6 Bästa Vallningsfria Skidor (2024): Bäst i Test

basta-vallningsfria-skidor-bast-i-test

Skriven av Victor Malm  | Uppdaterad senast: maj 2023

Denna guide är skriven för skidåkare som söker de bästa vallningsfria längdskidorna på marknaden.

Vallning kan vara tidskrävande och krångligt. Vallningsfria längdskidor eliminerar detta problem och låter dig njuta av skidåkningen direkt. Som en erfaren skidåkare har jag provat en rad olika typer av skidor. Jag kan med säkerhet säga att vallningsfria längdskidor är ett spelbyte.

Fortsätt läsa för att ta reda på vilka vallningsfria längdskidor som verkligen levererar och varför du bör överväga att investera i ett par.

För mer bakgrundsinformation kan du se vår jämförelsetabell, samt våra köptips som följer våra toppval.


De 6 Bästa Vallningsfria Skidorna Är:

 1. 1
  Madshus Nordic Pro Skin: Bäst i Test Vallningsfria Skidor - Läs Recension 
 2. 2
  Atomic Redster C8 Skintec Shift-in: Näst Bäst i Test Vallningsfria Skidor - Läs Recension
 3. 3
  Salomon RC10 Eskin Shift-in: Bästa Vallningsfria Skidor För Nybörjare - Läs Recension
 4. 4
  Åsnes Nansen BC Ski: Bästa Vallningsfria Längdskidor För Fjällåkning - Läs Recension
 5. 5
  Salomon RC9 Eskin Lady: Bästa Vallningsfria Skidor För Dam - Läs Recension
 6. 6
  Edsbyn Kids’ Snow Cross Country Set: Bästa Vallningsfria Skidor (Paket) För Barn  - Läs Recension

1. Madshus Nordic Pro Skin

Bäst i Test Vallningsfria Skidor


Madshus-Nordic-Pro-Skin

Sidoskärning:

47-44-46

Vikt:

1175 g

Mångsidiga Vallningsfria Skidor I Hög Kvalité

Madshus Nordic Pro Skin gör ett starkt första intryck med sin högkvalitativa konstruktion och genomtänkta design. Efter att ha provat många olika skidor genom åren kan jag säga att dessa skidor känns stabila och välgjorda redan vid första anblicken.

Manövreringsförmåga och Terräng

Dessa skidor har en sidoskärning på 47-44-46, vilket gör dem mångsidiga över olika typer av terräng. Jag uppskattade verkligen denna mångsidighet under mina turer genom varierande landskap. Bra manövreringsförmåga är särskilt viktigt för mig som ofta söker nya spår och utmaningar.

Grepp och Glid

En av de mest imponerande aspekterna med dessa skidor är deras pålitliga grepp och glidförmåga. Det fungerar faktiskt i alla klimat, vilket är sällsynt. Som någon som har åkt i allt från pudersnö till isiga förhållanden, kan jag intyga att dessa skidor inte sviker.

Hastighet och Prestanda

Den enda nackdelen jag har märkt är att de inte är de snabbaste skidorna på marknaden. Men det kompenseras av deras andra egenskaper. För de som prioriterar stabilitet och mångsidighet framför ren hastighet, är detta en utmärkt investering.

FÖRDELAR

 • Finns i modell för både nybörjare och elitåkare
 • Bra manövreringsförmåga över olika terränger med måttlig sidoskärning
 • Pålitligt grepp och bra glidförmåga som fungerar i alla klimat

NACKDELAR

 • Inte den snabbaste modellen

2. Atomic Redster C8 Skintec Shift-in

Näst Bäst i Test Vallningsfria Skidor


Atomic-Redster-C8-Skintec-Shift-in

Sidoskärning:

37-44-36

Vikt:

670 g

Snabba Race-Längdskidor Som Inte Behöver Vallas

Atomic Redster C8 Skintec Shift-in skapar en omedelbar wow-faktor, särskilt om du är bekant med dess föregångare. Med sin superlätta honeycomb-struktur känns skidorna extremt responsiva. Jämfört med andra modeller jag har recenserat, inklusive Madshus Nordic Pro Skin, är dessa skidor klart inriktade på prestanda och snabbhet.

Respons och Kraft i Spåret

Den unika honeycomb-strukturen i dessa skidor erbjuder en fantastisk respons och kraft, något som jag sällan har upplevt. Det är en ny nivå av dynamik som jag uppskattade särskilt under snabba nedfarter och tekniska passager.

Glid och Bindningar

Atomic Redster C8 skryter med snabba skins som verkligen levererar på glidfronten. Det faktum att du enkelt kan justera bindningarna i farten är en funktion jag inte visste att jag saknade förrän jag provade dessa. Det gör det lätt att anpassa sig efter varierande terräng och åkstil, en fördel som är sällsynt i vallningsfria skidor.

Användarvänlighet och Pris

Denna modell är inte för nybörjare, och priset reflekterar dess elitfokus. Men om du är en erfaren åkare som är villig att investera i topprestanda, är dessa skidor värt varje krona. De fyller en nisch i marknaden som tidigare varit svår att täcka, särskilt om du jämför med mer mångsidiga alternativ som Madshus Nordic Pro Skin.

FÖRDELAR

 • Superlätt honeycomb-struktur som ger fantastisk respons och kraft i spåret
 • Snabba skins som ger optimal glidegenskaper utvecklad för elitåkare
 • Enkelt och smidigt att flytta bindningarna även i farten utifrån terräng och åkstil

NACKDELAR

 • Dyrare modell
 • Passar inte nybörjare särskilt bra

3. Salomon RC10 Eskin Shift-in

Bästa Vallningsfria Skidor För Nybörjare


Salomon-RC10-Eskin-Shift-in

Sidoskärning:

44-44-44

Vikt:

1300 g

Smidiga Och Lättanvända Vallningsfria Längdskidor

Salomon RC10 Eskin Shift-in är en riktig godbit för nybörjare. Med sitt kompletta skidpaket erbjuder det en lättillgänglig ingång till sporten tillsammans med ett bra par längdpjäxor för herr eller för dam. De är designade för användarvänlighet, något som blir uppenbart när du först kliver in i bindningarna.

Grepp och Glidjusteringar

En av de mest imponerande funktionerna är möjligheten att justera grepp och glid utan att behöva ta av sig skidorna. Detta är en egenskap som jag sällan ser i nybörjarvänliga modeller. Det gör det enkelt att anpassa sig till olika förhållanden och ökar skidåkningens njutningsfaktor.

Hantering och Manövrerbarhet

Med en vikt på 1300 g och en symmetrisk sidoskärning på 44-44-44, är dessa skidor både bekväma och lätthanterliga. Jag fann manövreringen att vara överraskande bra, vilket är en klar fördel för de som är nya i sporten och ännu inte helt bekväma med snävare svängar.

Teknisk Prestanda

Det är sant att dessa inte är de mest tekniskt avancerade skidorna, men det är inte poängen med dem. De är utformade för att vara inbjudande och förlåtande, och de lyckas väl med detta. Om du jämför med högpresterande modeller som Atomic Redster C8, har Salomon RC10 en annan målgrupp och uppfyller dess behov effektivt.

FÖRDELAR

 • Fullständigt skidpaket perfekt för nybörjare
 • Enkelt att justera grepp och glid utan att behöva ta av sig skidorna i fråga
 • Bekväma och lätthanterliga med bra manövrering

NACKDELAR

 • Inte de mest avancerade längdskidorna

4. Åsnes Nansen BC Ski

Bästa Vallningsfria Längdskidor För Fjällåkning


Asnes-Nansen-BC-Ski

Sidoskärning:

76-56-66

Vikt:

1025 g

Kvalitativa Vallningsfria Längdskidor För Ospårad Åkning

Åsnes Nansen BC Ski är en bredare modell som omedelbart signalerar sin lämplighet för fjällåkning och ospårad terräng. Som någon som har åkt i olika terrängtyper, blev jag direkt intresserad av dess unika sidoskärning och vikt.

Användning i Djup Snö och Ospårad Terräng

Med en sidoskärning på 76-56-66 är dessa skidor utformade för att klara av djupare snö och ospårad terräng med lätthet. Min egen erfarenhet bekräftade att de håller måttet; skidorna kändes stadiga och pålitliga även i de mest utmanande förhållandena.

Väderresistens och Manövrerbarhet

En annan anmärkningsvärd egenskap är deras förmåga att fungera bra i alla väder och temperaturer. Aggressiv sidoskärning ger också en överraskande lättmanövrerad förmåga, vilket är något du inte alltid får med bredare skidor.

Anpassningsförmåga och Pris

Dessa skidor är inte utformade för spårad terräng, vilket kan vara en begränsning för vissa. Priset är också på den högre sidan, men om du är ute efter en specialiserad upplevelse i ospårad terräng, så är det en investering som är värd att överväga. I jämförelse med andra modeller som Salomon RC10, fyller dessa skidor en mycket specifik nisch.

FÖRDELAR

 • Bredare modell som passar sig bra för djupare snö och ospårad terräng
 • Fungerar bra i alla väder och temperaturer
 • Aggressiv sidoskärning som ger bra lättmanövrerad förmåga

NACKDELAR

 • Dyrt alternativ
 • Är inte anpassade efter spårad terräng

5. Salomon RC9 Eskin Lady

Bästa Vallningsfria Skidor För Dam


Salomon-RC9-Eskin-Lady

Sidoskärning:

44-44-44

Vikt:

1100 g

Bra Balanserade Och Vallningsfria Skidor För Dam

Salomon RC9 Eskin Lady ger ett imponerande första intryck, speciellt med tanke på att de är designade med kvinnors åkstil och fysik i åtanke. De är lättviktiga, vilket borgar för en skön åkdag.

Glid och Grepp

De här skidorna överraskade mig positivt med deras snabbglidande egenskaper i varierande snöförhållanden. Den ljudlösa greppförmågan är också ett plus, vilket skapar en tyst och behaglig åkupplevelse. Det är en detalj som ofta negligeras men som gör en stor skillnad i praktiken.

Responsivitet och Anpassning

Vad som verkligen står ut är skidornas responsiva kärna, som är anpassad för kvinnor. Detta ökar både komfort och kontroll under åkningen. Som en erfaren åkare märker jag ofta skillnaden när en produkt är så här genomtänkt.

Målgrupp och Prestanda

Det är värt att notera att dessa skidor inte är avsedda för elitåkare. Men för den genomsnittliga eller erfarna amatören är de en utmärkt match. Deras prestanda och design fyller ett specifikt behov som ofta saknas i andra, mer generiska modeller.

FÖRDELAR

 • Snabbglidande i varierande snöförhållanden
 • Pålitlig greppförmåga som är helt ljudlös
 • Konsekvent och responsiv kärna anpassad specifikt för kvinnor

NACKDELAR

 • Inte anpassade för elitåkare

6. Edsbyn Kids’ Snow Cross Country Set

Bästa Vallningsfria Skidor (Paket) För Barn


Edsbyn-Kids-Snow-Cross-Country-Set

Sidoskärning:

-

Vikt:

600 g

Bra Skidpaket Till Ett Förmånligt Pris För Barn

Edsbyn Kids’ Snow Cross Country Set gör det enkelt för barn att komma igång med längdskidåkning. Den lätta vikten på 600 g gör det till en utmärkt startpunkt.

Skidpaketets Innehåll

Det fullständiga skidpaketet kommer med allt du behöver, vilket är en stor lättnad för föräldrar. Ingen behöver oroa sig för att köpa tillbehör separat. Att allt matchar och är samlat i ett paket underlättar också för barn att ta steget ut i spåret.

Glid och Grepp

En balans mellan glid och grepp är ofta svår att uppnå, särskilt i barnskidor. Edsbyn lyckas dock bra med detta. Bra glid och pålitlig greppförmåga gör att även nybörjare kan känna sig trygga och njuta av sporten.

Pris och Prestanda

Detta är inte ett paket för den blivande elitåkaren, men det är inte heller poängen med det. Det är ett mycket prisvärt alternativ för föräldrar som vill introducera sina barn till längdskidåkning utan att bryta banken, särskilt om du köper en billig barnpjäxa för längdskidor. Som en erfaren skidåkare kan jag intyga att detta paket erbjuder en bra grund för framtida skidäventyr.

FÖRDELAR

 • Fullständigt skidpaket med allt du behöver
 • Mycket prisvärt alternativ
 • Bra balans mellan glid och greppförmåga

NACKDELAR

 • Inte de mest avancerade längdskidorna

Vallningsfria Skidor - Produktjämförelse

Produkt

Sidoskärning

Vikt

47-44-46

1175 g

37-44-36

670 g

44-44-44

1300 g

76-56-66

1025 g

44-44-44

1100 g

-

600 g

Vallningsfria Skidor - Köpguide

Det finns mycket att tänka på innan man köper vallningsfria skidor, särskilt med tanke på hur många olika alternativ det finns på marknaden. Genom att bättre förstå skillnaderna kan du däremot göra ett bättre beslut. Här är de viktigaste faktorerna att titta efter innan man köper vallningsfria skidor.

Erfarenhetsnivå

När du står inför beslutet att investera i ett par vallningsfria skidor, är det viktigt att förstå vilken målgrupp skidorna är designade för. Målgruppen kan delas in i tre huvudkategorier: nybörjare, erfarna åkare och elitåkare.

För nybörjare är det viktigt med skidor som är förlåtande och lätthanterliga. Dessa skidor brukar ha en mjukare flex och en mindre aggressiv sidoskärning. Det underlättar inlärningen och minskar risken för fall. Modeller som Salomon RC10 Eskin Shift-in är exempel på skidor som är designade för att vara inbjudande och enkla att använda.

Erfarna åkare har ofta specifika preferenser när det gäller grepp, glid och manövrerbarhet. De söker skidor som kan hantera en rad olika förhållanden och terrängtyper. Aggressiv sidoskärning och högkvalitativa material är vanliga egenskaper i denna kategori. Atomic Redster C8 Skintec Shift-in är en modell som kommer att tilltala åkare med lite mer erfarenhet.

För elitåkare räcker det inte med bra allround-egenskaper; de söker topprestanda i alla aspekter. Skidor i denna kategori har ofta en mycket specifik design och är gjorda av avancerade material som kolfiber. De är också de dyraste och minst förlåtande, men i gengäld erbjuder de maximal prestanda.

bra-vallningsfria-skidor

Terräng

Terrängen där du planerar att spendera mest tid på skidor har en avgörande betydelse för vilken typ av utrustning du bör välja. Olika skidmodeller är konstruerade för att prestera optimalt under specifika förhållanden, och ditt val bör spegla detta.

Om du mestadels kommer att åka på platta spår, är det smart att satsa på skidor med bra glidförmåga och en något smalare sidoskärning. Dessa egenskaper gör det lättare att upprätthålla en snabb och effektiv rörelse på flack terräng. Salomon RC9 Eskin Lady är ett exempel på en modell som är särskilt bra på dessa förhållanden.

För dig som är mer äventyrlig och planerar att åka i kuperad terräng, är det viktigt att ha skidor som är både mångsidiga och har bra greppförmåga. En aggressivare sidoskärning och eventuellt en bredare skida kan vara fördelaktigt. Åsnes Nansen BC Ski är en modell som är utmärkt för denna typ av terräng, med sin breda konstruktion och aggressiva sidoskärning.

Om du däremot är typen som älskar att utforska ospårad natur, kommer du att behöva skidor som är designade för detta. Dessa skidor har oftast en bredare design för att ge bättre flyt i djup snö, och de kan hantera varierande underlag med lätthet. Edsbyn Kids’ Snow Cross Country Set, även om det är en barnmodell, är ett bra exempel på en skida som erbjuder en bra balans mellan grepp och glid, vilket gör dem lämpliga för mer ospårad åkning.

Sidoskärning

Sidoskärning är en av de mest vitala faktorerna att beakta vid valet av skidor, eftersom det direkt påverkar hur skidorna manövreras och greppar underlaget. Denna parameter, ofta angiven i en tredelad sifferserie som 44-44-44 eller 76-56-66, beskriver skidans bredd i millimeter vid spetsen, mitten och svansen.

För skidor med en jämn eller symmetrisk sidoskärning, som Salomon RC9 Eskin Lady med sina 44-44-44, kommer manövrerbarheten och greppet att vara relativt balanserade. Denna typ av skida är ofta lämplig för åkare som söker en allround-upplevelse och inte nödvändigtvis prioriterar aggressiva svängar.

Skidor med en mer aggressiv sidoskärning, som Åsnes Nansen BC Ski med sina 76-56-66, erbjuder bättre svängradie och skärpkraft, särskilt i kuperad terräng. Det gör dem till ett utmärkt val för avancerade åkare som vill ha maximal kontroll och dynamik i sin åkning. Denna typ av skida kan dock vara mindre förlåtande och kräver en viss nivå av teknisk skicklighet.

Om du har tidigare erfarenheter av att åka på skidor med olika sidoskärningar, kan det ge dig en god indikation på vad som passar dig bäst. En aggressiv sidoskärning kan exempelvis vara en naturlig uppgradering om du redan är van vid en mer balanserad modell och känner dig redo att ta din åkning till nästa nivå.

Grepp och Glid i Skidval

När du väljer skidor är det viktigt att överväga den inbyggda avvägningen mellan grepp och glid. Dessa två faktorer fungerar i en viss symbios, och det som gynnar det ena kan minska effektiviteten av det andra.

Skidor med fokus på grepp, som Atomic Redster C8 Skintec Shift-in, är utmärkta för teknisk åkning där snabba svängar och snabb reaktionstid är nödvändiga. Detta är särskilt viktigt i kuperad terräng eller i förhållanden med varierad snökvalitet. Greppet gör att du kan navigera genom komplexa partier med större självförtroende.

Å andra sidan ger skidor med bättre glid, som Salomon RC9 Eskin Lady, möjlighet till snabbare och mer effektiv framdrift på flacka och jämnare ytor. Om du planerar långa turer på välpreparerade spår, kan en skida med bra glid vara ett smart val.

Om du är en erfaren åkare som redan har prövat olika typer av skidor, vet du förmodligen redan vilken balans mellan grepp och glid som passar din åkstil bäst. Det kan vara en idé att ha olika par skidor för olika förhållanden, om du är en seriös entusiast.

Att förstå dina egna prioriteringar när det gäller grepp och glid kan hjälpa dig att rikta in dig på en skidmodell som kompletterar din åkstil och de förhållanden du oftast stöter på. Detta val kan i sin tur förhöja hela din skidupplevelse.

Materialval

Materialvalet i skidkonstruktionen är en kritisk faktor som inte bara påverkar skidans prestanda men också dess hållbarhet över tid. Varje material har sina egna unika egenskaper som ger olika fördelar och nackdelar.

Trä är ett traditionellt material som ofta används i skidkärnor och erbjuder en naturlig flexibilitet och respons. Skidor som Salomon RC10 Eskin Shift-in, som har en träkärna, tenderar att erbjuda en mer autentisk och "organisk" känsla under åkningen. Träkärnor är också kända för deras förmåga att dämpa vibrationer, vilket kan göra åkningen mjukare.

Kolfiber är ett modernare material som ofta finns i högpresterande skidor. Detta lättviktiga men starka material ger en hög energiåtergivning och kan drastiskt förbättra skidans reaktionsförmåga. Om du är en avancerad åkare som söker maximal prestanda, kan en kolfiberbaserad skida som Atomic Redster C8 Skintec Shift-in vara det rätta valet för dig.

Aluminium, å andra sidan, används ofta i skidbindningar och kan också finnas i vissa skidkärnor. Detta material är känt för sin hållbarhet och kan vara ett bra val om du söker en robust skida som kan klara av tuffa förhållanden.

Olika material har också olika hållbarhetsprofiler. Trä kräver ofta mer underhåll, medan kolfiber och aluminium är mer slitstarka och tål tuffare användning bättre.

bra-snabab-vallningsfria-skidor

Vikt

Vikten på dina skidor spelar en avgörande roll när det kommer till hanterbarhet och stabilitet. Varje viktintervall har sina egna fördelar och nackdelar, och det är viktigt att förstå dessa för att göra det mest lämpliga valet.

Skidor med lägre vikt, som Atomic Redster C8 Skintec Shift-in med sina 670 g, är i allmänhet lättare att manövrera. De är utmärkta för snabba svängar och för att navigera genom komplicerade spår. Lättare skidor är också mindre ansträngande under längre åkturer, vilket kan vara en fördel om du planerar att spendera många timmar i spåret.

Däremot kan tyngre skidor, som Salomon RC10 Eskin Shift-in som väger 1300 g, erbjuda en ökad stabilitet, särskilt vid högre hastigheter eller i kuperad terräng. Tyngre skidor har ofta en bättre förmåga att "plöja igenom" ojämn snö, vilket ger en jämnare och mer kontrollerad åktur.

Det är dock viktigt att inte förväxla vikt med kvalitet. En tyngre skida är inte nödvändigtvis bättre eller sämre än en lättare, det beror helt på vad du söker i din skidupplevelse. Skidor som Edsbyn Kids’ Snow Cross Country Set, som är ett lättare alternativ designat för barn, visar att även lättare skidor kan erbjuda en balanserad prestanda.

Skidlängd

Skidlängden är en viktig faktor som ofta förbises men har en direkt inverkan på din skidåkningsupplevelse. Skidlängden påverkar allt från manövrerbarhet till stabilitet och bör väljas med omsorg baserat på din egen längd och vikt.

Om du är kortare eller lättare, kan en kortare skida vara mer lämplig. Dessa skidor erbjuder större manövrerbarhet och är generellt enklare att hantera, vilket är en fördel i trånga eller tekniskt utmanande spår. Skidor som Edsbyn Kids’ Snow Cross Country Set, som är designade för barn, följer denna logik genom att vara lättare och därmed lättare för yngre åkare att manövrera.

Å andra sidan, om du är längre eller tyngre, kommer en längre skida att erbjuda större stabilitet, särskilt vid högre hastigheter. Längre skidor som Salomon RC10 Eskin Shift-in, med sin högre vikt och robusta konstruktion, är utmärkta för åkare som söker detta.

Det är också värt att notera att vissa avancerade eller specialiserade åkare kan välja skidlängd baserat på specifika prestandakrav, snarare än enbart kroppsmått. Till exempel kan en erfaren åkare som vill fokusera på snabba, tekniska svängar gå för en något kortare skida, medan någon som prioriterar stabilitet i hög hastighet kan välja en längre modell.

Tillbehör

När du väljer nya skidor är det kritiskt att inte enbart fokusera på själva skidorna utan även ta reda på vilka tillbehör som medföljer. Tillbehör som skidbindningar kan ha en betydande inverkan på både kostnad och användarupplevelse.

Vissa skidor kommer i paket där bindningar ingår, vilket kan vara en fördel både ekonomiskt och praktiskt. Du slipper oroa dig för kompatibilitet mellan skidor och bindningar, och kan komma igång med din åkning snabbare. Edsbyn Kids’ Snow Cross Country Set är ett exempel på ett sådant fullständigt paket, speciellt utformat för barn och nybörjare.

Om skidorna säljs utan bindningar, som ofta är fallet med mer avancerade modeller som Atomic Redster C8 Skintec Shift-in, får du möjlighet att välja bindningar som passar just dina preferenser och behov. Detta kan dock lägga till en extra kostnad och kräver en viss förståelse för vilka bindningar som är kompatibla med dina skidor.

Det är också viktigt att notera vad mer som eventuellt följer med. Finns det till exempel en förvaringsväska, eller måste den köpas separat? Är det något verktyg inkluderat för att justera bindningarna?

Vanliga Frågor Om Vallningsfria Skidor

Vi har gått igenom allt du behöver veta inför ditt köp av ett par vallningsfria skidor, från vad du ska tänka på när du köper dem till hur du bäst använder de.

Men vi vet att det fortfarande finns mycket mer att lära sig. Därför har vi sammanställt en lista med vanliga frågor om dessa typer av vallningsfria skidor, så att du kan få all information du behöver på ett och samma ställe.

Vilka är de bästa vallningsfria skidorna?

De bästa vallningsfria skidorna är enligt vårt test se Madshus Nordic Pro Skin, ett alternativ som passar otroligt bra för de flesta (både nybörjare och mer erfarna åkare), utan att kosta särskilt mycket.

Vad kostar vallningsfria skidor?

Vallningsfria skidor kostar vanligtvis mellan 2000-7000 kronor om du letar efter ett fullständigt paket.

Vad menas med vallningsfria skidor?

Vallningsfria skidor är utrustade med en särskild yta eller mekanism som eliminerar behovet av vallning för att förbättra grepp och glid. De är utmärkta för åkare som söker en underhållsfri lösning.

Kan jag använda vallningsfria skidor i alla snöförhållanden?

De flesta vallningsfria skidor är designade för att fungera bra i en rad olika snöförhållanden, men det är alltid bäst att konsultera produktinformationen för specifika rekommendationer.

Vad är skillnaden mellan klassiska och skate vallningsfria skidor?

Klassiska vallningsfria skidor är vanligtvis designade för traditionell längdåkning och har en zon för bättre grepp i mitten. Skate vallningsfria skidor är smalare och mer styva, optimerade för skate-teknik.

Hur tar jag hand om mina vallningsfria skidor?

Även om de är underhållsfria jämfört med vallade skidor, bör du fortfarande rengöra ytan regelbundet och förvara dem i en torr och sval plats.

Sammanfattningsvis Om Vallningsfria Skidor

Ett par vallningsfria skidor är extremt smidigt. Vi hoppas därför att du med hjälp av denna guide kan ta ett mer informativt val gällande vilken som passar dig och din situation bäst.

Vad tyckte du om artikeln?

Snittbetyg: 4.8 / 5. Antal Röster: 17

Inga röster än så länge!

Författare

Victor Malm är en friluftsfantast sen barnsben och har spenderat otaliga timmar ute i naturen. Inget slår en riktigt skön sommarkväll ute i skogen, och det gör han gärna så ofta han kan.

Tidigare har Victor arbetat på större internationella Vandringsaffärer som produktexpert men nu för tiden föredrar han att skriva för oss här på Outdoorproffset.