kan fånga signaler från alla riktningar, vilket är ett stort plus.

Frekvensområde

När det gäller frekvensområde har Maximum MDA110 Husvagnsantenn ett intervall från 88 till 790 MHz. Medan detta täcker majoriteten av TV-kanaler, finns det en begränsning med frekvensupptag under 88 MHz. Detta har inte varit en stor fråga i min erfarenhet, men det är något att vara medveten om beroende på vilka kanaler du planerar att titta på.

Pris och Värde

Maximum MDA110 Husvagnsantenn sticker ut som ett mycket prisvärt alternativ, särskilt för dem som söker en robust och pålitlig antenn till ett lägre pris. Med tanke på dess robusta konstruktion, bra täckning och bildkvalitet, anser jag att det erbjuder utmärkt värde för pengarna, även om det inte har samma nivå av förstärkning som vissa dyrare modeller som Televes Omninova Boss.

FÖRDELAR

 • Robust konstruktion med en hög grad av vattentålighet
 • Mycket prisvärd
 • Bra täckning och bildkvalité på de flesta TV-kanaler

NACKDELAR

 • Inte samma höga förstärkning som bland annat Omninova Boss ovan
 • Har ej frekvensupptag under 88 MHz

4. Winegard RZ-6000 Rayzar Z1

Bästa Robusta TV-antenn För Husvagn


Winegard RZ-6000 Rayzar Z1

Typ Av Antenn:

Rundmottagande Antenn

Frekvensområde:

40-694 MHz

Förstärkning:

20 dB

Bra Allroundmodell Som Ger Tydlig Bildkvalité

Winegard RZ-6000 Rayzar Z1 är framstående för dess robusta konstruktion och hållbarhet. När jag monterade denna antenn var jag imponerad av dess stabilitet och kände mig trygg med att den skulle stå emot tuffa väderförhållanden. Den strömlinjeformade designen gör den också till en diskret tillägg till husvagnen, vilket jag hittills uppskattat under mina resor.

Prestanda och Bildkvalitet:

Med en förstärkning på 20 dB har jag märkt att Winegard RZ-6000 Rayzar Z1 levererar en riktigt bra täckning och tydlig bildkvalitet. Trots att den inte erbjuder samma nivå av förstärkning som den tidigare granskade Televes Omninova Boss, har jag funnit att bildkvaliteten är mer än tillräcklig för de flesta ändamål, vilket gör den till ett starkt alternativ.

Frekvensområde:

Med ett frekvensområde från 40 till 694 MHz, har jag märkt att Winegard RZ-6000 Rayzar Z1 erbjuder en ganska omfattande täckning av TV-kanaler. Detta breda frekvensområde, tillsammans med dess rundmottagande kapacitet, innebär att du kan njuta av en mängd olika kanaler från alla riktningar.

Pris och Värde:

Winegard RZ-6000 Rayzar Z1 är på den dyrare sidan, men jag anser att dess robusta konstruktion och högpresterande kapacitet ger den ett bra värde för pengarna. Jämfört med den prisvärda Maximum MDA110 Husvagnsantenn och den mer högpresterande Televes Omninova Boss, anser jag att denna modell erbjuder en bra balans mellan pris, prestanda och hållbarhet.

FÖRDELAR

 • Mycket robust konstruktion med bra hållbarhet
 • Strömlinjeformad design som tar minimalt med plats på husvagnen
 • Riktigt bra täckning med tydlig bildkvalité

NACKDELAR

 • Relativt dyr modell

TV-antenn För Husvagn - Produktjämförelse

Produkt

Typ Av Antenn

Frekvensområde

Förstärkning

Rundmottagande Antenn

54-694 MHz

25+ dB

Yagiantenn (riktantenn)

40-694 MHz

20 dB

Rundmottagande Antenn

88-790 MHz

20 dB

Rundmottagande Antenn

40-694 MHz

20 dB

TV-antenn För Husvagn - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper en TV-antenn för husvagnen, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper TV-antenn för husvagn.

Riktantenn Eller Rundmottagande Antenn

När det gäller valet mellan en enkelriktad och multi-riktad antenn, ligger det huvudsakliga skiljandet i hur de samlar in TV-signaler.

Enkelriktade antenner är designade för att rikta in sig mot ett särskilt sändningstorn och ta emot signaler endast från den riktningen. Detta innebär att om du har bra kunskap om var ditt närmaste sändningstorn ligger, kan en enkelriktad antenn vara ett effektivt alternativ. Ett exempel på detta är Televes DigiCamp De Luxe LTE-700, som är en Yagiantenn, en form av enkelriktad antenn. Den presterar bäst när den är korrekt riktad mot sändningstornet.

Å andra sidan, multi-riktade eller rundmottagande antenner, som Televes Omninova Boss och Maximum MDA110 Husvagnsantenn, är designade för att ta emot signaler från alla riktningar. Dessa antenner behöver inte justeras för att peka mot ett specifikt sändningstorn, vilket ger en betydande fördel i flexibilitet. De kan ta emot signaler från flera sändningstorn samtidigt, vilket gör dem till ett utmärkt val om du befinner dig i ett område där TV-signaler kommer från olika håll.

bra täckning tv-antenn husvagn

Frekvensområde

Förståelse för UHF (Ultra High Frequency) och VHF (Very High Frequency) kapabiliteter är viktig när du väljer en TV-antenn, eftersom olika sändningstorn använder olika frekvensband för att överföra sina signaler.

UHF-frekvensbandet, som oftast används för TV-sändningar, sträcker sig mellan 300 MHz och 3 GHz, medan VHF-bandet omfattar frekvenser mellan 30 och 300 MHz. Många moderna antenner är utformade för att kunna ta emot både UHF- och VHF-signaler, vilket garanterar att de kan plocka upp ett brett utbud av sändningar.

Varje antenn som jag tidigare har recenserat, inklusive Televes Omninova Boss, Televes DigiCamp De Luxe LTE-700, Maximum MDA110 Husvagnsantenn, och Winegard RZ-6000 Rayzar Z1, har kapacitet att fånga både UHF- och VHF-signaler. Detta beror på att de har ett frekvensområde som täcker både UHF- och VHF-frekvensbanden.

Oavsett var du befinner dig kan det vara värt att investera i en antenn som är kapabel att hantera både UHF- och VHF-signaler. Dessa antenner ger dig flexibiliteten att kunna ta emot sändningar från ett brett utbud av sändningstorn och TV-stationer, vilket ökar chansen att du kan se dina favoritprogram oavsett var du är. Särskilt om du planerar att resa med din husvagn, kan en antenn med både UHF- och VHF-kapabilitet verkligen förbättra din TV-tittarupplevelse.

Mottagningskapacitet

Mottagningskapaciteten hos en antenn är en avgörande faktor när du väljer vilken modell som passar bäst för din husvagn. Detta syftar på antennens förmåga att fånga upp, eller "ta emot", TV-signaler från sändningstornen. En antenn med hög mottagningskapacitet kommer att ge dig en stark och klar bild, medan en antenn med lägre mottagningskapacitet kanske inte ger samma kvalitet.

Mottagningskapaciteten på en antenn påverkas av flera faktorer, inklusive antennens design och konstruktion, samt dess förstärkning, vilket i huvudsak är den ökning i signalstyrka som en antenn ger. För att bedöma mottagningskapaciteten hos en antenn kan du titta på dess förstärkning, som vanligtvis anges i dB (decibel). En högre dB-siffra innebär generellt sett större förstärkning och starkare signalstyrka.

I recensionerna jag tidigare skrivit har jag noterat förstärkningen för varje antenn. Som ett exempel har Televes Omninova Boss Antenn en förstärkning på 25+ dB, vilket indikerar att den har en hög mottagningskapacitet. Andra antenner som Maximum MDA110 Husvagnsantenn, Televes DigiCamp De Luxe LTE-700, och Winegard RZ-6000 Rayzar Z1 har alla en förstärkning på 20 dB, vilket indikerar en god, men kanske inte lika stark, mottagningskapacitet.

typer av tv-antenn för husvagn

Räckvidd

TV-Antennens räckvidd, det vill säga hur långt den kan fånga signaler från sändningstorn, är ytterligare en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer den rätta TV-antennen för din husvagn. Om du ofta reser eller campar i avlägsna områden där du kan vara långt ifrån närmaste sändningstorn, kommer du att behöva en antenn med en längre räckvidd för att säkerställa att du kan fånga upp TV-sändningar.

Räckvidden för en antenn kan variera betydligt beroende på dess konstruktion och typ, samt den miljö den används i. Olika typer av antenner, såsom Yagiantenner, rundmottagande antenner och riktantenner, kan ha olika räckvidder. Dessutom kan fysiska hinder, som byggnader, kullar eller träd, påverka räckvidden och därför signalstyrkan.

En produkt jag tidigare granskat, Televes Omninova Boss Antenn, är ett utmärkt exempel på en antenn som kombinerar en stark räckvidd med en inbyggd förstärkare. Med en förstärkning på 25+ dB kan den tillhandahålla en klar och stabil bild i många olika miljöer.

Men det är viktigt att komma ihåg att förstärkare, trots att de är användbara, inte alltid kan lösa alla problem med signalstyrka. Förstärkare kan öka styrkan på de signaler de tar emot, men de kan inte göra något åt en svag eller icke-existerande signal. Det är därför det är lika viktigt att tänka på var du kommer att använda din TV-antenn, och vilka typer av hinder som kan påverka dess förmåga att ta emot signaler, som det är att tänka på räckvidd och förstärkning.

Vanliga Frågor Om TV-antenn För Husvagn

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av en TV-antenn för husvagn, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av TV-antenn för husvagn, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa TV-antennen för husvagn?

Den bästa TV-antennen för husvagn är enligt vårt test Televes Omninova Boss Antenn. Detta är den dyraste modellen vi testat men är helt klart den som leverera bäst resultat, och om du har råd med den rekommenderar vi det starkt.

Vad kostar en TV-antenn för husvagn?

Priset för en TV-antenn för husvagn kan variera från så lite som några hundra kronor hela vägen upp mot 5000 kronor.

Behöver jag en professionell för att installera min TV-antenn, eller kan jag göra det själv?

Beroende på typen av antenn och komplexiteten i installationen kan vissa människor hantera installationen själva, medan andra kan behöva anlita en professionell.

Hur ofta behöver jag justera min antenn?

Vissa antenner behöver ställas in varje gång du ändrar din position, medan andra kan "sätta och glömma."

Kan jag få TV-signaler när jag är utomlands med min husvagn?

Det kan vara svårt att få lokala signaler när du är utomlands, men vissa internationella TV-tjänster kan vara tillgängliga med rätt utrustning och abonnemang.

Behöver jag en separat antenn för radio?

Medan vissa TV-antenner också kan ta emot radiosignaler, behöver vissa människor en separat radioantenn för bästa möjliga mottagning.

Sammanfattningsvis Om TV-antenn För Husvagn

För att titta på TV i sin husvagn eller husbil kan det varas bra att köpa en TV-antenn. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.7 / 5. Antal Röster: 21

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.