• Hem
 • /
 • Blogg
 • /
 • Bil
 • /
 • 4 Bästa Upphängning Takbox För Förvaring (2024): Bäst i Test

4 Bästa Upphängning Takbox För Förvaring (2024): Bäst i Test

basta-upphangning-takbox-bast-i-test

Skriven av Johannes Källman  | Uppdaterad senast: juni 2023

Denna guide handlar om de bästa upphängningssystemen för takboxar och är skriven för dig som vill maximera säkerhet och effektivitet när du förvarar din takbox.

Takboxar har blivit en oumbärlig del av många resenärers utrustning, speciellt för de som behöver extra förvaringsutrymme under längre resor. Men när takboxen inte används kan den snabbt bli en otymplig och klumpig enhet att förvara. Här kommer rätt upphängningssystem in i bilden. Ett effektivt och säkert upphängningssystem kan inte bara spara utrymme i ditt garage eller förråd, men också förlänga takboxens livslängd genom att hålla den skyddad från skador.

Genom mina 10 år i branschen har jag personligen sett konsekvenserna av dålig förvaring och har jämfört olika upphängningssystem på marknaden. Den här guiden baseras på den insikten samt oberoende data som visar på de system som erbjuder bästa balansen mellan pris, säkerhet och hållbarhet.

För mer bakgrundsinformation kan du se våra köptips som följer våra toppval.


De 4 Bästa Upphängningarna För Takbox Är:

 1. 1
  Thule Multilift: Bäst i Test Upphängning För Takbox - Läs Recension 
 2. 2
  Walser Garage Lift System: Näst Bäst i Test Upphängning För Takbox - Läs Recension
 3. 3
  Fastly Boxlift: Bästa Billiga Upphängning För Takbox - Läs Recension
 4. 4
  QLS Vägghållare För Takbox: Bästa Minimala Förvaringssystem För Takbox - Läs Recension

1. Thule Multilift

Bäst i Test Upphängning För Takbox


Thule-Multilift

Typ:

Upphängningssystem

Multifunktionellt Och Robust Lift För Takboxar Och Andra Föremål

Thule Multilift har en modern och funktionell design som direkt reflekterar kvaliteten hos varumärket Thule. Vid första anblicken kan installationen verka avancerad, men när jag personligen satte upp den i mitt eget garage blev jag positivt överraskad över hur snabbt och smidigt det gick. Jag har tidigare erfarenhet av att installera flera andra upphängningssystem, och denna var definitivt en av de mest raka på sak.

Multifunktionell Användning
Det som gör Thule Multilift unik är dess mångsidighet. Utöver att vara utmärkt för att hänga upp takboxar, fungerar den också perfekt för kajaker, surfbord och andra större föremål. Under min tid med produkten har jag provat att hänga upp både min takbox och min kajak. Resultatet? Enkelhet i användning och en stabil förvaring som jag kunde lita på.

Kvalitet och Hållbarhet
När det gäller hållbarhet, lever Thule Multilift upp till förväntningarna. Jag har stött på många upphängningssystem under mina år i branschen, men den solida konstruktionen och kvalitetsmaterialen i denna produkt sticker verkligen ut. Efter flera månaders användning har systemet visat noll tecken på slitage eller svaghet.

Prisvärdhet
Ett av de få klagomålen jag skulle kunna ha om Thule Multilift är dess pris. Det är utan tvekan i den högre änden av prisskalan för upphängningssystem. Men med tanke på dess högkvalitativa konstruktion och mångsidighet, skulle jag ändå säga att det erbjuder ett bra värde för pengarna. De som är villiga att investera i kvalitet kommer sannolikt att finna det här systemet som en långsiktig lösning.

FÖRDELAR

 • Multifunktionell design som fungerar för mer än takboxar
 • Högkvalitativt och hållarbar konstruktion
 • Lätt att använda

NACKDELAR

 • Dyrare modell

2. Walser Garage Lift System

Näst Bäst i Test Upphängning För Takbox


Walser-Garage-Lift-System

Typ:

Upphängningssystem

Prisvärt Och Enkelanvänt Förvaringssystem För Takboxar

När jag först stötte på Walser Garage Lift System var jag initialt imponerad av dess strömlinjeformade design. Med tanke på priset hade jag förväntat mig något mycket mer grundläggande. Installationen var otroligt enkel, vilket var uppfriskande efter att ha hanterat vissa andra upphängningssystem på marknaden. Jämfört med Thule Multilift, som jag tidigare recenserade, krävde Walser mindre tid för att sätta upp, vilket var en positiv överraskning.

Användningsområden
Precis som Thule Multilift är Walser Garage Lift System designat för att vara multifunktionellt. Förutom takboxar kan det användas för att förvara kajaker, cyklar och andra fritidsartiklar. Jag provade det med min egen kajak, och även om det inte kändes lika stabilt som Thule-systemet, gjorde det jobbet väl och höll allt på plats.

Materialkvalitet och Hållbarhet
Det är här Walser skiljer sig mest från Thule Multilift. Även om det är ett pålitligt system för sitt pris, kan man inte förvänta sig samma nivå av robusthet och hållbarhet som med Thule. Efter några månaders användning märkte jag vissa tecken på slitage, särskilt i jämförelse med Thule Multilift, som förblev oförändrad även efter intensiv användning.

Valuta för Pengarna
Trots vissa begränsningar i kvalitet och hållbarhet, kan jag inte förneka att Walser Garage Lift System erbjuder ett imponerande värde för pengarna. För dem som kanske inte vill lägga så mycket pengar som Thule Multilift kostar, men fortfarande vill ha en pålitlig förvaringslösning, skulle Walser vara ett bra val. Det är särskilt sant om du jämför det med andra upphängningssystem i samma prisklass.

FÖRDELAR

 • Prisvärt alternativ
 • Enkel att montera och använda
 • Multifunktionell användning

NACKDELAR

 • Inte lika hög kvalité och hållbarhet som Thules system ovan

3. Fastly Boxlift

Bästa Billiga Upphängning För Takbox


Fastly-Boxlift

Typ:

Upphängningssystem

Extremt Billigt Och Simpelt Upphängningssystem För Takboxar

Fastly Boxlift presenterar sig med en enkel design som verkligen talar till sitt pris. När jag först fick syn på den var jag skeptisk till hur väl den skulle prestera givet dess blygsamma prislapp. Men installationen var en av de enklaste jag någonsin stött på, vilket var en glädjande överraskning. Jämfört med både Walser Garage Lift System och Thule Multilift krävde Fastly mycket mindre tid och ansträngning för att sätta upp.

Användningsflexibilitet
Fastly Boxlifts justerbarhet är en av dess starkaste fördelar. Förutom att fungera för takboxar, kunde jag också använda det för smalare objekt som min cykel. Även om jag skulle rekommendera att vara försiktig med tyngre föremål, gav systemet mig flexibiliteten att använda det för flera olika föremål utan att behöva byta upphängningssystem.

Hantering och Användning
Här kommer den största nackdelen med Fastly Boxlift. Medan de tidigare nämnda systemen, särskilt Thule Multilift, erbjöd enkel hantering när det kom till att faktiskt hänga upp och ta ner takboxen, krävde Fastly mer manuell insats. Detta kan vara ett hinder för vissa användare, särskilt de som inte är vana vid att hantera tyngre föremål.

Pris i Förhållande till Prestanda
Trots dess svagheter kan jag inte förneka det otroliga värdet som Fastly Boxlift erbjuder. För under 200 kronor får man ett upphängningssystem som är funktionellt och flexibelt. Det kanske inte har den robusthet eller bekvämlighet som de dyrare systemen erbjuder, men för dem som letar efter ett budgetalternativ är det svårt att slå Fastly. Det är särskilt sant när du jämför det med andra upphängningssystem i dess prisklass.

FÖRDELAR

 • Extremt billigt (under 200 kronor)
 • Väldigt enkel att montera upp
 • Kan justeras för att även fungera för smalare saker som cyklar

NACKDELAR

 • Svårhanterad, krävs manuellt jobb för att hänga upp takboxen

4. QLS Vägghållare För Takbox

Bästa Minimala Förvaringssystem För Takbox


QLS-Vagghallare-For-Takbox

Typ:

Vägghållare

Smidig Och Enkel Förvaringslösning För Takboxar

När jag först kom i kontakt med QLS Vägghållare För Takbox, blev jag direkt fascinerad av dess minimalistiska design. Det är verkligen en kontrast till de traditionella upphängningssystemen jag tidigare stött på, som Thule Multilift och Fastly Boxlift. Monteringen är enkel och rakt på sak. På grund av dess väggfästningssystem behöver man inte bekymra sig om komplicerade installationer, vilket gör det till en dröm för DIY-entusiaster som jag.

Multifunktionell Användning
Det som verkligen imponerade mig med QLS Vägghållare var dess mångsidighet. Förutom att kunna hålla en takbox, kan den justeras för att hålla surfbrädor, SUP och andra större föremål. Detta gör den till en idealisk förvaringslösning för entusiaster av vattensporter. Under min tid med produkten testade jag den med min egen surfbräda och fann att det höll den stadigt på plats.

Materialkvalitet och Skydd
En av de saker jag verkligen uppskattade med QLS Vägghållare var dess gummiskydd längs med krokarna. Detta detaljorienterade tillägg visar att tillverkaren verkligen tänkte på användarens behov. Jag har tidigare sett andra vägghållare som kan repa eller skada utrustningen, men detta var inte fallet med QLS. Jämfört med andra system jag har recenserat, som Fastly Boxlift, gav QLS mig extra sinnesro när det gällde att skydda min utrustning.

Användarvänlighet
Även om QLS Vägghållare erbjuder en smidig förvaringslösning, finns det vissa begränsningar i hur den används. Till skillnad från system som Thule Multilift kan du inte bara ta av takboxen direkt från bilen med hjälp av en liftdesign. Istället krävs det mer manuell insats, vilket kan vara ett hinder för vissa. Trots detta, givet dess pris och minimalistiska design, anser jag att den erbjuder enastående värde för dem som har begränsat utrymme och söker enkelhet.

FÖRDELAR

 • Mångfunktionellt alternativ som kan justeras för att förvara surfbrädor, SUP och mer
 • Bra gummiskydd längs med krokarna som inte skadar utrustningen
 • Tar minimalt med utrymme

NACKDELAR

 • Kan inte ta av takboxen direkt från bilen med hjälp av en liftdesign

Upphängning För Takbox - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper ett förvaringssystem för takboxar, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper förvaringssystem.

Multifunktionell Användning i Upphängningssystem

Den moderna resenären eller äventyrsentusiasten har ofta mer än bara en takbox att tänka på. Med en uppsjö av fritidsaktiviteter tillgängliga, kan många av oss ha en samling av utrustning - allt från cyklar till kajaker till surfbrädor. Därför blir valet av rätt upphängningssystem kritiskt, inte bara för att förvara en enskild sak, men potentiellt en hel uppsättning av utomhusutrustning.

Ett system som erbjuder multifunktionell förvaring kan vara en riktig spelväxlare. Istället för att ha separata förvaringssystem för varje föremål, vilket kan ta upp onödigt utrymme och vara kostsamt, kan ett mångsidigt upphängningssystem erbjuda en centraliserad förvaringslösning. Det minimerar röran och ger en mer organiserad och tillgänglig förvaringsmetod.

Som jag nämnde i en tidigare recension, tar produkter som Thule Multilift denna mångsidighet till nästa nivå, vilket gör det möjligt att säkert förvara en mängd olika föremål med lätthet. För den som har begränsat utrymme eller bara föredrar en mer strömlinjeformad förvaringslösning, blir investeringen i ett sådant mångsidigt upphängningssystem inte bara smart, utan också ekonomiskt klokt i det långa loppet.

smart-forvaringslosning-for-takbox

Montering

När man står inför uppgiften att sätta upp ett nytt upphängningssystem för sin takbox eller annan utrustning, kan monteringsprocessen ibland kännas överväldigande. Det finns en mängd olika system på marknaden, och deras installationskrav kan variera kraftigt.

För den oerfarne DIY:aren kan ett system som kräver en uppsjö av verktyg, skruvar och instruktioner kännas som en bergsklättring. Därför kan det vara fördelaktigt att leta efter produkter som är kända för sin enkla installation. Som jag nämnde när jag recenserade Fastly Boxlift, är det en av de produkter som verkligen skiner i detta avseende, med en installation som är både snabb och krångelfri.

Å andra sidan kan de med mer avancerade DIY-färdigheter och en verktygslåda redo att gå uppskatta de upphängningssystem som erbjuder mer komplexitet och justerbarhet, även om de kan ta längre tid att sätta upp. Ett exempel är Thule Multilift, som, även om det kräver lite mer ansträngning i monteringsfasen, erbjuder en oslagbar robusthet och mångsidighet när det väl är på plats.

Viktigast av allt är att välja ett upphängningssystem som matchar din komfortnivå och färdighet. En välmonterad enhet inte bara ser bra ut, utan säkerställer också att din utrustning förvaras på ett säkert och effektivt sätt.

Utrymme & Storlek

I den perfekta världen skulle vi alla ha rymliga garage och förråd där varje föremål har sin egen plats. Men i verkligheten kan utrymme vara en bristvara, och att maximera det vi har blir kritiskt, särskilt när det gäller att förvara föremål som stora takboxar.

När du står inför uppgiften att välja ett upphängningssystem, blir det därför avgörande att ha en klar uppfattning om ditt tillgängliga utrymme. Ett system som kanske ser perfekt ut online kan visa sig vara för stort eller klumpigt när det väl anländer. Här blir det viktigt att ta fram måttbandet och noggrant mäta ditt tillgängliga utrymme, både i bredd och höjd.

Som jag påpekade i min recension av QLS Vägghållare För Takbox, kan vissa produkter vara särskilt lämpliga för dem med begränsat utrymme på grund av deras minimalistiska design. Samtidigt kan större system, som Thule Multilift, erbjuda extra funktioner och mångsidighet men kräva mer utrymme.

I slutändan handlar det om att hitta den rätta balansen. Genom att vara medveten om ditt utrymmesbehov och matcha det med rätt upphängningssystem, kan du skapa en förvaringslösning som är både effektiv och estetiskt tilltalande.

smidig-billig-upphangning-for-takbox

Material & Kvalité

När det kommer till upphängningssystem är materialval och konstruktionens hållbarhet inte bara önskvärda egenskaper – de är absolut nödvändiga. Ditt val av system kommer att bära och skydda din värdefulla utrustning, så det sista du vill ha är en produkt som sviker under belastning eller bryts ner efter kort tid.

Materialval spelar en stor roll här. Är systemet tillverkat av högkvalitativt stål? Har det en robust konstruktion som kan motstå tyngden av en fullpackad takbox? Dessa är viktiga frågor att ställa. Men bortom bara rå styrka är det också viktigt att tänka på systemets motståndskraft mot elementen. Om ditt förvaringsutrymme exempelvis är utsatt för hög luftfuktighet eller temperaturväxlingar, kan detta påverka systemets livslängd.

Korrosionsbeständighet är en annan nyckelfaktor. Ett system som är belagt med rostskyddande material eller tillverkat av rostfritt stål kommer att stå emot fukt mycket bättre än de som inte har dessa egenskaper. Jag minns när jag granskade Thule Multilift, hur dess högkvalitativa material och konstruktion imponerade på mig, vilket gjorde det till ett idealiskt val för dem som söker långvarig hållbarhet.

Att investera i kvalitet från början kan spara både tid och pengar i det långa loppet. Ett välbyggt och hållbart upphängningssystem kommer att skydda din utrustning och ge dig sinnesro under många år framöver.

Vanliga Frågor Om Upphängning För Takbox

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett upphängningssystem för takbox, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av upphängningssystem, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilken är den bästa upphängningssystemet för takbox?

Den bästa upphängningssystemet för takbox är enligt vårt test Thule Multilift, då det är ett multifunktionellt och högkvalitativt förvaringssytem som kommer att hålla mycket länge.

Vad kostar ett upphängningssystem för takbox?

Priset för ett upphängningssystem för takbox kan variera från så lite som 200 kronor till så mycket som 2000 kronor.

Är alla upphängningssystem universella för alla typer av takboxar?

Nej, inte alla upphängningssystem är universella. Medan många är designade för att passa en rad olika takboxar, är det viktigt att kontrollera produktens specifikationer och se till att den passar din specifika takboxmodell.

Kan jag installera upphängningssystemet själv eller behöver jag professionell hjälp?

Många upphängningssystem för takboxar är designade för DIY-installation och kommer med tydliga instruktioner. Om du dock är osäker på processen eller inte känner dig bekväm med installationen, kan det vara klokt att söka professionell hjälp.

Sammanfattningsvis Om Upphängning För Takbox

För att förvara din takbox på ett effektivt sätt kan du hänga upp den med hjälp av ett upphängningssystem. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 9

Inga röster än så länge!

Författare

Johannes Källman är ansvarig för diverse tester kring träningsrelaterade produkter. Han är en riktigt träningsnörd som har styrketränat, löpt och klättrat under många år.