• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Camping
 • /
 • 6 Bästa Underställ i Merinoull För Herr (2024): Bäst i Test

6 Bästa Underställ i Merinoull För Herr (2024): Bäst i Test

bäst i test underställ merinoull herr guide

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: maj 2023

Merinoull är en fin och mjuk typ av ull som kommer från merinofår. Tyget har blivit allt mer populärt under senare år för dess grymma funktionalitet: den andas, reglerar temperaturen och motstår lukt. I fallet av underställ har merinoull nästan kommit in och dominerar nu nästan hela produktkategorin.

I den här guiden kommer vi att diskutera de sex bästa alternativen för underställ i merinoull för herrar. Vi kommer också att ge recensioner av de bästa valen från vårt test, samt en köpguide för att hjälpa dig att välja rätt alternativ för dina behov.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 6 Bästa Underställen i Merinoull För Herrar Är:

 1. 1
  Bäst i Test Underställ i Merinoull För Herr: Devold Hiking Man Shirt & Devold Hiking Man Long Johns - Läs Recension 
 2. 2
  Varmaste Underställ i Merinoull För Herr: Icebreaker Merino 260 Tech LS Top & Icebreaker Merino 260 Tech Leggings - Läs Recension
 3. 3
  Bästa prisvärda Merinounderställ Set För Herr: Urberg Selje Merino-Bamboo Set
  - Läs Recension
 4. 4
  Bästa Underställ i Merinoull För Hög Aktivitetsnivå: Actima WoolNet Crew Man & Aclima WoolNet Longs Men - Läs Recension
 5. 5
  Bästa Underställ i Merinoull För Vinterexpeditioner: Devold Expedition Man Zup Neck & Devold Men's Expedition Long Johns - Läs Recension
 6. 6
  Bästa Underställ i 100% Merinoull För Vardagsbruk: Houdini Men's Desoli Crew & Houdini Men's Desoli Tights - Läs Recension

1. Devold Hiking Man Shirt & Devold Hiking Man Long Johns

Bäst i Test Underställ i Merinoull För Herr


devold hiking man set

Tjocklek:

Medel

Material:

 100% Merinoull

Materialvikt:

190 g/m2

Set:

Säljs separat

Bekväm, Effektiv och Funktionellt Merinounderställ För Aktiviteter Hela Året Runt

Devolds Hining Set är våra absoluta favoriter i år, då de är perfekta för att använda under de flesta situationer och väderförhållanden. Det medeltjocka tyget av 100% merinoull gör att den förser dig med bra värme under vintermånaderna, men kan också hålla dig ventilerad och kyld under varmare aktiviteter.

Med extra nätpaneler längs med armhålorna få du en jämn ström luft, vilket tillsammans med tyget transporterar och förhindrar att svett byggs upp. De är också mycket bra på att förhindra dålig lukt helt och hållet, mycket tack vare denna smarta design och merinoullet fantastiska förmåga.

Den är också mycket mjuk och skön att ha på sig, och passformen sitter på bra om du är normalbyggd. Har du lite av en större överkropp kan den kännas tajt runt armarna, så då kan det vara smart att gå för en större storlek. Designen i sig tycker vi heller inte är särskilt snygg, men det är ju trots allt ett underställ - och funktionalitet är viktigare än utseende.

I slutändan handlar det om en mycket högkvalitativ produkt som kommer till ett mycket konkurrenskraftigt pris, vilket är varför det är en så populär produkt. Om du letar efter ett mångsidigt och effektivt merinounderställ är det här det vi rekommenderar.

FÖRDELAR

 • Mjuk och skön
 • Förhindrar lukt och svett bra
 • Mångsidig användning

NACKDELAR

 • Inte den snyggaste designen

2. Icebreaker Merino 260 Tech LS Top & Icebreaker Merino 260 Tech Leggings

Varmaste Underställ i Merinoull För Dam


icebreaker-men-s-merino-260-tech-long-sleeve-half-zip-thermal-top-black men

Tjocklek:

Medel/tjock

Material:

100% merinoull

Materialvikt:

260 g/m2

Set:

Säljs separat

Värmande Och Tekniskt Merinounderställ För Riktigt Kalla Vinterdagar

Letar du efter ett underställ i merinoull som klarar av riktiga kalla vinterdagar är Icebreakers Merino 260 Tech Top helt klart för dig. Varumärken Icebreakers är världskända för sin expertis inom merinoull, och det visas till fullo på denna modell.

Det är i grunden en tjockare version av deras bästsäljande Oasis-modeller, där båda är gjorda i 100% merinoull. Denna modell är som sagt åt det tjockare hållet, vilket levererar en otroligt bekväm och värmande känsla både inomhus och utomhus under jackan eller ytterligare mellanlager.

Den smidiga dragkedjan är också ett stort plus, då det kan vara skönt att dra ner den om du blir lite för varm. Att kunna lufta upp lite efter några åk i backen kan vara mycket givande. Precis som Kari Traa-setet säljs även detta set som separata delar, men tillsammans utgör de ett bra team som håller dig varm även under de kallaste vinterdagarna.

Men dess tjocklek gör den däremot sämre på att reglera värmen under varmare klimat, eller då du rör på dig mycket. Trots att den är i merinoull så kommer tjockleken i sig att bidra med mycket värme, så det finns en chans att du svettas lite. Som tur är så luktar den knappt nånting tack vare merinoullens lukthanteringsförmåga.

Du bör även vara beredd på att betala lite mer för en modell som denna, men letar du efter ett underställ du kan lita på under riktig kalla dagar är det värt det.

FÖRDELAR

 • Mycket varmt och skön
 • Dragkedja och turtleneck
 • Högkvalitativ design

NACKDELAR

 • Kan bli lite varm om du rör dig mycket
 • Dyra

3. Urberg Selje Merino-Bamboo Set

Bästa prisvärda Merinounderställ Set För Herr


bästa underställ merinoull set

Tjocklek:

Tunn/Medel

Material:

100% Merinoull, 100% Bambu

Materialvikt:

175 g/m2

Set:

Ja

Prisvärt Och Bekvämt Merinounderställ Set

Detta prisvärda och bekväma set från det populära svenska märket Urberg är tillverkat typ tyglager, ett i rent merinoull på utsidan och ett lager av bambuviskos på insidan. Kombinationen av dessa två material ger ett mycket bekvämt set som gör ett utmärkt jobb med att reglera både värme, fukt och framför allt lukt.

Materialet är dessutom väldigt mjukt, vilket bidrar till en allmänt behaglig känsla när man bär det. Passformen sitter också ganska bra med lite stretch, och och den diskreta designen gör att man kan ha på sig den till vardags.

Det är ett bra alternativ om du letar efter ett prisvärt baslager som fungerar bra i både varma och kalla förhållanden. Den är däremot åt det tunnare hållet vilket självklart är fördelaktigt under varmare förhållanden, men kan ha problem under mycket kalla temperaturer.

Att de utnyttjar både bambu och merinoull leder till en otroligt bra lukthantering, då det inre lagret av bambu stoppar all uppbyggnad av dålig lukt tack vare dess antibakteriella förmågor. Det innebär också att du kan gå längre utan att tvätta de, perfekt för dig som rör på dig mycket.

Tygblandningen leder däremot till en negativ egenskap. I och med att det är två tyglager av rent merinoull och bambuviskos finns det en större chans att utveckla slitage i sömmar och liknande. Hållbarheten försämras därför en aning, men det billigare priset väger upp det för många.

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärt
 • Bekväm passform
 • Fantastisk lukthantering

NACKDELAR

 • Lite sämre slitstyrka

4. Actima WoolNet Crew Man & Aclima WoolNet Longs Men

Bästa Underställ i Merinoull För Dam Med Ventilation


Aclima Woolnet men underställ set

Tjocklek:

Tunn

Material:

91% merinoull, 7% Polyamid, 2% Elestan

Materialvikt:

125 g/m2

Set:

Säljs separat

Andningsbart Merinounderställ i Nätkonstruktion För Krävande Aktiviteter

Om du letar efter ett underställ som klarar höga aktivitetsnivåer är detta merinoullsalternativ från Aclima ett utmärkt val. Materialet är mycket andningsbart tack vare nätkonstruktionen, och det är också ganska stretchigt vilket ger full rörelsefrihet.

Majoriteten av understället är i denna nätkonstruktion, men strategiska områden såsom armbågar, axlar och liknande har en extra ribbstickning för bättre bekvämlighet. Den är inte helt och hållet i merinoull (91%) utan innehåller även lite polyamid och elastan vilket bidrar till en bättre prestation med denna typ av design, och den är fortfarande helt luktfri.

Den största fördelen med den här modellen jämfört med andra alternativ på den här listan är ventilationen. Om du tenderar att svettas mycket eller rör dig mycket när du är utomhus kommer detta att hjälpa dig att hålla dig torr och bekväm. Den är därför perfekt för aktiviteter såsom fjällturer, längdskidåkning, jakt eller längdskridskoåkning.

Det finns dock även vissa nackdelar. För det första är den inte lika värmande som några av de andra alternativ på denna lista. Detta beror främst på nätkonstruktionen, som naturligtvis ger bättre ventilation men också innebär att det finns mindre material för att ge och isolera värme.

FÖRDELAR

 • Nätkonstruktion med mycket bra ventilation
 • Bra lukthantering

NACKDELAR

 • Inte särskilt värmande i jämförelse med andra alternativ på denna lista

5. Devold Expedition Man Zup Neck & Devold Men's Expedition Long Johns

Bästa Underställ i Merinoull För Vinterexpeditioner


Bästa Underställ i Merinoull För Vinterexpeditioner

Tjocklek:

Medel/tjock

Material:

90% merinoull, 10% Polyamid

Materialvikt:

235 g/m2

Set:

Säljs separat

Beprövat Underställ Med Perfekt Värmereglering Och Bekvämlighet Under Minusgrader

Om du planerar att tillbringa tid utomhus i mycket kalla förhållanden är det här understället i merinoull från Devold ett utmärkt val.

Det är tillverkat av ett medium/tjockt tyg (235 g/m²) som ger utmärkt isolering, och materialblandningen av 90 % merinoull och polyamid gör det ganska slitstarkt - särskilt i förhållande till många av de alternativ i 100% merinoull..

Den extra långa och värmande designen kommer också med krage som säkerställer att det inte finns några luckor där kall luft kan tränga in. Passformen är också ganska tight, vilket ytterligare hjälper till att fånga in värmen nära kroppen.

En av de främsta fördelarna med detta baslager är värmeregleringen. Det kan hålla dig varm i mycket kalla temperaturer, men gör dig inte allt för varm när temperaturerna stiger lite. Mycket tack vare dragkedjan som du kan dra ner om du behöver lite extra ventilation.

Men förväntar du dig mycket fysisk aktivitet, såsom längdskidor eller liknande kan det tjocka tyget leda till en del svett. Understället är fortfarande bra på att motverka dålig lukt, men svettas du mycket i denna kan det med lite tid börja lukta.

FÖRDELAR

 • Mycket bra värmereglering
 • Dragkedja med krage
 • Slitstarka och hållbara

NACKDELAR

 • Kan bli lite varma under varmare temperaturer

6. Houdini Men's Desoli Crew & Houdini Men's Desoli Tights

Bästa Underställ i 100% Merinoull För Vardagsbruk


Bästa Underställ i 100% Merinoull För Vardagsbruk

Tjocklek:

Tunn

Material:

100% merinoull

Materialvikt:

150 g/m2

Set:

Säljs separat

Tunn Och Skönt Merinounderställ, Snyggt Nog För Afterskin Och Till Vardags

Det här understället från Houdini är tillverkat av 100 % merinoull, vilket gör det väldigt mjukt och bekvämt att bära. Materialet är också ganska tunt (150 g/m²), vilket gör det perfekt för användning under en jacka eller mellanlager i skidbacken eller ute på stan.

Det finns i flera olika stilar, som alla sitter bra och ser bra ut. Du kan till exempel få den med dragkedja och krage eller helt enkelt som en t-shirt. De olika modellerna är utbytningsbara så det är lätt att välja ett alternativ som passar dig bäst. Det finns ju vissa fördelar med att ha en dragkedja, men många föredrar en klassisk crewneck.

Den största fördelen med det här understället är dess mångsidighet. Det kan användas för afterski, som vardagskläder eller till och med som pyjamas. Tumstockarna gör det också lätt att hålla ärmarna på plats när du tar på dig ytterlager och den är mycket bekväm och ventilerande - perfekt för aktiviteter.

Det tunna materialet innebär dock att det är inte särskilt hållbar och man måste vara försiktig så att den inte går sönder om du använder den mycket. Den är inte heller lämplig för mycket kalla temperaturer, då du förmodligen kommer ha bättre användning av en tjockare modell.

FÖRDELAR

 • Tumfäste
 • Kommer i flera olika modeller som alla passar, tex med dragkedja och krage
 • Helt återvinningsbar om du lämnar tillbaka de till Houdini

NACKDELAR

 • Inte särskilt slittåligt

Underställ i Merinoull Herr - Produktjämförelse

Produkt

Ca Pris

Tjocklek

Material

Materialvikt

Set

799 + 799 kr

Medel

100% Merinoull

190 g/m2

Säljs separat

1195 + 1195 kr

Medel/tjock

100% merinoull

260 g/m2

Säljs separat

1390 kr

Tunn/Medel

100% merinoull, 100% Bambu

175 g/m2

Set

900 + 900 kr

Tunn

91% merinoull, 7% Polyamid, 2% Elestan

125 g/m2

Säljs separat

1099 + 999 kr

Medel/tjock

90% merinoull, 10% Polyamid

235 g/m2

Säljs separat

995 + 995 kr

Tunn

100% merinoull

150 g/m2

Säljs separat

Underställ i Merinoull Herr - Köpguide

Underställ , långkalsonger, undertröjor, baslager, eller vad du nu väljer att kalla de, har ett huvudsakligt mål: att hålla dig varm och torr. De åstadkommer detta genom att isolera din hud och förvara kroppsvärmen du genererar innanför plagget.

Det finns däremot några saker att tänka på när du väljer vilket underställ som är rätt för dig. Här tar vi en närmare titt på de faktorer som spelar störst roll vid val av underställ i merinoull.

Material: Merinoull Eller Blandning?

Även om du har bestämt dig för att köpa ett underställ i merinoull kan det vara bra att också avgöra om du är ute efter en modell i 100% ull eller med en blandning av andra syntetiska tyger.

herr baslager underställ merinoull

Ett underställ gjort i 100% merinoull är inte nödvändigtvis bättre än ett set som endast innehåller 50% - det beror allt på hur du planerar att använda de. Ett merinounderställ av 100% kan kännas mjukare och bekvämare, men blandningar brukar ofta prestera bättre när det kommer till fukthantering och värmereglering.

Är du därför ute efter underställ att använda då du är i rörelse, så brukar blandningar generellt att prestera bättre, och är framför allt mer slittåliga och hållbara än alternativ i 100% merinoull. Är du ute i naturen på äventyr behöver du friluftskläder som håller, särskilt om du använder de mycket

I slutändan är det upp till din egna preferens, men vi föredrar att röra mycket på oss, så vi föredrar prestionsfokuserade modeller, som ofta innehåller en mindre procent polyester.

Tjocklek

En av de viktigaste faktorerna att tänka på innan du bestämmer dig för ett underställ är hur tjockt du vill att det ska vara, vilket har en direkt påverkan på hur varm den är.

Merinoull är generellt sett väldigt tunt och lätt i förhållande till dess värmeförmåga, men ett tjockare tyg kommer rimligtvis att förse dig med mer isolering, och passar således bättre under kallare förhållanden.

Det finns generellt sett tre olika nivåer av tjocklekar:

Tunn

De tunnaste modellerna är de som presterar bäst när det kommer till ventilation och andningsförmåga, men presterar presterar sämre på att hålla dig varm under kallare temperaturer. Här skiner däremot merinoull återigen, då de har den unika förmågan att vara tunnt och samtidigt förse dig med mycket värme när det behövs.

Medel

Modeller i denna medelkategori besitter ofta en bra kompromiss mellan värme och ventilation, eftersom de erbjuder lite av båda. Detta är förmodligen den mest mångsidiga kategorin eftersom den kan användas i nästan alla situationer, beroende på vilket klimat du befinner dg i.

skidor vinter underställ man merinoull

Letar du efter ett bra allround alternativ som du kan använda i Sverige är det en medeltjock modell du vill ha.

Tjock

Den sista kategorin är de tjockaste underställen, vilket rimligtvis även kommer att förse dig med den bästa värmeförmågan. De är givetvis tyngre och är generellt avsedda för riktigt kalla klimat, eller i situationer då du inte förväntar dig särskilt mycket rörelse.

Underställ i merinoull är däremot sällan tjocka, i och med att de redan besitter en kraftig värmeförmåga i relation till dess storlek och tjocklek.

Bekvämlighet Och Passform

Merinounderställ är generellt sätt väldigt bekväma tack vare det mjuka merinoullet. De är också ofta formsydda, vilket innebär att de följer kroppens konturer och inte känns lösa eller hängande.

Passformen är också viktig, inte bara för att den ska kännas bekväm. Det är viktigt att underställ sitter tätt emot kroppen för att dessa ska kunna hålla dig så varm som möjligt. Merinoullets fukttransporterande förmåga kommer att kunna hantera fukt och svett på ett bra sätt.

Många väljer trots detta ett underställ i lite större storlek, vilket kan förbättra ventilationsförmågan något, men försämrar också den värmereglerande förmågan. Problemet med många underställ för herrar är att

Vi upplever ändå att de flesta väljer ett underställ som sitter bra mot kroppen, vilket självklart kan vara svårt att uppskatta innan man har testat setet. Med det sagt brukar många underställ ha en viss stretchande förmåga som smidigt och bekvämt formar sig efter kroppen.

Underställ För Herrar

Den absolut största skillnaden mellan underställ för herrar och damer är dess passform. Herrmodeller sitter oftast lite tajtare runt midjan med bredare axlar, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en modell som passar bra på dig.

baslager underställ merinoull man

Som tur är brukar de flesta underställen i merinoull vara ganska stretchiga, men har du en annorlunda kroppsform än vad de flesta andra har kan det vara lite mer komplicerat att hitta en modell som sitter riktigt bra.

Vissa modeller är extra långa, som till exempel Devold Expedition Man Zup Neck, vilket är bra om du har en extra lång överkropp och letar efter ett mer heltäckande skydd. Är du däremot kortare kanske denna modell snarare känns alldeles för lång och obekväm.

Dessa små detaljer kan vara bra att hålla utkik efter, särskilt om du vet om att du brukar ha det svårt att hitta en modell som passar dig.

Ventilation Och Lukt

Som vi redan har nämnt är merinoull ett otroligt andningsbart material. Det innebär att det snabbt kan transportera bort fukt och svett från kroppen, vilket naturligtvis har en positiv effekt på både komfort och luktkontroll.

När det gäller ventilation är merinoull svår att slå. Tyget är mycket lätt och luftig, vilket gör att luften kan cirkulera bra runt kroppen. Detta har också en positiv effekt på luktkontrollen eftersom fukten snabbt transporteras bort och inte hinner byggas upp och orsaka en obehaglig lukt.

Det är den främsta anledningen till att underställ i merinoull sällan luktar illa, vilket helt klart är en stor fördel över syntetiska material. Dagarna av att gå runt och lukta svett på afterskin är över. Blandningar kommer däremot lättare bygga upp lite mer lukt i och med att de utnyttjar mer polyester och andra material. Skillnaden är däremot försumbar om det handlar om mindre än 10% polyester.

merinoull udnerställ man lager

Fördelen med dessa blandningar däremot är att de kan prestera lika bra, om inte bättre, än modeller i 100% merinoull när det kommer till ventilation. Det är ytterligare en anledning varför dessa blandningar är så populära bland individer som letar efter ett par högpresterande underställ som man kan använda i rörelse.

Är du därför någon som gillar att cykla, springa, åka längdskidor eller liknande kan därför en prestationsfokuserad modell vara att föredra, men en liten blandning av polyester utöver merinoullet.

Slitstyrka Och Hållbarhet

Slitstyrka och hållbarhet är lite av merinoullets svaga sida, i alla fall om du går för ett plagg i enbart ull. Detta beror på att de enskilda fibrerna i merinoull är ganska tunna och känsliga. Detta ger tyget dess unika mjukhet, men det gör det också mer känsligt för skador från nötning.

De flesta underställ av merinoull som finns på marknaden idag är dock tillverkade med en hög andel merinoull (vanligtvis 80 % eller mer), men också med en del polyester eller liknande material som är mer slitstarkt.

Blandningen resulterar i ett underställ som presterar näst intill lika bra som rent merinoull i de andra kategorierna, men som ofta är mer hållbara och slittåliga.

Det här är den typ av underställ som vi skulle rekommendera för de flesta som planerar att använda de under fysiska aktiviteter, eftersom det förser dig med en bra balans mellan prestanda och hållbarhet.

Pris

Priset på underställ i merinoull varierar ganska mycket, beroende på märke och material som används, samt vissa andra faktorer. Generellt sett kan du dock räkna med att betala ett högre pris för underställ i merinoull än andra typer av underställ.

Tyget är mycket eftertraktat, och eftersom det inte är syntetiskt framställt är produktionen av det betydligt lägre. Detta resulterar i ett högre pris, men vill man ha en produkt som verkligen levererar vad den lovar är merinounderställ rätt val.

När det kommer till underställ finns det ingen annat material som slår merinoull på komfort, andningsförmåga och temperaturreglering. Det är också ett miljövänligt material som inte kräver användning av syntetiska kemikalier vid tillverkningen.

Dragkedja Eller inte?

En sista sak att tänka på är om du vill ha en underställströja med dragkedja eller inte. Många väljer den klassiska crewneck stilen men fördelarna med en dragkedja gör det mycket fördelaktigt i en mängd olika situationer.

underställ dragkedja

En av de största fördelarna är att du kan öppna upp underställströjan om du blir varm, vilket innebär att du kan anpassa dig efter vädret. Dra upp den för extra värme, dra ner den för ökad ventilation.

Det är också oftare lättar att ta på och av sig en underställströja med dragkejda, vilket är ett annat plus.

Dessutom ger den extra täckningen med den upphöjda kragen, och vi har till och med funnit att långa ärmar med fjärdedels- eller halvdragkedja har ett snyggt utseende för använding på stan.

Nackdelen är att kragarna kan flyga runt om du drar ner dragkedjan när du springer, och att ha en dragkedja mot din hud är inte lika bekvämt som den renare crew-stilen.

Underställ Set

Vi vill avsluta med att nämna att många butiker säljer underställsbyxor och underställströjor separat. Kolla alltid en extra vända innan du köper hem dina grejer online om det är ett helt set eller inte du har köpt.

Att få hem ett par underställsbyxor när man förväntade sig ett helt set är tråkigt. Men i 99% av fallen kommer det finnas en matchande överdel eller underdel till dina underställ, och där många som sagt också säljs som ett färdigt set.

Vanliga Frågor Om Underställ i Merinoull För Herrar

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av underställ i merinoull, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du ser till att de är bekväma.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av underställ, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilket är det bästa understället i merinoull för herr?

De bästa understället i merinoull för herr är enligt vårt test Devold Hiking Man Shirt & Devold Hiking Man Long Johns tack vare dess otroligt bekväma och effektiva temperaturreglering.

Vad kostar ett underställ i merinoull för herr?

Ett underställs set kan kosta så lite som 1400 kronor, i fallet av det populära setet Urberg Selje Merino-Bamboo Set. När du köper överdel och underdel separat så kan många set kosta uppåt 2000 kronor eller mer.

Vilket är det varmaste merinounderstället för herr?

Av de underställ i merinoull för herr vi testat var det varmaste alternativet Icebreaker Merino 260 Tech LS Top & Icebreaker Merino 260 Tech Leggings, vilket bör klara de flesta temperaturerna i Sverige.

Är merinoull varmt?

Ja, merinoull har en bra värmande effekt, då den håller din kroppsvärme mycket väl. Men en av de stora fördelarna med merinoull är att de också kan reglera temperaturen väl under varmare förhållanden, samtidigt som den för bort svett och fukt.

Hur ofta ska jag tvätta mina underställ?

Hur ofta du behöver tvätta ditt underställ beror till stor del på hur mycket du använder den och svettas, men även vilket material den är gjort av. Merinoull behöver däremot inte tvättas allt för ofta, tack vare dess fukt- och lukthanteringsförmågor. Syntetiska material som polyester behöver tvättas oftare för att förhindra att en dålig lukt byggs upp.

Hur tvättar man sitt underställ i merinoull?

De flesta underställ i merinoull kan tvättas i maskin, men vi rekommenderar generellt sett att tvätta dessa för hand om du vill vara på den säkra sidan. Här kan du lära dig mer om hur man tvättar merinoull.

Sammanfattningsvis Om Underställ i Merinoull För Herr

Underställ i merionull är otroligt bekväma och funktionella, och är definitivt något vi rekommenderar starkt över andra alternativ såsom polyester. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.9 / 5. Antal Röster: 64

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.