• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Köpguide
 • /
 • 4 Bästa Underställ i Merinoull För Barn (2024): Bäst i Test

4 Bästa Underställ i Merinoull För Barn (2024): Bäst i Test

bäst i test underställ merinoull barn

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: maj 2023

Om det är något vi ogiller mer än att vara kalla, så är det att ha kalla barn. Inte bara för att vi tycker så synd om våra kalla barn, utan också för att de klagar, gnäller och gråter i all oändlighet när de fryser.

Men efter mer än ett decennium full av vinteräventyr med våra barn har vi lärt oss att hemligheten bakom att hålla barnen varma på vintern börjar i grunden, med bra och värmande underställ. Specifikt har vi lärt oss just hur effektiva underställ i merinoull kan vara för barn.

I den här guiden kommer vi att diskutera de fyra bästa alternativen för underställ i merinoull för barn. Vi kommer också att ge recensioner av de bästa valen från vårt test, samt en köpguide för att hjälpa dig att välja rätt alternativ för dina behov.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Underställen i Merinoull För Barn Är:

 1. 1
  Bäst i Test Underställ i 100% Merinoull För Barn: Icebreaker Kids 200 Oasis LS & Icebreaker Kids 200 Oasis Leggings - Läs Recension 
 2. 2
  Bästa Underställ i Merinoull Och Bambu För Barn: Urberg Selje Merino-Bamboo Set Junior - Läs Recension
 3. 3
  Bästa Underställ i Merinoullblandning För Barn: Woolpower Kids Crewneck 200 & Woolpower Long Johns 200 - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Billiga Underställ i Merinoull För Barn: Gridarmor Myrdal Merino Set Kids - Läs Recension

1. Icebreaker Kids 200 Oasis LS & Icebreaker Kids 200 Oasis Leggings

Bäst i Test Underställ i Merinoull För Barn


Bäst i Test Underställ i 100% Merinoull För Barn

Tjocklek:

Medel

Material:

 100% Merinoull

Materialvikt:

200 g/m2

Set:

Säljs separat

Bekväm, Effektiv och Funktionellt Merinounderställ För Barn

På en förstaplats kommer Icebreakers mycket populära 200 Oasis-serie, vilket helt enkelt är en mindre version av deras bästsäljande underställ för både dam och herr med samma namn. Denna barnmodell skiljer sig därför inte allt för mycket från vuxenversionen, förutom att passformen och storleken självklart är lite mindre.

Tyget är lagom tjockt, vilket resulterar i en bra isoleringsförmåga som kommer att hålla ditt barn varmt under de flesta aktiviteter året runt. Letar du därför efter ett mångsidigt alternativ är detta merinounderställ förmodligen ditt bästa val.

Det tjockare tyget leder däremot till lite sämre ventilationsförmåga under varmare dagar, men eftersom den är gjord i 100% merionull så är tyget mycket andningsbart, samtidigt som det transporterar bort svett och lukt väldigt väl.

En annan detalj som vi gillar är flatlocksömmarna på utsidan, vilket leder till minimalt skav. Handlar det om fysiska aktiviteter då ditt barn rör sig mycket kan denna lilla detalj göra en ganska stor skillnad.

Allt som allt är det en mycket funktionell modell som du verkligen kan utnyttja året runt tack vare dess tjocklek. Däremot är det kanske inte det mest hållbara alternativet, så förvänta dig inte mycket mer än några säsonger från den. Men för bekvämligheten och funktionaliteten du får är det värt det, även om du behöver betala lite mer än andra budgetmodeller.

FÖRDELAR

 • Mycket mjuk och skön
 • Förhindrar lukt och svett bra
 • Mångsidig användning

NACKDELAR

 • Lite dyrare alternativ

2. Urberg Selje Merino-Bamboo Set Junior

Bästa Underställ i Merinoull Och Bambu För Barn


Bästa Underställ i Merinoull Och Bambu För Barn

Tjocklek:

Tunn/medel

Material:

100% merinoull, 100% Bambu

Materialvikt:

175 g/m2

Set:

Ja

Prisvärt Underställ För Barn Som Hanterar Lukt Bra Och är Bekvämt

Detta prisvärda och bekväma set från det populära svenska märket Urberg är tillverkat av två tyglager, ett i rent merinoull på utsidan och ett lager av bambuviskos på insidan. Kombinationen av dessa två material ger ett mycket bekvämt set som gör ett utmärkt jobb med att reglera både värme, fukt och framför allt lukt.

Materialet är dessutom väldigt mjukt, vilket bidrar till en allmänt behaglig känsla när man bär det. Passformen sitter också ganska bra med lite stretch, och och den diskreta designen gör att man kan ha på sig den till vardags.

Hållbarheten är dock inte lika bra som hos många andra modeller på denna lista. Det tunnare tyget innebär att den är lite mindre slitstyrka och kommer inte att hålla lika länge om ditt barn använder den mycket. I och med det dubbla tyglagret av både merinoull och bambu, bidrar detta även till en större chans att ett mindre hål eller liknande uppstår.

För priset är detta ändå ett bra val om du letar efter ett bekvämt och funktionellt alternativ för ditt barn, särskilt om du är intresserad av ett näst intill luktfritt plagg. Som vi redan vet är merinoull mycket bra på att hantera fukt, och luktar sällan illa, men även bambu hanterar just lukt mycket effektivt. Det inre lagret av bambu besitter nämligen vissa antibakteriella egenskaper som förhindrar dålig lukt.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärt
 • Bekväm passform
 • Fantastisk lukthantering

NACKDELAR

 • Lite sämre slitstyrka

3. Woolpower Kids Crewneck 200 & Woolpower Long Johns 200

Bästa Underställ i Merinoullblandning För Barn


Bästa Underställ i Merinoullblandning För Barn

Tjocklek:

Medel

Material:

60% merinoull, 25% Polyester, 13% Polyamid, 2% Eleastan

Materialvikt:

200 g/m2

Set:

Säljs separat

Bekvämt Men Slitstarkt Merinounderställ För Barn

Om du letar efter ett alternativ som inte nödvändigtvis är tillverkat i enbart merinoull och som har en bättre hållbarhet så är Woolpowers Kids 200 set ett riktigt intressant alternativ. Den är medeltjock med förlängd rygg, vilket håller ditt barn varmt under kallare temperaturer, samt en grym ventilationsförmåga som kan hålla barnet kylt.

Denna modell har helt klart minst mängd merinoull i sin materialblandning, utan innehåller även en del polyester, polyamid och elastan som ger en betydligt mer robust konstruktion. Den absolut största fördelen med denna tygkombinationen är just ett mer slitstark modell som klarar sig längre.

Tyget är trots detta inte särskilt obekvämt, utan de som har testat upplever den näst intill lika bekväm som andra alternativ i 100% merinoull. Passformen är också relativt bekväm, med en viss stretch för utrymme att växa med tiden.

Något som denna modell inte gör lika bra som andra alternativ är däremot lukthantering, då det finns en tendens att bygga upp mer dålig lukt än andra alternativ i 100% merinoull. Det innebär att du behöver tvätta de lite oftare, men detta kan du enkelt göra i maskin.

Sammanfattningsvis skulle vi generellt sett rekommendera denna produkt för de som prioriterar hållbarhet framför allt annat och letar efter ett underställ i merinoull som håller flera säsonger till sitt barn. Priset är också lite högre, men det ligger fortfarande i den lägre kategorin.

FÖRDELAR

 • Bekvämt tyg
 • Bra hållbarhet
 • Bra ventilationsförmåga

NACKDELAR

 • Kan bygga upp viss svettlukt
 • Lite dyrare

4. Gridarmor Myrdal Merino Set Kids

Bästa Billiga Underställ i Merinoull För Barn


Bästa Billiga Underställ i Merinoull För Barn

Tjocklek:

Tunn

Material:

100% merinoull

Materialvikt:

150 g/m2

Set:

Ja

Billigt, Tunt Och Bekvämt Underställsset För Barn

Gridarmor Myrdal Merino Set för barn är vårt bästa val om du är på en begränsad budget, då det nästan kostar hälften så mycket som många andra alternativ på denna lista. Det är också ganska tunt, vilket gör det till ett bra alternativ för dem som vill ha något bekvämt att ha på sig utan att det blir för varmt.

Det innebär också att detta set kanske inte passar särskilt bra om du planerar längre äventyr utomhus i riktigt kalla miljöer. Om så är fallet rekommenderar vi en varmare modell ovan. Det tunna tyget leder däremot till en grym ventilationsförmåga, vilket är svårt att slå i och med att den också är i 100% merinoull.

Något vi verkligen gillar med denna modell är den smidiga elastiska midjan, vilket gör den mycket anpassningsbar och bekväm för ditt barn, oavsett kroppsform. Det innebär också att du kan använda de längre i takt med att ditt barn växer.

Kvaliteten är dock inte lika bra som några av de andra alternativen, vilket är rimligt i och med det mycket låga priset. Det innebär att det finns en lite större chans för slitage och liknande, särskilt om ditt barn använder understället mycket.

Allt som allt tycker vi att det här är ett bra alternativ för dig som har en liten budget och letar efter ett bekvämt och tunt underställ i merinoull till ditt barn.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärt
 • Tunn och bekväm passform
 • Smidig resår i midjan

NACKDELAR

 • Inte den bästa kvalitén
 • Lite tunn för riktigt kalla temperaturer

Underställ i Merinoull Barn - Produktjämförelse

Produkt

Tjocklek

Material

Materialvikt

Set

Medel

100% Merinoull

200 g/m2

Säljs separat

Tunn/medel

100% merinoull, 100% Bambu

175 g/m2

Ja

Medel

60% merinoull, 25% Polyester, 13% Polyamid, 2% Eleastan

200 g/m2

Säljs separat

Tunn

100% merinoull

150 g/m2

Ja

Vad Är Ett Baslager/Underställ, Och Varför Är De Så Viktigt För Barn?

Ett baslager eller underställ är i grunden det första lagret barn har på sig i situationer där det kan vara bra med ett extra värmande lager mot kallare temperaturer.

När vi var små kallade vi dessa oftast för långkalsonger, och många modeller förr i kom i bomullsmaterial, med en otroligt dålig ventilationsförmåga som ofta ledde till en hel del svett.

fleece underställ barn

Från ett värmeperspektiv presterade dessa inte heller lika bra som till exempel merinoull, och om de blev blöta blev de väldigt obekväma att ha på sig. Undvik därför underställ för barn i bomullsmaterial. Men eftersom du läser denna guide gissar jag att du redan är medveten om detta.

Inget underställ är designat för att bäras själv, utan är snarare en integral del av ett större system för att klä på sig plagg mer effektivt. Underställ i merinoull för barn fungerar däremot grymt bra som pyjamas, och det är ingen fara att använda under vanliga kläder heller.

Men hur ser resterande skiktsystem ut under kallare förhållanden? Låt oss ta en titt.

Guide Till Hur Du Klär Ditt Barn För Vinteraktiviteter

Att vara ute i naturen under riktigt kalla vinterdagar kräver att man klär sig rätt. Här är våra tips kring hur du klär ditt barn utifrån lager-på-lager principen, så att han eller hon kan känna sig varm och bekväm i kylan.

 1. Baslager/underställ - Ett baslager eller underställ bör alltid vara det första lagret mellan ditt barn och resterande plagg. Ett bra underställ för barn kommer att både isolera värme, samtidigt som modeller gjorda av merinoull brukar ha en mycket bra fukthanteringsförmåga och ventilation. Spenderar du mycket tid utomhus på vintern med dina barn kan det vara en smart idé att ha två par underställ till hands. En lättare och tunnare modell perfekt för lite varmare temperaturer, och en tjockare modell för de där riktigt kalla dagarna. Så så vis kan du säkerställa att ditt barn alltid är välklädd för temperaturen och förhållandet du planerar att spendera tid i. Det kan inkludera aktiviteter såsom skidåkning på vintern, eller till och med en vandringsstur under våren.
 2. Strumpor - Ett bra par strumpor kan göra väldigt stor skillnad, både från ett bekvämlighetsperspektiv och hur varmt det faktiskt blir. Vi föredrar ofta vandringsstrumpor - då dessa är hållbara och varma, samtidigt som de besitter en god ventilationsförmåga. Många av dessa strumpor är också gjorda i merinoull, så det är lätt att förstå varför de kan vara så effektiva. Att jämföra ett par högkvalitativa strumpor i merinoull med ett par i bomull är nästan som att jämföra natt och dag.
 3. Mellanlager - En överdel utanpå understället kan också vara en mycket bra idé för att skapa ytterligare isolering . Ett vanligt mellanlager eller fleecetröja kan göra underverk, men undvik ett allt för tjockt alternativ då detta lätt kan bli varmt.
 4. Jacka - Det yttersta lagret är det som skyddar dig från vädret och klimatet, oavsett om det är vind, regn eller snö. En bra vinterjacka håller ofta värmen mycket bra, samtidigt som de klarar snö och vatten riktigt bra.
 5. Byxor - Det sista plagget att tänka på är ett par ytterbyxor. Här behöver du inget speciellt, men vattensäkra skidbyxor kan vara ett måste om du är ute och åker skidor.

Underställ i Merinoull Barn- Köpguide

När du letar efter ett underställ till ditt barn i merinoull så finns det några olika faktorer att tänka på som avgör just hur effektiv en viss modell är. Alla produkter är inte spakade lika, och många har unika för- och nackdelar vilket gör de bättre anpassade för vissa situationer. Här är några va de viktigaste sakerna att tänka på:

Material: Merinoull Eller Blandning?

Du läser förmodligen denna guide då du redan vet om att merinoull är ett fantastiskt material att använda, särskilt bland underställ. Det är mjukt och bekvämt, samtidigt som det presterar mycket bra i nästan alla viktiga kategorier såsom värme och ventilation.

underställ barn merinoull bäst

Det kanske känns som ett självklart val att köpa ett underställ i merinoull för ditt barn tack vare dessa egenskaper, men det innebär inte att alla modeller behöver vara tillverkade i 100% merinoull och inget annat. Många modeller inkluderar istället andra typer av syntetiska material för att göra produkten bättre.

Ett underställ gjort i 100% merinoull är inte nödvändigtvis bättre än ett set som endast innehåller 80% - det beror helt på hur ditt barn använder det. Ett merinounderställ av 100% kan kännas mjukare och bekvämare, men blandningar brukar ofta prestera bättre när det kommer till fukthantering och värmereglering.

Är du ute efter ett underställ för ditt barn, så brukar blandningar av merinoull och polyester generellt prestera bättre, och är framför allt mer slittåliga och hållbara än alternativ i 100% merinoull. Vi tenderar därför att välja blandningar över alternativ i bara merinoull, då barn tenderar att nöta ut plagg ganska snabbt.

Tjocklek

En av de viktigaste faktorerna att tänka på innan du bestämmer dig för ett underställ till ditt barn, är hur tjockt du vill att detta ska vara, vilket har en direkt påverkan på hur varm den är.

Merinoull är generellt sett väldigt tunt och lätt i förhållande till dess värmeförmåga, men ett tjockare tyg kommer rimligtvis att förse ditt barn med mer isolering, och passar således bättre under kallare förhållanden.

Det finns generellt sett tre olika nivåer av tjocklekar:

Tunn

De tunnaste modellerna är de som presterar bäst när det kommer till ventilation och andningsförmåga, men presterar presterar sämre på att hålla individen varm under kallare temperaturer. Här skiner däremot merinoull återigen, då de har den unika förmågan att vara tunt och samtidigt förse dig med mycket värme när det behövs.

Medel

Modeller i denna medelkategori besitter ofta en bra kompromiss mellan värme och ventilation, eftersom de erbjuder lite av båda. Detta är förmodligen den mest mångsidiga kategorin eftersom den kan användas i nästan alla situationer, beroende på vilket klimat du och ditt barn befinner dig i.

underställ barn merinoull vinter skidåkning

Letar du efter ett bra allround alternativ som kan användas i Sverige är det en medeltjock modell du vill ha.

Tjock

Den sista kategorin är de tjockaste underställen, vilket rimligtvis även kommer att förse dig med den bästa värmeförmågan. Dessa modeller är givetvis tyngre och är generellt avsedda för riktigt kalla klimat, eller i situationer då du inte förväntar dig särskilt mycket rörelse.

Underställ i merinoull är däremot sällan tjocka, i och med att de redan besitter en kraftig värmeförmåga i relation till dess storlek och tjocklek.

Bekvämlighet Och Passform

Merinounderställ är generellt sätt väldigt bekväma tack vare det mjuka materialet. De är också ofta formsydda, vilket innebär att de följer kroppens konturer och inte känns lösa eller hängande.

Passformen är också viktig, inte bara för att den ska kännas bekväm. Det är viktigt att underställ sitter tätt emot kroppen för att dessa ska kunna bevara så mycket värme som möjligt. Merinoullets fukttransporterande förmåga kommer att kunna hantera fukt och svett på ett bra sätt.

Många väljer att köpa en något större modell för sitt barn, vilket kan vara smart med tanke på att de vanligtvis växer ganska snabbt. Att köpa en allt för tajt modell som bara används under en säsong kan kännas jobbigt, vilket är varför många väljer en storlek större.

Detta leder rimligtvis till att den värmeisolerande förmågan försämras något, men kan också innebära stora kostnadsbesparingar.

Ventilation Och Lukt

Som vi redan har nämnt är merinoull ett otroligt andningsbart material. Det innebär att det snabbt kan transportera bort fukt och svett från kroppen, vilket naturligtvis har en positiv effekt på både komfort och luktkontroll.

barn underställ natur

När det gäller ventilation är merinoull svår att slå. Tyget är mycket lätt och luftig, vilket gör att luften kan cirkulera bra runt kroppen. Detta har också en positiv effekt på luktkontrollen eftersom fukten snabbt transporteras bort och inte hinner byggas upp och orsaka en obehaglig lukt.

Det är den främsta anledningen till att underställ i merinoull sällan luktar illa, vilket helt klart är en stor fördel över syntetiska material. På så vis slipper du behöva tvätta understället efter varje användning. Blandningar kommer däremot lättare bygga upp lite mer lukt i och med att de utnyttjar mer polyester och andra material. Skillnaden är däremot försumbar om det handlar om mindre än 10% polyester.

Fördelen med dessa blandningar däremot är att de kan prestera lika bra, om inte bättre, än modeller i 100% merinoull när det kommer till ventilation. Det är ytterligare en anledning varför dessa blandningar är så populära bland individer som letar efter ett par högpresterande underställ som man kan använda i rörelse.

Barn tenderar att röra på sig, och i vår erfarenhet blir det lätt varmt om man har på sig många lager. En god ventilationsförmåga är därför superviktigt för att hålla ditt barn bekvämt under dagen.

Slitstyrka Och Hållbarhet

Slitstyrka och hållbarhet är lite av merinoullets svaga sida, i alla fall om du går för ett plagg i enbart ull. Detta beror på att de enskilda fibrerna i merinoull är ganska tunna och känsliga. Detta ger tyget dess unika mjukhet, men det gör det också mer känsligt för skador från nötning.

De flesta underställ av merinoull som finns på marknaden idag är dock tillverkade med en hög andel merinoull (vanligtvis 80 % eller mer), men också med en del polyester eller liknande material som är mer slitstarkt.

underställ litet barn

Blandningen resulterar i ett underställ som presterar näst intill lika bra som rent merinoull i de andra kategorierna, men som ofta är mer hållbara och slittåliga.

Det här är den typ av underställ som vi skulle rekommendera för de flesta som planerar att använda de under fysiska aktiviteter, eftersom det förser dig med en bra balans mellan prestanda och hållbarhet.

Pris

Priset på underställ i merinoull varierar ganska mycket, beroende på märke och material som används, samt vissa andra faktorer. Generellt sett kan du dock räkna med att betala ett högre pris för underställ i merinoull än andra typer av underställ.

Tyget är mycket eftertraktat, och eftersom det inte är syntetiskt framställt är produktionen av det betydligt lägre. Detta resulterar i ett högre pris, men vill man ha en produkt som verkligen levererar vad den lovar är merinounderställ rätt val.

När det kommer till underställ finns det ingen annat material som slår merinoull på komfort, andningsförmåga och temperaturreglering. Det är också ett miljövänligt material som inte kräver användning av syntetiska kemikalier vid tillverkningen.

Dragkedja Eller inte?

En sista sak att tänka på är om du vill ha en underställströja med dragkedja eller inte. Många väljer den klassiska crewneck stilen men fördelarna med en dragkedja gör det mycket fördelaktigt i en mängd olika situationer.

En av de största fördelarna med en dragkedja är att ditt barn själv kan öppna underställströjan om han eller hon blir varm, och på så vis anpassa sig efter vädret och situationen. Dra upp den för extra värme, dra ner den för ökad ventilation.

Det är också oftare lättar att ta på och av sig en underställströja med dragkedja, vilket är ett annat plus, särskilt med barn som har svårt att sitta still.

Underställ Set

Vi vill avsluta med att nämna att många butiker säljer underställsbyxor och underställströjor separat. Kolla alltid en extra vända innan du köper hem dina grejer online om det är ett helt set eller inte du har köpt.

merinoull underställ barn

Att få hem ett par underställsbyxor när man förväntade sig ett helt set är tråkigt. Men i 99% av fallen kommer det finnas en matchande överdel eller underdel till dina underställ, och där många som sagt också säljs som ett färdigt set.

Underställ För Flickor Kontra Pojkar

Underställ för barn kommer ofta i unisex-modeller, vilket är ett utmärkt alternativ om du letar efter något som kan ärvas mellan fler olika barn.

Vissa modeller kommer däremot i distinkta modeller baserat på kön, och dessa har ofta en något annorlunda passform. Rätt passform är viktig för både komfort och funktion, så det är värt att ta sig tid att hitta underställ som är särskilt utformade för ditt barns förutsättningar.

Håll dig till rätt kön om du kan, då många pojkar skulle klaga dig till döds om de behövde ha på sig en tjejmodell. Många flickor skulle heller inte vilja ha på sig ett par underställsbyxor med en gylf.

Som tur är brukar de flesta underställen i merinoull vara ganska stretchiga, men har ditt barn en annorlunda kroppsform än vad de flesta andra har kan det vara lite mer komplicerat att hitta en modell som sitter riktigt bra.

Vanliga Frågor Om Underställ i Merinoull För Barn

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av underställ i merinoull, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du ser till att de är bekväma.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av underställ, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilket är det bästa understället i merinoull för barn?

De bästa understället i merinoull för barn är enligt vårt test Icebreaker Kids 200 Oasis LS & Icebreaker Kids 200 Oasis Leggings tack vare dess otroligt bekväma och funktionella egenskaper som fungerar året runt.

Vad kostar ett underställ i merinoull för barn?

Ett underställs set kan kosta så lite som 500 kronor, i fallet av det populära setet Gridarmor Myrdal Merino Set Kids. När du köper överdel och underdel separat så kan många set kosta uppåt 1000 kronor eller mer.

Vilket är det varmaste merinounderstället för barn?

Av de underställ i merinoull för barn vi testat var det varmaste alternativet Icebreaker Kids 200 Oasis LS & Icebreaker Kids 200 Oasis Leggings, vilket bör klara de flesta temperaturerna i Sverige.

Är merinoull varmt?

Ja, merinoull har en bra värmande effekt, då den håller din kroppsvärme mycket väl. Men en av de stora fördelarna med merinoull är att de också kan reglera temperaturen väl under varmare förhållanden, samtidigt som den för bort svett och fukt.

Hur ofta ska jag tvätta mina underställ?

Hur ofta du behöver tvätta ditt underställ beror till stor del på hur mycket du använder den och svettas, men även vilket material den är gjort av. Merinoull behöver däremot inte tvättas allt för ofta, tack vare dess fukt- och lukthanteringsförmågor. Syntetiska material som polyester behöver tvättas oftare för att förhindra att en dålig lukt byggs upp.

Hur tvättar man sitt underställ i merinoull?

De flesta underställ i merinoull kan tvättas i maskin, men vi rekommenderar generellt sett att tvätta dessa för hand om du vill vara på den säkra sidan. Här kan du lära dig mer om hur man tvättar merinoull.

Sammanfattningsvis Om Underställ i Merinoull För Barn

Underställ i merinoull är otroligt bekväma och funktionella, och är definitivt något vi rekommenderar starkt över andra alternativ såsom polyester - särskilt för barn. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 64

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.